View Single Post
Old 24-07-2008, 08:30   #30
darley
Junior Member

darley's Avatar

Ja by som chcela nadviazať na adrianov príspevok. Presnejšie na to, že jeho si nebráni, ale manželku áno. S týmto som sa stretla u všetkých mojich psov. Aj keď na ulici alebo v parku dojde k nejakej potýčk, tak Daro (rtw) aj Kira(rtw) sedia vedľa mňa, ale ani náznak obrany. A to len kvôli tomu, že obaja vedia, že väčšinou to nepotrebujem. Ale u Darleya viem, že ak sa situácia zmení a obrana je potrebná, tak bráni. Aj pred priateľom s ktorým je deň čo deň a má ho veľmi rád. Kira miluje ľudí, takže neviem čo by urobila. Odskúšané to ešte nemám. A grace je k ľuďom fajn, ale dáva pozor. Keď sa k nám prihrnul kamarát s krikom, tak po ňom vyštartovala a pustila ho len na dĺžku vodítka a štekala a cerila zuby. Takže to vyzerá dobre, ale čo by urobila kebyže to naozaj potrebujem, to neviem.
Dve rotvajlerky ktoré som mala vôbec netrápilo keď bola nejaká vyhrotená siuácia. A popritom jedna bola vynikajúca obranárka (a išla po figurantovi, nie po rukáve).Priateľov NO bol odmalička cvičený, že od cudzích ľudí sa nemá dať pohladkať, keďže stráži firmu. Z neho vyrástol nebezpečný pes, aj keď je poslušný. Nás si chráni, ale medzi ľudí sa s ním veľmi nedá ísť. Stačí keď niekto zdvihne ruku na pozdrav a okamžite útočí...
darley jest offline   Reply With Quote