![]() |
Klub Czechoslowackiego Wilczaka w Polsce
Mamy nowy rok, do grona wilczakowcow dolaczaja nowe osoby, wiec czas wreszcie zaczac przygotowywac cos bardziej oficjalnego... O klubie mowilo sie sporo, czas na konkrety....
...wiec zaczynamy... Nr. 1 - strona internetowa.... Aby nie bylo znow "jedynych slusznych" osob, ktore maja prawo decydowac i pracowac to zrobimy tak: 1/ prosze o propozycje nazwy dla nowej strony Potem zrobimy glosowanie i zarejestrujemy odpowiednia domene /przejdzie ona potem na wlasnosc klubu/ 2/ prosze o propozycje kto chcialby pracowac nad strona W pisaniu skryptow Przemek pewnie pomoze, ale potrzebny bylby design i administrator /teraz dobrowolny, potem juz wybierany przez czlonkow klubu/ |
Jak dla mnie nazwa tylko jedyna możliwa jest - Polski Klub Czechosłowackiego Wilczaka:lol:8)
P.S. Chyba o to chodziło..... |
A może :Polski Klub Wilczaka Czechosłowackiego??
Co do strony - z wielką przyjemnością zadbam o część fotograficzną ( galerie i różne reportaże). Służę też zdjęciami które są w moich albumach. Oczywiście jesli będę potrzebna i mnie zechcecie??? |
Hehe, Szasztin - nikt nie zrobiłby tego lepiej;-) - więc popieram
Ze swojej strony nie mogę komputerowo pomóc, ale jak kiedyś powstanie klub rasy i będzie organizowana wystawka, to chętnie zgłoszę się do pełnienia czynności sekretarskich, bądź do pełnienia obowiązków gospodarza ringu:) P.S. Co do nazwy, to skrót PKCzW jakoś mi lepiej się mówi, a może by tak ktoś jakąś ankietkę wrzucił;) (ja nie umię) |
Ja jestem za Polskim Klubem Czechosłowackiego Wilczaka, tzn. jeśli o nazwę chodzi. Co do domeny - trzebaby to jakoś skrócić, bo taka byłaby nieco za długa. Może zwyczajnie www.pkczw.pl/www.pkcw.pl? O ile byłoby wolne.
Szasztin - Ty i część fotograficzna jak najbardziej, przynajmniej moim zdaniem. ;) |
Cieszę się, że doczekałam się konkretów :-)
Polski Klub Czechosłowackiego Wilczaka, skrót PKCW. Na temat designu i zdjęć z naszej strony wypowie się Bartek (to on strzela fotki i robi grafikę). |
No wlasnie.... PKCzW. Tez tak chcialam proponowac, ale...
...ostatnio paleta mi sie po glowie pytanie, czy skrot rasy nie powinien byc raczej "CsW"? Wprowadzlismy w zycie CzW (CZechoslowackiego Wilczaka), a Czesi i Slowacy maja CSV, czyli 'po naszemu' CzechoSlowackiego Wilczaka... Ta druga jest chyba poprawna... Ale ja troche "kundel" jezykowy jestem, wiec moze niech sie wypowie ktos bardziej zorientowany w temacie... ;) |
Margo, trafna uwaga - "s" powinno być w skrócie, czyli CsW. Jestem za.
|
Quote:
Ale może tak zaproponowana nazwa i skrót będą bardziej "rozpoznawalne" poza krajem:) no i nikt nie będzie nam mógł zarzucić, że mamy klub, a nawet nazwy rasy nie umiemy pisać (kiedyś tam);-) |
Quote:
|
Ceskoslovenský Vlcak -niestety ale taka nazwa obowiązuje w Polsce i z tego co się orientuje to nazwa klubu jeśli ma być w niej nazwa rasy to nie może być inna.
|
Quote:
OT . troche zerknelam na FCI web site . mdaaa hystoria mowi ze byl taki kraj jak Czechoslovakia i wilczak mial by byc takim ale jakos w FCI stal sie ... Czeslovakian Wolfdog. nowotwor :) :lol: z jakiego kraju on nie wiadomo bo taki nie egzistowal.:rock_3 |
Jak nietrudno przewidzieć, zglaszam sie do pomocy przy tworzeniu strony www.
Powinnam znalezc jeszcze troche czasu ;) |
hej
Co do nazwy to jestem za trzymaniem się wytycznych ZKWP
czyli ceskoslovensky vlcak lub (rzadziej) czechosłowacki wilczak Co Dziwne bo jak zauważyła Wolfin FCI ma jakieś nie wiadomo co .... ale to problem Czechow i Słowaków. Czyli CV lub CW ... mi osobiście bardziej odpowiada CV Polski Klub CV , PKCV Polish Club CV PCCV Chętnie pomogę w stronie www, grafika Warto by było zrobić sondę na temat: - co klub miałby robić ? - jakie mamy oczekiwania co do strony ... bo chyba wszystko o CV w polsce dzieje się na wolfdogu .. ale może się mylę :-) (napewno) na razie tyle |
kTO RZĄDZI??
Może to pytanie zgoła głupie ?!!
Ale kto rządzi ??? Rozumiem że jak szukamy nazwę na stronę to nazwa klubu już jest !!? Tak Margo??!! Klub Już Jest??? Pytam ciebie bo zaczełaś wątek bardzo stanowczo :-) Bo jeżeli pytania uzyskają milczącą konfirmację .... rozumiem - nazwa strony bedzie tylko kwestią marketingową np. jak nazwy hodowli. więc może CV-332.pl (trochę jak nowy virus) :-) lub polskiewilczaki.pl i mamy ogromne możliwości wyboru ( nie sprawdzałem tych domen) PKCW.pl kojaży mi się z PCK, WC picker, PancerWagen .... PKWIU, PKP po angolsku speluje sie dziwnie pi kej si dablju :-))) KFC ??? |
Pieskun, tylko jesli robic skrot tak jak trzeba to ma byc CsV :) u nas tak sa w rodowodach wpisane, tylko klub ma CVK a wszedzie CsV :)
|
§ 3
W obrębie danej rasy (grupy ras) może być powołany jeden lub więcej Klubów, które zrzeszając sympatyków rasy stanowią forum dyskusyjne dotyczące historii, hodowli i rozwoju rasy. Klub ma prawo: a) raz w roku zorganizować swoją wystawę, o ile uzyska zgodę Zarządu Głównego ZKwP, b) wydawać w formie periodyku biuletyn klubowy, który jest finansowany z funduszów klubowych, c) składać do Zarządu Głównego ZKwP wnioski dotyczące rasy (grupy ras), d) podejmować uchwały, które dotyczą wyłącznie członków Klubu i są przekazywane Zarządowi Głównemu do wiadomości celem skontrolowania ich zgodności z przepisami ogólnozwiązkowymi. |
Quote:
Ale jesli powstanie to jak nic bedzie mial wybitnie oryginalna nazwe Klub Ceskoslovenskiego (Cesloslovenskeho?) Vlcaka. Taki jest kanon... I chyba nie ma sie na to wiekszego wplywu... ;-) Pytanie: jesli klub wystapi o spolszczenie nazwy to czy automatycznie zmieni sie nazwa klubu? Oczywiscie na nazwe domeny wplywu to nie ma. Bo nie musi byc ona skrotem od nazwy klubu... moze byc latwiejsza do zapamietania.. Pozbieramy propozycje, a potem zrobimy glosowanie.... tak chyba bedzie najbardziej fair.... |
a ta domena, która była kiedyś rezerwowana przez Was na klub czw.pl?
|
Przypominam że w chwili obecnej Wilczaki podlegają pod Klub Psów Pasterskich Niepolskich.
|
Quote:
|
Moja propozycja brzmi tak:
nazwa klubu: Klub Ceskoslovenskiego Vlcaka nazwa domeny: CsV.pl |
http://www.csv.pl/ małe szanse, że oddadzą domenę ;)
|
Quote:
|
sorry, ale nie umię kopiować z innych wątków tematycznych.
Tak sobie myślę..... jest, to myśl, a może propozycja - sama nie wiem....:rock_3 Margo, masz największą wiedzę ze wszystkich wilczakowców w Polsce odnośnie stanu "chorób" idących w danych liniach. Czy nie mogłabyś w klubie rasy pełnić kogoś na kształt poradcy chowu? Tak pamiętam, że pisałaś kiedyś coś odnośnie, że nie chciałabyś żeby ktoś Ci mówił jakim masz kryć psem - tu się zgadzam w 100%, bo też bym nie chciała być uzależniona od osoby decyzyjnej8) Ale nasz człowiek pełniący taką funkcję, mógłby mieć rolę bardziej doradczą tzn. ktoś upatrzył sobie repa i zwraca się do Ciebie z pytaniem czy np. "to dobra linia" (no nie umię tego bardziej sprecyzować) - jakie są "za" i jakie "przeciw". Bo, nie każdy chcący rozmnażać ma "kontakty" 8)- czyli osoby posiadające wiedzę odnośnie linii obciążonych chorobami, a wiem, że przydała by się im pomoc:p Tak siedząc sobie na WD, a także "czytając" co w trawie piszczy od drugiej strony - pewne osoby pasują mi bardzo do odpowiednich ról klubowych - jest mi tym lepiej na sprawę patrzeć, gdyż nadmiernie nie sympatyzuję z żadnymi hodowlami;) A w takiej roli ja widzę tylko w/w:p |
Prawdę mówiąc to domena nie musi być bezpośrednim skrótem od nazwy klubu... przecież to jedynie domena, powinna kojarzyć się z wilczakami.
Równie dobrze moglaby brzmieć chociażby czeweczki.pl :lol: Ot, coś łatwego do zapamiętania i prostego. Należy pamietać, że wiele domen jest zarezerwowanych, np. to csv.pl, które pokazała jefta. |
Quote:
Pomysł zacny acz ryzykowny dla samej zapytanej :) |
Quote:
Ryzyko jest zawsze, bo zawsze znajdzie się ten, którego to bardzo zaboli, że akurat taką "posadkę" ma Margo, ale zanim ten ktoś zacznie obczerniać, to niech się zastanowi nad tym, czy sam posiada wiedzę w w/w sprawie, aby mógł się postawić przed Małgośką:p |
Słowacki klub docenił te wiedzę, ale my-Polacy jesteśmy inni :) My wiemy lepiej! :D
Ja mam inna propozycję w temacie: czy można "przeskoczyć" debatę nad domeną i zacząć od deklaracji? Zbierając wymagana liczbę można już organizować spotkanie i na nim głosowanie nad takimi sprawami (m.in). Mnie osobiście jest wszystko jedno jaka to będzie domena i wolałabym aby COŚ zaczęło się dziać, bez przystanków przy rzeczach mniej ważnych . |
mi mami nazwe strony "vilko-klubas" - "klub wilka" :) :rock_3
|
To ja mam taki pomysł. Żeby nie wprowadzać większego zamętu i bałaganu powinniśmy wybrać 3 osoby które zajmą się zbieraniem deklaracji członkowskich na wystawach.
Myślę że max.3 osoby których za zadanie będzie zweryfikowanie czy osoba która podpisuje deklaracje jest członkiem ZKwP i ma opłaconą aktualnie składkę. Podpisanie deklaracji jest wiążące do opłacenia dodatkowej składki po powstaniu Klubu. Wysokość składki ustali Klub. Formularz on-line odpada bo nie jest nikt w stanie zweryfikować czy osoba wypełniająca jest członkiem ZKwP. |
nikt nie jest wstanie ustalić czy dana osoba opłaci składki za 2-3 lata (optymistycznie licząc) kiedy dojdzie do weryfikacji tego. Osobiście uważam, że oświadczenie z podpisem, że składka jest opłacona (tak jak np. na wystawach) na etapie zbierania wystarczy. Tak robili przy zbieraniu deklaracji do klubu beagla. Wysyłało się pocztą deklarację poświadczoną podpisem. Trwało to dwa lata, czyli pierwsze osoby deklarowały opłacenie składki na 2008 ;) brakuje jeszcze 3 deklaracji do setki, więc mam nadzieję, że niedługo będzie wiadomo ile osób członkami ZK jednak nie jest lub już nie płaci składek :|
|
Quote:
|
Quote:
Ja jestem za strona juz na poczatek, bo tam mozna by bylo zaczac tworzyc cos "namacalnego". Moze rzeczywiscie to byc czw.pl, ale potem mozemy ja ewentualnie zmienic na inna, juz oficjalna. Niejeden klub powstawal na darmowych stronach i potem byla zmiana adresu... |
Quote:
|
taki klub to świetny pomysł :D jeśli chodzi o nazwę to ja jednak uważam, że cała nazwa powinna być polska... no i przede wszystkim od strony trzeba zacząć i na początek niech działają osóbki, które na budowie takiej stronki się znają :p powodzenia :) !
|
Cieszy mnie idea, cieszy również to, że w końcu zaczyna się coś dziać.
Z przyjemnością deklaruję swoją pomoc w zakresie tworzenia grafiki strony, coż to moja praca...:) Również mogę się przydać, już w przyszłości, w promocji działań klubu. To tyle ode mnie. Śledzę wątek na bieżąco, będę się przypominać!:rock_3 |
Co powinno być w Deklaracji .
1. Imię 2. Nazwisko 3. Telefon i adres mailowy 4. Jestem członkiem ZKwP, Oddział...... 5. Jestem członkiem ZKwP od roku ........ 6.Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie i wykorzystanie moich danych osobowych dla celów klubu ......... Opcjonalnie 7.Posiadam CSV 8. Nie posiadam CSV Na odwrocie 1.List intencyjny -(napisany przez GI) z nazwą klubu oraz po co jest zakładany klub i jakie będą cele klubu. 2.Lista członków Grupy inicjatywnej . |
Quote:
Pozostaje wiec przygotowac GI i ustalic miejsce spotkania... Propozycje? :rock_3 |
Quote:
- hodowcy (zainteresowani klubem) - właściciele psiaków (z tym żeby GI nie była zbyt liczna proponuje po 1 przedstawicielu z województwa) To pisałem Ja WITEK:lol: |
Jeśli moja pomoc na coś się przyda, służę swoją osobą :)
|
A ja właśnie się dowiedziałam że GI formuje się gdzieś na jakimiś facebooku (nie wiem co to ale chyba jakiś odpowiednik naszej klasy) i jest już ustalone spotkanie???:shock:
|
Quote:
|
To co, czy to znaczy, że kto pierwszy ten lepszy (w sensie utworzy klub)? :shock: Albo może powstaną dwa alternatywne? :shock:
|
Mogą:) Nawet trzy.. Daniel zamieszczał fragment regulaminu.
|
Quote:
PS. Sorry, nie pomyslalam, ze to moze byc zart... chodzi o ten Klub z kart bonitacji z Osiecznej? :D |
Ja myslę że trzeba okreslić miejsce i czas spotkanie GI. Np w marcu i gdzieś w środku Polski.
Zaprosić hodowców - wysyłając list -mailem lub pocztą i poczekać na potwierdzenia. Poprosić hodowców o przygotowanie własnych pomysłów na klub itd. Natomiast włascicieli wilczaków zapytać sie ( na forum) kto w tym terminie chce brać udział w takim spotkaniu. Jak znam życie - na poczatku 50 osób bedzie chciało przyjechać - a przyjedzie 10. Ja moge pomóc w szukaniu jakiegoś miejsca. Moge wysłać cześć zaproszeń. Fajnie byłoby w maju ruszyc ze zbieraniem deklaracji. Tym bardziej że zaczynają sie spotkania i wystawy i bedziemy cześciej sie spotykać. Licze bardzo na pomoc Daniela:) |
Quote:
|
Nie wiem w czym moglabym pomoc-sporo osob juz powiedzialo, ze zajmie sie strona, zdjeciami... Chcialabym, ale... nie wiem w czym.
Jak bedzie klub, na pewno bede chciala w nim uczestniczyc. |
Właściwie mogłabym napisać to samo co Narvana. Z punktu widzenia informatyki jestem nogą, ale może gdybym mogła pomóc w organizacji, spotkania, lub jakiś sprawach technicznych to służę.
ps. oczywiście, jeśli mogę doradzić, to wybrałabym miejscowośc gdzie jest dużo różnego rodzaju możliwości zakwaterowania, ciężko będzie znaleść miejsce które przyjmie dużą ilość osób ( w tym momencie nie wiemy ile ich będzie ) tylko każdy na własną rękę znajdzie sobie nocleg, tylko wyznaczy się jedno wspólne miejsce spotkania. |
Quote:
Jesli chodzi o zbieranie deklaracji to kazdy z nas wie, czy bedzie chcial w nim byc - wiec poczatki beda szybkie... Co do spotkania - warto, aby czas byl tak wybrany aby jak najwiecej osob moglo wziac udzial... Moja propozycja to troche cierpliwosci i np spotkanie w Lodzi na majowke? Albo termin przed wystawa... Wtedy wszyscy mamy wolne, pogoda zwykle dopisuje (i nie ma ryzyka, ze snieg zasypie drogi), no i to centrum Polski, wiec kazdy bedzie mial blisko... |
Quote:
A może tam ??? Po wystawie ludzie podjechali by i przenocowali. Z 1.05 na 2.05 lub z 2.05 na 3.05. Tylko musze zorientowac sie ile tam jest miejsc. |
Quote:
Zobacz sobie frekwencję na wystawach zdecydowanie Łódź prowadzi i to jako krajówka i międzynarodówka więc uważam że jednak Łódź to dobry pomysł ;) |
Łódź mi się podoba i lokalizacyjnie i czasowo (o czym pisała Margo) :)
ALE jeśli komuś miałoby się nie udać dojechać a chciałby coś zadeklarować lub poddać pod dyskusję na TYM spotkaniu to myślę, że może swoje wnioski przekazać na piśmie przez kogoś i w ten sposób nie być tak całkiem "nieobecny" ;) Przy dzisiejszej technice to i udział w "video konferencji" nie jest specjalnym problemem:) |
Quote:
P.S. Czy jak już będzie ustalony termin, to będzie możliwość automatycznego powiadomienia z WD dla jego polskich użytkowników? - to by było dobre:rock_3 |
Quote:
Czyżby najbliższa wystawa łódzka miała pobić rekord pod względem frekwencji wilczaków? 8) |
Quote:
|
Quote:
|
Zgadzam się że termin łódzkiej wystawy to dobry termin. Tym bardziej że wiele osób się na tą wystawę wybiera.
My tak czy inaczej wybieramy zasłużony odpoczynek na Kaszubach i zapraszamy tam chętnych. Tym bardziej że dla nas to taka "świecka "tradycja:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Więc pozwól im sie spotkać w Kawiarni! |
Quote:
|
Idea Klubu wiecznie żywa. Może tym razem się uda. Z doświadczeń poprzednich dyskusji wynika, że najtrudniej jest się spotkać i ustalić czym klub będzie się zajmował.
Jeśli chodzi o to pierwsze, to jak już padło na Łódź /i dobrze/ to czujemy się wywołani do tablicy by wziąć na siebie organizację spotkania. I chętnie to zrobimy. Jeżeli będzie akceptacja, przedstawimy swoją propozycję. Bez dyskusji na forum o celach i zadaniach klubu może być trudno przekonać wystarczającą ilość osób. www.cwanywilk.pl |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Hodowca , właściciel - nie istotne , istotna jest LEGITYMACJA z aktualnie opłaconą składką .
Mam jeszcze prośbę o utworzenie Listy Mailingowej i zniesienie tematu z forum publicznego . |
Quote:
|
Quote:
Ktoś tu pisał o umawianiu się na facebooku - powstała jakaś grupa wilczakowa, ale zamknięta i tajniacka - to może tam te knucie się odbywa? |
Quote:
Wielokrotnie mieliśmy dowód jak "życzliwe" osoby wykorzystywały forum do niezbyt życzliwych celów. NIektóre z tych osób nie mają już prawa pisania postów ale nadal mają prawo ich czytania. Jeśli chce się w końcu coś stworzyć, to niech informacje trafiają do osób rzeczywiście związanych z tematem - stąd lista mailingowa. Myślę, że to dobra propozycja. Po co tracić czas i psuć sobie krew na utarczki z rządnymi sensacji niechcianymi użytkownikami forum... |
Rozdziel wolfdoga od zakladania klubu. A jak ten zbanowany bedzie chcial byc na tej liscie mailowej to co? W klubie rasy pod auspicjami zk to raczej nie masz banowania za takie beznadziejne pierdoly jak tutaj.
|
Quote:
|
Jak dla mnie rozsądne wytłumaczenie i popieram :)
Może na google groups? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Dzieku Krzyskowi i smokowi :Rose gotowa jest juz strona GI:
http://czw.pl/ Niedlugo pojawi sie tam forum, gdzie na spokojnie mozna bedzie dyskutowac o szczegolach.... :rock_3 To oczywiscie dopiero poczatek, a strona bedzie uzupelniana zgodnie z Waszymi sugestiami... :) |
A przepraszam czy taka rasa w Polsce jest pod taką nazwą ?:roll:
|
Daniel juz pisal w tej sprawie.
To tylko szkic - bedzie poprawiany. Jak dostane sie do mojego drugiego komputera :twisted: |
Baner z nazwa juz poprawiony.
Uruchomilismy tez pierwotna wersje forum - http://czw.pl/forum/index.php. Jesli sa jakies uwagi, mozna je juz dodawac bezposrednio w dziale administracji na forum. |
Co nas tak mało zalogowanych na stronce klubowej:(
|
Ja mam takie małe pytanko. Kto może zostac członkaniem naszego przyszłego klubu? członek ZKP, hodowca wilczaków, właściciel wilczaka, każdy kto zechce?
To pisałem ja Witek:) |
członek ZKwP
|
Każdy członek? Nawet nie posiadający wilczaka?
To pisałem ja Witek |
......tak :)
|
Szkoda moim skromnym zdaniem w klubie winni byc tylko hodowcy i własciciele wilczakow zarejestrowani w zwiazku. Osobiscie boje sie oszołomow, "milosnikow rasy" ktorzy wilczaki znaja ze zdjec i wolfdoga.
To pisałem ja Witek |
Quote:
|
Takie jest prawo wg ZKwP i raczej nie nam o tym decydować (i nie, żebym zgadzała się z ZKwP bo z nim sympatyzuję :twisted:) ale skoro jesteśmy w jego strukturach to wypada uznawać regulaminy.
Dla przeciwwagi Waszych obaw mogę podać przykład osób, które wilczaka nie mają ale interesują się nimi, mają sporą wiedzę kynologiczną i absolutnie nie zaliczają się do oszołomów:) Poza tym, głowę daję, że gdyby do obligatoryjnej "setki" członków brakowało nam 5 dusz, to z chęcią przyjęlibyśmy nawet tych bez wilczaków, byle tylko wystartować z klubem ;) Jefta podawała taki przykład Klubu beagla. |
Nie mam nic przeciw osobom które faktycznie znaja sie na kynologii i genetyce (byliby cenni dla klubu), miałem na myśli tych myslących inaczej, ktorych celem życiowym jest tworzenie problemow z niczego i skłocanie towarzystwa dla dobra rasy lub własnych celow:twisted:.
To pisałem ja Witek |
Quote:
|
Quote:
Ale mam wrażenie, że nie istnieje mechanizm blokowania członkostwa ;/ (no, ale mogę się mylić :D) |
Zapewne zgodnie z zasadami ustalonymi przez zkwp i za rzeczy ktore sa karalne przez zkwp. To ze ktos na jakims forumie jest nielubiany czy zbanowanowany (bo przeciez wiadomo kogo dotycza te zalosnie cienkie aluzje) to raczej jest dosyc niski poziom argumentu aby wprowadzac cos w stylu cenzury prewencyjnej.
|
Tak sie składa BTD że nie biłem do Grzesia zwracałem tylko uwage na nienezpieczeństwo i ewentualna probe eliminacji szkodnikow społecznych, a tak na marginesie czy Wy tam nie cierpicie na jakas manie przesladowcza? (to da sie leczyc podobno):twisted:
To pisałem ja Witek |
1. To nie ja mówię per Wy do jednej osoby. Mieszkam z zona nie z Grzesiem wiec nie wiem na jakiej zasadzie zakladasz ze jak piszesz do mnie to rozmawiasz z Grzesiem?
2. ZKWP nie potrafi poradzic sobie z czlonkami ktorzy zamiast byc hodowcami sa ordynarnymi rozmnazaczami jak na przykład tutaj: http://wyborcza.pl/1,76842,7021529,P...rodowodow.html a ty chcesz pozbywania sie krzykaczy czy wichrzycieli? Coś pisałeś o leczeniu? ;-) |
Quote:
|
Oj Katka nikogo nie dyskwalifikuje miałem na mysli ludzi ktorzy poczytawszy pare artykołow lub posiadajacy wilczaka krotki okres czasu mienia sie ekspertami rasy i wygaduja badz wypisuja takie głupoty ze włos sie jezy na głowie, a najsmutniejsze jest to ze sa nierefolmowalni i zadne argumenta do nich nie trafuaja:roll: (choc czasem odnosze wrazenie ze sa marionetkami w czyis sprytnych raczkach ale to tylko moje domysly wiec moge sie mylic i oby tak było). I jeszcze raz powtarzam do nikogo nie bije, to były takie luzne dewagacje z mojej strony.
To pisałem ja Witek. :lol: |
No to mam szczęście że nie znam takich ludzi ;) Chyba że mówisz o kimś z forum. A wtedy
Quote:
|
Quote:
Na pierwszym Walnym Zgromadzeniu sprawozdawczo-wyborczym władze Klubu opracują regulamin wewnętrzny Klubu, który wejdzie w życie po zatwierdzeniu go przez Zarząd Główny ZKwP. Regulamin musi być zgodny ze Statutem Związku Kynologicznego w Polsce. Regulamin wewnętrzny Klubu określa m.in. organizację administracyjno-finansową Klubu. Czyli można kogoś nie przyjąć do klubu zamieszczając klauzulę kto może , a kto nie i na jakich zasadach zostać przyjęty do klubu. Takowy punkt jest w Statucie ZKwP dotyczącym przyjęcia do ZKwP co w Statucie klubu nie powinno być zsprzeczne ze statutem ZKwP. 13 1. Uchwa łę o przy ję ciu na człon ka zwy czaj ne go Związ ku podej mu je Pre zy dium Za rzą du Od dzia łu, od odmo - wy przy ję cia przy słu gu je odwo ła nie do Za rzą du Od dzia łu, a od je go de cy zji do naj bliż sze go wal ne go zgro ma dze nia człon ków, które go de cy zja jest osta tecz na. |
Jeszcze jeden pkt. dotyczący kto może uczestniczyć w wybieraniu władz do KLUBU.
Statut Związku Kynologicznego w Polsce § 9 2. Członek zwyczajny nabywa czynne i bierne prawa wyborcze po upływie jed nego roku przyna leżności do Związku. |
All times are GMT +2. The time now is 23:27. |