![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Chantalka wyskakuje do nas, do okna na bardzo dużą wysokość odbijając się kilkakrotnie na łapach jak kangur (pomijam jaką robi minę zaglądając nam w okno:lol:), więc stres był jak diabli, a teraz.......... - teraz czuję się lżejsza o 10 kg:p:p:p |
Kerri GD - zdrowa jak ryba :) HD B, ED 0 dziekuje rodzine Keriuka za taki piekny prezent
|
Bies Welkoscyrz (wpis dr. Blenau):
HD A ED O :lol: No to chyba mamy komplet badan. W naplywie gotowki moze zrobie jeszcze PRA :) dziekujemy Jotunowi i Nirvanie za dobre geny :) |
Oficjalne gratulejszyn, można dopuszczać:twisted:
Quote:
|
Uściskamy i pobłogosławimy, jakby co :) I teraz ze spokojem sumienia: kasze, w dupę i pod górę ;)
GRATULUJEMY! |
Quote:
|
Quote:
OOO, to może na SVP się wybierzecie? (nie pamiętam jak tam z wiekiem:roll:). Ja muszę znów kupić nakładkę żelową, bo kolejna robi za zabawkę Chantali:( |
Quote:
(taki mały off) |
Aniu, super wieści!
Cała szejtańska rodzinka gratuluje doskonałego wyniku :) |
Quote:
Jadę - najwyżej będą mnie zbierali:) - wreszcie dopasowałam wszystko i jadę! |
Dziewczyny, 40km to nie jest problem... Tylko troche pojezdzic, zeby sie przyzwyczaic, specjalnie odchudzac to sie nie trzeba 8).
A podejrzewam, ze i tak nie macie z czego ;) |
Brawo synus:happy Anula dzieki ze go nie zapasłas to i wynik superowy wyszedł:thumbs
|
Quote:
|
Quote:
Podziękowania należą się również całej rzeszy bezimiennych kurczaków, które maczały swoje łapki w tym sukcesie :? R.I.P. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
No gratulacje wielkie takich pięknych wyników prześwietleń, hohohoho:klatsch:):):)
|
|
Gratulacje dla Cory i Ryszarda:)Pozdrawiam.Spiderka
|
Super!!!! :)
|
|
Super, gratulacje :)
|
Super! gratki wielkie!:)
|
gratulejszyn!
|
Witajcie:) mamy za sobą ok 500 km ,padamy na uśmiechy ,ale jesteśmy szczęśliwi bo jest i z czego być bardzo ,bardzo zadowolonym:lol::lol::lol:.Odwiedziliśmy dzisaj dr.Siembiedę ,bardzo miły i konkretny człowiek.Jak zobaczył CsV stwierdził:"taki kawał drogi jechaliście,a to taka zdrowa rasa":p. Więc po sesji zdjęciowej wygląda to następująco: Czakram Galicyjski Wilk : HD- A :p ED ( 0,0 ). :sooo_hapy .Jesteśmy bardzo szczęśliwi !!! Pozdrawiamy Spiderka & Czakram & Diablica Galicyjski Wilk
|
Super! gratki! Fajnie, ze pojechaliscie osobiscie! Dr Siembieda jest mocno sympatyczny :)
|
I bioderka i łokietki! SUPER i gratulacje ;)
|
Dziękuję :) Najwarzniejsze że suka w samochodzie "wytrzeżwiała" i biega już jak szalona:)
|
To skoro ona trzeźwa, to Wy teraz możecie opijać ;)
|
Gratulacje! Super wyniki :)
|
Oj TAAAAK !!! :beerchug2
|
Gratuluje super wynikow i troszke zazdroszcze ze juz macie po wszystkim
|
Spokojnie doczekasz się tego dnia i super wyników. Tego życzę:)
|
Gratulacje!!!! Ekstra wyniki!!!!
|
Dziękuję:)
|
Gratulujemy, nie mogło byc inaczej.
Super wynik:beerchug2 |
Brawooo! Szczerze gratuluję:)
|
Super wynik, gratulacje :p
|
Biesas Girios dvasia - nasz totalny rudzelec HD A ED 0, pozdrawiam rodzine i bardzo cziesze sie z wyniku, bo takich psow jak on poszukac trzeba :)
|
Shey: ED (0-0), HD B
|
Ale sie wynikow posypalo. Gratulacje dla wszystkich!
|
Gratulacje ogromne:p:p:p!!!
|
Gratulacje!
|
Hej wszytskim,
powiedzcie mi w jakim wieku najlepiej robić prześwietlenia na dysplazję?? Znajoma twierdzi, że im cszybciej tym lepiej, ale zastanawiam się czy np. u takiego 2 czy 4 miesięcznego szczeniaka można już stwierdzić czy ma czy nie ma dysplazji, skoro układ kostny się jeszcze kształtuje? |
Z tego co wiem najlepiej jak skonczy 18miesiecy, no chyba ze sie zauwazy ze cos niedobrego sie dzieje.
|
W rasach zagrożonych robi sie koło 4 m-ca. Do 6 miesiaca mozna jest wiekszy wybór metod operacyjnych. Trzeba jednak pamietac ze rtg robi sie z premedykacja a to jest zawsze ryzykowne. Szczeniaki ocenia sie inna metoda niz do rodowodu w Pl. Na angielskim forum sa porownania Penn Hipow z wieku szczeniecego z wynikami ostatecznymi i sie mniej wiecej zgadzaja.
|
Narsil (Centuś Galicyjski Wilk) HD B, ED (0-0) :p
|
Gratulacje :p
|
Quote:
|
Gratulacje możecie świętować i biegać do woli:):):).Pozdrawiam Spiderka
|
Ja nie wiem co Wy wszyscy z tym rowerem ;) biedną Martynę chcecie na siłę w ramiona sportu pchać :) trzeba zapytać czy chce :))
|
Jeśli pies przez całe popołudnie z nudów gryzie (w głowę) to rower wydaje się wielką szansą na umęczenie bestii i ocalenie życia :p No ale może Narsil jest grzecznym chłopcem i nie ma potrzeby go męczyć :)
|
No gratki!
|
Super -gratulujemy:p
|
Gratulacje!!! możliwość wyściskania miałem dziś osobistą :) !!!!! Piękny, piękny, piękny a na dodatek zdrowy :)!!!!!
|
A jaki szczęśliwy i zmęczony po całym dniu wrażeń :twisted:
|
Gorthan Smok Seriat
Badanie u dr Siembiedy - rezultat to HD A :) |
Gratulacje!
|
Dziekujemy :)
Sung tez ma juz zrobione przeswietlenie, czekamy na wpis :) |
Gratulacje !!! :p
A moglby mi ktos przyblizyc jak to wszystko wyglada, ile trwa badanie i czy od razu dostaje sie wpis do rodowodu? Jak bardzo przytomny lub nie jest pies po badaniu? Bo w wakacje planuje sie wybrac do Wroclawia na przeswietlenie z Urciem i musze sobie jakos czasowo wszystko zgrac. |
Ja zdjęcie Narsilowi robiłam w Stargardzie, młody dostał głupiego jasia, zdjęcia na CD dostaliśmy od ręki. Badanie trwało może z pół godziny. Potem tylko wysłaliśmy poleconym razem z rodowodem i kasą do dr Siembiedy. Na drugi dzień oddzwonił i powiedział jak sprawa wygląda ze stawami a kilka dni później odesłał rodowód już z wpisem.
Bardzo sprawnie to wszystko poszło. A po głupim jasiu młody może z godzinę dochodził do siebie. ;-) To pisałam ja, Martyna :) |
Quote:
przy badaniu musza byc dwie osoby trzymajace psa. |
Bardzo się cieszymy i gratulujemy braciszkowi :)
|
Quote:
|
Jeśli dane są aktualne, to równe dobrze możecie zostać na miejscu: Prof.dr hab. Antoni Kopczewski
Zaklad Higieny Weterynaryjnej Ul. Kaprów 10 Gdańsk tel. 058 552 12 68 Nie ma obowiązku badać u dr. Siembiedy, nawet jeśli jest bardzo dobrym i uznanym radiologiem:) |
Quote:
|
Quote:
Nie wiem gdzie jest aktualna lista, a przydałaby się :) |
Quote:
|
"Oceny radiogramu dokonuje, co najmniej dwóch lekarzy, każdy z nich musi być członkiem Weterynaryjnej Rady Konsultacyjnej d/s Dysplazji
Ocena prześwietlenia wpisywana jest do rodowodu przez członka Rady Konsultacyjnej, który wykonał badanie" - czyli powinni przez telefon podać nazwisko takiego lekarza. Reszta się zgadza, od 18 miesiąca:) Oczywiście to już czysto informacyjnie-nie namawiam na żadne miejsce:) |
Quote:
|
|
Gorthan Sung'manitu Tanka - HD A, ED 0/0 8)
Czyli mamy juz komplet - wszystkie "eski" sa zdrowe :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Gdybym pila - to wlasnie bym opijala ;) Strzydze robilam zdjecia w Olsztynie. Profesor bardzo dokladny - wszystko pokazywal i tlumaczyl ;) Ocenial i wpisywal na miejscu, po wykonaniu zdjecia. |
ja bym wolala pojechac do jakiegokolwiek uprawnionego weta niz wysylac. ale ja mam schize narkozowa i bym osiwiala gdyby sie okazalo ze fotka jest zle zrobiona i trzeba jeszcze raz psa usypiac.
ale mozna tez zadzwonic do prof. Siembiedy i zapytac z ktorej lecznicy na polnocy przychodza ladne fotki :) |
Wielkie gratulacje dla wszystkich "ESEK " bardzo się cieszę :psuper wyniki :p:p:p.Spiderka
|
Quote:
kazdy rejon Polski ma wyznaczonego weta uprawnionego do wpisywania w rodowodzie wynikow przeswietlenia, i jesli nie ma podejrzen o "ustawki", nie ma co sie bac takich wpisow... |
Widze, ze zaczyna sie sezon przeswietlen.. ;) Wiec i ja dokladam dwa:
Morta z Peronówki - HD-A (PL) Utukku z Peronówki - HD-A, ED 0 (ES) |
Gratulacje dla wszystkich "prześwietlonych":p:p:p - cieszy taki zdrowy stan!
|
Gratulacje dla kolejnych zdrowych.:p
Naszym burym robilismy przeswietlenie u naszego weta dr.Bandury http://www.lecznicachylonia.pl/ |
Quote:
I gratulacje dla Uttuku mam nadzieje ze Urciowaty tez bedzie mial wszystko zdrowe choc ciagle sie boje ze przez to swoje dzikie fikolkowanie cos sobie zrobi |
Gratulacje! szczegolne dla eSek :)
Co z tym wiekiem do przeswietlen? szukam i nie moge nic na stronie ZKwP znalesc, slepam? To kazdy kraj ustala sobie sam czy to przepisy FCI? |
Ulvar Lupusek – HD A, ED 0/0 :sooo_hapy:sooo_hapy:sooo_hapy
http://img7.imageshack.us/img7/6683/25566482.jpg Właśnie wróciliśmy od dra Nowickiego, bardzo sympatyczny, konkretny, solidny. Wyczerpująco odpowiada na wszystkie pytania. Zainteresowany rasą, szczegółowo oglądał rodowód, pytał się o rodziców, dziadków. Jeśli właściciel skontaktuje się z nim wcześniej telefonicznie, zdjęcie będzie wykonane w zaufanej klinice i jego autentyczność nie będzie budzić wątpliwości, to opisze też takie wysłane pocztą. Ulvarek nie był uśpiony, dostał tylko zmulacz ale on zawsze bardzo spokojnie znosi wizyty u weterynarza. Teraz jest trochę zaspany ale i tak próbował już ukraść olej, a nie minęły jeszcze 2 godziny;) Za środek zmulający płaciliśmy 35 zł (cena zależna od wagi), za zdjęcie bioder i łokci z wpisem 250 zł . Sam opis przysłanego zdjęcia 100 zł. Cieszę się, że mamy to za sobą:) Ze względu na wielkość konika i tempo jego wzrostu byłam trochę niespokojna o wynik. Wynik A to dla mnie prawdziwy kamień z serca :D A dra Nowickiego bardzo polecam. |
Quote:
|
SUUUUPER ! Teraz wiosna, konik może brykać po łąkach :)
|
Super! Świetna wiadomość!
A gdzie przyjmuje dr Nowicki? |
Gratulujemy!
|
Gratulujemy !!!
A ja bym chciala wiedziec ile w koncu ma miec pies zeby mu zrobic przeswietlenie, bo ja tez wolalabym wiedziec w najblizszym czasie, a chyba jak taka pierdola czekam do 18 miesiecy. |
Dziękujemy:)
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A za opis bioder + łokci z przysłanych zdjęć - 150 zł. |
gratulacje dla Ulvara i pańciostwa za piekny wynik!!!!!
|
Też gratulujemy! Też gratulujemy!!:)
|
Quote:
|
Quote:
Jeszcze raz gratuluję i bardzo się cieszę z takiego wyniku prześwietlenia Ulvarka. Nam też w ubiegłym tygodniu profesor Nowicki opisywał zdjęcie. Ale o tym już Margo napisała: Mortka - HD A :-) |
Gratulujemy Ulvarkowi :p
|
Jak wyglada przeswietlenie cenowo, bo dowiadywalam sie wlasnie w Gdansku i zaspiewali mi jakas absurdalna cene za HD i ED, wiec juz nie wiem.
|
All times are GMT +2. The time now is 07:17. |