Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   _Administrace (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Změna? (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=20838)

Undertaker 06-09-2011 11:24

Změna?

Ahoj, na portále, kde jsem adminoval bylo zvykem, že když se překopal web, sepsalo se co je tam nově a proč, co tam třeba není a někde v článku byla zmíněna prosba uživatelům o hlášení chyb, bugů a podobně. Mně by třeba zajímalo kam se poděla nabídka dospělých psů. To už WD nebude podporovat jejich umístění?

nanno 06-09-2011 12:38

mě by take zajimalo par věci.jestli informace ktere sem zaslal mailem budou tam vloženy a nebo jestli je budeme muset znova posilat a kam?myslim tim inzerci nove uskutečněne vrhy a informace o nich.nic co sem posilal se neaktualizovalo.a nebylo toho malo.děkuji

Hynek ChS Tichý stín -- www.wolfdogs.name

Pavel 06-09-2011 14:39

To, co teď vidíte na svých obrazovkách, není definitivní verze serveru. Programátor vše postupně upravuje a doplňuje.

Undertaker 06-09-2011 17:04

A nebylo by lepší o tom všem uživatele informovat a nechat si od nich pomoct? Kdybych podle tohodle soudil jak si jich vážíte...

Saerithra 06-09-2011 22:52

Je pravda, že mohlo byt vypsané aspoň nějaké oznámení. Jsem se ráno dívala na ,normální' stránky a večer už byly nové. Provedení se mi líbí, i když jsem se napřed trochu ztrácela. :) :fingers1

Marianka.W 07-09-2011 20:26

Hrobaři, nerej tolik. Když přijdeš na stránky, na kterých jsi nikdy nebyl, taky se chvíli orientuješ a nikomu za to nenadáváš.

Undertaker 07-09-2011 21:18

Ano, ale když vím, že mi sem chodí x stovek lidí pravidelně, překopu jim to, něco přidám, něco uberu a neobtěžuju se jim o tom zmínit, tak mi to vůči nim přijde silně nefér. Koneckonců ty lidi jim mohli pomoct. Když jsme na dnešní playzone.cz měnili web, vždycky o tom uživatelé věděli a pomáhali nám vychytat chyby. A tak mi to přišlo daleko lepší s portálem, kterej je pro lidi a zároveň by bez těch lidí nebyl. Když tady dostaneš jedinou informaci, že tohle není kompletní, tak mi to přijde bídně málo. Sesmolit článek o tom co se změnilo a proč zabere maximálně hodinu a dle mých zkušeností pak na hledání chyb na novým webu třeba 5 hodin ušetříš. Kdyby bylo kam, chodil bych na konkurenční portál.

bambas 08-09-2011 07:45

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 402277)
....Kdyby bylo kam, chodil bych na konkurenční portál.

Tak co kdybysme ten konkurencni portal pripravili? Ja stejne pripravuju databazi (a nejakej layout + bych chtel napsat plugin do joomly) plemene CSV, s tim ze samozrejme se to snazim delat tak, aby se to dalo pouzit i na jina plemena. Takze cast bysme mohli mit hotovou a pak uz to jen rozjet. Co ty na to?

Hanka 08-09-2011 07:57

Máme oficiální klubové stránky. Proč nemít ještě jiné, na "pokec"? Já bych byla pro....

bambas 08-09-2011 08:20

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 402356)
Máme oficiální klubové stránky. Proč nemít ještě jiné, na "pokec"? Já bych byla pro....

Mel jsem predstavu, ze by tam byly i zkusebni rady, karty plemene, chat, diskuze. S diskuzi by byl samozrejme problem, nebot vetsina uzivatelu je zvykla chodit sem. Mel jsem spise na mysli portal, kde by uzivatele i sami tvorili obsah portalu (podobne je tomu treba abclinuxu.cz) - psanim clanku, blogu, apod. Myslel jsem, ze hcy to rozjel na cswolfdog.com, ale nakonec jsem tam hodil jen v postate "svuj CSV blog"

Hanka 08-09-2011 08:21

Já myslím, že "psavých" čévéčkářů je v ČR dost, takže by web nebyl nudný....

bambas 08-09-2011 08:25

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 402362)
Já myslím, že "psavých" čévéčkářů je v ČR dost, takže by web nebyl nudný....

Tak uz je jen oslovit (osobne nikoho neznam), jestli by nenapsali par clanku, nebo neumoznili publikovat jejich obsah z jejich webu, aby bylo na strankach neco do zacatku...

Marianka.W 08-09-2011 09:01

Quote:

Originally Posted by bambas (Bericht 402354)
Tak co kdybysme ten konkurencni portal pripravili? Ja stejne pripravuju databazi (a nejakej layout + bych chtel napsat plugin do joomly) plemene CSV, s tim ze samozrejme se to snazim delat tak, aby se to dalo pouzit i na jina plemena. Takze cast bysme mohli mit hotovou a pak uz to jen rozjet. Co ty na to?

Schválně si tipnu odkud tu databázi chceš vzít: odsud. Nebo se pletu? V tom případě by mě fakt zajímalo, kde ji hodláš sebrat.
Lidi, co tady na tom pracují, tomu musí dát minimálně hodinu každý den (nevím sice přesně kolik jich na to je, ale to je fuk) a dělají to léta.
Webů, na kterých je okopírovaný standard ze stránek ČMKU je jako sr......, pardon, jako chlupů z vlčáka.
Místo, abyste měli trochu pochopení, že se tu někdo snaží dělat něco pro všechny, tak máte plnou hubu řečí. Jsem zvědavá, kdy ten váš konkurenční web spustíte. Stejně jako jsem zvědavá, kdy konečně někdo z vás začne spolupracovat na klubových stránkách, jak jste naslibovali.
To, že se tyhle stránky předělávaj, už se tady zmiňovalo dávno a několikrát, tak nevím, proč vás to překvapilo (když máte takový přehled).
Mně teda naprosto vyhovuje, že se admini snaží co nejdřív vychytat mouchy, místo aby tady psali, co stejně všichni vidíme.
:wolf

bambas 08-09-2011 09:17

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 402377)
Schválně si tipnu odkud tu databázi chceš vzít: odsud. Nebo se pletu? V tom případě by mě fakt zajímalo, kde ji hodláš sebrat.
Lidi, co tady na tom pracují, tomu musí dát minimálně hodinu každý den (nevím sice přesně kolik jich na to je, ale to je fuk) a dělají to léta.

Tady ma nekdo kratkou pamet a ihned utocny ton. Nechapu. Vas postoj je ten, ze se na vechno hned stavite na zadni. Co se tyce databaze - co mrknout na thread http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=15024 nez tady zacnete neco kricet? Psal jsem, ze to budu delat zadarmo, s tim, ze vsechno co udelam, bude v mem vlastnictvi a budu si s tim nakladat, jak ja budu chtit, s tim, ze databazi, plugin do joomly dam klubu zdarma (ale nevim, zda si to nerozmyslim, uz kvuli takovym utocnym prispevkum, jako pisete Vy.). S tim, ze klub dostane databazi (prazdou) a importni modul, kterym si tam data muze nasypat.
Quote:

Webů, na kterých je okopírovaný standard ze stránek ČMKU je jako sr......, pardon, jako chlupů z vlčáka.

To je i tri pr... jinych stranek, tenhle komentar jaksi nechapu, kazdy si muze zalozit blog o cem chce a muze na nem publikovat verejne dokumenty jak se mu za chce - nebo mate na ten dokument autorske pravo?
Quote:

Místo, abyste měli trochu pochopení, že se tu někdo snaží dělat něco pro všechny, tak máte plnou hubu řečí. Jsem zvědavá, kdy ten váš konkurenční web spustíte. Stejně jako jsem zvědavá, kdy konečně někdo z vás začne spolupracovat na klubových stránkách, jak jste naslibovali.

Zrejme si myslite, ze nektere veci jde zpytlikovat za jeden vecer. Poznamku ze jste zvedava, kdy to spustime, snad nema cenu komentovat. Nikdo se nesnazi konkurovat tomuhle webu, spise doplnit chybejici diru, Chtelo by to nejdrive poradne cist, pak chvili premyslet, nez neco napisu...
Quote:

To, že se tyhle stránky předělávaj, už se tady zmiňovalo dávno a několikrát, tak nevím, proč vás to překvapilo (když máte takový přehled).
Mně teda naprosto vyhovuje, že se admini snaží co nejdřív vychytat mouchy, místo aby tady psali, co stejně všichni vidíme.
:wolf

Na zmenu portalu ja osobne jsem nijak nereagoval, nevim proc to sem tahate. Zmenu vitam, praci ocenuji. Nebudu hned komentovat neco, co neni jeste hotove.

Hanka 08-09-2011 10:40

Nehádejte se, vždyť o nic nejde. Jde jen o to, jestli si budeme moct popovídat o vlčácích na jednom, dvou nebo více místech,....Každý server může bý trochu jiný, s jinou náplní. Nejde přeci o to někoho trumfovat, čí stránky jsou lepší, čtenější...

Marianka.W 08-09-2011 10:44

Já jsem nebyla první, kdo se tu stavěl na zadní...

bambas 08-09-2011 12:10

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 402402)
Nehádejte se, vždyť o nic nejde. Jde jen o to, jestli si budeme moct popovídat o vlčácích na jednom, dvou nebo více místech,....Každý server může bý trochu jiný, s jinou náplní. Nejde přeci o to někoho trumfovat, čí stránky jsou lepší, čtenější...

Presne tak jsem to myslel. Vytvorit jakousi uzivatelskou sekci, kde lidi budou psat blogy, prispevky, zkusenosti a nebude formou diskuze - diskuze bude pod clankem/blogem/zpravou/....

Dat hlavy dohromady a sepsat body, ktere treba na tomhle webu chybi a samozrejme, pokud by byl zajem tyto portaly prolinkovat a ne si navzajem konkurovat.

admin 08-09-2011 12:52

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 402106)
A nebylo by lepší o tom všem uživatele informovat a nechat si od nich pomoct? Kdybych podle tohodle soudil jak si jich vážíte...

I hope I get it right - anyway the technical information is/will be published here:
http://www.facebook.com/wolfdogorg
Moderators can copy it to their personal language versions.

Undertaker 08-09-2011 14:40

Odpověděl bych anglicky, ale toto je české forum. Pořád si myslím, že to info by mělo být tady a ne ještě poměrně chatrné na FB. Bylo by fajn, kdyby se toho někdo z českých a slovenských moderátorů zhostil a napsal aspoň co je funkční, co není funkční, případně co je potřeba otestovat.

Promiň Lenko, ale radši si přečtu v novince, že adopce dospělých psů tu ještě nefunguje než když ji budu jak debil hledat, protože na starý verzi stránek byla. To, že při přechodu na novou verzi stránek admini makaj víc než obvykle je normální, ale jde to si tu práci zjednodušit a zpříjemnit tu změnu i uživatelům nebo jim aspoň zjednodušit orientaci v tom co přibylo, ubylo, co se změnilo a co zůstává.

sdivokoukrvi 08-09-2011 15:25

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 402041)
Ahoj, na portále, kde jsem adminoval bylo zvykem, že když se překopal web, sepsalo se co je tam nově a proč, co tam třeba není a někde v článku byla zmíněna prosba uživatelům o hlášení chyb, bugů a podobně. Mně by třeba zajímalo kam se poděla nabídka dospělých psů. To už WD nebude podporovat jejich umístění?

pokud dobře vidím tato nabídka je v pravo dole vedle fotky dne

Undertaker 08-09-2011 15:41

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 402485)
pokud dobře vidím tato nabídka je v pravo dole vedle fotky dne

Vídíš dobře, ale to byl podraz na mě, ještě včera tam nebyla :lol:

Elsia&Benjamin 08-09-2011 15:59

Trošku OT. Co dělat, když mám u psa zařazený fotky na kterejch vůbec není on. ale jinej pes?

sdivokoukrvi 08-09-2011 16:05

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 402491)
Vídíš dobře, ale to byl podraz na mě, ještě včera tam nebyla :lol:

:lol: tak já to včera nečetla, jen mě to teď praštilo do očí

Undertaker 08-09-2011 16:12

Tebe by spíš mělo praštit, že jsi tu včera měla bejt :p

mellorn 08-09-2011 21:03

ja vam nevim lidi, ale prijde mi to jako zbytecnej flejm. Taky jsem koukala, ze jsou novy stranky znicehonic, ale bylo mi jasny, ze se spousta veci objevi asi dodatecne a osobne se me to teda nijak nedotklo.Prijde mi,ze Hrobnik byl zbytecne utocnej, coz melo za nasledek jeste vic utocnou Lenku, ktery se to asi dotklo. (mezi nama, lidi jsou nevdecny svine a nikomu se nikdy nezavdecis, s tim souhlasim). Ale ja bych byla celkem rada, kdyby se forum o vlcacich obeslo bez techto vylevu....Jesteze nasi ctyrnozi jsou nad veci:rock_3

Marianka.W 08-09-2011 22:43

Quote:

Originally Posted by Elsia&Benjamin (Bericht 402498)
Trošku OT. Co dělat, když mám u psa zařazený fotky na kterejch vůbec není on. ale jinej pes?

Napiš adminovi ([email protected]) a buď trpělivá. ;-)

Jana Zítková 20-09-2011 21:59

Proč mi nejdou přidávat fotky? Grrrrrr :evil:
Adminovi jsem taky psala a prd.

Jana Zítková 22-09-2011 15:13

Quote:

Originally Posted by Jana Zítková (Bericht 405079)
Proč mi nejdou přidávat fotky? Grrrrrr :evil:
Adminovi jsem taky psala a prd.

Už to jde! Huráááááá!!!!!:grosscool

nanno 26-09-2011 16:30

Inzerce

Dobry den,
Snažim se o kontakt s adminem ale naprosto zbytečně.prosím o opravu meho inzeratu http://www.wolfdog.org/site/cs/dbase/litters/1429
Je to velky problem,lide mi volaji ohledně toho že ma fena má špatné DKK ale ma fena se jmenuje Baghira Grey střipek snů,a je tam uvedena jiná fena.
Chápu že je to velmi složite davat dohromady takovy server,ale tahle chyba mi způsobuje problémy u zájemců na štěňata.

Hynek

http://www.wolfdog.org/forum/attachm...1&d=1317047362

Pavel 26-09-2011 18:39

Bohužel se hodně hněvu snáší i na mou hlavu. Upozorňuji, že nejsem admin a v současné době, kdy je server v přestavbě nemám ani možnost přidávat přímo na server jakékoliv údaje :cry: Budete muset vydržet, snažíme se vše popohnat co nejrychleji do zdárného konce.

nanno 27-09-2011 22:00

Inzerce

Předem moc děkuji za urychleni opravy mého inzeratu.ja nechci nikoho odsuzovat a ani nikomu nadavat.wolfdog beru jako usnadněni práce v chovu a ne jako samozřejmost!!!važim si toho kolik prace dalo tenhle server založit.

Hynek ChS Tichý stín - www.wolfdogs.name

sdivokoukrvi 08-10-2011 19:25

Dobrý den, nevím kdo momentálně zpravuje wolfdog, ale vkládala sem inzerát přes svůj nick tady a místo mých údajů, jsem nějaký Danny z Bratislavi ( pán sice má Aryu ale z Devinskej, já mám fenu Arya Arqeva). Mohla bych požádat o opravu ůdajů v tomto inzerátu? http://www.wolfdog.org/site/cs/dbase/litters/1425 na
Název chovatelské stanice: s Divokou krví
Adresa: Letecká 657/43
Město: 16100 Praha
Stát: česká republika
WWW: http://sdivokoukrvi.wbs.cz
E-mail: [email protected]
Telefon: 773126850
Další kontaktní info: forum Alissea

Děkuji předem

Undertaker 13-10-2011 10:23

Tak koukám na nabídku psů, kteří hledají nový domov a po kliknutí na kohokoliv to přesměrovává na štěndo z Peronowki. Pokud to není schválně, tak by to chtělo fixnout :?

Charles 13-10-2011 12:06

staci trosku popojed po strance dolu a kliknout na radek se jmenem dalsiho psa...

Undertaker 13-10-2011 12:36

To mi právě nejde... po kliknutí na kohokoliv mi to ukazuje "Xezbeth z Peronowki" a to můžu po stránce scrollovat jak chci :roll:

Charles 13-10-2011 12:42

verze prohlizece? verze OS?
FF 7 i IE 7 je to OK
na klik se "rozjede" lista s infem

Undertaker 13-10-2011 12:48

Mám Win 7 HP, FF 7.0.1 a prostě ne :-)

Když už si teda rozkliknu psy k adopci, tak pak už si mezi nima překlikávat můžu, ale na hlavní stránce mi to vždycky udělá to co jsem psal.

Marianka.W 13-10-2011 13:00

Mně to dělá taky tak. Řekla bych, že to přesně Charles myslel.

Undertaker 13-10-2011 13:02

Jasně, to jsem pochopil až potom... i tak je to ale myslim si chyba :-)

Marianka.W 13-10-2011 13:05

To samý to dělá, když si rozklikneš plánované vrhy.

Undertaker 13-10-2011 13:09

No vidíš a ty mi zas běhaj v pohodě... právě z těchhle důvodů mi přijde vždycky lepší nechat starej web o něco dýl a novej otestovat a vychytat chyby. Taky to, že půlku mám sice česky, ale druhá je mix nagličtiny a polštiny mi přijde zbytečný a to jsou ty nejmenší chyby.

Marianka.W 13-10-2011 13:51

Ty seš fakt hroznej rejpal...

Undertaker 13-10-2011 14:01

Proč to považuješ za rejpání? Napsal jsem proč si myslím, že by to šlo líp a jak Napsal jsem co jim nechodí nebo chodí špatně, aby věděli na čem pracovat, tak co je špatně?

Marianka.W 13-10-2011 14:13

Tohle mi přijde jako rejpání:

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 408569)
...právě z těchhle důvodů mi přijde vždycky lepší nechat starej web o něco dýl a novej otestovat a vychytat chyby.
... a to jsou ty nejmenší chyby.

Občas mám z tebe pocit, že si připadáš jako pámbů. Všechno víš nejlíp, všude jsi byl a od všeho máš klíče. Ale to je fuk.

Undertaker 13-10-2011 14:25

Tohle konkretně je osobní zkušenost a teď mám i srovnání. Když jsme dávali dohromady nový web na jiném portale, tak jsme to nejdřív testovali sami, pak nechávali testovat uživatele a ti nám pomáhali najít chyby na které nepřišel nikdo před nimi. To mi přijde lepší než okamžitě nahodit nový web s mnoha chybami a spolíhat na to, že když už se někdo ozve, tak moji reputaci zachrání někdo komu se to zdá v pohodě. Mám srovnání, proto píšu, že by mi to přišlo lepší jinak. Když už to admini udělali takhle, tak musí počítat s tím, že se někdo ozve... a astejně tak asi mohli spolíhat na to, že se jich někdo zastane, takže všechno podle plánu.

Rhilien 25-10-2011 10:55

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 408586)

Občas mám z tebe pocit, že si připadáš jako pámbů. Všechno víš nejlíp, všude jsi byl a od všeho máš klíče. Ale to je fuk.

To je jen zpusob vyjadrovani myslim..Undertaker bude asi nejake ohnive znameni..mozna ;)

bambas 25-10-2011 10:59

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 408586)

Zajimaly by me Vase zkusenosti s vyvojem nebo rozjezdem nejakeho webu, popripade portalu. Undertaker je evidentne ma a vi o cem mluvi. Nemyslim si, ze se jedna o nejaky rejpani, ale o konstatovani vlastnich zkusenosti. Vidim, ze tady se nic nemeni, nikdo si nesmi dovolit zadnou pripominku, nedejboze konsrtuktivni kritiku....

sdivokoukrvi 25-10-2011 11:01

znovu po 14 dnech
Dobrý den, nevím kdo momentálně zpravuje wolfdog, ale vkládala sem inzerát přes svůj nick tady a místo mých údajů, jsem nějaký Danny z Bratislavi ( pán sice má Aryu ale z Devinskej, já mám fenu Arya Arqeva). Mohla bych požádat o opravu ůdajů v tomto inzerátu? http://www.wolfdog.org/site/cs/dbase/litters/1425 na

Děkuji předem

Undertaker 25-10-2011 12:57

Quote:

Originally Posted by bambas (Bericht 409877)
Zajimaly by me Vase zkusenosti s vyvojem nebo rozjezdem nejakeho webu, popripade portalu. Undertaker je evidentne ma a vi o cem mluvi. Nemyslim si, ze se jedna o nejaky rejpani, ale o konstatovani vlastnich zkusenosti. Vidim, ze tady se nic nemeni, nikdo si nesmi dovolit zadnou pripominku, nedejboze konsrtuktivni kritiku....

Díky, opravdu to nebylo myšleno jako rejpání a třeba se to někdy bude hodit někomu jinýmu. Prostě přechod na nový web se dá udělat líp, o nic jiného mi nešlo. Je lepší zkrátka nechat testovat a doladitco se dá ještě před ostrým spuštěním. Třeba Alza to měla teď taky tak a výsledek je jasný. Nový web je neříkám bez chyb, ale hned po spuštění plně provozuschopný.

Rhilien, já mám hlavně pocit, že Undertaker bude trošku tvrdohlavý znamení :rock_3

bambas 25-10-2011 13:30

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 409879)
znovu po 14 dnech

Děkuji předem

Co takhle zkusit napsat soukromou zpravu primo uzivateli Admin (popr. mejl)? ;) Pohybuju, ze si toho v threadu jen tak vsimne.

sdivokoukrvi 25-10-2011 13:33

Quote:

Originally Posted by bambas (Bericht 409907)
Co takhle zkusit napsat soukromou zpravu primo uzivateli Admin (popr. mejl)? ;) Pohybuju, ze si toho v threadu jen tak vsimne.

obojí napsáno před 20 dny, jak mejl, tak tady přes kontakt tak zprávu. Zkouším všechno co se dalo

Undertaker 25-10-2011 13:40

Nic se nedá... to, že jsi Aryu prodala na Slovensko okamžite napráskám Jiřině :twisted:

bambas 25-10-2011 13:42

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 409908)
obojí napsáno před 20 dny, jak mejl, tak tady přes kontakt tak zprávu. Zkouším všechno co se dalo

Mno parada, je videt pristup adminu. Trosku mi to pripomina poslani mejlu do KCHCSV :)

sdivokoukrvi 25-10-2011 13:53

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 409910)
Nic se nedá... to, že jsi Aryu prodala na Slovensko okamžite napráskám Jiřině :twisted:

Klidně :D v sobotu jsem měla sebou jen její dvojnici :lol:

Marianka.W 25-10-2011 14:03

Quote:

Originally Posted by bambas (Bericht 409912)
... poslani mejlu do KCHCSV :)

Můžeš být konkrétnější? Komu jsi psal (a na jakou adresu) a on ti nevyhověl nebo neodpověděl?

Janiz 25-10-2011 14:07

Já také zadávala inzerát a i psala adminovi a každý den čekám jestli se to tam objeví a kde nic tu nic! :( Docela bych ty štěňata potřebovala inzerovat, kor v tý konkurenci co toudle dobou bude..
Údaje o odchovech na wolfdog dodávám tak nevim kde je problém - ??
Jestli to ted má trvat 3 týdny jak píše Terka, bývala bych ho podala už při krytí..:(
Myslím že se tu někde upozorňovalo že se nebudou nějakou dobu dělat aktualizace, ale to jde třeba u výsledků výstav, kde to taky bylo vidět, ale ty přece jen nejsou tak aktuální, ale ta inzerce celkem jo!! Navíc výsledky výstav tu nové jsou.. teda vlastně jeden..

Pavel 25-10-2011 16:38

Vůbec se nechci admina zastávat nebo něco omlouvat ALE :

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 409903)
Třeba Alza to měla teď taky tak a výsledek je jasný. Nový web je neříkám bez chyb, ale hned po spuštění plně provozuschopný.

No super. Web Alzy spočítám kolem nějakých 50-100 tisíc Kč za práci programátorů a převodu dat. Tak já Ti pošlu číslo účtu a můžeš nám tam tu nižší částku poslat, zaplatíme programátora a bude to natotata. Problém je v tom, že Wolfdog.org jede od svého počátku jako absolutně neziskový web, který dělá parta lidí ve svém volném čase zadarmo. Tedy spíše než "neziskový" je lepší definice "silně ztrátový", protože tihle lidé tomu věnují svůj čas, peníze a námahu o čemž vědí, že se jim nikdy nevrátí.
I mně štve, že nový web není stále hotov a že přidávání nových dat nyní trvá tak dlouho, ale chápu, že admin a programátor nemají každý den čas se tomu věnovat. Přidávání dat bohužel nefunguje tak rychle proto, že běžně je přidává 5-6 lidí, ale kvůli přestavbě webu bylo nutné všem vypnout jejich administrační práva, takže vše nyní přidává jen programátor.
Je jistě super zpráva, že náš web je tak důležitý, že mnozí spoléhají při prodeji štěňat především na něj. Ale na druhou stranu není úplně zdravá situace, že prodej štěňat je závislý převážně na inzerci na jednom webu :cry:.
Doufejme, že se podaří web co nejdříve plně uvést do provozu a že pozitiva, která bude nabízet, zdaleka převáží problémy, se kterými se v současnosti všichni potýkáme.

Janiz 25-10-2011 17:31

Rozhodně to není tak, že by se někdo spoléhal s inzercí jen na wolfdog, alespoň u nás rozhodně ne, ale je to inzerce zahraniční, jinak tu českou máme poměrně ošéfovanou a pořád se na tom pracuje.. ;-)

Undertaker 25-10-2011 17:35

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 409939)
Vůbec se nechci admina zastávat nebo něco omlouvat ALE :

No super. Web Alzy spočítám kolem nějakých 50-100 tisíc Kč za práci programátorů a převodu dat. Tak já Ti pošlu číslo účtu a můžeš nám tam tu nižší částku poslat, zaplatíme programátora a bude to natotata. Problém je v tom, že Wolfdog.org jede od svého počátku jako absolutně neziskový web, který dělá parta lidí ve svém volném čase zadarmo. Tedy spíše než "neziskový" je lepší definice "silně ztrátový", protože tihle lidé tomu věnují svůj čas, peníze a námahu o čemž vědí, že se jim nikdy nevrátí.
I mně štve, že nový web není stále hotov a že přidávání nových dat nyní trvá tak dlouho, ale chápu, že admin a programátor nemají každý den čas se tomu věnovat. Přidávání dat bohužel nefunguje tak rychle proto, že běžně je přidává 5-6 lidí, ale kvůli přestavbě webu bylo nutné všem vypnout jejich administrační práva, takže vše nyní přidává jen programátor.
Je jistě super zpráva, že náš web je tak důležitý, že mnozí spoléhají při prodeji štěňat především na něj. Ale na druhou stranu není úplně zdravá situace, že prodej štěňat je závislý převážně na inzerci na jednom webu :cry:.
Doufejme, že se podaří web co nejdříve plně uvést do provozu a že pozitiva, která bude nabízet, zdaleka převáží problémy, se kterými se v současnosti všichni potýkáme.

Pavle tohle vůbec není o penězích, ale o systému práce. Argument, že to někdo dělá zadarmo je sice fajn, ale sem vůbec nepatří. Opravdu nechápu, proč nemohl nový web ještě měsíc počkat než se tam dodělá co je potřeba, aby byl aspoň rozumně funkční. Právě o tom mluvím... hodně lidí spoléhalo na to, že jim wolfdog s inzercí pomůže a ono nějak ne. Potom se nemůžeš divit, že i ten, kdo je v týhle oblasti začátečník vám omete o hlavu, že je celkem fatální chyba mít web do půlky rozkopanej, funkčnost mizivá a posun kupředu velmi velmi pomalý.

Pavel 25-10-2011 17:45

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 409945)
Pavle tohle vůbec není o penězích, ale o systému práce. Argument, že to někdo dělá zadarmo je sice fajn, ale sem vůbec nepatří. Opravdu nechápu, proč nemohl nový web ještě měsíc počkat než se tam dodělá co je potřeba, aby byl aspoň rozumně funkční. Právě o tom mluvím... hodně lidí spoléhalo na to, že jim wolfdog s inzercí pomůže a ono nějak ne. Potom se nemůžeš divit, že i ten, kdo je v týhle oblasti začátečník vám omete o hlavu, že je celkem fatální chyba mít web do půlky rozkopanej, funkčnost mizivá a posun kupředu velmi velmi pomalý.

Jenže pokud sis nevšiml, tak starý web byl po hackerském útoku jen mizivě funkční také. Byla možnost nechat ho běžet a přidělávat si problémy nebo najet na nový systém, ještě lépe zabezpečený a holt se smířit s tím, že bude také jen omezeně funkční, ale už s perspektivou, na rozdíl od toho starého.
A peníze sem patří, když nás srovnáváš s nejtvrdším komerčním webem.

Undertaker 25-10-2011 17:55

O tom útoku jsem nevěděl a nějak jsem sníženou funkčnost nezazanamenal. Taky bych předpokládal, že se třeba web zálohuje, tudíž po útoku stačí nahodit zálohu a jede se dál bez problému ne? Ztratíš jenom data, která přibyla od poslední zálohy. To zas tolik nebolí.
Pavle to byl jen příklad, kde jsem viděl, že to udělali stejně jako jsme to dělali my na našem portále. Opravdu nejde o peníze, ale o systém. Ten je podle mě blbě. Když se na novém webu dělá průběžně během funkčnosti starého, tak se nemůže stát, že vyleze ven s takovouhle funkčností. Já to zas tak nepotřebuju, ale píšou jsem jiní, že jejich psa vlastní někdo jinej nebo že tři týdny čekají, jestli tu bude nebo nebude inzerát... to je podle mého zbytečný.

Stela 25-10-2011 18:31

Ahojky Jani,
napíšu to fakt blbě "jsem ráda", že nejsem sama, která čeká na zadání inzerátu 3 týdny. A to doslova - příští týden je v půlce březosti, inzerát jsem posílala 4 x i emailem hnedpo nakrytí a nic. Také myslím, že inzerce by měla být primární o tu a databázi psů tu jde na wolfdogu především diskutovat a číst články jde kdekoliv.!
Nevím kam jinam psát !:(

Janiz 25-10-2011 20:01

Mě by zajímalo jak dlouho čekali ti "šťastnější",kteří tu inzerát mají.. nebo jestli to udělali nějak jinak - ale jak??
Já to nejdřív podávala přes odkaz co jindy, z fora o administraci, ten už teď nefunguje, podruhé v očekávaných vrzích přes "Submit planned litter" a nakonec mail adminovi. Ten byl sice nedávno, ale jak vidím, tak je to stejně fuk..

Rhilien 26-10-2011 11:12

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 409903)
Rhilien, já mám hlavně pocit, že Undertaker bude trošku tvrdohlavý znamení :rock_3

Takze ne ohnivy? Zadny beran? Ten je taky tvrdohlavy..Takze Kozoroh? No, ve finale tvrdohlavy muze byt uplne kdokoli, bez ohledu na to kdy se narodil :lol:

P.S: omluva za OT

Janiz 27-10-2011 08:24

Už tam máme ty inzeráty, to je super! :) Děkujeme!

sdivokoukrvi 27-10-2011 08:58

a děkuji mockrát :)

Charles 09-11-2011 12:59

URL to image - fail

Coming litter / Contact languages: - URL to French flag - .../php/images/flags/fra.png is invalid
correct is php/images/flags/fr.png

Očekávaný vrh / Kontaktní jazyky: URL na obrazek francouzske vlajky neni platny (.../php/images/flags/fra.png)
spravne ma byt .../php/images/flags/fr.png

CDaniela 13-11-2011 11:23

Já sice nevím, kdo je majitelem Rocca ale myslím, že databáze vykazuje daleko závažnější nedostatky než jméno majitele starého, nechovného psa. Například moje Tajga a Mio jsou podle wd neoficiálně DM N/N a přitom patří mezi první čsv v Čechách, kteří byli na tuto nemoc testováni. Jak na ČZU, tak v Laboklinu. Na jejich DNA sekvenci je založená celá metodika testu ČZU ... Upozorňovala jsem na to již několikrát admina, ale zřejmě je to nedůležitý údaj u chovných zvířat v produktivním věku.

Pavel 13-11-2011 11:29

Databáze je nyní ve velice provizorním provedení, takže je možné, že jsou tam údaje neaktuální. Budeš muset vydržet, až se spustí konečně finální verze stránek a tedy i databáze.
Tohle téma ale není o databázi, je o zpochybněném vlastnictví psa. je jedno, jestli je starý a nechovný. Databáze shromažďuje ůdaje o všech. Ty o vlastnictví tohoto psa něco bližšího víš Danielo ?

CDaniela 13-11-2011 11:36

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 412486)
Ty o vlastnictví tohoto psa něco bližšího víš Danielo ?

Hned v první větě píšu, že nevím.

Undertaker 13-11-2011 11:51

Pavle a nenapadlo tě, že by vám tuto informaci dala Eva natruc? Prostě aby pravdivé informace o ní a o tom psovi v databázi nebyly? Myslim, že víš dost jasně, jak se Eva k WD staví, tak bych tady z toho nedělal senzaci, po tom psovi už je každýmu celkem prd, majitele evidentně má, podvyživenej rozhodně není, tak by moh už v klidu dožít a jemu je asi buřt co se o něm píše na WD

RadeKKK 13-11-2011 21:03

[quote=Pavel;412486]Databáze je nyní ve velice provizorním provedení, takže je možné, že jsou tam údaje neaktuální. Budeš muset vydržet, až se spustí konečně finální verze stránek a tedy i databáze.

Neaktuální? Od prosince2010? No nevím. Když jsem zjistila, že u mých chovných psů chybí údaje o certifikátu DW, a u DM bylo napsáno neoficielní, tak jsem tam poslala ofocené cetrifikáty ( DW i DM) a co se nestalo? naskočilo mi tam neoficielní i to DW. Tak co mám dělat , aby to podle WD bylo oficielní?
Jinak pokud nechce být majitel Rocca znám, tak je to jeho právo. Doplňovat údaje na soukromý server není jeho povinnost.

Monika 13-11-2011 21:54

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 412491)
Nedělám senzaci, jen jsem se snažil dopátrat, jak to je. l.

Přestaň pátrat po nesmyslech Hanuška a začni se věnovat zásadním problémům v databázi.
Např. Queen of Night z Molu Es se nikdy nenarodila a není zapsána v plemenné knize ČKS - lživý a smyšlený údaj, kterých je tato soukromá databáze plná.

Monika
http://www.wolfdogs.cz/

CDaniela 13-11-2011 22:06

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 412486)
Databáze je nyní ve velice provizorním provedení, takže je možné, že jsou tam údaje neaktuální.

Neaktuální? Ale oni nikdy nebyli unofficial N/N. Byli testováni dřív než ejjich rodiče i potomci, tak že čeho dovození neoficiální??? Každý kdo se nad tím zamyslí, zjistí že takový výsledek se prostě s jistotou odvodit nedá! To není jako odvodit N/DM. Stejně tak se nedá napsat unofficial DM/DM.
Mimoto odvozovat výsledek testů rodiču z výsledků potomků je bez paternity značně zavádějící. Každý pes by měl být testován, jinak by neměl být výsledek zvěřejňován.

Pavel 13-11-2011 22:09

Quote:

Originally Posted by Monika (Bericht 412561)
Přestaň pátrat po nesmyslech Hanuška a začni se věnovat zásadním problémům v databázi.
Např. Queen of Night z Molu Es se nikdy nenarodila a není zapsána v plemenné knize ČKS - lživý a smyšlený údaj, kterých je tato soukromá databáze plná.

Moniko, proč opět konfrontační tón. Zaprvé, tohle není téma o databázi jako takové a zadruhé jméno psa jeho existenci si admin databáze nevymyslel. Asi mu ho někdo takhle nahlásil. Nevím, co by měl z toho, vymýšlet si fiktivní psy ?

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 412564)
Neaktuální? Ale oni nikdy nebyli unofficial N/N. Každý kdo se nad tím zamyslí, zjistí že takový výsledek se prostě s jistotou odvodit nedá! To není jako odvodit N/DM. Stejně tak se nedá napsat unofficial DM/DM.
Mimoto odvozovat výsledek testů rodiču z výsledků potomků je bez paternity značně zavádějící. Každý pes by měl být testován, jinak by neměl být výsledek zvěřejňován.

Danielo, ještě jednou, tohle není téma o databázi obecně. Vydrž až se databáze dokončí do finální podoby.

Monika 13-11-2011 22:24

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 412565)
Moniko, proč opět konfrontační tón. Zaprvé, tohle není téma o databázi jako takové a zadruhé jméno psa jeho existenci si admin databáze nevymyslel. Asi mu ho někdo takhle nahlásil. Nevím, co by měl z toho, vymýšlet si fiktivní psy ?

Tohle je téma o databázi, nevím proč jinak by jsi se zajímal, kdo je majitelem psa L´Rocco z Molu Es?? Jestliže vám majitel napsal, že není majitel, tak se s tím smiřte a respektujte to!

Administrátoři si údaje vymýšlí! Nikdo a nikdy jim nedal údaj o existenci Queen of Night, ověř si to na ČKS!!:twisted:

Monika - nespolupracující chovatel s woldog.org
http://www.wolfdogs.cz/

CDaniela 13-11-2011 23:02

Já myslím, že toto téma je o databázi. Nedávno jsem se snažila z inzerce tady na wd překlikat na stránky Hanky Kaufmanové. Ale odkaz na její stránky tady neexistuje.Ani přes inzerci, ani před "karty" jejích zvířat. Přitom vím, že existoval. Nyní, když inzeruje 4 vrhy, zájemci nemají možnost proklikat se bez problémů na její domovské stránky. Když jsem se Hanky ptala proč nemá na wd link, tak se nejdřív divila a pak se smála.
Stejně tak si myslím, že pokud někdo výslovně napíše - Odstranit moje soukromé údaje - není možné diskutovat o tom proč a už vůbec ne, zda vůbec.

Edenseveru 13-11-2011 23:19

já tedy taky patřím k těm netrpělivým co čekají na spravení databáze, páč mě taky celkem "vadí " chyby v databázi !!!
Páč mě při inzerátech tak trochu poškozují, že se nikdo nedokouká kontaktů :cry:
Ale tak nějak dokážu pochopit,že je s tím jistě mnoho práce a všichni admini to dělají ve svém volnu .... ale, když se do toho jednou pustili, a jejich práce se stala tak " velkou " , je to prostě už závazek !! vůči spoustě chovatelů !!
A tak doufám ,že vše bude už už už - tak jako dříve !!!
děkuji !!! ;-)

Undertaker 13-11-2011 23:28

Lucko, dík za tvůj příspěvek... refreshnul sem a nemusim se rozepisovat... opět jsme u toho, že je lepší nejdřív všechno otestovat a pustit ven až hotovou věc. Databáze v tomto stavu může některé chovatele poškozovat a to asi není úplně cíl wolfdogu. Tyhle "drobný chybky" mi přijdou už celkem fatální.

Edenseveru 13-11-2011 23:39

jen pro úplnost!
Nemyslela jsem tím že mě poškozují admini !!! ale ty chyby !!!
to jen aby nevzniklo ....:roll:

Hanka 14-11-2011 08:53

Ahoj Romane, tyhle "drobný chybky" nastaly naprosto úmyslně, a to poté, co jsem začala inzerovat. Najednou jsem se objevila jako chovatel, který neposkytnul údaje o svých odchovech (před inzercí jsem samozřejmě jako chovatel neposkytující údaje nebyla) a navíc záhadně zmizel kontakt na moje www. Je to docela dětinské a admin zřejmě doufá, že takto prodám méně štěňat a on prodá lépe. Nemyslím tím samozřejmě českého admina!!! A když už to Daniela načala, Pavle prosím můžeš u mě dodat ztracený kontakt na moje www? Díky

Pavel 14-11-2011 09:02

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 412588)
Ahoj Romane, tyhle "drobný chybky" nastaly naprosto úmyslně, a to poté, co jsem začala inzerovat...Je to docela dětinské a admin zřejmě doufá, že takto prodám méně štěňat a on prodá lépe. Nemyslím tím samozřejmě českého admina!!!

To snad Hanko nemyslíš zcela vážně ? :roll:

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 412588)
A když už to Daniela načala, Pavle prosím můžeš u mě dodat ztracený kontakt na moje www?

Hanko, moc rád bych to udělal, ale já jsem nikdy databázi nespravoval a nikdy jsem do ní neměl přístup. A tedy ani teď. I mne mrzí problémy, které existují, ale bohužel já osobně s nimi nemohu nic dělat :cry:

Hanka 14-11-2011 09:09

Dobrá Pavle, víš tedy o důvodu, proč mi najednou "náhodou" zmizely www a ostatní údaje zůstaly? Jak by to bylo technicky možné, že z X údajů se ztratí jeden? A jak se může stát, že jsem najednou chovatel, který neposkytl údaje o vrzích?

Pavel 14-11-2011 09:14

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 412590)
Dobrá Pavle, víš tedy o důvodu, proč mi najednou "náhodou" zmizely www a ostatní údaje zůstaly? Jak by to bylo technicky možné, že z X údajů se ztratí jeden? A jak se může stát, že jsem najednou chovatel, který neposkytl údaje o vrzích?

Hanko, já to vysvětlit skutečně nemohu a nedovedu. Ale ujišťuji Tě, že schválně to zcela jistě není. Takových chovatelů je tam více a věřím, že kdyby u mne nebylo, že jsem neaktivní chovatel, bylo by to tam možná i u mne. Nemám omluvu, nemám vysvětlení, je možné pouze psát na email [email protected] a tam to urgovat. A počkat na spuštění finální verze databáze.

Hanka 14-11-2011 10:39

Ne Pavle, dík za snahu o vysvětlení, já to snad ani vědět nechci. Od Tebe už vůbec ne, nemáš s tím nic společného. Jiné omlouvat nemusíš. Adminovi jsem nepsala, protože vím, že to nemá cenu. Ani jsem nepovažovala za nutné to řešit.
Politika WD je poslední dobou hrozná.

CDaniela 14-11-2011 11:26

Je mnoho chovatelů, kterým politika wd vadí, ale bojí se ozvat. Měli by jste opravdu zamyslet ...

RadeKKK 14-11-2011 12:24

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 412605)
Ne Pavle, dík za snahu o vysvětlení, já to snad ani vědět nechci. Od Tebe už vůbec ne, nemáš s tím nic společného. Jiné omlouvat nemusíš. Adminovi jsem nepsala, protože vím, že to nemá cenu. Ani jsem nepovažovala za nutné to řešit.
Politika WD je poslední dobou hrozná.

Já adminovi psala Xkrát, nám i potvrzení odesalných zpráv, ale oprava prostě není.

Vlkodlak 14-11-2011 14:10

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 412591)
Hanko, já to vysvětlit skutečně nemohu a nedovedu. Ale ujišťuji Tě, že schválně to zcela jistě není. Takových chovatelů je tam více a věřím, že kdyby u mne nebylo, že jsem neaktivní chovatel, bylo by to tam možná i u mne. Nemám omluvu, nemám vysvětlení, je možné pouze psát na email [email protected] a tam to urgovat. A počkat na spuštění finální verze databáze.

Ještě než došlo k údajnému útoku na databázi je u mé feny uvedeno 18 fotek zcela jiné feny (její sestry z vrhu) a na těchto fotkách je uvedeno jméno dotyčné feny. Vzhledem k tomu, že tato vyfocená fenka je již po smrti, připadá mi to celkem morbidní. Nikdy jsem žádné fotky na wolfdog neposílala, ani o jejich zveřejnění nežádala. Ale když už jste se svou soukromou databází tak aktivní, tak tam aspoň dávejte fotky správné. Btw. docela by mě zajímalo, jak je to s autorskými právy k těmto fotkám. A než se pořád vymlouvat na polské adminy, možná by stálo za to, proč není možné vytvořit databázi a forum na klubových stránkách. Oficiální. Aby se chovatelé a zájemci nemuseli doprošovat soukromého serveru o info.

All times are GMT +2. The time now is 04:19.