Quote:
Originally Posted by SARKA
Urcite to bude pokus vydareny ,kdyz otec Sangrii je Lion Passo del lupo,ktery
byl vracen chovateli pro agresivitu jako jeho otec.Byl to pes ,ktery tvrde napadal a vubec nemel byt pouzit v chovu natoz pri pokusu Mutara.
|
Ale Šárko, to je přece úplně jedno. Cožpak matka Mutar má nějaké zkoušky povahy ? S Murarami se může křížit cokoliv a vše je dobré. Hlavně, že "pokus zatím vychází více než dobře", jak napsala Eva. Sice nevím, co je dobrého na tom, že se kříží pod falešnými identitami a proti vůli garanta plemene a většiny klubů ČsV v Evropě, ale tihle fanatici prostě jsou schopni udělat vše.
A ještě k Evě :
Quote:
Originally Posted by rocco
Na druhou stranu u rozhodčích, kteří viděli jen jedno ČSV v "žampiónech"(např. Hokyho z Molu) a zavedli si ho jako ideál psa (vždyť je to žampión) má šanci vyhrát opravdu každý.
|
Je velice laciné se otírat o mého Hokýska. Já i ti kdo ho znali vědí, že nebyl postránce exteriéru zrovna ideálem. Jen bych Ti rád připoměl, že v ČR získal 4x známku výborná, včetně 1x u Toho vychvalovaného Jančíka. A kydž už mluvíš o posuzování, Hokýsek dostal i od Moniky Soukupové a Jindřicha Jedličky známku "velmi dobrá". Cituji výstavní řád :
"
- velmi dobrá: - Tato známka se přiznává takovému jedinci, který má typické vlastnosti svého plemene, vyvážené proporce a je v dobré kondici. Prominou se mu drobné vady, nikoli však vady morfologické. Toto ocenění může být uděleno jen prvotřídnímu jedinci."
Nemyslím si, že Hoky tyto podmínky splňoval a jediný, kdo ho ocenil skutečně po právu byl ing. Štefík, který se nezdráhal mu i ve třídě šampiónů udělit známku dobrou, která Hokýskovi náležela právem. Nejsem zaslepený majitel psů, který na svých psech nevidí žádné chyby. Vím a netajím jejich klady i zápory. O posuzování na výstavách mám svůj názor a titulem šampiona u Hokyho jsem jen chtěl ukázat, jak je vše nesmyslné a bohužel v mnoha případech i založené na kamarádíčkování nebo zištnosti.
Quote:
Originally Posted by rocco
Zapomněl jsi na dalšího bývalého hlavního poradce chovu a sttrůjce celého plánu- pana Hartla  .
|
Nesnaž se mne postavit proti panu Hartlovi, to se Ti nepovede. Nevím o tom, žeby pan Hartl ve svém zdůvodnění zápisu Mutar mluvil o jejich zápisech pod falešnými jmény nebo proti vůli většiny klubu. Jak už někdo na jiném fóru psal, pokud by Mutary probíhaly tak, jak pan Hartl ve svém zdůvodnění psal - jako pokus pod kontrolou klubu, pak by nikdo proti tomu nic neměl. Klub Mutary nezatratil, jen nastavil pravidla aby nedocházelo k jejich nekontrolovanému množení. Je požadován především nějaký alespoň minimální rozbor cílů pokusu, plán k jejich dosažení a podmínky, za jakých bude pokus pokračovat a za jakých bude zastaven. Protože ale vše je partyzánskou akcí od začátku do konce, těmto podmínkám se lidé kolem Mutar nemíní podřídit a tak hledají cesty jak alespoň ilegálně a v zahraničí s množením pokračovat (s pokusem to už nemá nic společného).