![]() |
I Galicyjskie Wilczaków Spotkanie - Kraków 2007
Do wszystkich zainteresowanych: Jeśli ktoś chce zagościć na dłużej w Krakowie podczas wystawy, proszę o kontakt ze mną, miejsce sie znajdzie (nie bedzie to hotel *****, ale jakoś damy radę ;) ) Co do imprezki "po" to jeszcze sprawa otwarta, oczywiście wszystkich zapraszam, ale szczegóły podam za jakiś czas.
|
Hmmm Magdo jeśli można, to ja się do Ciebie za jakiś czas odezwę, bo na razie muszę ustalić ten wyjazd, na który bardzo liczę !!! :mrgreen: To by była nasza pierwsza (:shock:) wystawa w tym roku i jeszcze w tak pięknym mieście :-).
A na razie planujemy :) |
No ja namawiam Narvana.
Dla mnie tez bedzie pierwsza wystawa. Chce sie pojawic z brzdacem w celach pokazowych - zeby zobaczyl co go czeka :D |
KTO SIĘ WYBIERA DO KRAKOWA ?
|
Proponuje, zeby ktos zrobil liste, bo ja na razie wiem o Margo, Narvanej, sobie :D i wlascicielach Imbusa i Ishtar (ale nie na 100%). Mam nadzieje, ze pojawi sie ktos z Peronowkowego miotu J.
A jest juz jakas lista uczestnikow wystawy? |
Chyba jeszcze za wcześnie aby jakakolwiek lista się pojawiła.
|
Widzę że temat się rozwija mimo iż jeszcze dużo czasu do wystawy :) Przeprowadziłyśmy z Romą prawdziwą burzę mózgów i ustaliłyśmy strategię :)
Wszystkich chętnych zapraszam do siebie (kategoria turystyczna ;) ) Wieczorem w sobotę chętni mogą udać się na wianki, tradycyjną pogańską krakowską imprezę gdzie dziewice będą mogły wrzucić wianek do Wisły, ntomiast te osoby które nie interesuje taki rodzaj zabawy (lub z przyczyn formalnych wianka wrzucać nie mogą ;)dla nich będzie grill z kiełbaską oraz piwuniem w tle. Rano w niedzielę wystawa a po niej piknikowe spotkanie w parku. To jest wariant "A" na pogodę, wariant "B" na nie pogodę jest w fazie tworzenia. :) O szczegóły proszę pytać telefonicznie, na gg lub mailem. NO i oczywiście WSZYSTKICH serdecznie zapraszam :) |
Quote:
|
Quote:
Bylam tam z Jedrkiem :D |
O cholercia! Mialam nie jechac a tu WIANKI !!!!
I teraz mam zagwostke.. bo jak tu takie wianki odpuscic... (popatrzylabym sobie chociaz ech...) :oops: P.S> czy ktos weryfikuje prawo do puszczania wiankow? :wink: |
Wianki, Wilczaki, no i wystwawa...... :-)) My pracujemy nad tym, żeby jechać, ale nic nie będę mówić, żeby nie zapeszyć (bo jak patrze na ceny biletów do Krakowa pociągowych to ho-ho :shock:). A właśnie odnośnie biletów- uczniowie mają mam nadzieje jakąś zniżkę? Wiecie, nie wiecie?
|
Magda- strategia super, taka impreza na pewno jest świetna, a tymbardziej, jak ludzie na taką pogańską uroczystość przyjdą z gromadą wilków......;-) :twisted:
|
http://www.biurofestiwalowe.pl/index.php
To jest link do wiadomości o WIANKACH |
Jakby zebralo sie wiecej osob z Wawy to mozna rozlozyc koszta i pojechac wozem. Dysponuje kombiakiem :D
|
Sssmok- gdyby mi (nam: ja, Varg+kolega) w sumie wyszło mniej niż pociąg, to się piszę:) (do Warszawy moglibyśmy dojechać).
|
nie ma sprawy
na tyl wejda dwa psy i 4 osoby w aucie :) no jesli varg nie zje mi szkraba - lub odwrotnie :twisted: |
Raczej odwrotnie 8)
|
Quote:
Lista chetnych na WIANKI Agnieszka + Ishtar Agnieszka + Varg Ania + Jabber Aneta + Ali Gaga + Cheitan Katarzyna + Imbus Krzys + Sabat Magda + Dona Margo + Eligo, Ali i Balrog Marzena + Garuda Rona + Tina Wojtek + Fiona |
Quote:
|
Krzys + Sabat 8)
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tak jak Magda napisała właśnie rozważamy rożne warianty pogodowe i logistyczne. O postępach będziemy informować na bieżąco. PS Jeśli chodzi o Tineczkę, to ona jednak woli dom spokojnej starości i dreptanie w pobliskim parku, niż szaleństwa na wiankach! Ostatecznie wiek (prawie 14 lat- czyli ok. 100 ludzkich) ma swoje prawa i przywileje :wink: :D |
Quote:
|
Troszkę może podciągniemy średnią i się z Alim pojawimy...
|
Łoooj ..ale sie imprezka szykuje ;))
Magda, Rona: zaklepcie tam gdzies jakies fajne miejsce nad Wisłą :) |
Quote:
|
Quote:
Ponieważ będzie dużo wilczaków (a nie wszystkie muszą się lubić ) proponuje by każdy z was zaopatrzył się w łańcuch dla pupila, dla nich zarezerwowane są bardzo wygodne miejsca pod drzewkami. :) Dysponuje 3 wolnymi 2-osobowymi łóżkami (trzeba będzie ciągnąć losy )tak więc śpiwory i karimaty się przydadzą. Ogólnie to Dona, Varg i Fiona pewnie będą czuli się wyobcowani...i troche nie z rodziny ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Łancuch jak lancuch ale w kagance to warto sie zaopatrzyc ;P Magda, ja z Cheyem na pewno wracamy do domu wiec dzekujemy za oferte gosciny ale po spotkaniu robimy brrrum...bruuum... nach Warschau :) |
ZARAZ BEDE PLAKAC !!!!
ja tez chce na imprezke, tylko ze jiestem zakuta w domu :( |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Gaga, dobra uwaga z tymi kagańcami, są niezbędne jeśli chcemy iść z psami na Wianki. Szkoda że nie zostajecie na dłużej :(
|
My wyobcowani? :mrgreen: Niieeee..... jednak trochę się znamy :)
Ale będzie fajnie jak się uda. Magda starczy Wam miejsca na taką gromadę? :mrgreen: |
Quote:
|
Ale przyjezdzacie w sobote?
No,bo wianki to impreza sobotnia... Quote:
|
Wszystkich pomieścimy!!!
|
Quote:
|
U nas także może swobodnie kilka osób przenocować. Mam nadzieję, że uda nam się załatwić u rodziny nocleg dla Szarej, bo wolałbym nie stresować chorej na serce Tineczki towarzystwem energicznej wilczastej młodzieży.
W każdym razie już teraz serdecznie zapraszam "ludzkie" części Waszych stad, ale jeśli chodzi o psiaki - to dam znać jak tylko sprawa się wyjaśni. Zresztą jakoś to z Magdą ustalimy żeby wszyscy byli happy i damy Wam znać :D Sebastian, będziecie z Taro? Przemarsz stada wilków Drogą Królewska z Rynku na Wawel to niezły pomysł! Jestem za! :ylsuper |
Do kiedy można się zapisywać? I Gdzie, bo ja do tej pory zapisywałem się na wystawę tylko raz - i to osobiście. Bo z chęcią się wybiorę.... :)
|
Quote:
tu jest link : http://www.zkwp.pl/zg/index.php?w=wystawy_krakow |
Cooooo ????? :shock:
|
Quote:
|
Quote:
|
Rona, ale mam nadzieję, że Varg (i ja również) będziemy mieć okazję do poznania Tinki? :roll:
|
Ronka.. chcesz, zebym nie spala? Tinka na wygnaniu bo jakis burek przyjezdza?? Nie godzi sie!! :)
Oczywiscie bardzo dziekujemy i chyba skoro Sobotka jest w sobote to nie ma sily ;) |
Quote:
Quote:
|
Tylko nie zapomnijcie ZGłOSIC się na wystawę!!!!!!!!!!!!! Zgłoszenia przyjmowane są do 20 maja!!!!
|
Dobra, ja siuę na wystawę zgłosiłem :)
Jak się znajdzie kawałek podłogi do spania, to mogę zostać też i na wianki :) |
Na wianki to się nie zostaje, tylko przyjeżdża dzień wcześniej 8) I to w odpowiedniej porze na przemarsz wilczaków! (a pora do ustalenia) :D
|
Wyjdzie na to samo :D Przyjechać mogę w zasadzie w dowolnym terminie :)
|
Trzymajcie kciuki za Freyr, bo jeśli stanie do tego czasu, to przyjedziemy :twisted: . Zgode mamy, teraz wszystko zależy od tego czy będzie już chodzi na tyle by sobie dac radę.
|
O Igi kolejny przytomny (jak ja) :cheesy:
Macia- pewnie, ze trzymamy kciuki ! Jakby co to moze jakas lektyke zorganizujemy :) Choc jak Freyr zobaczy tyle pobratymcow to stanie na lapki ino mig :) |
Quote:
|
Oj ale się imprezka szykuje...
8) No tak, ale Ali też nie do końca z rodziny, przynajmniej nie z nazwiska... Tatuś zaszalał i pewnie juz zapomniał... :wink: Wasze psiaki się już pewnie dobrze znają , mają swoje sympatie i antypatie :twisted: Pewnie nowego trochę sponiewierają :twisted: |
Quote:
Wtedy raczej polecałabym... sznaucera :wink: :D |
Gdyby komuś brakowało oto oficjalne zaproszenie http://www.galicyjski.wilk.wolfdog.org/aktualnosci.html
|
Madziu, super stronka po liftingu! Podobają mi się zwłaszcza eleganckie kolory! :klatsch
Gdy tylko pojawi się na sieci dokładny program wianków - powiadomimy wszystkich zainteresowanych, będzie wtedy można zaplanować dokładniej cała imprezę. Maciu, jak Freyr? Wszyscy jej kibicujemy z całych sił! Powiedz suce, że będzie gwiazdą wieczoru, Wilczakową Miss Wianków :bussi Może to ją dodatkowo zmobilizuje? :wink: :D |
Ojjjj... Gdy Freyr dowiedziała się co szykujecie to stwierdziła, że za nic tego nie przepuści i od kilku dni chodzi. Nie tak jak normalny pies, ale wcześniej trwało to kilka sekund, a teraz gdy chce to wejdzie nawet po schodach. Myśle, że się wyrobi do wystawy. Na razie wygląda to pokracznie i często pada, ale wszystko idzie ku dobremu. Nawet sierśc zaczęła jej odrastac :wink: .
|
Quote:
|
stronka super a zapowiedź kolejnego miotu bardzo mi się podoba
|
Quote:
Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli to proszę nas też na 90% brać pod uwagę a do wianków dopisać moją córcie Ela + Jadiel a mali chłopcy też mogą rzucać wianki czy może pałki :lol: bo mój synuś też chce jeżeli nikomu to nie będzie przeszkadzać to proszę dopisać Konradek +Jadiel w ten sposób Jadiel będzie miała podwójną szanse :) |
No cóż, z bólem serca ale nie możemy przyjechać w sobotę. Zapisałam na wystawę tylko Ereshkę, bo pomimo tego, że mogłabym zabrać 2 psy i liczyć na pomoc dużej rzeszy życzliwych to Max ze względu na niedawny zabieg jest jeszcze "nieodrośnięty" w okolicach podgardla :cry: A w sobotę do 16 jestem na uczelni i to poza Lublinem. Najprawdopodobniej więc do Krakowa wyruszymy ok.4 rano aby dojechać prosto na wystawę. Zostaje mi tylko nadzieja, że zaraz po wystawie pójdziemy też postraszyć gdzieś wilkami.
|
Buuuu to Eresha wianka nie bedzie puszczac?? :|
|
Quote:
|
Puśćcie za nas wianeczek i piwka też za nas się napijcie. A tak mogło być pięknie :drink3
|
Quote:
|
Quote:
Szkoda, ze Cie nie bedzie na imprezie... Dobre chociaz, ze na wystawie :) |
Quote:
Postarmy sie jakoś przemknąć :P Tym bardziej, że dla Ereshki to właściwie ostatni moment więc misja bardzo poważna ;) |
Ja tylko pragne przypomniec, ze termin zgloszen przesunieto na
31.05.2007 Wiec zapominalscy maja jeszcze szanse! :p |
No a my raczej nie dojedziemy :cry:. Po postępach Freyr, a raczej ich chwilowym zaniku, można zapomniec o wystawie. Mała zaczyanała się podnosic, ale teraz wróciła do poprzedniego stanu, czyli ciągniecia nóżek(oczywiscie nie bez przerwy, ale wstaje o wiele rzadziej). Będziemy z nią cwiczyc, a "chodzenie" z nią używając kocyka przynosi efekty tylko to jeszcze potrwa. W najbliższym czasie wybierzemy się do Wrocławia i dowiemy się czegoś więcej.
|
Macia-moze bys chciala sie spotkac we Wroclawiu jak cos? Nie na jakies wielkie gonitwy, ale moze jednak? :)
|
Bidunia Freyr :cry:. Szkoda, że nie przyjedziecie ale wazniejsza jest rekonwalescencja suni. WIdocznie potrzebuje więcej czasu. Będziemy trzymac kciuki i ciepło myslec...
Pisz o postępach.. może jakis basen Wam przepiszą? |
W końcu udało mi się dostać na to nowe forum !Przepraszam że nie pisałam kilka dni ale miałam małe problemy z logowaniem :).
Nadal czekam na szczegóły Wianków, nic nie wiadomo: jakie zespoły i kiedy będą grały. Do tego jest zazwyczaj parada smoków a nie będziemy robić naszym przemarszem konkurencji smokom (jeszcze będą uciekać) dlatego nadal nie podam dokładnych godzin. Na wszystkich czekam od samiutkiego rana na ul. Kobierzyńskiej 201. |
Acha! Jeszcze jedno!
Mam nadzieję że do Wianków wszyscy nauczą się hymnu imprezy, bo jest on śpiewany aż do znudzenia tego wieczoru. tekst piosenki znalazłam na stronie www.luzuj.com chciałam ją tu wkleić ale nie wiem dlaczego się nie da :( |
Jak narazie pojawiła się lista zespołów, troszkę mnie zaskoczyła, bo zazwyczaj w Krakowie panuja inne klimaty
www.krakowlife.pl |
pamietam z tamtego roku "wila wianki i wrzucala je do falujacej wody..." ehh, doczekac sie nie mgoe!
Rona, Jedrek bedzie? |
Quote:
|
e no e no. Byc musi :D
|
Krakowski ZKwP zrobił niespodziankę wszystkim zapominalskim i ostateczny termin zgłoszenia psa został przesuniety aż do 5.06, tak więc pełna mobilizacja dla wszystkich zapominalskich :lol:
Te osoby które są pewne że do nas zawitają proszę by do mnie napisały lub zadzwoniły, część z was już to zrobiła, i dziękuję im za to.Chciałabym wcześniej wiedzieć ile osób przyjedzie z bardzo prozaicznych powodów...np: ile kiełbasy na grilla mam przygotować ;) Na forum, owszem zrobiona jest lista ale ja wierzę w bardziej bezpośrednie kontakty. Mam nadzieję że rozumiecie 8) |
ponieważ Fiona nie jest z "rodziny" to grilla nie będziemy obciażać.
Z chęcią pódziemy na "wianki" i ewentualny przemarsz. pozdrawiam;) Wojtek |
co to znaczy nie jest z rodziny??? Wydawało mi się że to wilczak tak czy nie?? A i reszta towarzystwa raczej mało jest spokrewniona z właścicielami Donki. Skoro zapraszają to wypada skorzystać . Przepraszam organizatorów że za nich uprawiam propagandę i indoktrynuję.
|
Sebastian, nie przepraszaj, to ja jestem Ci wdzięczna że głos zabrałeś :)
Z powodu braku dostępu do internetu raczej gościem jestem na forum. Wielu z was zastanawia się jak wszyscy się pomieszczą przez tę noc, nie mówię że będzie łatwo :twisted: dysponuje 9 wolnymi miejscami na łózkach (2x2os kanapa 5 łóżek pojedynczych), bardzo wygodną podłogą a są i osoby które będą spać na trawce pod namiotem, tak więc wydaje mi się że źle nie bedzie :lol: Ogólnie wychodzę z założenia "Gość w dom, Bóg w dom" |
A ja tak napisze w tajemnicy żeby nie zapeszyc, że Freyr wzieła się za siebie. Od trzech dni chodzi. Wiadomo, że nie tak całkiem normalnie, ale coraz mniej jest momentów gdy ciągnie za sobą nóżki. Chyba bardzo chce się z Wami spotkać;).
|
Quote:
|
Czy ktoś już dostał potwierdzenie zgłoszenia na wystawę?? listowne??
|
To jeszcze za wcześnie. Zazwyczaj z Krakowa to przychodzi na tydzień przed wystawą :)
|
Acha
A oto lista osób które do tej pory sie zgłosiły do mnie: Katarzyna + Sławek (Imbus) Aneta+wesoła rodzinka (szczeniaczek) Agnieszka+brat (Varg) Aneta W+os (2 psiaki ) Ania (pies ) i jeszcze osoby które będą się z nami bawić Ania+Ewa (Foras) Wojtej (Fiona) Gaga+Roman (Cheitan ) Kto jeszcz??? Kto jescze?? |
Narvana? Igi?? a Wy gdzie?
|
Na wystawie napewno, natomiast co do grilla... To wcale nie jest takie pewne. Mój ojciec wyjechać miasta moze dopiero w niedziele rano. Chyba, ze dojade pociagiem :) Zresztą, nawet jak coś wymyślę to ja kielbasy ani innych przetworów zwierzopochodnych nie jadam :)
|
Ja w Krakowie bede.
Jeszcze nie wiem czy bede sie wystawiac, ale bede |
Ja, Krzysiek, Sabat i Jabber - i namiot :D
No i jest namiot dla Narvanej :) |
Jupi :)
dla Garudy wezme jakis schron :) zeby bylo bezpieczniej :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
byly super te kanapki! |
Quote:
A serio.. taka cukinia czy ,,właśnie! papryka faszerowana to sam cud miód i orzeszki :) Weź chłopie wymyśl lepszy powód bo ten to cienki jak d... węża jest :twisted: |
All times are GMT +2. The time now is 04:36. |