View Single Post
Old 21-10-2004, 00:10   #45
Mirkawolf
Member

Mirkawolf's Avatar

Send a message via ICQ to Mirkawolf Send a message via Skype™ to Mirkawolf

Quote:
Originally Posted by Simona
Jen jsem tím chtěla naznačit, že přílišná přísnost, byť dobře míněná, se může při tak malém plemeni za pár let pořádně vymstít. Nehledě už vůbec k tomu, jakou "skvělou" pověst si ohledně DKK čeští ČSV u nás i ve světě budují. A kolik majitelů psů to odrazuje, aby se své miláčky pokusili uchovnit. Provažují to za předem zbytečné.
Simona
Tohle můžu jen potvrdit. Už několikrát si mi stěžovala majitelka Arta, Nadia Clement, že ji ostatní majitelé a chovatelé ČSV ve Francii podezírají, že zfalšovala výsledky DKK svých psů. Má v současnosti dva zrentgenované vlčáky, Elzu Křivoklátský Atos a Arta Vlčí sen, oba s výsledky 0/0 (rtg ve Francii, pochopitelně). Přesto se potýká s pomluvami, že takové výsledky DKK nemohou být pravdivé, protože jsou to psi z Čech a všichni psi v Čechách mají dysplazii!

Obdobné problémy hlásí i Michele Camurati z Itálie, kde rovněž pes z českého z chovu má výsledek rtg 0/0.

Všichni dohromady, Italové, Francouzi, Němec i Holanďané se pak děsí, co že to v Čechách vyvádíme, předvádět vlčí křížence na výstavách a zařazovat je do chovu. V zahraničí to prý povede (a čím delší dobu tady jsem, tím tomu věřím víc) jedině k tomu, že kluby zakážou dovoz českých vlčáků do ciziny. Tím se popularita ČSV v zahraničí rozhodně nezvedne.

Můžeme si sice namlouvat, že nám do toho, co si vyvádějí v cizině, nic není, jenže se taky může stát, že bude nakonec víc ČSV v zahraničí než v Čechách. A možná i kvalitnějších. Stačí se podívat do Itálie nebo na Slovensko, ne jen na vlastní dvorek. My si pak tak akorát budeme moct honit triko, že jsme země původu, ale vlčáka z Čech nikdo nebude chtít.

Mirka
Mirkawolf jest offline   Reply With Quote