Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   I Galicyjskie Wilczaków Spotkanie - Kraków 2007 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=5889)

Galicja 07-05-2007 15:59

I Galicyjskie Wilczaków Spotkanie - Kraków 2007

Do wszystkich zainteresowanych: Jeśli ktoś chce zagościć na dłużej w Krakowie podczas wystawy, proszę o kontakt ze mną, miejsce sie znajdzie (nie bedzie to hotel *****, ale jakoś damy radę ;) ) Co do imprezki "po" to jeszcze sprawa otwarta, oczywiście wszystkich zapraszam, ale szczegóły podam za jakiś czas.

Agnieszka 07-05-2007 23:08

Hmmm Magdo jeśli można, to ja się do Ciebie za jakiś czas odezwę, bo na razie muszę ustalić ten wyjazd, na który bardzo liczę !!! :mrgreen: To by była nasza pierwsza (:shock:) wystawa w tym roku i jeszcze w tak pięknym mieście :-).

A na razie planujemy :)

sssmok 08-05-2007 11:38

No ja namawiam Narvana.
Dla mnie tez bedzie pierwsza wystawa. Chce sie pojawic z brzdacem w celach pokazowych - zeby zobaczyl co go czeka :D

Sariel 10-05-2007 14:05

KTO SIĘ WYBIERA DO KRAKOWA ?

sssmok 10-05-2007 14:11

Proponuje, zeby ktos zrobil liste, bo ja na razie wiem o Margo, Narvanej, sobie :D i wlascicielach Imbusa i Ishtar (ale nie na 100%). Mam nadzieje, ze pojawi sie ktos z Peronowkowego miotu J.

A jest juz jakas lista uczestnikow wystawy?

Agnieszka 10-05-2007 15:05

Chyba jeszcze za wcześnie aby jakakolwiek lista się pojawiła.

Galicja 10-05-2007 15:35

Widzę że temat się rozwija mimo iż jeszcze dużo czasu do wystawy :) Przeprowadziłyśmy z Romą prawdziwą burzę mózgów i ustaliłyśmy strategię :)
Wszystkich chętnych zapraszam do siebie (kategoria turystyczna ;) ) Wieczorem w sobotę chętni mogą udać się na wianki, tradycyjną pogańską krakowską imprezę gdzie dziewice będą mogły wrzucić wianek do Wisły, ntomiast te osoby które nie interesuje taki rodzaj zabawy (lub z przyczyn formalnych wianka wrzucać nie mogą ;)dla nich będzie grill z kiełbaską oraz piwuniem w tle. Rano w niedzielę wystawa a po niej piknikowe spotkanie w parku. To jest wariant "A" na pogodę, wariant "B" na nie pogodę jest w fazie tworzenia. :)
O szczegóły proszę pytać telefonicznie, na gg lub mailem.
NO i oczywiście WSZYSTKICH serdecznie zapraszam :)

sssmok 10-05-2007 15:44

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Chyba jeszcze za wcześnie aby jakakolwiek lista się pojawiła.

Myslalam o nieoficjalnej 8)

Narvana 10-05-2007 15:45

Quote:

Originally Posted by magdalena
Wieczorem w sobotę chętni mogą udać się na wianki, tradycyjną pogańską krakowską imprezę gdzie dziewice będą mogły wrzucić wianek do Wisły

ej, ta impreza jest super!
Bylam tam z Jedrkiem :D

Gaga 10-05-2007 15:50

O cholercia! Mialam nie jechac a tu WIANKI !!!!
I teraz mam zagwostke.. bo jak tu takie wianki odpuscic... (popatrzylabym sobie chociaz ech...) :oops:

P.S> czy ktos weryfikuje prawo do puszczania wiankow? :wink:

Agnieszka 10-05-2007 15:54

Wianki, Wilczaki, no i wystwawa...... :-)) My pracujemy nad tym, żeby jechać, ale nic nie będę mówić, żeby nie zapeszyć (bo jak patrze na ceny biletów do Krakowa pociągowych to ho-ho :shock:). A właśnie odnośnie biletów- uczniowie mają mam nadzieje jakąś zniżkę? Wiecie, nie wiecie?

Agnieszka 10-05-2007 15:56

Magda- strategia super, taka impreza na pewno jest świetna, a tymbardziej, jak ludzie na taką pogańską uroczystość przyjdą z gromadą wilków......;-) :twisted:

Galicja 10-05-2007 16:16

http://www.biurofestiwalowe.pl/index.php
To jest link do wiadomości o WIANKACH

sssmok 10-05-2007 16:32

Jakby zebralo sie wiecej osob z Wawy to mozna rozlozyc koszta i pojechac wozem. Dysponuje kombiakiem :D

Agnieszka 10-05-2007 18:50

Sssmok- gdyby mi (nam: ja, Varg+kolega) w sumie wyszło mniej niż pociąg, to się piszę:) (do Warszawy moglibyśmy dojechać).

sssmok 10-05-2007 18:56

nie ma sprawy
na tyl wejda dwa psy i 4 osoby w aucie :)

no jesli varg nie zje mi szkraba - lub odwrotnie :twisted:

Agnieszka 10-05-2007 19:47

Raczej odwrotnie 8)

z Peronówki 10-05-2007 20:42

Quote:

Originally Posted by sssmok

No to robie - kogo nie ma ten niech sie zglasza to dopiszemy.... 8)

Lista chetnych na WIANKI

Agnieszka + Ishtar
Agnieszka + Varg
Ania + Jabber
Aneta + Ali
Gaga + Cheitan
Katarzyna + Imbus
Krzys + Sabat
Magda + Dona
Margo + Eligo, Ali i Balrog
Marzena + Garuda
Rona + Tina
Wojtek + Fiona

Sariel 10-05-2007 21:49

Quote:

Originally Posted by Margo
Quote:

No to robie - kogo nie ma ten niech sie zglasza to dopiszemy.... 8)

Lista chetnych na WIANKI
Rona + Tina
Magda + Dona
Ania + Jabber
Agnieszka + Varg
Marzena + Garuda
Gaga + Cheitan
Agnieszka + Ishtar
Katarzyna + Imbus

Fiona+ Wojtek :)

sssmok 10-05-2007 22:27

Krzys + Sabat 8)

z Peronówki 10-05-2007 22:34

Quote:

Originally Posted by panodfiony
Fiona+ Wojtek :)

Quote:

Krzys + Sabat 8)

Uffff... ratujecie nam srednia... :cheesy:

Sariel 10-05-2007 22:37

Quote:

Uffff... ratujecie nam srednia... :cheesy:

Ja bym to nazwał inaczej ;) ale niech będzie ,że średnią

Rona 11-05-2007 06:16

Quote:

Agnieszka + Ishtar
Agnieszka + Varg
Ania + Jabber
Gaga + Cheitan
Katarzyna + Imbus
Krzys + Sabat
Magda + Dona
Marzena + Garuda
Rona + Tina
Wojtek + Fiona

Bardzo cieszymy się na odwiedziny tak licznej reprezentacji czeweczków w Królewskim Stołecznym Mieście! Czyżby jednak Eurysia miało zabraknąć w tym zacnym gronie? A gdzie Max, gdzie Ereshka, moja ulubienica Dewi, gdzie Gwihir i inne sławne wilczaki? Proszę się pilnie dopisywać! :D
Tak jak Magda napisała właśnie rozważamy rożne warianty pogodowe i logistyczne. O postępach będziemy informować na bieżąco.

PS Jeśli chodzi o Tineczkę, to ona jednak woli dom spokojnej starości i dreptanie w pobliskim parku, niż szaleństwa na wiankach! Ostatecznie wiek (prawie 14 lat- czyli ok. 100 ludzkich) ma swoje prawa i przywileje :wink: :D

Sariel 11-05-2007 08:11

Quote:

Originally Posted by Rona
Bardzo cieszymy się na odwiedziny tak licznej reprezentacji czeweczków w Królewskim Stołecznym Mieście! Czyżby jednak Eurysia miało zabraknąć w tym zacnym gronie? A gdzie Max, gdzie Ereshka, moja ulubienica Dewi, gdzie Gwihir i inne sławne wilczaki? Proszę się pilnie dopisywać! :D
Tak jak Magda napisała właśnie rozważamy rożne warianty pogodowe i logistyczne. O postępach będziemy informować na bieżąco.

PS Jeśli chodzi o Tineczkę, to ona jednak woli dom spokojnej starości i dreptanie w pobliskim parku, niż szaleństwa na wiankach! Ostatecznie wiek (prawie 14 lat- czyli ok. 100 ludzkich) ma swoje prawa i przywileje :wink: :D

JAK DOBRZE PÓJDZIE TO BĘDZIE WOJTEK+FIONA+QUAD :)

anetawron 11-05-2007 09:01

Troszkę może podciągniemy średnią i się z Alim pojawimy...

Gaga 11-05-2007 09:18

Łoooj ..ale sie imprezka szykuje ;))
Magda, Rona: zaklepcie tam gdzies jakies fajne miejsce nad Wisłą :)

z Peronówki 11-05-2007 10:43

Quote:

Originally Posted by Gaga
Magda, Rona: zaklepcie tam gdzies jakies fajne miejsce nad Wisłą :)

Gaga, to nie bedzie potrzebne... Gdy pojawimy sie z taka banda wilczakow to tlumy rozstapia sie jak Morze Czerwone... 8)

Galicja 11-05-2007 10:46

Quote:

Lista chetnych na WIANKI
Strasznie się cieszę że tyle was się uzbierało :)
Ponieważ będzie dużo wilczaków (a nie wszystkie muszą się lubić ) proponuje by każdy z was zaopatrzył się w łańcuch dla pupila, dla nich zarezerwowane są bardzo wygodne miejsca pod drzewkami. :)
Dysponuje 3 wolnymi 2-osobowymi łóżkami (trzeba będzie ciągnąć losy )tak więc śpiwory i karimaty się przydadzą.
Ogólnie to Dona, Varg i Fiona pewnie będą czuli się wyobcowani...i troche nie z rodziny ;)

z Peronówki 11-05-2007 10:53

Quote:

Ja bym to nazwał inaczej ;) ale niech będzie ,że średnią

? Ze mimo obaw i tego co mozna bylo uslyszec i wyczytac zdecydowaliscie sie jednak rzucic harpiom na pozarcie... :nice

z Peronówki 11-05-2007 10:58

Quote:

Ogólnie to Dona, Varg i Fiona pewnie będą czuli się wyobcowani...i troche nie z rodziny ;)

Z powodu nazwiska? 8) Bo Eligo to przeciez polbrat Dony, Varg jest kuzynem trzeciego stopnia dla Ali, Balroga, Eligo, Garudy.... Hmmm... tylko Fiona jest z troche dalszej rodziny... :wink:

Gaga 11-05-2007 11:51

Quote:

Hmmm... tylko Fiona jest z troche dalszej rodziny... :wink:

Czyli dziewczyna do poderwania ;)
Łancuch jak lancuch ale w kagance to warto sie zaopatrzyc ;P

Magda, ja z Cheyem na pewno wracamy do domu wiec dzekujemy za oferte gosciny ale po spotkaniu robimy brrrum...bruuum... nach Warschau :)

wolfin 11-05-2007 12:37

ZARAZ BEDE PLAKAC !!!!
ja tez chce na imprezke, tylko ze jiestem zakuta w domu :(

Sariel 11-05-2007 13:08

Quote:

Czyli dziewczyna do poderwania ;)
Łancuch jak lancuch ale w kagance to warto sie zaopatrzyc ;P

mam nadzieje,że mimo iż nie z rodziny to nie uznacie jej za niegodną

Rona 11-05-2007 15:47

Quote:

Ej, nie wygłupiaj się! Moja jest jeszcze mniej z rodziny i jakoś na brak uznania nie narzeka! :P :D

Gaga 11-05-2007 15:52

Quote:

Jesli o Cheya chodzi to on nie ma NIC przeciwko dalszemu pokrewienstwu,ba! jemu zadne pokrewienstwo nie przeszkadza :twisted: , sadze zreszta ze nie jest w tej kwestii wyjatkiem :mrgreen:

Galicja 11-05-2007 16:20

Gaga, dobra uwaga z tymi kagańcami, są niezbędne jeśli chcemy iść z psami na Wianki. Szkoda że nie zostajecie na dłużej :(

Agnieszka 11-05-2007 17:04

My wyobcowani? :mrgreen: Niieeee..... jednak trochę się znamy :)

Ale będzie fajnie jak się uda.
Magda starczy Wam miejsca na taką gromadę? :mrgreen:

Gaga 11-05-2007 17:29

Quote:

Gaga, dobra uwaga z tymi kagańcami, są niezbędne jeśli chcemy iść z psami na Wianki. Szkoda że nie zostajecie na dłużej :(

Madziu, nastepnego dnia jest niestety PONIEDZIALEK :( Czyli lecimy do pracy ..nie ma lekko ;)

sssmok 11-05-2007 18:57

Ale przyjezdzacie w sobote?
No,bo wianki to impreza sobotnia...

Quote:

Wszystkich chętnych zapraszam do siebie (kategoria turystyczna Wink ) Wieczorem w sobotę chętni mogą udać się na wianki, tradycyjną pogańską krakowską imprezę gdzie dziewice będą mogły wrzucić wianek do Wisły, ntomiast te osoby które nie interesuje taki rodzaj zabawy (lub z przyczyn formalnych wianka wrzucać nie mogą ;)dla nich będzie grill z kiełbaską oraz piwuniem w tle. Rano w niedzielę wystawa a po niej piknikowe spotkanie w parku.
He?

Galicja 11-05-2007 20:05

Wszystkich pomieścimy!!!

Konrad:) 11-05-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by Rona
Czyżby jednak Eurysia miało zabraknąć w tym zacnym gronie? A gdzie Max, gdzie Ereshka, moja ulubienica Dewi, gdzie Gwihir i inne sławne wilczaki? Proszę się pilnie dopisywać!

Serce krwawi, dusza rozdarta :heul . Chcielibyśmy noc Kupały spędzić razem z Wami :beer , ale o swoje prawa dopominają się nasi starzy znajomi i przyjaciele - w tym dwóch Janów. Czarodziejskiego kwiatu paproci będziemy szukać gromadnie nad Zalewem Zegrzyńskim, ale... obiecujemy "nie nadużywać" :beerchug2 i być może w niedzielę uda nam się do Was dołączyć choćby na godzinkę. I mamy nadzieję znaleźć Wszystkich w dobrej kondycji po świętojańskich pląsach :saint :sooo_hapy

Rona 11-05-2007 20:53

U nas także może swobodnie kilka osób przenocować. Mam nadzieję, że uda nam się załatwić u rodziny nocleg dla Szarej, bo wolałbym nie stresować chorej na serce Tineczki towarzystwem energicznej wilczastej młodzieży.

W każdym razie już teraz serdecznie zapraszam "ludzkie" części Waszych stad, ale jeśli chodzi o psiaki - to dam znać jak tylko sprawa się wyjaśni. Zresztą jakoś to z Magdą ustalimy żeby wszyscy byli happy i damy Wam znać :D Sebastian, będziecie z Taro?

Przemarsz stada wilków Drogą Królewska z Rynku na Wawel to niezły pomysł! Jestem za! :ylsuper

igienator 11-05-2007 21:59

Do kiedy można się zapisywać? I Gdzie, bo ja do tej pory zapisywałem się na wystawę tylko raz - i to osobiście. Bo z chęcią się wybiorę.... :)

Sariel 11-05-2007 22:08

Quote:

Originally Posted by igienator
Do kiedy można się zapisywać? I Gdzie, bo ja do tej pory zapisywałem się na wystawę tylko raz - i to osobiście. Bo z chęcią się wybiorę.... :)

tu jest link : http://www.zkwp.pl/zg/index.php?w=wystawy_krakow

Gaga 11-05-2007 22:32

Cooooo ????? :shock:

Gaga 11-05-2007 22:51

Quote:

Cooooo ????? :shock:

Wlasnie zatrybilam, ze wianki sa w sobote... no to teraz musze pomyslec ...

Rona 14-05-2007 22:41

Quote:

Wlasnie zatrybilam, ze wianki sa w sobote... no to teraz musze pomyslec ...

I co, wymyśliłaś coś w tej materii? W każdym razie Tinka zgodziła się odstąpić Cheyowi swoje legowisko, a sama wybiera się na krótkie wakacje :wink: :lol:

Agnieszka 14-05-2007 22:59

Rona, ale mam nadzieję, że Varg (i ja również) będziemy mieć okazję do poznania Tinki? :roll:

Gaga 14-05-2007 23:00

Ronka.. chcesz, zebym nie spala? Tinka na wygnaniu bo jakis burek przyjezdza?? Nie godzi sie!! :)
Oczywiscie bardzo dziekujemy i chyba skoro Sobotka jest w sobote to nie ma sily ;)

Rona 14-05-2007 23:22

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Rona, ale mam nadzieję, że Varg (i ja również) będziemy mieć okazję do poznania Tinki? :roll:

Jeśli chodzi o Ciebie, to nie ma problemu, a Varg - zobaczymy w jakiej formie Szara akurat będzie, bo z tym bywa różnie i czasem serce łomoce jej bardzo nierówno. Na razie odpukać - wczoraj Stareńka dotuptała nawet nad Rudawę i z powrotem, będzie z 5-6 km, bawiła się z psami.... Niestety, nie ma co ukrywać - Tineczka posunęła nam się tej zimy... :( Niedługo instalujemy klimatyzację, żeby nie powtórzyły się problemy z ubiegłego lata.

Quote:

Tinka na wygnaniu bo jakis burek przyjezdza?? Nie godzi sie!!
Ależ nie będzie na wygnaniu, tylko na krótkich wakacjach w sąsiedniej dzielnicy, więc bez przesady! Psica już się cieszy gdy słyszy słowo "wakacje" :wink:

Galicja 15-05-2007 10:20

Tylko nie zapomnijcie ZGłOSIC się na wystawę!!!!!!!!!!!!! Zgłoszenia przyjmowane są do 20 maja!!!!

igienator 15-05-2007 19:47

Dobra, ja siuę na wystawę zgłosiłem :)
Jak się znajdzie kawałek podłogi do spania, to mogę zostać też i na wianki :)

Rona 15-05-2007 20:16

Na wianki to się nie zostaje, tylko przyjeżdża dzień wcześniej 8) I to w odpowiedniej porze na przemarsz wilczaków! (a pora do ustalenia) :D

igienator 15-05-2007 20:19

Wyjdzie na to samo :D Przyjechać mogę w zasadzie w dowolnym terminie :)

Macia 15-05-2007 20:26

Trzymajcie kciuki za Freyr, bo jeśli stanie do tego czasu, to przyjedziemy :twisted: . Zgode mamy, teraz wszystko zależy od tego czy będzie już chodzi na tyle by sobie dac radę.

Gaga 15-05-2007 20:31

O Igi kolejny przytomny (jak ja) :cheesy:

Macia- pewnie, ze trzymamy kciuki ! Jakby co to moze jakas lektyke zorganizujemy :) Choc jak Freyr zobaczy tyle pobratymcow to stanie na lapki ino mig :)

Rona 16-05-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by Macia
Trzymajcie kciuki za Freyr, bo jeśli stanie do tego czasu, to przyjedziemy :twisted: . Zgode mamy, teraz wszystko zależy od tego czy będzie już chodzi na tyle by sobie dac radę.

Trzymamy ze wszystkich sił! A nawet jesteśmy gotowi wysłać Freyr jakieś argumenty motywujące, np. pasztet albo szynkę... :D

anetawron 16-05-2007 15:12

Oj ale się imprezka szykuje...
8)

No tak, ale Ali też nie do końca z rodziny, przynajmniej nie z nazwiska...
Tatuś zaszalał i pewnie juz zapomniał... :wink:
Wasze psiaki się już pewnie dobrze znają , mają swoje sympatie i antypatie :twisted: Pewnie nowego trochę sponiewierają :twisted:

Rona 16-05-2007 15:46

Quote:

Originally Posted by igienator
Wyjdzie na to samo :D Przyjechać mogę w zasadzie w dowolnym terminie :)

Igi, jeśli już koniecznie musisz drażnić starsze panie swoim awatarem, to przynajmniej popraw podpis na politically incorrect punk , bo chyba nie jesteś niepoprawnym punkiem politycznym? :mrgreen:

Wtedy raczej polecałabym... sznaucera :wink: :D

Galicja 21-05-2007 16:34

Gdyby komuś brakowało oto oficjalne zaproszenie http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.org/aktualnosci.html

Rona 21-05-2007 17:05

Madziu, super stronka po liftingu! Podobają mi się zwłaszcza eleganckie kolory! :klatsch

Gdy tylko pojawi się na sieci dokładny program wianków - powiadomimy wszystkich zainteresowanych, będzie wtedy można zaplanować dokładniej cała imprezę.

Maciu, jak Freyr? Wszyscy jej kibicujemy z całych sił! Powiedz suce, że będzie gwiazdą wieczoru, Wilczakową Miss Wianków :bussi Może to ją dodatkowo zmobilizuje? :wink: :D

Macia 21-05-2007 17:55

Ojjjj... Gdy Freyr dowiedziała się co szykujecie to stwierdziła, że za nic tego nie przepuści i od kilku dni chodzi. Nie tak jak normalny pies, ale wcześniej trwało to kilka sekund, a teraz gdy chce to wejdzie nawet po schodach. Myśle, że się wyrobi do wystawy. Na razie wygląda to pokracznie i często pada, ale wszystko idzie ku dobremu. Nawet sierśc zaczęła jej odrastac :wink: .

Rona 21-05-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by Macia
Ojjjj... Gdy Freyr dowiedziała się co szykujecie to stwierdziła, że za nic tego nie przepuści i od kilku dni chodzi. Nie tak jak normalny pies, ale wcześniej trwało to kilka sekund, a teraz gdy chce to wejdzie nawet po schodach. Myśle, że się wyrobi do wystawy. Na razie wygląda to pokracznie i często pada, ale wszystko idzie ku dobremu. Nawet sierśc zaczęła jej odrastac :wink: .

:thumbs

Sebastian 21-05-2007 19:18

stronka super a zapowiedź kolejnego miotu bardzo mi się podoba

aneta1 28-05-2007 19:49

Quote:

Originally Posted by magdalena (Bericht 91952)
Gdyby komuś brakowało oto oficjalne zaproszenie http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.org/aktualnosci.html

Madziu wysłałam Ci wiadomość na gg

Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli to proszę nas też na 90% brać pod uwagę
a do wianków dopisać moją córcie
Ela + Jadiel
a mali chłopcy też mogą rzucać wianki czy może pałki :lol:
bo mój synuś też chce
jeżeli nikomu to nie będzie przeszkadzać to proszę dopisać
Konradek +Jadiel
w ten sposób Jadiel będzie miała podwójną szanse :)

konek 28-05-2007 20:59

No cóż, z bólem serca ale nie możemy przyjechać w sobotę. Zapisałam na wystawę tylko Ereshkę, bo pomimo tego, że mogłabym zabrać 2 psy i liczyć na pomoc dużej rzeszy życzliwych to Max ze względu na niedawny zabieg jest jeszcze "nieodrośnięty" w okolicach podgardla :cry: A w sobotę do 16 jestem na uczelni i to poza Lublinem. Najprawdopodobniej więc do Krakowa wyruszymy ok.4 rano aby dojechać prosto na wystawę. Zostaje mi tylko nadzieja, że zaraz po wystawie pójdziemy też postraszyć gdzieś wilkami.

Gaga 28-05-2007 22:13

Buuuu to Eresha wianka nie bedzie puszczac?? :|

Rona 29-05-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by konek (Bericht 92641)
No cóż, z bólem serca ale nie możemy przyjechać w sobotę. :cry: A w sobotę do 16 jestem na uczelni i to poza Lublinem. Najprawdopodobniej więc do Krakowa wyruszymy ok.4 rano aby dojechać prosto na wystawę. Zostaje mi tylko nadzieja, że zaraz po wystawie pójdziemy też postraszyć gdzieś wilkami.

Pójdziemy, pójdziemy... Ale przypomniały mi się zeszłoroczne negocjacje ;) ze studentami abym mogła być na wystawie w K-wie i spotkaniu u Madzi. Jak chcesz mogę Ci na priva podrzucić parę pomysłów... :lol::lol::lol:

konek 29-05-2007 19:17

Puśćcie za nas wianeczek i piwka też za nas się napijcie. A tak mogło być pięknie :drink3

Rona 29-05-2007 19:39

Quote:

Originally Posted by konek (Bericht 92800)
Puśćcie za nas wianeczek i piwka też za nas się napijcie. A tak mogło być pięknie :drink3

Przypomniałam sobie jak rok temu 'negocjowałam' ze studentami inny termin zajęć, zeby móc być na wystawie i imprezce u Magdy.. Sprawa wyglądała z początku beznadziejnie, a potem .... musiałam ulec ich gorącym prośbom o zmianę terminu.;) Jak chcesz to na priva mogę Ci podesłac pare pomysłów... :p :lol:

Narvana 30-05-2007 06:30

Quote:

piwka też za nas się napijcie. A tak mogło być pięknie :drink3

o to akurat sie nie boj :D
Szkoda, ze Cie nie bedzie na imprezie...
Dobre chociaz, ze na wystawie :)

Gaga 30-05-2007 08:15

Quote:

Puśćcie za nas wianeczek

Nie wiem czy nas nie pogonią z tym wianeczkiem.. ale może jak będzie ciemno to nie zauważą :lol:
Postarmy sie jakoś przemknąć :P Tym bardziej, że dla Ereshki to właściwie ostatni moment więc misja bardzo poważna ;)

z Peronówki 30-05-2007 11:56

Ja tylko pragne przypomniec, ze termin zgloszen przesunieto na
31.05.2007
Wiec zapominalscy maja jeszcze szanse! :p

Macia 30-05-2007 22:11

No a my raczej nie dojedziemy :cry:. Po postępach Freyr, a raczej ich chwilowym zaniku, można zapomniec o wystawie. Mała zaczyanała się podnosic, ale teraz wróciła do poprzedniego stanu, czyli ciągniecia nóżek(oczywiscie nie bez przerwy, ale wstaje o wiele rzadziej). Będziemy z nią cwiczyc, a "chodzenie" z nią używając kocyka przynosi efekty tylko to jeszcze potrwa. W najbliższym czasie wybierzemy się do Wrocławia i dowiemy się czegoś więcej.

Narvana 30-05-2007 23:06

Macia-moze bys chciala sie spotkac we Wroclawiu jak cos? Nie na jakies wielkie gonitwy, ale moze jednak? :)

Gaga 30-05-2007 23:09

Bidunia Freyr :cry:. Szkoda, że nie przyjedziecie ale wazniejsza jest rekonwalescencja suni. WIdocznie potrzebuje więcej czasu. Będziemy trzymac kciuki i ciepło myslec...
Pisz o postępach.. może jakis basen Wam przepiszą?

Galicja 31-05-2007 18:48

W końcu udało mi się dostać na to nowe forum !Przepraszam że nie pisałam kilka dni ale miałam małe problemy z logowaniem :).
Nadal czekam na szczegóły Wianków, nic nie wiadomo: jakie zespoły i kiedy będą grały. Do tego jest zazwyczaj parada smoków a nie będziemy robić naszym przemarszem konkurencji smokom (jeszcze będą uciekać) dlatego nadal nie podam dokładnych godzin. Na wszystkich czekam od samiutkiego rana na ul. Kobierzyńskiej 201.

Galicja 31-05-2007 19:17

Acha! Jeszcze jedno!
Mam nadzieję że do Wianków wszyscy nauczą się hymnu imprezy, bo jest on śpiewany aż do znudzenia tego wieczoru.
tekst piosenki znalazłam na stronie www.luzuj.com
chciałam ją tu wkleić ale nie wiem dlaczego się nie da :(

Galicja 31-05-2007 19:48

Jak narazie pojawiła się lista zespołów, troszkę mnie zaskoczyła, bo zazwyczaj w Krakowie panuja inne klimaty
www.krakowlife.pl

Narvana 31-05-2007 20:41

pamietam z tamtego roku "wila wianki i wrzucala je do falujacej wody..." ehh, doczekac sie nie mgoe!
Rona, Jedrek bedzie?

Rona 31-05-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 93124)
Rona, Jedrek bedzie?

Nie wiem :dontknow

Narvana 31-05-2007 21:25

e no e no. Byc musi :D

Galicja 01-06-2007 17:31

Krakowski ZKwP zrobił niespodziankę wszystkim zapominalskim i ostateczny termin zgłoszenia psa został przesuniety aż do 5.06, tak więc pełna mobilizacja dla wszystkich zapominalskich :lol:
Te osoby które są pewne że do nas zawitają proszę by do mnie napisały lub zadzwoniły, część z was już to zrobiła, i dziękuję im za to.Chciałabym wcześniej wiedzieć ile osób przyjedzie z bardzo prozaicznych powodów...np: ile kiełbasy na grilla mam przygotować ;) Na forum, owszem zrobiona jest lista ale ja wierzę w bardziej bezpośrednie kontakty. Mam nadzieję że rozumiecie 8)

Sariel 01-06-2007 17:57

ponieważ Fiona nie jest z "rodziny" to grilla nie będziemy obciażać.

Z chęcią pódziemy na "wianki" i ewentualny przemarsz.

pozdrawiam;)

Wojtek

Sebastian 01-06-2007 19:07

co to znaczy nie jest z rodziny??? Wydawało mi się że to wilczak tak czy nie?? A i reszta towarzystwa raczej mało jest spokrewniona z właścicielami Donki. Skoro zapraszają to wypada skorzystać . Przepraszam organizatorów że za nich uprawiam propagandę i indoktrynuję.

Galicja 02-06-2007 19:12

Sebastian, nie przepraszaj, to ja jestem Ci wdzięczna że głos zabrałeś :)
Z powodu braku dostępu do internetu raczej gościem jestem na forum.

Wielu z was zastanawia się jak wszyscy się pomieszczą przez tę noc, nie mówię że będzie łatwo :twisted: dysponuje 9 wolnymi miejscami na łózkach (2x2os kanapa 5 łóżek pojedynczych), bardzo wygodną podłogą a są i osoby które będą spać na trawce pod namiotem, tak więc wydaje mi się że źle nie bedzie :lol: Ogólnie wychodzę z założenia "Gość w dom, Bóg w dom"

Macia 06-06-2007 09:17

A ja tak napisze w tajemnicy żeby nie zapeszyc, że Freyr wzieła się za siebie. Od trzech dni chodzi. Wiadomo, że nie tak całkiem normalnie, ale coraz mniej jest momentów gdy ciągnie za sobą nóżki. Chyba bardzo chce się z Wami spotkać;).

Rona 06-06-2007 11:11

Quote:

Originally Posted by Macia (Bericht 93656)
A ja tak napisze w tajemnicy żeby nie zapeszyc, że Freyr wzieła się za siebie. Od trzech dni chodzi. Wiadomo, że nie tak całkiem normalnie, ale coraz mniej jest momentów gdy ciągnie za sobą nóżki. Chyba bardzo chce się z Wami spotkać;).

Nie zapeszamy i czekamy na dalsze dobre wieści :Rose

Sariel 08-06-2007 10:16

Czy ktoś już dostał potwierdzenie zgłoszenia na wystawę?? listowne??

Galicja 08-06-2007 19:48

To jeszcze za wcześnie. Zazwyczaj z Krakowa to przychodzi na tydzień przed wystawą :)

Galicja 08-06-2007 20:10

Acha
A oto lista osób które do tej pory sie zgłosiły do mnie:
Katarzyna + Sławek (Imbus)
Aneta+wesoła rodzinka (szczeniaczek)
Agnieszka+brat (Varg)
Aneta W+os (2 psiaki )
Ania (pies )

i jeszcze osoby które będą się z nami bawić
Ania+Ewa (Foras)
Wojtej (Fiona)
Gaga+Roman (Cheitan )
Kto jeszcz??? Kto jescze??

Gaga 08-06-2007 22:54

Narvana? Igi?? a Wy gdzie?

igienator 09-06-2007 11:40

Na wystawie napewno, natomiast co do grilla... To wcale nie jest takie pewne. Mój ojciec wyjechać miasta moze dopiero w niedziele rano. Chyba, ze dojade pociagiem :) Zresztą, nawet jak coś wymyślę to ja kielbasy ani innych przetworów zwierzopochodnych nie jadam :)

Narvana 09-06-2007 11:48

Ja w Krakowie bede.
Jeszcze nie wiem czy bede sie wystawiac, ale bede

sssmok 09-06-2007 13:14

Ja, Krzysiek, Sabat i Jabber - i namiot :D

No i jest namiot dla Narvanej :)

Narvana 09-06-2007 13:24

Jupi :)
dla Garudy wezme jakis schron :)
zeby bylo bezpieczniej :)

Rona 09-06-2007 14:04

Quote:

Originally Posted by igienator (Bericht 93905)
Zresztą, nawet jak coś wymyślę to ja kielbasy ani innych przetworów zwierzopochodnych nie jadam :)

OK. W takim razie na pikniku po wystawie będą też kanapki wegetariańskie i wegańskie...Dwa lata temu też były, więc mamy wprawę.... ;)

Rona 09-06-2007 14:10

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 93911)
Jupi :)
dla Garudy wezme jakis schron :)
zeby bylo bezpieczniej :)

Co jak co, ale schronów w ogródku Madzi nie brakuje - wystarczy dla wszystkich wilczaków... :p Donka jest wybitną specjalistką od kopania schronów, jam i innych nor.... prawdziwie górniczo-inżynierski wilczak z niej jest! :lol:

Narvana 09-06-2007 14:53

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 93913)
OK. W takim razie na pikniku po wystawie będą też kanapki wegetariańskie i wegańskie...Dwa lata temu też były, więc mamy wprawę.... ;)

a pamietam z tamtego roku!
byly super te kanapki!

Gaga 09-06-2007 15:12

Quote:

Originally Posted by igienator (Bericht 93905)
Zresztą, nawet jak coś wymyślę to ja kielbasy ani innych przetworów zwierzopochodnych nie jadam :)

Będzie więcej dla nas, co się martwisz :lol:
A serio.. taka cukinia czy ,,właśnie! papryka faszerowana to sam cud miód i orzeszki :)
Weź chłopie wymyśl lepszy powód bo ten to cienki jak d... węża jest :twisted:

All times are GMT +2. The time now is 04:36.