![]() |
Spotkanie w Późnej - 25.-27. sierpnia 2006
Jak co roku tak i w tym organizujemy spotkanie wilczaków w Późnej. Tym razem będzie miało ono trochę inny charakter. Pierwszy raz będzie niezależnie od wystawy, która jest w innym terminie. Dlatego będziemy mieli do dyspozycji jeden dzień więcej.
Wstępnie termin ustalony jest na 25. - 27. sierpnia. W piątek byłby przyjazd, a główny program rozłożony na dwa dni: sobotę i niedzielę. Już tradycyjnie w jeden dzień byłby memoriał Hoky'ego + możliwość poćwiczenia w grupie obronny, posłuszeństwa oraz grill party, a w niedziele podobnie jak dwa lata temu, tak i teraz chcemy zaprosić sędziego ze Słowacji, który przeprowadzi bonitację oraz svod młodych. Tak więc niech wszyscy już sobie odznaczają ostatni sierpniowy weekend w kalendarzach z adnotacją "obowiązkowe stawiennictwo w Peronówce!!"... w niedługim czasie zostanie na 100% ustalony termin i opublikuje dokładne dane w kalendarzu na wolfdogu... |
HURA!
:sooo_hapy |
hmmm no my mamy mały dylemacik
|
Quote:
|
yes sir!!
|
będzie bieg na orjetacje ? :) bo jak nie to nieprzyjade :)
|
Tym razem będziemy a pewno :hand
|
Na razie nie koliduje to nam z żadnymi targami, ślubami itp., więc może....
|
A my bysmy bardzo chcieli... :P
|
Quote:
|
Niektore?? :ehmmm Chcesz powiedziec ze inne beda jechaly na siedzeniach?? No tak...arystokracja w nozke kopana.... :twisted:
Co do przeszkod to moze byc ich wiele...na arzie zapalnowalismy urlop na koniec sierpnia, checi sa a co sie okaze to zobaczymy. U nas rzadzi Gigunia :wink: |
My też przyjeżdżamy!!! Sporo czau minęło od naszej ostatniej wizyty w Późnej. A czasem wypada odwiedzić rodzinkę :D
A jeśli idzie o odległość, to wystarczy nieco zmienić perspektywę i już wszędzie jest w miarę blisko, nawet z Mazur do Późnej :) Cayo już się nie może doczekać, może nie powinnam jej była tak szybko o tym mówić. Teraz się biedaczka nie wyśpi spokojnie, bo tylko jedno ma już w głowie :twisted: Zatem do zobaczenia w Peronówce, :hand |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Ew. ja biorę Cheya. Toz on nie moze przegapic TAKIEGO spotkania! Podpisze Gadze papior, ze oddam w calosci i nigdzie nie podmienie oraz bede separowac od zgubnego wplywu Ciemnego Zla (i ogranicze moj wplyw wlasny) ;)
|
Quote:
|
Quote:
|
Hei, rodzinki z strony Mazurow, Wa-wy i podobnych miejsc!! :cheesy:
moze sprobojme kupic samoliot-bylo by szybko doleciec do Peronow :mrgreen: z drugej strony-mozemi cos pokombinowac i jiechac razem-bo ja tez tam wybieram sie.(mami z Harka osobiste wandety z niektorimi :mrgreen: ) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ona umie i dluzej nic nie jesc :twisted: |
Wy mnie straszycie Belka :roflmao :rofl3 nie zartujcie.....
Daiva- w tej kategorii to stawialabym na Ciemne Zlo.... No! To pierwsze miejsca mamy juz ustalone....poprosze o inne zapowedzi rywalizacji bo dla tych to nawet nie wiem czy bedzie mi sie chcialo ruszac z domu ;p...w koncu puchary mozecie podeslac poczta :mrgreen: |
Quote:
Quote:
|
Quote:
ale zeby puchary poczta.... to moze robimi spotkanie inter-medialne-przez internet :mrgreen: |
Quote:
A mam nadzieję, że pojedziemy! (wreszcie) Tylko kurczę trzeba będzie zdążyć na 28 na wystawę w Białysmtoku :mrgreen:. |
Quote:
|
Zawody na najbardziej wybrednego wilczaka? Konkurencje bylyby stopniowane, najpierw wszystkie dostaja karme, potem karme z okrasa, serdelki, kielbasa, miesko gotowane, szyneczka, miesko surowe itd.....co tylko zdola miejscowa masarnia zrealizowac :mrgreen:
Zwyciezca zostanie ten, ktory najdluzej oprze sie frykasom;p |
Quote:
|
...no to mój Varg :mrgreen:
Mnóstwo rzeczy dostawał :mrgreen:, nic mu nie smakuje :madgo :eviltongue |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
(z slynej historii moich podroz po Lodzi i orentowane sie tam:mrgreen: ) |
No a co z konkurencją: kto "upoluje" ze stołu najwięcej jedzonka? Liczy się pomysł, "uśpienie" uwagi właściciela, okrążenie, zaganianie itp fortele wymyślone przez wilczaki.
Aja ma tu dobre wyniki i jak jeszcze po drodze zdarzy się jakieś spotkanie, to ma szansę poćwiczyć przed występami. |
Hurá !!!!! Hurá !!!!! :P
Ten vikend,to jest nejlepsi dny roku !!!! :twisted: |
Quote:
Quote:
Quote:
:smokin :all_coholic :ylsuper :beerchug2 :ffod :beer |
:-) Jesli przyjmiecie nas mimo, ze zaniedbaliśmyh forum.. 8) to chętnie się zjawimy z naszymi dwoma potworami :D o ile praca pozwoli, ale bardzo chcemy :mrgreen:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Kurczę Łomianki w Trójmieście leżą :shock: ??? Nie wiedziałem a codziannie przejeżdżam :mrgreen:
|
Och ale bedzemi szpiewaaaaaaaaaaaaaaaaaaac wieczorem posle tych "slodkosci" :wink:
|
No to teraz jeszcze raz:
CHCIALABYM WAS WSZYSTKI ZAPROSIC NA SPOTKANIE. Zapowiada sie ogromna ilosc wilczakow (nawet pomijajac nasza nowa 11 ;)) i niezla zabawa. Mile widziani sa wszyscy: bez wzgledu na przynaleznosc grupowa, przydomek psa, wyznanie i poglady. :wink: Zapraszamy wlascicieli wilczakow, wlascicieli innych ras, jak i osoby "bez psa" (i to nawet jesli niekoniecznie mysla o wilczaku ;)). Bedzie mozna spotkac wlascicieli z roznych krajow (Polska, Niemcy, Czechy, Slowacja, Litwa, Holandia i moze Francja oraz Wlochy). Spotkac hodowcow, czlonkow komisji hodowlanych z krajow pochodzenia rasy, czyli oogadac ze specami... :D Do wyboru do koloru.... :mrgreen: Dokladne informacje znajduja sie juz w kalendarzu, ale dojda jeszcze pewne zmiany i pojawia sie dalsze szczegoly... http://www.wolfdog.org/pol/events/168.html |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Przepraszam... a czy ktos moglby przewinac czas tak do 23 sierpnia?
|
NIE ! Bo ja wczesniej mam urlop i wyjezdzam fotografowac ptaki..(a jak mi ktorys nie zechce pozowac to napusczze na niego Cheya :twisted: ).
|
Ja też mam wcześniej urlop i może skocze np do chorwacji bo narazie to opalałem sie przed monitorem albo w samochodzie w pracy. Eh. M usze pojechać za granice i zdążyć wrócić na spotkanie.... dam rade :)
|
a ja juz dziszaj o 16 ide na urlop, jutro wystawa okolo morza, w niedzelie koncert Stinga (i jiego syna hmmm :wink: ), a juz potem poleczimi do Lazne. Poznej bede musziala odpracowac w domu ale na spotkanie tez bede jieszcze miala wolny czas. tylko juz 28 ide do pracy, to nie wiem czy dojade do 7.30 rano do pracy. :roll:
|
Wszystko się już wyjaśniło i możemy teraz już śmiało podać informacje, kto będzie przeprowadzać przegląd hodowlany (bonitację) w Późnej. Nasze zaproszenie przyjął Pan Oskar Dora, wieloletni sędzia i hodowca wilczaków, który współzakładał klub rasy na początku lat osiemdziesiątych, był jego przewodniczącym i do dzisiaj bardzo aktywnie działa w słowackim klubie.
Także każdy będzie miał możliwość, aby jego wilczak został oceniony przez prawdziwego fachowca bez potrzeby wyjazdu za granice - za często nie zdarza się taka okazja. |
Hej, a do kiedy możn zgłaszać przyjazd, nawet jesli nie udamy sie na bonitację?
Bo u mnie wszystko zmienia się dosłownie z dnia na dzień, dziś np. miałam być w Kostrzynie, byłam w Giżycku, a przypadkiem jestem w domu :P;)). Oj, bochciałoby się WRESZCIE przyjechać... Garo będzie? |
Witam, jak wszystko dobrze pojdzie, tzn. nie bede mial badan w terenie i rozwiarze problem transportowy to z wielka przyjemnoscia wpadne.
Pozdrawiam. |
Watacha Ynków potwierdza 100%-owo swą obecność na spadzie w Późnej.
Ciepłe ściski dla wszystkich starych znajomych - wybaczcie długie milczenie. Leśniczyna, Ynk, Meteor, Demola i nasza nowa córa Mi-Yo. P.S. Nasza Fetka Frederyka pozostaje niestety by pilnować domu ale też Was pozdrawia :-) |
Nie moze byc ! Spod ziemi wylaza!!! Ynk, Wy w ogole jeszcze zyjecie?? :mrgreen:
Powinnam strzelic focha za to milczenie ale chyba sie jednak uciesze ze sie spotkamy :D |
No i klapa... Nie dotrę. Nie udało mi się zgrać powrotu z zagranicy ze spotkaniem :/ A już tylko 2 dni brakowało... :/ Szkoda no ale... Kurde. Więc życzę wam udanej zabawy. I idę wkońcu spać chociaż na chwilę.
|
Quote:
Quote:
Quote:
A spotkanie robi się coraz bardziej międzynarodowe. Otrzymaliśmy już zgłoszenia z Włoch o uczestnictwie :) |
Jeju... samochod do przegladu w poniedzialek... zeby tylko namiot dotarl na czas i projekt w firmie sie skonczyl... olaboga!!!
|
http://www.wolfdog.org/pol/events/168.html
W terminarzu znajdziecie już informacje o poszczególnych ćwiczeniach, które będzie obejmować Memorial Hokiego. Można zacząć się ostro przygotowywać ;) |
OK , my sie zglaszamy do poczatkujacych ...
|
Jak Gaga do początkujących to gdzie ja ze swoją królewną :(
A może by tak zrobić konkurs pt. wpływ wydawanej komendy na osłabienie słuchu psa :wink: |
Bozenko - razem z nami :P
Konkurencjie dodatkowe mile widzane .. chyba :roll: |
Quote:
|
Zaraz ! To chyba ja decyduje gdzie sie zglaszam, nie? :P
Nie mamy "stoja" wiec nie idziemy do zaawansowanej , o! |
W klasie dla poczatkujacych tez jest "stoj", wiec wymowka kiepska ;)
|
Powoli podliczamy ilość zgłoszeń i zgodnie z oczekiwaniami w tym roku bedziemy bić kolejny rekord. Na liście znajduje się około 70 osób i ponad 50 wilczaków (z Polski, Czech, Słowacji, Litwy, Niemiec, Austrii, Włoch oraz Holandii).
Tyle jeszcze wilczaków nigdy w Polsce w jednym miejscu nie było!!! Może Światówka w Poznaniu postara się nas dogonić. ;) Z uwagi na ilość uczestników dużym ułatwieniem dla nas i dla Was byłoby gdyby składka za spotkanie, a także nawet za przegląd czy bonitacje wpłacane były na konto bankowe: 58-10600076-0000300005474924 (Bank BPH) Małgorzata Peron, Późna 26, 66-620 Gubin Tytuł wpłaty: imie i nazwisko Oczywiście na spotkaniu też będzie możliwość zapłacenia - opcja płatności na konto ma tylko pomóc. W przypadku przelewu prześlijcie też nam email na [email protected] |
Mnie niestety nie bedzie...
|
Quote:
|
Spokojnie :D Przyczyny techniczne czyli impreza :P
|
No poniewas widze ze wszystkie odpoczywaja posle tego superowego!!!! spotkania, a ja jiesce musze byc "zywa" 2 godziny, napisze jak mnie z Harka podobalo sie u Peronow.
Najpierw baaaaardzoooo dzekujemi za taka faina impreze i spotkanie, Gosiu, Przemek, jiestes cie cool! Tez bardzo dzekuje Mame Gosi-Pani chleb jest niesamowity. A teras to co ja tam "wyrabialam": najwaznesze dla mnie bylo to : mami juz meza dla Harki i blogoslawenie samego p.Oskara Dori na tego krycia. :wink: zajeliszmi 7 miejsce w kategorii zaawansowanych-dobrze ze przed tym mialam trening na Lazne Belohrad po bieganiu kiedy pada :cheesy: Dzekuje Gosiu ze pomoglas mnie "prelamac lod" z p.Oskarem i dzekuje Panu Siedzemu za pozwolenie pomoc przy bonitowaniu psow i za taki piekny opis mojej pracy. dobre nowinki sa tez, ze Harka "urosla" i ma 65 cm wzrostu. duza sunia z nej okazuje sie jest :cheesy: bardzo mi mylo bylo spotkac wszystkich starych zanjomych i powiekszyc ilosc nowych znajomych. dzekuje wszystkim za spaniala zabawe i czuje ze szybko z niektorymi znowu spotkami sie :wink: |
I juz po :)
Niech żałują Ci co nie przyjechali ! Jedno "ale" to pogoda, ktora nie staneła na wysokosci zadania! Za to cala reszta : bajka :) Masa ludzi, psow ,piwa :beerchug2 i odlotowego jedzenia :) Dzieki za goscine Margo i Przemku! Wielkie dzieki dla Joanny i Andrzeja za pomoc transportowa :) Pozdrowienia dla wszystkich! Nie pisze wiecej, bo musze wyjsc! ( na - ten - tychmiast!) |
Quote:
|
My również pięknie dziękujemy Miłym Gospodarzom. Było nam niezmiernie miło poznać rodziców Margo i Przemka (mimo zapracowania znaleźli też czas, aby porozmawiać) oraz innych właścicieli, a także spotkać znajomych z Lazne i nie tylko.
Zabawa - mimo kaprysów aury - była przednia. Już wiem dlaczego z roku na rok przybywa gości. Niedługo plac "obozowy" okaże się za mały :mrgreen: Cieszy mnie, że Dewulec mógł stanąć przed obliczem p. Oskara Dory - bonitacja i przegląd u tej klasy Speca to jest to! A jeszcze bardziej cieszy mnie magiczny skrót VN 8) Nie cieszy tylko fakt, że trzeba było wyjechać w niedzielę..... |
Quote:
A tak powaznie: za wczesnie, jeszcze ze 2 tygodnie oczekiwania minimum :/ ( jest swietny -super hiper -co z niego wyrosnie?! ) |
Już i my dojechaliśmy do domu. Było super!!!!. Margo, Przemku wielkie dzięki dla Was i fantastycznych Rodziców. Miło było spotkać starych znajomych oraz poznać nowych . Dzięki za dużo miłych słów skierowanych w stronę Ereshki - łobuza przez Pana Oskara. Za rok znowu się piszemy na spotkanie. Spróbujcie tylko nie zrobić spotkania :hand
|
My z dodatkowym poslizgiem ale rownie goraco dziekujemy, niziutko klaniamy sie Rodzicom, zwlaszcza Mamie Gosi i Przemka.
To byl weekend naprawde pelen wrazen i dla nas i dla kucyka. Impreza z poteznym rozmachem, pelna fantastycznych ludzi... Oj nie wiedzialam, ze to takie wydarzenie poki sama nie zobaczylam. Pozdrawiamy wszystkich, z ktorymi przyszlo nam spedzic ten weekend, niech ci co sie zapowiadali a nie dojechali- zaluja :P Gaga, Romek i Chey |
hm, hm, hm, a fotki beda?
bo ja nie mialam czsu kiedy zrobic choc jiedna fotke :( to teras zostaje mi tylko czekac na fotografow spolnych i na ich zlapanych kadrow :wink: |
Daiva, fotek jest mnostwo ale to wszystko trzeba obrobic wiec trzeba poczekac jakis czas. Ale dla oslody czekania poslalam Ci wczoraj kilka Twoich ze szczeniaczkiem :)
|
Zaczynam żałować że jednak pojechałem na bałkany a nie do was :)
|
Gaga, dzieki fotki sa cudowne, tylko je robilisz cie nie tylko Wy, no i wencej fotografow bylo.
i ja chce wszystkie zobaczyc nie tylko swoje :wink: spokojne czekam :wink: igienator-zaluj, zaluj i to bardzo :D |
Żałuje ale z drugiej strony tydzień siedzenia w Chorwacji sącząc leniwie rakiję i pływając w morzu i to właściwie za prawie darmo :) to nie w mąkę kaszlał :)
|
Quote:
a z drugej strony, ja to nie moglam bez psa jiechac gdzies tam na wakacje. |
Quote:
|
Quote:
- kilka par sznurowek, - polar - plastry po nianiczeniu Twojej suni... :twisted: Nie ma lekko - jak sie wyreczylas innymi to teraz trzeba placic :mrgreen: |
tak, dokladne Gaga, u mnie tez butow nie zostalo-mam podzurowane od ich malych zebow.
zrobie fotke i pokaze, jak pracuja male wilki :twisted: |
No na pewno nie chodzi Ci o te fotke:
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...czeniaczki.jpg bo to, to jedna wielka sciema jest :mrgreen: |
Quote:
moja mala dzielna sunia :twisted: Ktora to taka rozrabiaka byla? |
Quote:
jak to dobrze, ze ja zamawialam inny charakterek...z taka pirania w domu nie wiem czy bym wyrobila :twisted: Ale chcialas- to masz...jaki Pan taki pies :mrgreen: |
:) Piranie małe... Eh :) Najwyżej mnie rodzice wyeksmitują do lasu a tam jeno korę z drzew można obgryzać :)
|
Jak dopadłam na chwilę do kompa to po pierwsze:
WIELKIE DZIĘKI CAŁEJ RODZINCE PERONÓW za zorganizowanie całej imprezki, bowiem dzięki nim możemy się co roku spotkać i mile spędzić czas, po drugie: dziękuje Pavlovi za memoriał Hokiego po trzecie: Gaga, Joanna, Daiva, Alakra, Bożena - fajnie że byłyście i było z Wami miło. po czwarte: Gaga, nie znalazłaś może Aji kagańca? :wink: Dziękuję i do zobaczenia - Jolka |
Quote:
|
Quote:
No szkoda, ze nie dotarlem ale mialem problemy z transportem :( Ale najwazniejsze, ze Ci co byli sie swietnie bawili. Oczywiscie czekamy na zdjecia Pozdrawiam |
Quote:
Oj, to czuje, ze bede miala wesolo... :cheesy: |
I ja dziekuja wszyskim od Peronow za doskonaly weekend (jak zwykle :D ).
I wszystkim wlasczyczelom wilczakow - wiecej zrozumiec wlasnym psom to jest najlepsza droga do doskonalych winikow w zyciju i treningu !!! |
Quote:
Ja również chciałam gorąco podziękować całej rodzinie Peronów za wspaniałe przyjęcie nas wszystkich i cudowną atmosferę. Ale dziękuję też wszystkim, którzy przyjechali do Późnej, za świetną zabawę - fajnie że też tam byliście. I stwierdzam, ze takie spotkania są miłe, ale i potrzebne, bo w końcu można spokojnie porozmawiać, pójść na długi spacer i nacieszyć się widokiem mnóstwa wilczaków. Jestem na tak! Pozdrawiam Was gorąco |
Pomijajac aspekt towarzyski, widze ze z tego spotkania wynieslismy tez duzo w temacie wizji pracy z psem.
A to jest super! Bo po tak intensywnej weryfikacji wspolnych umiejestnosci i mozliwosci ( lub ich braku :twisted: ) dostaje sie super kopa do roboty . Wiadomo co sie chce i jak robic ( lub jak na pewno NIE robic). Alicja! My sie zabieramy za zabawe w obrone a Wy za tropienie.. a najblizszy egzamin za rok :bigok Sukcesy opijemy likierem kajmakowym.. a jak bedzie porazka to przynajmniej upijemy sie na slodko :beer |
to co ja od razu proboje byc z Wami, bo i obrone bede trenowac i tropienie- a jiesli cos nie tak bedzie-przywioze cos dobrego z Litwy i do picia (nie tylko chleb) :cheesy:
|
All times are GMT +2. The time now is 03:57. |