Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Adopcje (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=81)
-   -   Czw bez papierow - lewy miot Cézar Lupus Bohemia Genao (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=15289)

sssmok 23-09-2010 16:09

Quote:

Originally Posted by Puchatek (Bericht 326258)
"Tamta suka robi za wilka, wiec raczej spędza życie w kojcu"
Sssmoku, czy ja dobrze rozumiem... czyli chodzi o złapanie frajera bez kasy /wystarczającej na kupno rodowodowego/ "na wilka"?

Nie znam sytuacji ani czlowieka, ale tak wnioskuje z tego co przeczytalam w tym temacie.

Quote:

Originally Posted by Puchatek (Bericht 326281)
Jako ciekawostka specyfiki polskiej /zasłyszana od "moich" weterynarzy/:
u nas na wsiach, na przykład, nie ma problemu z regularnym szczepieniem na wściekliznę wszystkich psów. A dlaczego każdy wybuli te parę złotych na wszystkie psy? "Bo wiedzą sąsiedzi, jak kto siedzi" i zaraz uprzejmy donosiciel powiadomi odpowiednie organa, ile w rzeczywistości piesków ma chłop za płotem...
...

U nas normalne jest, ze weterynarz raz w roku objezdza gospodarstwa we wsi i szczepi wszystkie psy ;) Wszystkie - oprocz naszych, bo terminy nam sie nie pokrywaja, wiec jest na dwa razy 8)
P.S. Nawet jakbym chciala, to ciezko byloby mi sie doliczyc ile psow ma soltys :D

Bajka 23-09-2010 16:25

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 326294)
Nawet jakbym chciala, to ciezko byloby mi sie doliczyc ile psow ma soltys :D

A mnie zorientować się które są czyje, bo jesteśmy jednymi z nielicznych którzy mają płot;)

Miru 23-09-2010 16:35

U nas szczepią 2 razy w roku , z tym że panuje dziwna zasada pomocy sąsiedzkiej ( jeśli weterynarz przyjeżdża do psa sąsiada to automatycznie ląduje też u mnie:ehmmm).

A propos warunków

1. Hodowca ma obowiązek:

a).otoczyć opieką posiadane psy, zapewnić im higieniczne warunki utrzymania i należytą pielęgnację, właściwie żywić, chronić przed przypadkowym kryciem, poddawać szczepieniom ochronnym,

Wielu myśli że, jak zostawi psa na ogrodzonym terenie i raz dziennie walnie coś do miski to, pies ma suuuper opiekę.Hodowca to nie tylko ten który ma psy rasowe ,ale każdy kto posiada psa,unie się nim zająć i przestrzega pewnych zasad...( to tak wg. mnie).

sssmok 23-09-2010 18:24

Quote:

Originally Posted by Aga Wó. (Bericht 326298)
A mnie zorientować się które są czyje, bo jesteśmy jednymi z nielicznych którzy mają płot;)

U mnie ploty ma wiekszosc, ale tylko my bez dziur 8)
No i zamykamy brame :D

Rybka 13-10-2010 21:45

Czy ktoś pisał do właścicielki domniemanego ojca szczeniąt z prośbą o wyjaśnienie? Czy ustosunkowała się do tej sprawy?

maria 14-10-2010 00:09

Quote:

Originally Posted by Puchatek (Bericht 326189)
Bardzo ciekawy wywód, bo prowadzi do pytań...
-Jeśli ktoś zakłada pastucha POD PRĄDEM, to znaczy, że ma /uogólniając w temacie kynologicznym/ ...wilczaka...
-Jeśli ma pastucha BEZ PRĄDU, to /jw w temacie/ nie ma wilczaka...
-Hmmm... to trzeba mi było kupić psa z mazowieckiej hodowli /była tam... SUKA!/, gdzie teren był ogrodzony pastuchem z prądem?
...
Cholera! To CO ja kupiłam?
W "mojej" hodowli teren był bez pastucha, a prąd tylko w kontaktach, psia mać!!! :twisted:
...
Strach pomyśleć, do czego taka teza prowadzi... za chwilę może paść argument, że kto ma psa w klatce, to tym psem jest wilczak... :twisted:
O Jezu, boję się zadawać więcej pytań....

mój tekst miał charakter ironiczny i nie była to żadna teza. Jefta i Sssmok prawidłowo to zinterpretowały.

All times are GMT +2. The time now is 23:24.