Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Mimo téma (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Hlidani stenete (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=14968)

Tyger 06-08-2010 22:37

Hlidani stenete

Ahoj,
surne hledam nekoho z Prahy, kdo by mi pristi tyden na 5 dní (9.-13.8) pohlidal 6-mesicni stene. Jedu na skolni prax a bohuzel na posledni chvili vysvitlo, ze si ho nemuzu vzit sebou :( Je docela hodnej, ke psum i lidem pratelskej (nekdy az moc :lol:

saschia 06-08-2010 23:45

Nemate v Prahe psie hotely? Ja davam Freiku do hotela, mam istotu ze dostane nazrat a pobeha si, a nemusim sa bat ze co komu vyvedie, pretoze to je starost prevadzkovatelov. Tam, kde ju davam, je navyse aj pustana navolno na velkom dvore so psami s ktorymi sa kamarati. Nie je to lacne, ale za ten klud to podla mna stoji.

Pavel 07-08-2010 09:02

A co takhle obrátit se na chovatele ? Nechápu sice, když si někdo pořizuje psa a nemůže se o něj 100% postarat ani zajistit hlídání. Na druhou stranu mohou přijít výjimečné situace a tady by měl pomoci především chovatel. Sám jsem měl několikrát u nás psy ze svých odchovů na hlídání.

sdivokoukrvi 07-08-2010 09:21

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 318703)
A co takhle obrátit se na chovatele ? Nechápu sice, když si někdo pořizuje psa a nemůže se o něj 100% postarat ani zajistit hlídání. Na druhou stranu mohou přijít výjimečné situace a tady by měl pomoci především chovatel. Sám jsem měl několikrát u nás psy ze svých odchovů na hlídání.

jo kéž by to vždy bylo tak snadný...

Tyger 07-08-2010 09:57

Na chovatelku jsem myslela, ale bydli pri Brne a to je pro mne kousek odruky ... A hotel, uz jsem dostala i takovou radu, ale momentalne na to nemam penize... Hlidani vacsinou zajistit vim, jen ted to proste nevychazi :(

Stela 07-08-2010 10:33

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 318709)
jo kéž by to vždy bylo tak snadný...

Souhlasím.... Také bych ráda hlídala, ale moje smečka k sobě nikoho nepusí. Malá ano, ale to je otázka času. Je to škoda, taky bych byla ráda, kdyby se se všemi svými dětmi kamarádila. :)

Undertaker 07-08-2010 10:43

Já bydlím v Brně a klidně bych ho pohlídal, ale nedostanu se do Phy tak, abych se stihl vrátit do práce :-(

Czertice 07-08-2010 12:21

Hlídání psa

Ahoj,

my ti psa pohlídat můžeme, bydlíme v Ořechu na kraji Prahy, Rakšu máme pořád na zahradě.
Pokud jsi ještě nikoho nesehnal, ozvi se na mail a domluvíme se.

Hanka
[email protected]

sdivokoukrvi 07-08-2010 12:41

Quote:

Originally Posted by Stela (Bericht 318727)
Souhlasím.... Také bych ráda hlídala, ale moje smečka k sobě nikoho nepusí. Malá ano, ale to je otázka času. Je to škoda, taky bych byla ráda, kdyby se se všemi svými dětmi kamarádila. :)

No já si nedovedu představit, že bych aryu dala na hlídání k mamince:p maminka by mi ji totiž chtěla spapat, a co bych dělala, kdyby mi z jedné arynky, udělala arynky dvě;)

Undertaker 07-08-2010 12:47

Měla bys je v akci... 1+1 zdarma:p

sdivokoukrvi 07-08-2010 13:05

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 318757)
Měla bys je v akci... 1+1 zdarma:p

To je fakt :) ale mě stačí Arynka jedinečná. Dvě Arynky by nás asi zničily.:p hlavně teď jak hárá:roll: Už se těším až přestane a bojím se, jak se změní povaha. Už teď se najednou bojí chlapů v uniformách...:shock:

Adrian 07-08-2010 15:50

Však oni se chovatelé Pavle starají;). Hayakim/Acroy Absaroki/, byl teď týden na prázdninách v tátově smečce, ale ten následující týden to prostě nevychází. Nepochybuju, že chovatelé od mámy by se též rádi postarali /krycího psa jsme odtamtud odváželi po 14 dnech za srdcervoucích scén hodných díla R.Pilcherové:lol:/ , ale Brno je trochu z ruky.

Nápad hodit dotaz sem pochází z mojí hlavy, protože vím, že pro řadu majitelů čsv/zvláště těch čerstvých co mají jen jedno zvíře/ je docela lákavá možnost rozmnožit krátkodobě počty vlčích tlam ve své domácnosti a vyzkoušet si tak na vlastní kůži, vizuálně velmi malebnou, alternativu která jim stejně časem začne strašit v hlavě:rock_3.

Tyger 07-08-2010 16:17

... a ja se nechala inspirovat, snad to tedy vyjde..

Pavel 07-08-2010 16:50

Quote:

Originally Posted by Stela (Bericht 318727)

Mám 2 feny a 1 psa, takže je to taky poblém, ale vždy jsme to vyřešili. Když k nám přišla na hlídání fenka, tak jsme je prostě s Danym střídavě pouštěli na zahradu a vždy byly budto naše dvě nebo ta návštěva v kotci. A se psem to je obdobně.

Quote:

Originally Posted by Tyger (Bericht 318717)
Na chovatelku jsem myslela, ale bydli pri Brne a to je pro mne kousek odruky ... A hotel, uz jsem dostala i takovou radu, ale momentalne na to nemam penize... Hlidani vacsinou zajistit vim, jen ted to proste nevychazi :(

Vůbec nechci být zlý, ale na tohle musí myslet každý, kdo si psa pořizuje. Pes stojí peníze a když na to nemám, nemohu si ho pořizovat. Ke mně jezdili majitelé ze Stuttgartu, dovezli fenu, odjeli domů, jeli na dovolenou. Vrátili se domů, vybalili věci a jeli si pro fenu.
Prostě buďto se podřídím potřebám psa (popř. je zajistím náhradním způsobem), nebo si ho nepořizuji. Můžou přijít i takové situace, kdy majitel musí třeba na měsíc do nemocnice, co potom ? :(

Vlkodlak 07-08-2010 17:39

Můžou přijít i takové situace, kdy majitel musí třeba na měsíc do nemocnice, co potom ? :([/quote]

Potom dám dotaz na wolfdog a někdo se najde, případně se psa ujme Pavel, který je přece vždy připraven a nikdy ho nic nevyvede z míry:oD A lituju teda chovatele, který musí být vždy připraven hlídat všechna svoje prodaná štěňata a podřídit život tomu, jestli se nový majitel rozhodne ject na dovolenou, na praxi, na služebku, na zahraniční stáž...Možná by to jednou šlo bez poučování.

Pavel 07-08-2010 17:50

Quote:

Originally Posted by Vlkodlak (Bericht 318809)
Potom dám dotaz na wolfdog a někdo se najde, případně se psa ujme Pavel, který je přece vždy připraven a nikdy ho nic nevyvede z míry:oD A lituju teda chovatele, který musí být vždy připraven hlídat všechna svoje prodaná štěňata a podřídit život tomu, jestli se nový majitel rozhodne ject na dovolenou, na praxi, na služebku, na zahraniční stáž...Možná by to jednou šlo bez poučování.

Vlkodlaku, bohužel se ke mně, jako k adminovi, za ta léta dostalo tolik smutných příběhů, že to prostě jinak, než s komentářem nejde. Pokud jezdím na služebky nebo na zahraniční stáže a nemám možnost, aby mi psa někdo pohlídal, tak si ho nepořizuji. Na dovolenou jsme psy brali vždy s sebou (mám 3) a pokud to nešlo, tak jsme prostě dovolenou trávili na psích táborech. Když si pořídíš dítě, tak ho taky nestrčíš do děcáku, protože chceš jezdit na dovolenou nebo na služebky nebo na praxi. Prostě mu musíš podřídit svůj životní styl nebo si ho nepořizovat.
Za ta léta už tady byla halda čévéček, která skončila v útulcích jen proto, že majitel musel odjet na zahraniční stáž, musel se přestěhovat, nemohl ho mít kvůli sousedům, neměl peníze, nesnášel se s druhým psem atd. atd. V tomhle případě kašlu na lidi, je mi líto těch psů !!!

Vlkodlak 07-08-2010 18:21

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 318810)
Vlkodlaku, bohužel se ke mně, jako k adminovi, za ta léta dostalo tolik smutných příběhů, že to prostě jinak, než s komentářem nejde. Pokud jezdím na služebky nebo na zahraniční stáže a nemám možnost, aby mi psa někdo pohlídal, tak si ho nepořizuji. Na dovolenou jsme psy brali vždy s sebou (mám 3) a pokud to nešlo, tak jsme prostě dovolenou trávili na psích táborech. Když si pořídíš dítě, tak ho taky nestrčíš do děcáku, protože chceš jezdit na dovolenou nebo na služebky nebo na praxi. Prostě mu musíš podřídit svůj životní styl nebo si ho nepořizovat.
Za ta léta už tady byla halda čévéček, která skončila v útulcích jen proto, že majitel musel odjet na zahraniční stáž, musel se přestěhovat, nemohl ho mít kvůli sousedům, neměl peníze, nesnášel se s druhým psem atd. atd. V tomhle případě kašlu na lidi, je mi líto těch psů !!!

Naprosto s tebou souhlasím a tentokrát moc hezky řečeno. Ale nechápu, proč se pořád navážíš do chovatelů. To že jede někdo na stáž, na praxi, na dovolenou a nemá kam dát psa, je čistě jeho problém. Je chovatelova dobrá vůle pokud může vypomoci a udělá to, ale nejsem přesvědčená, že je povinnost chovatele řídit se rozmary majitelů svých štěňat.

Tyger 07-08-2010 18:33

Ja se psa nechci zbavit, jen ho potrebuji pohlidat, protoze na prax musim kdyz chci skoncit skolu (tam mel jit puvodne se mnou,a le bohuzel to nakonec nejde)... a ne vsechno je tak cernobile, jak to tu nekteri lici, ne vzdy se da vsechno predvidat a naplanovat, a byt si jisty, ze se nic v zivote nezmeni a to, ze nekdo nema tisice v kapsach, a ne vzdy muze psa vzit vsude sebou, neznamena ze je zly majitel. Ja svuj zivot podridila a podrizuji psovi temer kazdy den co ho mam, ale nemuzu ocekavat, ze se svet bude podrizovat mne... Kdybych byla na praxi mesic co mesic, a vedela ze tam pes se mnou nikdy nesmi, tak si ho neporizuji. I kdyz mas dite, tak se obcas proste stane, ze nekam musis na delsi dobu (a ono s tebou jednoduse nemuze), hlavne kdyz jsi na nej sam, nekdo ti ho musi pohlidat. Znamena to, ze jsi proto zly rodic, kdyz chces zarobit, nebo nekam postoupit, aby se melo lepe?

Vlkodlak 07-08-2010 18:47

Quote:

Originally Posted by Tyger (Bericht 318814)
Ja se psa nechci zbavit, jen ho potrebuji pohlidat, protoze na prax musim kdyz chci skoncit skolu (tam mel jit puvodne se mnou,a le bohuzel to nakonec nejde)... a ne vsechno je tak cernobile, jak to tu nekteri lici, ne vzdy se da vsechno predvidat a naplanovat, a byt si jisty, ze se nic v zivote nezmeni a to, ze nekdo nema tisice v kapsach, a ne vzdy muze psa vzit vsude sebou, neznamena ze je zly majitel. Ja svuj zivot podridila a podrizuji psovi temer kazdy den co ho mam, ale nemuzu ocekavat, ze se svet bude podrizovat mne... Kdybych byla na praxi mesic co mesic, a vedela ze tam pes se mnou nikdy nesmi, tak si ho neporizuji. I kdyz mas dite, tak se obcas proste stane, ze nekam musis na delsi dobu (a ono s tebou jednoduse nemuze), hlavne kdyz jsi na nej sam, nekdo ti ho musi pohlidat. Znamena to, ze jsi proto zly rodic, kdyz chces zarobit, nebo nekam postoupit, aby se melo lepe?

Tyger, to si neber osobně, to se tě netýká. V nejbližší době budu řešit něco podobnýho. Mě jen vytáčí, jak Pavel při každé příležitosti začne moralizovat a navážet se do chovatelů. Ale to je jeho věc, jeho server a už mlčim. Náhodou je skvělý nápad pozeptat se ostatních - přeju ať to vyjde. Klíďo bych hlídala, ale nemám bohužel zázemí na druhýho pesana:o(

Pavel 07-08-2010 18:55

Quote:

Originally Posted by Vlkodlak (Bericht 318816)
Tyger, to si neber osobně, to se tě netýká. V nejbližší době budu řešit něco podobnýho. Mě jen vytáčí, jak Pavel při každé příležitosti začne moralizovat a navážet se do chovatelů. Ale to je jeho věc, jeho server a už mlčim. Náhodou je skvělý nápad pozeptat se ostatních - přeju ať to vyjde. Klíďo bych hlídala, ale nemám bohužel zázemí na druhýho pesana:o(

Do chovatelů se nenavážím. Jen jsem od vždycky tvrdil, že za psa má stejnou odpovědnost majitel i jeho chovatel. Chovatel proto, že majitele vybral on a tak on je zodpovědný za to, v jakých podmínkách žije.

Tyger 07-08-2010 19:01

Vlkodlaku, diky... ja to spis psala pro pavla, kousek mne zamrzelo co napsal a mam pocit, ze narazel i na mne. Ale kdyz to zitra vyjde, Hayaakim ma novou kamosku Raksu a hlidani na tyden :roll:

Adrian 07-08-2010 19:25

Náhodou takový krátkodobý pobyt v jiném prostředí může být pro štěně docela užitečný. Naučí se nové zlomyslnosti, ty staré předá domácím;-). Jsem zvědav co si Hayaakim odnesl od té naší čtveřice zlodějíčků. Rozhodně u nás poznal, že s konzumací jídla nelze otálet.

Pavel 07-08-2010 19:34

To máš pravdu. Když je pes u majitele "jedináček", tak se ve smečce naučí, že se žrádlem není radno otálet, jinak o něj přijde. Rozmlsaní "jedináčci" se rychle naučí žrát, co dostanou a ne jen to, co si sami vyberou :D

Adrian 07-08-2010 21:26

To tedy:lol:.Taky si vzpomínám kterak hovězí flákota strašila v misce 3dny. Dnes bych ji nedal ani 3 vteřiny včetně konzumace.

Czertice 07-08-2010 21:45

Ohó, na Hayaakimovu žrací rychlost jsem zvědavá, Rakša je sice "jedináček", ale žrádlo hltá neuveřitelnou rychlostí, a s takovou vervou, že minulý týden prorazila svou plastovou misku. Dno, tvrdý plast, uprostřed, uvnitř obyč granule. Fakt nevím jak se jí to povedlo, bradou? Čumákem?

Nevím proč tak spěchá, do žrádla jí sice občas cvičně saháme, ale vždycky jí ho celé necháme a pochválíme...asi se bojí, že si to jednou rozmyslíme a neodoláme té mňamce. Nebo se cítí ohrožena kocourem:P

Ale se syrovýma kuřatama bude lepší jim to asi předhodit odděleně:)

Adrian 07-08-2010 22:34

Naši už zjistili, že čas na žrádlo je příliš drahý a každý pokus poprat se o kus žvance nebo zajímat se co má druhý, znamená přijít o všechno, neboť vždycky je někdo další nablízku. Takže už se neperou a jen temně duní. Kdo je "král" ten se ještě může pokusit okrást opozdilce, takže je to opravdu frmol.
Jo a Hayaakim, ten dokonce urval kus kuřete fotrovy přímo z huby. A to jsem teda zíral:shock:,

Solveig 07-08-2010 22:43

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 318703)
ani zajistit hlídání.

Vždyť ho právě zajišťuje, ne??
Jakým způsobem to dělá a kde hledá, je jen jeho věc. A kde jinde se ptát než tady?

Taky nechápu, proč by měli být chovatelé k dispozici neustále.

Tyger 07-08-2010 23:01

Hayaak je taky jedinacek, ale reze s vlci dravosti vse, co dostane do misky (nebo si to proste nekde cmajzne, za co sice dostane, ale stejne je to uz v jeho zaludku)... a neni to vzdy jen libove masicko...:roll:
A to co napsal Adrian, ja taky zirala, kdyz mi to napsal :lol:

Pavel 08-08-2010 08:39

Quote:

Originally Posted by Solveig (Bericht 318841)
Vždyť ho právě zajišťuje, ne??
Jakým způsobem to dělá a kde hledá, je jen jeho věc. A kde jinde se ptát než tady?

Taky nechápu, proč by měli být chovatelé k dispozici neustále.

Tak ještě jednou pro pomaleji chápající :

Štěně se narodilo u chovatele a z vůle chovatele. Chovatel vybral majitele, ke kterému štěně jde na celý život. Je tedy plně zodpovědný za to, jak se štěně má a jaké má podmínky. V případě jakýchkoliv problémů, podobných tomuto, by to měl být právě on, kdo je řeší spolu s majitelem. Wolfdog.org by v takovém případě měl být tím posledním nouzovým řešením, když řešení s pomocí chovatele selže.

Vlkodlak 08-08-2010 10:13

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 318884)
Tak ještě jednou pro pomaleji chápající :

Štěně se narodilo u chovatele a z vůle chovatele. Chovatel vybral majitele, ke kterému štěně jde na celý život. Je tedy plně zodpovědný za to, jak se štěně má a jaké má podmínky. V případě jakýchkoliv problémů, podobných tomuto, by to měl být právě on, kdo je řeší spolu s majitelem. Wolfdog.org by v takovém případě měl být tím posledním nouzovým řešením, když řešení s pomocí chovatele selže.

:shock::|:roll:jsem tedy pomaleji chápající. Předpokládala jsem, že majitel je svéprávný a může si zařídit hlídání i jinak, než přes chovatele. "Otravování" chovatele by mělo být snad až tou poslední možností-když selžou všechny alternativy. No ale jsem v chovu začátečník, tak se ráda nechám poučit a až budu chtít jít večer ven bez psa (nebo spíš on beze mě být doma-děsně ho rušim, když chce spát) a od někoho ho pohlídat, tak napřed zavolám chovatelce.;-)

Pavel 08-08-2010 11:06

Quote:

Originally Posted by Vlkodlak (Bericht 318895)
:shock::|:roll:jsem tedy pomaleji chápající. Předpokládala jsem, že majitel je svéprávný a může si zařídit hlídání i jinak, než přes chovatele.

Ano, majitel by měl být svéprávný a měl by si měl především upravit svůj životní styl tak, aby nemusel hlídání hledat. Popř. mít vždy v záloze nějaké mořnosti (rodiče, kamarádi apod.).

Quote:

"Otravování" chovatele by mělo být snad až tou poslední možností-když selžou všechny alternativy.

No vždyť tady zjevně všechny alternativy selhaly. A chovatel zřejmě taky, když už je tu to zcela nouzové krajní řešení a to je prosba o pomoc na webovém serveru.

Quote:

No ale jsem v chovu začátečník, tak se ráda nechám poučit a až budu chtít jít večer ven bez psa (nebo spíš on beze mě být doma-děsně ho rušim, když chce spát) a od někoho ho pohlídat, tak napřed zavolám chovatelce.;-)

Nechci se Tě nijak dotknout, ale z toho co tu píšeš, zřejmě jsi pomaleji chápající :(. Nic ve zlým.

Czertice 08-08-2010 14:34

No se už jsem zvědavá na takovýho banditu:)

S tím hltacím frmolem si dobře pamatuju, jak jsem poprvé zírala na rychlost, s jakou polykaj kuřata Pavlovi psi. Snad jsem očekávala, že vytáhnou ubrousky, způsobně usednou a po malých kouskách s pečlivým žvýkáním poobědvají:oDD

A pokud mohu takovou malou poznámečku k dizkuzi o hlídání, já jsem ráda, že majitelka napsala sem kde si to přečtu i já, my se teď na týden se dvěma psama těšíme, přesně podle Adrianova popisu:)

Tyger 08-08-2010 19:33

...a majitelka je desne rada, ze se nekdo i tesi a ne jen vsichni kritizujou ;-)

jerabekj 09-08-2010 15:42

S hlídáním psa jsem vždy počítal s maminou, která krom práce nikam nechodila ... umřela v 55ti, dva roky před Agyrem. Tož tolik k těm nepředvídatelným okolnostem. Samozřejmě se starám a podřizuju ... když moje lepší polovička ze zdravotních důvodů potřebuje trávit dovolenou u moře, našel jsem místo kam můžu se psem, ale jeden ví, že může přijít průšvih a samozřejmě se toho bojí. Ale přece si neodepřu auto jen proto, že bych se v něm mohl zabít.

Janiz 10-08-2010 15:01

Já teda nevim, ale je to přece forum o československých vlčácích (v tomhle případě jsou všichni s PP Pavle, tak co ti na tom vadí?!?!), kam jinam by to měl člověk psát? kde najde tolik jiných majitelů ČSV pohromadě? Já kdybych byla moderátor, byla bych naopak ráda, že někdo má dojem že tady najde pomoc, radu a společnost..

CDaniela 10-08-2010 15:18

Janiz:
Gratuluju ke štěňátkům ;-) Emír je evidentně mooc šikovný :)

Pavel 10-08-2010 16:22

Quote:

Originally Posted by Janiz (Bericht 319148)
Já teda nevim, ale je to přece forum o československých vlčácích (v tomhle případě jsou všichni s PP Pavle, tak co ti na tom vadí?!?!), kam jinam by to měl člověk psát? kde najde tolik jiných majitelů ČSV pohromadě? Já kdybych byla moderátor, byla bych naopak ráda, že někdo má dojem že tady najde pomoc, radu a společnost..

Jak sis jistě všimla, tak fórum nezamykáme ani nemažeme. Píšu tady jako normální diskutující a nikoliv jako moderátor. Nevadí mi fórum, vadí mi přístup. To je vysvětleno v mých předchozích příspěvcích.

sdivokoukrvi 10-08-2010 16:48

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 319158)
Nevadí mi fórum, vadí mi přístup. To je vysvětleno v mých předchozích příspěvcích.

Teď to asi nechápu zas já? jak vadí ti přístup? jakej? že se ptá lidí co mají čsv a nedává psa hned do hotelu? když náhodou nemohu mít aryu sebou( bohužel se to stává, rodina Milana nemá zrovna pochopení pro mé tahání ji všude sebou, a zas je blbé se u nich občas neukázat)
A otec je třeba na rybách ( jako důchodce si to rád užívá, když má tu možnost) tak se také ptám známých s čsv. Díky bohu se vždy našel někdo, kdo by mi ji pohlídal. Ale to už taky není možné, Aryu nemohu dát k lidem s čubou, tím se počet potencionálních hlídačů docela snižil. A kdybych nikoho nesehnala, také bych se šla ptát sem. I přes zamykání nevhodných témat, s čím se člověk smíří, přeci jen je to tvůj server a sme ti za něj všichni vděční, o tom žádná, ale kam jinam se jít ptát? kde jinde sehnat lidi, kteří se z chování vlčáka nesloží, než na foru vlčákům věnovaném. Nevím jak to bylo v době kdy sis ty pořídil prvního vlčáka, ale v dnešní době bohužel nedovede skoro nikdo předvídat, co bude dělat za 14let, nebo jestli se náhodou neobjeví týden, kdy se vše zamotá a musí si sehnat urychleně hlídání, protože známí a rodina nemají čas.
A věř tomu nebo ne, ale i mi mladí a asi pro většinu úplně blbý a neschopní majitelé čsv, sme jim uspůsobili život. Já mohu s klidem říct, že mi snížila na minimum počet přátel, protože přeci jen, tahat sebou všude psa se většině lidem zdá ujetý a to je přesně to co dělám...:lol:

Pavel 10-08-2010 17:19

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 319159)
Teď to asi nechápu zas já? jak vadí ti přístup? jakej? že se ptá lidí co mají čsv a nedává psa hned do hotelu?

Vše už jsem, dokonce opakovaně, napsal výše.

Quote:

Nevím jak to bylo v době kdy sis ty pořídil prvního vlčáka, ale v dnešní době bohužel nedovede skoro nikdo předvídat, co bude dělat za 14let, nebo jestli se náhodou neobjeví týden, kdy se vše zamotá a musí si sehnat urychleně hlídání, protože známí a rodina nemají čas.

Když jsem si já pořizoval prvního vlčáka, tak internet byl jen zábavou a nikoliv informačním zdrojem. Popsáno je to tady "Jak to bylo s Wolfdogem a stránkami KCHČSV". Takže jsem byl odkázán jen na sebe a také s tím, že na sebe budu odkázán i po celý život mých psů, jsem si je postupně pořizoval.

Quote:

A věř tomu nebo ne, ale i mi mladí a asi pro většinu úplně blbý a neschopní majitelé čsv, sme jim uspůsobili život.

To není věkem, to je přístupem.

Quote:

Já mohu s klidem říct, že mi snížila na minimum počet přátel, protože přeci jen, tahat sebou všude psa se většině lidem zdá ujetý a to je přesně to co dělám...:lol:

Tomu věřím, i mně se život změnil, ale tak jsem to chtěl a stím jsem si psy pořizoval. Za ty roky, co ČsV mám, jsem nikdy nemusel psa dávat na hlídání cizím lidem nebo do psího hotelu. A v minulosti se vyskytlo hodně mimořádných událostí. Já jsem roky pracoval jako ředitel pobočky zahraniční firmy pro ČR a SR a navíc jsem jezdil školit pracovníky po dalších státech Evropy, takže jsem hodně jezdil. Ale vždy jsem to musel uzpůsobit tak, aby bylo o psy postaráno. Psa s sebou třeba na nákupy neberu, ale v loňském roce jsme poprvé po 13. letech na 7 dní odletěli na dovolenou bez psů, protože dcera už je dospělá a mohli jsme je tedy svěřit do její péče. Prostě já soi myslím, že stejně, jako když si člověk pořizuje dítě, tak i u psa by měl na příštích přibližně 15 let počítat s tím, že mu bude muset 100% podřídit svůj život. Psí hotely nebo hlídání u cizích lidí jsou jen známkou toho, jak lehkomyslně si lidé dnes pořizují zvíře, i když k tomu nemají podmínky. Mám možná trochu jiný pohled na věc, protože jsem za ta léta, co provozujeme tenhle server už zažil nesklutečné příběhy a tak jsem k lidem spíše skeptický. :(

CDaniela 10-08-2010 17:39

Pavel
Nemůžu si pomoct, ale prostě se neudržim. Úplně živě si představuju, jak vedeš Hokyho na hlídání k Monice :lol:

Pavel 10-08-2010 17:42

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 319166)
Pavel
Nemůžu si pomoct, ale prostě se neudržim. Úplně živě si představuju, jak vedeš Hokyho na hlídání k Monice :lol:

Nemusel jsem si to nikdy představovat. Ani k Monice, ani k Jedličkům jsem své psy nikdy dávat nemusel. Prostě jsem se jim přizpůsobil.

CDaniela 10-08-2010 17:57

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 319167)
Nemusel jsem si to nikdy představovat. Ani k Monice, ani k Jedličkům jsem své psy nikdy dávat nemusel. Prostě jsem se jim přizpůsobil.

Ty ne, ale já si to představuju.
Jinak jsi mi teď pěkně nahrál na smeč, ale já už nehraju, odjíždím do Havranova a pokud mě tam sežere medvěd, už bych se nikdy se nedozvěděla, cos mi odpověděl :lol::lol:

Stela 10-08-2010 20:56

Pavle, ty seš fakt blázen, ke všemu máš něco, všechno co si myslí většina je špatně, já tě opravdu nechápu co tě na tom baví....
Zcela nesmyslě, tady "útočíš" na nové majitele. Děláš ze všeho strašnou tragédii a z majitelky děláš úplně nezodpovědnou a děsnou majitelku. Přitom to tak vůbec není. Já bohužel své psy nikomu půjčit nemůžu. Jsou to závisláci, celý rok žijeme pro ně a oni pro nás, ale občas jsou situace, kdy bohužel nemůžeš jinak. DO budoucna chci děti a to si je mám vzít i do porodnice? To asi ne, takže mi je bude muset někdo pohlídat ať rodiče, tchýně, švagrová nebo někdo jiný, ale holt si nějaké hlídání zajistit musím. A když prostě pro psa nemá majitelka hlídání ozvala se tady, velice jí to přeju dokud to jde :) (´Terka to popsala dobře).
Já si svoje štěňa na hlídání bohužel také vzít nemohu ráda bych, poradím a pomůžu, ale zatím nebydlíme sami a nemáme podmínky k tomu, abych tu měla dvě smečky. A nechat své feny celý den zavřené protože po jejich pozemku běhá jiný pes to fakt asi nejde, člověk taky chodí do práce a má dost starostí. Asi jsem špatný chovatel. Zajímalo by mne co by jsi dělal kdyby ti najednou řeklo o hlídání víc majitelů tvých štěňat ? Na to jsi taky připravený ?
Jsem ráda, že účel tento dotaz splnil, že má slečna pro štěně hlídání. Jen doufám, že tyto tvoje komentáře nikoho z nových majitelů neodradily, zeptat se a něco se dozvědět....

Janiz 10-08-2010 21:38

To Daniela:
Taky bysme měli namířeno do Havranova, ale nakonec to dopadlo jinak. :) Užijte si to tam i za nás!
Díky za gratulaci, Ečka CW jsou šikovný, ;-) těším se na ty vaše budoucí prcky a budu držet palce! ;-)

Tyger 10-08-2010 22:51

k tomu dodam jen v kratkosti, ze jsem rada, ze nekdo ma i rovnaky nebo docela podobny nazor na vec, a ze se nekdo "cizi" dokonce tesi, ze si na par dni muze vyzkouset, jake by to asi bylo mit 2 csv.
Na druhe strane dekuji i tobe, Pavle, za nazor, zes mi ozrejmil jak zly a nezodpovedny jsem majitel v tolika ohledech (bez ironie, jsem si toho vedoma a plne se k tomu priznavam), ze jsem z vlastni hlouposti, kdy jsem jeste pred porizenim stenete nesepsala seznam kamosu a znamych, kteri by mi jen v tom nejnutnejsim pripade byli schopni pohlidat psa (jelikoz cela rodina zije na opacnem konci byvale CSR a vlastni zatim nemam), dale z lehkovaznosti, 100% nepodrizenosti sveho zivota psovi a z neschopnosti predvidat situaci 10-15 let predem byla nucena obratit se s prosbou o pomoc na toto verejne forum.
Mea maxima culpa. Navzdory tomu doufam, ze Hayaakim bude mit i tak krasny a dlouhy zivot, a ze to na nem nezanecha psychickou traumu... ;-)

Undertaker 11-08-2010 02:14

Jak to čtu, tak si říkám, jak je super, že se v určitých situacích dokážou majitelé ČVček pomoct, ale na druhou stranu lituju, že není konkurenční server tomutu. Ne kvůli jemu, ale kvůli jednomu z adminů, který má peníze, tak je bohem. Wolfdog má databázi, ale za posledních pár let jistě Pavel zamakal na tom, aby na ně bylo něco zajímavého kromě zcestných a nevhodných komentářů. Po tom, co jsem si přečetl tak i po pěti dnech noční bych si přes den pro Haaykima dojel, hlavně aby majitelka to nemusela dál řešit tady.

Hanka 11-08-2010 06:51

Tyger, já myslím, že je naprosto v pořádku, že pomoc sháníš tady. Kde jinde.... Udělala bych to stejně ;).

Tyger 11-08-2010 09:48

Ja si taky myslim ze shanet radu nebo pomoct tady je v poradku (na to snad server je) protoze si stejne myslim, ze se porad najde dost lidi ochotnych pomoct a ne jen kritizovat ;-)
A zalozeni tehle temy splnilo svuj ucel, zac jsem moc vdecna :thumbs

sdivokoukrvi 11-08-2010 09:55

Quote:

Originally Posted by Tyger (Bericht 319207)
A zalozeni tehle temy splnilo svuj ucel, zac jsem moc vdecna :thumbs

A to je hlavní. A neboj nejsi jediný nezodpovědný majitel, já sem dokonce došla k závěru z jiného tématu ( náhla změna chování ve strach) že sem blbě socializovala a asi dělám vše špatně, musím to přehodnotit a začít se chovat jinak( prosím berte to s nadhledem, je to nadnesené;):lol:;-))

Pavel 11-08-2010 10:21

Děvčata, tohle se jmenuje "diskuzní fórum" a tedy se tady diskutuje. Každý má názor na věc pochopitelně jiný. Nebete mi ten můj, já neberu ten váš. Terezo Ty mne trochu znáš, takže víš, že nejsem bijec majitelů ČsV. Ale o psy tu jde především (myslím tady na serveru), lidé jsou až na druhém místě. Moc si vztahujete obecné komentáře na sebe osobně. :(

Stela 11-08-2010 13:17

Pavle problém, je v tom, že tvůj názor je většinou jediný proti všem ostatním, které jsou shodné. Kdyby maitelce o psa nešlo tak to takhle neřeší.

Pavel 11-08-2010 14:59

Nevím proti jakým "všem" je, protože sem píše tak 10 lidí a čévéčkářů jsou desítky až stovky. Ale to je jedno, za svým názorem si stojím, protože je podložen praktickými zkušenostmi a nikomu neberu jeho, pokud je jiný. Jen se snažím tady diskutovat a radou pomoci, jak bych to viděl nejlépe já.

wolf 14-08-2010 23:42

Quote:

Originally Posted by Stela (Bericht 319243)
Pavle problém, je v tom, že tvůj názor je většinou jediný proti všem ostatním, které jsou shodné. Kdyby maitelce o psa nešlo tak to takhle neřeší.

plně souhlasím;-)

saschia 15-08-2010 17:43

Tak to som asi nezodpovedna a lahkovazna, ze som si psisko naucila znasat v pohode dlhsie odlucenia odo mna. A ze sa trieskam asi 30 km od domova ked ju do jej oblubeneho hotela idem zaviest, alebo sa pre nu stavit (hoci za priplatok pravdepodobne oproti cene hotela zanedbatelny, by som to mala aj s odvozom). Lenze bohuzial, ak chcem pracovat v obore kde som dobra a mam sancu na sebarealizaciu, tak sa musim bud zmierit s tym, ze mi zamestnavatel zaoceanske lety pre mojho psa nepreplati, a psa obcas odlozit, alebo robit predavacku v Tescu. Ono cisty prijem by v tom Tescu bol mozno aj vyssi ako teraz... asi som fakt nezodpovedna.

Undertaker 15-08-2010 19:22

Ano Sašo, neznám tě, ale jsi neskutečně nezodpovědná. Měla by ses nad sebou zamyslet a každek kdo si nechal psa od někoho pohlídat nepochybně taky:twisted:

Czertice 17-08-2010 19:43

Konec dobrý, všechno dobré - Rakša lidskou nezodpovědnost vítá s otevřenou náručí ;).

http://lh3.ggpht.com/_tQ-2Gi1kTk4/TG...0/IMG_2873.JPG
Hayaakim je vpravo.

All times are GMT +2. The time now is 01:14.