![]() |
Quote:
Podle mě je logické, že štěňata po takových psech se potom lépe udávají. Stejně tak obdivuju lidi, kteří se svými psy cvičí a snaží se prosadit zase v tom je jim blízké. Já nemám v povaze vynášet soudy o něčem co mě osobně nic neříká a jsem ráda za každého majitele, který je ochoten se svým psem dělat víc než jen chodit na procházky. |
Výstava je cenná socializační zkušenost. Pes se učí trpělivosti, má příležitost k mnoha kontaktům, musí se srovnat s davy lidí i psů. I když to psa nemusí bavit, je to prostě dobrá věc - a stačí se přijít jen podívat, pěkně si celou výstavu projít a protáhnout psa všemi těmi davy.
Pro majitele pejsků s řidší srstí, zkuste pangamin (pivovarské kvasnice), koupíte balíček v lékárně snad za 20Kč, dávkování jako u lidí (podle váhy) a kvalita srsti se určitě zlepší. |
Daniela, prosim ta pouzivas nejake specialne psie sampony? Dakujem
|
Quote:
|
Quote:
Ale vím, že tohle opravdu nezměním, a že -jestli bude možné Rakše dopřát štěňata- pokorně naklušeme zkusit znovu štěstí na nejbližší možné pakárně :D Já mám v povaze vynášet soudy o všem možném, ale nechtěla jsem tím nikoho urazit a omlouvám se, pokud se tak stalo. Co mě zajímá je diskuze, ne urážení. |
[quote=Czertice;417899]M Jen mi příjde škoda, že zrovna výstavní tituly díky poptávce mohou zásadně ovlivnit chov.
Propagace:rock_3 Můžeš mít sebenadějnější štěňata, ale když o nich nikdo neví, těžko se pohrnou zájemci. A to není jen o výstavách-třeba když půjdeš do soutěže typu Československo má talent něco předvést s Rakšou a zaujmete, štěňata ti taky řekla bych půjdou na odbyt líp, než když je budeš mít doma na dvorku a nikdo tě nebude znát;-). A k těm frčkám z výstav-taky znám Kateřinu Neumannovou, že vyhrála závod, ale kdo byl sedmnáctej si vážně nepamatuju:roll: |
Quote:
P.S. Štěňata po Neumannce bych fakt nechtěla, sorry:D |
Já to shrnu. Svůj první vrh jsem velice těžko prodávala a nemohla jsem si mezi zájemci příliš vybírat - což bohuže přineslo své ovoce :|
S Tajgou jsem mnoho výstav neabsolvovala a Carr byl v té době neznámý pes. Tenhle vrh se ale povedl a někteří psi z něj udělali mojí chovetelské stanici později velikou reklamu na výstavách. Při dalších vrzích byl výběr majitelů (neboli počet zájemců) už zcela o něčem jiném ... a v tom cítím to hlavní pozitivum. A Srdcerváč je pro mě můj nejlepší vrh ale vzhledem k tomu, co píšu výše, jsou paradoxně někteří psi z tohoto vrhu pro chov ztracení. Když vidím pěkného psa nebo fenu z "konkurenční" chovateslké stanice, vždycky majitele přemlouvám ať zvíře vystaví. Ale už to dělat nebudu. Ušetřím si pak čtení podobných poznámek (pakárna atd.) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Celkově čím více je konkrétní zvíře vidět (ať už na výstavách, nebo cvičácích či různých akcích), tím větší mají jeho potomci šanci na dobré umístění. Akce kde je více lidí, jsou v tomto směru chtě nechtě přínosnější..zdá se. |
Quote:
Jsou frčkami potvrzení krásní vlci to jediné, co má v budoucnu z čsv být? Nechat to v rukou hrstky rozhodčích? O tom jsem si chtěla přečíst názory. Změnit svět fakt nedovedu, ale povídat se o tom jistě dá:] |
Quote:
2.věta - v čr je chov řízený, takže ne. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|