![]() |
Shaun Ellis
Przegladajac portugalskie forum natknelam sie na postac Shauna Ellisa czlowieka ktory zyje zz wilkami, o ktorym National Geographic nakrecilo film, wlasnie wydal ksiazke "the man who lives with wolves" ale chyba jeszcze poczekamy na polska wersje.
Ktos z Was moze widzialm film, jest chyba dosc stary? Zna jakies inne ksiazki tego pana? Ciekawa historia, fragment filmu jaki widzialam robi wrazenie. szkoda ze kiepska jakosc http://www.youtube.com/watch?v=GK9tpGhU5PQ |
Film leci raz na jakiś czas w telewizji :) Ja mam go nagrany na dekoder, ale nie da się go przegrać niestety na kompa :( Więc jakby co zapraszam na projekcję do nas ;)
|
Quote:
|
Facet jest niezły dla swojej pasji poświęcił rodzine ale zyskał nową . Był kilka razy w Polsce w ramach odstraszania wilków od gospodarstw domowych .
|
Ja też chba mam ten film.
I do mnie bedzie najbliżej:) No i oferuje jeszcze pifffko!! |
Phi, pifffko to my też mamy ;)
|
Quote:
|
Pewno zapraszamy :D Może i więcej niż jedno się znajdzie :)
|
Quote:
na marginesie to jedno nie wyklucza drugiego, film mozna ogladac wieele razy;-P |
Quote:
:beer:drinka:beerchug2:diablotin:beer:wolf:chaos: |
Właśnie słyszałam reklamę na animal planet HD. Ma lecieć "living with the wolfman" ale nie wiem kiedy :(
http://animal.discovery.com/tv/wolfman/ |
Quote:
|
sprawdzilem 4 marca 21:00 Animal Planet HD
|
Quote:
|
Quote:
Bawię się podobnie z moja suczą, żeby przyswoiła kto jest waderą w tym stadzie:) Widać jednak ma to jakiś sens dydaktyczny:)) |
Wkrótce kolejna okazja na zobaczenie filmu dokumentalnego "A man among wolves" z udziałem Shaun Ellis na TVP 1, u ans pod nazwą "Na własne oczy - Człowiek - wilk" TVP 1 - 29 kwietnia 2010, godz. 00:05 :)
|
Dobrze, że nie o 3.25 :twisted:
Dzięki za info :p |
O! moze uda sie nie zasnac przed połnoca, co po robocie nie jest latwe.......
|
Quote:
|
Trochę po czasie, ale widzę, że nikt nie odpowiedział na pytanie :D
Interwencja w Polsce zakończyła się z sukcesem. Shaun zamontował w pobliżu gospodarstwa głośniki i wyposażył gospodarza w różne nagrania tej samej watahy wilków, które miały być puszczane co kilka dni. Przed wybraniem nagrań przez kilka tygodni zwiedzał okoliczne lasy, ustalał wielkość watah i ich terytoria. Potem ustalił jaki skład tej wyimaginowanej watahy, mającej zająć terytorium gospodarstwa. Ponoć rezultat był natychmiastowy ;) |
All times are GMT +2. The time now is 14:21. |