Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Żywienie i zdrowie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   WYNIKI: HD i ED (Danger! Radioactive zone! - chwalimy sie) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1464)

z Peronówki 23-02-2010 00:54

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 281579)
Margo, chciałam zwrócić uwagę ze czasem pisanie w sposób ogólnikowy nie jest dobre, bo np , jesli cena faktycznie okazałaby się piorunująco niższa to kto wie, moze bym Inti spakowała do samochodu i pojechała do Presov

To by mnie nie zdziwilo...
WLASNIE O TO MI CHODZI! 8) Gdyby CENA byla nizsza to bys pojechala... Ja zastanawiam sie nad badaniem oczu psow w Niemczech, bo CENA BADANIA jest nizsza i bada sie tu psy na wystawie (bez potrzeby umawiania sie).

Wytlumaczenie, ktore podalas jest LOGICZNE. Ja tez mam wybor - moge badac psy we Wroclawiu, albo w Berlinie. Badam we Wroclawiu, bo:
- psa nie usypiaja
- jest taniej
- wynik mam na miejscu
- itd

Gdyby te plusy mial wet w Niemczech, bo bym badala psy tam....

To jest nasz zwykly ludzki oportunizm....

Czym innym jest jednak placenie WIECEJ, gdy dostaje sie MNIEJ. I na dodatek trzeba przejechac (i oplacic) 1000, czy 2000km.... Nie zastanawia Ciebie CO powoduje, ze niektore osoby takie wycieczki robia i jeszcze sa zadowolone? ;)

Zapytam inaczej: CO musialoby spowodowac, abys zamiast przebadac Inti i fajnego weta w Krakowie, podajacego "bezpieczna" narkoze, gdzie zaplacisz powiedzmy 400ZL zdecydowac sie na wyjazd 1000km, gdzie wet zbada jedynie biodra i to za 800ZL... (+kolejne 400ZL za paliwo).
Oj, aby sie tak poswiecic to trzeba miec BARDZO POWAZNE powody... Dla "zabawy" sie czegos takiego nie robi... ;)

Galicja 23-02-2010 10:25

No masz racje:roll: Tylko ja staram się zawsze tłumaczyć sobie zachowania innych w sposób pozytywny.Ale może niedzisiejsza jestem.
Choć może oni lubią po prostu zwiedzać :twisted: raz jedno państwo, drugim razem inne....oczywiście to był żart :)

z Peronówki 23-02-2010 10:36

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 281631)
Tylko ja staram się zawsze tłumaczyć sobie zachowania innych w sposób pozytywny.Ale może niedzisiejsza jestem.

To sie swietnie zgralysmy... ;) Bo ja mam przeciwienstwo - po tym wszystkich przekretach, oszustwach i kombinowaniu z jakim mialam do czynienia przy zbieraniu materialow do bazy spowodowalo, ze kazda anomalia powoduje, ze obawiam sie, ze ponownie trafila sie jakas afera... Tym bardziej, gdy cos pasuje do schematu, ktory przerabialismy i przerabiamy stale od lat... ;)

Galicja 23-02-2010 10:51

to dobry z nas tandem :)

Witek 23-02-2010 22:41

A ja mam takie trochę teoretyczne pytanie do shaluki. Czy gdybym chciała szczeniaka po Gisie to czy miałabym możliwość wglądu do jego rtg i ewentualnej konsultacji z wetem?? Bo nie powiem Gis mi się straszliwie podoba, ale w tej sytuacji jako potencjalny nabywca szczeniaka mogę czuć się niepewnie...
Oczywiście pytam póki co w teorii bo drugiego psa chcemy mieć ale dopiero w bliżej nieokreślonej przyszłości. I nawet nie wiemy czy będzie to CzW.

wolfin 23-02-2010 22:44

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 281107)
powtorka- mozes powiedziec mi czy to sa wyniki ED oficialne ( tz. potwierdzone przez weta z licenzja FCI?)

to moze ktos inny o tym cos wie?

wolfin 25-02-2010 20:32

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 281107)
powtorka- mozes powiedziec mi czy to sa wyniki ED oficialne ( tz. potwierdzone przez weta z licenzja FCI?)

powtorka :)
Zerknelam dziszaj na strone p. Shaluki i co wydzimi? ze nie ma wpisanych wynikow ED. Jak to jest mozliwe ze przed tym bylo pisane:

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 280966)
I

Dodam, że i Gisotsu przeszedł ten najwazniejszy egzamin i tak ma HD A/A i ED 0/0 !!!!!!!!!!!! Teraz nic tylko teraz świętujemy :D:D:D:D:D:twisted::twisted::twisted:

Dodam, że rentgen robiliśmy w Presovie, u weterynarza, u którego sąprzeswietlane wszystkie wilczaki na Slowacji, od niego wszystko idzie do Klubu, wiec tym bardziej, się cieszymy z tego wyniku:)

Jescze raz pytam dla czego jest mowione ze ten pies ma zbadany ED, kedy tego nie ma na karcie badania.
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00352.JPG

Wyslalam email do klubu CSV na SK i odpwiedz jaka dostalam to taka ze nie ma eksperta na SK ktory mogl oficialne zbadac ED.
wiem ze fajne kedy pies jest zdrowy, ale po co wymislac wyniki, ktore nie sa potwierdzone przez weta FCI?
Shaluka mozes to wyjasnic?

z Peronówki 26-02-2010 17:43

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 282745)
Shaluka mozes to wyjasnic?

Odpowiedzi sie nie doczekasz, pozostaje tylko... zal, ze po raz kolejny sie nie mylilam.... :? Oczywiscie Gisu nie ma ED 0-0, bo nie zostalo wykonane oficjalne przeswietlenie (w Slowacji sie ich najzwyczajniej nie robi), a pies oczywiscie nie ma wpisu do rodowodu, ze ma czyste lokcie. Na stronie jego hodowli informacje o niby zdrowych stawach pewnie zostana - bo jak pisal kiedys Grzes: na stronie hodowli mozna klamac do woli... Jedni chwala sie nieistniejacymi wynikami bonitacji, to inni moga nieistniejacymi badaniami....

Pozostaje niesmak.... hodowla w Polsce sie dopiero rozwija, niektorzy jeszcze nie zaczeli hodowac, a juz w matactwach dorownujemy krajom z 1000 wilczakow... :roll:

shaluka 26-02-2010 18:15

Normanie śmiech na sali :D:D:D:lol::lol::lol::lol: Dzięki za poprawę humoru. Wy z taką wyobraźnią to albo bajki piszcie, albo idźcie do polityki, tam też wszędzie widzą oszustwa, matactwa i co tam chcecie. :rock_3:rock_3

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

z Peronówki 26-02-2010 18:18

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 283209)
Normanie śmiech na sali :D:D:D:lol::lol::lol::lol: Dzięki za poprawę humoru. Wy z taką wyobraźnią to albo bajki piszcie, albo idźcie do polityki, tam też wszędzie widzą oszustwa, matactwa i co tam chcecie. :rock_3:rock_3

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

OK, zakonczmy ta sprawe.
Wrzuc prosze nam link do OFICJALNEGO skanu WYNIKU badania stawow lokciowych (ED) u Gisu o jakim pisalas. A ja Ciebie wtedy nawet oficjalnie przeprosze....

wolfin 26-02-2010 18:20

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 283209)

fajne ze humor masz dobry. Podasz skan dokumentu o ED.
bo ja REALNE pytam sie o tym, przed jakis czas mi same slowacy mowili ze nie maja weta ktory robil ED. to po JAKA ....cholere tu robis awantiure, choc wyglada na to ze nie umies poprostu podac normalnej info w normalnym stylu, ja o tym pytam juz caly tydzien i nic.czy tak trudno odpowiedziec na proste pytanie?:

a pytanie bylo proste- czy robia ED oficialne, jesli tak to kto.

zeby nie bylo mowienia ze " nie widzialam pytania"
http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=273
http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=283
http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=299
http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=300

to dostanie odpowiedz czy znowu bedzie "spiskowa teoria".
a to wazne nie tylko dla mnie ale i dla innych kto bedzie chcial robic HD ED na SK. to pomoz innym
dzieki.

Palpatine 26-02-2010 22:11

Te forumowe przepychanki zwykle do czegoś prowadzą, czy mają na celu tylko pokazanie kto ma dłuższe pazurki?

wolfin 26-02-2010 22:19

Quote:

Originally Posted by Palpatine (Bericht 283303)
Te forumowe przepychanki zwykle do czegoś prowadzą, czy mają na celu tylko pokazanie kto ma dłuższe pazurki?

no jak to widzi :)
ja to chce dostac najprosta odpowiedz na moje pytanie. :
czy jest wet na SK, ktory robi oficialne badanie ED, przyznane w FCI?
odpowiedz moze byc taka :
tak, robi ten i ten wet ( wpisac imie )
albo
nie, tego nie robi bo nie ma uprawnienia.
czy to trudno? wyglada na to ze tak :rock_3

z Peronówki 27-02-2010 14:45

Quote:

Originally Posted by Palpatine (Bericht 283303)

Przepychanki i "pazurki" pasuja do tematu, gdzie dziewczyny beda dyskutowac, czy ladniejsza jest obrozka rozowa, czy czerwona... :rock_3

TEN temat jest powazny. Bo dotyczy zwyczajnego oszustwa... Zostal podany wynik, ktory nie istnieje, a uzytkownicy forum zostali oklamani, ze piesek XXX jest zdrowy.

To jak ktos do tego podejdzie, to juz sprawa jego etyki. Jesli sam hodowca czuje, ze ma prawo KLAMAC i OSZUKIWAC. A ewentualne wytkniecie takiego przekretu traktuje jako czepialstwo to... no coz...
W kazdym razie mi serduszko nie mieknie, gdy zwykle oszukiwanie ukrywa sie pod kolderka "milosci do psow"... bo milosc do pieskow powinna isc w parze z ODPOWIEDZIALNOSCIA i miloscia (byciem FAIR) w stosunku do ludzi....

Dla mnie temat zakonczony... bo przeprosin za to oszukiwanie po raz kolejny jak nic sie nie doczekamy... Daiva, bierz psy na spacer, szkoda tracic czasu... wiesz, ze historia lubi sie powtarzac... ;)

sssmok 10-03-2010 16:32

Mam pytanie. Wielkimi krokami zblizaja sie nam kolejne przeswietlenia... Na przegladzie p. Stepinski polecil nam dr Nowickiego z Olsztyna - mamy do niego blizej, jest taniej niz w Wawie i podobno to swietny specjalista (ma uprawnienia do wpisow do rodowodu oraz robi HD i ED). W ZKwP tez go polecali. Czy ktos u niego przeswietlal psa albo cos wie na jego temat?

Agnieszka 11-03-2010 15:51

Hmmm, nasze zdjecie, robione w Bialymstoku, bylo wysylane do jakiegos weta z Olsztyna - ale czy akurat do tego? nie mam pojecia, jestem teraz w Poznaniu i nie mam przy sobie rodowodu Vargusia. Sprobuje gdzies na jakiejs fotce znalezc, jesli to cos pomoze.

edit/
Tak, nasze zdjecie bylo u pana Nowickiego. Coz, osobiscie nie poznalam tego pana, ale lekarze z Bialegostoku, ktorzy polecili nas przeslac fotke wlasnie do Olsztyna, mowili, ze jest to dobry specjalista. Nie pamietam juz za bardzo, jak to bylo, ale wynik chyba dosc szybko do nas wrocil.

GRABA 11-03-2010 17:49

A ja właśnie dostałam wiadomość odnośnie Gisu.....

Chłopak tak jak, to było wiadome ma zdrowe stawy - a już tylko teraz oficjalnie potwierdzone w Polsce :roll: Aga zabrała go do weta, żeby nikt już jej nie musiał nic wytykać.....(:twisted:)

Zatem nie tylko piękny, ale i zdrowy jest nasz Gisu;) - niech rośnie dalej
w zdrowiu:p

z Peronówki 11-03-2010 18:34

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 286498)
Chłopak tak jak, to było wiadome ma zdrowe stawy - a już tylko teraz oficjalnie potwierdzone w Polsce :roll: Aga zabrała go do weta, żeby nikt już jej nie musiał nic wytykać.....(:twisted:)

"Wytykanie" to by bylo, gdyby pies byl przebadany (chodzi oczywiscie o ED)... A nie byl... To juz nosi inna nazwe... ;)

Cale szczescie jest happy end i sprawa zostala wyjasniona... A do grona polskich CzW dolaczyl kolejny (autentycznie 8)) zdrowy wilczak..... GRATULACJE!

Palpatine 11-03-2010 19:53

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 283424)
Przepychanki i "pazurki" pasuja do tematu, gdzie dziewczyny beda dyskutowac, czy ladniejsza jest obrozka rozowa, czy czerwona... :rock_3

Czasem z boku wygląda to tak, jakby powód wyciągnięcia "pazurków" był nieważny...ważne, że można komuś dop#$%#@!

Quote:

hodowca czuje, ze ma prawo KLAMAC i OSZUKIWAC.

Niestety, większość osób czuję się bezkarna. Kłamanie oszukiwanie i pomawianie jest coraz bardziej powszechne, niestety. Niech jednak każdy zacznie od siebie, a dopiero później poucza innych.

Quote:

(byciem FAIR) w stosunku do ludzi....

8)

sssmok 11-03-2010 20:04

Quote:

Originally Posted by Agnieszka (Bericht 286459)
edit/
Tak, nasze zdjecie bylo u pana Nowickiego. Coz, osobiscie nie poznalam tego pana, ale lekarze z Bialegostoku, ktorzy polecili nas przeslac fotke wlasnie do Olsztyna, mowili, ze jest to dobry specjalista. Nie pamietam juz za bardzo, jak to bylo, ale wynik chyba dosc szybko do nas wrocil.

Ja tez slyszalam, ze jest bardzo dobry. Polecano mi go nawet bardziej niz dr Blenau, u ktorej jak dotad robilam przeswietlenia. Mam zamiar pojechac do niego osobiscie - wiecej nie zrobie przeswietlenia u kogos kto nie ma specjalizacji. Dobrze wiedziec, ze ktos sie u niego przeswietlal.

Ala, a Ty nie robilas u niego?

P.S. Gratulacje dla Gisa ;)

wolfin 11-03-2010 20:08

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 281008)
Moze odzielic te posty od tematu, bo jakos nie sa w temat :)
Shaluka a juz na SK robia oficialny ED? bo ja kedy nie dawno od tym pytalam to powiedzieli mi ze nie maja speca od ED dla tego nie oceniaja. Jesli robia to fajne - i to tez oficialny resultat juz? ( moze wies od ktorego roku to juz oficialne?)
p.s. i gratulacje z przebadanym psem :) teras czekami na Kale ( eh nam to wazno bo mami Milo )

a to ja robie POWTORKE- dostam na to odpowiedz czy nie? jesli nie to oznacza ze na SK nie ma weta ktory robi ED i takie badanie Gisa jest klamstwem.
mi CALKIEM nie interesuje jaki wynik ma na PL ( ale tez narazie skanu nie bylo) - tu pytanie o badaniach na SK.
ale chyba odpowiedzi nie bedzie. :twisted:

z Peronówki 11-03-2010 20:10

Quote:

Originally Posted by Palpatine (Bericht 286524)
Niestety, większość osób czuję się bezkarna. Kłamanie oszukiwanie i pomawianie jest coraz bardziej powszechne, niestety. Niech jednak każdy zacznie od siebie, a dopiero później poucza innych.

To niestety tylko utopia... Ostatnio w zwiazku z tym tematem poszla cala lawina emaili i niestety w Polsce zaczyna byc nie tyle zle co TRAGICZNIE. To co sie wysluchuje o psach innych hodowcow, to co sie slyszy o wlasnych... niestety wlos sie jezy na glowie... Smutne jest, ze to nie sa "wojny hodowcow", ale klamstwa puszczane w eter przez zwyklych wlascicieli i osoby, ktore dopiero planuja zostac hodowcami... Strach sie bac, co bedzie za rok lub dwa, gdy "rozwina skrzydla"...

PS. Ciagle sie zastanawiam nad nowym tematem na forum. Tylko nie wiem czy powinno to byc "Najwieksze klamczuchy", czy "Najczesciej powtarzane klamstwa".... ;)

Palpatine 11-03-2010 20:23

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 286529)
Smutne jest, ze to nie sa "wojny hodowcow", ale klamstwa puszczane w eter przez zwyklych wlascicieli

Są ludzie i ludzie.
Dziwią mnie natomiast te słowa, bo niby jaki cel mieliby Ci zwykli właściciele, aby obmawiać jakiegokolwiek psa czy hodowce? Mają swoje psy, swoje rodziny, swój świat po co się mieszać do Waszego świata. Zresztą to forum, nawet ten temat jest przykładem, że to głównie hodowcy obrzucają się różnego rodzaju obelgami.

P.S. Poproszę o odpowiedź na PW

shaluka 11-03-2010 20:27

Nie powiem, ze nie zgadzam się z Patrykiem.

CO zaś do Gisa i jego prześwtlenia, po raz kolejny i ostatni pisze, ze sie po prostu cieszyłam, że Gisotsu jest zdrowy. I napisałam o tym, ba teraz jak pokazałam wyniki stawow łokciowych tez stwierdzili, ze na nich widać, ze sa zdrowe( co nie znaczy, ze nie miał robionych nowych zdjęć i by już nie było dop*** się jakiś bzdurnych szczególików, dostał oficjalny wpis w rodowodzie). I napisałam to na forum, bo sadziłam, ze tu też są miłośnicy, których ucieszy kolejny zdrowy czworonóg, naszej wspaniałej rasy. Zaś do bazy wysłałam TYLKO wyniki stawów biodrowych, bo to baza. Na stronie NIE kłamałam, tylko dodałam to co było wiadome. I tak samo zrobię, jak będzie miał badane serducho, oczy i resztę, gdzie nie jestem pewna czy będę mu wszystko wpisywać w rodowód, bo dla mnie liczy się zdrowie nie papierki. I nie oczekuje, ze to pojawi się w bazie, bo to baza i potrzebuje, oficjalne wyniki, no a bez wpisu to juz dla wiekszosci nie oficjalne. No i ok. Zawsze, jak ktoś bedzie miał watpliwosci badania, moze skontaktowac, się z lekarzem u ktorego bylo robione i zapytac. Bo przecież wszystkie wyniki są dokumentowane.
Dodam, ze nie dość, ze na paliwo nas wyszło wiecej, oczywiscie, w Wa-wie, byla znacznie gorsza droga(do Presova jechalam, ze znajoma i droga byla placona na pol, nie bylo korkow i swiateł pochlaniajacych paliwo), dluzsze czekanie, w kolejce i oczywiscie drozej, u samego weta. Ale to juz szczegoł. Jest jeszcze wiele spraw, ktore moglabym poruszyc, ale szczerze mi się nie chce i szkoda mi na to czasu.
Tak więc Gisotsu Crying Wolf
ED 0 & HD A.
Zrobiłam to tylko dlatego,ze mam dosc bzdur na swoj temat, zas Gisa nie dam imienia szargac.
Jedyne co się jeszcze w tym temacie wypowiem, to tylko tyle ile badzie potrzebne, przy dodaniu kopii rodowodu z wpisanymi wynikami.
Pozdrawiam i kończe ten temat, a wszystkim w Nas wierzących, dziękuję raz jeszcze :*
Mam nadzieję, ze przy najbliższej okazji opijemy dobre nowiny i odpowiednio to uczcimy ;):twisted:

z Peronówki 11-03-2010 20:29

Quote:

Originally Posted by Palpatine (Bericht 286536)
Dziwią mnie natomiast te słowa, bo niby jaki cel mieliby Ci zwykli właściciele, aby obmawiać jakiegokolwiek psa czy hodowce? Mają swoje psy, swoje rodziny, swój świat po co się mieszać do Waszego świata.

Swiete slowa... Wsrod hodowcow mozna znalezc rozne przyczyny - niczego nie tlumacza, ale sa pewnym uzasadnieniem "oczerniania innych"... Dziwi mnie to ze to wszystkiego mieszaja sie "zwykli ludzie", ktorzy niczego nie zyskaja poza satýsfakcja, ze "komus dolozyli".
Inny jest tez styl - hodowcy wyciagaja swoje grzeszki... takie ukrywane. My jednak mamy obecnie do czynienia z masowym WYMYSLANIEM problemow...

z Peronówki 11-03-2010 20:50

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 286537)
I napisałam to na forum, bo sadziłam, ze tu też są miłośnicy, których ucieszy kolejny zdrowy czworonóg, naszej wspaniałej rasy. Zaś do bazy wysłałam TYLKO wyniki stawów biodrowych, bo to baza. Na stronie NIE kłamałam, tylko dodałam to co było wiadome. I tak samo zrobię, jak będzie miał badane serducho, oczy i resztę, gdzie nie jestem pewna czy będę mu wszystko wpisywać w rodowód, bo dla mnie liczy się zdrowie nie papierki.

Nie wiem, czy nie rozumiesz, czy nie chcesz zrozumiec...
Jezdzic autem potrafilam od podstawowki.... Ale dopiero po zdaniu jazdy i otrzymaniu papierka moglam usiasc za kierownica i powiedziec, ze jestem kierowca... Proste i logiczne...

U Gisu dodalas ED zanim mial wykonane badanie. Mialas "szczescie", ale nie bylo prawda to co napisalas u siebie na stronie...
I skoro nie chcesz tego zrozumiec, skoro to dla ciebie jedynie "dop*** się" - Twoj problem...

A co do nieoficjalnych badan:

Sama mam w hodowli kilka przebadanych psow na oczy - bo wlasciciele
wykonali je przy okazji. Ale nie pisalam tych wynikow na strony, nie dawalam do bazy (i tak by nie dodali) i nie chwalilam sie na stronach, ze oczy maja idealnie czyste...
NIE, bo nie maja na to 'papierka'. Nie maja na to POTWIERDZENIA.

Mamy u siebie nowa pani kardiolog - koniecznie chciala poznac, czy jest roznica miedzy CzW i "normalnymi" psami... Mam wiec przebadane serca kilku psow. Ale mimo, ze serca maja jak dzwon, a my dostalismy sliczne EKG to nie moge sie tym pochwalic w dziale "badania serca", bo NIE JEST TO OFICJALNE.
Pochwalimy sie, gdy to badania potwierdzi jakis spec od serc, czylo osoba posiadajaca uprawnienia do wystawiania certyfikatow...

Tak, dla mnie tez liczy sie zdrowie. I pod tym wzgledem nie ide na kompromisy. Ale tez nie czuje parcia na szlo, aby moja milosc do pieskow i dbalosc o ich zdrowie bazowac na niepotwierdzonych wynikach. Jesli komus cos przedstawiam to jest to OFICJALNY papierek.

Nikt nie zakazuje chwalenia sie nieoficjalnymi wynikami. One tez sie w jakims stopniu licza. ALE daleko im do "papierkowych", bo za wynik na oficjalnym druku ktos odpowiada, ktos gwarantuje jakosc i fachowosc tego badania.
Ale robiac nieoficjalne badanie nie mownym ze jest oficjalne, bo ... klamstwo ma krotkie nogi...

shaluka 11-03-2010 20:55

Zapraszam na:
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00780.JPG
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00777.JPG

Swoją drogą, super, ze jak ktos inny po prostu napisze, ze zdrowy psiak, to sie normalnie mozna cieszyc, tylko niektórych, trzeba, chyba dla zasady sie czepiać. Never mind. Ale to juz koniec tłumaczeń, bo winni się tłumaczą, a ja winna nie jestem, robie to teraz tylko dla przyszlych malych Gisa, by nikt, nie spekulował, ze po chorym ojcu, czy co tam ludzie wymyślą. Dziękuję, za uwagę, to tyle z mojej strony w tym temacie.
Cześć Wam ;) i życzę wszystkim( przed prześwietleniem) by mieli takie wyniki jak Gis :) zaś reszcie raz jeszcze gratuluje :bigok

"Nothing is gonna change my world" ;) To tak natchnione piosenką:twisted:

wolfin 11-03-2010 20:56

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 286537)
Nie powiem, ze nie zgadzam się z Patrykiem.

CO zaś do Gisa i jego prześwtlenia, po raz kolejny i ostatni pisze, ze sie po prostu cieszyłam, że Gisotsu jest zdrowy. I napisałam o tym, ba teraz jak pokazałam wyniki stawow łokciowych tez stwierdzili, ze na nich widać, ze sa zdrowe( co nie znaczy, ze nie miał robionych nowych zdjęć i by już nie było dop*** się jakiś bzdurnych szczególików, dostał oficjalny wpis w rodowodzie). I napisałam to na forum, bo sadziłam, ze tu też są miłośnicy, których ucieszy kolejny zdrowy czworonóg, naszej wspaniałej rasy. Zaś do bazy wysłałam TYLKO wyniki stawów biodrowych, bo to baza. Na stronie NIE kłamałam, tylko dodałam to co było wiadome. I tak samo zrobię, jak będzie miał badane serducho, oczy i resztę, gdzie nie jestem pewna czy będę mu wszystko wpisywać w rodowód, bo dla mnie liczy się zdrowie nie papierki. I nie oczekuje, ze to pojawi się w bazie, bo to baza i potrzebuje, oficjalne wyniki, no a bez wpisu to juz dla wiekszosci nie oficjalne. No i ok. Zawsze, jak ktoś bedzie miał watpliwosci badania, moze skontaktowac, się z lekarzem u ktorego bylo robione i zapytac. Bo przecież wszystkie wyniki są dokumentowane.
Dodam, ze nie dość, ze na paliwo nas wyszło wiecej, oczywiscie, w Wa-wie, byla znacznie gorsza droga(do Presova jechalam, ze znajoma i droga byla placona na pol, nie bylo korkow i swiateł pochlaniajacych paliwo), dluzsze czekanie, w kolejce i oczywiscie drozej, u samego weta. Ale to juz szczegoł. Jest jeszcze wiele spraw, ktore moglabym poruszyc, ale szczerze mi się nie chce i szkoda mi na to czasu.
Tak więc Gisotsu Crying Wolf
ED 0 & HD A.
Zrobiłam to tylko dlatego,ze mam dosc bzdur na swoj temat, zas Gisa nie dam imienia szargac.
Jedyne co się jeszcze w tym temacie wypowiem, to tylko tyle ile badzie potrzebne, przy dodaniu kopii rodowodu z wpisanymi wynikami.
Pozdrawiam i kończe ten temat, a wszystkim w Nas wierzących, dziękuję raz jeszcze :*
Mam nadzieję, ze przy najbliższej okazji opijemy dobre nowiny i odpowiednio to uczcimy ;):twisted:

aha to znaczy ze wyniki z SK o ED byli nie oficialne, i tego nikt tam nie robi oficialne. Ale to wyciagnac mialam sama i dlugo pytac co i jak. Jakos Pani Shaluka nie ma czasu na odpowiedz. a zal...

shaluka 11-03-2010 21:04

Tu sie troche mylisz, bo jesli robisz u weta z uprawnieniami do danego badania, dajmy na to p. Garncarza, to kiedy zrobi badanie serca, to tez jest dokumentowane i to tylko od ilosci danej kasy, zalezy czy bedzie tylko w dokumentacji lekarza, czy także bedzie wpisane w rodowodzie. Zaś każdy wątpiący, może zadzwonić i się dowiedzieć. Ba, nawet po czymś takim, mozna później przyjechać z rodowodem i pozniej wpisać to do niego. Bo badanie bylo, wynik jest, udokumentowany i nie robią z tym problemu. Wiem, to bo będąc teraz na badaniu, wystraszyłam się, ze zapomniałam rodowodu, na co mi powiedziano, ze moge zrobic teraz badanie, zaś wpis można umieścić potem. I nie uważam by to było jakiekolwiek kłamstwo, skoro jest dokumentowane.
Ech, wybaczcie, ze teraz juz nie bede sie wypowiadac, ale szykujemy się na weekend, poza tym uciekam usypiac synka, bo coz www.wolfdog to nie moje zycie.

Dobrej nocy.

shaluka 11-03-2010 21:06

Daiva, daruj sobie. Bo to zal, Gisu ma zdrowe stawy i po raz kolejny potwierdzone to jest u kolejnego weta, co by nie było w moim kraju pochodzenia i TO jest wazne.
BYE

wolfin 11-03-2010 21:16

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 286549)
Daiva, daruj sobie. Bo to zal, Gisu ma zdrowe stawy i po raz kolejny potwierdzone to jest u kolejnego weta, co by nie było w moim kraju pochodzenia i TO jest wazne.
BYE

aha daruje twoje klamstwo o wynikach ED na SK. bo to zal ze hodowca nie umie odpowiedziec na proste pytanie TAK czy NIE o badania oficialne z kraju. i daruje, niech tak juz bedzie. pokazalas ze przekrety umies robic. Najwazniejsze ze teras wiemi ze na SK oficialnych ED nie da sie narazie zrobic, i to bylo waznejsze niz wyniki jakiegos tam psa.

Gaga 11-03-2010 21:51

Odpuść Daiva- wszystko jest doskonale jasne.;)
Rezultat cieszy, bo każdy zdrowy pies to powód do radości, szkoda tylko świadomego podejmowania ryzyka zdrowia psa (premedykacja do prześwietlenia). Ja bym dla NIKOGO na świecie nie ładowała psa dwa razy pod choćby głupiego jasia, bez ważnej przyczyny. Ale młody jest, dzielnie to zniósł więc mamy happy end.

jasmine 12-03-2010 13:23

Agneszka ,

Have you got official certifications about HD/ED results from both country?

Edit

shaluka 12-03-2010 13:54

Quote:

Originally Posted by jasmine (Bericht 286671)
Agneszka ,

Have you got official certifications about HD/ED results from both country?

Edit

Yes.
You can check here:
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00352.JPG
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00777.JPG
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00780.JPG

wolfin 12-03-2010 14:00

tu brakuje ED z SK oficialnego dokumentu. to z "both country" oficialnych wynikow ED nie ma, tylko z PL.( o tym i bylo gadanie o niczym przez 3 strony)
You have oficial ED only from Poland, not from SK.

jasmine 12-03-2010 14:03

So it is FACT !!!!!!
Gisu is HD/a and ED/0 , moreover Agneszka made x-rays in two different countries.
The x-rays and certifications are in public, everybody could see. Agneszka made much more efforts than many of you, and nobody has right to query of the results!

Agneszka ,

Off this conversation! You have a nice, succesfull and HEALTHY dog, you don't have to justify your rights. They are jelous and couldn't see over theire nose.

Edit

z Peronówki 12-03-2010 19:40

Quote:

Originally Posted by jasmine (Bericht 286683)
So it is FACT !!!!!!
Gisu is HD/a and ED/0 , moreover Agneszka made x-rays in two different countries.
The x-rays and certifications are in public, everybody could see. Agneszka made much more efforts than many of you, and nobody has right to query of the results!

Edith, I think you didn't get the whole situation. Agnieszka cheated about the ED results made in Slovakia and FIRST after the whole topic she decided to make the OFFICIAL one.
So please do not say us that she made "more efforts than many of you" in the case when she was the FIRST person who was publishing here NOT EXISTING results. Or with "more efforts" you mean 'wangling'. ;)
Anyway is really NOTHING to be proud about!

z Peronówki 12-03-2010 20:29

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 286554)
Odpuść Daiva- wszystko jest doskonale jasne.;)

Gaga, nie podskakuj! 8) Bo zaraz sie dowiesz, ze masz malego, suczego i agresywnego psa...... :lol:

Gaga 12-03-2010 20:42

Spoko ;) Jakoś mało mnie to rusza. Po rewelacjach o fryzjerze, o rzucaniu się do gardła (późniejszym uśpieniu go, a podaniu do wiadomości, że wpadł pod samochód) i paru innych-nic nie jest w stanie mnie zdziwić :)
Ale jeśli komuś lżej, że ma do czego porównywać to ja nikomu tej przyjemności zabierać nie będę. Rękawic też rzucać nie zamierzam, bo raz to zrobiłam i grupka krzykaczy i tchórzy dała dyla:)
Nam dobrze w naszym lesie bez względu na to, co powiedzą. Już kiedyś napisałam tym co próbowali budować podium i rozdzielac miejsca: my i tak patrzymy na to Z GÓRY :p

jacekjg 24-03-2010 10:32

Miło nam dołączyć do grona przebadanych wilczaków.Wczoraj byliśmy u dr Siembiedy na badaniu i Garo ma wynik HD-A i ED 0-0:lol::lol::lol:.Bardzo profesjonalne badanie ,sprawne jesteśmy pod wrażeniem.Tylko widok psa
po zastrzyku i później niefajny.No ale mamy z głowy i strasznie sie cieszymy.Pozdrawiam Mariola

Grin 24-03-2010 10:42

Brawo! Gorąco gratulujemy! :)
My się też wkrótce wybieramy, oby z podobnym skutkiem. :)

jacekjg 24-03-2010 10:45

To trzymam kciuki:lol:

z Peronówki 24-03-2010 10:49

Quote:

Originally Posted by jacekjg (Bericht 289547)
Garo ma wynik HD-A i ED 0-0

Brawa dla Czesia! :beerchug2 Tatus Juzio jest BARDZO dumny... :fingers1

Rona 24-03-2010 11:14

Super! :):):)

Witek 24-03-2010 12:01

My również przyłączamy się do gratulacji!!!

DORA 24-03-2010 12:15

:thumbs:happySuper , cieszymy sie razem z Wami :klatsch

Louve 24-03-2010 13:07

Ogromne gratulacje! :happy

szasztin 24-03-2010 13:20

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!

GRABA 24-03-2010 15:54

To ja też teraz oficjalnie WIELKIE
Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 289612)
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!

:p:p:p

P.S. Mam nadzieję znów na "tulanki" w K-cach:rock_3 (chyba....)

Mila 24-03-2010 16:22

Super! Gratulacje dla braciszka:)

Gia 24-03-2010 17:12

Gratulujemy, wynik nie mógł być inny!!!! :)

jacekjg 24-03-2010 18:18

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 289555)
Brawa dla Czesia! :beerchug2 Tatus Juzio jest BARDZO dumny... :fingers1

jaki tatus i mamusia
taki synek
czyli korba:twisted:dziekujemy wszystkim:lol:

Gaga 24-03-2010 20:30

Cieszymy się razem z Wami! Smyranko dla Garo ;)

DanielZ 24-03-2010 20:50

He he :cool3:sooo_hapy:beerchug2:happyBravo dla Garo

wolfin 08-04-2010 17:16

no i dziszaj stalo sie : :sooo_hapy
LARIKIN Girios dvasia
HD A , ED 0

jescze jedna wystawa i on bedzie pierwszym psem reproduktorem od Irana.
eh... ja taka zadowolona z synka 8)

Gaga 08-04-2010 18:30

Wielkie gratki i uściski dla "maluszka"-takim go pamiętamy :) http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...LariiJulia.jpg

DORA 08-04-2010 20:30

Super!!! takie wiesci ciesza najbardziej - nasze gratulacje:happy:thumbs:cool3

z Peronówki 15-04-2010 13:37

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 292948)
no i dziszaj stalo sie : :sooo_hapy
LARIKIN Girios dvasia
HD A , ED 0

jescze jedna wystawa i on bedzie pierwszym psem reproduktorem od Irana.
eh... ja taka zadowolona z synka 8)

Tatusko odtanczyl taniec radosci... a ja sle GRATULACJE!!! :klatsch

elf 15-04-2010 22:49

Quote:

Mamy u siebie nowa pani kardiolog - koniecznie chciala poznac, czy jest roznica miedzy CzW i "normalnymi" psami...
I would be interested by results, the heart of my dog looks different than other dogs, rather low and absolutely does not support cortisone.

sssmok 21-04-2010 15:59

My tym razem bez niespodzianek:
Morrigan z Peronówki vel Strzyga - HD A, ED 0/0
Wg Profesora Nowickiego stawy wzorcowe :D

Czekamy na reszte rodzenstwa :twisted:

Skan: http://wilczyomen.pl/images/dokumenty/hd_strzyga.jpg

Rona 21-04-2010 16:13

Bardzo, bardzo się cieszymy!!!:cool3

wolfin 21-04-2010 16:15

super :) jescze jeden pies z badaniami

Gia 21-04-2010 20:11

Cieszymy się z Wami!!!! ;)

DORA 22-04-2010 07:44

Nasze gratulacje:cool3:thumbs:klatsch

Louve 22-04-2010 11:48

Gratulacje! :)

Galicja 13-05-2010 17:21

Dziś z drżącym sercem ruszyłam na pocztę odebrać wyniki Intifady Maly Bysterec ....i mamy HD A :)) więc się chwalimy i Cieszymy

szasztin 13-05-2010 17:24

Gratulacje!!!

Narvana 13-05-2010 17:46

Gratulujemy :)

GRABA 13-05-2010 18:13

Gratulacje:lol:

DORA 13-05-2010 18:49

Super Inti :thumbs:klatsch

Rona 13-05-2010 18:54

Cieszymy się z Wami jeszcze raz! Tym razem oficjalnie.;-):lol: No i czekamy na równie dobre wieści o stawach przystojnego Bidona vel Balouna 8)

Gaga 13-05-2010 18:58

Przyłączamy się do gratulacji, takie wieści zawsze cieszą :)

Louve 13-05-2010 19:35

Gratulacje i od nas :)

Gia 13-05-2010 19:38

Gratulacje!!!! :)

Sebastian 13-05-2010 19:55

gratulujemy !!!!

sssmok 13-05-2010 20:20

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 300559)
Dziś z drżącym sercem ruszyłam na pocztę odebrać wyniki Intifady Maly Bysterec ....i mamy HD A :)) więc się chwalimy i Cieszymy

No nareszcie! Gratulacje :D

Witek 13-05-2010 21:51

No to ekstra! Gratulujemy!

Grin 14-05-2010 20:12

My również serdecznie gratulujemy i... przy okazji chwalimy się sami: :p
Właśnie wróciliśmy z Wrocławia z wynikiem HD A ED 00 :happy
Dr Siembieda powiedział, że zawsze chciałby takie stawy oglądać. :)

Galicja 14-05-2010 20:20

Gratulacje !

Louve 14-05-2010 20:40

No i kolejne gratulacje! Miło, że zdrowych wilczaków coraz więcej ;)

Gia 14-05-2010 20:57

Grin cieszymy się z Wami niezmiernie ;)

Rona 14-05-2010 21:08

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 300739)
Grin cieszymy się z Wami niezmiernie ;)

My też, my też... :ylsuper

GRABA 14-05-2010 21:21

To ja teraz oficjalnie - GRATULACJE:p:p:p

Grin 14-05-2010 21:24

Dzięki dziewczyny. :)
Łowca niestety nie zamerda dzisiaj chyba dla Was ogonkiem, bo jakiś taki... śpiący. :p

Gaga 14-05-2010 21:25

Tydzień świetnych wiadomości! BRAWO!

Sebastian 14-05-2010 21:46

No petarda! gratulacje.

Witek 14-05-2010 21:59

My też już oficjalnie gratulujemy :)

sssmok 14-05-2010 23:03

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 300732)
My również serdecznie gratulujemy i... przy okazji chwalimy się sami: :p
Właśnie wróciliśmy z Wrocławia z wynikiem HD A ED 00 :happy
Dr Siembieda powiedział, że zawsze chciałby takie stawy oglądać. :)

I czemu mnie to nie dziwi :D
Gratulacje!

jacekjg 16-05-2010 20:47

Gratulacje:)

Wonderfull Wolf ES 01-06-2010 14:42

Witajcie!
również postanowiłem się pochwalić (choć wiem, że to jeszcze nie jest ostateczne), ale jako że Wonderka skończyła 22.05 pół roku w naszej klinice dzisiaj wykonaliśmy badania kontrolne stawów biodrowych zakończone wynikiem HD A, czyli w naszym wypadku świetnym rokowaniem na przyszłość :):):):)!!!!!!!!!
pozdrawiam serdecznie,

Paweł

sssmok 01-06-2010 17:03

Gratulacje!!! :klatsch:cool3
Oby tak dalej :rock_3

Gaga 01-06-2010 17:41

Ha! Zrobiliście sobie półurodzinowy i na dzień dziecka prezent? ;)

Wonderfull Wolf ES 01-06-2010 17:53

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 303956)
Ha! Zrobiliście sobie półurodzinowy i na dzień dziecka prezent? ;)

Tia :) to całkiem przypadkowy zbieg okoliczności spowodowany terminami pana Doktora naszego :)

Gaga 01-06-2010 18:03

Przypadkowy, czy nie-prezent jest prezent :)

elf 03-06-2010 14:29

Quote:

Originally Posted by elf (Bericht 294648)
Cytat:
Mamy u siebie nowa pani kardiolog - koniecznie chciala poznac, czy jest roznica miedzy CzW i "normalnymi" psami...
I would be interested by results, the heart of my dog looks different than other dogs, rather low and absolutely does not support cortisone.

... Nobody ?

GRABA 09-07-2010 23:32

No to my wracamy w Wielkim Stylu:lol:
Znaczy się Unka...... przyszły wyniki badań zaległego nam badania ED no iiiiii:

http://lh3.ggpht.com/_ftTrQh-YR4Q/TD.../ED%20Unki.jpg
Zdjęcia zrobione w 23 mcu jej życia zatem tym bardziej cieszy, że wykonane w stosunkowo późniejszym czasie dają obraz jej aktualnego stanu zdrowia;)

Wonderfull Wolf ES 09-07-2010 23:41

Gratulować, gratulować :beer

oby tak dalej i jak najdłużej !

Grin 10-07-2010 08:10

Nie mogło być inaczej, gratulacje! :)

hubsen 10-07-2010 23:22

Gratuluje!!!;-) Nera niestety jeśli chodzi o stawy biodrowe ma tylko B ale i tak bardzo się cieszymy, mogło być gorzej!!:)

GRABA 11-07-2010 00:56

Quote:

Originally Posted by hubsen (Bericht 313802)
Gratuluje!!!;-) Nera niestety jeśli chodzi o stawy biodrowe ma tylko B ale i tak bardzo się cieszymy, mogło być gorzej!!:)

Dzięki Wam bardzo. Teraz o Unce można oficjalnie gadać, że ma stawy zdrowe:p HD A i ED (0/0)

Hubsen, ja należę do tej grupki osób, co uważa, że HD B, to nie jest coś strasznego - to taki "wykrzyknik" jakbyśmy kiedyś przestali zwracać uwagę
na masę psiaka:p

All times are GMT +2. The time now is 11:59.