View Single Post
Old 11-11-2007, 19:31   #21
maria_i_wilk
Junior Member

maria_i_wilk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
No i konia z rzędem temu, kto zgadnie, jaki defekt wypatrzyło u Eurysia bystre oko arbitra.
Nie,nie.... uszy były w porządku .
Eurypides kiepsko prezentuje się w ruchu. Mario - pora na honorowe sepuku!!!
Hihihi, znaczy się o Dankę się potknął, czy co?
No bo co do biegania z opuszczonymi portkami, to ja z trzeciej wystawy, też właśnie coś koło tego wieku, co Eurysio, wróciłam z opisem "za krótkiego wykroku tylnych łap" u Wufka. Bardzo się tym przejmowałam, ale tylko do czasu, gdy zauważyłam, że ten "krótki wykrok" jakoś dziwnie zbiega się w czasie z prezentowaniem uwydatnionej łukowato szyi i zadu, z ogonem prężącym się... w wiadomej sprawie. No więc jeśli Eury przechodzi prawidłowo wszystek rozwój, też i psychiczny, to macie przechlapane do co najmniej 4-5 roku życia. Tyle na moje oko trwają OSTRE przygotowania do zakładania norki. I właśnie dlatego nigdy się w duchu nie zgadzałam z właścicielami suczek, które parły do dopuszczania suk w cieczce na wystawy Bo nie uważam, że pies powinien już w wieku 2-3 lat umieć się opanowywać, jak to kiedyś napisała Margo. Gdy panna obok wręcz krzyczy zapachem, a konkurencja leje wokół testosteronem, to ja sobie wyobrażam... że nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co czuje wtedy pies - stworzenie, do którego naturalnie mówi się nie słowami a zapachami.
A teraz napisz jak i co było grane?
maria i wufi
maria_i_wilk jest offline   Reply With Quote