Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Tak się bawi, tak się bawi stolyyyyca:) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=17529)

Gaga 30-11-2011 20:55

Lecę Wam popsuć trochę humor. Zwłaszcza Hacziemu i całej młodzieży, która jeszcze rośnie. Wiem, że ślizgawkę uwielbiają wszystkie dzieciaki i ludzkie i psie, ale to niebezpieczne dla stawów.
Sama cykałam na tych samych terenach fotki którejś zimy:
http://www.wolfdog.org/pics2/2010/1/...83-8520752.jpghttp://www.wolfdog.org/pics2/2010/1/...085-713123.jpg
ale jak dostałam porządny opiernicz od moich pań wetek, z wykładem włącznie, to już uważam.
Przekazuje dla porządku:)

anula 30-11-2011 21:00

wiem, nawet mowilam dzisiaj, ze ze szczeniakiem bym tego nie ryzykowala... na szczescie lod byl grubosci bibuly, wiec i slizganie symboliczne

Wonderfull Wolf ES 30-11-2011 22:08

Dokładnie, ten lód to taki na umowny bardzo ;-)

Wonderfull Wolf ES 01-12-2011 22:16

dzisiaj rano Wondera spotkała się z Larsiakiem:

https://picasaweb.google.com/1021587...eat=directlink

ja pełen frustracji i jeszcze większego podziwu dla fotografów, którym zdjęcia we mgle wychodzą:lol:

dorotka_z 02-12-2011 10:37

Pozazdrościłam :)
Może uda się spotkać jutro? :)

Gipson 02-12-2011 11:47

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 414439)
Pozazdrościłam :)
Może uda się spotkać jutro? :)

Ja nie dam rady, jestem poza Wawą. Chyba że masz ochotę do mnie wpaść? 50 km na północ...

GRABA 02-12-2011 16:48

https://lh6.googleusercontent.com/-J...o/s800/L10.JPG
:love:love:love - Larsiakowi zaczyna głowa zmieniać kształcik....

P.S. Paweł fotki jak zwykle przepiękne i oczywiście kradnę sobie:)

dorotka_z 02-12-2011 19:46

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 414450)
Ja nie dam rady, jestem poza Wawą. Chyba że masz ochotę do mnie wpaść? 50 km na północ...

Ochotę to może bym miała, gorzej z czasem :)

anula 02-12-2011 21:07

Marcin, kup Larsiakowi nową obrożę, bo mu takie dziadostwo u szyi wisi:?

http://pantuniestal.com/sklep/dziadostwo-2011/

;)

Wonderfull Wolf ES 03-12-2011 00:53

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 414460)
:love:love:love - Larsiakowi zaczyna głowa zmieniać kształcik....

P.S. Paweł fotki jak zwykle przepiękne i oczywiście kradnę sobie:)

Zmienia się zmienia chłopak w mężczyznę :)
Dziękuję i bardzo proszę - kradnij :)

Wonderfull Wolf ES 04-12-2011 18:43

standardowo przy weekendzie - Bies, Cheitan, Jaskier, Wondera

anula 04-12-2011 19:43

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 414608)
standardowo przy weekendzie - Bies, Cheitan, Jaskier, Wondera

Wyglada, jakby zabawa sie skonczyla, kiedy nadszedl Bies... ale to oczywiscie nieprawda :lol:

Wonderfull Wolf ES 04-12-2011 20:11

rzecz jasna, że nie prawda, tylko coś namieszałem z ustawieniem światła i na dużym ekranie okazało się, że poprześwietlałem:p

anula 04-12-2011 20:25

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 414620)
rzecz jasna, że nie prawda, tylko coś namieszałem z ustawieniem światła i na dużym ekranie okazało się, że poprześwietlałem:p

Pewnie dlatego, zeby dobrze doświetlić ciemnego Biesiaka :twisted:, no i przedobrzyłeś :p

Gaga 04-12-2011 21:24

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 414621)
Pewnie dlatego, zeby dobrze doświetlić ciemnego Biesiaka :twisted:, no i przedobrzyłeś :p

:roflmao
Dziękujemy za spacer:) Księciunio po dzisiejszych ekscesach właśnie przed chwilą raczył się obudzić....ech, starość, nie radość :D

Wonderfull Wolf ES 04-12-2011 21:33

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 414621)

mogło tak właśnie być:p

Wonderfull Wolf ES 10-12-2011 18:31

kiedy niunie (Bashtuniuniunia&Wonderfuluniuniunia) spotykają niuńków (Biesiuniunia&Larsiuniunia):

dzięki za wspólny czas!!! i do jutra!!!

anula 10-12-2011 18:41

My tez dziekujemy ślicznie! Puszyste i pachnące szampionem niegrzeczne Biesiątko zwinięte w kuleczkę odpoczywa na swoim posłaniu (tylko mi nic nie mówcie o kąpaniu wilczaka przed wystawą :evil: - Biesowi nie zaszkodzi letko napuszony włos, a smrodek był niekiepski)

dorotka_z 10-12-2011 21:41

I my dziękujęmy za spacer.
Super zdjecia. Pystynia bardzo nam się podobała :)

A Biesio jutro będzie czyściutki i pachnący. W sam raz aby podbić serce sędziny :)

Gaga 10-12-2011 22:31

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 415234)
A Biesio jutro będzie czyściutki i pachnący. W sam raz aby podbić serce sędziny :)

Czego i życzymy! Zastanawiałam się skąd ta zapowiedź, ale po obejrzeniu zdjęć i złapaniu równiejszego oddechu...wszystko jasne :D

Gipson 11-12-2011 19:45

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 415224)
kiedy niunie (Bashtuniuniunia&Wonderfuluniuniunia) spotykają niuńków (Biesiuniunia&Larsiuniunia):

dzięki za wspólny czas!!! i do jutra!!!

Ciekawe o której skończysz obrabiać/wybierać dzisiejsze zdjęcia... ??

<lol>

anula 11-12-2011 19:49

chyba byly robione w trybie nocnym - jak sie zmywalam, zachodziło slonce, i wracalam juz po ciemaku :roll:
no w kazdym razie wam zazdroszcze, ale przynajmniej zdazylam na rodzinny obiadek 8)

Gipson 11-12-2011 19:54

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 415292)
... ale przynajmniej zdazylam na rodzinny obiadek 8)

To tak jak ja.... odgrzewany kebab baranina łągodna (wersja talerz) z dnia wczorajszego a po drugiej stronie pyszna puszka mięska dla Larsiaka :)

anula 11-12-2011 19:58

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 415293)
To tak jak ja.... odgrzewany kebab baranina łągodna (wersja talerz) z dnia wczorajszego a po drugiej stronie pyszna puszka mięska dla Larsiaka :)

U mnie był kurczak tandoori z ryżem basmati :twisted:, a dla odchudzających się springrollsy (bez smażenia) z sałatą, kalarepką i marchewką z sosem chili słodko-ostrym
PS. suszony wołowy dłuuuugaśny fiutek czeka wciąż na Biesiaka, który to Biesiak teraz odsypia wrażenia i swój psi obiadek

Gipson 11-12-2011 20:05

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 415294)
U mnie był kurczak tandoori z ryżem basmati :twisted:, a dla odchudzających się springrollsy (bez smażenia) z sałatą, kalarepką i marchewką z sosem chili słodko-ostrym
PS. suszony wołowy dłuuuugaśny fiutek czeka wciąż na Biesiaka, który to Biesiak teraz odsypia wrażenia i swój psi obiadek

To po co ja wracałem do siebie do domu na NIBYobiad jak po drodze w Łomiankach takie smaczne potrawy....?!

anula 11-12-2011 20:14

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 415296)
To po co ja wracałem do siebie do domu na NIBYobiad jak po drodze w Łomiankach takie smaczne potrawy....?!

ale kurczak tandoori z ryzem basmati tez byl wczorajszy :p

Wonderfull Wolf ES 11-12-2011 21:09

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 415291)
Ciekawe o której skończysz obrabiać/wybierać dzisiejsze zdjęcia... ??

<lol>

właśnie skończyłem :), bo:

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 415292)
chyba byly robione w trybie nocnym - jak sie zmywalam, zachodziło slonce, i wracalam juz po ciemaku :roll:

a ja zdjęć w nocy robić nie umiem, niestety ;-)
oto i one - Wondera, Bies, Lars, Bashtee, Ulvar, Baner, Sharn:

anula 11-12-2011 21:21

No fakt, wyście jeszcze robili spacerowanie przed wystawą 8)
super miejsce, ale chyba tylko na tą porę roku :p
świetne hasanko 8)

Gipson 16-12-2011 09:39

Dziś na porannym spacerze nasze psy (Wonder i Lars) pokazały nam "zabawe w dzika". Zabawa polega na znalezieniu w mało uczęszczanych miejscach miasta, najlepiej niezaludnionych wcale, dzika i ganianie go. Zabawa podobna do gry w berka tyle że bardziej niebezpieczna ze względu na predyspozycje fizyczne ganianego.

Widziałem już w moim mieście jeże, sarny czy lisy, niektórzy mówią że widzieli wilka :D:D:D ale dzika po raz pierwszy... dobrze ze zwierz nie zapuszcza się blizej mojego domu!

Bajka 16-12-2011 10:10

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 415816)

Widziałem już w moim mieście jeże, sarny czy lisy, niektórzy mówią że widzieli wilka :D:D:D ale dzika po raz pierwszy... dobrze ze zwierz nie zapuszcza się blizej mojego domu!

No proszę bardzo! A niby że CYWILIZACJA taka w tej stolycy, a tu dziki i wilki luzem po ulicach chadzają;) Dobrze,że nie białe niedźwiedzie;)

dorotka_z 16-12-2011 10:17

A gdzie ten dzik grasuje?

anula 16-12-2011 10:18

Quote:

Dziś na porannym spacerze nasze psy (Wonder i Lars) pokazały nam "zabawe w dzika". Zabawa polega na znalezieniu w mało uczęszczanych miejscach miasta, najlepiej niezaludnionych wcale, dzika i ganianie go. Zabawa podobna do gry w berka tyle że bardziej niebezpieczna ze względu na predyspozycje fizyczne ganianego.

Widziałem już w moim mieście jeże, sarny czy lisy, niektórzy mówią że widzieli wilka :D:D:D ale dzika po raz pierwszy... dobrze ze zwierz nie
zapuszcza się blizej mojego domu!

Ufff, to dobrze, ze nas z wami nie bylo :lol:

Grin 16-12-2011 10:38

Quote:

uczęszczanych miejscach miasta, najlepiej niezaludnionych wcale, dzika i ganianie go.

No no, szacun. :D
Parę dni temu Łowca i jego kumpelka Melka wolały wykonać taktyczny odwrót i trzymać się na wszelki wypadek blisko swoich pańciów przez jakiś czas.
Tzn. nie wiadomo na 100 proc., czy to był dzik (dziki), bo było jeszcze ciemno na Muchowcu, ale co to mogło być innego? :D
Dzików tam ci dostatek.

jaskier 16-12-2011 10:49

A fotki jakieś są? Czy może był to jeden z tych nielicznych momentów, kiedy Paweł nie miał aparatu? ;)

Gipson 16-12-2011 12:00

Quote:

Originally Posted by jaskier (Bericht 415828)
A fotki jakieś są? Czy może był to jeden z tych nielicznych momentów, kiedy Paweł nie miał aparatu? ;)

To właśnie ten moment, poza tym one były w krzakach.

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 415826)
No no, szacun. :D

Ja dziekuje za taki szacun. Jak by ktores dostało z główki to bysmy teraz wszyscy płakali. Wole zeby Lars mial instynkt samozachowawczy

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 415825)
Ufff, to dobrze, ze nas z wami nie bylo :lol:

Boisz się dziczka? :)

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 415824)
A gdzie ten dzik grasuje?

My rano chodzimy nad Wisłę w okolicach Bielan dokładnie między mostem Grota a Centrum Olimpijskim. Spotykamy się na ogol w srody czasem w piatki o 7 rano. Wpadasz ? :)

Quote:

Originally Posted by Bajka (Bericht 415822)
No proszę bardzo! A niby że CYWILIZACJA taka w tej stolycy, a tu dziki i wilki luzem po ulicach chadzają;) Dobrze,że nie białe niedźwiedzie;)

Nie po ulicach... dzik byl na"terenie zielonym" :) A dokładnie to brzeg Wisły. Inne zwierzęta rzeczywiście można spotkać "na ulicy". Ale muszę dodać, że mieszkam na najpiękniejszej dzielnicy miasta i najbardziej zielonej :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

anula 16-12-2011 12:12

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 415838)
Boisz się dziczka? :):D

Nie, mój drogi Marcinie, dobrze wiesz, że raczej bałabym się O DZICZKA :twisted:

Gipson 16-12-2011 12:26

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 415839)
Nie, mój drogi Marcinie, dobrze wiesz, że raczej bałabym się O DZICZKA :twisted:

Właśnie z Pawłem zastanawialiśmy co by było gdyby...
i jedną z opcji bylo: .... gdyby byl z nami BIES :)

Byłaby niezła uczta!!!

Gipson 16-12-2011 12:28

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 414490)
Marcin, kup Larsiakowi nową obrożę, bo mu takie dziadostwo u szyi wisi:?

http://pantuniestal.com/sklep/dziadostwo-2011/

;)

Sugerujesz, że ta trzymiesięczna obroża już się nie nadaje?

Wonderfull Wolf ES 16-12-2011 13:35

Quote:

Originally Posted by Bajka (Bericht 415822)

Nawet jakby chadzały białe niedźwiedzie to myślę, że by bardziej ucywilizowane były od najdzikszego gatunku w Wwie - człowieka;-)

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 415838)
Ale muszę dodać, że mieszkam na najpiękniejszej dzielnicy miasta i najbardziej zielonej :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Jak rozumiesz to "zielona" :D :D :D :D :D :D ?????

Dzik faktycznie był wieeelki. Trochę to wyglądało, tak - pogon suczyska za Larsem, zatrzymanie, patrz Wondera jaki dużżżżyyyy pies w krzakach:)
Na szczęście dzik nie miał ani zapędów zabawowych ani obronnych więc towarzystwo w miarę szybko straciło zainteresowanie:twisted:

jaskier 16-12-2011 14:20

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 415852)
Dzik faktycznie był wieeelki. Trochę to wyglądało, tak - pogon suczyska za Larsem, zatrzymanie, patrz Wondera jaki dużżżżyyyy pies w krzakach:)
Na szczęście dzik nie miał ani zapędów zabawowych ani obronnych więc towarzystwo w miarę szybko straciło zainteresowanie:twisted:

No, ciekawe jak by się potoczyła akcja, gdyby więcej psów było :) Silne instynkty grupowe. Wystarczy, że jeden z psów by ruszył, reszta na pewno by dołączyła. A potem... albo dziczyzna na obiad, albo... grupowa wizyta u weterynarza ;)

Wonderfull Wolf ES 16-12-2011 14:29

Quote:

Originally Posted by jaskier (Bericht 415855)
No, ciekawe jak by się potoczyła akcja, gdyby więcej psów było :) Silne instynkty grupowe. Wystarczy, że jeden z psów by ruszył, reszta na pewno by dołączyła. A potem... albo dziczyzna na obiad, albo... grupowa wizyta u weterynarza ;)

Jakoś podskórnie czuję, że w starciu z dorosłym dzikiem lub maciorą z małymi vs. psy, te drugie by przegrały. Mam nadzieję, że nie dane mi będzie tego doświadczyć.

jaskier 16-12-2011 14:49

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 415856)
Jakoś podskórnie czuję, że w starciu z dorosłym dzikiem lub maciorą z małymi vs. psy, te drugie by przegrały. Mam nadzieję, że nie dane mi będzie tego doświadczyć.

Na pewno dane Ci nie będzie. Myślę, że gdyby sprawy zaczęły przybierać zły obrót, to bure dałyby nogę ;) Standardowa procedura przy polowaniu na grubszą zwierzynę. Myślę, że tyle instynktu samozachowawczego im zostało ;) Z tą grupową wizytą u weta, to miał być żart na temat naszych domowych, pożal-się-boże drapieżników :lol:

Gaga 16-12-2011 19:56

Zdecydowanie Kuba przeceniasz możliwy poziom oceny sytuacji przez nasze szare geniusze:) Stado się nakręca....łatwiej o ocenę sytuacji pojedynczemu osobnikowi. Na szczęście nic się nie stało, gdyby trafiło na całą grupę, obawiam się, że musieliby wkroczyć ludzie, dać równo wszystkim po pysku i rozgonić towarzystwo :twisted:

olgam 16-12-2011 20:59

Może trochę nie na temat...:grosscool Jak wiele wilczaków mieszka w stolicy lub okolicach??? :wolfie
Podejrzewam, że sporo, więc może jakieś towarzyskie spotkanie? (jetem nowa w tym towarzystwie i chciałabym troszkę poznać inne wilczaki):)

Gaga 16-12-2011 21:06

Quote:

Originally Posted by _Alexx_ (Bericht 415883)
Może trochę nie na temat...:grosscool Jak wiele wilczaków mieszka w stolicy lub okolicach??? :wolfie
Podejrzewam, że sporo, więc może jakieś towarzyskie spotkanie? (jetem nowa w tym towarzystwie i chciałabym troszkę poznać inne wilczaki):)

Mieszka więcej niż buszuje nad Wisłą, ale i tu grupa całkiem spora:)
Zabieraj futro i zapraszamy:)

olgam 16-12-2011 21:45

Jasne! Tylko kiedy i gdzie? I pytanie czy nie będzie przeszkadzło to, że mam 14 lat? Bo wiem, że wszyscy jesteście trochę starsi ode mnie ;-)

Gaga 16-12-2011 22:16

Quote:

Originally Posted by _Alexx_ (Bericht 415886)
Jasne! Tylko kiedy i gdzie? I pytanie czy nie będzie przeszkadzło to, że mam 14 lat? Bo wiem, że wszyscy jesteście trochę starsi ode mnie ;-)

Jak sie będzie zbierało to pewnie będzie rzucone hasło na forum:) My-starsi-jesteśmy grzeczni, czego nie zawsze można być pewnym jeśli chodzi o nasze psy:) Więc o siebie nie musisz się martwić:twisted:

Wonderfull Wolf ES 16-12-2011 22:51

Quote:

Originally Posted by jaskier (Bericht 415858)
Na pewno dane Ci nie będzie. Myślę, że gdyby sprawy zaczęły przybierać zły obrót, to bure dałyby nogę ;) Standardowa procedura przy polowaniu na grubszą zwierzynę. Myślę, że tyle instynktu samozachowawczego im zostało ;) Z tą grupową wizytą u weta, to miał być żart na temat naszych domowych, pożal-się-boże drapieżników :lol:

wiem, że żart8)tylko napawał mnie refleksją, że właśnie ja w ten instynkt samozachowawczy Sukullesa średnio wierzę :twisted: jak pisała Gaga - grupa własnymi prawami się kieruje

anula 16-12-2011 22:59

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 415892)
wiem, że żart8)tylko napawał mnie refleksją, że właśnie ja w ten instynkt samozachowawczy Sukullesa średnio wierzę :twisted: jak pisała Gaga - grupa własnymi prawami się kieruje

W Bieszczadach jak obydwa poszly w las za zwierzaczkiem, to nawet Księciunio, taki posłuszny przecież, dosyć się ociągał z powrotem... We dwójkę raźniej, a co dopiero we trójkę/czwórkę/piątkę :twisted:
Wtedy to i duży knurek nietraszny :roll:

olgam 16-12-2011 23:01

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 415889)
Jak sie będzie zbierało to pewnie będzie rzucone hasło na forum:) My-starsi-jesteśmy grzeczni, czego nie zawsze można być pewnym jeśli chodzi o nasze psy:) Więc o siebie nie musisz się martwić:twisted:

Raczej chodziło mi o to czy ja-młodsza-nie będę Wam przeszkadzać i czy w ogóle będę mile widziana...:lol: Nie lubię się wpychać gdzieś gdzie nie jestem potrzebna, więc wcześniej już się pytam;-)

anula 16-12-2011 23:03

oj tam oj tam

przeczytaj sobie pierwszy post z tego wątku ;-)

Problemem pewnym moze byc tylko dojazd - spotykamy sie raczej w D... Dolnej, czyli Zawady albo Kiełpin albo Kampinos - w te pierwsze dwa miejsca autobus nie bardzo dojezdza...

Wonderfull Wolf ES 16-12-2011 23:10

u mnie w samochodzie miejsce się znajdzie ;)

Gaga 16-12-2011 23:22

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 415896)
u mnie w samochodzie miejsce się znajdzie ;)

Jak Biesiak z Cheyemm zobaczą, że Wondera wysiada z auta z nowym facetem-ktoś dostanie łomot:twisted:

anula 16-12-2011 23:25

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 415898)
Jak Biesiak z Cheyemm zobaczą, że Wondera wysiada z auta z nowym facetem-ktoś dostanie łomot:twisted:

Nie strasz dziecka :p

Wonderfull Wolf ES 16-12-2011 23:27

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 415898)

ja, że tak promiskuitywnie prowadzam sukę:twisted:

Gaga 16-12-2011 23:27

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 415899)
Nie strasz dziecka :p

mówisz o Everecie?:) To już młodzież :p

Joanna 16-12-2011 23:30

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 415856)

My, niestety, dziki mieliśmy pewien czas pod domem. Wcale nie dzikie, jak widać (Chomiczówka).
http://dewi.zperonowki.com/galeria/a...58_G.sized.jpg (dla mniej spostrzegawczych - uszy Dewulca na dole zdjęcia a samo zdjęcie robione z roweru.

Teraz dziki jakby bardziej dzikie, więc nie wchodzimy sobie w drogę. Frajda średnia zmykać przez łąkę pod domem bo coś po zmroku chrumka...

olgam 16-12-2011 23:31

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 415895)
oj tam oj tam

przeczytaj sobie pierwszy post z tego wątku ;-)

Problemem pewnym moze byc tylko dojazd - spotykamy sie raczej w D... Dolnej, czyli Zawady albo Kiełpin albo Kampinos - w te pierwsze dwa miejsca autobus nie bardzo dojezdza...

W razie czego mam przecież rodziców... :p I naprawdę jestem mile zaskoczona takim podejściem do mnie ;-)

anula 16-12-2011 23:33

Quote:

Originally Posted by Joanna (Bericht 415902)
My, niestety, dziki mieliśmy pewien czas pod domem. Wcale nie dzikie, jak widać (Chomiczówka).
http://dewi.zperonowki.com/galeria/a...58_G.sized.jpg

Teraz dziki jakby bardziej dzikie, więc nie wchodzimy sobie w drogę. Frajda średnia zmykać przez łąkę pod domem bo coś po zmroku chrumka...

A czyje to ryże ucha na pierwszym planie? :) I co Dewulec na dzika?

BTW - łosie sobie chadzają po Wisłostradzie, to dziki koło Spójni nie mogą?

olgam 16-12-2011 23:44

Zanim się przeprowadziłam mieszkałam na warszawskiej Pradze Płn. prawie nad samą Wisłą... I dziki potrafiły "przeryć" pobliskie trawniki, zające biegały w starych sadach (było ich tam dużo zanim postawili bloki :?) sarny widziałam tam tylko kilka razy, ale miałam tez okazję spotkać się z nutrią albo czymś podobnym...8)

Gipson 17-12-2011 00:47

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 415900)
ja, że tak promiskuitywnie prowadzam sukę:twisted:

Marcin: To że jesteśmy ponad podziałami nie znaczy, że ponad LINGWISTYCZNYMI.

Ola: Trochę szacunku... gadaj po ludzku :)

Wonderfull Wolf ES 17-12-2011 08:42

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 415906)
Marcin: To że jesteśmy ponad podziałami nie znaczy, że ponad LINGWISTYCZNYMI.

Ola: Trochę szacunku... gadaj po ludzku :)

Ignoranci:rock_3
Ola - dobra, to po ludzku: jak tam mgr :D ??:twisted:

promiskuityzm - czyli wielu partnerów (seksualnych), głównie przygodnich, bez stałej relacji.

Gipson 17-12-2011 08:58

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 415909)
promiskuityzm - czyli wielu partnerów (seksualnych), głównie przygodnich, bez stałej relacji.

I my to mieliśmy wiedziec....?!

Wonderfull Wolf ES 17-12-2011 09:00

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 415911)
I my to mieliśmy wiedziec....?!

w sumie fakt, nie pomyślałem ;)

Gaga 17-12-2011 15:19

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 415909)

dziwka, znaczy :D

anula 17-12-2011 15:28

Ja u Wonderfulji obserwuje raczej zachowania odwrotne - nawiazuje relacje uczuciowe, nie seksualne - to znaczy:

lubie wszystkich, ale nikomu nie dam :)

Wonderfull Wolf ES 23-12-2011 15:11

Sukullus na mazurach dziwi się:

"Co, to ma być śnieg????"

https://lh6.googleusercontent.com/-O...zw/s512/w3.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-8...v0/s720/w9.JPG

anula 23-12-2011 17:40

Cukier-puder, ale i tak go wiecej niz u nasz...

Wonderfull Wolf ES 23-12-2011 19:21

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 416505)
Cukier-puder, ale i tak go wiecej niz u nasz...

Cukier - puder to bardzo trafne porównanie :)

Kiedy się widzimy, bo my stęsknieni!!!!!!!

tutaj więcej lasu pudrowego :)

Gaga 23-12-2011 20:07

A u nas w Ząbkach właśnie prawie tyle ;) Może i Wisła łaskawie przypudrowana chociaż ;)

Wonderfull Wolf ES 23-12-2011 20:41

Matka Natura po prostu Nas wspiera i robi Nam piar:
"Zima jest Z Dupy, a Ty skąd weźmiesz psa" :rock_3:lol::lol::lol:

olgam 23-12-2011 22:55

2 Attachment(s)
Everett był bardzo pozytywnie zaskoczony pierwszym śniegiem tej zimy (o ile nie pierwszym śniegiem w życiu... :lol:) Świetnie się dzisiaj bawił

Wonderfull Wolf ES 25-12-2011 19:44

U Nas śniegu brak, iście jesiennie:

wczoraj trochę śnieżnych pozostałości podczas wizyty u Lupuska było :)

p.s. Marcin, przekazuję pozdrowionia :)

Gaga 25-12-2011 19:56

Przestalibyście się szwendać po kraju i poszlibyście na porządny spacer w stolycy, co?;)

anula 25-12-2011 22:00

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 416676)
Przestalibyście się szwendać po kraju i poszlibyście na porządny spacer w stolycy, co?;)

No właśnie!

Gipson 25-12-2011 22:00

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 416675)
p.s. Marcin, przekazuję pozdrowionia :)

Merci beaucoup

Wonderfull Wolf ES 28-12-2011 15:52

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 416676)

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 416683)
No właśnie!

A proszę bardzo!! :) !!
w rolach głównych Bies Welkoscyrz, Baner (Tannin) z Peronówki i opuchnięta Sukullia - jak się okazało z powodu zapalenia ślinianek (zdrowa rasa, że hoho:D)

anula 28-12-2011 16:07

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 416889)
A proszę bardzo!! :) !!
w rolach głównych Bies Welkoscyrz, Baner (Tannin) z Peronówki i opuchnięta Sukullia - jak się okazało z powodu zapalenia ślinianek (zdrowa rasa, że hoho:D)

Nie wiedzialam, ze psy tez przechodza świnkę :?

Wonderfull Wolf ES 28-12-2011 16:16

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 416895)
Nie wiedzialam, ze psy tez przechodza świnkę :?

zapalenie ślinianek to świnka :) ? to w takim razie przechodzą :) jak kuracja 3 dniowa antybiotykami nie pomoże, to potrzebne będzie wsparcie chirurgiczne...

anula 28-12-2011 17:44

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 416896)
zapalenie ślinianek to świnka :) ? to w takim razie przechodzą :) jak kuracja 3 dniowa antybiotykami nie pomoże, to potrzebne będzie wsparcie chirurgiczne...

Swinka to wirusowe zapalenie slinianek przyusznych, a Mloda ma pewnie bakteryjne zapalenie slinianek podzuchwowych (nie wiem, czy psy maja przyuszne) - to podobno boli, pewnie dlatego nie jadla, bidula
Miziamy i zyczymy szybkiego wyzdrowienia i odzyskania apetytu...

Wonderfull Wolf ES 28-12-2011 17:55

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 416917)
a Mloda ma pewnie bakteryjne zapalenie slinianek podzuchwowych (nie wiem, czy psy maja przyuszne) - to podobno boli, pewnie dlatego nie jadla, bidula

dokładnie to ma i faktycznie podobno boli. Też szczęśliwie zapalenie nie zajęło żuchwy, bo wtedy jest bardziej niebezpieczny przebieg

Gaga 28-12-2011 21:18

Ooo bidnialek Wonderek :( Niech szybko zwalcza paskudztwo, trzymamy łapki!

Wonderfull Wolf ES 31-12-2011 16:59

sylwestrowe before party

:)

anula 31-12-2011 17:24

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 417237)

cudne podsumowanie roku, a Przyjaźń-Reaktywacja cieszy mnie najbardziej :p
Szczególnie te sceny w krzakach :rock_3

Gaga 31-12-2011 17:37

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 417239)
cudne podsumowanie roku, a Przyjaźń-Reaktywacja cieszy mnie najbardziej :p
Szczególnie te sceny w krzakach :rock_3

Bo ja zapomniałam....Biesiak tak pewnie z okazji dzisiejszych urodzin Księciunia :) Piękny prezent! I zacne zakończenie spacerowego roku, oby tak cały następny całe stado dokazywało radośnie!

Wonderfull Wolf ES 31-12-2011 17:40

o kurczę, to już wszystko jasne!!!!
STO LAT dla Księciunia!!!!!!!!! to piękny widok patrzeć na niego uśmiechniętego wśród psiaków!! Niech jak najdłużej przewodzi stadu!!!!!! dużo zdrówka!!!!

anula 31-12-2011 17:45

łojezu, to dzisiaj ksieciuniowe urodziny??? padamy do łapek i miziamy wirtualnie naszego dostojnego Przedszkolanka, niech mu kondycja i humor dopisuje zawsze i wszedzie:beerchug2
amen

Gaga 31-12-2011 17:46

Nażarty jubilat drzemie na podusiach, ja w jego imieniu dziękuję:) ( i wstyd mi, że zapomniałam:oops:).

Grin 31-12-2011 19:20

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 417246)
...zapomniałam:oops:).

No nie godzi się tak, nie godzi.:nonono2
Wszystkiego najlepszego!!! :)

Lupusek 01-01-2012 20:23

No to jeszcze my przesyłamy spóźnione, ale najlepsze życzenia urodzinowe dla braciszka! Życzymy tego, co wilczaki z miotu C lubią najbardziej: spacerów w psim towarzystwie i smacznego jedzonka: kurczaków i gnatów wołowych!
[U nas wczoraj impreza urodzinowa była na całego! Cayo tak szalała z młodzieżą (Morta i Sharn), że niestety zwichnęła łapę. Oj działo się, działo!:twisted: Braciszek też mógłby nas kiedyś odwiedzić :-)]

Rybka 02-01-2012 02:20

Spóźnione życzenia urodzinowe Tatusiowi i cioci Cayo przesyła Sheytan.
A ja się do niech dołączam :)
STO LAT!!!

GRABA 02-01-2012 07:43

i od nas oczywiście :Rose:Rose:Rose

Wonderfull Wolf ES 04-01-2012 22:29

Halo halo, myli państwo - korzystając z wolnego piątku może jakiś spacer, hę :twisted:???

Gaga 04-01-2012 23:05

Koniecznie! :)

Wonderfull Wolf ES 04-01-2012 23:26

więc kiełpin, zawadów?? godzina 10, czy może lepiej 11 :)?

Gaga 04-01-2012 23:32

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 417695)
więc kiełpin, zawadów?? godzina 10, czy może lepiej 11 :)?

Złośliwiec:) Jak dla mnie 11, ale dopasuję się, co do miejsca także.

Wonderfull Wolf ES 04-01-2012 23:38

Ja bym do kiełpina podskoczył, dawno tam nie byliśmy i się trochę stęskniłem :) Tylko coś reszta milczy...??

anula 04-01-2012 23:41

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 417700)
Ja bym do kiełpina podskoczył, dawno tam nie byliśmy i się trochę stęskniłem :) Tylko coś reszta milczy...??

bo juz prawie śpi... ja chetnie, gdziebądź :p

Gipson 05-01-2012 10:28

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 417701)
bo juz prawie śpi...

...albo pije w 3miescie :)
Ja tez jestem za. Pod warunkiem że Larsiak sie na mnie nie obrazi... podobno wieczorami kladzie sie w przedpokoju i ze smutną miną patrzy cały czas w strone drzwi :(

anula 05-01-2012 11:21

Quote:

Originally Posted by Gipson (Bericht 417722)
...albo pije w 3miescie :)
Ja tez jestem za. Pod warunkiem że Larsiak sie na mnie nie obrazi... podobno wieczorami kladzie sie w przedpokoju i ze smutną miną patrzy cały czas w strone drzwi :(

Jesli sie kladzie na pufie od kanapy w ten swoj specyficzny sposob, to rzeczywiscie bym sie martwila...:p

All times are GMT +2. The time now is 07:51.