Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Agility (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=22109)

avgrunn 18-03-2013 20:59

Ja jestem jak zwykle pelna podziwu, przepieknie pokonalyscie tor, oby jak najwiecej fajnych wystepow

Zdjecia tez mi sie bardzo podobaja, sa bardzo klimatyczne :)

anula 18-03-2013 21:11

Quote:

Originally Posted by trunksia (Bericht 451919)

SUPER!!! bardzo fajnie biegaly dziewczyny

Gia 18-03-2013 21:52

A na żywo wygląda to jeszcze lepiej!!! :)

Wonderfull Wolf ES 18-03-2013 22:57

SUPER!!! Ogromne gratulacje!!!!

z Peronówki 18-03-2013 23:05

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 451970)
A na żywo wygląda to jeszcze lepiej!!! :)

Wierze na slowo :)

Grin 19-03-2013 09:33

Na mnie zrobiły naprawdę ogromne wrażenie, tym bardziej, że miałam okazję na żywo oglądać występy także innych zawodników, w tym psów, które mają opinię "stworzonych" do tego sportu. Dopiero jak się widzi występy tych "stworzonych" i to, że wcale nie muszą być tak perfekcyjne i też się mylą, mają zrzutki itp., docenia się, co dziewczyny razem wypracowały. :)
Zauważyłam, że bordery np. bywają tak na to nakręcone, że przez te swoje "napalenie" potrafią przelecieć przez tor w tempie zaiste odrzutowym, ale zaliczając dokładnie tyle zrzutek, ile możliwe. :D
Astarte nie miała ani jednej. :)

Piter 19-03-2013 10:28

brak słów . super.
trzeba sie wziąść do roboty aby choć w minimalnym stopniu do......gonić.
jesteśmy z Karlem oj daleko wtyle :roll::lol:;-).

z Peronówki 19-03-2013 10:44

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 452060)
Na mnie zrobiły naprawdę ogromne wrażenie, tym bardziej, że miałam okazję na żywo oglądać występy także innych zawodników, w tym psów, które mają opinię "stworzonych" do tego sportu. Dopiero jak się widzi występy tych "stworzonych" i to, że wcale nie muszą być tak perfekcyjne i też się mylą, mają zrzutki itp., docenia się, co dziewczyny razem wypracowały. :)

DOKLADNIE. To napalenie jest najwiekszym plusem i..minusem borderow...
Widac tez roznice miedzy naszymi rasami. Bordery robia cos szybko i "na wariata", wilczak powoli i dokladnie.
To wlasnie pozwalalo nie raz wygrac Saschi z Baby (A2) i Marcie z Irma (LA3) - byly szybkie, choc daleko im bylo do borderow. Jednak konkurencja sama sie im wykanczala wlasnymi bledami.... ;-)

trunksia 19-03-2013 11:35

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 452073)
DOKLADNIE. To napalenie jest najwiekszym plusem i..minusem borderow...
Widac tez roznice miedzy naszymi rasami. Bordery robia cos szybko i "na wariata", wilczak powoli i dokladnie.
To wlasnie pozwalalo nie raz wygrac Saschi z Baby (A2) i Marcie z Irma (LA3) - byly szybkie, choc daleko im bylo do borderow. Jednak konkurencja sama sie im wykanczala wlasnymi bledami.... ;-)

Nie widziałam biegów tych wilczaków na żywo, ale wtedy kiedy one biegały to agility bylo na zupełnie innym- dużo niższym poziomie niż teraz. Obawiam się, że w dzisiejszych czasach wilczaki nie mają szans na podia.

Ale za to radoche z biegania czerpać można jak najbardziej :)

Jasmina 19-03-2013 21:28

Jesteście super dziewczyny. Super torpedy - szybko i celnie :)

trunksia 20-03-2013 14:13

Dziękujemy za miłe słowa i cieszymy się, że się podobało :)

Następny nasz występ publiczny to prawdopodobnie Puchar Polski w Chorzowie 18-19.05. Chyba, że jeszcze jakieś pokazy lub nieoficjalne zawody wskoczą :)

A jakby ktoś z Chorzowa lub okolic chciał wpaść na trening to zapraszamy- co tydzień w środy od 18:30 przy stadionie śląskim w wpkiw w Chorzowie :)

Piter 20-03-2013 14:55

To zdradź mi prosze kilka sekretów i trików.:p:rock_3:lol:;-);-)

trunksia 20-03-2013 14:59

Quote:

Originally Posted by Piter (Bericht 452231)
To zdradź mi prosze kilka sekretów i trików.:p:rock_3:lol:;-);-)

Ha ha ha, a co chciałbyś wiedzieć ? :lol::lol::rock_3:cunao

Piter 20-03-2013 15:08

Quote:

Originally Posted by trunksia (Bericht 452232)
Ha ha ha, a co chciałbyś wiedzieć ? :lol::lol::rock_3:cunao

wsio :p. od A do Z .
to co ja "umiem" i wykorzystuję przy Was to "pikuś".Będę musiał strzelić film z naszego placu z przeszkód.czasami mam ochotę gamoniowi pokazać samemu jak to sie robi ...i hop przeszkoda i skok .
ale stara "rana wojenna";) kolana nie pozwala na wszystkie numery .

trunksia 20-03-2013 15:10

Quote:

Originally Posted by Piter (Bericht 452233)
wsio :p. od A do Z .
to co ja "umiem" i wykorzystuję przy Was to "pikuś".Będę musiał strzelić film z naszego placu z przeszkód.czasami mam ochotę gamoniowi pokazać samemu jak to sie robi ...i hop przeszkoda i skok .
ale stara "rana wojenna";) kolana nie pozwala na wszystkie numery .

A ćwiczycie z kimś czy samemu?

A tak a propo ludzkiego agility to bardzo fajna rzecz- bo pokazuje jak trudno jest zrozumieć psu co w rzeczywistości od niego oczekujemy :) Ja jak po raz pierwszy byłam "psem" i to prowadzonym przez doświadczonego przewodnika to w kółko "skakałam" nie to co miałam :P

Piter 20-03-2013 15:14

raczej samemu . raczej dla rozrywki nie zawodowo. tak dla zabicia czasu, urozmaicenia,niesystematycznie.
czesciej wolę / wolimy=zmuszamy do wyjścia do lasu rower lub dłuuuuuuuuuuuuugi spacer .
na plac jeżdzimy dalej raczej ale nia mamy takiego obowiązku , raczej profilaktycznie .

trunksia 20-03-2013 15:23

Quote:

Originally Posted by Piter (Bericht 452235)
raczej samemu . raczej dla rozrywki nie zawodowo. tak dla zabicia czasu, urozmaicenia,niesystematycznie.
czesciej wolę / wolimy=zmuszamy do wyjścia do lasu rower lub dłuuuuuuuuuuuuugi spacer .
na plac jeżdzimy dalej raczej ale nia mamy takiego obowiązku , raczej profilaktycznie .

Najlepiej ćwiczyć dla funu :) Choć fajnie czasem nawet będąc samoukiem wybrać się na jakieś seminarium :)

Piter 20-03-2013 15:26

Quote:

Originally Posted by trunksia (Bericht 452237)
Najlepiej ćwiczyć dla funu :) Choć fajnie czasem nawet będąc samoukiem wybrać się na jakieś seminarium :)

czas czas czas :twisted::(:?:roll:
doba musiałaby mieć .......... z 72 godziny . więc zawodostwo odpada .
wybieramy las i naturalne wyzwania :
-drzewa
-ambony
-kanały , bagna , cieki wodne pod drogą itd :p:(

trunksia 20-03-2013 23:55

A tu mam filmik z niedzieli od Graby :) dziękuje slicznie :)

Kulejący Aszczurex:

http://www.youtube.com/watch?v=JU26G...ature=youtu.be

Gia 21-03-2013 13:06

Ja tam nie widzę, żeby kulała ;) Jest tak samo świetna jak zawsze :twisted:

All times are GMT +2. The time now is 06:30.