Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Kto zna francuski i może pomóc??? (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=4085)

Agnieszka 06-07-2006 15:57

Kto zna francuski i może pomóc???

Pytam, bo dostałam dziś taki króciutki list z Litwy, z litewskiego ZK. Właściwie jest to jedna kartka, na pierwszej stronie zatytułowana CACIB, a na drugiej pisze takie coś:

-Fédération Cynologique Internationale-
Le Certificat d'Aptitude au Championnat International de Beauté

a été délivré le 06/08/2005
? l'exposition de Trakai
organisée par L.K.D.
au mâle n° 797

KIRK KROY EDEN SEVERU
blabla

appartenant ? Z. Waszczeniuk

i podpis

Rozumiem, ale nie dokładnie, więc czy ktoś może to przetłumaczyć?
Z gory dzięki
Agnieszka

z Peronówki 06-07-2006 16:40

Re: Kto zna francuski i może pomóc???

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Rozumiem, ale nie dokładnie, więc czy ktoś może to przetłumaczyć?

To potwierdzenie CACIBa. Karta zaswiadcza, ze Vargowi na wystawie w Trakai (06/08/2005) zostal przeznany wniosek na Miedzynarodowego Championa Pieknosci. Teraz po uplywie min. roku, czyli po 07.08.2006 musicie jeszcze zalapac jednego CACIBa albo w Polsce, albo w kraju pochodzenia rasy, czyli w Slowacji (nie wiem, czy Czechy tez sie licza). I na jesien zaliczyc bieg na 40 km na Slowacji.
Wtedy papierki wysyla sie do oddzialu glownego...i potem czeka miesiacami na piekny dyplon, ktory powinien nadejsc z Blukseli. A Varg stalby sie wtedy Interchampionem... :)

Agnieszka 06-07-2006 17:45

Ooo :shock:
To mój pies nie ma ani jednego championatu i może być Interchampionem? heh
Dzięki :)

z Peronówki 06-07-2006 17:53

Quote:

To mój pies nie ma ani jednego championatu i może być Interchampionem?

Zgadza sie... :)
Oczywiscie ja sie komus chce bawic w kolekcjonowanie championatow to po uzyskaniu tytulow Championa z 7 roznych krajow pies moze uzywac tytulu Multi-Champion. :mrgreen:

wolfin 06-07-2006 19:44

Quote:

Originally Posted by Margo
Quote:

To mój pies nie ma ani jednego championatu i może być Interchampionem?

Zgadza sie... :)
Oczywiscie ja sie komus chce bawic w kolekcjonowanie championatow to po uzyskaniu tytulow Championa z 7 roznych krajow pies moze uzywac tytulu Multi-Champion. :mrgreen:

ale ten titul tylko sam sobie piszesz bo nikt dokladne nie wydaje jiego potwerdzenia. czy wydaje ktos? (taki diplomik gdzie bylo by napisane ze taki i taki pies jest Multi CH).

Agnieszka pozdrawiam :cheesy:

z Peronówki 07-07-2006 00:31

Quote:

Originally Posted by wolfin
ale ten titul tylko sam sobie piszesz bo nikt dokladne nie wydaje jiego potwerdzenia. czy wydaje ktos?

Niestety nie. A szkoda, bo prowadzi to do naduzyc.... Jakis czas korygowalismy jednego z wloskich hodowcow, bo powpisywal wszystkim swoim psom, ktore mialy choc dwa championaty (np dorosly i mlodziezowy) ze sa Multichampionami. I mioty byly prawie po samych mutlichampionach... ;) Ale wiele nie zmienil.... teraz wszystko nie jest "Multi", ale "Pluri".... 8) :mrgreen:

Pozdrawiam,
Margo & Pluriczempionki..... :twisted: :wink:

All times are GMT +2. The time now is 09:41.