![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tak się zastanawiam, co do tego wypraszania z przedziału :D A jak mam kupioną miejscówkę? Np. jak jadę z Lublina do Stargardu to obowiązkowo musze kupić dla siebie miejscówę (taki wymóg w tym pociągu). Co wtedy? Wywalą mnie chociaż mam kupione miejsce? Chyba nie, co? :) Bo kasy to na pewno nie oddadzą ;D |
A właśnie zapomniałem kaganiec ;) tez używam jakiegoś haltiego dla jaj bardziej:P
No i chyba powinniśmy mieć cały czas przy sobie zaświadczenie o wścieku jeśli już jesteśmy formalistami ;) . Ja najczęściej jeżdżę regio i skm ale nie zdarzyło się żeby ktoś miał obiekcje. Ten zapis jest trochę dziwno/bzdurny :) |
Quote:
czyli jakaś totalna abstrakcja:) |
pies w transporterku traktowany jest jak bagaz i NIE kupuje sie biletu
jeden czlowiek moze miec max 1 psa bez klatki w pociagach bez rezerwacji miejsc pasazerowie moga sie na psa nie zgodzic. i jesli ludzie juz sa w przedziale zwykle sie nie zgadzaja, a jesli jest juz wiecej niz 3 osoby w przedzialach to prawie pewne ze podroz bedzie na korytarzu. Inna jest sytuacja kiedy wsiadam na stacji poczatkowej i to juz problem ludzi czy sie dosiada czy nie. jesli brakuje miejsc siedzacych dla ludzi psa trzeba zdjac z siedzen. w pociagach z rezerwacja miejsc siadasz na swoim miejscu i jesli komus przeszkadza to konduktor ma obowiazek znalesc Ci inne miejsce siedzace. Zwykle konczy sie na otwarciu przedzialu dla matek. miejscowek mozna sobie wykupic ile sie chce i polozyc na nich psa, ale pies na siedzeniu musi miec podkladke zabezpieczajaca siedzenia. Ok. 50% podrozy niestety zaliczam na korytarzu :cry: |
Quote:
No i zaznaczam, ze ja z Garuda jezdze pociagiem od malego i bardzo czesto, i bardzo daleko. Halki zazwyczaj wystarczaja, ale lepiej kupic psu ten kwadratowy kaganiec - na dlugie trasy lepszy, bo pies moze spokojnie pysk miec otworzony. Mysle, ze podroz to tez kwestia indywidualna, Garuda jest zawsze mile widziana i nie mialam problemow. Jedynie z SOKistami ze dwa razy, ale z pasazerami nie. |
Quote:
Taka troszkę szopka;) |
widocznie sie zmienilo, bo kiedy ostatni raz czytalam regulamin to o wielkosci klatki nic nie bylo.
Moja zmora jest trasa Wroclaw->Warszawa, dopoki nie jezdzilam ta trasa to nie bylo tak zle. |
A mam jeszcze pytanie. Ma ktoś może już zarezerwowane jakieś miejsce do spania? Bo z chęcią też bym się wybrała na wystawę, ale się zastanawiam gdzie przenocować. Jeśli już coś macie podajcie proszę jakieś namiary. :p
|
Quote:
A gdzie chcesz jechać z Basztinką pociągiem? |
przepisy nie reguluja rowniez na co kaganiec ma byc zalozony ;-) czemu niby kaganiec moze zwisac na szyji 8)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Autem musisz uwazac, ile pijesz... :rock_3:twisted:
Jak duzo wygra, to bedzie miec co opijac! |
a może ja się skuszę niepewnie i nieśmiało na "chrzest bojowy" za namową Shaluki ...i....? czekają mnie tylko formalnosci papierkowe ze zgłoszeniem i nie wim czy zdażę do 27-go.
|
Piter, a czym chcesz jechać?
|
All times are GMT +2. The time now is 00:47. |