Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Żywienie i zdrowie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   WYNIKI: HD i ED (Danger! Radioactive zone! - chwalimy sie) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1464)

aneta1 07-07-2008 16:02

A czemu dopiero teraz ???????????????:lol: a nie od razu :lol::lol::lol::lol:
Dziękuję za gratulacje oczywiście w imieniu Hery ;-)
I przyłączam się do gratulacji dla Margo :p

DORA 07-07-2008 16:52

;-) A temu dopiero teraz -bo dziewczyny mają pierwszeństwo :lol::lol::lol: ale co tam przecież nie to jest ważne kto pierwszy ale żeby wynik był ok.;-) cieszymy się kazdą dobrą wiadomością razem z właścicielami :)

z Peronówki 07-07-2008 17:32

Dobra passa trwa... 8) Wczoraj dostalismy do reki wyniki EBRU BASTERA z Peronówki... Przeswietlony byl juz jakis czas temu, ale ciagle sie mijalismy z jego wlascicielami - az do wczoraj (BARDZO DZIEKUJEMY za odwiedziny i przepraszamy za pozniejszy stan i zapaszek Bastera :rock_3)... Tak wiec kolejny wilczak moze cieszyc sie stawami HD-A...

aneta1 07-07-2008 18:03

Oby jak najwięcej miało taki wynik
GRATULACJE dla EBRU BASTERA

sssmok 07-07-2008 18:08

No my sie przeswietlimy pewnie za jakies dwa tygodnie, a jak nie... to pewnie dopiero po przeprowadzce ;)

sssmok 07-07-2008 18:08

No i oczywiscie gratki dla rodzenstwa i calej reszty "Druzyny A" :D

shaluka 18-07-2008 23:52

Mam wielką przyjemność powiadomić, że do grona przebadanych wilczaków doszedł kolejny:
Ishtar z Peronówki! Prześwietlenie stwów łokciowych wykazało czyściutkie i tak samo biodrowych, ba nawet zostałyśmy pochwalone przez doktora Siembiede za wzorowy wygląd stawów Ish. Niestety mam problem by wstawić zdjęcia wpisu w rodowodzie i karty, ale może jutro w Mlada się coś na to poradzi :)

Pozdrawiamy wszystkich

JUPIII

aneta1 19-07-2008 06:07

Jak widać mamy urodzaj na zdrowiutkie stawy :lol: oby tak dalej WIELKIE GRATULACJE dla ish :cool3

Louve 19-07-2008 10:16

GRATULACJE dla Ishtar, no i dla Ciebie;)

z Peronówki 31-07-2008 15:21

Z przyjemnoscia pochwale sie kolejnymi dobrymi wynikami.... Tym razem na stol Dr. Siembiedy trafila IBONA i JUVART. Obie dziewczyny maja stawy az milo patrzec... Obie oczywiscie HD-A.... 8)

wolfin 31-07-2008 15:23

suuuper, gratulacje :)

Macia 28-08-2008 20:47

My również już po prześwietleniu. Freyr ma HD-A oraz ED 0-0. Bałam się szczególnie o łokcie, bo u niej są narażone na większy "wysiłek", ale wszystko jest wzorcowo. Jestem chyba jednak jedynym właścicielem, który z takiego wyniku się nie cieszy do końca. Myślałam, że może z prawym biodrem jest coś nie tak (byłby to punkt zaczepienia), ponieważ ta łapa jest słabsza. Ale będziemy szukać dalej. No i oczywiście się ciesze :rock_3.

Gaga 28-08-2008 20:52

Macia! My też Cieszymy się. bo walczycie tylko z jednym wrogierm a nie z dwoma.. :) Przy niedyspozycji Freyr, dyslpazja pewnie utrudniałaby sparwe.. wiec Hurra! dla tego wyniku ;) I usciskaj dzielna dziewczyne ;)

maria_i_wilk 29-08-2008 17:28

Quote:

Originally Posted by Macia (Bericht 155041)
My również już po prześwietleniu. Freyr ma HD-A oraz ED 0-0. [...] ponieważ ta łapa jest słabsza. Ale będziemy szukać dalej. No i oczywiście się ciesze :rock_3.

Zaniki mięśni, nerwopochodne, zdarzają się u ludzi po stosunkowo wydawałoby się niewinnych urazach. Pochylenie do przodu, kończące się wypadnięciem dysku i nieodwrócenie tego stanu odpowiednimi ćwiczeniami (czyli pracą mięśni pracujących w drugą stronę) prowadzi w ciągu od kilku miesięcy do kilku lat do zaniku mięśni (i nie tylko) tej kończyny, po której stronie jest ucisk na korzeń wychodzący z otworu międzykręgowego. Brak obciążania nogi (kończyny tylnej przez Freyr) może brać się stąd, że obciążenie wywołuje ból w charakterze prądu, mrowienia. Jednak zaniki mięśni nie pochodzą tylko z zanikania ruchu, ale głównie z zaburzonego odżywienia mięśni, z powodu nieprawidłowo funkcjonującego unerwienia naczyń w tym rejonie. To wadliwe (już na stale) unerwienie skutkuje też w bardziej miękkich paznokciach i cieńszej skórze oraz osteoporozie (w tej kończynie).
maria i wufi

Macia 30-08-2008 00:20

Zdaje sobie sprawe, że u Freyr nastąpił już zanik mięśni. Jednak podejrzewaliśmy, że coś z biodrem jest nie tak. Okazało się, że wszystko jest dobrze. Wiem, że Freyr jest w stanie chodzić co było widać na obozie, jednak nagle w domu "pada" i przestaje podnosić tył. Nie wydaje mi się, by było to spowodowane problemami fizycznymi. My się nie poddamy, a ludzie mogą mówić co chcą. Będziemy dalej z nią ćwiczyć, w wannie również, wózek też został przerobiony i nie może z niego wyjść więc walczymy dalej. Wieczni optymiści;-).

szasztin 02-09-2008 10:31

Dodaję zdjęcie z wpisem do rodowodu Crest( Hanka) Wilk z Polskiego Dworu.

Bez dysplazji!!!!

http://img185.imageshack.us/img185/8156/dscf1101om5.jpg

aneta1 02-09-2008 10:42

Wielkie Gratulacje dla Hanki i właścicieli też ;-)

Narvana 02-09-2008 16:27

gratulujemy :)

Joanna 02-09-2008 17:17

Bardzo się cieszymy!

shaluka 02-09-2008 17:47

Brawo dla kolejnych odpowiedzialnych wlascicieli <brawo>

All times are GMT +2. The time now is 05:50.