![]() |
A ja sie zastanawiam jak szybko w zygzakowatym swiecie czlowiek znajdzie wazne miejsce. Bo poki co to maly ma wszelkie dane aby to psy byly najwazniejsze:) Dorastal w stadzie i trafil do stada... oj Aneta ciezkie Was czeka zadanie ;) Fakt, ze maluch jest kontaktowy ale jednak konkurencje macie potezna :)
Kombinatorstwo malucha jest mi znane jak i wrazliwosc.. on, z moich bardzo krotkich z nim kontaktow jest podobny do Cheya.. czlowiek musi go przekonac, ze jest super. Wrazliwosc na gesty jest niesamowita. To bylo kiedys starsznie trudne jak Z Joanna uczylysmy sie wlasnych psow. Dewi reagowala zupelnie inaczej niz Chey. Wiec proby porownawcze wypadaly blednie. Wnioski tez. Ja tylko podpowiem.. chlopak jest delikatny :) Jak juz wrociliscie z wygnania to licze na zdjecia.. tylko najpierw poprosze Przemka zaby naprawil Wasza galerie ;) |
Quote:
To bardzo ciekawy szczeniak, ale i indywidualność. Na razie nie zna granic, a ja myślę, że nie może ich bezpiecznie poznać, bo nie może się z wami jasno, czyli po psiemu komunikować. Wilczak dzieciak, jak to dzieciak, zaczyna pokazywać się ze swoich różnych stron po jakimś czasie, prawda? Nie wierzę, żebyście mieli dom dog-prove i żebyście zabierali go na zajęcia na wiele godzin w ciągu dnia. A swoją drogą niby dlaczego mielibyście mieć łatwo? :twisted: Ja kiedyś myślałam, widząc jak mój pies podchodząc do mnie, spowalnia tym bardziej im bardziej się zbliżał, że jest krnąbrny, bo nie chce podejść na wołanie. A jak było to blisko domu, to - że nie chce iść do domu... Dużo jest takich "tajnych" komunikatów. Ty na razie obserwuj :lookaround maria i wufi |
Quote:
Sprawa zmienia sie, gdy chcemy z psem pracowac, albo gdy prowadzimy aktywne zycie, gdzie jednak wymagany jest pies stabilny... Co do mlodego ZigZaga to trzeba powiedziec 3 rzeczy: 1) Na spotkaniu mial za soba matke i Gierke, czyli poparcie. Dlatego tez byl taki gieroj kolo ich klatek. Bo wiedzial, ze zawsze go obronia... A inne psy odpuszczajac jeszcze utwierdzaly go w takim zdaniu... ;) 2) Maris ma za soba dwa obozy szkoleniowe i mega socjalizacje. Nie wystraszy go obcy czlowiek, czy pies. Takich wrazen mial na peczki... Wiec zamiast sie bojazliwie wycofac idzie do przodu... 3) Maris to caly tatus... 8) Lubi zjesc... i to dobrze... 8) Wiec wyznaje zasade "oddam Wam wszystko, ale jedzenie jest moje..." ;) Mialam go jednak "w rece" przez caly tydzien i rzeczywiscie fajnie sie z nim 'pracuje'. Z dwoch powodow: jest "zarty", no i ciekawski... Majac jakis smakolyk mozna bylo niezle z nim pokombinowac.... ;) Rzeczywiscie mialo sie 100% jego uwagi... A reszta? Ja licze miedzy innymi na mlodsze pokolenie - dzieci doskonale wychowuja psy... Socjalizuja, a zarazem ladnie pokazuja granice... Takze zycie w obcym stadzie z innymi psami uczy pokory - tzn mam nadzieje, ze suczyska nie wezma na siebie roli dobrej mamusi... ;) |
Minęło już sporo czasu od kąt do nas zawitała żmija jadowita były wzloty i upadki ale jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni. 13.11.2008 młody miał zrobione prześwietlenie stawów biodrowych i dopiero po zrobieniu zdjęcia dotarło do nas że właśnie jest 13 :shock: Nie taka 13 straszna jak nam się wydawało:lol:. Mimo że nasze psy zaczynają biegać dalekie dystansy już od 10 miesiąca życia w naszym stadzie nie ma jak na razie innego wyniku jak (A)
Widać że rodzice przenoszą na dzieci co najlepsze ;-) Dzieki CHEITAN i HARMONIA ;-):lol::lol::lol: HURRRA mogę się pochwalić ILMARINEN GIRIOS DVASIA wynik badania http://jadiel.zperonowki.pl/main.php...serialNumber=1 http://jadiel.zperonowki.pl/main.php?g2_itemId=7990 http://jadiel.zperonowki.pl/main.php?g2_itemId=7990 |
GRATULACJE dla ZYGZAGA!! Niech biega zdrowo i wesoło :):chaos:happy
|
Anetko, Krzysiu WIELGACHNE DZIĘKI !!!!
Sprawiliście mi ogromną radość!!!!!:gent |
SUPER :) Gratulacje !!!
|
Moja Zmijka, super dzieki gratulacje i fiuuu czytalam ten post o tym dniu 13 i juz mi kolana nie trzymali ale wynik zmuszil mnie podskoczyc do nieba.
HURAAAAAA. |
Ekstra, gratulacje :)
|
super, gratulujemy :)
|
Gratulujemy!! To teraz nic tylko szaleństwo pełni ;)
|
Szaleństwo to on miał już parę tygodni temu wprawdzie niespełnione ale już wiem jak się zachowuje wilczak Pies i powiem Ci pełnia trwała całe 24 h razy 7 dni :twisted:;-):lol::lol::lol::lol:
Dziękuję wszystkim za gratulacje:p |
:oops:No to jeszcze my się takze dołączamy do gratulacji:cool3
|
Znaczy sie Hera miala cieczke? Daliscie rade z takim zbojem? To podwojne gratulacje!!
|
Wiesz Shaluka u nas w domu aktualnie jest 4 suki to sobie wyobraź co się działo
|
Anetka i Krzyś gratulacje. Jest się czym pochwali. Pełnia szcześcia. :)
|
Cztery? Jak to?! To rzeczywiscie mieliscie tam przejscie huraganu ;)
|
Gratulacje :D
Dawno nas nie bylo, a tu juz prawie wszyscy maja przeswietlenia :P My mamy jeszcze w plecy, ale jedziemy w przyszlym tygodniu... Aneta trzymaj kciuki :P |
Trzymam mocno Na pewno będzie wszystko ok ;-):lol::lol:
|
Smoku - jak może być inaczej - wszystkie J-otki mają taki sam wynik - będzie dobrze :lol:
|
All times are GMT +2. The time now is 20:49. |