![]() |
Quote:
|
Quote:
My się póki co chemikaliow wystrzegamy.. i o ile nas pomysłowość młodego nie zmusi (:twisted:), to będziemy żyć o samej wodzie z miłą chęcią :) |
Quote:
Ja nie widze w siersci problemu, nie wyobrazam sobie nie kapac psa z tego powodu. |
Rozumiem, że te kąpiele to w wyjątkowych sytuacjach? Moje maja długi włos i w zasadzie w ogóle ich nie kąpię. W lecie rzeka lub jakiś inny zbiornik wodny do pływania, w zimie śnieg. Albo i w marcu - tak jak dziś :lol:
Nie śmierdzą, mieszkają w domu. |
Quote:
Wiesz... ja niby w krakowie meiszkam, ale tak naprawdę to wieśniak jestem i często po lasach łażę - cenię sobie w psie, jeśli nie przeziębi się wpadając zimą do wody :twisted: (a nieprzemakalna sierść niewątpliwie jest bardzo pomocna :) ) |
Quote:
To chyba mam dziwnego owczarka bo jak sie go nie kapie dlugo to smierdzi, podobnie z jamnikiem i podobnie z nasza kundelka, Uro w sumie najczystszy jest. |
No to nie wiem czemu, moje nie śmierdzą i w dotyku też miłe są. Młodsza nie była kąpana NIGDY, a Lea raz jeden szamponem, a tak to woda, albo z węża w lecie, no albo przy okazji pływania.
|
Kazdy ma inna tolerancje psa i inne zwyczaje.
|
Quote:
|
Prawidłowa sierść wilczaka jest twarda, nie miękka, a taka raczej sama się czyści i nie absorbuje tak zapachów. Kiedyś sędziowie w Czechach sprawdzali, czy czasem wilczak nie jest milutki w dotyku. ;) Ale ostatnio nie widziałem, żeby zwracano na to większą uwagę.
|
Quote:
|
Sierść zmienia się wraz z wiekiem? Varguś całe życie miał miękką raczej, a na głowie to już szczególnie. Loko wydaje mi się, że ma podobnie miękką. Natomiast o ile mnie pamięć nie myli, tata Varga, Dragon Eden severu miał bardzo szorstką sierść.
|
Quote:
|
Quote:
-zdechłą rybę już rozkładającą się :roll: ( chyba wygrywa z tym pierwszym ) najlepsze jest jak po żarciu chce sie zmieścić do miski ;-):lol: -na żerowisku bobrów lub -szybki niekontrolowany skok z kajaka do Odry :twisted::p:lol: |
Quote:
Quote:
Dobra, zapytam wprost, bo nie daje mi to spokoju: czy sierść może się zakręcić? |
Quote:
|
Ja wciaz jestem propagatorem kapieli, lubie pchnacego psiaka i tyle :)
Co do rysunku, mysle ze jednak znalazloby sie wiecej psow, ktore da sie podciagnac pod ten rysunek |
Quote:
Ulvarka za to katuję furminatorem, a w okresie kłaczenia to mam prawdziwą obsesję. Nie puszczam go dopóki wszystkie włosy nie są przylizane;) Quote:
no i po raz enty dodam, że oceniam tylko to co widziałam, a dużo nie widziałam |
Quote:
Mojemu to raczej nie grozi. On ma kudły proste jak druty, nawet po wodzie, mimo takiego lekko pokarbowanego podszerstka... |
moze z wiekiem sta cie i lepsza :) wilczaki i genetika to dziwna rzec
|
All times are GMT +2. The time now is 01:12. |