View Single Post
Old 08-09-2004, 09:52   #10
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel
Default Re: Plachost

Jen na okraj :

Quote:
Originally Posted by lenkmack
Byla jsem o vikendu v MB na vystave a videla tam nekolik krasnych psu/fen CVCek. Vsimla jsem si ovsem take, ze tam bylo nekolik velice plachych zvirat.
Tady se mohou všichni přesvědčit, že netlachám do větru. Ano, na výstavách se objevují plachá zvířata a to i přesto, že by tu neměla mít vůbec šanci, protože plachost je u ČsV podle standardu i bonitačních pravidel diskvalifikující vada. V MB, jak se můžete přesvědčit na http://www.wolfdog.org/ces/shows/1182.html žádné zvíře nedostalo ani velmi dobrou. Všechna byla prostě výborná. To svědčí o deformaci přístupu k našemu plemeni. Jistě mi bude namítnuto, že posuzovala slovenská rozhodčí, která nemá žádný zájem nijak poškodit nebo preferovyt naše psy, protože je nezná. Ale obdobná situace je i na dalších výstavách.

Quote:
Originally Posted by Artemis
Na plachosti psů a to nejen čévéček pracuji už hezky dlouho a ještě se mi nepodařilo dát je dohromady lítostí nebo jiným abnormálním jednáním.
Musím naprosto potvrdit. Přestože mnoho lidí Rudu odsoudila po pořadu "Na vlastní oči" já osobně jsem výsledky jeho práce viděl a vídám. A jsou velice překvapivé v tom pozitivním slova smyslu. Každému, kdo pochybuje, doporučuji Rudu navštívit a osobně se přesvědčit (sorry, Rudo, doufám, že Ti tam nezačnou najíždět plné autobusy ).

Já osobně nikdy plachého psa neměl, takže vlastní zkušenosti s jeho nápravou nemám. Ale z vlastní zkušenosti vím to, co popsala Saschia. 99% případů plachých zvířat je problémem nikoliv psa ale jeho pána, který ho špatně vychovával popř. chovatele, kterému dlouho zůstala neprodaná štěňata a on se o jejich socializaci nestaral.
Pavel jest offline   Reply With Quote