![]() |
Quote:
Bet informacija is tiesu renkama ne is LT veterinaru, bet domimasi kaip yra artimesniajame ir tolimesniajame uzsienyje. Kai surinksime su keliais kitais zmogiukais pakankamai turiningos savyje mazai priestaravimu turincios informacijos is karto su visais pasidalinsime. Bet jau siandien galiu pasakyti, kad yra ir kitokiu nuomoniu nei pastovus kas antra diena maitinimas kiek tik telpa ;) Todel tiesiog graziai pasakau, paantrinu Astai, kad tai tera vienas autorius ir visiems pasikonsultuojant kad ir su "rates", kurios tikiuosi nesupykdziau bandyti rasti geriausia buda maitinti savo brangiuosius augintinius. :) visiems grazios dienos |
Quote:
Ypač keista buvo skaityti apie "problemas" atsiradusias dėl šėrimo RAW. Vietomis net juokinga, ten tik Vaiva teisybės nepagailėjo ;). Mažiau daug pergyvenimo dėl šuniukų šėrimo sausu: jums tai neturėtų būti aktualu, nes visokie malti kaulai ir kitos išmonės reikalingos tik kelių savaičių šuniukams, imituojant motinos išvemtą maistą natūralioje gamtoje. Jau pasiėmus mažius į namus jie pilnai pajėgūs ėsti normalų suauguisų maistą. Beto 6 mėnesiu šuniukus jau reikai šerti (TIK šeriant natūraliai) vieną kartąč dienoje. Amžinai alkani bus ir toliau jei po kasnelį per dieną šersit. Quote:
|
ei imeskit nuorodas :)
aisku lauksim kuo daugiau informacijos tuo geriau |
Quote:
O kaip galima supykti už nuomonę? Tuo labiau forumai tam ir reikalingi, kad vyktu normali diskusija ir kiltų klausimai. |
Giedre, o tai gal gali pasakyt kokie tie kiti būdai, jei ne šėrimas ne kasdien, didelėmis porcijomis? Sudominai :) Maniškiui tai labai gerai bent jau šiuo metu, kai maitinu ne visad kasdien, skirtingu paros metu, ir skirtingais kiekiais, nustojo apsiėsti :lol: va ir dabar dar guli kalakuto galva šalia, ir vištienos nugarėlių gabaliukai, nors ir nedaug tegavo ėst, ir vakar nedaug, bet kažkaip ir nebereikia jam tiek kaip anksčiau :)
|
Quote:
As nekalbu apie tai, kad diena kita per savaite per menesi ir t.t. blogai yra ir net neketinu teigti. |
Quote:
Deja ne daug laiko dar tebesidomiu apie maitinima, nors intensyviai renku informacija, man mano mazoji yra pernelyg brangi eksperimentuoti ir stengiames nuosirdziai, kad jai ir kitiems butu tik geriau. Gal jau kt savaite imesiu linkus (nezinau ar sion temon ar kiton) ir bus manau galima diskutuoti, kas teisus, kas klystas (ne apie mus, bet apie asmenis, parasiusius traktatus, veikalus)... Jei tik turesite tam laiko... |
Quote:
o kodel negerai? todel, kad suni lyginam su zmogum, kuris valgo 3 kartus per diena? o vilkai kaip eda? kas diena pagal meniu? pati vasara turejau galimybe sert 3 sunu kas 2 -3 diena ir sunys....kaifavo :) |
Quote:
O gal dar kazko nezinau? kai pamaitinsi kokiu kelis metus ir viskas bus super zinai tada tikrai pagalvosiu pereiti ir pati prie to |
Quote:
na man ir puses metu uztenka bei uzaugintos vados nuo II nestumo puses ir matai geresnius rezultatus nei kad su sausu. vien suniuku auginimas buvo AUKSAS lyginant kai jie buvo seriami sausu (I vada) |
Tai kad klausė kodėl nemaitini nuolat kas antrą, trečią dieną? ;)
O kuom auginimas buvo kitoks negu maitinant sausu šuniukų? |
Quote:
ooo paaugink vada ir zinosi :)-ede geriau neviduriavo, maziau sienos apkakotos buvo NEBUVO alkani :) kaip seriant sausiaku, maziau maisto reikejo. na zodziu pagal mane tik gerumai yra seriant suniukus naturaliu |
Quote:
matyt turi savu priezasciu. As butent sioje vietoje ir suabejojau autoriumi ir pradejau ieskotis kitu autoriu nuomoniu, nes tik is gincu matyt kyla tiesa. Labai dziaugiuosi, kad sioje temoje vyksta diskutavimas, o ne savo tiesu rekimas ir kitu izeidinejimas ;) Einu dirbti |
Quote:
Matysime kas ir kaip uzaugs ;) del vados auginimo mano nuomone zinai, tad manau praktikoje to nematysime |
Quote:
Labai norėčiau nuorodų apie RAW "blogumą", tik normalių, su faktais, o ne šiaip pasvaigčiojimais, kurių pilnas internetas. |
Noreciau info apie ta zmogu, kuris seria 40-50 metu sunis RAW/ BARF-u? Kur galima rasti? Bet kas liecia manes pacios, nesu veiseja, neturiu vet issilavinimo, su medicina turiu tiek patirties kiek eilinis zmogus besirupinantis savo bei artimuju sveikata - kodel noriu pasisakyti - pritariu nuosirdziai Giedrei, nes pati laikau sunis kokius 18 metu, auginau nuo mazens, Bonce turejo tai pat vada ( 9 linksmi basetukai, iki 2 menesiu auginti ) ir man bandymas maitinti RAW musu maziu Ivju buvo naujove, kurios as "neatlaikiau" - per daug jau ekstremaliai gaunasi, ISITIKINOME :( Svarbi kiekviena diena AUGANCIAM suniukui - Rates, ar sutinki? Kad ir toks faktas - maitinti kas antra diena auganti organizma, man ziauru, manau ir suns psichika bus paveikta. As nenoriu zverinti suns, ne tam jis buvo kruopsciai socializuojamas. O siaip - auksine taisykle bet kokiai teorijai - nepulti i krastutinumus...:)
|
Quote:
Čia turimas minty ne reguliarus šėrimas kas antrą dieną, o bendras procentas ėdimo ir badavimo dienų. Gali šerti tris dienas iš eilės, o po to vieną dieną ne, po to vieną šerti dvi ne. Jarai kol kas viskas gerai (aišku ne kas antrą dieną ji šeriama, dar per maža, ir tik apie mėnesį), jau sveria daug (21,3kg), nestora, tik kresna ir raumeninga. O buvo pradėjusi tukti. Šeriant ne kasdien, bendras suėsto maisto kiekis per savaitę ar mėnesį nesikeičia, tik didėja porcijos ir retėja šėrimai šuniukui augant. Kuo tai yra blogai? |
Visada galvojau kad suo PATS pasirenka kada jam pabadauti :))) Taip ir budavo ir bus pas mane :))) Jei as jaunam sveikam energingam Ivju neduosiu viena diena valgyti - niu nezinau :))) Ramybes nebus visiems:))) Kam man tas dirbtinumas? Pas mus katyte nuo parodos is prieglaudos gyvena - 11 dienu praejo - ir tik dabar gal pradeda zaisti, dziaugtis gyvenimu o ne galvoti pastoviai apie maista - alkis tikrai salygoja gyvuno elgesi...
|
Quote:
Šuo KITOKS nei žmogus, ir gerbdami ir atsižvelgdami į jo kitoniškumą žalos, manau, nepadarysim. |
Man tai kol kas, atleiskit, kvepia čia tuščiu plepėjimu. Kam kaip geriau, tas taip šeria. Kiekvienam savas šuo atrodo brangiausias, man rūpinimasis šunimi ir davimas to, kas jam geriausia, siejasi su žalia mėsa, kitiems rūpinimasis šunimi ir davimas to, kas jam geriausia, siejasi su termiškai apdorotais produktais, t.y. sausiaku. Šėrimo dažnumas... irgi kiekvieno asmeninė nuomonė. Aš šeriu kasdien (jei ne kokioj kelionėj), man taip psichologiškai lengviau.
Diskusija turėtų būti ne apie tai, kaip geriau šerti, o apie NATŪRALŲ šėrimą. Turit patarimų ar pastebėjimų - dalinkitės, o pasakoti kaip čia staiga šunims ėmė kenkti žalia mėsa, nu sorry. |
Quote:
Be to, kažkur buva minėti likučiai nuo stalo. Čia rašo eupietis gvenantis JAV, o pas juos likučiai šunims suprantami kaip likučiai žalios mėsos, likusios nuo salotų žalios daržovės, o ne termiškai aprodotos ir prieskonių pridėtos kokios tai dešrelės. |
Quote:
Beje, Kaune veršis už 6lt/kg yra, jei kas nori? Ir dar, jei kam reikia, radau labai patogų šerti totorišką lašišų faršą. Jis būna šaldytas, kaip rašoma, kad be prieskonių ir supjaustas. Kaina 6,50lt už 500 g. |
Quote:
Man sauso idėja niekada nebuvo priimtina, bet veisėja ir aplinkiniai šunininkai "žinovai" labai įkalbinėjo pabandyti. Rezultus mano vargšelis šuo jaus iki gyvenimo galo. Sausą mes naudojom tik 2,5 metus, nors šunys namuose jau 18 metų. Išbandėm pačias geriausias sauso rūšis, ieškojom geriausio ir t.t. Kuo daugiau šnekėjau su rimtais fiziologais, patalogais ir terapeutais, tuo aiškiau darėsi, kad padariau didelę klaidą pradėdama. Dėl tų 2,5 metų gailėsiuosi labai ilgai. Be to, žinau ir tai, kad sekantis šuo iš RAW/BARF šeriamo veislyno tėvų. |
Quote:
|
Quote:
|
Tendencingos reakcijos :roll:
|
Quote:
nesuprantu, kam taip reaguot? juk zmones tik patart ir padet nori. si informacija BUTENT jums ir skirta, kad zinotumet kas gerai, o kas ne. ar ne taip? |
Suprantu kad as mazvaike bet jus moterys gal nesipykit?;)Tiesiog Natalijai buvo beda su Ivju ir zmogus nusprende nebemaitint naturaliu maistu ir perejo prie sauso aisku ja reik suprast ji turi savo pasirinkima beje kaip visur ir shneketa kad pas ja dyd ukis ir zmogus tiesiog nespeja suziuret visu ir tiek.Pvz ash turiu kol kas laiko maitint ir zaist su maistu tai zaidziam nes kai bus darbas taip pat pereisim ant sauso:?
|
Mes pvz kai bandem sausa tai shuo visikai negalejo priaugt svorio o db viskas tvarkoj auga vershius:)
|
tik klausimas KAM?
negi tiek daug laiko uzima isemimas is saldymo kameros mesos gabalo ir idejimas jo i lekste kad iki serimo atsiltu? |
Quote:
Laura, niekas čia nesipyksta ;) Tiesiog kartais žmonės neadekvačiai reaguoja į duodamus patarimus ar pastabas. |
Daiva patikek ash ne visad name bunu ir ne visad speju shunu pamaitint o db bus man diplominis plius dirbsiu kad juos ishmaitint ir plius db viena likau tai truputuka sunku buna.kai kartais pareinu ir koju nejauciu.tai visvien kai tik laiko turiu darau jiem ka nors skanaus bet ziuresiu poto kaip spesiu nes pati kaip sakant sausiaka valgau:)visoki shlamshta is pakeliu tai buna pasirinkimas ar sau ka skanaus pasidaryt per laisva val ar shunym:)Sen pvz zaraza maza surijo mano salotas ir laksto laimingas o taip kai duodu darzoviu tai daznai needa bet kai zino kad jos mano ir ju imt negalima tai valgo kaip mesa tai ciuju reiks tuo naudotis greit:)
|
Nu man pvz ir paciai patinka jam i ta mesa kokiu nesamoniu primaishyt nei grina duot nes jau jautienos needa uzkniso turbut tai ciuju paukshtiena teks duot:roll:
|
II vada draugiska, malonu:)))
Rates, is tikruju as nekisu mazu suniuku, atrodo tema skirta visiems, as pabreziu kad kol kas kalbu apie mazius - nes atrodo jie irgi i tema "telpa". Vaikui kaloriju neskaiciuoju, o rupinuosi, kad gautu sveika ir ivairu maista. Taip, noreciau taip ir suni gal auginti, "zaisti" - bet nuomone mano griezta siuo klausimu - jei nemoki ar negali maitinti taisyklingai RAW arba BARFU - tai geriau jau sausiaku, nei numetineti atsildytus mesos gabalus be darzoviu ir chaotiskai...( cia as grubiai pasakau, nes kasdienybeje sutikite niekas kitais RAW/BARF komponentais nepasirupina) Rates, nei kiek neabejoju tavo kompetencija, dziugu kad tau gaunasi sauniai viska suderinti, bet nereikia gasdinti manau jau tuo sausiaku...Mano basete jau 12 metu gyvena, tikiuosi kad ir Ivju maziausiai tiek gyvens... As jau pasakiau viska:) |
Quote:
eee... O kokie ir kam tie kasdieniai KITI RAW elementai? :roll: |
Bet brangieji ko jus taip sausa maista puolat?Juk priesh metus visi maitinot tik sausu Nutra Nugets ir visi isaugo ir nieko niekam nebuvo nutike ir tais laikas apie naturalu net kalbos nebuvo visi juk draugishkai matinot.Ir uzaugo juk ir nieko.Ir tuo metu jum juk atrode kad tai geriausias pasirinkimas tik po kazkurio laiko visi perejot ant naturalaus.Ar as kazka painioju?Kazkaip juk tai buvo ar ne?;)
|
Nu kaip nieko. Triedimas nuolatinis, rytiniai vimčiojimai... Ne visai nieko, a?
Niekas to sauso nepuola, tiesiog manau, jog neteisinga sakyti, kad RAW ar BARF yra negerai, jei tai sako žmonės, kurie, nors ir turėjo daug laiko, nepanorėjo/patingėjo pakankamai pasidomėti, KAIP tas maitinimas turėtų atrodyti iš tikrųjų. |
Quote:
Jei tarp bandytų sauso rūšių buvo Orijen, kas nuo jo buvo negerai? |
Quote:
|
Jautiena duodavau.
|
Ai db supratau klausima.Tai visokiu turguj buna mesgaliu,nuopjovu shunim,uodegu,ir pan tai db kazkaip nerija.Kaip kazkada vishtienos nevalge.Tai db keitineju viena sav taip kita kitaip
|
Quote:
o gerai, nes pagalvojau, kad kai snekejom apie serima neuzakcentavau, kad duodam viska kas yra gyvune ir visokia mesa (ale viska teisingai supratai) :) |
1.I vada, kol uzauginau iki 7 savaiciu 3 kartus keiciau super premium maista.
2. suniukai visa laika buvo alkani, paviduriuodavo, teko duoti enterofermentu, specialiai bandydavau duoti ryzius. 3.serdavau vos ne kas 4 valandas ir vis tiek alkani rekdavo. 4. jiems beaugant irgi buvo TAS pats viduriavimas, vemimas, seimininkai keite maista, leido antibiotikus. 5. seriant sausu Harka turejo gastrita kaip minimum, ko dabar seriant mesa nebeliko, nusivale dantys, maziau seriasi ir.t.t.t. -------------------- na skaitysis tas tekstas kaip propaganda, tik tiek gerai, kad mano sunys ne visa laika sausa ede, visada per savaite gaudavo po 2-3 dienas mesos, nors rates uz tai manes tikrai nepagirtu :) kad seriau misriai. as patenkinta tuom, kad ji man "ispyre i uzpakali" ir priverte kardinaliai pakeisti serima, ir toliau taip sersiu ir sersiu sekancias suniuku vadas, nes pati maciau ju augimo ir brendimo esant pas mane skirtumus,kurie buvo tik i gera. |
hmm Lauryt nepaklausiau :) o subproduktai-kepenys inkstai plauciai trachejos skrandziai, zuvis ir t.t.t? duodami?
|
Viskas yra duodama beabejo ir daznai pvz vakarais isverdu ryziu ir sumaishau darzoves ryzius ir mesa.Nes kaip pastebejau nuo ryziu suo neviduriuoja ir ten viduj nu tipo gal suklijuoja jam kazka nzn kaip issireikst bet esme kad darzoviu be ryziu neduodu ir kepenu taip pat.O sausa turiu visad kritiniam atvejuj pvz kai kazko nenupirkau arba kai tikrai ner jiem ko est nes ne visada speju nupirkt.
Ryziai lb daznai duodu nes tada nebuna lb alkanas bet aishku kad su mesa.Aishku jai ziuret i pinigus kaip man studentej tai man butu pigiau abiem sausiako nupirkt bet esme ta kad manishke mergyte sauso isvis nepripazysta tai kazkaip tingiu skirtingai juos maitint valgo jie beveik ta pati tik porcijos ir sudetis truputuka skiriasi kekvienam. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Giedre, ši tema būtent jums visiems ir skirta. Ir nereikia užsiciklinti ant vieno dalyko (kaip tas šėrimas kas 2 dieną). Be to labai laukiu nuorodų apie RAW blogasias savybes. O kai žmonės klausia apie sausiako blogumus ir teigia, kad daug informacijos internete ieškojo, bet nerado, tai mažiau nei keista: http://www.mflegal.com/petfoodlawsuit http://cbs4.com/special/local_story_143224354.html http://www.shirleys-wellness-cafe.com/animals.htm Pirmai pradžiai, jei nematėt. O jei matėt, bet nieko blogo neradot, tai daugiau nekomentuosiu. |
cia verta paskaityti,nes gal but siek tiek paaiskes, kad tai is tiesu yra nekensminga o naudinga suniui
http://fauna.savel.org/forum.cgi?op=...d=3796;start=0 |
Idomybe, kuri buvo parasyta pries 3 metus WD :)
pastebeta, kad sunims kurie seriami sausu patamseja akys. isvada padare veiseja, gyvenanti Slovakijoje ir turinti sunis maziausiai 20 metu. |
Quote:
|
Quote:
|
Perskaiciau viska. Nukas pradeda atsisakyti vieno is maitinimo.Taip,kad kartais eda viena kart dienoje ir tikrai nedaug.Turim ir mes Orijeno,bet Nukas atsisake ji esti.Taip.kad eda naturalu.Isbandem mociutes raugintus kopustus:)Nukas suzavetas :)
|
Quote:
|
Aš Bruknę visais būdais bandžiau įtikinti, kad tie kopūstai jai LABAI sveika, bet pasižiūri kaip į durnę ir tiek :( Deja.
|
O tai rimtai jūs duodat raugintus kopūstus? :roll: Kuom jie naudingi gal galit kas pasakyt, ar nuorodą duot. ale esu beveik įsitikinus, kad mano kvailelis nesutiktų ėst :)
|
Nu tuom kuom ir žmogui :) Nuorodos neturiu, bet kad naudinga tai daug kur rašo ;) Tikrai.
|
Būt gerai, kad aš žinočiau, kuom žmogui naudinga :lol: na bet patikėsiu jumis, pamėginsiu kvaileliui duot :)
|
Nu musiet nesi niekada iš ryto po smagaus pasibuvimo raugintų kopūstų sriubytės srėbus :lol: Iškart suprastum, kad nelabai svarbu kuo, bet akivaizdu, kad naudinga.
|
Ti, kad rytais sunkiais naudinga, tai man viskas aišku :lol: ale Vaidučiui nebūna sunkių rytmečių, taigis įtariu, kad ir kopūstai jam netiks :lol:
|
Bruknė tai jei kartu vakarojam ryte labai puikiai iki vėlyvos popietės guli šalia, galvos nekelia, dūsauja... Va čia tai empatija :)
|
nu.. kaip čia pasakius.. nors vakar ir nieko smagaus neveikėm, ale dar dabar aš guliu lovoj, Vaidis irgi :) dėl to tai nėra bėdos.. kiek reiks, tiek miegos, kol aš miegu :p
|
Bent nenervuotum - kai kas čia jau pietaut eina :)
|
Tai man dar baisiau.. važiuosiu turgun mėsos šunims :roll: o ten nuvarau ir pasimetu, nebžinau ko man reikia, žinau tik kad reikia kokios nors žuvies, bet ne lašišos.. gal ės Vaidylka.. :roll: ir reikia raugintų kopūstėlių pasiimt :p
|
O šprotų neėda? Būna belekurioj parduotuvėj maisto supakuoti po kilogramą. Bruknė nuėda galvas, tada uodagas su viduriais išsilupa, tada primėto pilnus namus tų lavonėlių, bet paskui suėda.
|
Šprotų niekada nemėginau, bet šiand turguj žiūrėjau, tai neradau, reiks vėliau į IKI užsukt, ale jaučiu rasiu tik kokioj Maxsimoj..
|
rauginti kopustai naudingi sanariams.
|
Kuo būtent naudingi?
|
Naudingi tuom, kad suo prisivalges raugintu kopustu gules ant sofos ir ora gadins.O jei gules ant sofos tai nebegios, jei nebegios, tai ir sanariai nedils
|
Quote:
Neee, jis priėdęs ir bėgios, ir orą gadins :) 2 in 1, kai saka. |
Rimtesnių paaiškinimų neturit? Ar čia iš serijos, kad kažkur girdėjau, jog raugintuose kopūstuose yra vit. C, kuris gerai sąnariams? Kažkodėl pamirštant tą faktą, kad šuo pats jį pilnai gaminasi, o perteklius visada stabdo natūralius procesus? Ar vis tik yra kažkoks naujas aiškinimas?
|
Ne kazkur girdejau,kad yra vit.C.O raugintuose kopustuose tikrai yra daug vitamino C. Ir jis tikrai - gerai sanariams.Taip suo gamina vit. C.Tik jaunas suo tikrai neprigamina jo tiek kiek reikia. Nes greit auga,o sanariams tenka didelis kruvis. Zinoma,kad perdozavimas yra blogai.Tai ir nereikia sert suns tik raugintais kopustais :) O jeigu suo juos eda,tai nematau cia nieko blogo.;-)
|
Rates, zmogaus organizmas pasalina vit. C pertekliu, o kaip suns?
|
Visų pašalina, bet yra toks dalykas, kad kai gauna papildomai kokių organizme sintetinamų medžiagų iš išorės, nustoja gaminti pats. Be to, koks tikslas engti inkstus duodant jiems dvigubą krūvį? O vit. C nėra toks nekenksmingas - jis juk rūgštinis darinys. Čia tas pats kaip su vitaminais: perteklius visada blogiau už mažą nepriteklių.
Be to žmogaus organizmas negamina vit. C. O šuniui tokių problemų nėra. Visos bėdos kyla tada, kai šuniui taikomas žmogaus mitybos modelis. |
Aisku.Aciu :)
|
Na ir kaip sekasi su maistu vilkeliams? :) kas ką šiuo metu valgo?
Vaidis tai sunervino.. vakar buvom sode, tai pakeliui nupirkau kokius tris kg nugarėlių, apie du suėdė, paskui jau nė sukišt nebegalėjai, na pasiėmiau namo, dabar tik grįžom - pamatė Dolį, ir visą likusį kg surijo.. :twisted: nebegaus ėst, blemb aš galvojau, jog jis dažniausiai išalkęs, o pasirodo ėda iš pavydo suskelis :twisted: dabar tokia bačkutė guli šalia lovos :lol: |
Sweiki.
Gal kas gali mest linka apie darzoves ir vaisius?Tiksliau kokias darzoves ir vaisius galima duot sunym. |
Quote:
Tikrai žinau kad fauna.savel.org buvo straipsniukas apie tai, ko tikrai negalima. O viską kitką turbūt galima bus :roll::) |
Aciu:roll:
|
|
didziojo suns 2007 nr 6 rase apie darzoves kuriu galima duot kuriu ne (nors daugiau apie tu kuriu negalima duoti) Tačiau ten paminėtos daržovės ir vaisiai yra nurodyti Vaivos duotame linke. Tik didziajam suni labiau isplesta ir "graziau" parasyta.
|
Sweiki.Norejau pasiteiraut kiek reik suniui mesos per diena jai jis sveria nuo 35 iki 40 kg?kaip apskaiciuot?
|
Man rods jau turėjo būt kažkur rašyta, apie porą procentų šuns kūno svorio.. ir priklauso individualiai nuo šuns, dažniausiai pradžioje ryja mėsos daugiau, vėliau nebe taip. Va Vaidis jau turi labai puikų saiko jausmą, ko anksčiau neturėjo, ir ėda išties nedaug, tarkim jei kartais aš pamirštu pašert, tai paskui jis nori ėsti kiek daugiau nei yprastai, bet va kelias dienas duodant po kokį 1 kg, tai sekančią dieną jau jis ir kelių šimtų gramų nebesuėda :)
dabar tai pradėjo išsipisinėt abu šunys dėl maisto :evil: negana to, kad kiek daugiau padavus ėst maistas mėtosi namie, arba slepiamas lovoje :shock: tai dar ir žuvies, subų nebeėda, o dar ir kaulus tingi kramtyt.. |
Tai va kaip vyksta musu maitynimas.Nuvariau i turgu nupirkau visko ko tik galejau.
Mano Dzeka valgo viska ir jai skanu svarbu mesa:pBet kad tas gaidys Hako isidirbineja juodai!!! Tai va savaite tik matinu db Barf tai prasidejo isidirbinejimai. Daviau zuvies konservu tai padla sugebejo jose issivoliot imerke savo karcius i sprotus.Zuvies mes db atsisakom tada duosiu jam tauku zuvies. Toliau kepenu jis needa,plauciu,inkstu,nuopjovu,tracheju,vistos nugaru,ausu,uodegu ir pan irgi needa!!!!:evil: Valgo tik kaklus vishtos ir jautienos kaulus:evil:Ka daryt????Juk kaulais jis nepasimatins o mesos atsisako arba kramto su pasislikstejimu ir vos viena gabaliuka suvalgo o tuo metu merga mano kemsha kuo daugiau i save tos mesos:shock: |
Tai lai pabadauja, duok vištų nugarėles, neėda - nereik, kitą dieną duok vėl tas pačias, neėda, nu ir nereik, trečią dieną ės, jei ne, tai po savaitės tikrai ės :p
|
Quote:
|
Nespejau nupirkt zuvies tauku tai nusprendziau duot zuvies konservu nes zalios zuvies needa:roll:
|
O jai plauciu needa net merga jau ziuriu tai gal plauciu neduot ar jie butini?
|
Quote:
|
Nuo vagiliavimo ir šiukšlių vagimo sulaikyti būdų yra. Alkanas šuo ėda, sotus - ne, tiek žinių :) Konservų tai neduok, š ten... O plaučiai tai irgi nieko ten tokio vertingo neturi... Bruknei už kramtoškę sueina :roll:
|
Nzn kaip ten su Mija pas jus kad taip daro nes pas mus lb grieztai as su suniu...
Pas mus Hako namuose kai as bunu vyrtuvei ir ka nors gamiynu net neuzeina nes zino kad kai as darau maista jo kojos net neturi but salia manes...Tai kad su vagiliavimu pas mus ramu nes pats zino kad jai ka nufirins kupron gaus.Lauke tokios pacios taisykles zino zodi negalima ir jam tai sventa:roll: |
Nu čia dabar, pradės vagiliauti, šiukšles rinkti :rock_3 tam ir yra šeimininas, kuris užvažiuotų per kuprą :p
va, mano kvailelis tai maistą nesavo jei jau kartais ima, tai tik iš įdomumo, o ne iš alkio. Jis netgi lauke aptikrina visus kiemo katinų bliūdus kasdien. bet tai taip susimuštumėm dabar, jei pamatyčiau ėdantį kieme prie kokios šiukšlinės ariš katinų bliūdų :evil: Laura, plaučių tai išties neverta kišti, manau :roll: nieko ten gero nėra labai jau, ir nelabai juos šunys mėgsta.. aš labai retai duodu, tik kai nieko daugiau nerandu pirkti.. :) |
Tai del plauciu db zinosim nes pakramte juos viena diena kaip sudus ir isspjove:roll:Suda ciuju ir tai skaniau suvalgytu8)
|
:))) cia tai gerai pasakei:))) ir dar kaip valgytu - ypac zmogaus arba kates:))) jei zmogui dvokiantis pelesinis suris delikatesas kodel suniui sudai turetu buti nesuprantami:))) va be tokio raw mes neapseinam:))) oh, Laura - Hako gali gauti biski delikateso per savaitgali kol Juodkaranteje jus gamtovaizdziu geresites:)))
|
ė-ėė-ė, Laura savaitgalį atvarys į Juodkrantę? :) bet be Hako, kaip supratau, ane?
bet tai fui, kokie šūdarinkėjai.. o kur jie randa? :lol: maniau, kad jau išaugo iš "skanėstų" krūmuose ieškojimo, Vaidis tai jau gal nuo vasaros kieme nelabai ką ėda :roll: bet nežinau ar čia dėlto, kad sotus, ar kad raw, ar šiaip išaugo :roll: blemba, jau kaip baisu prisikalbėt čia, ot ims ir prisiris.. :lol: |
dabar tiesiog ne sezonas situ delikatesu, o sunys visi eda tai:)))) - vieni dazniau kiti reciau:))) niu gal ir buna isimciu:))) basendziai girdejau labai svarus suniukai:)))
|
ne, ne, nevisi.. mano mažasis garbanius tai tikrai tokių "delikatesų" neėda :shock: fui jam gi, ne kvailius yra, kaip va iš Vaidžio tai gali tikėtis tokių niekšybių, gi kvailelis :lol:
|
Mergyte mano tai skura suduose mirko o Hako ir mirko skura nors daznai neiseina jam ant sudo uzkrist salia nukrenta nes da netyri tiek patirties kiek Dzeka ir da jis valgo:twisted:Viska bernas sugeba padaryt
Aha i Juodkrante su draugais varom:pTikiuosi nemirsim ten prie juros nuo salcio o dar uzsnigo tai isvis baisiai salta bus:( |
KUR sniegas, koks sniegas? :shock: :lol: mirsit nebent nuo lietaus ir šalto smarkaus vėjo :rock_3
fee, prisiminiau, kaip Bruklinė Pamerkiuose bandė brolį išmokyti kaip smagu voliotis šūduose :lol: gerai, kad Vaidis vėplas mokinys šiuo atveju :lol: ale vat karves gainioti, tai jai pavyko išmokint :twisted: |
Pas mus sniegas ir da slapias:(:(
|
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 04:03. |