Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Kluby CzW i prawo (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Spotkanie Grupy Inicjatywnej - 27.06.2009 na Jurze krakowsko-częstochowskiej (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=11017)

wilczakrew 05-05-2009 12:52

Spotkanie Grupy Inicjatywnej - 27.06.2009 na Jurze krakowsko-częstochowskiej

Ja ze swojej strony chciałbym wszystkim podziękować za to, że dobro rasy jest ważniejsze od wszystkiego innego.

W dniu 27 czerwca 2009 roku w sobotę, na Jurze krakowsko-częstochowskiej odbędzie się spotkanie Grupy Inicjatywnej odnośnie Klubu Rasy.
Spotkanie mamy ustalone na godzinę 14 i obędzie się ono przy okazji Spotkania Galicyjskiego i wystawy Krakowskiej. http://www.jura.tur.pl/glanowski/
Potem oczywiście mamy wspólnego grilla, piwkowanie i możliwe, ze jakieś atrakcje.
Wszyscy uczestnicy spotkania na dzień dzisiejszy potwierdzili swoje przybycie, z czego się niezmiernie cieszę i jestem im bardzo wdzięczny w to zaangażowanie w ten wspólny projekt.

Na miejscu mamy zarezerwowany nocleg z soboty na niedziele, jak i miejsce do wspólnej debaty na temat przyszłości rasy w Polsce.
Jedzenie też będzie i praktycznie wszystko jest już załatwione.
To spotkanie odbędzie się niezależnie od galicyjskiego i będzie zamknięte dla innych osób. Bardzo przepraszam za taką formę, ale tego wymaga sytuacja i o losach czechosłowackiego wilczaka muszą rozmawiać największe hodowle w Polsce.

Osoby, które będą obecne na spotkaniu i wystąpią, jako Grupa Inicjatywna to:
( podaje w kolejności alfabetycznej )

Braterstwo wilczaków Daniel Ziemnicki
Galicyjski Wilk Magdalena Kuder
Jantarowa Wataha Ela Wojtko
Silver power Wojciech i Małgorzata Zygardowicz
Wilk z Polskiego dworu Ewa Bednarska
z Peronówki Małgorzata Peron

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za wspólną inicjatywę i chęć współpracy.

P.S.

Przepraszam, że została przyjęta taka forma, ale nie jest to spotkanie, które będzie decydować o rasie tylko spotkanie Inicjacyjne potrzebne do uruchomienia wszystkich procedur związanych z Klubem Rasy.
Przepraszam wszystkie pozostałe hodowle jakie, zostały pominięte jak i wszystkich właścicieli. Zapewniam, że nikt nie zostanie pominięty w trakcie tworzenia struktur Klubu jak i w całym projekcie jego tworzenia.
Bardzo chętnie udzielę wszelkich informacji na privie lub telefonicznie.

Wszystko musi się odbyć zdodnie z regulaminami ZKwP.
http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=reg&r=1

Jeszcze jedna kwestia bo moja osoba nie jest stroną w temacie, a jedynie organizatorem tej części spotkania.

Do spisu hodowli dołączyła równiez Dębowa Sfora Jolanta Kędzierska na temat , której miałem nieprawdziwe informacje.

GRABA 05-05-2009 13:12

No cóż może Wam się uda dogadać.

Gaga 05-05-2009 14:04

To odpowiedz od razu na pytanie: dlaczego grupa inicjatywna została powołana z hodowli?
Quote:

Przepraszam wszystkie pozostałe hodowle jakie, zostały pominięte
i dlaczego?

Nie, żebym miała coś przeciwko powołaniu hodowli, zwyczajnie proszę o uzasadnienie i to na forum, bo w temacie zakładania KLUBU oferowanie wyjaśnień na priv rzuca spory cień na "czystość" sprawy.

z Peronówki 05-05-2009 14:29

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 209997)
To odpowiedz od razu na pytanie: dlaczego grupa inicjatywna została powołana z hodowli?
i dlaczego?

Oczywiscie pytanie jest sluszne i trudno sie nie zgodzic, ze czesto "zwykly wlasciciel" wilczaka ma na temat tej rasy, szkolenia i hodowli o wiele wieksza wiedze niz czesc hodowcow. Ale wydaje mi sie, ze chodzilo raczej o zebranie "przy okraglym" stole reprezentantow dzialajacych w Polsce hodowli. I padlo na hodowcow... :rock_3

wilczakrew 05-05-2009 14:35

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 209997)
Nie, żebym miała coś przeciwko, zwyczajnie proszę o uzasadnienie i to na forum, bo w temacie zakładania KLUBU oferowanie wyjaśnień na priv rzuca spory cień na "czystość" sprawy.

Ok odpowiem na forum wszystkim, aby było jasne i nikt nikomu nie zarzucił, ze ma lepkie ręce i ma zamiar budować swoją pozycję czy zagarnąć jakieś korzysci dla siebie. Nie chce kolejnego sztucznego konfliktu na forum niepopartego żadnymi tezami.

Na wszystkie pytania typu:, co z reproduktorami, jakie uprawnienia hodowlane, jakie wytyczne, dlaczego ja zostałem/am pominięta, dlaczego nie moja hodowla, dlaczego nie mój reproduktor, co psy będą miały nakazane i co zakazane, odpowiadam -
Nic takiego nie będzie i nic takiego nie jest celem spotkania.
Zgodnie z regulaminem ZKwP do uruchomienia dalszej żmudnej procedury nad zakładaniem klubu, potrzebujemy grupy inicjatywnej, pod, której kierownictwem taka procedura zostanie uruchomiona. Potem będą deklaracje, składanie odpowiednich wniosków i dopiero zatwierdzenie.
Dopiero wtedy możemy usiąść już wszyscy razem i zacząć debatować i ustalać wszystkie kwestie dotyczące dalszego rozwoju rasy w Polsce, wybierać władze, tworzyć odpowiednie dokumenty i przedstawić to wszystko do akceptacji. W kolejnej fazie tworzenia klubu nikt nie zostanie pominięty i nie mogą teraz zrobić tego wszyscy.

Dlaczego zostało wybrane te 5 hodowli?
Wynika to z faktu, że jest to 5 największych hodowli w Polsce i to w pierwszej fazie tworzenia klubu one muszą dojść do pełnego porozumienia pomiędzy sobą i wyrazić pełną akceptację i aprobatę dla Klubu Rasy.
Następnie mogą zostać uruchomione wszelkie procedury nad jego tworzeniem, lub możemy o nim zapomnieć na bardzo długo.
Nie jest to Elita, która ma trząść światem walczakowym, ale ludzie, którzy mają ogromną wiedzę i doświadczenie w tym temacie. Bo to my wszyscy potem na tej bazie mamy opierać swoje założenia i z jej zasobów w odpowiedni sposób korzystać.

btd 05-05-2009 14:49

Ja uważam że na początek Grzegorz wybrał dobrze i jeśli już ma być coś robione w temacie klubu csv to dla mnie to jest dobra podstawa.
I nie zgodzę się że właściciel jest lepszy od hodowcy (i mówię o Hodowcy a nie kimś z zarejestrowanym przydomkiem, jak np ja). Na czym niby miałby tą lepszość zbudować? Ale to jest OT.

Grzegorz - gratuluję zarówno tutaj jak i za temat z mierzeniem 'bonitacyjnym'. Dużo pracy.

Gaga 05-05-2009 15:03

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210002)
Zgodnie z regulaminem ZKwP do uruchomienia dalszej żmudnej procedury nad zakładaniem klubu, potrzebujemy grupy inicjatywnej, pod, której kierownictwem taka procedura zostanie uruchomiona.

To jest dla mnie jasne.

Quote:

to właśnie pytanie zadałam, a to:

Quote:

Wynika to z faktu, że jest to 5 największych hodowli w Polsce
nie jest prawdziwą odpowiedzią.
Nie wiem jakie przyjąłeś kryteria i dlatego pytam, bo "wielkość" jest tu chybiona. I dla jasności: nie kwestionuję żadnej z wymienionych hodowli, pytam o te, których tu zabrakło i chciałabym wiedzieć dlaczego.

Grzegorz, to jest proste i zwyczajne pytanie, nie neguję sposobu wyboru - dopytuję o kryteria. Zanegowałam jedynie zapraszanie po odpowiedzi na priv, co jest dla mnie kuriozalne w temacie zakładania KLUBU. Klub powinien być (chyba?) strukturą czystą w swej działalności więc wokół niego nie powinny narastać niedomówienia. Przejrzystość przede wszystkim ;)

wilczakrew 05-05-2009 15:10

Gaga negujesz i nie wiem jaki masz w tym interes.
W spisie widniało 6 hodowli i została dopisana 7.
W swojej wypowiedzi odniosłem się do 5 największych hodowli w polsce ale już to poprawiłem i wyjasniłem.

Gaga 05-05-2009 15:18

Nie: neguję propozycję pytań i odpowiedzi na priv.
PYTAM o kryteria wyboru i nie rozumiem dlaczego chcesz w tym widzieć negację. Ale dziękuję za spełnienie prośby i dopisanie, że uzupełniłeś listę.
Choć to posunięcie (zamiast odpowiedzi na moje pytanie) ingeruje w sens rozmowy (za takie zmiany kiedyś została wyłączona możliwość edycji postów:x)

Nie wiem ..podtrzymywać moje pytanie? :roll:

wilczakrew 05-05-2009 15:44

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 210013)
Nie: neguję propozycję pytań i odpowiedzi na priv.
PYTAM o kryteria wyboru i nie rozumiem dlaczego chcesz w tym widzieć negację. Ale dziękuję za spełnienie prośby i dopisanie, że uzupełniłeś listę.
Choć to posunięcie (zamiast odpowiedzi na moje pytanie) ingeruje w sens rozmowy (za takie zmiany kiedyś została wyłączona możliwość edycji postów:x)

Nie wiem ..podtrzymywać moje pytanie? :roll:

Dostaniesz wyjaśnienie tylko dla Ciebie tak abyś nie mogła doczepić sie już żadnego słowa i nie szukała czegoś czego nie ma.

W spisie znalazło się 6 hodowli w tym jedna bez suki hodowlanej. Jest to hodowla, która ma mioty i dlatego została zaproszona.
Następnie została dopisana jeszcze jedna hodowla , która została pominięta i przepraszam ja za to, ale otrzymałem informacje, że ta hodowla nie ma zamiaru dalej hodować.
W dalszej części odniosłem się do 5 hodowli bo to są hodowle czynne i największe i tak w zasadzie to po to jest to spotkanie aby te osoby mogły razem usiąść i porozmawiać.
Tłumacze Ci to cały czas natomiast Ty się dalej czepiasz wyrywków i masz do mnie pretensje odnośnie edycji.
To już też jak i wszystko inne wyjasniłem wcześniej, zanim mnie o to poprosiłaś i zrobiłem to zaraz po edycji postów.
Nie wiem czego Ty w tym nie rozumiesz .

Nie jest to moim celem aby robić tutaj kolejną zbędną dyskusję na temat kto napisze lepszy post i jaki błąd mu wytknie.

Gaga 05-05-2009 15:55

Grzesiek, zlituj się no... ja naprawdę nie proszę abyś po raz n-ty pisał co zrobiłeś. Ale OK, nie ciągnę już mojego pytania bo i tak się odpowiedzi nie doczekam. Przeżyję jakoś :twisted:

Dla mnie to strasznie kombinujesz..ale może tak ma być?

Ale OK. Przestaję się czepiać, wszystko jest cacy :)

wilczakrew 05-05-2009 15:58

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 210008)
Grzegorz, to jest proste i zwyczajne pytanie, nie neguję sposobu wyboru - dopytuję o kryteria. Zanegowałam jedynie zapraszanie po odpowiedzi na priv, co jest dla mnie kuriozalne w temacie zakładania KLUBU. Klub powinien być (chyba?) strukturą czystą w swej działalności więc wokół niego nie powinny narastać niedomówienia. Przejrzystość przede wszystkim ;)

Kryteri nie poznasz jeśli ich nie widzisz. To już nie moja sprawa.
Na priva i telefonicznie odpowiadam na temat spotkania, jego organizacji itd nie na temat klubu bo go nie ma.
Niedomówienia właśnie stworzyłas sama na forum bo teraz kazdy widzi co sam chce.

wilczakrew 05-05-2009 16:00

Powracam do edycji postów w ich pierwotnym stanie.

Gaga 05-05-2009 16:03

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210026)
Kryteri nie poznasz jeśli ich nie widzisz..

Dobrze zapytam, ostatni raz jaśniej: dlaczego hodowla, która miała 1 szczenię w 1 miocie jest gorsza od hodowli, która też miała jeden miot ale 5 szczeniąt? Czy różnica w ilości szczeniąt świadczy o WIELKOŚCI hodowli?
Bo jednak niektórzy z hodowców zostali pominięci w Twoim zaproszeniu.
Tyle chciałam wiedzieć :P

marchencki 05-05-2009 16:38

Ja sie odezwe tak z perspektywy osoby trzeciej, spoza srodowiska. Faktem, jest to co pisze Peronowka, o wiedzy niejednego wlasciciela 'zwyczajnego', ale na tym etapie wydaje mi sie za stosowne oddac paleczke najwiekszym hodowla, bo to one, jak na razie, poprzez swoja dzialalnosc mialy i ciagle maja najwiekszy wplyw na ksztalt rasy w kraju. Najwieksi sie dogadaja, powstanie klub i wtedy najwazniejsze bedzie aby w klubie utrzymac struktury w ksztalcie takim, ktory umozliwialby kazdemu sie wypowiedziec, wniesc sugestie, a tym z ambicja przedostac sie na szczyt struktur w demokratycznych wyborach, a nie na zasadzie kumoterstwa itp. Jednak Gaga trafnie zwraca uwage, na koniecznosc ustalenia kryterium wielkosci. Moze niech to bedzie, posiadanie wiecej niz jednego miotu i ciagla aktywnosc hodowlana i wystawowa, a moze niech to beda w takim razie wszystkie hodowle nawet te jedno-miotowe, ktore nadal dzialaja, maja plany hodowlane i wystawiaj swoje psy? Niech najwieksi znajda konsensus i wypracuja rozwiazania, ktore pozwola tym zwyklym kumatym w temacie miec tez cos do powiedzenia. Ponadto aby byl wilczak syty i owca cala, to proponuje jasno oddzielic zakres dzialan i charakter grupy inicjatywnej od przyszlych wladz klubu. Chodzi mi oto, zeby w chwili powolania do zycia klubu, urzad grupy inicjatywnej ulegl wygasnieciu, a wybor wladz powierzyc 'ludowi', niejako od zera. Pozdrawiam!:)

btd 05-05-2009 18:02

Ja tam do końca nie ufam władzy 'ludzi'. Życie publiczne niezmiennie pokazuje że to nie do końca działa.

Agnieszka 05-05-2009 18:06

Kurcze, zapowiada sie ciekawe spotkanie i ciekawa rozmowa, zaluje, ze mnie tam nie bedzie :(

marchencki 05-05-2009 18:51

Btd, ja tez nie ufam:rock_3 No ale, z braku laku, co poczac? Zycie publiczne tez pokazuje, ze jak na razie nic lepszego za bardzo nie da sie wykombinowac, a wszystkie ambitne idee polityczne upadaja po urzeczywistnieniu i same sobie zaprzeczaja, np. marksizm, a komunizm radziecki, albo sa tak utopijne, ze sie ich nie da wprowadzic, albo tak radykalne, ze lepiej ich nie wprowadzac w imie dobra ogolu. Dlatego proponuje mimo wszystko zostac przy demokratycznych narzedziach, przy calej swiadomosci ich wad. Chyba sie domyslam o co Ci chodzi z demokracja w kontekscie klubu, czy ogolnie wszelkich stowarzyszen i organizacji. O kumoterstwo, wzajemne mycie raczek, wewnetrzne rozgrywki, brak dystansu, chore ambicje i caly syf ktory wynika z powyzszych. Ja, jako przyszly wlasciciel licze, ze ten klub powstanie i, ze w przypadku wilczakowego klubu bedzie inaczej niz w wiekszosci stowarzyszen, zwiazkow etc. i czlonkowie beda potrafili sie wzniesc poza osobiste animozje i spokojnie i rzeczowo dyskutowac "dla dobra psiego", a struktura prawna klubu bedzie bezstronna, obiektywna i respektowana przez czlonkow i wladze klubu. Moze to marzenie, ale tak czy inaczej uwazam, ze klub warto powolac do zycia i sprobowac wspolpracowac dla dobra csv. Pisze o tym, bo przelecialo mi przez mysl, ze tym razem caly ten ambitny plan i praca Grześka w ceu jego realizacji pojda na marne rozbijajac sie o sklad grupy inicjatywnej.

GRABA 05-05-2009 19:03

Quote:

Originally Posted by marchencki (Bericht 210049)
Jednak Gaga trafnie zwraca uwage, na koniecznosc ustalenia kryterium wielkosci. Moze niech to bedzie, posiadanie wiecej niz jednego miotu i ciagla aktywnosc hodowlana i wystawowa, a moze niech to beda w takim razie wszystkie hodowle nawet te jedno-miotowe, ktore nadal dzialaja, maja plany hodowlane i wystawiaj swoje psy? Niech najwieksi znajda konsensus i wypracuja rozwiazania, ktore pozwola tym zwyklym kumatym w temacie miec tez cos do powiedzenia. Ponadto aby byl wilczak syty i owca cala, to proponuje jasno oddzielic zakres dzialan i charakter grupy inicjatywnej od przyszlych wladz klubu. Chodzi mi oto, zeby w chwili powolania do zycia klubu, urzad grupy inicjatywnej ulegl wygasnieciu, a wybor wladz powierzyc 'ludowi', niejako od zera. Pozdrawiam!:)

Tak pragnę zauważyć, że Gaga w wielu przypadkach ma rację:)
Dokładnie zgadzam się z Tobą co do ostatniego zdania - popieram na 100%. Wtedy też pomoże to w spotkaniu - będzie mniej gryzące:lol:

wilczakrew 05-05-2009 19:55

To ja w takim razie zapytam inaczej.
Wszyscy się wypowiadają i Gaga ma racje, choć ja nie wiem w czym.

Kto z Was czytał Regulamin Klubu Rasy jaki jest na stronie związku.

Można zrobić kryteria i zaprosić właścicieli reproduktorów bo przecież to dzieki nim sa szczenięta, można zaprosić wszystkich tych co są ciagle na wystawach lub zrobić statystyki kto ma ich najwięcej w przeliczeniu na psa. Może wziaść pod uwagę tych co ciągle chodzą na szkolenia z psem, no też wszystkich tych co mają zamiar coś wyhodować.
No w zasadzie to mogą przyjechać wszyscy nawet polacy co są z psami za granicą. Mogą nawet Ci bez psa bo też sie do czegoś przydadzą.

Tylko po co bo mnie sie wydaje, ze aby brać udział w dyskusji to najpierw należy zrozumieć o co ona się toczy i co jest jej załozeniem.

Spotkanie nie jest żadnym kumoterstwem, a jedynie sposobem dojścia do porozumienia i zrobieniem pewnych założen. Takie załozenia mają zaprocentować powstaniem Klubu Rasy w przyszłosci, ale jak to napisałem do tego jeszcze długa i cieżka droga.

Jeśli komuś nie odpowiada taka forma zawsze moze zorganisowac własne spotkanie i zaprosić sobie kogo zechce. Moze też przyjąć sobie dowolne kryteria i temat.

Na temat kryteriów wyboru nie będe się nikomu tłumaczył, a zwłaszcza Gadze bo nie widzę takiej potrzeby. Nie organizuje wyboru najlepszego psa reproduktora, tak samo jak najlepszej suki hodowlanej.

Może sie to pewnym osobom niepodobać bo mogą sie czuć pominięci tylko ja nie do końca wiem w czym. Nikt niczego nie bedzie robił przeciwko komuś, niczego ustałał wbrew innym i broń boże stawiał się na czele czegokolwiek z racji tego spotkania.

Myślę, ze wiele osób nie zrozumiało kompletnie idei do jakiej dąże albo zrozumiało ją jak najbardziej i czują sie z tego powodu zagrożone.

wilczakrew 05-05-2009 20:30

Quote:

Originally Posted by marchencki (Bericht 210049)
Jednak Gaga trafnie zwraca uwage, na koniecznosc ustalenia kryterium wielkosci. Moze niech to bedzie, posiadanie wiecej niz jednego miotu i ciagla aktywnosc hodowlana i wystawowa, a moze niech to beda w takim razie wszystkie hodowle nawet te jedno-miotowe, ktore nadal dzialaja, maja plany hodowlane i wystawiaj swoje psy? Niech najwieksi znajda konsensus i wypracuja rozwiazania, ktore pozwola tym zwyklym kumatym w temacie miec tez cos do powiedzenia.

W tym przypadku to się zgodzę, ze Gaga ma racje bo jesli organizowane by było spotkanie założycielskie klubu i w takim wariancie wybieramy sobie kogo chcemy, kto będzie kierował itd to jak najbardziej ma racje.
Wtedy wg Gagi robimy sobie własną partię wilczą i mamy reszte , a właściwie to co mają do powiedzenia gdzieś.

Jednak kluby powstają na zupełnie innych zasadach i są w pełni demokratycznym tworem i tam się nikogo nie zaprasza ale wszyscy sami wykazują taką chęć i dobra wolę aby coś zrobić tak jak to kiedyś napisałem " nie dla siebie lecz dla rasy "

GRABA 05-05-2009 20:35

Ej no luzzzzz:p
Przecież każdy czytał - tylko może chcą tu ludzie coś powiedzieć - czego sobie np. nie życzą w przyszłości.
Myślę, że na tym spotkaniu powinniście się też zastanowić, kto będzie chciał wstąpić do Klubu nie znając podst. uregulowań odnośnie tego co nas nurtuje, bo zazwyczaj jest tak, że jak się gdzieś ludź zapisuje,
to wie jakie co będzie popierał, a same założenia-propozycje, to niestety dla mnie zbyt mało żebym mogła być dumną członkinią takiego klubu.
Więc ja passssss..... Nie mogę popierać czegoś co nie wiem jak będzie funkcjonowało - no bez jaj - chyba jesteśmy dorośli8)
Wydaje mi się, że to jest sprawa do głębokiego przedyskutowania
i napewno piwko i gril w tym nie pomogą - no chyba, że.......- sorki, ale są jeszcze ludzie trzeźwo myślący i ja w nich wierzę.:p

wilczakrew 05-05-2009 20:55

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 210140)
Ej no luzzzzz:p
Przecież każdy czytał - tylko może chcą tu ludzie coś powiedzieć - czego sobie np. nie życzą w przyszłości.
Myślę, że na tym spotkaniu powinniście się też zastanowić, kto będzie chciał wstąpić do Klubu nie znając podst. uregulowań odnośnie tego co nas nurtuje, bo zazwyczaj jest tak, że jak się gdzieś ludź zapisuje,
to wie jakie co będzie popierał, a same założenia-propozycje, to niestety dla mnie zbyt mało żebym mogła być dumną członkinią takiego klubu.
Więc ja passssss..... Nie mogę popierać czegoś co nie wiem jak będzie funkcjonowało - no bez jaj - chyba jesteśmy dorośli8)
Wydaje mi się, że to jest sprawa do głębokiego przedyskutowania
i napewno piwko i gril w tym nie pomogą - no chyba, że.......- sorki, ale są jeszcze ludzie trzeźwo myślący i ja w nich wierzę.:p

Dla informacji to nie będzie klub piwoszy czy grillowy.
Cele i załozenia klubu znajdują sie na stronie klubu www.kczw.pl
Klub nie będzie organizował konkursów piękności .

Proszę przeczytać Regulaminy Klubu Rasy i wtedy będzie jasność, na jakiej zasadzie funkcjonuje klub. www.zkwp.pl
No chyba, ze będą ludzie wstępować dla dumy to ja zapraszam jeszcze górników znajdziemy dla nich zajęcie jak będą na wcześniejszej emeryturze, aby nie umarli z nudów. :)

Oczywiście tematów odnośnie kierunku, w jakim ma iść rozwój rasy w Polsce będzie masę i wtedy wszyscy będą się mogli wypowiedzieć do woli. Oczywiście jak dojdzie do spotkania założycielskiego. W tej chwili odbędzie się spotkanie grupy inicjatywnej i nie ma ono z tym wszystkim nic wspólnego.

Czytanie ze zrozumieniem i zadanie sobie trochę trudu do przestudiowania regulaminów da o wiele lepszy obraz. Potem możemy rozpocząć dyskusję, bo przynajmniej będzie wiadomo, o czym.

Mam też nadzieje, ze Ci wszyscy tak aktywni w tym temacie i na tym forum dadzą upust swojej energii i zaangażują ją w działania klubu.
Po prostu było by miło.

btd 05-05-2009 21:01

Grzegorz - wielokrotnie się ścieraliśmy, ale tutaj jak na razie w każdej wypowiedzi masz moje 100% poparcie. Pewnie Cię to przerazi ;-) ale piszesz tak jak ja bym pisał (gdybym dyplomacje uprawiał subtelniejszymi instrumentami niż czołg ;-) )

wilczakrew 05-05-2009 21:06

Niestety wiem to i faktycznie mnie to przeraziło. Nawet już rozmawiałem na ten temat z paroma osobami. Tak w zasadzie to nie wiem czy być zadowolonym czy się bać.

No ale sam wiesz, ze jeśli chodzi o dobro wspólne to animozje nalezy odłożyc do zupełnie innej szuflady, a klucz wyrzucić w trawe. Moze jak skoszą to się go znajdzie. :)

Dzięki za zrozumienie Tobie i wszystkim innym co wierzą, ze wspólnymi siłami mozemy coś osiągnąc.

Gaga 05-05-2009 21:46

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210137)
Wtedy wg Gagi robimy sobie własną partię wilczą i mamy reszte , a właściwie to co mają do powiedzenia gdzieś.

Grzegorz, bądź uprzejmy cytować to co napisałam a nie uprawiać fantazjowanie, OK? Bo przekraczasz granice, w dodatku zupełnie poza merytoryczną częścią tematu.

wilczakrew 05-05-2009 21:59

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 210162)
Grzegorz, bądź uprzejmy cytować to co napisałam a nie uprawiać fantazjowanie, OK? Bo przekraczasz granice, w dodatku zupełnie poza merytoryczną częścią tematu.

Tak masz racje przekraczam te same granice, które Ty już dawno przekroczyłaś.
Uważam, ze jak najbardziej jest to w merytorycznej części tematu.

Przecież fantazjowanie jak na razie wychodzi nam najlepiej. Rzucanie wyrywków, które potem ktoś inny widzi i sadzi, ze tak było. Zarzucanie komuś czegoś co jest wymyślone i niedorzeczne.
To wychodzi nam najlepiej i potem nawet jak ktoś inny to czyta to nawet już nie sadzi, ze było inaczej. On to wie na 100% bo sam to widział. ( Choć nie doczytał do konca )

Więc przepraszam Gaga ale bynajmniej ja tutaj nie fantazjuje i nie szukam dziury w całym dla zabicia czasu i rozrywki.

Gaga 05-05-2009 22:20

Grzegorz, jeszcze raz:
1. inicjatywa założenia klubu słuszna jest!
2. organizacja spotkania grupy inicjatywnej słuszna jest!
3. z niecierpliwością oczekiwać będę rezultatów (mam nadzieję owocnych obrad)
4. nie widzę nic zdrożnego w rozwiewaniu watpliwości czy odpowiedziach na proste pytania dotyczące kryteriów wyboru. Zwłaszcza pytań o pominięte osoby( dla uścislenia- cały czas pytanie dotyczy kregu HODOWCÓW, nie powstało żadne o inne osoby).
5. Zadawanie wszelkich pytań na temat istoty rasy w Pl uważam za jak najbardziej na miejscu, nawet jeśli padają przed powstaniem klubu.
6. Dywagacje na temat sposobu działania przyszłego klubu także.

I zupełnie nie rozumiem dlaczego którykolwiek z tych punktów miałby wzbudzać negatywne emocje?
Jak dotąd nie zauważyłam jakiejkolwiek negacji dotyczącej istoty sprawy, po raz pierwszy zaproponowany plan działania nie podlega dyskusji.
Więc o co chodzi?

wilczakrew 05-05-2009 22:31

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 210175)
Grzegorz, jeszcze raz:
1. inicjatywa założenia klubu słuszna jest!
2. organizacja spotkania grupy inicjatywnej słuszna jest!
3. z niecierpliwością oczekiwać będę rezultatów (mam nadzieję owocnych obrad)
4. nie widzę nic zdrożnego w rozwiewaniu watpliwości czy odpowiedziach na proste pytania dotyczące kryteriów wyboru. Zwłaszcza pytań o pominięte osoby( dla uścislenia- cały czas pytanie dotyczy kregu HODOWCÓW, nie powstało żadne o inne osoby).
5. Zadawanie wszelkich pytań na temat istoty rasy w Pl uważam za jak najbardziej na miejscu, nawet jeśli padają przed powstaniem klubu.
6. Dywagacje na temat sposobu działania przyszłego klubu także.

I zupełnie nie rozumiem dlaczego którykolwiek z tych punktów miałby wzbudzać negatywne emocje?
Jak dotąd nie zauważyłam jakiejkolwiek negacji dotyczącej istoty sprawy, po raz pierwszy zaproponowany plan działania nie podlega dyskusji.
Więc o co chodzi?

Ad.1 Tak
Ad. 2 Tak
Ad. 3 Ja również jak i większość.
Ad. 4 No ja widzę bo jest to niezły pretekst do wywołania kolejnej wojny. Nawet powiem, ze udało Ci się zrobić ze mnie idiotę bo większosć widziała na spisie 5 hodowli nie 6 no i pojawiła się jeszcze 7 Tak w zasadzie to nikt już potem nie wiedział kto był kogo nie i kogo dopisałem. Na te pytania odpowiadałem ale bez zrozumienia.
Ad.5 Dlaczego ich nikt nie zadawał wcześniej jesli toczyła sie taka dyskusja jak to twierdzi Graba. Dlaczego pytanie zostało zadane w forie atakującej i pretensjonalnej. czy to było celowe.
Ad.6 Dewagacje na temat przyszłego działania klubu sa jak najbardziej słuszne ale aby je czynić nalezy znać zasady na jakich taki klub powstaje. Nie można rozmawiać o smaku mleka go nie pijąć. No i nie można odnieść dewagacji na temat działania przyszłego klubu do Grupy Inicjatywnej. Chyba nie ta kolejnosć.

Na końcu zadałas bardzo dobre pytanie ale niestety ja mogę zadać takie samo.

marchencki 05-05-2009 22:34

Grzegorz, po pierwsze ja popieram cala akcje zakladania klubu. W kwesti czytania regulaminu ZKwP, to go czytalem i wiedzialem jakie sa jej zadania i charakter piszac swoje posty, jednak chcialem zwrocic uwage na to, ze warto by bylo to podkreslic. Po trzecie, o kumoterstwie pisalem nie w kontekscie tego inicjatywnego spotkania a pozniejszego ksztaltu klubu. Przeciez nie chcemy psiego PZPNu.:lol:;-) Po czwarte, o jasnym rozdzieleniu funkcji i charakteru grupy inicjatywnej a pozniejszych wladz pisalem, bo uwazam, ze warto to zaznczyc. Osobiscie to jest mi obojetne kto bedzie w grupie inicjatywnej, byleby wybory wladz byly sprawiedliwe i demokratyczne. Jednak przychylnie patrze na pomysl, zeby w grupie inijatywniej byly najwieksze, a moze lepiej napisac najbardziej znaczace hodowle w Polsce. Wydaje mi sie, ze chodzilo tylko o jasne napisanie dlaczego akurat te, zeby uniknac pozniej pretensji typu 'a czemu akurat on a nie ja?!'.
Pozdrawiam!:)

Gaga 05-05-2009 22:41

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210179)
Ad. 4 No ja widzę bo jest to niezły pretekst do wywołania kolejnej wojny. Nawet powiem, ze udało Ci się zrobić ze mnie idiotę bo większosć widziała na spisie 5 hodowli nie 6 no i pojawiła się jeszcze 7 Tak w zasadzie to nikt już potem nie wiedział kto był kogo nie i kogo dopisałem.

A mówiłam- nie kombinuj. Uczciwe, jasne odpowiedzi na ogół dają lepszy rezultat.
W kwestii robienia z kogoś czegokolwiek---- nie rzucam się do pomocy jak ktoś sam sobie świetnie radzi :D

Quote:

Na te pytania odpowiadałem ale bez zrozumienia.
No właśnie w tym problem !!:lol:

Quote:

Ad.5 Dlaczego ich nikt nie zadawał wcześniej jesli toczyła sie taka dyskusja
A może dlatego, że paru osób WTEDY nie było na forum? Wziąłeś to pod uwagę?

Quote:

Ad.6 Dewagacje na temat przyszłego działania klubu sa jak najbardziej słuszne ale aby je czynić nalezy znać zasady na jakich taki klub powstaje. Nie można rozmawiać o smaku mleka go nie pijąć. No i nie można odnieść dewagacji na temat działania przyszłego klubu do Grupy Inicjatywnej. Chyba nie ta kolejnosć.
Chcesz moderować pytania na forum?

wilczakrew 05-05-2009 22:55

Quote:

Originally Posted by marchencki (Bericht 210180)
Grzegorz, po pierwsze ja popieram cala akcje zakladania klubu. W kwesti czytania regulaminu ZKwP, to go czytalem i wiedzialem jakie sa jej zadania i charakter piszac swoje posty, jednak chcialem zwrocic uwage na to, ze warto by bylo to podkreslic. Po trzecie, o kumoterstwie pisalem nie w kontekscie tego inicjatywnego spotkania a pozniejszego ksztaltu klubu. Przeciez nie chcemy psiego PZPNu.:lol:;-) Po czwarte, o jasnym rozdzieleniu funkcji i charakteru grupy inicjatywnej a pozniejszych wladz pisalem, bo uwazam, ze warto to zaznczyc. Osobiscie to jest mi obojetne kto bedzie w grupie inicjatywnej, byleby wybory wladz byly sprawiedliwe i demokratyczne. Jednak przychylnie patrze na pomysl, zeby w grupie inijatywniej byly najwieksze, a moze lepiej napisac najbardziej znaczace hodowle w Polsce. Wydaje mi sie, ze chodzilo tylko o jasne napisanie dlaczego akurat te, zeby uniknac pozniej pretensji typu 'a czemu akurat on a nie ja?!'.
Pozdrawiam!:)

Wiem ale Grupa Inicjatywna ma się nijak do władz Klubu bo to nie to samo.
Jeden psi PZPN jak to napisałeś mamy .
Niestety w tym spotkaniu nie jest to najważniejsze czy będa tam największe czy najsilniejsze czy niewiem co.
To spotkanie ma zupełnie inny cel i zupełnie co innego ma na celu.

wilczakrew 05-05-2009 23:11

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 210181)
A mówiłam- nie kombinuj. Uczciwe, jasne odpowiedzi na ogół dają lepszy rezultat.
W kwestii robienia z kogoś czegokolwiek---- nie rzucam się do pomocy jak ktoś sam sobie świetnie radzi :D

Wiesz porozmawiaj sobie na ten temat z Gią ona Ci doskonale wyjasni co widziała i czego nie było właśnie z Twojego powodu. Doskonale Ci wyjasni jakie było nastawienie , które jest Twoją zasługą.

Taka dyskusja jest bez sensu bo jeśli sobie chcesz robić dalej zamieszanie na forum to je sobie rób.

Gaga 05-05-2009 23:13

Boszsz..Gia?? :shock:
Przy tak wysokim poziomie surrealizmu to ja EOT :lol:

Narvana 05-05-2009 23:29

Czy ja sie za bardzo zrelaksowalam po dzisiejszej maturze, czy te matury mozg mi wyzarly czy co, bo... O co tu chodzi w ogole?
:shock:

wilczakrew 05-05-2009 23:31

Jak tam matura bo podobno cięzko było. ?

Narvana 05-05-2009 23:32

No nie, matury proste.
Jeszcze "tylko" 4 egzaminy przede mna.
Ale to nie temat maturalny :p

wilczakrew 05-05-2009 23:33

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 210195)
Czy ja sie za bardzo zrelaksowalam po dzisiejszej maturze, czy te matury mozg mi wyzarly czy co, bo... O co tu chodzi w ogole?
:shock:

Musisz zacząć od 236 i tak po kolei.

Khan 06-05-2009 00:29

Myślę, że warto sobie opisaś co stoi przed taką grupą inicjatywną.
A więc po pierwsze zarysowanie koncepcji działania klubu. Jego celów i zadań, tak by były do zaakceptowania przez wszystkie strony.
Po drugie przekonanie do niej pozostałych wilczakowców. Hodowców, właścicieli reproduktorów, zwykłych właścicieli wilczaków.
Po trzecie zebranie conajmniej 100 deklaracji i przeprowadzenie rejestracji klubu przez Związek.
Po czwarte przygotowanie Walnego Zgromadzenia Członków Klubu i wyboru władz klubu.
I po piąte, chyba najwazniejsze, zagwarantowanie, że po powołaniu klubu wzajemne pretensje i uprzedzenia zejdą na plan dalszy i klub nie utonie we wzajemnych niechęciach.
Jak z tego widać nie jest to Komitet Honorowy, ale poważne zobowiązanie wobec pozostałych, że podjęte działania zostaną doprowadzone do końca. Uważam, że powinniśmy tych śmiałków wesprzeć. Niech wiedzą, że mają nasze poparcie i jeśli poproszą o pomoc zrobimy co będzie w naszej mocy. Zaproponowany skład grupy uważam za interesujacy. Sądzę, że znakomicie dadzą sobie radę.
Tadeusz Porada

szasztin 06-05-2009 08:52

Popieram w 100% inicjatywę założenia klubu:) Ale nie popieram zbywania pytających i watpiących. Sama mam wiele pytań i propozycji - ale po tym co tu przeczytałam poczekam do spotkani grupy Inicjatywnej i wprost od tej grupy dowiem sie wszystkiego co mnie interesuje.
Co do wyboru hodowców - to powinny brać udział w spotkaniu wszystkie hodowle które miały mioty i mają choć jedna sukę hodowlaną.

wilczakrew 06-05-2009 10:24

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 210229)
Popieram w 100% inicjatywę założenia klubu:) Ale nie popieram zbywania pytających i watpiących. Sama mam wiele pytań i propozycji - ale po tym co tu przeczytałam poczekam do spotkani grupy Inicjatywnej i wprost od tej grupy dowiem sie wszystkiego co mnie interesuje.
Co do wyboru hodowców - to powinny brać udział w spotkaniu wszystkie hodowle które miały mioty i mają choć jedna sukę hodowlaną.

Masz Kasiu zupełną rację. W spotkaniu powinni wziąśc udział wszyscy bo tak będzie najsprawiedliwiej.
Wtedy będą hodowcy, będą Ci co mają sukę hodowlaną lub mają zamiar taka mieć, powinni być właściciele reproduktorów obecnych i przyszłych.
Pytanie tylko po co ?
Jeśli nie popierasz zbywania pytających i watpiących to ja zadam też do tych zainteresowanych kilka pytań.
Tak aby nie było wątpliwości i zastrzeżen.

1. Po co zbiera się Grupa Inicjacyjna ?
2. Co jest celem takiego spotkania ?
3. Co ma taka grupa w odniesieniu do Klubu ?
4. Jakie daje jej to korzyści czy profity ?
5. Kto jest chętny zastąpić te osoby ?
6. Co ma być tematem takiego zebrania ?
7. Dlaczego są to właśnie te osoby ?
8. Czy nie powinny być to zupełnie inne osoby ?
9. Kto powinien odpowiadać na pytania.
10. Jakie to powinny być pytania.

Jesli mamy się bawić w ten sposób to ja proszę o odpowiedz na zadane pytania. Ja wtedy też udzielę odpowiedzi na te same pytania.

Bo ja cały czas mam wrażenie, ze pewne osoby pomyliły sobie funkcje i nie do końca wiedzą czego chcą i co jest ich zamiarem, lub co chcą w ten sposób osiągnąć.

Nie ma sensu czekać, bo mozemy pytania zadawać już teraz, kwestia tylko do kogo i w jakim celu .
Kto powinien na nie odpowiadać i kto jest do tego najbardziej uprawniony.

Wiec zapraszam najbardziej zainteresowane osoby do dyskusji.

Gia 06-05-2009 10:33

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210190)
Wiesz porozmawiaj sobie na ten temat z Gią ona Ci doskonale wyjasni co widziała i czego nie było właśnie z Twojego powodu. Doskonale Ci wyjasni jakie było nastawienie , które jest Twoją zasługą..

Proszę mnie nie mieszać w tą dyskusję, bo chyba można zauważyć, że nie odzywam się celowo. Wystarczy, że jak zawsze chciałam pomóc i zwróciłam Ci uwagę na gg (nie rozmawiałam wcześniej z Gagą i to przypadek, że zaczęło się od tego samego pytania... ale możesz szukać teorii spisku), w konsekwencji zostałam zablokowana i dowiedziałam się, że jestem "ograniczona intelektualnie". W ten sposób najłatwiej pozbyć się przyjaciół. Pokazałeś, że nie można mieć innego zdania niż Twoje nie awansując na Twojego wroga. Tyle miałam do powiedzenia i już mnie nie ma.

szasztin 06-05-2009 10:43

Napisał szasztin http://www.wolfdog.org/forum/images/...s/viewpost.gif

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210245)
Masz Kasiu zupełną rację. W spotkaniu powinni wziąśc udział wszyscy bo tak będzie najsprawiedliwiej.
Wtedy będą hodowcy, będą Ci co mają sukę hodowlaną lub mają zamiar taka mieć, powinni być właściciele reproduktorów obecnych i przyszłych.
Pytanie tylko po co ?

Grzesiek - czytaj co napisałam - hodowcy którzy maja sukę hodowlana i miały miot. A nie albo suke hodowlaną albo miot:) Albo te które planują robić papiery dla suki lub planuja miot.
Po drugie - nigdzie nie napisłam że wszyscy mają wziąć udział w spotkaniu grupy Inicjatywnej:)?! Popieram to co robisz ale nie do końca sposób w jaki to robisz. Dla mnie troche mącisz lub inaczej mataczysz.

Co do pytań: bez komentarza.
Grupa ustalona a my czekamy na wyniki. Trzymamy kciuki!

wilczakrew 06-05-2009 10:54

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 210251)
Proszę mnie nie mieszać w tą dyskusję, bo chyba można zauważyć, że nie odzywam się celowo. Wystarczy, że jak zawsze chciałam pomóc i zwróciłam Ci uwagę na gg (nie rozmawiałam wcześniej z Gagą i to przypadek, że zaczęło się od tego samego pytania... ale możesz szukać teorii spisku), w konsekwencji zostałam zablokowana i dowiedziałam się, że jestem "ograniczona intelektualnie". W ten sposób najłatwiej pozbyć się przyjaciół. Pokazałeś, że nie można mieć innego zdania niż Twoje nie awansując na Twojego wroga. Tyle miałam do powiedzenia i już mnie nie ma.

Masz racje nie mam ochoty z Tobą rozmawiać na ten temat.
Bo jeśli przez nastepną godzinę tłumaczenia komuś i tak dalej się upiera, ze on widzi 5 wypisanych hodowli i zadaje pytanie z uporem maniaka dlaczego w spisie nie ma Daniela ( przepraszam ale nie ma to zwiazku ), do tego stanowczo twierdzi, ze dobrze widział i ja to napisałem to wybacz.
To nie jest jak stwierdziłaś krytyka bo z nią nie ma nic wspólnego.
To też nie jest pomoc bo nie ma z nią nic wspólnego.
W takim przypadku to by nawet święta krowa nie wytrzymała.
No i nie ma to nic wspólnego z moim zdaniem bo jesli miała byś racje to bym Ci je przyznał ale w takim wariancie nie pozwole sobie na to aby ktoś robił ze mnie wariata bo on widział lepiej co ja napisałem.

Co do przyjaciół to coś ci zacytuje i to da Ci obraz co to jest przyjaźń.

Przyjaciel jest nie po to aby pomagał, jest po to aby był i abyśmy czuli jego obecnosć i wsparcie. Przyjaciel nie krytykuje, jedynie czasami zwraca uwage. Przyjaciel nie wdaje się w plotki i nie miesza sie w sprawy pieniędzy. Najważniejsze Przyjaciel zawsze wybacza.

Na forum faktycznie się nie odzywasz zachowująć stronniczosć jednak poza nim już nie. Czy to jest Twoim zdaniem OK.

Joanna 06-05-2009 12:59

Czytam to sobie i czytam. Gratuluję, że wreszcie udało się jakoś utworzyć Grupę Inicjatywną.
Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego jak ognia unika się odpowiedzi na proste pytanie: jakie były kryteria wyboru członków grupy inicjatywnej?

Odpowiedź nie wybaga, moim zdaniem, nadmiernego filozofowania.
Czy Grzegorz - jako organizator spotkania i osoba najczęściej zabierająca głos - lub którykolwiek z członków Grupy Inicjatywnej byłby łaskaw na nie w końcu odpowiedzieć?

wilczakrew 06-05-2009 13:14

Quote:

Originally Posted by Joanna (Bericht 210303)
Czytam to sobie i czytam. Gratuluję, że wreszcie udało się jakoś utworzyć Grupę Inicjatywną.
Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego jak ognia unika się odpowiedzi na proste pytanie: jakie były kryteria wyboru członków grupy inicjatywnej?

Odpowiedź nie wybaga, moim zdaniem, nadmiernego filozofowania.
Czy Grzegorz - jako organizator spotkania i osoba najczęściej zabierająca głos - lub którykolwiek z członków Grupy Inicjatywnej byłby łaskaw na nie w końcu odpowiedzieć?

Odpowiedz nie wymaga nawet zbytniego wysiłku umysłowego i nie trzeba filozofować.

Nikt z członków na to pytanie nie odpowie bo nikt z nich nie ustalał takiego składu. Taki skład ustaliłem ja i tak jak napisałem nie muszę się z tego tłumaczyć. Nie muszę podawać kryteriów wyboru i co było powodem włąśnie doboru konkretnych osób do tego składu.

Natomiast tak jak napisałem wcześniej i podałem 10 pytań. jesli uzyskam na nie odpowiedz to sam odpowiem na te same pytania.

Dalsza zabawa pod kątem kto jest fajniejszy nie ma sensu bo to nie ma zadnego znaczenia i wpływu na dyskusję na temat klubu.

btd 06-05-2009 13:15

Wydaje mi się że Grzegorz napisał.

Jako że on organizuje - nikt inny palcem nie kiwnął po za pisaniem na wolfdogu - on wybrał swoim zdaniem (bo jak chcecie zmierzyć i porównać - ilość szczeniaków na wiek hodowli, czy też procent championów? ) najważniejsze/największe polskie hodowle. Wszystko jest napisane w wątku, trzeba tylko wyjść z własnego tyłka.

I też uważam większość pytań o krycia, reproduktorów na tym etapie za głupie. Na to przyjdzie czas przy faktycznym organizowaniu klubu a nie teraz przy omawianiu spotkania na którym będą rozmowy czy da się w ogóle założyć klub. No ale chyba kogoś wybitnie ubodło że może (wg swojej wyobraźni, bo dla mnie za wcześnie na obrażanie się) stracić na ważności w światku wilczakowym.

wilczakrew 06-05-2009 13:49

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 210309)
Wydaje mi się że Grzegorz napisał.

Jako że on organizuje - nikt inny palcem nie kiwnął po za pisaniem na wolfdogu - on wybrał swoim zdaniem (bo jak chcecie zmierzyć i porównać - ilość szczeniaków na wiek hodowli, czy też procent championów? ) najważniejsze/największe polskie hodowle. Wszystko jest napisane w wątku, trzeba tylko wyjść z własnego tyłka.

I też uważam większość pytań o krycia, reproduktorów na tym etapie za głupie. Na to przyjdzie czas przy faktycznym organizowaniu klubu a nie teraz przy omawianiu spotkania na którym będą rozmowy czy da się w ogóle założyć klub. No ale chyba kogoś wybitnie ubodło że może (wg swojej wyobraźni, bo dla mnie za wcześnie na obrażanie się) stracić na ważności w światku wilczakowym.

Ostatnim zdaniem trafiłeś w samo sedno i tym razem chyba pierwszy raz przyznam Ci rację w 100%.

Joanna 06-05-2009 15:18

Dziękuję za wyjaśnienie. Nie dziw się proszę, że skoro napisałeś:
Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210002)
Wynika to z faktu, że jest to 5 największych hodowli w Polsce .

to zapytałam, co rozumiane jest przez "największych".

Twoje pierwsze słowa naprawdę nijak się mają do stwierdzenia:

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210308)
Taki skład ustaliłem ja i tak jak napisałem nie muszę się z tego tłumaczyć. Nie muszę podawać kryteriów wyboru i co było powodem włąśnie doboru konkretnych osób do tego składu.

Naprawdę nie ma konieczności wymyślania niczego na siłę. Spokojnie można powiedzieć "bo takie jest moje "widzimisię" i nie chcę/nie umiem go uzasadnić".

Nie mam więcej pytań dot. Grupy Inicjatywnej.

wilczakrew 06-05-2009 16:03

Quote:

Originally Posted by Joanna (Bericht 210354)
Naprawdę nie ma konieczności wymyślania niczego na siłę. Spokojnie można powiedzieć "bo takie jest moje "widzimisię" i nie chcę/nie umiem go uzasadnić".

Nie mam więcej pytań dot. Grupy Inicjatywnej.

Bo nie wiem jakiej Joanno oczekujecie odpowiedzi i usiłujecie taką odpowiedź wymóc z mojej strony.
Wszystko co miałem do powiedzenia wyjasniłem w poście nr 236, a pseudo temat dalej był drążony i chyba nie do końca otrzymałaś odpowiedź skoro pytałaś o kilkadziesiat postów dalej o to samo. Nikt nie poruszył spraw istotnych bo ważniejsze stało się dlaczego On, a nie Ja.

Dla mnie ten post jest jasny i bardzo czytelny i to co w nim potem dopisałem jako P.S. jest wystarczającym uzupełnieniem.
Wyjaśniłem najprościej jak to można zrobić reszte w poście nr 240.
To powinno wam wystarczyć.
Post Tadeusza nr 282 właściwie powinien zakończyć całą sprawę.
Jesli czegoś nie rozumiecie lub coś jest dla kogoś niejasne to już nie mój problem. Dla mnie jest to aż nad wyraz oczywiste i zrozumiałe.
Przepraszam za to co teraz napisze ale nawet ten ... btd dokładnie wszystko zrozumiał. ( Mam nadzieje, ze nie będziesz miał o to urazu, ze wycieram sobie ,,,Twoją osobą.

No, a pewnego rodzaju zagrania, podchody czy przepychanki Agnieszki mnie nie interesują. Jeśli ktoś uważa, ze jest w stanie wnieść do tej rozmowy coś naprawdę istotnego to zapraszam serdecznie. Jesli wie jakie jest meritum sprawy odnosnie spotkania to jak najbardziej moze się tym zając. Jeśli twierdzi, ze zrobi to lepiej to jak najbardziej.
Jednak jak dotąd nikt z tych piszących pieniaczy nie zrobił nic poza słownymi przepychankami . Ja bardzo chętnie oddam inicjatywę i przekaże ją temu co myśli, ze nadaje się na tą funkcję najlepiej.

Nie wiem czy tak ma wyglądać współpraca i nie oczekuje od nikogo zachwytu euforii czy wiwatu na stojąco bo jest mi to do niczego nie potrzebne.

Chcecie rozmawiać na tematy istotne odnosnie rasy proszę bardzo. Ja jestem jak najbardziej za i sam się chętnie przyłącze do takiej dyskusji jeśli będzie ona budująca i zacznie wnosić cos nowego.

Macie pole do popisu i dam Wam kilka tematów, które możecie zacząć rozstrzygac już w tej chwili.

Dysplazja - Kiedy i jakiego typu powinno się wykonywać prześwietlenia. Dlaczego jest to tak istotne dla rasy, czy moze jest to tylko marginalne i zupełnie nie potrzebne.

Bonitacja - czy jest potrzebny tzw przegląd hodowlany, w jakim celu nalezy go przeprowadzać i w jaki sposób opracować najlepszą metodę jego wykonania.

Testy psychiczne - czy powinny być takie testy przy tej rasie i co powinny mieć na celu nam pokazać, co mogą wniesc takie testy w poniesienie poziomu hodowlanego tej rasy.

Tresura - w jaki spsób powinno się szkolić wilczaka, jak dobrać najlepsze metody szkolenia i na jakie uwarunkowania nalezy zwrócić istotną uwagę przy doborze formy szkolenia.

Bardzo serdecznie zapraszam do dyskusji tym razem wszystkich.

Joanna 06-05-2009 16:42

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210358)
Bo nie wiem jakiej Joanno oczekujecie odpowiedzi i usiłujecie taką odpowiedź wymóc z mojej strony.

Nie wiem jak inni, ale ja oczekiwałam odpowiedzi na pytanie: na jakiej podstawie oceniano, które hodowle są największe. Nie wnikam dlaczego proste pytanie traktujesz jako podchody i przepychanki. Zapytałam wprost. Dostałam odpowiedź wprost. Jasne i proste. Będę wdzęczna jak na przyszłość postarasz się nie przyporządkowywać mnie na siłę do jakichkolwiek grup. Wypowiadam się tylko za siebie.

Quote:

... Nikt nie poruszył spraw istotnych bo ważniejsze stało się dlaczego On, a nie Ja.

Nadinterpretujesz: gdzie ktoś napisał dlaczego ta hodowla a nie moja? Ja nic takiego nie widzę. Może za mało wytrwale szukam dziury w całym i doszukję się spisków. :roll: Dla mnie takie teksty są kompletnie bezsensowne. Rozumiem jednak, że mogłeś ulec atmosferze, która - dzięki niektórym użytkownikom - zapanowała na forum ale proponuję ochłonąć nieco. Napradę nie wszyscy bawią się w wojny podjazdowe.

Quote:

Jesli czegoś nie rozumiecie lub coś jest dla kogoś niejasne to już nie mój problem.

Ja podchodzę do tego, co mówię i piszę zupełnie inaczej. Jeśli ktoś nie rozumie moich wypowiedzi, to je wyjaśniam. Nie w moim stylu jest napisanie: "nie wiesz, o co mi chodzi to twój problem".
Być może problem, jaki masz przed sobą wynika z nadmiernie rozbudowanych wypowiedzi? Nie odpowiadaj, proszę, na to tylko sobie przemyśl.

Pozdrawiam i czekam na wieści ze spotkania Grupy Inicjatywnej.

Margo 06-05-2009 16:42

Rozpetala sie ostra dyskusja... wiec moze na spokojnie zacznijmy od poczatku...

Czym jest GRUPA INICJATYWNA - w sumie to jedynie grupka ludzi, ktora POZBIERA DEKLARACJE i przeprowadzi korespondencje z ZKwP. A na koniec swojej dzialalnosci (gdy bedzie juz 100 osob chetnych do zalozenia klubu) ustali termin Walnego Zgromadzenia. I NIC WIECEJ... :rock_3
Nie bedzie zadnych ustalen co ma robic klub, czy bedziemy psy badac, czy trenowac. Nie bedzie wytycznych co do reprodutorow, jak ma ktos hodowac, itp.... Nie ma tez ona nic wspolnego z pozniejszymi wladzami klubu!!!

Grzesiek chcial ulatwic sprawe i wrzucil na liste czynnych (wiekszych) hodowcow. Oczywiscie tez jestem zdania, ze powinni sie tam znalezc ci, ktorzy tworza "najwieksze partie". Ale tez sadze, ze warto pomyslec, czy nie pozwolic dzialac tez tym "malutkim", ktorzy moze zrobia i pomoga o wiele bardziej niz hodowcy, ktorzy nie robia (obecnie) nic (chocby dlatego, ze nie maja na to czasu! :p).

MOJA PROPOZYCJA:
1) ustalmy jak duza ma bryc grupa inicjatywna
2) zapytajmy hodowcow zaproponowanych przez Grzeska, czy maja czas stawic sie na SPOTKANIE. I czy maja czas na DZIALANIE.
3) zapytajmy innych, czy ktos jeszcze chce byc w tej grupie

Jesli bedzie wiecej chetnych niz ilosc ustalona przez nas w punkcie 1) to mozemy zrobic szybkie wybory... I tak demokratycznie ustalimy grupe...

Mamy jeszcze na to czas, a wszystko zacznie sie spokojnie....
(w sprawie grupy inicjatywnej wydziele oddzielny temat)

Jesli chodzi o to CO ma robic klub, jakie ma miec CELE, na jakich zasadach ma dzialac - to ustali zebranie wyborcze. Wtedy WSZYSCY, ktorzy zapisza sie do klubu beda mieli prawo glosu i mozliwosc wybrac do wladz osoby, ktore najbardziej im pasuja... Wtedy tez WSZYSCY, na zasadzie wiekszosc, bedziemy mieli wplyw na to co ma sie dziec i co ma zostac zapisane w regulaminach. Tu juz nie bedzie sie liczylo czy ktos hoduje, jak dlugo, ile mial miotow. Ale czy potrafi uzasadnic swoja propozycje i przekonac do niej innych. Czysta demokracja... ;)
(ten temat zostawie na cele samego klubu - ktore bedziemy chcieli osiagnac, gdy juz powstanie sam klub (czyli PO Walnym Zgromadzeniu)

krzyg 06-05-2009 16:55

Quote:

Wszystko co miałem do powiedzenia wyjasniłem w poście nr 236, a pseudo temat dalej był drążony i chyba nie do końca otrzymałaś odpowiedź skoro pytałaś o kilkadziesiat postów dalej o to samo. Nikt nie poruszył spraw istotnych bo ważniejsze stało się dlaczego On, a nie Ja.

Dla mnie ten post jest jasny i bardzo czytelny i to co w nim potem dopisałem jako P.S. jest wystarczającym uzupełnieniem.
Wyjaśniłem najprościej jak to można zrobić reszte w poście nr 240.
To powinno wam wystarczyć.
Post Tadeusza nr 282 właściwie powinien zakończyć całą sprawę.
Jesli czegoś nie rozumiecie lub coś jest dla kogoś niejasne to już nie mój problem. Dla mnie jest to aż nad wyraz oczywiste i zrozumiałe.
Przepraszam za to co teraz napisze ale nawet ten ... btd dokładnie wszystko zrozumiał. ( Mam nadzieje, ze nie będziesz miał o to urazu, ze wycieram sobie ,,,Twoją osobą.

No to lecimy....

post 236:
"To spotkanie odbędzie się niezależnie od galicyjskiego i będzie zamknięte dla innych osób. Bardzo przepraszam za taką formę, ale tego wymaga sytuacja i o losach czechosłowackiego wilczaka muszą rozmawiać największe hodowle w Polsce."

post 240:
"Dlaczego zostało wybrane te 5 hodowli?
Wynika to z faktu, że jest to 5 największych hodowli w Polsce i to w pierwszej fazie tworzenia klubu one muszą dojść do pełnego porozumienia pomiędzy sobą i wyrazić pełną akceptację i aprobatę dla Klubu Rasy.
Następnie mogą zostać uruchomione wszelkie procedury nad jego tworzeniem, lub możemy o nim zapomnieć na bardzo długo.
Nie jest to Elita, która ma trząść światem walczakowym, ale ludzie, którzy mają ogromną wiedzę i doświadczenie w tym temacie. Bo to my wszyscy potem na tej bazie mamy opierać swoje założenia i z jej zasobów w odpowiedni sposób korzystać."

post 282:
"Myślę, że warto sobie opisaś co stoi przed taką grupą inicjatywną.
A więc po pierwsze zarysowanie koncepcji działania klubu. Jego celów i zadań, tak by były do zaakceptowania przez wszystkie strony. "

Osobiście najbardziej interesuje mnie jaką sytuację masz na myśli w tym zdaniu: "ale tego wymaga sytuacja i o losach czechosłowackiego wilczaka muszą rozmawiać największe hodowle w Polsce." Dlaczego te rozmowy mają toczyć się za zamkniętymi drzwiami. Dlaczego w "zarysowywaniu koncepcji działania klubu" nie mogą wziąć udziału inni zainteresowani jego przyszłością? Skoro spotkanie grupy incjatywnej ma się odbyć przy okazji Galicyjskiego dlaczego nie może być 'otwarte' dla reszty uczestników zlotu?

wilczakrew 06-05-2009 17:16

Quote:

Originally Posted by Joanna (Bericht 210368)
Nie wiem jak inni, ale ja oczekiwałam odpowiedzi na pytanie: na jakiej podstawie oceniano, które hodowle są największe. Nie wnikam dlaczego proste pytanie traktujesz jako podchody i przepychanki. Zapytałam wprost. Dostałam odpowiedź wprost. Jasne i proste. Będę wdzęczna jak na przyszłość postarasz się nie przyporządkowywać mnie na siłę do jakichkolwiek grup. Wypowiadam się tylko za siebie.

Nadinterpretujesz: gdzie ktoś napisał dlaczego ta hodowla a nie moja? Ja nic takiego nie widzę. Może za mało wytrwale szukam dziury w całym i doszukję się spisków. :roll: Dla mnie takie teksty są kompletnie bezsensowne. Rozumiem jednak, że mogłeś ulec atmosferze, która - dzięki niektórym użytkownikom - zapanowała na forum ale proponuję ochłonąć nieco. Napradę nie wszyscy bawią się w wojny podjazdowe.

Ja podchodzę do tego, co mówię i piszę zupełnie inaczej. Jeśli ktoś nie rozumie moich wypowiedzi, to je wyjaśniam. Nie w moim stylu jest napisanie: "nie wiesz, o co mi chodzi to twój problem".
Być może problem, jaki masz przed sobą wynika z nadmiernie rozbudowanych wypowiedzi? Nie odpowiadaj, proszę, na to tylko sobie przemyśl.

Pozdrawiam i czekam na wieści ze spotkania Grupy Inicjatywnej.

Rozmawialiśmy na ten temat telefonicznie. Ja nie będe robił nic na siłę i tak w zasadzie nie o to chodzi.
Jesli Ty nie wykazujesz dobrej woli to co ma na to powiedzieć cała reszta.
To raczej sama powinnaś się głęboko zastanowić nat tym co chcesz osiągnąć.

Wyjaśniam wszystkim dokładnie i jasno.

To ja organizuje takie spotkanie, to ja dokonałem takiego , a nie innego wyboru i to ja mam prawo decydować kto na tym zebraniu będzie, a kogo na nim nie bedzie.
Na zebranie zostały zaproszone następujące osoby , Ela Wojtko, Ewa Bednarska, Daniel Ziemnicki, Magdalena Kuder, Małgorzata Peron, Małgorzata Zygardowicz.
Wszystkie te osoby przyjeły takie zaproszenie z radoscią i pełną akceptacją na taką inicjatywę.

Nie widzę, zadnego powodu dla którego miałbym się komu kolwiek tłumaczyć z mojego postępowania, a zwłąszcza Agnieszce, Joannie, kolejnej Agnieszce , czy komus innemu.

Jeśli ktoś wyraża taką wolę to ma zupełnie wolną ręke i moze sobie zorganizować własne spotkanie i zaprosić sobie na nie kogo tylko chce.

Jednak przez najbliższe kilka lat nikt z was nie zrobił nic.

Powinniście wszyscy to uszanować i dać sobie spokój, ze włąśnie takie osoby jakie zaprosiłem wyraziły wspólną chęć rozmowy .

Tyle , albo aż tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

sssmok 06-05-2009 17:46

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210377)
To ja organizuje takie spotkanie, to ja dokonałem takiego , a nie innego wyboru i to ja mam prawo decydować kto na tym zebraniu będzie, a kogo na nim nie bedzie.
Na zebranie zostały zaproszone następujące osoby , Ela Wojtko, Ewa Bednarska, Daniel Ziemnicki, Magdalena Kuder, Małgorzata Peron, Małgorzata Zygardowicz.
Wszystkie te osoby przyjeły takie zaproszenie z radoscią i pełną akceptacją na taką inicjatywę.

Nie widzę, zadnego powodu dla którego miałbym się komu kolwiek tłumaczyć z mojego postępowania, a zwłąszcza Agnieszce, Joannie, kolejnej Agnieszce , czy komus innemu.

Jeśli ktoś wyraża taką wolę to ma zupełnie wolną ręke i moze sobie zorganizować własne spotkanie i zaprosić sobie na nie kogo tylko chce.

Jednak przez najbliższe kilka lat nikt z was nie zrobił nic.

Powinniście wszyscy to uszanować i dać sobie spokój, ze włąśnie takie osoby jakie zaprosiłem wyraziły wspólną chęć rozmowy .

Tyle , albo aż tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

Grzes.
To, ze chcesz cos zrobic w kierunku utworzenia Klubu Rasy - super! Pewnie masz wiecej czasu i samozaparcia niz inni. To sie chwali...
Ale to nie oznacza, ze Klub bedzie TWOJ i tylko TY bedziesz podejmowal wszystkie decyzje. To co robisz to wolontariat, sam sie na to zdecydowales. Wiec nie dziw sie i nie wkurzaj, ze ktos ma jakies pytania lub obiekcje, jesli na te pytania nie odpowiadasz wprost - tylko zalewasz potokiem niepotrzebnych slow.
Nie wymagaj od wszystkich slepego poparcia.
Dzielac ludzi na przyjaciol i wrogow - na podstawie tego czy zgadzaja sie z Toba w stu procentach czy nie - daleko nie zajedziesz.

A co do samego tematu. Zgadzam sie, ale z postem Margo.
Osobiscie bardzo chetnie pojawilabym sie na takim spotkaniu i nie rozumiem z jakiego powodu ma byc tajne i ograniczone do malej grupki osob - skoro jest w trakcie Galicyjskiego. Miejsca raczej nie zabraknie...

Joanna 06-05-2009 17:51

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210377)
Rozmawialiśmy na ten temat telefonicznie. Ja nie będe robił nic na siłę i tak w zasadzie nie o to chodzi.
Jesli Ty nie wykazujesz dobrej woli to co ma na to powiedzieć cała reszta.
To raczej sama powinnaś się głęboko zastanowić nat tym co chcesz osiągnąć.

I po kiego napisałam, że to mój problem, że ktoś nie rozumie, co piszę....

Grzesiu, weź głębszy oddech i się zastanów. Prosisz, by czytać ze zrozumieniem, co piszesz. Ja oczekuję tego samego.

Nie sprowadzaj tego tematu do poziomu piaskownicy i tupania. Temat jest ważny i wypowiedzi jak ta powyżej są chyba nie na miejscu.

Wypowiadasz się PUBLICZNIE i nie dziw się, że ktoś może mieć jakieś pytanie.
Zauważ, że JA nie oceniam listy członków Grupy co usilnie próbujesz podkreślać.
ZAPYTAŁAM CO ZNACZY "NAJWIĘKSZE HODOWLE W POLSCE".
Dostałam odpowiedź.
Cała reszta była DLA MNIE zupełnie niepotrzebna.

GRABA 06-05-2009 17:54

Troszkę się tu zrobiło nie miło…. Ale, to akurat nie było moim celem.
Każdy na forum ma prawo pytać i nikt nie powinien do niego dzwonić z prośbą o wykasowanie posta nawet jak jest, to na stopie koleżeńskiej itd. (to już stało się prywatą)
Moim zdaniem skoro już Grzesiek sponsoruje takie spotkanko (swoje spotkanko) to niech będzie jak on sobie to zaplanował, bo skoro widzimy jakieś pynkty dyskusyjne, znaczy to, że ustalił sobie przebieg rozmów. Ok. niech hodowcy nauczą się ze sobą rozmawiać normalnie przy stole.
Dobrą jest też sugestią rozwiązanie nurtujących nas pytań przy okazji Galicyjskiego.
Już dajmy tematowi luzzzzzzzzzzz.
Ale niech powstanie nowy temat z pytaniami i chodzącymi nam po głowie pomysłami.
W temacie tym – tu czuwajka Admina – powinien być zakaz cytowania poprzednich postów pod rygorem np. blokady forumowej. Posty powinny zostać wydrukowane na to spotkanie i jedna osoba niech czyta kolejno – i wtedy też będzie odpowiednia dyskusja. Dlaczego taka forma?
A no dlatego, że nie wszyscy na spotkaniu będą, a jest jeszcze dużo czasu do niego i każdy zdąży coś wpisać w poście.
Co wy na to? To demokratyczne podejście:p

btd 06-05-2009 17:57

To jest bardzo ciekawe.

Dopóki sprawa sama obumierała to było cicho i było dobrze. Aż tu nagle Grzegorz wziął się za organizację, poustawiał spotkanie jak dla mnie 'najważniejszych' ludzi którzy powinni mieć coś do powiedzenia, zyskał ich akceptację i zainteresowanie i teraz okazuje się że paru osobom już nie podoba się zakładanie klubu. Oczywiście mało co otwartym tekstem, ale to jest aż nazbyt czytelne jak po ustaleniu spotkania GI nagle ludzie się budzą z paniką że jeszcze zostaną pominięci i nie będą tacy ważni.

Spokojnie, będą wybory, będzie można złożyć swoją kandydaturę i uzasadnić ją i droga do kariery i ważności otwarta - jeśli zostanie się wybranym.

A przestawianie propozycji organizacji GI przez Margo w momencie jak Grzegorz jako jedyny ruszył się i już zorganizował jest eeee jakieś takie... rozpaczliwe.

krzyg 06-05-2009 18:17

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 210387)
To jest bardzo ciekawe.

Dopóki sprawa sama obumierała to było cicho i było dobrze. Aż tu nagle Grzegorz wziął się za organizację, poustawiał spotkanie jak dla mnie 'najważniejszych' ludzi którzy powinni mieć coś do powiedzenia, zyskał ich akceptację i zainteresowanie i teraz okazuje się że paru osobom już nie podoba się zakładanie klubu. Oczywiście mało co otwartym tekstem, ale to jest aż nazbyt czytelne jak po ustaleniu spotkania GI nagle ludzie się budzą z paniką że jeszcze zostaną pominięci i nie będą tacy ważni.

Jasne, nie ma to jak dobra teoria spiskowa. Komu się tu niby zakładanie klubu nie podoba? Gadze? Joannie? Mnie? Jak już jesteś "złośliwy krasnolud" to pisz prosto z mostu.

Możesz mi wytłumaczyć dlaczego spotkanie ma być za zamkniętymi drzwiami? Wydaje, że cała ta dyskusja sprowadza się do odpowiedzi na to pytanie. Dlaczego pozostali uczestnicy Galicyjskiego, skoro będą już na miejscu i chcieliby wziąć w nim udział mają zostać za drzwiami. Może im też zależy na powstaniu klubu i chcieliby pomóc?

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 210387)
A przestawianie propozycji organizacji GI przez Margo w momencie jak Grzegorz jako jedyny ruszył się i już zorganizował jest eeee jakieś takie... rozpaczliwe.

Oczywiście - jak Margo się odezwie to na pewno jest spisek. Zwłaszcza kiedy jest na liście zaproszonych przez Grześka.

wilczakrew 06-05-2009 18:28

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 210383)
Grzes.
To, ze chcesz cos zrobic w kierunku utworzenia Klubu Rasy - super! Pewnie masz wiecej czasu i samozaparcia niz inni. To sie chwali...
Ale to nie oznacza, ze Klub bedzie TWOJ i tylko TY bedziesz podejmowal wszystkie decyzje. To co robisz to wolontariat, sam sie na to zdecydowales. Wiec nie dziw sie i nie wkurzaj, ze ktos ma jakies pytania lub obiekcje, jesli na te pytania nie odpowiadasz wprost - tylko zalewasz potokiem niepotrzebnych slow.
Nie wymagaj od wszystkich slepego poparcia.
Dzielac ludzi na przyjaciol i wrogow - na podstawie tego czy zgadzaja sie z Toba w stu procentach czy nie - daleko nie zajedziesz.

A co do samego tematu. Zgadzam sie, ale z postem Margo.
Osobiscie bardzo chetnie pojawilabym sie na takim spotkaniu i nie rozumiem z jakiego powodu ma byc tajne i ograniczone do malej grupki osob - skoro jest w trakcie Galicyjskiego. Miejsca raczej nie zabraknie...

Więc zorganizuj sobie swoje własne wtedy nie zostaniesz pominięta.
Kończe temat klubu i mam nadzieje, ze wykażesz się równie dużym zaangażowaniem w cyklu jego tworzenia.
Wtedy też sama sobie odpowiesz na głupie pytanie czyj to będzie klub.
Niestety ale ja nie wytrzymuje z takimi ludzmi właśnie jak Ty nerwowo.
Jeśli nie jesteś w stanie pojąć jednej podstawowej sprawy po co jest takie spotkanie i w takim gronie to nie mamy o czym rozmawiać.
Tak samo jak z większoscią nie mam o czym dyskutowac w tym temacie.
Jesli to was tak bardzo ubodło, ze zostaliście pominięci i uraziło tak wielce wasze ambicje do bycia najważniejszymi wyroczniami tego forum to jest wasz problem.
Dla mnie jesteście zwykłymi posiadaczami psa na dodatek nie mającymi o nim większego pojęcia jak i o samych sobie.
Jesteście takimi samymi posiadaczami jak ja i ja przez to nie pretenduje do tronu.
Jeśli Gaga myśli, ze jej niezachwiana pozycja królowej zostanie obalona to niech sobie tak myśli. Nie jest wyrocznią tak samo jak Wy nia nie jesteście.

Na forum jesteście tacy mocni to proszę dajcie mi argumenty abym tak dalej myślał.
Pokażcie mi co zrobiliscie dla rasy, w czym sie naprawde potrafiliście wykazać.
Ja tego nie widze i przez to zostaliscie pominięci bo nie zasługujecie aby usiasć z tymi osobami co zostały zaproszone do jednego stołu.
Dlatego zarówno Twoim jak i Gagi moze to pozostać tylko błogim życzeniem.

No ale zawsze mozecie się wykazać.
Tylko nie w robieniu zamieszania bo w tym jesteście najlepsi ale chyba fora wam się pomyliły.

btd 06-05-2009 18:35

Quote:

Oczywiście - jak Margo się odezwie to na pewno jest spisek. Zwłaszcza kiedy jest na liście zaproszonych przez Grześka.
Skoro też ma tam być - to po co propozycja ustalania od nowa. Przecież już zgodziła się uczestniczyć w spotkaniu.

Quote:

Gadze? Joannie? Jak już jesteś "złośliwy krasnolud" to pisz prosto z mostu.
Dokładnie. Tak je odbieram.

Quote:

Możesz mi wytłumaczyć dlaczego spotkanie ma być za zamkniętymi drzwiami? Wydaje, że cała ta dyskusja sprowadza się do odpowiedzi na to pytanie. Dlaczego pozostali uczestnicy Galicyjskiego, skoro będą już na miejscu i chcieliby wziąć w nim udział mają zostać za drzwiami. Może im też zależy na powstaniu klubu i chcieliby pomóc?
Ja nie uważam że wszyscy są równie ważni. Z resztą już wielokrotnie to pisałem. Dla mnie Grzegorz wybrał najważniejszych i najpierw niech oni się dogadają.

Na demokrację przyjdzie czas na wyborach do władz. Każdy będzie mógł zgłosić się, napisać co chce osiągnąć, przedstawić swoją wizję. Na początku - 10 ludzi, 30 głosów, 40 stanowisk.

wilczakrew 06-05-2009 18:48

Zreszta nie rozumiem tej całej dyskusji.

Przeciez każdy moze zwołac sobie takie spotkanie.
Potem publicznie przedstawić to na forum.
Następnie zacząć zbierać deklaracje zgodnie z poparciem.

Ludzie sami wybiorą to co im najbardziej bedzie odpowiadać.

Następnie zaczniecie sobie rejestrować kluby , robić wybory, i całą swoja demokrację.

Zwiazek dopuszcza taką możliwość aby klubów było kilka jest jeden problem bo musicie mieć za sobą przynajmniej 100 osób.

Niestety ale ja zaczynam odnosić takie samo wrażenie jak btd i nabierac coraz bardziej negatywnego stosunku do całej tej szopki na WD.

P.S.

Nie musicie się obawiać, ze zdeklasuje wasze pozycje.
Podam Wam to publicznie do wiadomości.
Pies nie jest zarejestrowany na moje nazwisko.
Pies nie jest moją własnością.
Nie jestem członkiem ZKwP.
Nie mam mozliwości bycia członkiem Klubu Rasy.
Nie mam żadnego wpływu na jego utworzenie jak i nie będe miał takiego wpływu w przyszłosci na to co ten Klub będzie robił.

Jeśli się cokolwiek zmieni w tej materii to też Was o tym poinformuje.

sssmok 06-05-2009 19:06

Ok.
Chcesz dyskutowac w taki sposob?
Prosze bardzo.

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210393)
Więc zorganizuj sobie swoje własne wtedy nie zostaniesz pominięta.

Grzes ile Ty masz lat???? Zrobiles dokladnie to co napisalam ja i Joanna - tupnales noga i zabrales zabawki do innej piaskownicy. Nie da sie z Toba normalnie rozmawiac.

Quote:

Kończe temat klubu i mam nadzieje, ze wykażesz się równie dużym zaangażowaniem w cyklu jego tworzenia.

Sorki, nie mam czasu na jezdzenie i zalatwianie tysiecy papierkow - zwlaszcza mieszkajac od 8 miesiecy z dala od miasta i bedac w koncowce ciazy. Wiesz o tym, bo mowilam Ci to, jak zaczynales zalatwianie juz dawno temu. Mialam kiedys fundacje, wiec wiem ile to roboty i nie podjelabym sie jej znowu.
Swoja droga, jak zglaszalam, pomoc przy budowie strony, to zostalam zbyta. Projekt nadal mam na kompie, moze sie kiedys przyda, jak sobie o nim przypomnisz...

Quote:

Wtedy też sama sobie odpowiesz na głupie pytanie czyj to będzie klub.
Niestety ale ja nie wytrzymuje z takimi ludzmi właśnie jak Ty nerwowo.
Jeśli nie jesteś w stanie pojąć jednej podstawowej sprawy po co jest takie spotkanie i w takim gronie to nie mamy o czym rozmawiać.

Ja szczerze mowiac nie wytrzymuje jak ktos leje wode, kreci i mota.
Lubie proste odpowiedzi na proste pytania i nie robienie z siebie ofiar spiskow, jak tylko cos idzie nie po naszej mysli.

Quote:

Tak samo jak z większoscią nie mam o czym dyskutowac w tym temacie.
Jesli to was tak bardzo ubodło, ze zostaliście pominięci i uraziło tak wielce wasze ambicje do bycia najważniejszymi wyroczniami tego forum to jest wasz problem.

Grzes! To Ty od dluzszego czasu robisz sie na wyrocznie - nie widzisz tego?

Quote:

Dla mnie jesteście zwykłymi posiadaczami psa na dodatek nie mającymi o nim większego pojęcia jak i o samych sobie.
Jesteście takimi samymi posiadaczami jak ja i ja przez to nie pretenduje do tronu.

Nie, nie jestesmy tacy jak Ty, bo nie wiesz jacy jestesmy. Nie znasz nas i naszych psow - nie mieszkasz z nami i nie jestes nasza rodzina. Z forum niewiele wydedukujesz.
I tak a propos - ja nie pisze milionow postow, zeby swiat zwrocil na mnie uwage - nie potrzebuje tego.

Jeszcze jedno - uwazasz, ze nie mamy pojecia o psach, a jednak korzystales z naszych rad, jak ponad rok temu miales wielkie problemy z Czamborem. Ale takie rzeczy szybko sie zapomina :)

Quote:

Jeśli Gaga myśli, ze jej niezachwiana pozycja królowej zostanie obalona to niech sobie tak myśli. Nie jest wyrocznią tak samo jak Wy nia nie jesteście.

I nawzajem.

Quote:

Na forum jesteście tacy mocni to proszę dajcie mi argumenty abym tak dalej myślał.
Pokażcie mi co zrobiliscie dla rasy, w czym sie naprawde potrafiliście wykazać.
Ja tego nie widze i przez to zostaliscie pominięci bo nie zasługujecie aby usiasć z tymi osobami co zostały zaproszone do jednego stołu.

Sorki, ale ja nie widze sensu przechwalania sie osiagnieciami i robienia przepychanki na zaslugi dla rasy. Dla mnie jest wazne nie to co sie pisze, ale to co sie robi.
Owszem robie swoje, ale nie potrzebuje o tym pisac na forum - tak samo jak nie musze sie chwalic kazda wystawa. Osoby, ktorym pomagam, badz pomoglam wiedza o tym i to mi wystarcza.

To, ze Ty tego nie widzisz to Twoja sprawa, ale z ostatniego zdania jasno wynika - nie lubisz nas i Gagi, wiec bedzie kara :D Klub bedzie dla wszystkich, nie ma co :D

Quote:

No ale zawsze mozecie się wykazać.
Tylko nie w robieniu zamieszania bo w tym jesteście najlepsi ale chyba fora wam się pomyliły.

Zamieszanie robisz niestety Ty, a z nas robisz tych zlych, bo zadajemy niewygodne pytania i sie czepiamy.
Widze, ze na tym forum ta taktyka robi sie coraz popularniejsza :twisted:

btd 06-05-2009 19:55

To ja mam prośbę. Uzasadnij dlaczego ty czy też 'Wilczy Omen' ma być w GI. Nie chodzi o licytowanie, tylko po prostu uzasadnij swoją kandydaturę. Bo wiesz, hasło w stylu 'wiem, ale nie powiem' to dobre było w Killerze.

krzyg 06-05-2009 20:06

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 210395)
Skoro też ma tam być - to po co propozycja ustalania od nowa. Przecież już zgodziła się uczestniczyć w spotkaniu.

Może negatywne reakcje na forum skłoniły ją do przemyślenia? Może chciałaby żeby w powstanie klubu zaangażowało się więcej osób?

Quote:

Dokładnie. Tak je odbieram.

Mogę mówić tylko za siebie. Bardzo się cieszę, że znalazł się ktoś, kto popchnął temat do przodu. Chciałbym, żeby klub powstał. Nie jestem członkiem ZK więc członkiem GI też nie będę. Nie zgadzam się jednak dzieleniem ludzi na ważnych i ważniejszych.

Quote:

Ja nie uważam że wszyscy są równie ważni. Z resztą już wielokrotnie to pisałem. Dla mnie Grzegorz wybrał najważniejszych i najpierw niech oni się dogadają.

Podobnie jak Grzegorz pretendujesz do roli Boga? Znasz uczynki i myśli wszystkich ludzi i wiesz kto zasługuje żeby rozmawiać o założeniu klubu a kto nie jest wart tego zaszczytu? Czym Ci zawiniła np Aneta, właścicielka hodowli 'z Lasów Preczkowskich? Tym, że miała puste krycie, czy tym, że hoduje też wyżły?

btd 06-05-2009 20:17

Quote:

Podobnie jak Grzegorz pretendujesz do roli Boga?
Czegoś takiego nie ma, więc ciężko mi pretendować do roli nie istniejącej 'osoby'.

Quote:

Czym Ci zawiniła np Aneta, właścicielka hodowli 'z Lasów Preczkowskich? Tym, że miała puste krycie, czy tym, że hoduje też wyżły?
Że co? Bardzo lubię Anetę i nie wiem skąd ci wyszło że mi w czymś zawiniła. Usiłujesz antagonizować? Z tego co poznałem ją na wystawach to jest konkretną osobą i wydaje mi się że jakby chciała napisać coś w temacie klubu to by napisała. Jak na razie nie zabrała głosu. Tak więc - nie wkręcaj w ten sposób, nastawiając przeciwko, kogoś kto na razie się nie wypowiadał.

sssmok 06-05-2009 20:20

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 210409)
To ja mam prośbę. Uzasadnij dlaczego ty czy też 'Wilczy Omen' ma być w GI. Nie chodzi o licytowanie, tylko po prostu uzasadnij swoją kandydaturę. Bo wiesz, hasło w stylu 'wiem, ale nie powiem' to dobre było w Killerze.

Nie chodzi o to, ze chce byc na liscie GI.
Chodzi o to, zeby spotkanie bylo dla wszystkich.
Chcialabym wiedziec co bedzie sie na nim dzialo.
Zreszta jak widac nie tylko ja, ale tez stado innych ludkow, ktorzy beda za drzwiami :D
Pierwsze plany byly na spotkanie na majowce - mialo byc ogolne.
Nie wiem czemu teraz ma byc zamkniete dla innych zainteresowanych poza wybranymi przez Grzesia.

Dlaczego chce na nim byc:
1/ Chce aktywnie uczestniczyc w wydarzeniach zwiazanych z rasa.
Nie zawsze moge i mam czas, ale staram sie - jesli sie da, to wole byc na biezaco. Nie lubie dowiadywac sie wszystkiego z plotek lub od osob trzecich. Nigdy nie ma sie wtedy pewnosci co jest prawdziwe, a co nie.

2/ Mam zamiar aktywnie hodowac. Poza tym studiowalam hodowle, a w rasie siedze juz z 10 lat, wiec mam troche pojecia na te tematy. Staram sie doradzac innym jak moge, ale nigdy nie powiem, ze jestem ekspertem - tak naprawde nikt nie jest ;)
Mam nadzieje, ze Ci wystarczy, bo nie jestem zwolennikiem przechwalania sie na forach i wiecej wyciagac na WD nie bede.

To, ze nie mam jeszcze suki hodowlanej, miotu i Grzes mnie z jakichs powodow nie lubi, nie wyklucza mnie z grona osob zainteresowanych rozwojem rasy. Zwlaszcza jesli to ma byc Klub Rasy, a nie Klub Grzesia. Sorki, ale do tego sie sprowadzaja jego ostatnie wypowiedzi.

Agnieszka 06-05-2009 20:23

Przestancie sie spierac, w gruncie rzeczy nie ma o co, bo samego Klubu jeszcze nie ma.
Byc moze Grzegorz, tworzac to spotkanie, wybral ludzi, ktory wedlg niego posiadaja wieksza wiedze od innych? Jesli tak, to jak na moj gust, nie zrobil takim gestem nic zlego, gdyz jego decyzją jest, aby to spotkanie powstalo. Ma do tego prawo.
To raz. Natomiast druga przyczyna odnosnie wyboru tych wlasnie hodowli jest, jak mi sie wydaje, kwestia konfliktu, ktory ciagnie sie juz dluzszy czas miedzy Peronowka a Polskim Dworem. Mysle, ze podstawą do powstania Klubu, jest wspolpraca, to znaczy: ludzie, chcacy tworzyc Klub nie musza sie zgadzać, ale musza ze soba wspolpracowac, a podejrzewam, ze mozliwosc wspolnej rozmowy miedzy Margo, Ewa, Ela, Magda i innymi, wiele wyjasni i rozwiaze.... dlatego tez chyba Grzegorz zaprosil wlasnie te osoby, aby nie bylo pozniej problemow typu teorii spiskowych dotyczacyh eliminacji poszczegolnych psow, ludzi i hodowli ;).

Huan 06-05-2009 20:25

Myślę, że nie ma co już wnikać w to, dlaczego Grupa Inicjatywna wygląda tak, a nie inaczej. Może warto im dać szanse i zobaczyć co wymyślą, a potem i tak do wyborców, czyli nas wszystkich, będzie należeć tak naprawdę decyzja dokąd ma dążyć klub. Jak mają wyglądać władze klubu, czy jaką postać ma mieć regulamin. W każdym razie na podstawie tego tematu ja już wiem napewno, na kogo nie będę głosować, jeśli będzie startować do władz :twisted:

krzyg 06-05-2009 20:25

Quote:

Originally Posted by btd (Bericht 210413)
Że co? Bardzo lubię Anetę i nie wiem skąd ci wyszło że mi w czymś zawiniła. Usiłujesz antagonizować? Z tego co poznałem ją na wystawach to jest konkretną osobą i wydaje mi się że jakby chciała napisać coś w temacie klubu to by napisała. Jak na razie nie zabrała głosu. Tak więc - nie wkręcaj w ten sposób, nastawiając przeciwko, kogoś kto na razie się nie wypowiadał.

Ok, bez to samo pytanie, tym razem wprost:

Skoro masz tak dobre zdanie o Anecie dlaczego nie ma jej na liście 'najważniejszych'? Napisałeś, że zgadzasz się z listą opracowaną przez Grzegorza, na której nie widnieje jej nazwisko.

Agnieszka 06-05-2009 20:26

Aha, jeszcze jedno. Chyba kazdy z Was zdaje sobie sprawe, ze w grupie 5 osob cos jeszcze da sie ustalic, natomiast w grupie osob np. 25.... ;)

aneta1 06-05-2009 20:32

Krzyg dzięki że o mnie pamiętasz :) ale nie mieszaj mnie już ;-)

krzyg 06-05-2009 20:40

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 210421)
Krzyg dzięki że o mnie pamiętasz :) ale nie mieszaj mnie już ;-)

Wybacz, powinienem najpierw napisać do Ciebie. Za bardzo wciągnąłem się w dyskusję. Akurat przyszłaś mi jako pierwsza do głowy kiedy szukałem przykładu żeby obalić argumenty btd.

btd 06-05-2009 20:53

Aga, normalnie przywracasz wiarę w ludzi :)

sssmok 06-05-2009 21:47

Quote:

Originally Posted by Agnieszka (Bericht 210415)
Byc moze Grzegorz, tworzac to spotkanie, wybral ludzi, ktory wedlg niego posiadaja wieksza wiedze od innych? Jesli tak, to jak na moj gust, nie zrobil takim gestem nic zlego, gdyz jego decyzją jest, aby to spotkanie powstalo. Ma do tego prawo.

Sorry, ale dla mnie jakiekolwiek tlumaczenia wyboru Grzeska stracily na wartosci po tym tekscie:
Quote:

Bez wzgledu na to czy byloby to skierowane do nas czy do kogokolwiek innego - ja nie bede popierala czegos, tworzonego w ten sposob, przez osobe z takim podejsciem.

Uwazacie, ze Was to nie dotyczy - zobaczycie co bedzie jak powstanie Klub... dla wybranych: "bo tak - TUP TUP".

wilczakrew 06-05-2009 22:12

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 210414)
Nie chodzi o to, ze chce byc na liscie GI.
Chodzi o to, zeby spotkanie bylo dla wszystkich.
Chcialabym wiedziec co bedzie sie na nim dzialo.
Zreszta jak widac nie tylko ja, ale tez stado innych ludkow, ktorzy beda za drzwiami :D
Pierwsze plany byly na spotkanie na majowce - mialo byc ogolne.
Nie wiem czemu teraz ma byc zamkniete dla innych zainteresowanych poza wybranymi przez Grzesia.

Dlaczego chce na nim byc:
1/ Chce aktywnie uczestniczyc w wydarzeniach zwiazanych z rasa.
Nie zawsze moge i mam czas, ale staram sie - jesli sie da, to wole byc na biezaco. Nie lubie dowiadywac sie wszystkiego z plotek lub od osob trzecich. Nigdy nie ma sie wtedy pewnosci co jest prawdziwe, a co nie.

2/ Mam zamiar aktywnie hodowac. Poza tym studiowalam hodowle, a w rasie siedze juz z 10 lat, wiec mam troche pojecia na te tematy. Staram sie doradzac innym jak moge, ale nigdy nie powiem, ze jestem ekspertem - tak naprawde nikt nie jest ;)
Mam nadzieje, ze Ci wystarczy, bo nie jestem zwolennikiem przechwalania sie na forach i wiecej wyciagac na WD nie bede.

To, ze nie mam jeszcze suki hodowlanej, miotu i Grzes mnie z jakichs powodow nie lubi, nie wyklucza mnie z grona osob zainteresowanych rozwojem rasy. Zwlaszcza jesli to ma byc Klub Rasy, a nie Klub Grzesia. Sorki, ale do tego sie sprowadzaja jego ostatnie wypowiedzi.

Przykro mi ale kilka pojęć zostało tutaj pomylonych.
Nie wiem z czego to wynika i co jest tego powodem ale nikt nie staje tutaj jako ważny, wazniejszy czy mniej ważny.

Spotkanie Grupy Inicjatywnej ma się nijak do powołania klubu. To jest zupełnie coś innego i bezpośrednio z nim nie zwiazane. Ci ludzie mają usiaść razem wypracować wspólne stanowisko i dac akceptacje dla takiego tworu.
Potem rozpoczyna się cała procedura, która trwa i trwa potem jest coś takiego jak zjazd wszystkich osób chętnych należeć do klubu, wybory zarządu itd.

Nie rozumiem dlaczego akurat Ty masz być na tym spotkaniu. Czy jest to tylko chęć wiedzy co na nim będzie, czy moze szlak Cię trafia, ze nie będziesz wiedzieć i móc potem sobie na ten temat pogadać. To nie jest biesiada przy piwku tylko bardzo cieżka praca i bardzo dużo dobrej woli włąśnie Tych osób co chcą usiaść razem.
To nie będą też wybory najlepszego debeściaka na forum.

Po spotkaniu wszystko zostanie podane do publicznej wiadomości na WD w formie protokołu z zebrania, zostaną podane stanowiska stron itd.

Zebranie majowe dotyczyło zupełnie innego tworu organizacyjnego i na dzień dzisiejszy zmieniła się zarówno forma jak i treść.

Jesli miał bym ochotę na klub Grzesia to juz dawno by on powstał pytanie tylko po co bo mnie nie jest on do niczego potrzebny.
To czy kogoś lubię czy nie nie ma tutaj żadnego znaczenia bo jesli chodzi o sprawy ważne potrafię rozmawiać z każdym i wszystko inne odwiesić na wieszak.
Nie lubię wielu osób z forum i nie przeszkadza mi to z nimi normalnie rozmawiać, natomiast z Tobą sie nie da.
Co do tego czy jestes na bierząco to sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytanie dlaczego Ciebie tam nie ma. Nie uważam plotkowania jako coś normalnego.

wilczakrew 06-05-2009 22:14

Quote:

Originally Posted by Agnieszka (Bericht 210415)
Przestancie sie spierac, w gruncie rzeczy nie ma o co, bo samego Klubu jeszcze nie ma.
To raz. Natomiast druga przyczyna odnosnie wyboru tych wlasnie hodowli jest, jak mi sie wydaje, kwestia konfliktu, ktory ciagnie sie juz dluzszy czas miedzy Peronowka a Polskim Dworem. Mysle, ze podstawą do powstania Klubu, jest wspolpraca, to znaczy: ludzie, chcacy tworzyc Klub nie musza sie zgadzać, ale musza ze soba wspolpracowac, a podejrzewam, ze mozliwosc wspolnej rozmowy miedzy Margo, Ewa, Ela, Magda i innymi, wiele wyjasni i rozwiaze.... dlatego tez chyba Grzegorz zaprosil wlasnie te osoby, aby nie bylo pozniej problemow typu teorii spiskowych dotyczacyh eliminacji poszczegolnych psow, ludzi i hodowli ;).

Dziękuje Agnieszko ale nie chciałem być aż tak drastyczny :)

wilczakrew 06-05-2009 22:16

Quote:

Originally Posted by krzyg (Bericht 210422)
Wybacz, powinienem najpierw napisać do Ciebie. Za bardzo wciągnąłem się w dyskusję. Akurat przyszłaś mi jako pierwsza do głowy kiedy szukałem przykładu żeby obalić argumenty btd.

Jest to kiepski przykład no a odnośnie argumentów to nie szukaj ich na siłę bo i tak ich nie będziesz miał dostatecznie mocnych.
Dajcie sobie z zoną spokój i zostawcie ten temat w spokoju.

wilczakrew 06-05-2009 22:23

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 210441)
Sorry, ale dla mnie jakiekolwiek tlumaczenia wyboru Grzeska stracily na wartosci po tym tekscie:
Dla Ciebie nie ma zadnych wartości poza własnymi więc nie wyjerzdaj z tego typu tekstami.
Bez wzgledu na to czy byloby to skierowane do nas czy do kogokolwiek innego - ja nie bede popierala czegos, tworzonego w ten sposob, przez osobe z takim podejsciem.

Uwazacie, ze Was to nie dotyczy - zobaczycie co bedzie jak powstanie Klub... dla wybranych: "bo tak - TUP TUP".

Jest to skierowane włąśnie tylko do Ciebie bo jesli nie potrafisz zrozumieć podstawowej rzeczy , ze nie Ty jesteś najwazniejsza to nie jestes godna aby z pewnymi osobami na tym etapie o czym kolwiek rozmawiac.

Klub nie powstaje jako prywata ale jako wspólnosć i jednosć i do póki nie osiągniemy wspólnego stanowiska co do jego powstania to i tak nie mamy o czym rozmawiac.
Nikt nie będzie przeprowadzał głosowania i wyborów, kogo zaprosimy do klubu bo on nie będzie czyjaś prywatą i w tym Cię rozczaruje bo Twoja własną też nie.

Ja to co zaczołem prawie rok temu będe i tak ciągnoł dalej pomimo takich ataków i takich stwierdzeń bo nie warto rezygnować z czegoś ważnego dla czegoś tak nieważnego. Nie zrezygnowałem we wrzesniu i nie zrezygnuje teraz ale też i nie będe informował pewnych osób do momentu zakończenia sprawy finalnie i wejścia we właściwy tryb powoływania klubu.

Na szczęście ja nie będe musiał w tym klubie głosować bo najpierw musiał bym zbojkotować cyba kilka kandydatów. :)

Margo 06-05-2009 22:46

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210447)
Jest to kiepski przykład no a odnośnie argumentów to nie szukaj ich na siłę bo i tak ich nie będziesz miał dostatecznie mocnych.
Dajcie sobie z zoną spokój i zostawcie ten temat w spokoju.

W sumie trudno sssmoka nie zrozumiec (moze i byloby wiecej chetnych, ale siedza cicho, aby nie rozpoczynac nowych sporow).... Mimo wszystko, pomimo braku miotow, ma jednak wiecej wiedzy technicznej i znajomosci rasy niz czesc hodowcow "z listy". Wie wiecej o dzialalnosci klubu(ow) niz czesc hodowcow, ktorzy nie dzialaja w zadnym i dla ktorych cos takiego bedzie kompletna nowoscia... Wiecej moglaby wniesc do rozmow przy "okraglym stole"... I chyba wlasnie o to sie sprawa rozbija... Ze jej nie uwzgledniono, a hodowcow, ktorzy wiedza mniej tak - tylko dlatego, ze dorobili sie kilku szczeniat, a sssmok ma "tylko" repa i dwie suki... ;)
btd znow sie nie zgodzi, ale gdyby lista powstawala bazujac na WIEDZY to sssmok by sie tam znalazl.... :rock_3 No ale quizu ze znajomosci CzW nikt nie bedzie robil... :lol:

A wracajac do podzialow: ja bym po okraglym stole nie oczekiwala wzajemnej milosci... Hodowle roznia sie miedzy soba i czasem podejscie do psow, selekcji, stylu jak i same cele sa diametralnie rozne. Klub to nie wypracowanie jednego wspolnego stylu hodowania, ale ustalenie co byloby najlepsze DLA RASY... Wazne jest nie to bysmy sie wzajemnie kochali, bo to utopia. Ale aby byla mozliwa rozmowa o konkretnych rzeczach - jesli ktos bedzie mial dobry pomysl, ten bedzie mial i poparcie. Bez wzgledu na to, czy nalezy do grupki z hodowli XXX czy YYY.

I dlatego sam pomysl z roznymi "stronami" jest swietny... choc rzeczywiscie nie do konca kompletny.... Oczywiscie sprawa jest jasna, gdy zerkamy co ma zrobic GI: tylko zbierac papierki i rozpoczynac prace - reszta bedzie w rekach ludu. A sam pomysl Grzeska jest swietny, bo tym razem obejdzie sie bez "biednych przesladowanych": swoich "ludzi" maja chyba wszyscy wlasciciele CzW... ;)

sssmok 06-05-2009 22:52

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210448)
Jest to skierowane włąśnie tylko do Ciebie bo jesli nie potrafisz zrozumieć podstawowej rzeczy , ze nie Ty jesteś najwazniejsza to nie jestes godna aby z pewnymi osobami na tym etapie o czym kolwiek rozmawiac.

Ja to co zaczołem prawie rok temu będe i tak ciągnoł dalej pomimo takich ataków i takich stwierdzeń bo nie warto rezygnować z czegoś ważnego dla czegoś tak nieważnego. Nie zrezygnowałem we wrzesniu i nie zrezygnuje teraz ale też i nie będe informował pewnych osób do momentu zakończenia sprawy finalnie i wejścia we właściwy tryb powoływania klubu.

Na szczęście ja nie będe musiał w tym klubie głosować bo najpierw musiał bym zbojkotować cyba kilka kandydatów. :)

Sorki, ale caly czas robisz z siebie bohatera, bo to TY zalatwiasz Klub, a nie kto inny :rock_3 Ja odpowiedzialam tylko na (praktycznie wymuszone) pytanie btd :D To nie ja mam problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu - i to nie pierwszy raz.

Druga sprawa. Wiesz o tym dobrze, ze NIE CHCE i NIGDY NIE CHCIALAM BYC w Zarzadzie jakiegokolwiek Klubu czy Stowarzyszenia Wilczakowego, bo po pierwsze nie mam na to wystarczajaco duzo czasu, a po drugie ochoty. Zglaszalam sie tylko do pomocy przy sprawach, na ktore mam czas i mozliwosci, ale zostaly one zapomniane, bo... Sam odpowiedziales juz kilka razy ;)
Nie chce byc w GI ani w zadnej innej organizacji czy grupie.
Mam nadzieje, ze wystarczajaco wyraznie to napisalam i nie zaczniesz mi znowu, razem z btd, przypisywac nie moich ambicji :D

Czepiam sie dwoch rzeczy - tonu Twoich wypowiedzi i robienia z tego spotkania zamknietej imprezy na innej, otwartej imprezie. I tyle.

A co do osobistych wycieczek:

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210445)
Nie rozumiem dlaczego akurat Ty masz być na tym spotkaniu. Czy jest to tylko chęć wiedzy co na nim będzie, czy moze szlak Cię trafia, ze nie będziesz wiedzieć i móc potem sobie na ten temat pogadać. To nie jest biesiada przy piwku tylko bardzo cieżka praca i bardzo dużo dobrej woli włąśnie Tych osób co chcą usiaść razem.
To nie będą też wybory najlepszego debeściaka na forum.

Jaaasne. Naprawde malo mnie znasz jesli uwazasz, ze zalezy mi na tytule "Najlepszego debeściaka" na forum, na ktorym praktycznie sie nie odzywam :D I bynajmniej szlag mnie nie trafia, ze mnie nie bedzie - patrz wyzej :D Jakby mnie szlag trafial, to pewnie bym juz z tej zlosci urodzila :roflmao Bo dlaczego akurat ja mam nie uczestniczyc w tym spotkaniu to juz wiem - niestety nie darzysz mnie braterska miloscia, bo smiem miec inne zdanie niz Ty :D

Quote:

Po spotkaniu wszystko zostanie podane do publicznej wiadomości na WD w formie protokołu z zebrania, zostaną podane stanowiska stron itd.

Zobaczymy, zobaczymy...

Quote:

Jesli miał bym ochotę na klub Grzesia to juz dawno by on powstał pytanie tylko po co bo mnie nie jest on do niczego potrzebny.

A mialbys 100 wyznawcow??

Quote:

To czy kogoś lubię czy nie nie ma tutaj żadnego znaczenia bo jesli chodzi o sprawy ważne potrafię rozmawiać z każdym i wszystko inne odwiesić na wieszak.
Nie lubię wielu osób z forum i nie przeszkadza mi to z nimi normalnie rozmawiać, natomiast z Tobą sie nie da.
Co do tego czy jestes na bierząco to sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytanie dlaczego Ciebie tam nie ma. Nie uważam plotkowania jako coś normalnego.

Cytowalam Twoje wczesniejsze wypowiedzi, ktore swiadcza o czyms zupelnie innym :D Ze mna ciezko Ci rozmawiac... No coz, czasami koncza sie argumenty, wiec mozna tylko rzucac prywata ;)

krzyg 06-05-2009 23:03

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210447)

Dlaczego jest to kiepski przykład? Skoro mówimy o mocnych argumentach to proszę o uzasadnienie.

wilczakrew 06-05-2009 23:14

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 210452)
Sorki, ale caly czas robisz z siebie bohatera, bo to TY zalatwiasz Klub, a nie kto inny :rock_3

Wiesz co nawet się Cieszę z ostatniego postu Małgosi i mam nadzieje, ze teraz ty zostaniesz wilczomenem.
Przyjedziesz na spotkanie bo i tak nikt nie zamknie Ci drzwi przed nosem i wprowadzisz sobie kogo tam bedziesz chciałą. Weź laptopa bo z pewnością dużo będzie do pisania.
Ja sobie z przyjemnością posiedze przy grilu i wypije piwko.

Oczywiście dokończe jego organizacje tak jak zaczołem bo tak wypada w stosunku przynajmnie do Tych co ich zaprosiłem.

Potem inni przejmą stery i zaczną kierować dziurawą łajbą po wiśle.

P.S.
Bo tak jak już napisałem ja dalej już nie mogę, ale mam świetny pomysł na własny fanklub i nawet zaczołem na jego temat rozmowy. Tam to dopiero będzie kolekcja znakomitości i wyłącznie na moje osobiste zaproszenie.

sssmok 06-05-2009 23:18

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210459)
Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 210452)
Sorki, ale caly czas robisz z siebie bohatera, bo to TY zalatwiasz Klub, a nie kto inny :rock_3

Wiesz co nawet się Cieszę z ostatniego postu Małgosi i mam nadzieje, ze teraz ty zostaniesz wilczomenem.
Przyjedziesz na spotkanie bo i tak nikt nie zamknie Ci drzwi przed nosem i wprowadzisz sobie kogo tam bedziesz chciałą. Weź laptopa bo z pewnością dużo będzie do pisania.
Ja sobie z przyjemnością posiedze przy grilu i wypije piwko.

Oczywiście dokończe jego organizacje tak jak zaczołem bo tak wypada w stosunku przynajmnie do Tych co ich zaprosiłem.

Potem inni przejmą stery i zaczną kierować dziurawą łajbą po wiśle.

Rozumiem, ze piszesz to na potwierdzenie moich slow? :)

No chyba, ze nie czytasz ze zrozumieniem.

wilczakrew 06-05-2009 23:25

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 210460)
Rozumiem, ze piszesz to na potwierdzenie moich slow? :)

No chyba, ze nie czytasz ze zrozumieniem.

W zupełności je potwierdzam i sie z Tobą zgadzam.
Jestem bohaterem i nawet sobie pomnik wystawie oczywiście z wilkiem. No moze z dwoma aby było do pary. Zawsze możesz zrobić mi projekt.

admin 06-05-2009 23:42

Sadze, ze temat konczymy. Lista jest przygotowana. Sssmok nie chce, a nikogo innego chetnego nie widac. Wiec temat zostal wyczerpany...

O dzialalnosci (lub nie) w samy klubie prosze ponownie rozmawiac w temacie:
Klub Czechosłowackiego wilczaka w Polsce

Khan 07-05-2009 00:18

Swego czasu były próby zbieraniać deklaracje i nic z tego nie wyszło. To znaczy że nie w tym rzecz. Myślę, że dało to wszystkim wiele do myślenia.
Grupa inicjatywna to nie tylko zbieranie deklaracji. To mógł zrobić Grzegorz, to mógł zrobić każdy z nas.
Trzeba precyzyjnie ustalić po co nam klub, czym ma sie zajmować by odpowiedzieć tym wszystkim, którzy wielokrotnie tu pytali i tak naprawdę do końca nie otrzymali odpowiedzi.
Aby podpisali deklarację powinni wiedzieć czego mają się spodziewać.
Może się to odbyć poprzez dyskusję na forum, ale ktoś tą dyskusją musi pokierować a jej wyniki zebrać i opracować. I to jest rola GI.
Walne Zgromadzenie członków klubu to też nie tylko wybory władz, ale także przyjęcie programu działania. Więc przygotowanie go siłą rzeczy musi spaść na GI.
Zgadzam się, że na poziomie GI dyskusja czy ktoś ma większą lub mniejszą wiedzę na temat wilczaków nic nie wniesie gdyż istotą tego ciała jest skuteczne powołanie klubu.
Ważne jest to by żadna grupa nie poczuła się odrzucona. By nie było wyczekiwania co inni zrobią, by nie było wzajemnego wycinania się.
Liczę na mądrość i troskę czł. GI o zbudowanie więzi na której powstaną fundamenty klubu

GRABA 07-05-2009 06:24

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 210385)
Już dajmy tematowi luzzzzzzzzzzz.
Ale niech powstanie nowy temat z pytaniami i chodzącymi nam po głowie pomysłami.
W temacie tym – tu czuwajka Admina – powinien być zakaz cytowania poprzednich postów pod rygorem np. blokady forumowej. Posty powinny zostać wydrukowane na to spotkanie i jedna osoba niech czyta kolejno – i wtedy też będzie odpowiednia dyskusja. Dlaczego taka forma?
A no dlatego, że nie wszyscy na spotkaniu będą, a jest jeszcze dużo czasu do niego i każdy zdąży coś wpisać w poście.
Co wy na to? To demokratyczne podejście:p

Khan właśnie dlatego cytuję teraz siebie. Chodzi mi o to aby na spotkaniu Galicyjskim nie było haosu, tylku będzie fajna dyskusja na siedzące
w naszej głowie pytanka. Deklarację łatwo jest podpisać....8)

wilczakrew 07-05-2009 13:02

Zasady, na jakich zostaje powołany i rozwiązany Klub Rasy zgodnie z regulaminem ZKwP.
Zarząd Główny jest organem kompetentnym do powoływania Klubów, w których udział deklarować mogą członkowie Związku zainteresowani określoną rasą, grupą ras lub rodzajem działalności kynologicznej. Określenia zasad ich działania, powoływania tymczasowych władz klubu, które pełnią swoje obowiązki do czasu pierwszego zebrania członków lub delegatów. Do zadań Zarządu należy równocześnie zawieszanie w czynnościach zarządów oddziałów (lub poszczególnych członków zarządów oddziałów, klubów ) w razie stwierdzenia bezczynności lub działalności sprzecznej z ogólnie obowiązującymi przepisami lub postanowieniami statutu, ewentualnie niegwarantującej zabezpieczenia interesów Związku. Na okres zawieszenia zarządu oddziału ( klubu ) Zarząd Główny powołuje tymczasowy zarząd na czas niezbędny, nie dłuższy jednak niż do najbliższego walnego zgromadzenia członków oddziału ( klubu ). Do powołania oddziału ( klubu ) wymagana jest liczba, co najmniej 100 członków. Jeżeli liczba członków oddziału ( klubu ) spadnie poniżej 100 i nie zwiększy się do tej liczby przez okres 2 lat – Zarząd Główny rozwiązuje Oddział ( klub ).

W obrębie jednej rasy może być powołanych kilka klubów.

Klub ma prawo zgodnie z Regulaminem KR ZKwP. :
a) raz w roku zorganizować swoją wystawę, o ile uzyska zgodę Zarządu Głównego ZKwP,
b) wydawać w formie periodyku biuletyn klubowy, który jest finansowany z funduszów klubowych,
c) składać do Zarządu Głównego ZKwP wnioski dotyczące rasy (grupy ras),
d) podejmować uchwały, które dotyczą wyłącznie członków Klubu i są przekazywane Zarządowi Głównemu do wiadomości celem skontrolowania ich zgodności z przepisami ogólnozwiązkowymi.

Członkami Klubu mogą być jedynie członkowie Związku Kynologicznego w Polsce, którzy zadeklarowali swoją wolę członkostwa i mają opłaconą składkę zgodnie z obowiązującymi zasadami statutowymi. Ustanie członkostwa w Związku Kynologicznym w Polsce jest tożsame z ustaniem członkostwa w Klubie, jednakże rezygnacja z członkostwa w Klubie nie ma wpływu na członkostwo w Związku Kynologicznym w Polsce.
Zarząd Klubu zobowiązany jest zapewnić bieżącą kontrolę przynależności do Związku osób uznanych za członków Klubu. Warunkiem prowadzenia działalności przez Klub jest przedstawienie Zarządowi Głównemu, w okresie 3 miesięcy od zatwierdzenia przez ZG, udokumentowanych wpływów finansowych Klubu pochodzących ze składek, co najmniej 100 jego członków

Powołanie Klubu Rasy musi zostać poprzedzone zebraniem Grupy Inicjatywnej, której zadaniem jest opracowanie wspólnego stanowiska odnośnie kwestii spornych i wypracowanie konsensusu we wszystkim, co będzie robione. „ w zgodzie siła „ i takie mamy motto .
Punkty obrad zebrania GI :
- Określenie wspólnych zasad hodowlanych w Polsce;
- Określenie wspólnych warunków współdziałania z ZKwP;
- Ustaleniem ramowych wytycznych, co do powstania Klubu ( np. wyłonienie reprezentanta, ustalenie miejsca siedziby, itd.) ;
- Omówieniem poszczególnych punktów założeń Klubu, jakie znajdują się na jego stronie i wypracowaniem wspólnego i zgodnego stanowiska w tej sprawie.
- Ustaleniem wysokości składki członkowskiej.
Spotkanie zostanie zakończone protokołem ze wspólnego stanowiska, podpisanym przez wszystkie 6 hodowli, jakie biorą w nim udział. Następnie wszyscy opublikują taki protokół na swojej stronie internetowej jak i na WD. Pozwoli to przyszłym członkom na zapoznanie się z wspólnym stanowiskiem, jakie zostało zawarte. Kolejnym krokiem będzie zbieranie deklaracji członkowskich od osób wyrażających chęć we wspólnym przedsięwzięciu. Tym musi się zając wiele osób, bo każda deklaracja musi zostać wypełniona i podpisana własnoręcznie przez osoby chcące z własnej woli wstąpić do takiego klubu. Następnie osoba, która będzie reprezentowała Grupę Inicjatywną w kontaktach z ZKwP ( taka osoba zostanie wyłoniona na spotkaniu ) złoży odpowiedni wniosek o rejestracje klubu, wraz z uzyskaną i wymaganą liczbą deklaracji i moją korespondencją w tej sprawie ze Związkiem.

Po rejestracji Klubu przez ZKwP i ogłoszeniu jego powstania w czasopiśmie Pies, Grupa Inicjatywna ma 4 miesiące na zwołanie walnego zebrania wyborczego. W tym czasie powinny też zostać zaprezentowane kandydatury do odpowiednich struktur Klubu. W okresie 3 miesięcy od rejestracji musi też zostać udokumentowany rachunek finansowy Klubu, którego budżet tworzy składka członkowska ( ustalona w drodze głosowania na zebraniu GI) . Wtedy jest też czas na wysuwanie wszelkiego rodzaju pytań, zagadnień i wątpliwości odnośnie Klubu Rasy. Praktycznie przygotowani do wspólnego zjazdu nie będziecie mieli większych wątpliwości czy kwestii spornych, co pozwoli w miarę szybko wyłonić władze klubu :
- Walne Zgromadzenie członków Klubu lub ich delegatów,
- Zarząd Klubu (od 1 do 11 członków)
- Komisja rewizyjna (od 3 do 7 członków).
- W przypadku Zarządu Klubu składającego się, z co najmniej 6 członków, na pierwszym posiedzeniu Zarządu konstytuuje się Prezydium Zarządu.
Kadencja takich władz trwa 3 lata o ile Zarząd Główny nie postanowi inaczej.
Przebieg zebrania sprawozdawczo-wyborczego musi być zgodny z Regulaminem Zebrań zatwierdzonym przez Zarząd Główny ZKwP. (Obowiązuje regulamin wyborczy Oddziałów przystosowany do wyboru władz Klubu.)
Na zebraniu wybrana zostanie również siedziba Klubu o ile zostanie to zaakceptowane przez oddział ZKwP. Oczywiście takie rozmowy muszą się już odbyć o wiele wcześniej i też powinno zostać w tej sprawie zachowane wspólne stanowisko.
Wtedy Już zarząd Klubu przedstawia protokoły z zebrania sprawozdawczo – wyborczego do zatwierdzenia przez Oddział Główny.
To nie koniec, bo dopiero w tej chwili zaczynają się naprawdę duże i wysokie schody, bo klub nie może prowadzić działalności i jest samofinansujący ze składek członkowskich. Oczywiście klub może szukać sponsorów do np. organizowania spotkań, szkoleń, wystawy. To wszystko należy już do obowiązków Zarządu. Jednak Klub samodzielnie może tylko raz w roku organizować swoją wystawę klubową o ile ZKwP wyrazi na to zgodę. Wtedy Klub będzie potrzebował zaplecza zewnętrznego, która będzie go wspierała, ale na ten temat to już będzie odrębna bajka.

edycja z powodu błedu oraz niezrozumiałej treści zdania - poprawione na czerwono

Gaga 07-05-2009 15:10

Chciałam tylko uprzejmie zauważyć, że niektóre z zapisanych powyżej "założeń" są nijak niezgodne z Regulaminem Klubu rasy ZKwP.
:evil:

krzyg 07-05-2009 15:32

Najpierw było tak:
Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210532)
Oczywiście tematów odnośnie kierunku, w jakim ma iść rozwój rasy w Polsce będzie masę i wtedy wszyscy będą się mogli wypowiedzieć do woli. Oczywiście jak dojdzie do spotkania założycielskiego. W tej chwili odbędzie się spotkanie grupy inicjatywnej i nie ma ono z tym wszystkim nic wspólnego.

Teraz jest tak:
Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 210532)
Powołanie Klubu Rasy musi zostać poprzedzone zebraniem Grupy Inicjatywnej, której zadaniem jest opracowanie wspólnego stanowiska odnośnie kwestii spornych i wypracowanie konsensusu we wszystkim, co będzie robione. „ w zgodzie siła „ i takie mamy motto .
Punkty obrad zebrania GI :
- Określenie wspólnych zasad hodowlanych w Polsce;

Jak dla mnie jedno drugiemu przeczy.

Gaga 07-05-2009 15:54

Krzyg- nie tylko to, w tekście jest mnóstwo sieczki zupełnie niezgodnej z tym co pisze ZKwP w statucie czy regulaminach.
Zaczynam się czuć jak w matrixie :D

Mamy nawet już dwie grupy:inicjatywną i inicjacyjną:)

Narvana 07-05-2009 15:55

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 210573)
Mamy nawet już dwie grupy:inicjatywną i inicjacyjną:)

O mamo!
Sorka, to drugie tylko z jednym mi sie kojarzy... :roflmao

Khan 12-06-2009 00:37

Spotkanie Grupy Inicjatywnej - wznowienie

Czy GI podjęła działalność? Czy można się spodziewać jakichś efektów? Do tej pory żadna z osób wskazanych nie potwierdziła, że jest tym zainteresowana. Wręcz nie wzięły one udziału w dyskusji
Pozdrawiam
Tadeusz Porada
"Cwany Wilk"

Galicja 12-06-2009 15:36

Miesiąc temu dostałam wiadomość że termin spotkania został zmieniony,później dostałam wiadomość że spotkanie zostało odwołane.

Khan 12-06-2009 15:44

Czyli moje pytanie było zasadne. Co na to Margo, co na to pozostałe osoby.
Pozdrawiam
Tadeusz Porada
"Cwany Wilk"

Margo 08-09-2009 21:02

Klub CzW w Polsce

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 234829)
A chyba że tak. Taka lekcja pokazowa jak to jest w prawdziwym wilczym świecie:lol:

Nie, wlasciciele wilczakow sa jeszcze milutcy.... zebys zobaczyla cos takiego np w rasach ozdobnych z grupy 9... :rock_3

DanielZ 08-09-2009 21:14

Quote:

Originally Posted by Margo (Bericht 234831)
Nie, wlasciciele wilczakow sa jeszcze milutcy.... zebys zobaczyla cos takiego np w rasach ozdobnych z grupy 9... :rock_3

Chyba jeszcze .... ja słyszałem cos innego:twisted:

Margo 09-09-2009 14:59

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 234881)
Przepraszam wszystkich nowych właścicieli, którzy muszą to czytać ale ja też kiedyś byłem nowy i miałem wielkie ambicje. Chciałem zjednoczyć środowisko, stworzyć klub, chciałem aby to forum było pomocą dla nowych, którzy będą mogli zgłosić się z każdym problemem i nie zostać wyśmianym. Chciałem wiele i chyba za wiele bo pewne osoby poczuły się zagrożone. Dużo czasu zajęło mi nakłonienie Ewy Bednarskiej, Eli Wojtko aby usiadły z Tobą do wspólnego stołu i zaczeły konstruktywne rozmowy na temat przyszłości rasy. Jednak Ty to odrzuciłaś i zrobiłaś z tego taką samą farsę jaką chcesz zrobić teraz. Mam o to wielki żal, ale i zrozumienie.

To daje do nowego tematu, bo dotyczy klubu...

Grzesiek, miales dobre checi, dobry poczatek, ale sam wszystko zaprzepasciles... Jednych jak widze zmuszales do brania udzialu w tworzeniu klubu (dzieki za dobre checi, ale falszu i przymusu nie dasz rady ukryc - a ja nie lubie pracowac tylko dlatego, ze ktos mi przyklada pistolet do glowy "to Twoj obowiazek").
MOJE dobre checi skonczyly sie w momencie, gdy zaczales decydowac kto ma prawo uczestniczyc w rozmowach, a kto ma sie tam nawet nie pokazywac. Tym bardziej, ze zamiast zbierac osoby, ktore posiadaja jakas WIEDZE i maja CHEC cos robic dla innych wybrales zasade, ze musi to byc ktos kto mial juz szczeniaki... I z radoscia odrzuciles osoby, ktore posiadaja spore informacje o rasie, interesuja sie tym, co sie w wilczakach dzieje, a zmuszales "hodowcow", ktorzy mieli wprawdzie miot - ktory nie byl jednak niczym innym niz przypadkowa, nieplanowana wpadka... Wybacz, ale do Twoich kategorii wyboru "fachowcow" pasuje kazdy wioskowy rolnik, ktory ma na podworku Dzekiego, czy Brutusa i Miske...

Tak - cos takiego ODRZUCILAM. Bo moja wizja klubu i wspolpracy DIAMETREALNIE rozni sie od Twojej... Klub to grupa ludzie, ktorzy sa chca wspolnie stworzyc... Nie dlatego, ze zostali wytypowani, zmuszeni, zwerbowani, ale dlatego, ze CHCA....

Myslisz o jednoczeniu srodowiska.... PO CO?
Sztucznie nie da sie tego zrobic o czym sie doskonale przekonales... Poza tym, pomijajac wojny i przepychanki srodowisko wilczakowcow mocno sie jednak trzymna w kupie.. Jasne, ze sa roznice zdan, nie kazdy sie lubi, ale tez nie oczekujmy rzeczy niemozliwych... Nie musimy sie KOCHAC, wystarczy, ze bedziemy sie potrafili w pewnych sprawach dogadac... A to bedzie mozliwe, jesli bedzie robione przez ludzi z ICH WLASNEJ NIEPRZYMUSZONEJ WOLI.

Projekt klubu nie umarl... Wrecz przeciwnie - ma sie doskonale. Sporo osob jest zainteresowanych, sporo chce cos zrobic "od siebie" - pomoc, cos zalatwic... Idzeimy do przodu na spokojnie, bez wariactw, bez typowania "Tobie wolno, a Tobie nie". Kto nie chce... tego sie nie zmusza... Kto ma czas i checi ten sie zglasza... i jest witany z otwartymi ramionami nawet jesli wilczaka ma od 3 dni...

OneUnited 10-09-2009 00:28

Margo wypowiedz na 6 + nic dodać

All times are GMT +2. The time now is 16:21.