Nevím, žeby existoval nějaký zvláštní předpis pro cestování se štěňaty. Mrkni na
http://www.wolfdog.org/ces/articles/1156.html, tam jsou podmínky i pro UK. Nejlepší a nejpřímnější cesta k aktuálním informacím je na Státní veterinární správě, která tyto informace má a je mimo jiné z našich daní placena zato, aby je podávala zájemcům.
Myslím, že nemá smysl řešit, kdy očkovat nejdříve, protože to určuje veterinář podle typu očkovací látky a jejího očkovacího schématu. Čipovat můžeš štěňata pět podle doporučení veterináře. Je úplně jedno, zda nejprve čipuješ a potom očkuješ nebo naopak. Má štěňata jsou čipována ve 4 týdnech věku.
Co se týká kontrol na hranicích, myslím, že ani 1000 zkušeností jiných neznamená, že až pojedeš Ty sám, nebude to jnak. Na česko-německé hranici mne nikdy nekontrolovali až jednou když jsem jel se psy, tak mne zastavili 5 km za hranicí a kontrolovali čipy, očkování, ověřovali si telefonicky, zda psi nejsou ukradeni a pracně jsem musel pomocí originálních průkazů původu dokazovat, že se jedná o psy a nikoliv o křížence vlka. Takže všechny mé předchozí zkušenosti byly k ničemu.