Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Z życia wzięte.... (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Wilk - jestem sobie bezpapierak, ale kochany jak kazdy CzW (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=6992)

Galicja 22-04-2009 20:41

Quote:

Originally Posted by AngelsDream (Bericht 207019)
Ale to, że jest w bazie nie oznacza, że zostanie rozmnożony, prawda?

Tylko pytanie, dlaczego się tam znalazł?

GRABA 22-04-2009 21:04

Quote:

Originally Posted by magdalena (Bericht 207079)
Tylko pytanie, dlaczego się tam znalazł?

Właśnie, bo już nie wiem czy to przypadek czy celowe działanie...... żeby znowu się w temacie zaczęła walka8)

Mam jednak nadzieję, że to przypadek:|

wolfin 22-04-2009 21:12

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 207099)
Właśnie, bo już nie wiem czy to przypadek czy celowe działanie...... żeby znowu się w temacie zaczęła walka8)

przypadek czego? psa w bazie? ile wiem na to muszi byc info i baardzo oficialne, ja to tak sobie niemoge dac na baze psow ktore nie istnieja i niemaja rodowodow. A jesli on TERAS jest w bazie, znaczy ze jakas oficialna info jest o wyrobienu w tym przypadku wloskiego rodowodu. Bo Gosia mogla jego dac kedy on przyjiechal do Polski,ale tego nie bylo bo nie mial papierow.
Ja tak samo zdziwiona jak i reszta, bo jakos on mial dom w Polsce a tu takie nowinki. Tez czekam na oficialna wersje Shaluki czy Margo.

sssmok 22-04-2009 21:22

Quote:

Pies pojawil sie nagle w bazie jako rodowodowy, bo przeciez baza = rodowod... A Wilk to podobno domowy "bezpapierak" mieszkajacy u tajemniczej osoby, gdzies w PL. U nas rodowodu by nie dostal.

Jak dla mnie za duzo krecenia w tym temacie - nie po raz pierwszy niestety.
Nie sadze, zeby ktos chcial wywolac wojne. Raczej dowiedziec sie, co w takim razie dzieje sie z Wilkiem, skoro jednak najwyrazniej ma rodowod.

aneta1 23-04-2009 05:52

hmm ciekawe ?

Rona 23-04-2009 06:42

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 207158)
hmm ciekawe ?

W tej sprawie mnie już nic nie zdziwi.

Grin 23-04-2009 09:26

A przy okazji; zauwyżyliście, że jego dziadek zmienił właściciela? ;)

Jest też parę innych zmian... :)

Gia 23-04-2009 11:13

A tak w ogóle to jego rodzice są rodzeństwem... więc rodowód i ojca i matki jest taki sam :shock:

anetawron 23-04-2009 12:18

Ciekawa sprawa... najważniejsze, żeby psu było dobrze... :roll:

Narvana 23-04-2009 12:21

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 207221)
A tak w ogóle to jego rodzice są rodzeństwem... więc rodowód i ojca i matki jest taki sam :shock:

No tu akurat pomylka, bo rzekomo, matka Wilka (czy tam Hamleta) jest Ina Radov dvor, nie Hena.
Quote:

jest to synek Hrona Radov dvor i Iny Radov dvor

Huan 23-04-2009 17:48

hmmm a to ciekawe.... to na jakiej podstawie twierdzisz, ze Hamlet to Wilk skoro rodzice Hamleta sa inni niz Wilka? Czyzby jednak Twoje zrodlo informacji nie pochodzilo z bazy... :twisted:

Narvana 23-04-2009 18:04

Sorry, Przemku, zdjecie mi wystarcza.
Slepa nie jestem.
Po tej sprawie, jestem skora uwierzyc w kazde klamstwo i przekrety.

sssmok 23-04-2009 18:55

Quote:

Originally Posted by Przemek (Bericht 207327)
hmmm a to ciekawe.... to na jakiej podstawie twierdzisz, ze Hamlet to Wilk skoro rodzice Hamleta sa inni niz Wilka? Czyzby jednak Twoje zrodlo informacji nie pochodzilo z bazy... :twisted:

Nie zauwazylam, zeby wilczaki byly AZ tak podobne do siebie, zeby bylo je latwo pomylic - to nie labki, czy dobermany (nie obrazajac wlascicieli zadnych z nich). Rasa jest bardzo niewyrownana eksterierowo. Kazdy kto oglada duzo tych psow (nawet jesli tylko w bazie), jest w stanie rozpoznawac je bez problemu. Zwlaszcza jesli mowimy tu o Wilku, ktory jest bardzo charakterystyczny i ciezki do pomylenia z innym psem.

Nie zaczynajmy znowu z teoria spisku, bo to juz jest smieszne.
Moze niech ktos RAZ szczerze odpowie na zadane mu pytania i bedzie spokoj. A tak to w kolko tylko krecenie - w kazdym temacie.

P.S. Moze ktos pomylil zdjecie, bo psa pomylic sie nie da w tym przypadku.

wilczakrew 23-04-2009 23:45

Najprawdopodobniej to zaszła jakaś pomyłka w bazie. Raczej jest tu coś pokręcone niz celowe działanie.

Gaga 24-04-2009 00:02

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 207100)
przypadek czego? psa w bazie? ile wiem na to muszi byc info i baardzo oficialne, ja to tak sobie niemoge dac na baze psow ktore nie istnieja i niemaja rodowodow. A jesli on TERAS jest w bazie, znaczy ze jakas oficialna info jest o wyrobienu w tym przypadku wloskiego rodowodu.

W bazie jest całkiem sporo psów, które nie mają rodowodu, więc chyba jedynym znakiem zapytania może być :jakie psy są rodzicami Hamleta.

Huan 24-04-2009 00:17

jeśli założymy, że pies w bazie o imieniu Hamlet to Wilk, to .... no własnie... :P I co wtedy? Czy z bazy danych można wyczytać, że nie znajduje się u nowego właściciela, o którym pisała Shaluka? Czy może wywnioskować, że jest rozmnażany? A może to że jest szkolony na obroży elektrycznej? Chyba nie... Co najwyżej, że Hamlet (a jeśli założymy, że to Wilk to niech będzie Wilk) pochodzi z hodowli Radov dvor, że ma takich, a nie innych rodziców, że urodził się w roku 2007 i że jest psem bezpapierowym (włoski rejestr wstępny LIR), nic więcej. Wszelkie dodatkowe informacje, to wyłącznie nadinterpretacja, która świadczy o nastawieniu piszącego.

GRABA 24-04-2009 06:55

Quote:

Originally Posted by Przemek (Bericht 207394)
Wszelkie dodatkowe informacje, to wyłącznie nadinterpretacja, która świadczy o nastawieniu piszącego.

Dokładnie o to mi chodziło;-)

Margo 24-04-2009 08:11

Quote:

To przypadek (choc pewnie znow znajdzie sie kilku fantastow, ktorzy nam zaczna dorabiac do tego teorie... :rock_3).

Hamlet to rzeczywiscie Wilk. Rzeczywiscie pojawil sie w bazie dopiero teraz (nie sadzilam, ze aktualizacja sa tak doskonale sledzone - nic sie nie ukryje :rock_3). Jest w bazie blad, bo rzeczywiscie jego matka jest Ina a nie Hena.
Ale cala sprawa jest stara, bo pochodzi sprzed roku (informacje o niektorych psach - te nieprzesylane przez hodowcow i wlascicieli - docieraja do nas ze sporym opoznieniem).

Krotko mowiac:
TAK - to ten sam Wilk. TAK - byl wpisany do wloskiego LIRa. Ale przed rokiem - wiec nie neguje to reszty jego historii opisanej tu przez Shaluke, bo od roku wiesci o tym psie nie mialam... a Alessia widywalam...

Narvana 24-04-2009 10:22

Quote:

Originally Posted by Margo (Bericht 207411)
(nie sadzilam, ze aktualizacja sa tak doskonale sledzone - nic sie nie ukryje :rock_3)

:twisted: bo niemalze codziennie wchodze na "profil" Hrona czy aby przypadkiem nie ma nowego zdjecia dodanego... :lol:

wolfin 24-04-2009 10:58

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 207391)
W bazie jest całkiem sporo psów, które nie mają rodowodu, więc chyba jedynym znakiem zapytania może być :jakie psy są rodzicami Hamleta.

non FCI to nieznaczy ze pies bez rodowodu. sa i inne organizacie kynologiczne. choc i Beny Radov dvor dzieci - oni nie maja rodowodu FCI ale ... maja rodowod i chodza na wystawy i moga byc rozmnazanie tylko ze nie w systeme FCI.

All times are GMT +2. The time now is 02:09.