Jen na okraj :
Quote:
Originally Posted by lenkmack
Byla jsem o vikendu v MB na vystave a videla tam nekolik krasnych psu/fen CVCek. Vsimla jsem si ovsem take, ze tam bylo nekolik velice plachych zvirat.
|
Tady se mohou všichni přesvědčit, že netlachám do větru. Ano, na výstavách se objevují plachá zvířata a to i přesto, že by tu neměla mít vůbec šanci, protože plachost je u ČsV podle standardu i bonitačních pravidel diskvalifikující vada. V MB, jak se můžete přesvědčit na
http://www.wolfdog.org/ces/shows/1182.html žádné zvíře nedostalo ani velmi dobrou. Všechna byla prostě výborná. To svědčí o deformaci přístupu k našemu plemeni. Jistě mi bude namítnuto, že posuzovala slovenská rozhodčí, která nemá žádný zájem nijak poškodit nebo preferovyt naše psy, protože je nezná. Ale obdobná situace je i na dalších výstavách.
Quote:
Originally Posted by Artemis
Na plachosti psů a to nejen čévéček pracuji už hezky dlouho a ještě se mi nepodařilo dát je dohromady lítostí nebo jiným abnormálním jednáním.
|
Musím naprosto potvrdit. Přestože mnoho lidí Rudu odsoudila po pořadu "Na vlastní oči" já osobně jsem výsledky jeho práce viděl a vídám. A jsou velice překvapivé v tom pozitivním slova smyslu. Každému, kdo pochybuje, doporučuji Rudu navštívit a osobně se přesvědčit (sorry, Rudo, doufám, že Ti tam nezačnou najíždět plné autobusy

).
Já osobně nikdy plachého psa neměl, takže vlastní zkušenosti s jeho nápravou nemám. Ale z vlastní zkušenosti vím to, co popsala Saschia. 99% případů plachých zvířat je problémem nikoliv psa ale jeho pána, který ho špatně vychovával popř. chovatele, kterému dlouho zůstala neprodaná štěňata a on se o jejich socializaci nestaral.