Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Katowice 28.03.2010 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=12692)

GRABA 20-11-2009 09:59

Katowice 28.03.2010

Hej:p
Pojawiła się informacja http://www.zkwp.katowice.pl/cacib2010.htm
zatem sędziować będzie Rui OLIVEIRA
Termin przyjmowania zgłoszeń 31.01.2010

Grin 20-11-2009 10:04

Jej, jaka Ty szybka jesteś! :p
A kto to jest Rui OLIVEIRA? Ktoś się spotkał? :)

shaluka 20-11-2009 11:18

Hmm.. kto planuje, bo ja się pooowaznie zastanawiam;) ?

Grin 20-11-2009 11:22

No w sumie wypadałoby, żebyśmy tam byli, skoro spokojnie możemy do Spodka z domu dojść piechotą. :D

wilczakrew 20-11-2009 12:52

Do Katowic zawsze przyjerzdza dużo wilczaków.
Większość pewnie przyjedzie z ciekawości.
Ja rozmawiałem na ten temat już w Poznaniu z Paniami z oddziału i jest to podobno utytuowany sędzia z Portugalii. Sędziuje na wielu wystawach zagranicznych i w Polsce też już był obecny nie jednokrotnie. Podobno interesuje się wieloma rasami.

P.S.
http://www.evikzegar.pl/pies/rui.jpghttp://www.evikzegar.pl/pies/rui2.jpg

shaluka 20-11-2009 13:51

Hmm, czy Pan sędzia juz sedziowal wilczaki? W jakies wiekszej liczbie? My chyba na pewno z ciekawosci pojedziemy, w koncu juz wiem jakie psiaki mam, wiec teraz moge poeksperymentowac ;)

GRABA 20-11-2009 14:37

Ja też mam bliziutko, zatem Unka w pośredniej:p

Kamoszka 20-11-2009 17:19

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 256415)
przyjerzdza, utytuowany, nie jednokrotnie.
Większość pewnie przyjedzie z ciekawości.

a może warto z ciekawości czasem spojrzeć do słownika? Nie to, żebym się czepiał, ale trochę kłuje w oczy... i to nie pierwszy raz niestety.

Witek 21-11-2009 21:52

My też się pewnie pojawimy, bo też mamy rzut beretem :)

atah 18-12-2009 20:46

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 256731)
My też się pewnie pojawimy, bo też mamy rzut beretem :)

Czy trzeba jakieś formalności załatwić, żeby wejść na wystawe z psem nie wystawianym?

Grin 18-12-2009 21:18

Jedyne co musicie mieć, to szczepienie przeciwko wściekliźnie, a resztę powiem Ci przy okazji na jakimś spacerku. ;) :D

atah 18-12-2009 22:57

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 263981)
Jedyne co musicie mieć, to szczepienie przeciwko wściekliźnie, a resztę powiem Ci przy okazji na jakimś spacerku. ;) :D

Ok:) To czekam na spacerek z instrukcjami8)

Grin 19-12-2009 10:42

Quote:

Originally Posted by atah (Bericht 264013)
Ok:) To czekam na spacerek z instrukcjami8)

Spacerek tylko od Was zależy kiedy; nie wiem na jakim etapie "spacerkowania" jesteście ze względu na ewentualne szczepienie (albo ich brak) i warunki pogodowe. :)
Jak by co, jesteśmy do dyspozycji. :)

Karina 17-01-2010 20:10

również i my zawitamy do Katowic :D i Radochna wystartuje w klasie baby oczywiście :) już nie możemy się doczekać ^^

GRABA 04-03-2010 11:00

Stawka

RING 18 LodowiskoNiedziela 2010-03-28

CESKOSLOVENSKY VLCAK - 34 godz. 10:30

PSY
klasa Baby/Baby - 3 - 71-73
klasa Młodzieży/Youth Class - 4 - 74-77
klasa Otwarta/Open Class - 1 - 78
klasa Championów/Champion Class - 1 - 79
klasa Weteranów/Veteran Class - 1 - 80
SUKI
klasa Baby/Baby - 2 - 81-82
klasa Szczeniąt/Puppy Class - 2 - 83-84
klasa Młodzieży/Youth Class - 6 - 85-90
klasa Pośrednia/Intermediate Class - 1 - 91
klasa Otwarta/Open Class - 7 - 92-98

klasa Championów/Champion Class - 6 - 99-104

Przed nami tylko Belgi:)

Witek 04-03-2010 11:40

No, no, no to będzie się działo :)
A nie wiadomo kto jest zgłoszony ?

btd 04-03-2010 12:31

Jak wyszukasz po przydomku/nazwisku wystawiajacego/nazwie psa to moze dojdziesz ;-) Pewnie jakas zdolna mroweczka jak co roku wydlubie z ogolnego spisu wystawcow ;-)

Grin 04-03-2010 13:26

I znowu na lodowisku, jak w zeszłym roku. Z tego co pamiętam, to ostatnio przy 20 wilczakach był niezły tłok, ciekawe, jak to będzie teraz...

shaluka 04-03-2010 13:44

Z tego co widziałam to już Ori się napracowała i posiedziała nad tym, tak więc stawka wygladać będzie mniej wiecej tak:
PSY
klasa Baby/Baby - 3 - 71-73
ACRITER Wilcza Saga
ARESCO Wilcza Saga
WÓDZ Cwany Wilk

klasa Młodzieży/Youth Class - 4 - 74-77
DECLAN Wilk z Polskiego Dworu
FENRIR Braterstwo Wilczaków
GISOTSU Crying Wolf
ŁOWCA z Peronówki

klasa Otwarta/Open Class - 1 - 78
CVAKO od Starkej

klasa Championów/Champion Class - 1 - 79
CZAMBOR z Vlčího dubu

klasa Weteranów/Veteran Class - 1 - 80
CLIF od Bulizniku CS

SUKI
klasa Baby/Baby - 2 - 81-82
AMANTIS Wilcza Saga
?

klasa Szczeniąt/Puppy Class - 2 - 83-84
BALTA Jantarowa Wataha
BEA Jantarowa Wataha

klasa Młodzieży/Youth Class - 6 - 85-90
ASTARTE Lupus Ardor
DACRE Wilk z Polskiego Dworu
DAVEN Wilk z Polskiego Dworu
DORREN Wilk z Polskiego Dworu
FREYA Braterstwo Wilczaków
PARD z Peronówki

klasa Pośrednia/Intermediate Class - 1 - 91
LAILA Girios Dvasia

klasa Otwarta/Open Class - 7 - 92-98
ADANE Jantarowa Wataha
ALJASKA Srdcervac
CORA z Hvozdecké kotliny
KALARATRI z Peronówki
K-LEE VORNJA z Peronówki
MILA Silver Power
UNI od Uhoste

klasa Championów/Champion Class - 6 - 99-104
BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu
BETI Wilk z Polskiego Dworu
BRENDA z Verne smecky
CALANTHE Wilk z Polskiego Dworu
CIRI Wilk z Polskiego Dworu
GINGER Dakmat CS

Jak widać zawita do nas gość Słowacko-Czeski czyli Aljaska.
Do zobaczenia na wystawie, mam nadzieje, ze organizatorzy sprostają wyzwaniu i bedzie super wystawa.
Przyznam, ze chyba najuważniej będę śledzić klase otwartą w suniach. To bedzie trudny orzech do zgryzienai dla sędziego.

z Peronówki 04-03-2010 14:08

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 284734)
Przyznam, ze chyba najuważniej będę śledzić klase otwartą w suniach. To bedzie trudny orzech do zgryzienai dla sędziego.

Ja sadze, ze gorzej bedzie mial z championkami... Tzn czy jednak da wszystkim doskonale "bo to przeciez championki", czy jednak zdecyduje sie "naruszyc swietosc" i obnizyc niektorym oceny, czyli rzeczywiscie posedziowac ich jakosc i oceny przyznac wedlug tego co nakazuje wzorzec i... oko... :rock_3

Louve 04-03-2010 16:23

W suniach, w kl. baby będzie jeszcze Jesaja crying wolf. ;)

Kamoszka 04-03-2010 18:28

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 284737)
Ja sadze, ze gorzej bedzie mial z championkami... Tzn czy jednak da wszystkim doskonale "bo to przeciez championki", czy jednak zdecyduje sie "naruszyc swietosc" i obnizyc niektorym oceny, czyli rzeczywiscie posedziowac ich jakosc i oceny przyznac wedlug tego co nakazuje wzorzec i... oko... :rock_3

Od tego jak posedziuje będzie zależało czy
Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 256415)
jest to podobno utytuowany sędzia z Portugalii.

Bo jeśli naruszy świętość to już nie będzie utytułowany i na pewno nie będzie sie znał na wilczakach bo jest z Portugalii;) A dla mnie będzie to oznaczało, że facet wie co i jak sędziuje. No ale...

A jeśli niektóre championki pozostaną doskonałymi championkami to rzeczywiście będzie trzeba się zastanowić nad wzorcem rasy.

A ja strasznie żałuję że nas nie będzie (ku uciesze innych) bo zjedzie się długo przeze mnie wyczekiwana śmietanka;-)

Powodzenia Braterstwowym i wszystkim sprzyjającym!!!

p.s. właśnie przed chwilą Ardal zaliczył pierwszą w tym sezonie kąpiel w jeziorze, z własnej nieprzymuszonej woli:rock_3

btd 04-03-2010 18:41

Aha, jesli naruszy swietosc tak jak by tobie pasowalo to bedzie ok i wzorzec jest ok, a jak nie bedzie sie podobalo to nie zna sie. Tzn innych sie czepiasz jak im sie nie podobaja wyniki po wystawie a ty juz przed wystawa narzekasz na zapas. Jak Margo ktora tez juz 'startuje' do sedziow, jeszcze przed wystawami, z tym ze ona do dwoch.

Ciekawe czy to mozna kwalifikowac jako wywieranie nacisku, bo nie watpie ze przynajmniej polscy sedziowe czytaja to forum.

aneta1 04-03-2010 18:47

No to Kasia widzę że Twoje Baby szaleją :) ja się zastanawiam po co ja Jesaje zgłosiłam :)

btd 04-03-2010 18:51

To jest jej debiut no nie? No to jak zaczynac to na czyms duzym :)

Grin 04-03-2010 19:00

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 284834)
A jeśli niektóre championki pozostaną doskonałymi championkami to rzeczywiście będzie trzeba się zastanowić nad wzorcem rasy.

A ja strasznie żałuję że nas nie będzie (ku uciesze innych) bo zjedzie się długo przeze mnie wyczekiwana śmietanka;-)

Powodzenia Braterstwowym i wszystkim sprzyjającym!!!

Takie wypowiedzi PRZED wystawą są zawsze trochę ryzykowne, bo przecież może się zdarzyć, że sędzia tak samo dobrze (lub źle) potraktuje tych "sprzyjających" jak i "niesprzyjających" i co wtedy? ;) :D

A poza tym proszę Was; nie podgrzewajmy atmosfery jeszcze przed wystawą; tam będą 34 wilczaki na niezbyt dużej powierzchni, będzie wystarczająco gorąco i bez tego. :p

GRABA 04-03-2010 19:04

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 284843)
Takie wypowiedzi PRZED wystawą są zawsze trochę ryzykowne, bo przecież może się zdarzyć, że sędzia tak samo dobrze (lub źle) potraktuje tych "sprzyjających" jak i "niesprzyjających" i co wtedy? ;) :D

A poza tym proszę Was; nie podgrzewajmy atmosfery jeszcze przed wystawą; tam będą 34 wilczaki na niezbyt dużej powierzchni, będzie wystarczająco gorąco i bez tego. :p

.....iiiii wtedy będzie remis;-)

A może lepiej w jakimś temacie wzoraca obgadać wszyściutko;-)

Grin 04-03-2010 19:07

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 284844)
A może lepiej w jakimś temacie wzoraca obgadać wszyściutko;-)

Tylko że nie wiem, czy taki temat znowu by się nie zmienił w kolejny topic pt. fightclub, czy coś takiego. :D

btd 04-03-2010 19:09

Bardzo fajne słowa, dziękuję obydwu paniom :)

Karina 04-03-2010 22:11

a my się trochę stresujemy, ponieważ to będzie nasza pierwsza wystawa :oops: już nie możemy się doczekać :) tyle wilczaków w jednym miejscu ^^

p.s. ciekawe, jak się nasza łobuziara będzie zachowywać :D ...

Bajka 06-03-2010 14:35

Quote:

Originally Posted by Karina (Bericht 284891)
a my się trochę stresujemy, ponieważ to będzie nasza pierwsza wystawa :oops: już nie możemy się doczekać :) tyle wilczaków w jednym miejscu ^^

p.s. ciekawe, jak się nasza łobuziara będzie zachowywać :D ...

Nic się nie stresujcie:) Będzie fajnie,szczególnie,że będzie was dwie i obydwie debiutantki:)
My też będziemy z naszym maluchem,ale jej nie wystawiamy, więc Lu będzie kibicować z trybun - w końcu prawie równolatki no a z Radochną też dalsza rodzina ;)

Marcin L. 07-03-2010 08:08

do Katowic się nie wybieramy, na wzorcach się nie znamy, ale jest nam żal Pana sędziego.

Już teraz uszy go pieką i czka mu się, bo cały czas jest obgadywany.
Przyleci do Polski ze słonecznej Portugalii, a tutaj zimnisko, będzie w Katowicach, przepraszam jeśli kogoś urażę, ale chyba niekoniecznie najpiękniejszym zakątku naszej ojczyzny.
Z czasem jak wystawa będzie się zbliżać, czkanie oraz temperatura uszu będą się coraz bardziej nasilać.
Trafi mu się sędziowanie na lodowisku !!!
No i po powrocie do ojczyzny, po wynikach jego pracy, czkawka będzie wzmagała się lawinowo a na uszach będzie można jajka sadzić.

Dlatego apeluje o wyrozumiałość dla Pana Rui - kilka dni na Górnym Śląsku to już wystarczająca dla niego egzotyka.

Pozdrawiam serdecznie

GRABA 07-03-2010 12:39

My w pośredniej:p

atah 07-03-2010 15:10

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 284843)

Będzie 35 wilczaków. Przyjdziemy z Aszczurą w ramach spotkania towarzyskiego i będziemy kontestować :)

Witek 07-03-2010 17:57

Quote:

Originally Posted by Marcin L. (Bericht 285228)
do Katowic się nie wybieramy, na wzorcach się nie znamy, ale jest nam żal Pana sędziego.

Już teraz uszy go pieką i czka mu się, bo cały czas jest obgadywany.
Przyleci do Polski ze słonecznej Portugalii, a tutaj zimnisko, będzie w Katowicach, przepraszam jeśli kogoś urażę, ale chyba niekoniecznie najpiękniejszym zakątku naszej ojczyzny.
Z czasem jak wystawa będzie się zbliżać, czkanie oraz temperatura uszu będą się coraz bardziej nasilać.
Trafi mu się sędziowanie na lodowisku !!!
No i po powrocie do ojczyzny, po wynikach jego pracy, czkawka będzie wzmagała się lawinowo a na uszach będzie można jajka sadzić.

Dlatego apeluje o wyrozumiałość dla Pana Rui - kilka dni na Górnym Śląsku to już wystarczająca dla niego egzotyka.

Pozdrawiam serdecznie

Marcinie albo dawno nie byłeś na Śląsku albo znasz go tylko z przekazow telewizyjnych. Zapraszamy Was na Gorny Śląsk i pokarzemy Wam jego prawdziwe oblicze, myśle że Wam "oko zbieleje";). Pozdrawiamy.
OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND
To pisałem ja Witek:)

Karina 17-03-2010 23:56

Quote:

Originally Posted by Aga Wó. (Bericht 285158)
Nic się nie stresujcie:) Będzie fajnie,szczególnie,że będzie was dwie i obydwie debiutantki:)
My też będziemy z naszym maluchem,ale jej nie wystawiamy, więc Lu będzie kibicować z trybun - w końcu prawie równolatki no a z Radochną też dalsza rodzina ;)

dzięki :D na pewno będzie świetna zabawa :) jedyne co mnie po prostu stresuje to to, jak Radochna będzie się zachowywać podczas wystawy :roll: nio to mam nadzieję, że Lu pozna się z naszą dziewczynką :rock_3

GRABA 19-03-2010 22:34

Pamiętajcie o zmianie czasu:p

Bajka 19-03-2010 22:45

Graba, nawet nie wiesz, jaka to szczególnie dla nas cenna uwaga...;) (dla nas, którzy na sobotnią wystawę potrafią się wybrać w niedzielę np.;) )

Witek 19-03-2010 22:49

;( Ja nie chcę wcześniej wstawać ;( Bogu dzięki, że blisko...

GRABA 19-03-2010 22:52

Quote:

Originally Posted by Aga Wó. (Bericht 288246)
Graba, nawet nie wiesz, jaka to szczególnie dla nas cenna uwaga...;) (dla nas, którzy na sobotnią wystawę potrafią się wybrać w niedzielę np.;) )

Hihihi, ja to z myślą o Was pisałam, mając w pamięci ten Wasz numerek:p
Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 288250)
;( Ja nie chcę wcześniej wstawać ;( Bogu dzięki, że blisko...

To fakt 12 minutek i jestem, gorzej z drogą powrotną ... - komunikacja miejska, ale już dostałam dziś zamówiony kaganiec i Unka się chyba w nim zakochała (liże go, sama pysk nadstawia - świrnięta z lekka) od wtorku zaczynamy lekcje autobusowe...

Karina 19-03-2010 23:29

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 288243)
Pamiętajcie o zmianie czasu:p

o ja, faktycznie! buuu, to zamiast o 6tej musimy ruszyć o 5tej :Help_2

p.s. kto się wybiera z Łodzi jesce :) ?

spy77 26-03-2010 09:20

edit: jedziemy do Katowic (wczesniej przez pomylke wrzucilam tutaj fotki Lilith:D)

btd 26-03-2010 09:33

Piękny uśmiech :-) Zobacz jak wygląda pokazywanie zębów bocznych, bo jak sędzia ma zamiłowania dentystyczne to też chce zobaczyć, a czasem przeszkadzają fafle albo język. No a czasem to wygląda jakby sędzia chciał zajrzeć do migdałków ;-)

spy77 26-03-2010 09:34

na razie z zebami sie udaje:) ale obawiam sie czy ona szalu nie dostanie z radoscia widzac tyle wilczakow na raz:P

Bajka 26-03-2010 09:40

Quote:

Hihihi, ja to z myślą o Was pisałam, mając w pamięci ten Wasz numerek
GRABA... nic dodać nic ująć;) Chociaż ostatnio dźwięk budzika uruchamia kłapiące zęby obydwu burych, więc nie da się nie wstać ;) To jest wersja "wilczak zintegrowany z budzikiem" ;)

spy77, o piękności!:):smileyb

spy77 26-03-2010 09:57

dzięki :) ale fotki przerzuciłam do tematu Lilki:D musiałam zresetować hasło i z tego wszystkiego pomyliłam tematy:roll: a Lilucha dzisiaj będzie wykąpana i przestanie być szczęśliwym wilczakiem:twisted: ale do tej pory była bardzo szczęśliwym i mam nadzieję że totalna kąpiel przed show nie popsuje jej humoru - zresztą zawsze możemy iść się wykąpać w jakiejś błotnistej kałuży i będzie happy:p

btd 26-03-2010 09:58

Quote:

ale obawiam sie czy ona szalu nie dostanie z radoscia widzac tyle wilczakow na raz:P
Dostanie i to bardzo :D dlatego lepiej być troche wczesniej zeby sie oswoila z taka radoscia ;-)

spy77 26-03-2010 10:30

no taki też mamy plan - zmęczyć i dopiero wejść na ring - bo ona jest Piorunica że aż miło:twisted:

Witek 26-03-2010 10:31

A ja mam głupie pytanie- po co w ogóle kąpać wilczaka? Myśmy Astarte nigdy nie musieli kąpać- nawet jak wytarzała się w rybie czy w błocku- wszystko z niej odpada w ciągu paru minut i znów jest bezzapachowa i czysta. I z tego co wiem podobno wszystkie wilczaki tak mają...:roll:

spy77 26-03-2010 10:36

a nasza aktualnie smierdzi jak skunks:twisted: i trzeba ja cokolwiek wyplukac:lol:

Karina 26-03-2010 20:19

a nasza mała dziewczynka postanowiła się trochę odchudzić przed wystawą :roll: ...

Karina 27-03-2010 21:35

buuu :( nie będzie nas jutro :(

btd 28-03-2010 16:29

PSY
KLASA BABY
ACRITER Wilcza Saga - obiecujący, I lokata
ARESCO Wilcza Saga - obiecujący, II lokata
WÓDZ Cwany Wilk - nieobecny

KLASA MŁODZIEŻY
DECLAN Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, II lokata
FENRIR Braterstwo Wilczaków - doskonała, I lokata, Zwycięzca Młodzieży
GISOTSU Crying Wolf - doskonała, III lokata
ŁOWCA z Peronówki - doskonała, IV lokata

KLASA OTWARTA
CVAKO od Starkej - doskonała, CWC, CACIB, NDPwR

KLASA CHAMPIONÓW
CZAMBOR z Vlciho dubu - doskonała, CWC, resCACIB

KLASA WETERANÓW
CLIF od Bulizniku CS - nieobecny

SUKI
KLASA BABY
AMANTIS Wilcza Saga - nieobecna
JESAJA - wybitnie obiecująca, Najlepsze Baby

KLASA SZCZENIĄT
BALTA Jantarowa Wataha - wybitnie obiecująca, Najlepsze Szczenię w Rasie
BEA Jantarowa Wataha - nieobecna

KLASA MŁODZIEŻY
ASTARTE Lupus Ardor - doskonała, III lokata
DACRE Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, Zwycięzca Młodzieży, Naj. Junior, BOB
DAVEN Wilk z Polskiego Dworu - bardzo dobra
DORREN Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, II lokata
FREYA Braterstwo Wilczaków - nieobecna
PARD z Peronówki - bardzo dobra

KLASA POŚREDNIA
UNI od Uhoste - doskonała, CWC

KLASA OTWARTA
ADANE Jantarowa Wataha - doskonała, III lokata
BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, IV lokata
CORA z Hvozdecke kotliny - bardzo dobra
K-LEE VORNJA z Peronówki - doskonała, II lokata
KALARATRI z Peronówki - doskonała, CWC, CACIB, NDSwR
LAILA Girios Dvasia - nieobecna
MILA Silver Power - bardzo dobra

KLASA CHAMPIONÓW
ALJASKA Srdcervac - nieobecna
BETI Wilk z Polskiego Dworu - nieobecna
BRENDA z Verne Smecky - doskonała , II lokata
CALANTHE Wilk z Polskiego Dworu - nieobecna
CIRI Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, CWC, resCACIB
GINGER Dakmat CS - doskonała, III lokata

Dacre została na finały, jak się dowiem jak poszło to dopiszę.

Na samej wystawie fajnie było, nie było takiego tłoku na lodowisku jak poprzednio. Dla mnie dobre też było widać pracę ze swoimi psami, np Uni która bardzo fajnie się pokazała prowadzona przez Grabę :) Nie brykała, tylko ładnie biegała jak należy :)

z Peronówki 28-03-2010 17:15

OK, zaczynam .... najpierw GRATULACJE!!! Dla wszystkich... Nie bede mowila o "przegranych", bo trudno tu o takich mowic... Bo patrzac na sedziowanie to bylo troche na "chybil trafil".... :lol:

I dopominam sie o sprawozdania... Dlaczego psy baby sa obiecujace, skoro takie NIE SA? Ewidentnie sa na "WO"...
Nie pytam tez za co niektore suki maja dosk, skoro sa "dobre". ;) Ale za co "bardzo dobre" byly w rzeczywistosci "doskonale" suki? :rock_3
Nie bylam - wiem jedynie jak wygladala stawka. Ale strasznie ciekawia mnie preferencje sedziego... :)

btd 28-03-2010 17:41

Quote:

Nie pytam tez za co niektore suki maja dosk, skoro sa "dobre". ;) Ale za co "bardzo dobre" byly w rzeczywistosci "doskonale" suki? :rock_3
Sam chciałbym wiedzieć co autor miał na myśli. Wyniki spisaliśmy z tablicy już po wystawianiu i WTF samo się pojawiło.

Może w niektórych paru przypadkach prezentacja?

OneUnited 28-03-2010 17:44

GARO MEGA GRATULACJE ZA MŁ.CH.PL Mówiłem mówiłem i się stało. Mega gratki

Gia 28-03-2010 18:02

My też dotarliśmy już do domku ;) Wykończeni po 2 dniach wystawy ;)

Bardzo ale to bardzo gratulujemy siostrzyczce!!!!!!!!!!!!! Zbiera dziewczyna tytuły :)

Gratulacje dla Garo za skończenie championatu mimo przerzedzonego futra, zdeklasowałeś konkurencję :)

I ogrooomne gratulacje dla Drakuli, która zdobyła swojego pierwszego BOB-a, niektórzy nie dostąpili jeszcze tego zaszczytu :twisted: I pokazała się naprawdę super ;)

Dziękujemy wszystkim za miłe spotkanie i przepraszamy, że byliśmy odrobinę "zakręceni" ;)

Witek 28-03-2010 18:10

My również gratulujemy, dziękujemy za spacerek i do zobaczenia znowu!

z Peronówki 28-03-2010 18:15

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 290466)
Może w niektórych paru przypadkach prezentacja?

Ja wiem ze baby'iki sie nie wystawiaja... Ale one juz tak maja.... :lol:

Rona 28-03-2010 18:21

My też wszystkim gratulujemy i cieszymy się, że wszyscy są zadowoleni :lol: Jedni że wygrali, a inni, że.... przegrali :rock_3
Czyżby dzielny sędzia z Portugalii odkrył sposób na 'Polish world of the Czecholovakian wolfdogs?' :evil_lol:lol:

Grin 28-03-2010 18:23

Tym, którym nie mieliśmy okazji pogratulować na miejscu, gratulujemy teraz. :)
Uwijaliśmy się szybko, bo Jacek jeszcze chciał zdążyć podpisać listę obecności na uczelni. :D

Karina 28-03-2010 18:29

gratuluje również wszystkim :) ! ciekawe, jaką ocenę by Radośka dostała... niestety dziewczynka nam się wczoraj wieczorem podtruła, tak mocno że aż jej kufka spuchła i weterynarz odradził nam tej wystawy. i dobrze, bo rano znów zwymiotowała... ale już się dobrze czuje :) także byle do łódzkiej wystawy :D

Bajka 28-03-2010 19:05

My też bardzo dziękujemy za spotkanie i gratulujemy wszystkim którym nie zdążyliśmy pogratulować na żywo, a tym którym zdążyliśmy gratulujemy raz jeszcze, a co;)Szczególnie brawa za Bob-a młodej Draculi :)Brawo dziewczyny:)

Nie wiem, czy wszyscy wiedzieli, ale na ringu finałowym nasza szanowna siostra Kalinka pięknie się prezentowała w pokazach posłuszeństwa i frisbee:) Brawo, brawo:)
Przepraszam też za moje zakręcenie i że uciekliśmy tak niepostrzeżenie - pogoniła nas siła wyższa ;)

Witek 28-03-2010 19:20

Ponieważ nie potrafie wrzucić fotek bezpośrednio do galeri wrzucam je tu :) Przykro mi ale głównie jest nasza kategoria i Ewy od Kalinki (nie wiem, Witek sie zakochal czy co ? ;) :twisted: )

http://images8.fotosik.pl/262/49dd5ee7ef7ff903.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/a5268f0c8f03b745.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/0c5cd214a4f06ec1.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/b344db8a8b6ea444.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/a2839fb7b236fb03.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/9fdda1c0a7ede393.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/6494d0981e907bda.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/9ae054a60b2d6baf.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/c735f5006dc5fe21.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/29ad12f347f5187f.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/4cf316e0e50d5b7b.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/d72ac61d1815bb74.jpg

No i wspomniany wyżej pokaz posłuszeństwa :

http://images8.fotosik.pl/262/8445efd9cdc31457.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/3dc0b0f78f6f03f3.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/8ab65ab1f8bc576e.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/c8f42d4d53880b50.jpg

http://images8.fotosik.pl/262/fe9c840b1761d115.jpg

btd 28-03-2010 19:51

Quote:

Ja wiem ze baby'iki sie nie wystawiaja... Ale one juz tak maja....
Nie mowilem o baby. No bez jaj. One maja zobaczyc ze tam na ringu nikt ich nie zjada :)

A Ewa z Kalinka na pokazach - nie widzialem, ale na fotkach - miodzio :)

Grin 28-03-2010 19:53

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 290488)
Ponieważ nie potrafie wrzucić fotek bezpośrednio do galeri wrzucam je tu :)

Ktoś musi wpisać wyniki do bazy. :p Wtedy w galerii pojawi się odpowiednia kategoria do uploadowania zdjęć. :)

Witek 28-03-2010 19:54

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 290495)

A Ewa z Kalinka na pokazach - nie widzialem, ale na fotkach - miodzio :)

Mam tez fotki z fresbee ale niewyraźne- Kalinka była za szybka a aparat za wolny :(

Rona 28-03-2010 20:28

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 290488)

Wilczak na czele! :klatsch

GRABA 29-03-2010 07:21

Hej, ja też gratuluję serdecznie zw. sorry, ale wczoraj miałam dzień nie dla ludzi, więc też nie miałam ochoty na jakieś rozmowy. Bardzo dziękuję Anecie i koleżance (nowej przyszłej właścicielce:p - przepraszam, ale gadałyśmy tyle, a ja nawet nie wiem jak się nazywasz, wiem, że czytasz zatem pzdr.), które wysłuchiwały mojej stresowej gadaniny:p

Jesteście bardzo kochani, za to, że daliście się wciągnąć w "klaski" - to zrobiło fajną atmosferkę:p - to przywraca wiarę w to, że i na wilczakowych wystawkach może być fajnie:p

Co do ocen, poiwem tyle w sobotę leciały db, zatem cieszcie się z tego co macie:p

P.S. Jacek chyba muszę Cię tak w d..... zawsze kopać.

Jeżeli ktoś ma fotkę na której zwróciłam uwagę na to jak stoi mój pies, to proszę o taką ładną na e-mail (dla potrzeb własnych)

jacekjg 29-03-2010 08:20

Bardzo ,bardzo dziękujemy i gratulujemy zwycięzcom:lol:Super było się znowu spotkać i porozmawiać,poznać na żywo osoby znane dotychczas z forum.Tylko ten wszechogarniający stres....Do domu wróciliśmy dosłownie "wypluci".
Agnieszka obawiam się ze będziesz musiała jeździć z nami na wystawy bo kopniak był szczęśliwy i Jackowi sie spodobało.Do zobaczenia niedługo mam nadzieję.Pozdrawiam Mariola:lol:

DORA 29-03-2010 09:24

:shock: Ale rewelacje!!! Bardzo gratulujemy zwycięzcom:klatschNasze siostry super!!!!!!Dziewczyny tak trzymać , szczególne pozdrowienia dla Kalaratri. Moze to nieładnie zabrzmi ale co tam, mam swoich faworytów którym bardzo kibicuję i jedną z nich jest własnie Kalaratri:grosscool:thumbs:klatsch

shaluka 29-03-2010 09:56

My również bardzo gratulujemy! Brawo dla Zwycięzców!!
Wystawa ciekawa, kolejny sędzia, kolejna nauka o sędziowaniu, bo co sędzia, to na co innego zwraca uwagę, a to bardzo dobra rzecz;) No i było naprawdę wesoło, za co dzięki, jak i za miłe spotkanie również. My się szybko zmyliśmy, ale za to później jeszcze pod Częstochową nam zeszło ;) Pogoda była super.. choć na koniec dało popalić.8)
Do zobaczenia następnym razem!

P.S. Miło było zobaczyć na własne oczy nowe pokolenie ;-)

Louve 29-03-2010 11:21

Gratulujemy wszystkim teraz, bo po samej wystawie szybko się zwijaliśmy na wilczakowy spacer, za który bardzo dziękuję :)
Pozdrawiam!

GRABA 29-03-2010 16:25

Chciałam wszystkich poinformować, że jednak filmików nie będzie8)
Stwierdziłam, że gdyby ten filmik gdzieś wyszedł dalej, to Czesi i Słowacy zmyli by nam głowę za ogony i głowy w ruchu:lol: Radziłabym nie wstawiać fotek
w akcji niestety.....

P.S. Sorrki Ewcia, że nie nagrałam, ale miłość Unkowa do podhalana, tu wygrała.

DanielZ 29-03-2010 17:00

Gratki dla wszystkich . Gratki dla Garo za zamknięcia Championa MŁ . :happy

atah 29-03-2010 17:55

Powystawowy spacer był super:) Wilczaki zrelaksowały sie w sadzawce:) :
http://images42.fotosik.pl/190/e3c44aee6c8a3a12.jpg

Karina 29-03-2010 17:58

Quote:

Originally Posted by atah (Bericht 290762)
Powystawowy spacer był super:) Wilczaki zrelaksowały sie w sadzawce:) :
http://images42.fotosik.pl/190/e3c44aee6c8a3a12.jpg

ale fajnie... kurczę, jak ja Wam zazdroszczę tego spacerku :( i wystawy :( chlip chlip :(

atah 29-03-2010 18:07

Ehhh brakowało nam Was. A mnie szczególnie ze względów technicznych;-). Mam nadzieje, ze zorganizujemy kiedyś siostrom spotkanie:)

Aga B. 29-03-2010 21:10

Gratulacje dla zwycięzców, a największe oczywiście dla Garo :klatsch

P.s Co do zdjęcia Ewy z pokazów posłuszeństwa to muszę wydrukować i pokazać na szkoleniu bo jak ludzie zobaczyli wilczaki to ze zdumieniem spytali :
"Ojej to wilczaki się szkoli? , jak to, da się?"

Grin 29-03-2010 21:34

Ponieważ Magda nie może doczekać się już jackowych zdjęć, :p a do galerii jeszcze ich się nie da wstawić, zamieszczam parę. :)

http://img704.imageshack.us/img704/9...ce20102803.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/921...ce20102803.jpg

http://img651.imageshack.us/img651/3...803nuaebdn.jpg

http://img17.imageshack.us/img17/921...ce20102803.jpg

http://img706.imageshack.us/img706/9...ce20102803.jpg

Grin 29-03-2010 21:54

Jeszcze Gisu:

http://img179.imageshack.us/img179/9...ce20102803.jpg

Łowca w wersji "Sierotka Maryśka" albo "przepraszam, że żyję" :D

http://img20.imageshack.us/img20/921...ce20102803.jpg

i ślicznotkta:

http://img194.imageshack.us/img194/9...ce20102803.jpg

Witek 29-03-2010 22:02

Hurra! Dziękuję :)

Gaga 29-03-2010 22:16

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 290820)

Łowca w wersji "Sierotka Maryśka" albo "przepraszam, że żyję" :D

http://img20.imageshack.us/img20/921...ce20102803.jpg

Niech będzie i Maryśka, z taaaaaaaaaakimi nogami, do samej szyi?? Jak najbardziej :D

Bajka 30-03-2010 08:23

Ooooo!:) Nawet nasza mała Lu się załapała:) Dziękujemy ślicznie :)

DORA 30-03-2010 11:27

Słodkie maleństwo - pieknota

:cool:http://img194.imageshack.us/img194/9...ce20102803.jpg

Rona 30-03-2010 12:08

Łowca ma nie tylko nogi jak wilk, ale i "ludzki" wyraz oczu (jakby chciał powiedzieć: choodźmy już na Muchowiec;-)) :lol: W ogóle ekspresyjny z niego chłopak - uwielbiam mimikę jego pyska :rock_3

Grin 30-03-2010 12:55

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 290930)
w ogóle ekspresyjny z niego chłopak

:D :D Faktycznie, nietrudno rozczaić jego "myśli"; miny ma bardzo jednoznaczne; najczęściej jednak na jego obliczu gości wyraz, który najlepiej oddaje stwierdzenie: "I'm up to no good" :D :D

Gia 30-03-2010 17:20

Oooo i Kalinka się załapała ;) Dziękujemy za fotencje ;)

Ankara 30-03-2010 22:18

to jeszcze ode mnie zdjęcia napotkanej watahy:

http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7692.jpg

http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7689.jpg

oraz Cvako:
http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7683.jpg

Acriter:
http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7671.jpg

i Balta:
http://i444.photobucket.com/albums/q...s/DSCF7680.jpg

Pozdrawiam wszystkich, żałuję, że nie udało mi się upolować więcej wilczaków, ale szczęście, że w ogóle zdążyłyśmy na cokolwiek;)

z Peronówki 31-03-2010 15:34

Mialam sie nie czepiac, ale trudno nie zaszydzic... :lol:

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 290725)
Chciałam wszystkich poinformować, że jednak filmików nie będzie8)
Stwierdziłam, że gdyby ten filmik gdzieś wyszedł dalej, to Czesi i Słowacy zmyli by nam głowę za ogony

GRABA jak zwykle sie czepiasz...! Trzeba sluchac nadwornego speca od psich charakterow. A jesli on twierdzi, ze te pogiete i przerazone wilczaki bija charakterami na glowe inne polskie CzW. I ogolnie zamiast krytykowac to wszyscy powinnismy do nich rownac to chyba tak jest (bo raczej nie jest tak, ze ktos znow tworzy wlasna wizje rzeczywistosci.... :lol:)

GRABA 31-03-2010 16:02

Hehe, to ja już z Unką całkiem odpadłam od ram, bo my ogon nosimy ponad wzorzec8)

z Peronówki 31-03-2010 16:18

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 291227)
Hehe, to ja już z Unką całkiem odpadłam od ram, bo my ogon nosimy ponad wzorzec8)

Wzorzec CZEGO... ;) Bo ten od wilczakow mowi:

OGON
Wysoko osadzony, prosto zwisający w dół. Przy pobudzieniu noszony sierpowato wygięty w góre.

A nie ma nic bardziej pobudzajacego, jak wystawa i widok konkurencji w ringu... ;)

Ale znam ten bol.... Nie raz oberwalo sie nam od sedziego "niewilczakowego" i przegrywalismy z jakims zrezygnowanym lub spanikowanym psem, bo niestety moje Bure byly albo zbyt pewnie siebie albo zbyt wesole... I wszystkim to pokazywaly...

Znasz przepis na wygrana: przed wystawieniem skop psa - bedzie mial taki ogon jaki sie czesto preferuje... :twisted:

PS. Ja osobiscie nie mam zamiaru niczego robic... Nawet jesli slysze w ringu: wygrywa ten drugie piesek. Pani jest ladniejszy, ale ten OGON.... :lol:

GRABA 31-03-2010 16:25

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 291232)
Wzorzec CZEGO... ;) Bo ten od wilczakow mowi:

OGON
Wysoko osadzony, prosto zwisający w dół. Przy pobudzieniu noszony sierpowato wygięty w góre.

A nie ma nic bardziej pobudzajacego, jak wystawa i widok konkurencji w ringu... ;)

Niop - zgadza się:p, ale było też tak http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=13875

btd 31-03-2010 17:42

Quote:

Ale znam ten bol.... Nie raz oberwalo sie nam od sedziego "niewilczakowego" i przegrywalismy z jakims zrezygnowanym lub spanikowanym psem
No, po tej wystawie rozumiem cię doskonale. Heh, przeszlo mi to przez klawiature ;-)

btd 01-04-2010 18:50

Wyniki zostały wysłane za pomocą formularza kontaktowego w poniedziałek. Są takie same jak podałem tutaj, bo na finałach nie udało się nic zdobyć.

All times are GMT +2. The time now is 20:07.