![]() |
Galeria
Nie wiem, czy to u mnie jest jakiś problem, czy na wolfdogu. Dodałam 10 zdjęć, potem jeszcze 2, z czego tylko jedno się ukazało. Po drodze zresztą tylko to jedno zdjęcie miało możliwość podpisania go. Teraz zdjęcia ukazywały się od razu, a u mnie nie :(
|
Może Twoje zdjęcia miał więcej niz 2 MB. Ja kiedyś wrzucałam po 1o razy te same zdjęcia a one sie nie ukazywały. Potem okazało sie ze miały po 5 MB i za "Chiny ludowe" nie miały szans na wrzucenie do galerii wolfdoga.
teraz wszystkie zmniejszam. |
Quote:
|
Hmmm.... raczej nie miały więcej niż 2 MB, poza tym chyba automatycznie zostają zmniejszone po wrzuceniu do galerii???
|
jesli miały wiecej niz 2 MB to zostały odrzucone:)
|
O czym jest info w tabelce tuz obok okienek do wrzucania:) Ostatnio coś mi się wolno ładowały foty to sobie czytałam zanim się "downloadło" :)
|
Caly problem polega na tym, ze po jakims czasie serwer przerywa polaczenie. Jesli fotki sa duze (albo polaczenie za wolne) to przerywa w trakcie.
Jesli chcecie podeslac wielkie zdjecia to podsylajcie je pojedynczo. Wtedy powinno pojsc... |
A ja mam takie pytanie, bo samej mi się nie udało do tego dojść: :oops: Jeżeli chcę dodać zdjęcia z wystawy, której kategoria jeszcze nie została założona w galerii (no np. teraz z Kielc), to jak, albo raczej gdzie uploadować te zdjęcia? Bo samemu jak rozumiem nie można założyć nowej kategorii w galerii?
|
Quote:
Gdzie je dodawac wczesniej? Zwykle ludzie wrzucaja je do galerii psow podpisane data i miejscem wystawy. |
Quote:
Rozumiem, że teraz kategoria powinna się już pojawić, skoro wyniki zostały dodane? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Wiec: Wejdz na "Dodaj zdjecie". Tam w dziale wystawy sa juz Kielce. Jak dodasz fotke to pojawi sie sama kategoria w galerii... :) |
Quote:
|
Wykorzystam temat aby nie zakładać nowego: od kilku dni przy otwieraniu każdego wątku z wrzucanymi zdjęciami mam alarm programu antywirusowego. Koszmar jakiś!
Mój antywir zwariował czy coś jest nie halo z fotami? |
Witam!
U mnie dokładnie to samo. :/ Gdy otwieram jakikolwiek wątek ze zdjęciami, mam także powiadomienie o wirusie. hmm, może to sposób pewnych osób na zniechęcienie innych do WD :lol: Pozdrawiam! |
Quote:
Ale tak swoja droga, jak mozna zlapac wirusa ogladajac zdjecie? Nie trzeba przypadkiem takiego zdjecia sciagnac, zeby sie cos stalo? |
:shock: A ja myslałam ze sama sciagam wirusy przy ogladaniu zdjęc , wiec fotki wirusowe ktoś wrzucił :rock_3
|
A zawsze tutaj jest podkreślane że jak się nie wie to się nie mówi. Jak widać po tych tych bzdurach o wirusach w fotkach to jest rada dla innych, a nie dla siebie.
Jakim cudem obrazek, który jest tylko zbiorem danych ma jednocześnie być kodem wykonywalnym - czym jest wirus. Sprawdźcie lepiej swoje kompy, albo lepiej (widząc to co zostało napisane) - dajcie to do zrobienia komuś kto się zna. Sprawdzałem na kompach z Kasperskim, AVG, na firefoxie, IE, safari i operze - i #SOA1: u mnie działa ok. Chyba że na forum wlazł jakiś robal, co patrząc na ataki spamerów co jakiś czas jest całkiem możliwe. Ale to nie ma nic wspólnego ze wstawianiem obrazków. Może Przemek by coś napisał jako informatyk - założyciel i z tego co kojarzę właściciel firmy hostingowej. |
Quote:
W dużym skrócie - błąd w bibliotece wyświetlającej obrazki powoduje(powodował), że wystarczyło wejść na stronę z odpowiednio spreparowanym jpgiem żeby został wykonany umieszczony w nim kod. Quote:
PS Tak wiem, że zgłoszenie jest z 2004 roku. To tylko przykład, nie śledzę na bieżąco błędów w Windowsach. |
Faktycznie. Błąd z 2004 roku. Mamy 2009. Długo szukałeś żeby udowodnić że da się? Może znajdź coś z 2000? Na xp updatów gdi było hm 3? 4? Jak ktoś nie aktualizuje systemu bo ma kradziony (a obejsc nie potrafi) to jego problem. Napisz że można podwójne rozszerzenie nadać jpg.exe i też będzie zdjęcie bo windowsy drugie rozszerzenie domyslnie ukryja :-/
Jak pisałem - sprawdzałem na różnych konfiguracjach i nic nie wyskakuje. Więc problem jest nie w fotkach, tylko kompach na których coś wyskakuje. |
Quote:
Zrobiłem dokładnie to samo co Ty w swojej wiadomości. Potraktowałem Cię z góry, bo piszesz o czymś na czym najwyraźniej się nie znasz. Tak samo Ty potraktowałeś Gagę, zubrzyce i DORĘ. Nie twierdziłem, że w tym konkretnym wypadku mają rację i rzeczywiście w zdjęciach na forum są wirusy. Odniosłem się tylko do jednego zdania w Twoje wypowiedzi: Quote:
I powiedz mi z łaski swojej kto ma niby tego kradzionego windowsa? |
Temat niebyły bo od dziś jakby ręką odjął, albo avast miał dość zgłoszeń "fałszywych trafień" albo dobre duszki coś pomogły. Krzyg-zupełnie nie znam się na tych Waszych robaczkach (ale nie muszę bo od tego są fachowcy) niemniej jednak dzięki :)
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Miałem nie ciągnąć tego off-topica ale okazało się, że wykrakałem więc ostrzegam: w Internet Explorerze 6.0 i 7.0 znaleziono nową lukę, połączenie odpowiedniego arkusza stylów CSS i javascriptu może zostać wykorzystane do przejęcia kontroli nad komputerem. Jeśli ktoś korzysta z tej wersji IE to dobry moment na aktualizację, lub przejście na inną przeglądarkę - np Firefoxa (za co dozgonnie wdzięczni będą twórcy stron www ;) )
Quote:
Quote:
Quote:
|
Jest coś nie tak z galerią? Z firefoxa i safari loguję się, wybieram kategorię i jedynie co dostaję to 'error: ok'
|
Chciałam stworzyć galerię swojego psa, wybieram kategorię wilczaki, potem literę 'D' i wyskakują mi już zarejestrowane psy, a mojego nie ma. Da się go jakoś dodać?
|
Musisz poczekać na aktualizację bazy, Twojego malucha i całego miotu jeszcze nie ma w bazie. Kiedy zostanie dodany miot, imiona szczeniaczków, to będzie utworzona galeria.
|
Dzięki za odpowiedź:)
|
A ja sie chcialam zapytac jaka jest rozsadna ilosc/czestotliwosc dodawania zdjec swojego psa? tak by nie zawalac galerii moim niuniusiem ale jednoczesnie by mozna sie bylo pochwalic jak wyglada, jak sie zmienia, co robi itd.
No i co ze zdjeciami monotematycznymi? mam wrzucac co jakis czas zdjecia ze szkolenia czy po kilka na dany temat to max (innych prawie nie mam)? |
Quote:
|
dla mnie kazde zdjecie Sexy jest piekne i niezwykle ciekawe i ciezko mi wybierac, a rozumiem, ze ogladanie masy zdjec jednej suki na rekawie jest obiektywnie nudne ;)
technicznie sa dobre. |
Galeria
Mam pytanie, czy jest możliwe uruchomienie działu "SPORT" w galerii?
|
Nie wiem czy piszę w dobrym temacie - przy próbie dodania zdjęć do albumu wyskakuje czerwone okno z błędami... nie wiem czy to tylko u mnie czy...
ps. z góry dziękuję za rozwiązanie problemu Pozdrawiam ;) |
Czy mogłabym prosić o dodanie do galerii albumu krajowej wystawy w Mielnie? Mam kilka zdjeć i chciała bym je podesłać do bazy.
Z góry dzięki! :) |
Martyna, zdjecia mozesz chyba dodac sama czyli wchodzisz w wystawe i tam masz zakladke zdjecia i tam dodajesz
|
OOO faktycznie, dzięki :twisted:
|
czy jest szansa na dodanie kategorii w szkoleniu dla naszych wroclawskich weekendow?
np. Cykliczne Warsztaty IPO-Wroclaw |
Quote:
ja takiej mocy nie mam, ale napiszę do admina. Opcja podejrzewam, że jak najbardziej jest |
Mam info od Admina - kategoria zostanie dodana, tylko poproszę o daty spotkań, bo jest to niezbędne do utworzenia :)
a i poproszę przyszłe daty spotkań - będziecie mieli gotowe galerie :) |
ostatnie daty: 17.02.2013 i 2-3.03.2013, kolejna - kwietniowa jest w toku ustalania :)
|
Quote:
dzięki:) terminy poszły do admina, niedługo będą kategorie:) |
Kwietniowe mozna dac 13-14.04, bo jakby sie przesunelo na nastepny tydzien to i tak chyba nie ma znaczenia dla nikogo? 7-8.04 mamy "warsztaty tropienia sportowego z Danielem Szydlo" wilczakow jest zgloszone 5-6 i tez bedzie duzo fot wiec mozna zrobic kategorie. Dzieki
|
http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/cat/0/8/1713
tutaj są wszystkie kategorie - widzę, że pomieszałem daty odnośnie tropienia - się poprawię ;) |
Bardzo DZIEKUJEMY :p
|
info od Admina:
w skrócie - w przyszłości będzie możliwość samodzielnego dodawania kategorii do poszczególnych galerii, co usprawni dodawanie fotek. Póki co - jak chcecie jakąś kategorię lub macie już coś zaplanowane - piście do mnie na PW i będę wysyłał info tak żeby kategoria była już wcześniej gotowa. |
Hej,
to taka moja mała prośba o pomoc czy moderator mógłby wykasować zdjęcia które dublują się w galerii TTRANQUILO TIO TINTO ATROPA BELLA DONNA ? chodzi o te dwa obrazki http://www.wolfdog.org/gallery/pic/199669/ http://www.wolfdog.org/gallery/pic/199668/ przez przypadek posłane dwa razy Dziękuję Magda |
zdublowane zdjecia
Witam
bardzo prosze o usuniecie zdublowanych zdjec z bazy chodzi o http://www.wolfdog.org/gallery/pic/199669/ http://www.wolfdog.org/gallery/pic/199663/ przypadkiem ja i Gia wyslalysmy te same zdjecia, praktycznie rownoczesnie dziekuje za pomoc |
hej,
ależ oczywiście, że .... nie ;) tak specjalistyczne zadanie jest przewidziane do obsługi przez Admina. Posłać mu/jej info, czy wyślesz maila? |
Quote:
|
Dzień dobry :)
Mam pytanie dotyczące zdjęć dodawanych do kategorii ,,sztuka". Gdy klikam sztuka wyskakuje lista nazwisk i imion, nie znalazłam opcji, żeby dodać jakby pod swoim nazwiskiem(chyba, że jestem ślepa), jest taka możliwość? |
All times are GMT +2. The time now is 05:18. |