Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Spotkanie w Późnej - 25.-27. sierpnia 2006 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=3369)

Huan 27-02-2006 16:21

Spotkanie w Późnej - 25.-27. sierpnia 2006

Jak co roku tak i w tym organizujemy spotkanie wilczaków w Późnej. Tym razem będzie miało ono trochę inny charakter. Pierwszy raz będzie niezależnie od wystawy, która jest w innym terminie. Dlatego będziemy mieli do dyspozycji jeden dzień więcej.

Wstępnie termin ustalony jest na 25. - 27. sierpnia. W piątek byłby przyjazd, a główny program rozłożony na dwa dni: sobotę i niedzielę. Już tradycyjnie w jeden dzień byłby memoriał Hoky'ego + możliwość poćwiczenia w grupie obronny, posłuszeństwa oraz grill party, a w niedziele podobnie jak dwa lata temu, tak i teraz chcemy zaprosić sędziego ze Słowacji, który przeprowadzi bonitację oraz svod młodych.

Tak więc niech wszyscy już sobie odznaczają ostatni sierpniowy weekend w kalendarzach z adnotacją "obowiązkowe stawiennictwo w Peronówce!!"... w niedługim czasie zostanie na 100% ustalony termin i opublikuje dokładne dane w kalendarzu na wolfdogu...

Narvana 27-02-2006 17:26

HURA!
:sooo_hapy

Sebastian 27-02-2006 17:36

hmmm no my mamy mały dylemacik

Huan 27-02-2006 18:02

Quote:

Originally Posted by Sebastian
hmmm no my mamy mały dylemacik

To chyba już problemik rozwiązany i dylemaciku nie ma ;)

Sebastian 27-02-2006 18:24

yes sir!!

DanielZ 27-02-2006 22:31

będzie bieg na orjetacje ? :) bo jak nie to nieprzyjade :)

konek 27-02-2006 23:05

Tym razem będziemy a pewno :hand

Joanna 28-02-2006 09:30

Na razie nie koliduje to nam z żadnymi targami, ślubami itp., więc może....

Gaga 28-02-2006 09:59

A my bysmy bardzo chcieli... :P

Joanna 28-02-2006 10:42

Quote:

Originally Posted by Gaga
A my bysmy bardzo chcieli... :P

To coz stoi na przeszkodzie? Pakujemy bure do bagaznikow (niektore) i w droge :cheesy:

Gaga 28-02-2006 10:52

Niektore?? :ehmmm Chcesz powiedziec ze inne beda jechaly na siedzeniach?? No tak...arystokracja w nozke kopana.... :twisted:
Co do przeszkod to moze byc ich wiele...na arzie zapalnowalismy urlop na koniec sierpnia, checi sa a co sie okaze to zobaczymy. U nas rzadzi Gigunia :wink:

Lupusek 28-02-2006 12:58

My też przyjeżdżamy!!! Sporo czau minęło od naszej ostatniej wizyty w Późnej. A czasem wypada odwiedzić rodzinkę :D
A jeśli idzie o odległość, to wystarczy nieco zmienić perspektywę i już wszędzie jest w miarę blisko, nawet z Mazur do Późnej :)
Cayo już się nie może doczekać, może nie powinnam jej była tak szybko o tym mówić. Teraz się biedaczka nie wyśpi spokojnie, bo tylko jedno ma już w głowie :twisted:
Zatem do zobaczenia w Peronówce, :hand

z Peronówki 28-02-2006 13:58

Quote:

Originally Posted by Narvana
HURA!

Mozesz juz zaczynac urabiac Rolfa... 8)

Quote:

Originally Posted by Sebastian
yes sir!!

Czyli mam prosic Francuzow o przywiezienie skrzynki Dom Perignon'a, aby odpowiednio uczcic okazje? :beerchug2

Quote:

Originally Posted by DanielZ

Na takie specjalne zamowienie bedzie nawet prawdziwy bieg (dez)orientacyjny.... :lol:

Quote:

Originally Posted by konek
Tym razem będziemy a pewno :hand

:bigok

Quote:

Originally Posted by Joanna
Na razie nie koliduje to nam z żadnymi targami, ślubami itp., więc może....

...jakie 'moze'???? :twisted: :mrgreen:

Quote:

Co do przeszkod to moze byc ich wiele...na arzie zapalnowalismy urlop na koniec sierpnia, checi sa a co sie okaze to zobaczymy. U nas rzadzi Gigunia :wink:

Gaga, a jak tak ladnie prosilam, aby przy zakupie szczeniaka DOKLADNIE przeczytac umowe i zwrocic uwage na punkt w czesci "II. OŚWIADCZENIE NABYWCY", mowiacy "Nabywca zoobowiazuje sie do brania udzialu w corocznym spotkaniu wlascicieli CzW w Poznej"... 8)

Quote:

Originally Posted by alakra
My też przyjeżdżamy!!! Sporo czau minęło od naszej ostatniej wizyty w Późnej. A czasem wypada odwiedzić rodzinkę :D

Hmmmm.....to zgromadzi sie ladne stadko 'C': Callisto, Culsu, Camio i Cheitan (jak Gaga zerknie wreszcie do umowy).

Joanna 28-02-2006 14:27

Ew. ja biorę Cheya. Toz on nie moze przegapic TAKIEGO spotkania! Podpisze Gadze papior, ze oddam w calosci i nigdzie nie podmienie oraz bede separowac od zgubnego wplywu Ciemnego Zla (i ogranicze moj wplyw wlasny) ;)

z Peronówki 28-02-2006 15:56

Quote:

Ew. ja biorę Cheya. Toz on nie moze przegapic TAKIEGO spotkania!

Uffff.... a juz myslalam, ze odpadnie nam konkurencja: ktory pies z miotu 'C' zje najwiecej karmy na jeden raz.... :twisted: Chey jest przeciez uwazany za faworyta.... :mrgreen:

Gaga 28-02-2006 16:40

Quote:

Originally Posted by Margo
Uffff.... a juz myslalam, ze odpadnie nam konkurencja: ktory pies z miotu 'C' zje najwiecej karmy na jeden raz.... :twisted: Chey jest przeciez uwazany za faworyta.... :mrgreen:

W tej dzidzienie to Chey jest BEZKONKURENCYJNY !!! nawet jak przeciwko niemu wystawisz druzyne zlozona z Belki i Camio :P

wolfin 28-02-2006 18:33

Hei, rodzinki z strony Mazurow, Wa-wy i podobnych miejsc!! :cheesy:
moze sprobojme kupic samoliot-bylo by szybko doleciec do Peronow :mrgreen:
z drugej strony-mozemi cos pokombinowac i jiechac razem-bo ja tez tam wybieram sie.(mami z Harka osobiste wandety z niektorimi :mrgreen: )

Huan 28-02-2006 18:55

Quote:

zlozona z Belki

Nie lekcewaz potegi Belki ;) Wystarczy dwudniowa glodowka i Becia pokaze Cheyowi jak sie wciaga pietnastokilowy woreczek ;)

z Peronówki 28-02-2006 19:22

Quote:

Originally Posted by Przemek
i Becia pokaze Cheyowi jak sie wciaga pietnastokilowy woreczek...

...nosem... 8)

wolfin 28-02-2006 20:25

Quote:

Quote:

i Becia pokaze Cheyowi jak sie wciaga pietnastokilowy woreczek...

...nosem... 8)

a to takim raze ja z Harka poprosze o zawody"pies niejadek", i myszle ze od razu wygraliszmi, tylko chodzi o to ze 3 dni na zawody niewystarci...
ona umie i dluzej nic nie jesc :twisted:

Gaga 28-02-2006 21:39

Wy mnie straszycie Belka :roflmao :rofl3 nie zartujcie.....
Daiva- w tej kategorii to stawialabym na Ciemne Zlo....
No! To pierwsze miejsca mamy juz ustalone....poprosze o inne zapowedzi rywalizacji bo dla tych to nawet nie wiem czy bedzie mi sie chcialo ruszac z domu ;p...w koncu puchary mozecie podeslac poczta :mrgreen:

z Peronówki 28-02-2006 21:51

Quote:

Gaga, ona potrafi cos, czego nawet Chey nie umie: pozyskiwac kalorie z powietrza, a czasem takze dzieki fotosyntezie... :mrgreen:

Quote:

No to do konkurencji wstawiam Ali, a w psach Balroga.... 8)

wolfin 28-02-2006 21:52

Quote:

No! To pierwsze miejsca mamy juz ustalone....poprosze o inne zapowedzi rywalizacji bo dla tych to nawet nie wiem czy bedzie mi sie chcialo ruszac z domu ;p...w koncu puchary mozecie podeslac poczta :mrgreen:

super mam konkurenta!!!

ale zeby puchary poczta....
to moze robimi spotkanie inter-medialne-przez internet :mrgreen:

Agnieszka 28-02-2006 23:23

Quote:

Originally Posted by wolfin
a to takim raze ja z Harka poprosze o zawody"pies niejadek", i myszle ze od razu wygraliszmi, tylko chodzi o to ze 3 dni na zawody niewystarci...
ona umie i dluzej nic nie jesc :twisted:

Ojj, jeśli z Vargiem też pojedziemy, to mogą być niezłe zawody jeśli chodzi o nie jedzenie... :roll: :twisted:
A mam nadzieję, że pojedziemy! (wreszcie)
Tylko kurczę trzeba będzie zdążyć na 28 na wystawę w Białysmtoku :mrgreen:.

z Peronówki 28-02-2006 23:32

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Ojj, jeśli z Vargiem też pojedziemy, to mogą być niezłe zawody jeśli chodzi o nie jedzenie... :roll: :twisted:

Ehhhh.... z takimi psami to odpada cala zabawa z aportowaniem serdelkow... ;) Plucie granulami na odleglosc tez odpada... Teraz bedziemy cos musieli wymyslec specjalnie dla Ali, Harki, Varga, Dewi i Balroga.... ;)

Gaga 28-02-2006 23:45

Zawody na najbardziej wybrednego wilczaka? Konkurencje bylyby stopniowane, najpierw wszystkie dostaja karme, potem karme z okrasa, serdelki, kielbasa, miesko gotowane, szyneczka, miesko surowe itd.....co tylko zdola miejscowa masarnia zrealizowac :mrgreen:
Zwyciezca zostanie ten, ktory najdluzej oprze sie frykasom;p

Huan 28-02-2006 23:48

Quote:

Tylko kurczę trzeba będzie zdążyć na 28 na wystawę w Białysmtoku :mrgreen:.

Wystawa w Bialymstoku jest w niedziele, 27. sierpnia, czyli w dzien, w ktory planowana jest bonitacja u nas.

Agnieszka 28-02-2006 23:51

...no to mój Varg :mrgreen:
Mnóstwo rzeczy dostawał :mrgreen:, nic mu nie smakuje :madgo :eviltongue

Agnieszka 28-02-2006 23:53

Quote:

Wystawa w Bialymstoku jest w niedziele, 27. sierpnia, czyli w dzien, w ktory planowana jest bonitacja u nas.

Faktycznie, pomyliłam dzień. Szkoda.

Joanna 01-03-2006 09:40

Quote:

Quote:

Gaga, ona potrafi cos, czego nawet Chey nie umie: pozyskiwac kalorie z powietrza, a czasem takze dzieki fotosyntezie... :mrgreen:

Quote:

No to do konkurencji wstawiam Ali, a w psach Balroga.... 8)

Jak juz sie licytujemy, to wystrasze konkurencje: od 2 tyg. Ciemne Zlo nie je wiecej niz pol kubka karmy+2 lyzki ryzu z miesem i wazywami na zachete. DZIENNIE! I tryska energia! To chyba najtanszy W ZYWIENIU wilczak wszechczasow. Bo jednak bije na glowe mamusie, ktora NA PEWNO coś zdobywa na boku :mrgreen:

z Peronówki 01-03-2006 14:12

Quote:

Faktycznie, pomyliłam dzień. Szkoda.

Oczywiscie rozumiem, ze to "szkoda" to odnosnie wystawy... ;)

Quote:

Bo jednak bije na glowe mamusie, ktora NA PEWNO coś zdobywa na boku :mrgreen:

No fakt - od kur Belka nauczyla sie, jak znajdowac ziarenka. Kozy pokazaly jej, ze korzonki tez sa OK. Koty nauczyly lapac myszy. A Belka sama odkryla jak po deszczu scigac po podworku dzdzownice (doskonale zrodlo bialka). :twisted: :mrgreen:

wolfin 07-03-2006 20:22

Quote:

Originally Posted by DanielZ

takim razie ja poprosze dla mnie nocne zawody, tylko jest potrzebny postawiony znak "Pabianice"-to jest potrzebne w tym przypadku jesli zablakam sie. Bedzie mnie mozna znales przy tym znaku. :mrgreen: bo ja juz wiem gdzie sa "Pabianice" i zawsze ich znajde :cheesy:

(z slynej historii moich podroz po Lodzi i orentowane sie tam:mrgreen: )

joke 08-03-2006 15:21

No a co z konkurencją: kto "upoluje" ze stołu najwięcej jedzonka? Liczy się pomysł, "uśpienie" uwagi właściciela, okrążenie, zaganianie itp fortele wymyślone przez wilczaki.
Aja ma tu dobre wyniki i jak jeszcze po drodze zdarzy się jakieś spotkanie, to ma szansę poćwiczyć przed występami.

Edenseveru 09-03-2006 20:47

Hurá !!!!! Hurá !!!!! :P
Ten vikend,to jest nejlepsi dny roku !!!! :twisted:

z Peronówki 14-03-2006 18:19

Quote:

takim razie ja poprosze dla mnie nocne zawody, tylko jest potrzebny postawiony znak "Pabianice"-to jest potrzebne w tym przypadku jesli zablakam sie. Bedzie mnie mozna znales przy tym znaku. :mrgreen: bo ja juz wiem gdzie sa "Pabianice" i zawsze ich znajde :cheesy:

OK, pogadam z rodzinka z Pabianic, aby przywiezli nam te tabice.... :D

Quote:

Originally Posted by joke
No a co z konkurencją: kto "upoluje" ze stołu najwięcej jedzonka? Liczy się pomysł, "uśpienie" uwagi właściciela, okrążenie, zaganianie itp fortele wymyślone przez wilczaki.

OJ, pomysl niezly, ale wiem, ze konkurencja bedzie bardzo ostra.... 8) :) Juz teraz rozpoczynajcie wiec ostry trening... :mrgreen:

Quote:

Originally Posted by Edenseveru
Hurá !!!!! Hurá !!!!! :P
Ten vikend,to jest nejlepsi dny roku !!!! :twisted:

...i w tym roku bedzie jeszcze lepszy.... Nie ma zadnych wystaw w Niemczech, Czechach i Slowacji, a w Polsce tez zadnej waznej.... Juz teraz zglosilo sie duzo chetnych.... a bedziemy swietowac 3 dni, a nie tylko 2.... :mrgreen:
:smokin :all_coholic :ylsuper :beerchug2 :ffod :beer

leśniczyna 20-07-2006 16:27

:-) Jesli przyjmiecie nas mimo, ze zaniedbaliśmyh forum.. 8) to chętnie się zjawimy z naszymi dwoma potworami :D o ile praca pozwoli, ale bardzo chcemy :mrgreen:

z Peronówki 20-07-2006 22:58

Quote:

Originally Posted by leśniczyna
:-) Jesli przyjmiecie nas mimo, ze zaniedbaliśmyh forum.. 8)

:shock: Alez nawet nie macie co myslec, ze sie nie pojawicie! :P Pamietajcie, ze nasze mafijne macki siegaja baaaardzo daleko... :twisted: :mrgreen:

wolfin 21-07-2006 08:13

Quote:

Originally Posted by leśniczyna
:-) Jesli przyjmiecie nas mimo, ze zaniedbaliśmyh forum.. 8) to chętnie się zjawimy z naszymi dwoma potworami :D o ile praca pozwoli, ale bardzo chcemy :mrgreen:

a ja bede nie skromna i przypomnie, ze kto to z strony morza obiecowal przywiesc i poczestowac litwinke wodka z zlotem :wink: nie wie cie kto to byli? :cheesy:

z Peronówki 21-07-2006 11:28

Quote:

a ja bede nie skromna i przypomnie, ze kto to z strony morza obiecowal przywiesc i poczestowac litwinke wodka z zlotem :wink: nie wie cie kto to byli? :cheesy:

Hmmmm.... Racja - na nastepne spotkanie Trojmiasto obiecalo zatankowac do kanistrow Goldwasser zamiast ropy.... :mrgreen:

Joanna 21-07-2006 13:27

Quote:

Quote:

Hmmmm.... Racja - na nastepne spotkanie Trojmiasto obiecalo zatankowac do kanistrow Goldwasser zamiast ropy.... :mrgreen:

Dobrze, że przypomniałaś! Idę nastawiać bimber. Szkoda, że 100 litrowy reaktor jest zajęty jakimś farmaceutykiem. Ale nieszkodzi, mamy jeszcze kilka 50 litrowych, które się nudzą. Chłodnica itp już zwarte i gotowe :twisted:

Sebastian 21-07-2006 13:35

Kurczę Łomianki w Trójmieście leżą :shock: ??? Nie wiedziałem a codziannie przejeżdżam :mrgreen:

wolfin 21-07-2006 14:42

Och ale bedzemi szpiewaaaaaaaaaaaaaaaaaaac wieczorem posle tych "slodkosci" :wink:

z Peronówki 27-07-2006 12:06

No to teraz jeszcze raz:

CHCIALABYM WAS WSZYSTKI ZAPROSIC NA SPOTKANIE.
Zapowiada sie ogromna ilosc wilczakow (nawet pomijajac nasza nowa 11 ;)) i niezla zabawa. Mile widziani sa wszyscy: bez wzgledu na przynaleznosc grupowa, przydomek psa, wyznanie i poglady. :wink: Zapraszamy wlascicieli wilczakow, wlascicieli innych ras, jak i osoby "bez psa" (i to nawet jesli niekoniecznie mysla o wilczaku ;)). Bedzie mozna spotkac wlascicieli z roznych krajow (Polska, Niemcy, Czechy, Slowacja, Litwa, Holandia i moze Francja oraz Wlochy). Spotkac hodowcow, czlonkow komisji hodowlanych z krajow pochodzenia rasy, czyli oogadac ze specami... :D Do wyboru do koloru.... :mrgreen:

Dokladne informacje znajduja sie juz w kalendarzu, ale dojda jeszcze pewne zmiany i pojawia sie dalsze szczegoly...
http://www.wolfdog.org/pol/events/168.html

wolfin 27-07-2006 12:33

Quote:

Bedzie mozna spotkac wlascicieli z roznych krajow (Polska, Niemcy, Czechy, Slowacja, Holandia i moze Francja oraz Wlochy).

:ehmmm, a to co Litwa pod Polska jest podlaczona? :cheesy: :roll:

Gaga 27-07-2006 13:04

Quote:

Od czasu reaktywowania unii polsko-litewskiej TAK. Wiec nie mozesz zglaszac protestu :mrgreen:

wolfin 27-07-2006 18:46

Quote:

Quote:

Od czasu reaktywowania unii polsko-litewskiej TAK. Wiec nie mozesz zglaszac protestu :mrgreen:

a o to ktore reaktywowanie mowisz? Ta normalna czy wilczakowska?

z Peronówki 27-07-2006 18:48

Quote:

Przyznaje, ze podswiadomie tak... :) Ale ten 'blad' zostal juz naprawiony... :mrgreen:

wolfin 27-07-2006 18:49

Quote:

Quote:

Przyznaje, ze podswiadomie tak... :) Ale ten 'blad' zostal juz naprawiony... :mrgreen:

ok dzieki. :cheesy: :wink:

Gaga 27-07-2006 19:47

Quote:

a o to ktore reaktywowanie mowisz? Ta normalna czy wilczakowska?

o wilczakowej oczywiscie, ale czy to wazne z czyjego powodu mamy unie? :D

Wrath 27-07-2006 21:33

Przepraszam... a czy ktos moglby przewinac czas tak do 23 sierpnia?

Gaga 27-07-2006 22:08

NIE ! Bo ja wczesniej mam urlop i wyjezdzam fotografowac ptaki..(a jak mi ktorys nie zechce pozowac to napusczze na niego Cheya :twisted: ).

igienator 28-07-2006 07:40

Ja też mam wcześniej urlop i może skocze np do chorwacji bo narazie to opalałem sie przed monitorem albo w samochodzie w pracy. Eh. M usze pojechać za granice i zdążyć wrócić na spotkanie.... dam rade :)

wolfin 28-07-2006 08:05

a ja juz dziszaj o 16 ide na urlop, jutro wystawa okolo morza, w niedzelie koncert Stinga (i jiego syna hmmm :wink: ), a juz potem poleczimi do Lazne. Poznej bede musziala odpracowac w domu ale na spotkanie tez bede jieszcze miala wolny czas. tylko juz 28 ide do pracy, to nie wiem czy dojade do 7.30 rano do pracy. :roll:

Huan 29-07-2006 15:56

Wszystko się już wyjaśniło i możemy teraz już śmiało podać informacje, kto będzie przeprowadzać przegląd hodowlany (bonitację) w Późnej. Nasze zaproszenie przyjął Pan Oskar Dora, wieloletni sędzia i hodowca wilczaków, który współzakładał klub rasy na początku lat osiemdziesiątych, był jego przewodniczącym i do dzisiaj bardzo aktywnie działa w słowackim klubie.

Także każdy będzie miał możliwość, aby jego wilczak został oceniony przez prawdziwego fachowca bez potrzeby wyjazdu za granice - za często nie zdarza się taka okazja.

Agnieszka 29-07-2006 16:23

Hej, a do kiedy możn zgłaszać przyjazd, nawet jesli nie udamy sie na bonitację?
Bo u mnie wszystko zmienia się dosłownie z dnia na dzień, dziś np. miałam być w Kostrzynie, byłam w Giżycku, a przypadkiem jestem w domu :P;)).
Oj, bochciałoby się WRESZCIE przyjechać...
Garo będzie?

Darek5 29-07-2006 16:56

Witam, jak wszystko dobrze pojdzie, tzn. nie bede mial badan w terenie i rozwiarze problem transportowy to z wielka przyjemnoscia wpadne.
Pozdrawiam.

Ynk 29-07-2006 22:08

Watacha Ynków potwierdza 100%-owo swą obecność na spadzie w Późnej.
Ciepłe ściski dla wszystkich starych znajomych - wybaczcie długie milczenie.

Leśniczyna, Ynk, Meteor, Demola i nasza nowa córa Mi-Yo.

P.S. Nasza Fetka Frederyka pozostaje niestety by pilnować domu ale też Was pozdrawia :-)

Gaga 30-07-2006 15:56

Nie moze byc ! Spod ziemi wylaza!!! Ynk, Wy w ogole jeszcze zyjecie?? :mrgreen:
Powinnam strzelic focha za to milczenie ale chyba sie jednak uciesze ze sie spotkamy :D

igienator 07-08-2006 23:15

No i klapa... Nie dotrę. Nie udało mi się zgrać powrotu z zagranicy ze spotkaniem :/ A już tylko 2 dni brakowało... :/ Szkoda no ale... Kurde. Więc życzę wam udanej zabawy. I idę wkońcu spać chociaż na chwilę.

Huan 08-08-2006 16:29

Quote:

Hej, a do kiedy możn zgłaszać przyjazd, nawet jesli nie udamy sie na bonitację?

Możesz zgłosić się nawet godzinę przed ;) Zawsze liczymy się ze spóźnialskimi. :)

Quote:

Originally Posted by Ynk
Watacha Ynków potwierdza 100%-owo swą obecność na spadzie w Późnej.

OK :)

Quote:

Originally Posted by igienator
No i klapa... Nie dotrę.

Trudno... za rok też będzie :)

A spotkanie robi się coraz bardziej międzynarodowe. Otrzymaliśmy już zgłoszenia z Włoch o uczestnictwie :)

Wrath 08-08-2006 17:35

Jeju... samochod do przegladu w poniedzialek... zeby tylko namiot dotarl na czas i projekt w firmie sie skonczyl... olaboga!!!

Huan 09-08-2006 19:22

http://www.wolfdog.org/pol/events/168.html

W terminarzu znajdziecie już informacje o poszczególnych ćwiczeniach, które będzie obejmować Memorial Hokiego. Można zacząć się ostro przygotowywać ;)

Gaga 09-08-2006 20:16

OK , my sie zglaszamy do poczatkujacych ...

konek 09-08-2006 21:01

Jak Gaga do początkujących to gdzie ja ze swoją królewną :(
A może by tak zrobić konkurs pt. wpływ wydawanej komendy na osłabienie słuchu psa :wink:

Gaga 09-08-2006 21:07

Bozenko - razem z nami :P
Konkurencjie dodatkowe mile widzane .. chyba :roll:

Huan 09-08-2006 22:15

Quote:

OK , my sie zglaszamy do poczatkujacych ...

nie ma... jestescie w klasie zaawansowanej... :) Od razu chcialabys wygrac - dajcie szanse slabszym.. np braciszkowi Camolowi ;)

Gaga 09-08-2006 22:23

Zaraz ! To chyba ja decyduje gdzie sie zglaszam, nie? :P
Nie mamy "stoja" wiec nie idziemy do zaawansowanej , o!

Huan 15-08-2006 14:26

W klasie dla poczatkujacych tez jest "stoj", wiec wymowka kiepska ;)

Huan 17-08-2006 14:34

Powoli podliczamy ilość zgłoszeń i zgodnie z oczekiwaniami w tym roku bedziemy bić kolejny rekord. Na liście znajduje się około 70 osób i ponad 50 wilczaków (z Polski, Czech, Słowacji, Litwy, Niemiec, Austrii, Włoch oraz Holandii).

Tyle jeszcze wilczaków nigdy w Polsce w jednym miejscu nie było!!! Może Światówka w Poznaniu postara się nas dogonić. ;)

Z uwagi na ilość uczestników dużym ułatwieniem dla nas i dla Was byłoby gdyby składka za spotkanie, a także nawet za przegląd czy bonitacje wpłacane były na konto bankowe:

58-10600076-0000300005474924 (Bank BPH)
Małgorzata Peron, Późna 26, 66-620 Gubin
Tytuł wpłaty: imie i nazwisko

Oczywiście na spotkaniu też będzie możliwość zapłacenia - opcja płatności na konto ma tylko pomóc. W przypadku przelewu prześlijcie też nam email na [email protected]

Narvana 20-08-2006 15:40

Mnie niestety nie bedzie...

z Peronówki 20-08-2006 16:00

Quote:

Mnie niestety nie bedzie...

Co sie stalo????

Narvana 20-08-2006 16:06

Spokojnie :D Przyczyny techniczne czyli impreza :P

wolfin 28-08-2006 13:06

No poniewas widze ze wszystkie odpoczywaja posle tego superowego!!!! spotkania, a ja jiesce musze byc "zywa" 2 godziny, napisze jak mnie z Harka podobalo sie u Peronow.

Najpierw baaaaardzoooo dzekujemi za taka faina impreze i spotkanie, Gosiu, Przemek, jiestes cie cool! Tez bardzo dzekuje Mame Gosi-Pani chleb jest niesamowity.

A teras to co ja tam "wyrabialam":
najwaznesze dla mnie bylo to :
mami juz meza dla Harki i blogoslawenie samego p.Oskara Dori na tego krycia. :wink:

zajeliszmi 7 miejsce w kategorii zaawansowanych-dobrze ze przed tym mialam trening na Lazne Belohrad po bieganiu kiedy pada :cheesy:

Dzekuje Gosiu ze pomoglas mnie "prelamac lod" z p.Oskarem i dzekuje Panu Siedzemu za pozwolenie pomoc przy bonitowaniu psow i za taki piekny opis mojej pracy.

dobre nowinki sa tez, ze Harka "urosla" i ma 65 cm wzrostu.
duza sunia z nej okazuje sie jest :cheesy:

bardzo mi mylo bylo spotkac wszystkich starych zanjomych i powiekszyc ilosc nowych znajomych.
dzekuje wszystkim za spaniala zabawe i czuje ze szybko z niektorymi znowu spotkami sie :wink:

Wrath 28-08-2006 13:23

I juz po :)

Niech żałują Ci co nie przyjechali !
Jedno "ale" to pogoda, ktora nie staneła na wysokosci zadania!

Za to cala reszta : bajka :)
Masa ludzi, psow ,piwa :beerchug2 i odlotowego jedzenia :)

Dzieki za goscine Margo i Przemku!

Wielkie dzieki dla Joanny i Andrzeja za pomoc transportowa :)

Pozdrowienia dla wszystkich!

Nie pisze wiecej, bo musze wyjsc! ( na - ten - tychmiast!)

Narvana 28-08-2006 15:04

Quote:

Originally Posted by Wrath

czyzby juz ze szczeniakiem? ;)

Joanna 28-08-2006 15:26

My również pięknie dziękujemy Miłym Gospodarzom. Było nam niezmiernie miło poznać rodziców Margo i Przemka (mimo zapracowania znaleźli też czas, aby porozmawiać) oraz innych właścicieli, a także spotkać znajomych z Lazne i nie tylko.
Zabawa - mimo kaprysów aury - była przednia. Już wiem dlaczego z roku na rok przybywa gości. Niedługo plac "obozowy" okaże się za mały :mrgreen:
Cieszy mnie, że Dewulec mógł stanąć przed obliczem p. Oskara Dory - bonitacja i przegląd u tej klasy Speca to jest to! A jeszcze bardziej cieszy mnie magiczny skrót VN 8)
Nie cieszy tylko fakt, że trzeba było wyjechać w niedzielę.....

Wrath 28-08-2006 17:05

Quote:

Quote:

Originally Posted by Wrath

czyzby juz ze szczeniakiem? ;)

Nieee... kiedy zobaczylem jak szczeniak nie wiekszy od wojskowego buta, przeciaga zebami fiata 126P to stwierdzilem, ze jednak wole pudelki :)

A tak powaznie: za wczesnie, jeszcze ze 2 tygodnie oczekiwania minimum :/

( jest swietny -super hiper -co z niego wyrosnie?! )

konek 28-08-2006 20:43

Już i my dojechaliśmy do domu. Było super!!!!. Margo, Przemku wielkie dzięki dla Was i fantastycznych Rodziców. Miło było spotkać starych znajomych oraz poznać nowych . Dzięki za dużo miłych słów skierowanych w stronę Ereshki - łobuza przez Pana Oskara. Za rok znowu się piszemy na spotkanie. Spróbujcie tylko nie zrobić spotkania :hand

Gaga 29-08-2006 08:22

My z dodatkowym poslizgiem ale rownie goraco dziekujemy, niziutko klaniamy sie Rodzicom, zwlaszcza Mamie Gosi i Przemka.
To byl weekend naprawde pelen wrazen i dla nas i dla kucyka.
Impreza z poteznym rozmachem, pelna fantastycznych ludzi...
Oj nie wiedzialam, ze to takie wydarzenie poki sama nie zobaczylam.

Pozdrawiamy wszystkich, z ktorymi przyszlo nam spedzic ten weekend, niech ci co sie zapowiadali a nie dojechali- zaluja :P

Gaga, Romek i Chey

wolfin 30-08-2006 07:47

hm, hm, hm, a fotki beda?

bo ja nie mialam czsu kiedy zrobic choc jiedna fotke :( to teras zostaje mi tylko czekac na fotografow spolnych i na ich zlapanych kadrow :wink:

Gaga 30-08-2006 09:02

Daiva, fotek jest mnostwo ale to wszystko trzeba obrobic wiec trzeba poczekac jakis czas. Ale dla oslody czekania poslalam Ci wczoraj kilka Twoich ze szczeniaczkiem :)

igienator 30-08-2006 09:54

Zaczynam żałować że jednak pojechałem na bałkany a nie do was :)

wolfin 30-08-2006 10:10

Gaga, dzieki fotki sa cudowne, tylko je robilisz cie nie tylko Wy, no i wencej fotografow bylo.
i ja chce wszystkie zobaczyc nie tylko swoje :wink:

spokojne czekam :wink:
igienator-zaluj, zaluj i to bardzo :D

igienator 30-08-2006 21:27

Żałuje ale z drugiej strony tydzień siedzenia w Chorwacji sącząc leniwie rakiję i pływając w morzu i to właściwie za prawie darmo :) to nie w mąkę kaszlał :)

wolfin 30-08-2006 21:49

Quote:

Żałuje ale z drugiej strony tydzień siedzenia w Chorwacji sącząc leniwie rakiję i pływając w morzu i to właściwie za prawie darmo :) to nie w mąkę kaszlał :)

no moze, moze, ale z psem jest lepej. :wink:
a z drugej strony, ja to nie moglam bez psa jiechac gdzies tam na wakacje.

Narvana 30-08-2006 22:11

Quote:

Ostatnie wakacje bez psa, tak samo jak moje, dlatego mnie nie bylo na spotkaniu... ;)

Gaga 30-08-2006 22:18

Quote:

Ostatnie wakacje bez psa, tak samo jak moje, dlatego mnie nie bylo na spotkaniu... ;)

Tak, ale teraz nam "wisisz":
- kilka par sznurowek,
- polar
- plastry
po nianiczeniu Twojej suni... :twisted:
Nie ma lekko - jak sie wyreczylas innymi to teraz trzeba placic :mrgreen:

wolfin 30-08-2006 22:29

tak, dokladne Gaga, u mnie tez butow nie zostalo-mam podzurowane od ich malych zebow.
zrobie fotke i pokaze, jak pracuja male wilki :twisted:

Gaga 30-08-2006 22:35

No na pewno nie chodzi Ci o te fotke:
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...czeniaczki.jpg

bo to, to jedna wielka sciema jest :mrgreen:

Narvana 30-08-2006 23:18

Quote:

Tak, ale teraz nam "wisisz":
- kilka par sznurowek,
- polar
- plastry
po nianiczeniu Twojej suni... :twisted:
Nie ma lekko - jak sie wyreczylas innymi to teraz trzeba placic :mrgreen:

:cheesy:
moja mala dzielna sunia
:twisted:
Ktora to taka rozrabiaka byla?

Gaga 31-08-2006 08:37

Quote:

moja mala dzielna sunia
:twisted:
Ktora to taka rozrabiaka byla?

jak to ktora?? Twoja wlasnie... zreszta przejela ksywke po przyszlej panci...
jak to dobrze, ze ja zamawialam inny charakterek...z taka pirania w domu nie wiem czy bym wyrobila :twisted:
Ale chcialas- to masz...jaki Pan taki pies :mrgreen:

igienator 31-08-2006 09:03

:) Piranie małe... Eh :) Najwyżej mnie rodzice wyeksmitują do lasu a tam jeno korę z drzew można obgryzać :)

joke 31-08-2006 09:06

Jak dopadłam na chwilę do kompa to po pierwsze:
WIELKIE DZIĘKI CAŁEJ RODZINCE PERONÓW za zorganizowanie całej imprezki, bowiem dzięki nim możemy się co roku spotkać i mile spędzić czas,
po drugie: dziękuje Pavlovi za memoriał Hokiego
po trzecie: Gaga, Joanna, Daiva, Alakra, Bożena - fajnie że byłyście i było z Wami miło.

po czwarte: Gaga, nie znalazłaś może Aji kagańca? :wink:

Dziękuję i do zobaczenia - Jolka

Gaga 31-08-2006 09:33

Quote:

Originally Posted by joke
po czwarte: Gaga, nie znalazłaś może Aji kagańca? :wink:

Dziękuję i do zobaczenia - Jolka

Zdaje sie, ze Przemek szukal wlasciciela jakiegos kaganca.. wiec chyba trzeba bedzie zorganizwoac przesylke :)

Darek5 31-08-2006 09:47

Quote:

.. wiec chyba trzeba bedzie zorganizwoac przesylke :)

Albo nastepne spotkanie :D
No szkoda, ze nie dotarlem ale mialem problemy z transportem :(
Ale najwazniejsze, ze Ci co byli sie swietnie bawili.
Oczywiscie czekamy na zdjecia
Pozdrawiam

Narvana 31-08-2006 10:05

Quote:

jak to ktora?? Twoja wlasnie... zreszta przejela ksywke po przyszlej panci...
jak to dobrze, ze ja zamawialam inny charakterek...z taka pirania w domu nie wiem czy bym wyrobila :twisted:
Ale chcialas- to masz...jaki Pan taki pies :mrgreen:

Narvana? :twisted:
Oj, to czuje, ze bede miala wesolo...

Pavel 01-09-2006 08:38

I ja dziekuja wszyskim od Peronow za doskonaly weekend (jak zwykle :D ).
I wszystkim wlasczyczelom wilczakow - wiecej zrozumiec wlasnym psom to jest najlepsza droga do doskonalych winikow w zyciju i treningu !!!

Lupusek 01-09-2006 20:12

Quote:

wiecej zrozumiec wlasnym psom to jest najlepsza droga do doskonalych winikow w zyciju i treningu !!!
Święta prawda. Oj Pavel, jak Ty coś powiesz, to już nic dodać, nic ująć. Ale Pavel nie tylko mówi, ale też pokaże, jak to zrobić. I za to przede wszystkim chciałam Ci Pavle podziękować. Dużo nam powiedziałeś i nauczyłeś. Aby tylko to wszystko teraz dobrze zapamiętać i ćwiczyć. Mam nadzieję, ze w przyszłym roku będziemy już mogli zaprezentować efekty tych ćwiczeń. W każdym bądź razie będziemy się mocno starać, aby tak właśnie było. Na pewno nas to spotkanie do tego zmotywowało.
Ja również chciałam gorąco podziękować całej rodzinie Peronów za wspaniałe przyjęcie nas wszystkich i cudowną atmosferę.
Ale dziękuję też wszystkim, którzy przyjechali do Późnej, za świetną zabawę - fajnie że też tam byliście.
I stwierdzam, ze takie spotkania są miłe, ale i potrzebne, bo w końcu można spokojnie porozmawiać, pójść na długi spacer i nacieszyć się widokiem mnóstwa wilczaków. Jestem na tak!
Pozdrawiam Was gorąco

Gaga 01-09-2006 22:34

Pomijajac aspekt towarzyski, widze ze z tego spotkania wynieslismy tez duzo w temacie wizji pracy z psem.
A to jest super! Bo po tak intensywnej weryfikacji wspolnych umiejestnosci i mozliwosci ( lub ich braku :twisted: ) dostaje sie super kopa do roboty . Wiadomo co sie chce i jak robic ( lub jak na pewno NIE robic). Alicja! My sie zabieramy za zabawe w obrone a Wy za tropienie.. a najblizszy egzamin za rok :bigok
Sukcesy opijemy likierem kajmakowym.. a jak bedzie porazka to przynajmniej upijemy sie na slodko :beer

wolfin 01-09-2006 22:58

to co ja od razu proboje byc z Wami, bo i obrone bede trenowac i tropienie- a jiesli cos nie tak bedzie-przywioze cos dobrego z Litwy i do picia (nie tylko chleb) :cheesy:

All times are GMT +2. The time now is 03:57.