Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Miot "A" Wilcza Saga (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=12348)

Louve 09-12-2009 21:41

Wczoraj młode były na przeglądzie miotu. W częstochowskim oddziale zkwp było tłoczno, gdyż ktoś miał tam imieniny. Jest jednak duży plis - małe mogły poznać jeszcze większą ilość osób. Wszyscy byli zachwyceni widokiem małych, grzecznych, puchatych kulek, a zarazem zszokowani wielkością ich kłów :lol:
Aczkolwiek piranie postanowiły udawać bardzo mile, niegroźne istotki, którym po głowie wcale nie chodzą żadne niszczycielskie plany. A co najciekawsze - wyszło im to perfekcyjnie.

http://img121.imageshack.us/img121/97/protok.jpg

Gaga 09-12-2009 22:34

No tak...szczepienia, tatuaże, przegląd.. lawinowo ruszyły zdarzenia nieuchronnie zbliżające Was do chwili gdy trzeba będzie maluchy pożegnać:) I pójdą swoimi ścieżkami ... oj będzie tęskno, nie? :(

Louve 09-12-2009 22:39

Oj będzie, będzie... już w niedzielę opuszcza nas Amantis, która domowo zwana będzie... Radochną :lol: Mimo wszystko nie będzie tak daleko i liczymy na częste spotkania ;)
Od niej się zacznie, a potem po kolei...
I jak ja później przyzwyczaję się do takiej ciszy w domu? 8)

Gaga 09-12-2009 22:46

Nagraj sobie ich największe wybryki i puszczaj w chwili najdotkliwszej ciszy :)
A serio-skoro będziesz widziała jak rosną i sa szczęśliwe to ta świadomość Ci wynagrodzi braki ilościowe w domu :)

Aa no i zawsze jednego możesz zostawić :rock_3

Louve 09-12-2009 22:52

No zostaje jeden, zostaje. Aresco urzekł mnie spojrzeniem. Ma w sobie to coś :rock_3

Gaga 09-12-2009 23:03

HA! No widzisz ;) Da Ci popalić za całą resztę i nie będzie Ci tak żal:twisted: To co? Już prawie witamy nowego, nie? ;)

Louve 09-12-2009 23:12

Taak. On już wie, że zostanie, co widać po jego zachowaniu. Chodzi taki dumny, stawiając drobne, acz zgrabne kroki, z wypiętą klatka piersiową. I to pogardliwe spojrzenie, rzucane ku rodzeństwu... :lol:
I oczywiście, jak już gryzie, to najmocniej. Ale już prawie umie szczekać na komendę. Tylko zamiast reagować na "głos", to reaguje na "woof". Sama muszę szczekać, by on szczekał. Później jakoś to będzie. Ważne, by go nauczyć na cokolwiek, kiedy taki rozmowny jest 8)
O nim mogłabym pisać i pisać... bo zachowaniem bardzo się wyróżnia od reszty. Ta jego pewność siebie... :lol:

Agnieszka 10-12-2009 03:38

A czy ktorys szczeniak jedzie gdzies na podlasie?

Louve 10-12-2009 18:40

Na podlasiu niestety żaden nie będzie. Większosć młodych zamieszka całkiem niedaleko mnie. Najdalej jedzie jeden z psów - bo na Mazury :)

AngelsDream 11-12-2009 02:07

Ale "woof" to przecież bardzo dobra komenda. :D

Baaj poleca. :D

shaluka 11-12-2009 11:02

Noo nie ma co małe już nie takie małe, oby były przeszczęśliwe w nowych domkach ;)

Lupusek 11-12-2009 18:12

Quote:

Originally Posted by Kasia&Cora (Bericht 261702)
Na podlasiu niestety żaden nie będzie. Większosć młodych zamieszka całkiem niedaleko mnie. Najdalej jedzie jeden z psów - bo na Mazury :)

Cieszymy się bardzo, mam nadzieję, że mazurski wilczak zamieszka gdzieś blisko nas - liczymy na wspólne spacery!

Karina 15-12-2009 17:56

witam :) dzisiaj mija drugi dzień Radochny w nowym domku :) wczoraj nam bardziej pokazywała swoje wilcze oblicze, a dzisiaj zaś w miarę grzeczna i opanowana, poza tym ładnie robi "siad" i siusiu na dworku :D momentami nawet daje znać, że potrzebuje toaletki, hehe :D dzisiaj to nawet więcej śpi niż się bawi - może to z tęsknoty, może zaczyna do niej docierać ta sytuacja... pozdrawiamy :)

Louve 15-12-2009 18:38

Ah, właśnie miałam napisać, że od Niedzieli stadko takie mniejsze o jedną piranię... :D
Cieszę się, że mała do Was trafiła - na pewno szybko się zadomowi. Ja tymczasem czekam na zdjecia i... najbliższe spotkanie. Ale to pewnie już po nowym roku :)
Poza tym, w galeriach młodych troszkę nowych fotek 8)

z Peronówki 15-12-2009 18:39

Quote:

Originally Posted by Karina (Bericht 263093)
witam :) dzisiaj mija drugi dzień Radochny w nowym domku :) wczoraj nam bardziej pokazywała swoje wilcze oblicze, a dzisiaj zaś w miarę grzeczna i opanowana, poza tym ładnie robi "siad" i siusiu na dworku :D momentami nawet daje znać, że potrzebuje toaletki, hehe :D dzisiaj to nawet więcej śpi niż się bawi - może to z tęsknoty, może zaczyna do niej docierać ta sytuacja... pozdrawiamy :)

Oooo... wilczak w moim (prawie) rodzinnym miescie... ;) Bedzie z kim chodzic na spacery.... 8) WITAMY :p

DanielZ 15-12-2009 18:48

Witamy witamy .Pabianice to nie daleko od nas .

Witek 15-12-2009 20:58

Aszczur z rodzinką również wita serdecznie :)

Grin 16-12-2009 09:10

Kolejny wilczak w Łodzi. :)

A dzisiaj chyba ten wielki dzień dla Beatki i w Katowicach będą dwa wilczaki!!! :p

DORA 16-12-2009 09:24

Witamy w wilczakowym świecie :lol: Widziałam domowe fotki - powiedzcie czy Radochna juz była na pierwszym polowanku? :rock_3 Bo rudzielec wiekszy od niej :lol::lol::lol:

Karina 16-12-2009 10:41

Quote:

Originally Posted by Kasia&Cora (Bericht 263118)
Ah, właśnie miałam napisać, że od Niedzieli stadko takie mniejsze o jedną piranię... :D
Cieszę się, że mała do Was trafiła - na pewno szybko się zadomowi. Ja tymczasem czekam na zdjecia i... najbliższe spotkanie. Ale to pewnie już po nowym roku :)
Poza tym, w galeriach młodych troszkę nowych fotek 8)

:) my również się cieszymy :D ! mam nadzieję, że szybko się zadomowi :) i tak nie jest źle :) ... zdjęcia będę wrzucać co jakiś czas do galerii na swoim profilu - będę dawać znać o nowych fociach Radochny :D no i spotkanka to koniecznie muszą się odbywać co jakiś czas :] i oby się udały zlotki całego rodzeństwa :D tylko niech się maluszek troszkę rozkręci, bo narazie to taka płochliwa i nieśmiała jest... ale staramy się jej uświadamiać że nie ma się czego bać :) a co do mojego miejsca zamieszkania to obecnie mieszkam z narzeczonym w Łodzi, a w Pabianicach jestem już tylko zameldowana i bywam tam co jakiś czas :P ale mieszkałam w nich ok. 10 latek :D poza tym moje rodzinne miasto to Sieradz :]

Dora, zgadza się :D Radochna bardzo polubiła zabawę w polowanie na przyjaciela rodziny - Lisosława xD

pozdrowionka dla wilczakowców :) !

All times are GMT +2. The time now is 12:15.