![]() |
WYNIKI: Dwarfizm czyli karłowatość przysadkowa
Dostalam dzisiaj certyfikat, wiec zamieszczam skan :):
http://1.bp.blogspot.com/-5m4t2FANU_...test-small.jpg |
Hurrrraaaa!!!!!! gratulacje ogromne :lol::lol::lol::lol:!!!!!!!
|
Super!!!!! :)
|
Gratulacje:)
|
Uściskamy gratulacyjnie przebadanego na wskroś Biesia - osobiście :)
|
Gratulacje Super :)
|
Quote:
|
Na spotkaniu w Poznej - dzieki pomocy Rybki i Rudej i pod nadzorem Mijke - zostala pobrana krew 15 polskich wilczakow...
Ja dalam do przebadania cale stado - czyli 11 jest moje ;). Finansowo to "boli" ;) bo diabelstwo jest drozsze prawie dwa razy od innych badan genetycznych, ale.... raz sie zyje..... :twisted::rock_3 Najwyzej odpuscimy sobie kilka wystaw ;) Teraz czekamy na wyniki... (oczywiscie wszyscy zaznaczyli opcje "zgadzam sie na publikacje" - tu uklony wobec szczerosci kolejnych hodowcow). W przyszlym roku ponownie bedziemy pobierac probki - nie wiem jaka cene da sie wynegocjowac. A moze znajdzie sie tansza alternatywe - w kazdym razie warto zrobic sobie skarbonke "na badania DNA", bo pewnie z roku na rok beda sie pojawiac nowe... ;) |
BRAWO Margo! Jestem pod duzym wrazeniem!
|
Quote:
|
My tez czekamy - na razie na jedna sztuke.
W przyszlym roku zrobimy kolejne :) |
Quote:
Powaznie bierze go i jego slowa juz chyba tylko jego "ekipa"... ;) |
Quote:
|
Wlasnie dostalam info ze nasz Urciobach jest wolny od dwarfizmu, z czego sie ogromnie cieszymy.
|
Quote:
|
Ja też dostałam meila z wynikami : Centuś Galicyjski Wilk - nosiciel.
|
No to dokladam reszte wynikow :p
Alistair Wolf z Peronówki - nosiciel Botis z Peronówki - nosiciel Eligo z Peronówki - wolny Ibona Radov Dvor - wolna Jaud Maly Bystrec - wolna Jolly z Molu es - nosiciel Jotun z Peronówki - wolny Juvart z Peronówki - wolna Kasdeya z Peronówki - nosiciel Kokb'ael Tajga z Peronówki - wolna Merry Bell z Molu es - nosiciel Peymakilir z Peronówki - nosiciel Quareen z Peronówki - nosiciel Kolejne badania dla chetnych za rok w Poznej.... |
Jeszcze Morrigan z Peronówki nosiciel.
Publikowalam to juz u nas. |
Quote:
Gratulacje wielkie, cieszymy się jak dziki:) |
Ja również gratuluję wyników.
Fajnie, że coraz więcej psów jest przebadanych :) Polecam się w przyszłym roku na upuszczanie wiczakowej krwi- nie powiem, dreszczyk emocji towarzyszył nam, szczególnie przy Botisku :twisted: Ale bure stanęły na wysokości zadania i grzecznie oddały krew (swoją drogą nikt je o zdanie nie pytał) :) Dora- wynik Tajgi i Zorana bardzo mnie ucieszył, gratuluję! |
Hurrraaaa:happycieszymy sie ogromnie ze nasze dwa NIUNIUSIE WOLNE :sooo_hapywiec mam plan na Tajgulca :rock_3
Superowo jak cholera:lol: |
Gratulujemy wszystkim :D , szczegolnie Urciowej mamusi
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
P.S. Zapomniałam o najważniejszym Gośka jesteś chyba jedyną hodowczynią, która upubliczniła na forum międzynarodowym wyniki wszystkich swoich psów:cool3 |
Ale dopiero w przyszlym roku,niech se dziołcha tez pouzywa :lol:
|
Gratki dla reszty przebadanych, a dla Zorana w szczególności (bo to tato :p)
|
Quote:
|
Poniewaz okazuje sie, ze niektorzy czlonkowie Klubu Aktywnych Lgarzy maja problemy ze zrozumieniem tekstu, ktory jest podzielony na kilka postow, wiec specjalnie dla nich wrzucam liste wszystkich 15 psow, ktorych krew pobrano w Poznej.
Alistair Wolf z Peronówki Botis z Peronówki Eligo z Peronówki Ibona Radov Dvor Jaud Maly Bystrec Jolly z Molu es Jotun z Peronówki Juvart z Peronówki Kasdeya z Peronówki Kokb'ael Tajga z Peronówki Merry Bell z Molu es Morrigan z Peronówki Peymakilir z Peronówki Quareen z Peronówki Urobach z Peronówki Mam nadzieje, ze to zakonczy fale rozpowiadanych i wypisywanych przez nich klamstw... Przy okazji chcialabym napisac, ze STALE czekam na wyniki badan na dwarfa wszystkich trzech suk krytych przez Czambora - kazdy wynik jest cenna informacja, a wiedzac, ze pan Grzegorz wytoczyl krucjate dwarfom i pietnuje kazde krycie, ktore moze przyniesc dwarfy to jestem PEWNA, ze sam swoich regul przestrzega i nie krylby ZADNEJ niebadanej suki. Wiec ich wyniki zaraz poznamy.... bo to przeciez zadna tajemnica., prawda? |
No to i my dołączamy do grona odważnych, którzy się przebadali;) - właśnie odebrałam informację z Uniwersytetu w Utrechcie:
Clair de Lune Srdcervac - wolna Kalaratri z Peronówki - nosiciel :) Pochwalę się też przy okazji, że dziewczyny mają też zrobione badania serca i obydwie są free:):) Certyfikaty badania serca poszły już do bazy, papierki dwarfowe podeślę, gdy tylko coś przyjdzie:) |
Quote:
Gratulacje wielkie! Jeszcze my musimy "opłacić" papierek coby oficjalnie było:p - fajowo:) |
Super Aguś!! Gratulacje! :)
|
Gratulujemy wynikow :p
|
serdecznie gratuluję!!!
|
Dzisiaj, po prawie 4 miesiącach oczekiwania, otrzymałam certyfikat z Utrechtu.
Ulvar Lupusek jest WOLNY od genu karłowatości :lol: :lol: :lol: Mam tylko pewien problem. Według informacji zamieszczonych na stronie wolfdog-healthinfo.org certyfikat powinnam dostać dopiero po dokonaniu wpłaty na konto Uniwersytetu. Tymczasem ja żadnego rachunku nie dostałam, żadnej informacji o numerze konta itp. Jedyny mail dotarł do mnie w połowie sierpnia, że wynik powinien być gotowy za ok. 3 tyg. Potem długo, długo nic i dopiero dziś w skrzynce na listy znalazłam certyfikat. Czy ktoś, kto robił badanie może mi napisać na jaki numer konta mam wpłacić pieniądze? |
Quote:
A poza tym - gratuluje dobrego wyniku! |
Quote:
No to teraz tylko czekamy na wiadomosc o pieknych pannach :) A z platnoscia nie pomoge bo placilismy Poznej i stamtad bylo wszystko slane :) |
Dzięki Anula, będę więc czekała cierpliwie (chociaż wolałabym mieć już tę płatność z głowy). Taka wiara w ludzką uczciwość jest dziś zupełnie niespotykana :shock:
A wyniku nie byłam pewna, bo babcia i dziadek to nosiciele. Cieszę się, że mam to już z głowy:) |
Gratulujemy siostrzeńcowi serdecznie, chłop na schwał! :)
|
Ale fajna wiadomość!
Gratulujemy dumnym Właścicielom nie tylko pięknego ale też zdrowego Ulvarka! |
Ekstra!!!!!!! Gratulacje :)!!!!
|
Fraxinia gratulacje!!!! Cieszymy się z Wami!:)
U nas z dokumentami było tak, że zanim dostaliśmy certyfikat, przyszła nam faktura. Jeśli chcesz, mogę Ci podać nr do wpłaty i namiary adresowe jakie nam podał Uniwersytet, ale na naszej fakturze był nr faktury i nr klienta, które proszono by podać w opisie przelewu, by mogli nas zidentyfikować... Nie wiem, czy nie najlepiej u nich zapytać...im się zdarzają takie historie poodobno;) ktoś kiedyś pisał, że czekał długo długo zanim dostał coś więcej niż maila z info, my dla odmiany nie dostaliśmy maila, tylko od razu fakturę i na niej informację:) |
Ja jeszcze w tzw miedzyczasie martwilam sie, ze probka z krwia Biesa zaginela po drodze (naprawde dlugo czekalismy na wynik), wiec korespondowalam przez moment z Mijke, i zaraz potem dostalismy poczta wynik i certyfikat. A ze co sie odwlecze, to nie uciecze, wiec faktura w koncu tez dotarla :)
|
Fraxinia, jeszcze raz wielkie gratulacje! Bardzo się cieszę z takiego wyniku badania :-)
|
Kolejne wyniki badan robionych w Slovgenie na podstawie problek krwi EDTA:
Danag II z Peronówki - N/N (czysty) https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...90cd676cdd3ee0 Gressil II z Peronówki - N/N (czysta) https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...5a0a904c61e6b7 |
Supre :) gratulacje
|
1 Attachment(s)
Czysta Zuzia czyli Guziel II z Pernówki :)
http://www.wolfdog.org/forum/attachm...1&d=1421178874 |
I tu też pochwalę się wynikiem za właścicieli (resztę świetnych wyników pozostawię im coby się publicznie nacieszyli) BACHUS "Dar wilka" N/N :sooo_hapy
|
3 Attachment(s)
Wszystkie nasze pieski (Witty Wolf Eden Severu, Bachus Dar Wilka i Bajka Nemo me impune lacessit) zostały przebadane i ku ogromnej mojej satysfakcji i radości są czyste DWARF N/N, polecam laboratorium Slovgen, super szybko i bez większej ceregieli, pobrać, wysłać, opłacić i czekać na wynik ;)
B. |
Szakłak Wilczy Duch DW
Przy okazji badań DM zrobiliśmy DW- wynik N/N
|
To i my chwalimy się wynikiem :)
Cresil II z Peronówki DW N/N https://lh3.googleusercontent.com/-X.../DW_Cresil.jpg |
Malych karzelkow nie bedzie ;) :
- Ramiel Raya z Peronówki N/N - Fenris Himeros II z Peronówki N/N |
Przebadaliśmy cały miot i mamy już wszystkie wyniki:
SULTANA HURREM Atropa Bella Donna - N/N SULTANA HATIDŻE Atropa Bella Donna - N/N SULTANA MAHIDEVRAN Atropa Bella Donna - N/N SULTAN SULEJMAN Atropa Bella Donna - N/N Bardzo się cieszymy :) |
1 Attachment(s)
Quote:
Attachment 5194 |
1 Attachment(s)
|
Gratulujemy i sami się chwalimy :rock_3
Drude II z Peronówki DW N/N Cień Wilk z Baśni DW N/N :sooo_hapy http://i167.photobucket.com/albums/u...psfjikproh.jpg http://i167.photobucket.com/albums/u...psp5hzz9lj.jpg |
2 Attachment(s)
I wisienka na torcie - wyniki mlodego pokolenia:
Imamiah II z Peronówki - N/N Q'Jutryboga II z Peronówki - N/N |
1 Attachment(s)
My też się chwalimy :) Cassidy Nemo Me Impune Lacessit wolny od DW :)
|
ZULA z Lasów Preczowskich - Wynik: genotyp N/N (brak nosicielstwa)
|
Quote:
|
Miot U prawie w komplecie :)
ULTIMA ESMERALDA AMISTOSA Atropa Bella Donna - N/N ULTIMO DIAMANTE INVENCIBLE Atropa Bella Donna - N/DW ULTIMO AMBAR VALIENTE Atropa Bella Donna - N/DW ULTIMO ZAFIRO INMORTAL Atropa Bella Donna - N/N :) |
Ługa II z Peronówki N/N - czysta
Emial II z Peronówki DW/N -nosiciel Vapula z Peronówki DW/N - nosiciel Tak mi się przypominało, że na WD chyba nie publikowałam tych wyników ;) |
All times are GMT +2. The time now is 20:24. |