![]() |
wow super,
to co Gierek Edward moze nastepnym tygodniu tez idzie do weta (zelzy od moich i jiego t.z. weta mozliwosci) |
Super! Bardzo się cieszymy!
|
dziszaj byl bardzo dziwny dzien. :)
Geryon vel Gierka ma zbadanie stawy z wynikem HD B, ED 0 hmmm najlepsze to ze wet powiedzial ze ten wynik poznej moze byc....HD A :roll: bo pies jiesce nie jiest doroslym wedlug fotek rentgenu :) a to i widzimi na miocie "G" wszystkie maja 16 miesiac ale wygliadaja na mlode baleryny. za pol roku powtorzymi badanie :) a narazie on jiest 1 REPEM z miotu "G" |
"Mlode baleryny" - co masz na mysli?
Zyczymy powodzenia pieknookiemu Gierkowi..... ;- ) |
Wkoncu wynik HD B to tylko podejrzenie dysplazji.. no ale w dokumentach wpisane :? Zobaczymy za pol roku,napewno poprawicie :) I gratulacje czystych lokci. Szkoda ze Guard nie bedzie reproduktorem.. Jest piekny,taki dziki :)
|
Daiva, wynik B (jak mnie od kilku lat edukuje taki jeden:P) to jest calkiem przyzwoity wynik- choc moje zdanie na ten temat znasz:)
Ale serio: golym okiem widac, ze miot G rozwija sie inaczej. Dluzej, wolniej. One nadal sa szczurowate i niedorosle, mimo ze inne czw w ich wieku juz udaja calkiem dorosniete ;) Oczywiscie nie wiem jak sie ma dzisiejszy wynik Gierki do przewidywanego pozniejszego, ale zyczymy jak najlepiej :) NO i gratulacje za odwage! Bo juz sie balam, ze epidemia "ukrywania" wynikow niezgodnych z oczekiwaniami zatacza coraz szersze kregi a tu taka mila odmiana ;-) Wymiziaj nozownika ;) |
"mlode baleryny" znaczy to ze sa dlugonoge lekke psy ktore jak biegaja to ogliadajas czuje sie jak w balecie :)
a o HD jiescze. cytat z regul FCI stopni HD A - normalne stawy biodrowe, wolne od dysplazji B - prawie normalne stawy biodrowe, wolne od dysplazji C - nieznaczna (lekka) dysplazja D - umiarkowana (srednia) dysplazja E - ciężka dysplazja |
Aha, już rozumiem ;-). No, to mój Varg tez prawie, prawie..... :p może nie długonogi, ale biega lekko :o
|
Quote:
|
Mam przyjemnosc poinformowac o kolejnym szczesciarzu..... 8) Wlasnie przyszedl wynik HAMMARA z Peronowki... Stawy wzorcowe, Bury calkowicie wolny od dysplazji.... HD-A !!! :happy
Najgorszy test Hammar ma za soba. Inne jak wystawy i test na (dosyc) grzecznego wilczaka zdal celujaco juz dawno temu... :rock_3 |
Kiedy my możemy nasze Dąbki prześwietlić, żeby wynik był liczący się?
Po skończeniu roku już można? |
Gratulacje dla właścicieli Hammara,tak dobre prześwietlenie było pewne bo Hammarek miodek pewnie podjada ;)
|
Można, choć chyba lepiej aby pies miał ukończone 15 miesięcy a wg niektórych nawet 18 miesięcy. U nas robi się od 12 miesiąca zycia- z wpisem do rodowodu, bo taki dla siebie to możesz zrobic kiedy chcesz.
|
Mnie dr Siembieda powiedzial, ze z wpisem dopiero po 15msc.
Hammarowi gratulujemy :) Jako pierwszy z Huliganow :) |
WIELKIE GRATULACJE dla Jotuna za..... 8) a niech sie wlasciciele sami chwala..... :rock_3
|
Czekam i czekam na to ich chwalenie i doczekać się nie mogę :lol: Co wyszło już wiem i WIELKIE GRATULACjE :cool3:klatsch
|
Nie lubię się chwalić ale jestem taka szczęśliwa że ho ho ho Przyznam się bez bicia czułam że będzie taki wynik
Jadiel z Peronówki HD-A http://jadiel.zperonowki.pl/main.php...serialNumber=1 |
Gratulacje!!! :cool3
Można być pewnym wyniku ale i tak stresik jest. Pozdrawiam Bożena |
Gratulacje dla Hery;)
|
Przede wszystkim gratulacje dla Hery i dla dla Margo za super zdrowy miot(tak po cichu jestem pewna że wszystkie JOTKI mają taki sam wynik ) a teraz mogę już oficjalnie ogłosić co następuje JOTUN Z PERONÓWKI WOLNY OD DYSPLAZJI WYNIK HD -A :happy:grosscool:grosscool:grosscool:klatsch:klats ch:klatsch
|
All times are GMT +2. The time now is 16:27. |