Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wychowanie i charakter (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Pytania i wątpliwości przyszłego właściciela CzW... (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21339)

Piter 22-08-2012 10:53

nie zgodziłbym sie co nagle to po diable ........ choć ten diabeł doprowadza mnie do szału :lol:

Emi 22-08-2012 15:12

Ups! I znowu się zawstydzę:oops: Zakodowałam sobie (źle przeczytałam) że szczeniaki są do odbioru w połowie września, a to chodziło o ich narodziny:oops: Nie mniej doliczając 2 mies na odchowanie wychodzi połowa listopada a to dla nas nadal trochę za wcześnie- chyba, że zmieni nam się sytuacja w domu.

Co do Twojego pytania to powiem tak. Wydaje mi się że wiem jakiego wilczaka szukam, co jest dla mnie priorytetem. Pisze "wydaje" ponieważ pewna będę dopiero kiedy przeżyję z nim życie;-) A tak serio to czy za rok będę mogła napisać, że jestem na 100% pewna? A może dopiero za 5,10,20 lat? A może w międzyczasie zmienię zdanie i pozamieniam priorytety? Bo teraz przykładowo chce psa, który będzie przede wszystkim członkiem rodziny i towarzyszem a później zapragnę prowadzić hodowle? Dlatego trudne jest to dla mnie pytanie- i jedyna szczera odpowiedz jaką mogę udzielić to to że na chwilę obecną wiem jaki jest (jak wygląda, jak się zachowuje) mój wymarzony wilczak:rock_3 Nie zamierzam jednak szukać ideału, bo tak jak napisałaś takowych nie ma- będę jednak węszyć w pobliżu;)

Dziękuje za linka- czytałam jakiś czas temu, teraz trochę sobie odświeżyłam wątek:lol:

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 437042)
Co wg Ciebie znaczy "niebawem"? :) Jeśli hodowca (niekoniecznie odnoszę to do miotów Inti czy Czakram, piszę ogólnie) kryje sukę teraz i to ogłasza, to dolicz 2 miesiące ciąży + 2 miesiące na odchowanie maluchów w hodowli i uzyskasz przypuszczalny termin najwcześniejszego odbioru szczeniaków. Czyli - 2-gą połowę grudnia :p

Zadam Ci jedno proste pytanie: czy jesteś pewna, że potrafisz już patrzeć na wilczaki i wiedzieć które ich cechy są dla Ciebie najważniejsze? Idealnego psa nigdy nie będziesz miała, więc powinnaś widzieć na czym Ci najbardziej zależy i szukać szczeniaka po rodzicach, którzy te cechy mają. Przeczytaj sobie ten wątek, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś, sporo rozjaśnia: http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9693

Serio, w przypadku wilczaków naprawdę sprawdza się maksyma: "co nagle, to po diable":twisted:

A co nie nagle, też po diable. :p

makota 22-08-2012 19:07

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 437042)
A co nie nagle, też po diable. :p

Hahah, oby po mniejszym :twisted:

Emi 23-08-2012 14:29

dupel:/ kasuje zatem

makota 23-08-2012 15:38

Quote:

Originally Posted by Emi (Bericht 437136)
Dlatego trudne jest to dla mnie pytanie- i jedyna szczera odpowiedz jaką mogę udzielić to to że na chwilę obecną wiem jaki jest (jak wygląda, jak się zachowuje) mój wymarzony wilczak:rock_3 Nie zamierzam jednak szukać ideału, bo tak jak napisałaś takowych nie ma- będę jednak węszyć w pobliżu;)

Uchylisz choć trochę rąbka tajemnicy? :)

Emi 28-08-2012 13:52

makota Ty już wiesz;-)
Quote:

Originally Posted by makota (Bericht 437140)
Uchylisz choć trochę rąbka tajemnicy? :)

avgrunn 28-08-2012 14:14

Quote:

Originally Posted by Emi (Bericht 437432)
makota Ty już wiesz;-)

Ej no teraz ja sie zaciekawilam :)

Emi 29-08-2012 16:29

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 437435)
Ej no teraz ja sie zaciekawilam :)

Widzimy się niebawem, więc będziesz miała okazję mnie skrupulatnie przepytać:rock_3 ale nie ma nic za darmo, potem ja będę przepytywać Ciebie, już tworze listę pytań :P

avgrunn 29-08-2012 17:17

Quote:

Originally Posted by Emi (Bericht 437510)
Widzimy się niebawem, więc będziesz miała okazję mnie skrupulatnie przepytać:rock_3 ale nie ma nic za darmo, potem ja będę przepytywać Ciebie, już tworze listę pytań :P

Z checia wypytam:twisted: , odpowiedziec na pytania tez moge, ale uwierz mi bedzie mnostwo, duzo bardziej doswiadczonych osob, ktorzy na pewno beda chetni by odpowiedziec :) takze dobra okazja by sie wszystkiego dowiedziec :)

All times are GMT +2. The time now is 09:55.