![]() |
Katowice 28.03.2010
Hej:p
Pojawiła się informacja http://www.zkwp.katowice.pl/cacib2010.htm zatem sędziować będzie Rui OLIVEIRA Termin przyjmowania zgłoszeń 31.01.2010 |
Jej, jaka Ty szybka jesteś! :p
A kto to jest Rui OLIVEIRA? Ktoś się spotkał? :) |
Hmm.. kto planuje, bo ja się pooowaznie zastanawiam;) ?
|
No w sumie wypadałoby, żebyśmy tam byli, skoro spokojnie możemy do Spodka z domu dojść piechotą. :D
|
Do Katowic zawsze przyjerzdza dużo wilczaków.
Większość pewnie przyjedzie z ciekawości. Ja rozmawiałem na ten temat już w Poznaniu z Paniami z oddziału i jest to podobno utytuowany sędzia z Portugalii. Sędziuje na wielu wystawach zagranicznych i w Polsce też już był obecny nie jednokrotnie. Podobno interesuje się wieloma rasami. P.S. http://www.evikzegar.pl/pies/rui.jpghttp://www.evikzegar.pl/pies/rui2.jpg |
Hmm, czy Pan sędzia juz sedziowal wilczaki? W jakies wiekszej liczbie? My chyba na pewno z ciekawosci pojedziemy, w koncu juz wiem jakie psiaki mam, wiec teraz moge poeksperymentowac ;)
|
Ja też mam bliziutko, zatem Unka w pośredniej:p
|
Quote:
|
My też się pewnie pojawimy, bo też mamy rzut beretem :)
|
Quote:
|
Jedyne co musicie mieć, to szczepienie przeciwko wściekliźnie, a resztę powiem Ci przy okazji na jakimś spacerku. ;) :D
|
Quote:
|
Quote:
Jak by co, jesteśmy do dyspozycji. :) |
również i my zawitamy do Katowic :D i Radochna wystartuje w klasie baby oczywiście :) już nie możemy się doczekać ^^
|
Stawka
RING 18 LodowiskoNiedziela 2010-03-28
CESKOSLOVENSKY VLCAK - 34 godz. 10:30 PSY klasa Baby/Baby - 3 - 71-73 klasa Młodzieży/Youth Class - 4 - 74-77 klasa Otwarta/Open Class - 1 - 78 klasa Championów/Champion Class - 1 - 79 klasa Weteranów/Veteran Class - 1 - 80 SUKI klasa Baby/Baby - 2 - 81-82 klasa Szczeniąt/Puppy Class - 2 - 83-84 klasa Młodzieży/Youth Class - 6 - 85-90 klasa Pośrednia/Intermediate Class - 1 - 91 klasa Otwarta/Open Class - 7 - 92-98 klasa Championów/Champion Class - 6 - 99-104 Przed nami tylko Belgi:) |
No, no, no to będzie się działo :)
A nie wiadomo kto jest zgłoszony ? |
Jak wyszukasz po przydomku/nazwisku wystawiajacego/nazwie psa to moze dojdziesz ;-) Pewnie jakas zdolna mroweczka jak co roku wydlubie z ogolnego spisu wystawcow ;-)
|
I znowu na lodowisku, jak w zeszłym roku. Z tego co pamiętam, to ostatnio przy 20 wilczakach był niezły tłok, ciekawe, jak to będzie teraz...
|
Z tego co widziałam to już Ori się napracowała i posiedziała nad tym, tak więc stawka wygladać będzie mniej wiecej tak:
PSY klasa Baby/Baby - 3 - 71-73 ACRITER Wilcza Saga ARESCO Wilcza Saga WÓDZ Cwany Wilk klasa Młodzieży/Youth Class - 4 - 74-77 DECLAN Wilk z Polskiego Dworu FENRIR Braterstwo Wilczaków GISOTSU Crying Wolf ŁOWCA z Peronówki klasa Otwarta/Open Class - 1 - 78 CVAKO od Starkej klasa Championów/Champion Class - 1 - 79 CZAMBOR z Vlčího dubu klasa Weteranów/Veteran Class - 1 - 80 CLIF od Bulizniku CS SUKI klasa Baby/Baby - 2 - 81-82 AMANTIS Wilcza Saga ? klasa Szczeniąt/Puppy Class - 2 - 83-84 BALTA Jantarowa Wataha BEA Jantarowa Wataha klasa Młodzieży/Youth Class - 6 - 85-90 ASTARTE Lupus Ardor DACRE Wilk z Polskiego Dworu DAVEN Wilk z Polskiego Dworu DORREN Wilk z Polskiego Dworu FREYA Braterstwo Wilczaków PARD z Peronówki klasa Pośrednia/Intermediate Class - 1 - 91 LAILA Girios Dvasia klasa Otwarta/Open Class - 7 - 92-98 ADANE Jantarowa Wataha ALJASKA Srdcervac CORA z Hvozdecké kotliny KALARATRI z Peronówki K-LEE VORNJA z Peronówki MILA Silver Power UNI od Uhoste klasa Championów/Champion Class - 6 - 99-104 BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu BETI Wilk z Polskiego Dworu BRENDA z Verne smecky CALANTHE Wilk z Polskiego Dworu CIRI Wilk z Polskiego Dworu GINGER Dakmat CS Jak widać zawita do nas gość Słowacko-Czeski czyli Aljaska. Do zobaczenia na wystawie, mam nadzieje, ze organizatorzy sprostają wyzwaniu i bedzie super wystawa. Przyznam, ze chyba najuważniej będę śledzić klase otwartą w suniach. To bedzie trudny orzech do zgryzienai dla sędziego. |
Quote:
|
W suniach, w kl. baby będzie jeszcze Jesaja crying wolf. ;)
|
Quote:
Quote:
A jeśli niektóre championki pozostaną doskonałymi championkami to rzeczywiście będzie trzeba się zastanowić nad wzorcem rasy. A ja strasznie żałuję że nas nie będzie (ku uciesze innych) bo zjedzie się długo przeze mnie wyczekiwana śmietanka;-) Powodzenia Braterstwowym i wszystkim sprzyjającym!!! p.s. właśnie przed chwilą Ardal zaliczył pierwszą w tym sezonie kąpiel w jeziorze, z własnej nieprzymuszonej woli:rock_3 |
Aha, jesli naruszy swietosc tak jak by tobie pasowalo to bedzie ok i wzorzec jest ok, a jak nie bedzie sie podobalo to nie zna sie. Tzn innych sie czepiasz jak im sie nie podobaja wyniki po wystawie a ty juz przed wystawa narzekasz na zapas. Jak Margo ktora tez juz 'startuje' do sedziow, jeszcze przed wystawami, z tym ze ona do dwoch.
Ciekawe czy to mozna kwalifikowac jako wywieranie nacisku, bo nie watpie ze przynajmniej polscy sedziowe czytaja to forum. |
No to Kasia widzę że Twoje Baby szaleją :) ja się zastanawiam po co ja Jesaje zgłosiłam :)
|
To jest jej debiut no nie? No to jak zaczynac to na czyms duzym :)
|
Quote:
A poza tym proszę Was; nie podgrzewajmy atmosfery jeszcze przed wystawą; tam będą 34 wilczaki na niezbyt dużej powierzchni, będzie wystarczająco gorąco i bez tego. :p |
Quote:
A może lepiej w jakimś temacie wzoraca obgadać wszyściutko;-) |
Quote:
|
Bardzo fajne słowa, dziękuję obydwu paniom :)
|
a my się trochę stresujemy, ponieważ to będzie nasza pierwsza wystawa :oops: już nie możemy się doczekać :) tyle wilczaków w jednym miejscu ^^
p.s. ciekawe, jak się nasza łobuziara będzie zachowywać :D ... |
Quote:
My też będziemy z naszym maluchem,ale jej nie wystawiamy, więc Lu będzie kibicować z trybun - w końcu prawie równolatki no a z Radochną też dalsza rodzina ;) |
do Katowic się nie wybieramy, na wzorcach się nie znamy, ale jest nam żal Pana sędziego.
Już teraz uszy go pieką i czka mu się, bo cały czas jest obgadywany. Przyleci do Polski ze słonecznej Portugalii, a tutaj zimnisko, będzie w Katowicach, przepraszam jeśli kogoś urażę, ale chyba niekoniecznie najpiękniejszym zakątku naszej ojczyzny. Z czasem jak wystawa będzie się zbliżać, czkanie oraz temperatura uszu będą się coraz bardziej nasilać. Trafi mu się sędziowanie na lodowisku !!! No i po powrocie do ojczyzny, po wynikach jego pracy, czkawka będzie wzmagała się lawinowo a na uszach będzie można jajka sadzić. Dlatego apeluje o wyrozumiałość dla Pana Rui - kilka dni na Górnym Śląsku to już wystarczająca dla niego egzotyka. Pozdrawiam serdecznie |
My w pośredniej:p
|
Quote:
|
Quote:
OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND To pisałem ja Witek:) |
Quote:
|
Pamiętajcie o zmianie czasu:p
|
Graba, nawet nie wiesz, jaka to szczególnie dla nas cenna uwaga...;) (dla nas, którzy na sobotnią wystawę potrafią się wybrać w niedzielę np.;) )
|
;( Ja nie chcę wcześniej wstawać ;( Bogu dzięki, że blisko...
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
p.s. kto się wybiera z Łodzi jesce :) ? |
edit: jedziemy do Katowic (wczesniej przez pomylke wrzucilam tutaj fotki Lilith:D)
|
Piękny uśmiech :-) Zobacz jak wygląda pokazywanie zębów bocznych, bo jak sędzia ma zamiłowania dentystyczne to też chce zobaczyć, a czasem przeszkadzają fafle albo język. No a czasem to wygląda jakby sędzia chciał zajrzeć do migdałków ;-)
|
na razie z zebami sie udaje:) ale obawiam sie czy ona szalu nie dostanie z radoscia widzac tyle wilczakow na raz:P
|
Quote:
spy77, o piękności!:):smileyb |
dzięki :) ale fotki przerzuciłam do tematu Lilki:D musiałam zresetować hasło i z tego wszystkiego pomyliłam tematy:roll: a Lilucha dzisiaj będzie wykąpana i przestanie być szczęśliwym wilczakiem:twisted: ale do tej pory była bardzo szczęśliwym i mam nadzieję że totalna kąpiel przed show nie popsuje jej humoru - zresztą zawsze możemy iść się wykąpać w jakiejś błotnistej kałuży i będzie happy:p
|
Quote:
|
no taki też mamy plan - zmęczyć i dopiero wejść na ring - bo ona jest Piorunica że aż miło:twisted:
|
A ja mam głupie pytanie- po co w ogóle kąpać wilczaka? Myśmy Astarte nigdy nie musieli kąpać- nawet jak wytarzała się w rybie czy w błocku- wszystko z niej odpada w ciągu paru minut i znów jest bezzapachowa i czysta. I z tego co wiem podobno wszystkie wilczaki tak mają...:roll:
|
a nasza aktualnie smierdzi jak skunks:twisted: i trzeba ja cokolwiek wyplukac:lol:
|
a nasza mała dziewczynka postanowiła się trochę odchudzić przed wystawą :roll: ...
|
buuu :( nie będzie nas jutro :(
|
PSY
KLASA BABY ACRITER Wilcza Saga - obiecujący, I lokata ARESCO Wilcza Saga - obiecujący, II lokata WÓDZ Cwany Wilk - nieobecny KLASA MŁODZIEŻY DECLAN Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, II lokata FENRIR Braterstwo Wilczaków - doskonała, I lokata, Zwycięzca Młodzieży GISOTSU Crying Wolf - doskonała, III lokata ŁOWCA z Peronówki - doskonała, IV lokata KLASA OTWARTA CVAKO od Starkej - doskonała, CWC, CACIB, NDPwR KLASA CHAMPIONÓW CZAMBOR z Vlciho dubu - doskonała, CWC, resCACIB KLASA WETERANÓW CLIF od Bulizniku CS - nieobecny SUKI KLASA BABY AMANTIS Wilcza Saga - nieobecna JESAJA - wybitnie obiecująca, Najlepsze Baby KLASA SZCZENIĄT BALTA Jantarowa Wataha - wybitnie obiecująca, Najlepsze Szczenię w Rasie BEA Jantarowa Wataha - nieobecna KLASA MŁODZIEŻY ASTARTE Lupus Ardor - doskonała, III lokata DACRE Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, Zwycięzca Młodzieży, Naj. Junior, BOB DAVEN Wilk z Polskiego Dworu - bardzo dobra DORREN Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, II lokata FREYA Braterstwo Wilczaków - nieobecna PARD z Peronówki - bardzo dobra KLASA POŚREDNIA UNI od Uhoste - doskonała, CWC KLASA OTWARTA ADANE Jantarowa Wataha - doskonała, III lokata BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, IV lokata CORA z Hvozdecke kotliny - bardzo dobra K-LEE VORNJA z Peronówki - doskonała, II lokata KALARATRI z Peronówki - doskonała, CWC, CACIB, NDSwR LAILA Girios Dvasia - nieobecna MILA Silver Power - bardzo dobra KLASA CHAMPIONÓW ALJASKA Srdcervac - nieobecna BETI Wilk z Polskiego Dworu - nieobecna BRENDA z Verne Smecky - doskonała , II lokata CALANTHE Wilk z Polskiego Dworu - nieobecna CIRI Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, CWC, resCACIB GINGER Dakmat CS - doskonała, III lokata Dacre została na finały, jak się dowiem jak poszło to dopiszę. Na samej wystawie fajnie było, nie było takiego tłoku na lodowisku jak poprzednio. Dla mnie dobre też było widać pracę ze swoimi psami, np Uni która bardzo fajnie się pokazała prowadzona przez Grabę :) Nie brykała, tylko ładnie biegała jak należy :) |
OK, zaczynam .... najpierw GRATULACJE!!! Dla wszystkich... Nie bede mowila o "przegranych", bo trudno tu o takich mowic... Bo patrzac na sedziowanie to bylo troche na "chybil trafil".... :lol:
I dopominam sie o sprawozdania... Dlaczego psy baby sa obiecujace, skoro takie NIE SA? Ewidentnie sa na "WO"... Nie pytam tez za co niektore suki maja dosk, skoro sa "dobre". ;) Ale za co "bardzo dobre" byly w rzeczywistosci "doskonale" suki? :rock_3 Nie bylam - wiem jedynie jak wygladala stawka. Ale strasznie ciekawia mnie preferencje sedziego... :) |
Quote:
Może w niektórych paru przypadkach prezentacja? |
GARO MEGA GRATULACJE ZA MŁ.CH.PL Mówiłem mówiłem i się stało. Mega gratki
|
My też dotarliśmy już do domku ;) Wykończeni po 2 dniach wystawy ;)
Bardzo ale to bardzo gratulujemy siostrzyczce!!!!!!!!!!!!! Zbiera dziewczyna tytuły :) Gratulacje dla Garo za skończenie championatu mimo przerzedzonego futra, zdeklasowałeś konkurencję :) I ogrooomne gratulacje dla Drakuli, która zdobyła swojego pierwszego BOB-a, niektórzy nie dostąpili jeszcze tego zaszczytu :twisted: I pokazała się naprawdę super ;) Dziękujemy wszystkim za miłe spotkanie i przepraszamy, że byliśmy odrobinę "zakręceni" ;) |
My również gratulujemy, dziękujemy za spacerek i do zobaczenia znowu!
|
Quote:
|
My też wszystkim gratulujemy i cieszymy się, że wszyscy są zadowoleni :lol: Jedni że wygrali, a inni, że.... przegrali :rock_3
Czyżby dzielny sędzia z Portugalii odkrył sposób na 'Polish world of the Czecholovakian wolfdogs?' :evil_lol:lol: |
Tym, którym nie mieliśmy okazji pogratulować na miejscu, gratulujemy teraz. :)
Uwijaliśmy się szybko, bo Jacek jeszcze chciał zdążyć podpisać listę obecności na uczelni. :D |
gratuluje również wszystkim :) ! ciekawe, jaką ocenę by Radośka dostała... niestety dziewczynka nam się wczoraj wieczorem podtruła, tak mocno że aż jej kufka spuchła i weterynarz odradził nam tej wystawy. i dobrze, bo rano znów zwymiotowała... ale już się dobrze czuje :) także byle do łódzkiej wystawy :D
|
My też bardzo dziękujemy za spotkanie i gratulujemy wszystkim którym nie zdążyliśmy pogratulować na żywo, a tym którym zdążyliśmy gratulujemy raz jeszcze, a co;)Szczególnie brawa za Bob-a młodej Draculi :)Brawo dziewczyny:)
Nie wiem, czy wszyscy wiedzieli, ale na ringu finałowym nasza szanowna siostra Kalinka pięknie się prezentowała w pokazach posłuszeństwa i frisbee:) Brawo, brawo:) Przepraszam też za moje zakręcenie i że uciekliśmy tak niepostrzeżenie - pogoniła nas siła wyższa ;) |
Quote:
A Ewa z Kalinka na pokazach - nie widzialem, ale na fotkach - miodzio :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Hej, ja też gratuluję serdecznie zw. sorry, ale wczoraj miałam dzień nie dla ludzi, więc też nie miałam ochoty na jakieś rozmowy. Bardzo dziękuję Anecie i koleżance (nowej przyszłej właścicielce:p - przepraszam, ale gadałyśmy tyle, a ja nawet nie wiem jak się nazywasz, wiem, że czytasz zatem pzdr.), które wysłuchiwały mojej stresowej gadaniny:p
Jesteście bardzo kochani, za to, że daliście się wciągnąć w "klaski" - to zrobiło fajną atmosferkę:p - to przywraca wiarę w to, że i na wilczakowych wystawkach może być fajnie:p Co do ocen, poiwem tyle w sobotę leciały db, zatem cieszcie się z tego co macie:p P.S. Jacek chyba muszę Cię tak w d..... zawsze kopać. Jeżeli ktoś ma fotkę na której zwróciłam uwagę na to jak stoi mój pies, to proszę o taką ładną na e-mail (dla potrzeb własnych) |
Bardzo ,bardzo dziękujemy i gratulujemy zwycięzcom:lol:Super było się znowu spotkać i porozmawiać,poznać na żywo osoby znane dotychczas z forum.Tylko ten wszechogarniający stres....Do domu wróciliśmy dosłownie "wypluci".
Agnieszka obawiam się ze będziesz musiała jeździć z nami na wystawy bo kopniak był szczęśliwy i Jackowi sie spodobało.Do zobaczenia niedługo mam nadzieję.Pozdrawiam Mariola:lol: |
:shock: Ale rewelacje!!! Bardzo gratulujemy zwycięzcom:klatschNasze siostry super!!!!!!Dziewczyny tak trzymać , szczególne pozdrowienia dla Kalaratri. Moze to nieładnie zabrzmi ale co tam, mam swoich faworytów którym bardzo kibicuję i jedną z nich jest własnie Kalaratri:grosscool:thumbs:klatsch
|
My również bardzo gratulujemy! Brawo dla Zwycięzców!!
Wystawa ciekawa, kolejny sędzia, kolejna nauka o sędziowaniu, bo co sędzia, to na co innego zwraca uwagę, a to bardzo dobra rzecz;) No i było naprawdę wesoło, za co dzięki, jak i za miłe spotkanie również. My się szybko zmyliśmy, ale za to później jeszcze pod Częstochową nam zeszło ;) Pogoda była super.. choć na koniec dało popalić.8) Do zobaczenia następnym razem! P.S. Miło było zobaczyć na własne oczy nowe pokolenie ;-) |
Gratulujemy wszystkim teraz, bo po samej wystawie szybko się zwijaliśmy na wilczakowy spacer, za który bardzo dziękuję :)
Pozdrawiam! |
Chciałam wszystkich poinformować, że jednak filmików nie będzie8)
Stwierdziłam, że gdyby ten filmik gdzieś wyszedł dalej, to Czesi i Słowacy zmyli by nam głowę za ogony i głowy w ruchu:lol: Radziłabym nie wstawiać fotek w akcji niestety..... P.S. Sorrki Ewcia, że nie nagrałam, ale miłość Unkowa do podhalana, tu wygrała. |
Gratki dla wszystkich . Gratki dla Garo za zamknięcia Championa MŁ . :happy
|
Powystawowy spacer był super:) Wilczaki zrelaksowały sie w sadzawce:) :
http://images42.fotosik.pl/190/e3c44aee6c8a3a12.jpg |
Quote:
|
Ehhh brakowało nam Was. A mnie szczególnie ze względów technicznych;-). Mam nadzieje, ze zorganizujemy kiedyś siostrom spotkanie:)
|
Gratulacje dla zwycięzców, a największe oczywiście dla Garo :klatsch
P.s Co do zdjęcia Ewy z pokazów posłuszeństwa to muszę wydrukować i pokazać na szkoleniu bo jak ludzie zobaczyli wilczaki to ze zdumieniem spytali : "Ojej to wilczaki się szkoli? , jak to, da się?" |
Ponieważ Magda nie może doczekać się już jackowych zdjęć, :p a do galerii jeszcze ich się nie da wstawić, zamieszczam parę. :)
http://img704.imageshack.us/img704/9...ce20102803.jpg http://img12.imageshack.us/img12/921...ce20102803.jpg http://img651.imageshack.us/img651/3...803nuaebdn.jpg http://img17.imageshack.us/img17/921...ce20102803.jpg http://img706.imageshack.us/img706/9...ce20102803.jpg |
Jeszcze Gisu:
http://img179.imageshack.us/img179/9...ce20102803.jpg Łowca w wersji "Sierotka Maryśka" albo "przepraszam, że żyję" :D http://img20.imageshack.us/img20/921...ce20102803.jpg i ślicznotkta: http://img194.imageshack.us/img194/9...ce20102803.jpg |
Hurra! Dziękuję :)
|
Quote:
|
Ooooo!:) Nawet nasza mała Lu się załapała:) Dziękujemy ślicznie :)
|
Słodkie maleństwo - pieknota
|
Łowca ma nie tylko nogi jak wilk, ale i "ludzki" wyraz oczu (jakby chciał powiedzieć: choodźmy już na Muchowiec;-)) :lol: W ogóle ekspresyjny z niego chłopak - uwielbiam mimikę jego pyska :rock_3
|
Quote:
|
Oooo i Kalinka się załapała ;) Dziękujemy za fotencje ;)
|
to jeszcze ode mnie zdjęcia napotkanej watahy:
http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7692.jpg http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7689.jpg oraz Cvako: http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7683.jpg Acriter: http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7671.jpg i Balta: http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7680.jpg Pozdrawiam wszystkich, żałuję, że nie udało mi się upolować więcej wilczaków, ale szczęście, że w ogóle zdążyłyśmy na cokolwiek;) |
Mialam sie nie czepiac, ale trudno nie zaszydzic... :lol:
Quote:
|
Hehe, to ja już z Unką całkiem odpadłam od ram, bo my ogon nosimy ponad wzorzec8)
|
Quote:
OGON Wysoko osadzony, prosto zwisający w dół. Przy pobudzieniu noszony sierpowato wygięty w góre. A nie ma nic bardziej pobudzajacego, jak wystawa i widok konkurencji w ringu... ;) Ale znam ten bol.... Nie raz oberwalo sie nam od sedziego "niewilczakowego" i przegrywalismy z jakims zrezygnowanym lub spanikowanym psem, bo niestety moje Bure byly albo zbyt pewnie siebie albo zbyt wesole... I wszystkim to pokazywaly... Znasz przepis na wygrana: przed wystawieniem skop psa - bedzie mial taki ogon jaki sie czesto preferuje... :twisted: PS. Ja osobiscie nie mam zamiaru niczego robic... Nawet jesli slysze w ringu: wygrywa ten drugie piesek. Pani jest ladniejszy, ale ten OGON.... :lol: |
Quote:
|
Quote:
|
Wyniki zostały wysłane za pomocą formularza kontaktowego w poniedziałek. Są takie same jak podałem tutaj, bo na finałach nie udało się nic zdobyć.
|
All times are GMT +2. The time now is 20:07. |