Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Agility (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=22109)

trunksia 23-10-2012 20:37

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 441633)
Nooo jesteś szybsza niż wilczak:shock::shock::shock:

P.S. Fajnie Astka dała się nawrócić przy błędzie - coool!

Ha ha ha, z biegiem treningów większość przewodników normalnych psów (w seansie nie BC) staje się na torze szybszymi od nich :p

A co do nawracania to w sumie nie powinnam tego robić przy Aszczu, bo ją wszelkie błędy bardzo frustrują i prowadzą do ucieczkowego odpału- powinnam w sumie lecieć dalej. Ale jakoś mam manie próby nie dostania disa :)

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 441638)
Ale powinno sie bo to naprawde swietnie wyglada, pies jest wtedy pozytywnie naladowany, tylko ze my jestesmy bardziej stonowani, Urciowy nawet tak nie reaguje na wyzsze tony :twisted:

No nie wiem czy świetnie- mój mąż na ten przykład nie może na to patrzeć :lol:
A tak poważnie jest sporo zawodników biegających prawie w ciszy i wydających tylko pojedyncze komendy. Metody dobiera się pod psa. Asta akurat potrzebuje ciągłe stymulacji i przypominania, że ja też tam jestem i że biegnie ze mną a nie sobie a muzą :roll:

avgrunn 23-10-2012 21:31

Quote:

Originally Posted by trunksia (Bericht 441640)
Metody dobiera się pod psa. Asta akurat potrzebuje ciągłe stymulacji i przypominania, że ja też tam jestem i że biegnie ze mną a nie sobie a muzą :roll:

Na Smrodziacha stymulacja nie dziala ;) jak chce to zrobi jak nie chce to ma w nosie i zrobi z wielka lacha :p Coz, w naszym przypadku jaki pan taki kram :twisted:

trunksia 23-10-2012 21:42

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 441642)
Na Smrodziacha stymulacja nie dziala ;) jak chce to zrobi jak nie chce to ma w nosie i zrobi z wielka lacha :p Coz, w naszym przypadku jaki pan taki kram :twisted:

Ha ha ha, ja ciągle powtarzam, że mając taką panią Aszczu nie może być normalnym i spokojnym psem :P

avgrunn 23-10-2012 21:51

Quote:

Originally Posted by trunksia (Bericht 441644)
Ha ha ha, ja ciągle powtarzam, że mając taką panią Aszczu nie może być normalnym i spokojnym psem :P

(ostatnio brakuje mi przycisku lajkowania ;)) :lol:

A jak przyjemnie i wesolo gdy psiak pasuje charakterowo do wlasciciela

trunksia 23-10-2012 22:02

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 441645)
(ostatnio brakuje mi przycisku lajkowania ;)) :lol:

No mnie tez często go brakuje :) Szczególnie przy postach Puchatka vel Burej :)

A co do Aszczu to mnie się marzy czasem pies typu owczarek wpatrzony we mnie i reagujący na moje komendy :) Ale zaraz potem sobie zdaję sprawę, że chyba każdy pies byłby przy mnie takim piździelcem ;)

Puchatek 23-10-2012 22:35

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 441645)

Święta prawda!!!!
Ostatnio pokazaliśmy, że tuchlińskie dzikie burasy to ja, a ja to tuchlińskie dzikie burasy :twisted: /no dobra...... ja się kontrolowałam, jak nie ja....../
Tylko w kwestii "przyjemności" i "wesołości" bym polemizowała.......

Magda! Przywołuję Cię do porządku! :rock_3
Obejrzałam 2 razy filmik i miska nie przestawała mi się uśmiechać.... ta pasja. Pasja jest najfajniejsza. I Astka też!
I daję jej w nagrodę 5 punktów dodatkowych >in plus< za "szpule"...
Zuch-dziewczynka, a nie jakaś tam służbistka :lol::lol::lol:

.....
A teraz wybaczcie..... nie wiem, co sobie z matki-ziemii wygrzebała Laila i wcięła, ale nie da się dłużej usiedzieć przy komputerze.....Muszę przewietrzyć.......
.....

dorotka_z 23-10-2012 23:01

Super! Wg mnie świetnie Wasze biegi wyglądają. Naprawdę fajnie!

Ja już mniej więcej wiem, jakie to trudne, bo też ćwiczymy z Basztlianem od jakiegoś miesiaca :) Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że jest tyle kruczków i pułapek na zwykłm treningu a co dopiero na zawodach... Daleka droga przed nami, oj daleka :)

trunksia 23-10-2012 23:14

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 441650)
Super! Wg mnie świetnie Wasze biegi wyglądają. Naprawdę fajnie!

Ja już mniej więcej wiem, jakie to trudne, bo też ćwiczymy z Basztlianem od jakiegoś miesiaca :) Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że jest tyle kruczków i pułapek na zwykłm treningu a co dopiero na zawodach... Daleka droga przed nami, oj daleka :)

Ha ha, dzięki ;)

A z tego, że wbrew pozorom to nie jest łatwa dyscyplina nikt sobie nie zdaje sprawy dopóki sam nie spróbuje i jeszcze gratis z wilczakiem ;)

My ciągle pracujemy nad koncentracją... Ale to droga przez mękę. Ale Ci co widzieli Aszczu w Rzeszowie Ci wiedzą jaki kamień milowy został pokonany :lol:

Narvana 24-10-2012 07:07

Gratki :)
Az z lezka w oku wspominam moje lata na agility, wyjazdy, zawody, treningi...
Bawcie sie dobrze, wiem co czujecie na torze :)

trunksia 24-10-2012 08:12

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 441653)
Gratki :)
Az z lezka w oku wspominam moje lata na agility, wyjazdy, zawody, treningi...
Bawcie sie dobrze, wiem co czujecie na torze :)

Pewno miałaś niezły ubaw z nas :D Szczególnie po moich PRowych filmikach :> Choć akurat Gliwice nie były wycinane :)

A Ty kochana byś wróciła do agi :)

Bo my już bez tego nie możemy żyć. Teraz w weekend znów jedziemy do Horni Suchej na intensywkę i na zawody (zawody klubowe- for fun bo w Czechach nie ma klasy 0 ).

Narvana 24-10-2012 08:22

Chetnie bym wrocila, ale kasa troche no i zycie...
Czesto wspominam i cholernie mi zal, ze to sie urwalo...

Biegacie swietnie i macie fun, to najwazniejsze. Reszta to dodatki...

Grin 24-10-2012 08:33

Quote:

Originally Posted by trunksia (Bericht 441646)
A co do Aszczu to mnie się marzy czasem pies typu owczarek wpatrzony we mnie i reagujący na moje komendy :)

Asta jest wpatrzona w Ciebie i reaguje na komendy. Nie narzekaj, bo Ci ją podmienię na Łowcę na miesiąc i wtedy zobaczysz. :twisted: :D

Piter 29-10-2012 11:09

nie wiem czy mi sie uda ale pierwsza próba wstawienia filmu.
My nie "zawodowcy" ale tez mozemy sie pochwalić w wolnych chwilach w pracy :p. Muszę sie tylko podszkolic w odpowiednim miejscu umieszczania tych filmów .
http://www.youtube.com/watch?v=LrseL...ature=youtu.be

avgrunn 29-10-2012 11:34

heeheh, super, to taka oldschoolowa wersja agility :p

Piter 29-10-2012 11:40

wiadomo jak to w pracy musze zawsze wyrwać z godzine , dwie na wychasanie.Ileż mozna wytrzymać za biurkiem u pancia.:twisted:.

Gia 29-10-2012 13:11

Coraz więcej agilito maniaków ;)

Trunksia, Ty już weź przestań wreszcie narzekać. Asta biega pięknie, wcale nie tak wolno jak się wszystkim borderowcom może wydawać, ma super fun i jest lepiej z zawodów na zawody :) Jej mina mówi wszystko, jest bezcenna :)

Róbcie dalej swoje i koniec narzekania! :)

dorotka_z 29-11-2012 11:53

Trunksia, jak poszło na Mistrzostwach? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć wyników a jaskółki doniosły, że byłyście? :)

Gia 29-11-2012 13:53

Byliśmy, widzieliśmy, kibicowaliśmy :) Dziewczyny biegają super!!! :)
Ale co i jak dokładnie, niech trunksia napisze, pewnie czeka na filmiki :twisted:

trunksia 29-11-2012 23:05

Ha ha ha, no wyniki nie są powalające ;) Ale Aszczu biegała wbrew pozorom lepiej niż w Chorzowie. Ale każdego dnia zaliczała dwa disy, bo koncentracyjne nie było łatwo :) A raz byłyśmy 5/10 a raz 8/10 :)
Choć dla nas miejsca są nie ważne- liczy się zabawa i nauka panowania nad suczą :D

A na filmiki dalej czekam :(

Parę zdjęć ma Michał od Lunka to może coś wrzuci :)

dorotka_z 30-11-2012 10:05

Super! Najważniejsze to być zadowolonym z pracy :)

Oczywiście po cichu zazdroszczę wystepów ;)

All times are GMT +2. The time now is 10:41.