Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Mityba ir sveikata (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=143)
-   -   BARF. Bandom natūraliai? ;) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=5634)

giedrë 20-09-2007 09:43

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 105235)
BET veterinarais pasitiket irgi negalima ypac, kai jie "idomiai" sukalba, nes zinau kaip yra mokoma veterinarijos akademijoje, ten apie maista TOTALIAI nieko nepasakojama. o del to ka jie sneka apie sausa...yra paprasciausiai ....biznis :)

kas domisi konkreciai kreipkites i rates, ji ir su veto diplomu ir mokslu daktare, jos zinios tikrai vertingos ir vertingesnes, nei vetu, kurie mokesi tai, kad suniui reikia duoti avizines koses su mesos likuciais.

(ir vis dar taip studentai yra mokomi deja)

Tai kad su veterinaru savu (tikiuosi galiu ji taip vadinti) pasitariame, bet niekuomet nebuvo tokios nuomones, kad BARF blogai, o sausas gerai, bet rekomenduojamas pilnasis BARF, o tai reiskia daug "zaidimo", grynasis raw (tas krastutinis, nzn kaip tiksliau pavadinti) sako gal ir bandykite nes tai jusu suo. Siaip veterinaras geras zmogutis padeda gauti informacija kodel ir kokie produktai nuodingi (Rita turetu kazkada baigti vertima);
Bet informacija is tiesu renkama ne is LT veterinaru, bet domimasi kaip yra artimesniajame ir tolimesniajame uzsienyje. Kai surinksime su keliais kitais zmogiukais pakankamai turiningos savyje mazai priestaravimu turincios informacijos is karto su visais pasidalinsime. Bet jau siandien galiu pasakyti, kad yra ir kitokiu nuomoniu nei pastovus kas antra diena maitinimas kiek tik telpa ;)
Todel tiesiog graziai pasakau, paantrinu Astai, kad tai tera vienas autorius ir visiems pasikonsultuojant kad ir su "rates", kurios tikiuosi nesupykdziau bandyti rasti geriausia buda maitinti savo brangiuosius augintinius.
:) visiems grazios dienos

rates 20-09-2007 10:02

Quote:

Originally Posted by Asta (Bericht 105176)
Aš ne specialsitė nei BARF, nei RAW, dalinuosi tuo ką turiu išsivertusi (tai ta pati knyga, kurią ir pati turi, Mogens Eliasen "RAW food for dogs").

Matot, kitiems skaitantiems gali būti kelios problemos: kai per daug papildomos informacijos, be pagrindinių griaučių, galima labai lengvai susimaišyti.
Ypač keista buvo skaityti apie "problemas" atsiradusias dėl šėrimo RAW. Vietomis net juokinga, ten tik Vaiva teisybės nepagailėjo ;). Mažiau daug pergyvenimo dėl šuniukų šėrimo sausu: jums tai neturėtų būti aktualu, nes visokie malti kaulai ir kitos išmonės reikalingos tik kelių savaičių šuniukams, imituojant motinos išvemtą maistą natūralioje gamtoje. Jau pasiėmus mažius į namus jie pilnai pajėgūs ėsti normalų suauguisų maistą. Beto 6 mėnesiu šuniukus jau reikai šerti (TIK šeriant natūraliai) vieną kartąč dienoje. Amžinai alkani bus ir toliau jei po kasnelį per dieną šersit.
Quote:

Asta tik nepamirsk prideti, kad tai vieno autoriaus nuomone, nes teko ir kitokiu veterinarijos srities profesoriu nuomoniu skaityti net ir kardinaliai priesingu. Pazymetina, kad sis autorius senais laikais buvo apsigynes chemijos magistra, taciau veterinarijos srityje yra savamokslis, kaip pats pabrezia, tad jo pasisakymai neturi buti aksiomos, ar ne?
Bet tas autorius turi patirties būten šiame šėrimo reikale, nes jau daugelį metų bendrauja su taip šeriamais šunimis. O kokių būtent profesorių nuomonių teko skaityti, ga? Nes paprastai profesoriai tokiais klausimais nediskutuoja. Kad eiliniai veterinarai bando ir (dažniausia) nesąmones šneka apie šėrimą, tai pas mus yra realybė. Aš pati turiu daug platesnį išsilavinimą šunų fiziologijos klausimais nei eilinis dirbantis vet gydytojas, todėl kartais labai juokinga paklausyti jų pasisakymų. Beto, mūsų veterinarai neturi jokio supratimo apie šunų šėrimą, išskyrūs tą, ukrį bruka sauso firmos. Neturi LVA reikiamo lygio disciplinos apie šunų šėrimą. O sausiako firmos moka pudrinti galvas pakankamai gerai.

wolfin 20-09-2007 10:03

ei imeskit nuorodas :)

aisku lauksim kuo daugiau informacijos tuo geriau

rates 20-09-2007 10:13

Quote:

Originally Posted by giedrë (Bericht 105239)
Tai kad su veterinaru savu (tikiuosi galiu ji taip vadinti) pasitariame, bet niekuomet nebuvo tokios nuomones, kad BARF blogai, o sausas gerai, bet rekomenduojamas pilnasis BARF, o tai reiskia daug "zaidimo", grynasis raw (tas krastutinis, nzn kaip tiksliau pavadinti) sako gal ir bandykite nes tai jusu suo. Siaip veterinaras geras zmogutis padeda gauti informacija kodel ir kokie produktai nuodingi (Rita turetu kazkada baigti vertima);
Bet informacija is tiesu renkama ne is LT veterinaru, bet domimasi kaip yra artimesniajame ir tolimesniajame uzsienyje. Kai surinksime su keliais kitais zmogiukais pakankamai turiningos savyje mazai priestaravimu turincios informacijos is karto su visais pasidalinsime. Bet jau siandien galiu pasakyti, kad yra ir kitokiu nuomoniu nei pastovus kas antra diena maitinimas kiek tik telpa ;)
Todel tiesiog graziai pasakau, paantrinu Astai, kad tai tera vienas autorius ir visiems pasikonsultuojant kad ir su "rates", kurios tikiuosi nesupykdziau bandyti rasti geriausia buda maitinti savo brangiuosius augintinius.
:) visiems grazios dienos

Grynasis RAW yra fiziologiškai priimtiniausias dalykas, o vat BARF'as dar tiems, kurie nesupranta, kad šuo ir žmogus turi absoliučiai skirtingus poreikius. O užsienyje nuomonė kol kas nepasikeitė: kuo natū9ralesnis šėrimas, tuo puikiau. Aš irgi pasižiūriu kas ten vyksta jau treti metai. Matau, tik didėjantį veterinarų skaičių, kurie supranta kas geriau šuniui ir stiprrėjančia sauso firmų panika, kad dingsta rinka. Yra moksliniai staripsniai, neprieinami ir (gal) sunkiai suprantami eiliniam žmogui apie tai ką daro vienas ar kitas sausas maistas, papildas ar vitaminas. Ir moskliniai įrodymai kaip sausas jau negrįsžtamai pakenkė tam tikriems organams. Patikėkit, vaizdas kraupus, ypač matant kokiais tempais auga autotimininiu, vėžinių susirgimų ir augimo sutrikimų. Internete galima rasti labai gražių pasakų ir tirkos teisybės, tik, deja, niekas neišmokins kiekvieno jos atsirinkti.
O kaip galima supykti už nuomonę? Tuo labiau forumai tam ir reikalingi, kad vyktu normali diskusija ir kiltų klausimai.

vike 20-09-2007 10:17

Giedre, o tai gal gali pasakyt kokie tie kiti būdai, jei ne šėrimas ne kasdien, didelėmis porcijomis? Sudominai :) Maniškiui tai labai gerai bent jau šiuo metu, kai maitinu ne visad kasdien, skirtingu paros metu, ir skirtingais kiekiais, nustojo apsiėsti :lol: va ir dabar dar guli kalakuto galva šalia, ir vištienos nugarėlių gabaliukai, nors ir nedaug tegavo ėst, ir vakar nedaug, bet kažkaip ir nebereikia jam tiek kaip anksčiau :)

giedrë 20-09-2007 10:21

Quote:

Originally Posted by vike (Bericht 105247)
Giedre, o tai gal gali pasakyt kokie tie kiti būdai, jei ne šėrimas ne kasdien, didelėmis porcijomis? Sudominai :) Maniškiui tai labai gerai bent jau šiuo metu, kai maitinu ne visad kasdien, skirtingu paros metu, ir skirtingais kiekiais, nustojo apsiėsti :lol: va ir dabar dar guli kalakuto galva šalia, ir vištienos nugarėlių gabaliukai, nors ir nedaug tegavo ėst, ir vakar nedaug, bet kažkaip ir nebereikia jam tiek kaip anksčiau :)

Aš pasakiau viena zodi berods: nuolatinis serimas man neatrodo gerai kas antra diena: t.y. maitinu tik pirmadieni; treciadieni, penktadieni, sekmadieni, po to antradieni ...
As nekalbu apie tai, kad diena kita per savaite per menesi ir t.t. blogai yra ir net neketinu teigti.

giedrë 20-09-2007 10:24

Quote:

Originally Posted by rates (Bericht 105246)
Grynasis RAW yra fiziologiškai priimtiniausias dalykas, o vat BARF'as dar tiems, kurie nesupranta, kad šuo ir žmogus turi absoliučiai skirtingus poreikius. O užsienyje nuomonė kol kas nepasikeitė: kuo natū9ralesnis šėrimas, tuo puikiau. Aš irgi pasižiūriu kas ten vyksta jau treti metai. Matau, tik didėjantį veterinarų skaičių, kurie supranta kas geriau šuniui ir stiprrėjančia sauso firmų panika, kad dingsta rinka. Yra moksliniai staripsniai, neprieinami ir (gal) sunkiai suprantami eiliniam žmogui apie tai ką daro vienas ar kitas sausas maistas, papildas ar vitaminas. Ir moskliniai įrodymai kaip sausas jau negrįsžtamai pakenkė tam tikriems organams. Patikėkit, vaizdas kraupus, ypač matant kokiais tempais auga autotimininiu, vėžinių susirgimų ir augimo sutrikimų. Internete galima rasti labai gražių pasakų ir tirkos teisybės, tik, deja, niekas neišmokins kiekvieno jos atsirinkti.
O kaip galima supykti už nuomonę? Tuo labiau forumai tam ir reikalingi, kad vyktu normali diskusija ir kiltų klausimai.

Zinok prisiskaiciau ir as kodel sausas yra blogai, bet radau nemazai info del RAW blogybiu ir toli grazu ne 'sausiako" gamintoju psl :)
Deja ne daug laiko dar tebesidomiu apie maitinima, nors intensyviai renku informacija, man mano mazoji yra pernelyg brangi eksperimentuoti ir stengiames nuosirdziai, kad jai ir kitiems butu tik geriau.
Gal jau kt savaite imesiu linkus (nezinau ar sion temon ar kiton) ir bus manau galima diskutuoti, kas teisus, kas klystas (ne apie mus, bet apie asmenis, parasiusius traktatus, veikalus)...
Jei tik turesite tam laiko...

wolfin 20-09-2007 10:25

Quote:

Originally Posted by giedrë (Bericht 105248)
Aš pasakiau viena zodi berods: nuolatinis serimas man neatrodo gerai kas antra diena: t.y. maitinu tik pirmadieni; treciadieni, penktadieni, sekmadieni, po to antradieni ...
As nekalbu apie tai, kad diena kita per savaite per menesi ir t.t. blogai yra ir net neketinu teigti.

o kodel negerai? todel, kad suni lyginam su zmogum, kuris valgo 3 kartus per diena?
o vilkai kaip eda? kas diena pagal meniu?

pati vasara turejau galimybe sert 3 sunu kas 2 -3 diena ir sunys....kaifavo :)

giedrë 20-09-2007 10:34

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 105252)
o kodel negerai? todel, kad suni lyginam su zmogum, kuris valgo 3 kartus per diena?
o vilkai kaip eda? kas diena pagal meniu?

pati vasara turejau galimybe sert 3 sunu kas 2 -3 diena ir sunys....kaifavo :)

o tai ko pati nemaitini tokiu rezimu nuolatos? o tik vasara kai turejai galimybe?
O gal dar kazko nezinau?
kai pamaitinsi kokiu kelis metus ir viskas bus super zinai tada tikrai pagalvosiu pereiti ir pati prie to

wolfin 20-09-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by giedrë (Bericht 105253)
o tai ko pati nemaitini tokiu rezimu nuolatos? o tik vasara kai turejai galimybe?
O gal dar kazko nezinau?
kai pamaitinsi kokiu kelis metus ir viskas bus super zinai tada tikrai pagalvosiu pereiti ir pati prie to

tai jie taip ir maitinami karta per diena diena iskrovos savaiteje yra ir ka...vis tiek reik prasyt kad estu.
na man ir puses metu uztenka bei uzaugintos vados nuo II nestumo puses ir matai geresnius rezultatus nei kad su sausu.

vien suniuku auginimas buvo AUKSAS lyginant kai jie buvo seriami sausu (I vada)

vike 20-09-2007 10:46

Tai kad klausė kodėl nemaitini nuolat kas antrą, trečią dieną? ;)
O kuom auginimas buvo kitoks negu maitinant sausu šuniukų?

wolfin 20-09-2007 10:50

Quote:

Originally Posted by vike (Bericht 105256)
Tai kad klausė kodėl nemaitini nuolat kas antrą, trečią dieną? ;)
O kuom auginimas buvo kitoks negu maitinant sausu šuniukų?

tai kad veikia zmogiskasis faktorius :) o gal suniukai alkani :) 8)

ooo paaugink vada ir zinosi :)-ede geriau neviduriavo, maziau sienos apkakotos buvo NEBUVO alkani :) kaip seriant sausiaku, maziau maisto reikejo. na zodziu pagal mane tik gerumai yra seriant suniukus naturaliu

giedrë 20-09-2007 10:51

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 105254)
tai jie taip ir maitinami karta per diena diena iskrovos savaiteje yra ir ka...vis tiek reik prasyt kad estu.
na man ir puses metu uztenka bei uzaugintos vados nuo II nestumo puses ir matai geresnius rezultatus nei kad su sausu.

vien suniuku auginimas buvo AUKSAS lyginant kai jie buvo seriami sausu (I vada)

Karta per diena sutinku dideliam ypac, bet kodel ne karta per dvi dienas nuolatos?
matyt turi savu priezasciu.
As butent sioje vietoje ir suabejojau autoriumi ir pradejau ieskotis kitu autoriu nuomoniu, nes tik is gincu matyt kyla tiesa.
Labai dziaugiuosi, kad sioje temoje vyksta diskutavimas, o ne savo tiesu rekimas ir kitu izeidinejimas ;)
Einu dirbti

giedrë 20-09-2007 10:55

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 105258)
tai kad veikia zmogiskasis faktorius :) o gal suniukai alkani :) 8)

ooo paaugink vada ir zinosi :)-ede geriau neviduriavo, maziau sienos apkakotos buvo NEBUVO alkani :) kaip seriant sausiaku, maziau maisto reikejo. na zodziu pagal mane tik gerumai yra seriant suniukus naturaliu

musiske nealkana, neviduriuoja, del kmaisto kiekio nezinau.
Matysime kas ir kaip uzaugs ;)
del vados auginimo mano nuomone zinai, tad manau praktikoje to nematysime

rates 20-09-2007 11:16

Quote:

Originally Posted by giedrë (Bericht 105250)
Zinok prisiskaiciau ir as kodel sausas yra blogai, bet radau nemazai info del RAW blogybiu ir toli grazu ne 'sausiako" gamintoju psl :)
Deja ne daug laiko dar tebesidomiu apie maitinima, nors intensyviai renku informacija, man mano mazoji yra pernelyg brangi eksperimentuoti ir stengiames nuosirdziai, kad jai ir kitiems butu tik geriau.
Gal jau kt savaite imesiu linkus (nezinau ar sion temon ar kiton) ir bus manau galima diskutuoti, kas teisus, kas klystas (ne apie mus, bet apie asmenis, parasiusius traktatus, veikalus)...
Jei tik turesite tam laiko...

Gal pirma pradėkit nuo minimalios fiziologijos? Nereiktų tada rinkti daug bereikšmės informacijos. Aš kažkaip linkus pasitikėti žmonių, taip šeriančių šunis jau 40-50 metų patirtimi, pagrįsta moksliniais faktais.
Labai norėčiau nuorodų apie RAW "blogumą", tik normalių, su faktais, o ne šiaip pasvaigčiojimais, kurių pilnas internetas.

natali 20-09-2007 12:01

Noreciau info apie ta zmogu, kuris seria 40-50 metu sunis RAW/ BARF-u? Kur galima rasti? Bet kas liecia manes pacios, nesu veiseja, neturiu vet issilavinimo, su medicina turiu tiek patirties kiek eilinis zmogus besirupinantis savo bei artimuju sveikata - kodel noriu pasisakyti - pritariu nuosirdziai Giedrei, nes pati laikau sunis kokius 18 metu, auginau nuo mazens, Bonce turejo tai pat vada ( 9 linksmi basetukai, iki 2 menesiu auginti ) ir man bandymas maitinti RAW musu maziu Ivju buvo naujove, kurios as "neatlaikiau" - per daug jau ekstremaliai gaunasi, ISITIKINOME :( Svarbi kiekviena diena AUGANCIAM suniukui - Rates, ar sutinki? Kad ir toks faktas - maitinti kas antra diena auganti organizma, man ziauru, manau ir suns psichika bus paveikta. As nenoriu zverinti suns, ne tam jis buvo kruopsciai socializuojamas. O siaip - auksine taisykle bet kokiai teorijai - nepulti i krastutinumus...:)

Asta 20-09-2007 12:21

Quote:

Originally Posted by giedrë (Bericht 105248)

Giedre, aš iš pat pradžių sakiau, kad tai vieno autoriaus nuomonė. Ir lygiai kaip ir tu, renkuosi kuo tikėti, ir kuo abejoti. Bet pažiūrėk, kaip dabar smagu: kokia diskusija, kiek naudingos informacijos!!!!!!!!! Aš kaifuoju 8) Ir labai noriu išklausyti kitą pusę: kuo daigiau ir įvairesnės informacijos šitam skyrelyje bus, tuo geriau ;) Nes kuo RAW gali būti blogai, tikslingai turbūt niekas neieškojo.

Čia turimas minty ne reguliarus šėrimas kas antrą dieną, o bendras procentas ėdimo ir badavimo dienų. Gali šerti tris dienas iš eilės, o po to vieną dieną ne, po to vieną šerti dvi ne. Jarai kol kas viskas gerai (aišku ne kas antrą dieną ji šeriama, dar per maža, ir tik apie mėnesį), jau sveria daug (21,3kg), nestora, tik kresna ir raumeninga. O buvo pradėjusi tukti. Šeriant ne kasdien, bendras suėsto maisto kiekis per savaitę ar mėnesį nesikeičia, tik didėja porcijos ir retėja šėrimai šuniukui augant. Kuo tai yra blogai?

natali 20-09-2007 12:27

Visada galvojau kad suo PATS pasirenka kada jam pabadauti :))) Taip ir budavo ir bus pas mane :))) Jei as jaunam sveikam energingam Ivju neduosiu viena diena valgyti - niu nezinau :))) Ramybes nebus visiems:))) Kam man tas dirbtinumas? Pas mus katyte nuo parodos is prieglaudos gyvena - 11 dienu praejo - ir tik dabar gal pradeda zaisti, dziaugtis gyvenimu o ne galvoti pastoviai apie maista - alkis tikrai salygoja gyvuno elgesi...

Asta 20-09-2007 12:41

Quote:

Originally Posted by natalija (Bericht 105264)
Kad ir toks faktas - maitinti kas antra diena auganti organizma, man ziauru, manau ir suns psichika bus paveikta. As nenoriu zverinti suns, ne tam jis buvo kruopsciai socializuojamas. O siaip - auksine taisykle bet kokiai teorijai - nepulti i krastutinumus...:)

Kas antrą dieną šeriamas suaugęs šuo (kaip rates minėjo, nuo 6mėn, max nuo 10-12mėn.). Šuniukai gauna ėsti kasdien kelis kartus. Bet kad augtų sveiki, jiems reikia maždaug 80% to, ką jie suėstų jei galėtų. Geriau kelis maitinimus pamiršti, nei sumažinti porcijas (žmogus valgo mažom porcijom, vilkas po badavimo gali sukišti 20% savo kūno svorio).

Šuo KITOKS nei žmogus, ir gerbdami ir atsižvelgdami į jo kitoniškumą žalos, manau, nepadarysim.

Vaiva 20-09-2007 12:45

Man tai kol kas, atleiskit, kvepia čia tuščiu plepėjimu. Kam kaip geriau, tas taip šeria. Kiekvienam savas šuo atrodo brangiausias, man rūpinimasis šunimi ir davimas to, kas jam geriausia, siejasi su žalia mėsa, kitiems rūpinimasis šunimi ir davimas to, kas jam geriausia, siejasi su termiškai apdorotais produktais, t.y. sausiaku. Šėrimo dažnumas... irgi kiekvieno asmeninė nuomonė. Aš šeriu kasdien (jei ne kokioj kelionėj), man taip psichologiškai lengviau.
Diskusija turėtų būti ne apie tai, kaip geriau šerti, o apie NATŪRALŲ šėrimą. Turit patarimų ar pastebėjimų - dalinkitės, o pasakoti kaip čia staiga šunims ėmė kenkti žalia mėsa, nu sorry.

rates 20-09-2007 14:14

Quote:

Originally Posted by natalija (Bericht 105264)
Noreciau info apie ta zmogu, kuris seria 40-50 metu sunis RAW/ BARF-u? Kur galima rasti? Bet kas liecia manes pacios, nesu veiseja, neturiu vet issilavinimo, su medicina turiu tiek patirties kiek eilinis zmogus besirupinantis savo bei artimuju sveikata - kodel noriu pasisakyti - pritariu nuosirdziai Giedrei, nes pati laikau sunis kokius 18 metu, auginau nuo mazens, Bonce turejo tai pat vada ( 9 linksmi basetukai, iki 2 menesiu auginti ) ir man bandymas maitinti RAW musu maziu Ivju buvo naujove, kurios as "neatlaikiau" - per daug jau ekstremaliai gaunasi, ISITIKINOME :( Svarbi kiekviena diena AUGANCIAM suniukui - Rates, ar sutinki? Kad ir toks faktas - maitinti kas antra diena auganti organizma, man ziauru, manau ir suns psichika bus paveikta. As nenoriu zverinti suns, ne tam jis buvo kruopsciai socializuojamas. O siaip - auksine taisykle bet kokiai teorijai - nepulti i krastutinumus...:)

Puikus pavyzdys, kai neskaitoma kas rašoma arba negalim atsirinkti kas esminio ir kas ne. Yra yahoo groups RAW fed dogs ir barfdogs. Pasižiūrėkite tenai, rasite žmonių suilgalaikę patirtimi, rasite supernių veisliynų savininkus kažkada pabandžiusiu sausą ir padariusius išvadas. Jei šeimininkas negali susitvarlkyti su vienokiomis ar kitokiomis problemos, tai normalu ir nieko smerktino nėra, bet nerekia pasakoti po to, kad netiko šėrimas, ar nuo jo pasidarė kažkas tokio... Galbūt kai gausite daugiau informacijos, vėl pabandysite. O kad kiekviena diena šuniui svarbi šėrimo atžvilgiu visiškai nesutinku, kaip ir nesvarbi žmogui. Tai ne kūdikis ar penkių savaičių šuniukas, o jau susiformavęs padaras, kuris nėra stiklinis. Jūs vaikams irgi kas dieną kalorijas ir vistaminų santykį skaičiuojat? O dėl to šėrimo kas antrą dieną: tai puiku, bet niekas neliepia to daryti. Užtenka pasidaryti kartą per savaitę ar dvi po iškrovos dieną. Be to visur aiškiai parašyta, kad taip šerti galima jau suaugusį šunį, o jūs visur kišat šuniukus.
Be to, kažkur buva minėti likučiai nuo stalo. Čia rašo eupietis gvenantis JAV, o pas juos likučiai šunims suprantami kaip likučiai žalios mėsos, likusios nuo salotų žalios daržovės, o ne termiškai aprodotos ir prieskonių pridėtos kokios tai dešrelės.

rates 20-09-2007 14:23

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 105272)
Man tai kol kas, atleiskit, kvepia čia tuščiu plepėjimu. Kam kaip geriau, tas taip šeria. Kiekvienam savas šuo atrodo brangiausias, man rūpinimasis šunimi ir davimas to, kas jam geriausia, siejasi su žalia mėsa, kitiems rūpinimasis šunimi ir davimas to, kas jam geriausia, siejasi su termiškai apdorotais produktais, t.y. sausiaku. Šėrimo dažnumas... irgi kiekvieno asmeninė nuomonė. Aš šeriu kasdien (jei ne kokioj kelionėj), man taip psichologiškai lengviau.
Diskusija turėtų būti ne apie tai, kaip geriau šerti, o apie NATŪRALŲ šėrimą. Turit patarimų ar pastebėjimų - dalinkitės, o pasakoti kaip čia staiga šunims ėmė kenkti žalia mėsa, nu sorry.

Matai, Vaiva, aš pilnai suprantu, kad žmogaus įsitikinimai yra jo reikalas, bet yra ir kita pusė - natūralumas, fiziologiškumas ar kaip pavadinsi. Man svarbu ir tai, kad būtų ne kaip aš noriu ar šuo nori, o kaip būtų sveikiau ir taisyklingiau. Man pvz. čipsai labai patinka, bet aš nevalgau jų, nes žinau kuo jie kenksmingi. Lygiai taip su šuniu - yra taisyklės kaip reikia šerti, o ne kaip nori šeimininkai. Maniškiai gal irgi mielai ėstų šašlius kokius, bet aš žinau kas darytusi jų skrandžiams ir inkstams nuo to ir todėl neduodu. Man tik visiškai nesuprantamas dalykas, kaip žmonės nepajėgia suprasti (čia niekam konkrečiai netaikau), kad šuo yra šuo, o ne žmogus. Jis turi visiškai kitokia fiziologiją, sandarą ir psichologiją, o daugelis savininkų nori iš jo padaryti beždžionę. Vat čia ir kyla problemos, kai bandoma suvokimą kas yra gerai mums, pritaikyti skirtingai rūšiai.
Beje, Kaune veršis už 6lt/kg yra, jei kas nori?
Ir dar, jei kam reikia, radau labai patogų šerti totorišką lašišų faršą. Jis būna šaldytas, kaip rašoma, kad be prieskonių ir supjaustas. Kaina 6,50lt už 500 g.

rates 20-09-2007 14:43

Quote:

Originally Posted by Asta (Bericht 105265)
Nes kuo RAW gali būti blogai, tikslingai turbūt niekas neieškojo.

Ieškojau ir dabar tebe ieškau. Kadangi profesija suteikia kiek platesnes galimybes randu tik daug teigiamų žinių. Labai dažnai neigiami dalykai yra hiperbolizuojami arba būna eiliniai pasisakymai: girdėjau, kaimynas sakė... Kalbant apie neigiamus dalykus yra tik tokie variantai, kurie gali visur nutikti: užspringimas, užsikišimas ir panašiai. Dar, pagal reagioną yra pavojingos mėsos rūšys: pvz negalima šerti lenkiška, amerikietiška vištiena (augimo hormonai), kai kur pavojinga kiauliena (Rusija). Bet RAW šėrimo esmė yra žmoniui maistui naudojami produktai, kurios valgome mes patys. Jei laikomės šiuos nuostatos ir nešeriame šunis kokiomis skerdyklų atliekomis, tai pavojaus rizika daug mažesnė nei šeriant sausu. O kas būtent blogai nuo RAW šėrimo, neteko rasti, palauksim Giedrės nuorodų. Barfo/Raw skirtumai tik tame, kad paskutinieji netiki, kad šuo yra mėsėdis ir jam reikalingas žolėdžių skrandžio turinys. Kiek teko susidurti su tuo klausimu, tai skrandžio turinio mėsėdžiai kaip tik ir neėda, nebent iš karto po sauso.
Man sauso idėja niekada nebuvo priimtina, bet veisėja ir aplinkiniai šunininkai "žinovai" labai įkalbinėjo pabandyti. Rezultus mano vargšelis šuo jaus iki gyvenimo galo. Sausą mes naudojom tik 2,5 metus, nors šunys namuose jau 18 metų. Išbandėm pačias geriausias sauso rūšis, ieškojom geriausio ir t.t. Kuo daugiau šnekėjau su rimtais fiziologais, patalogais ir terapeutais, tuo aiškiau darėsi, kad padariau didelę klaidą pradėdama. Dėl tų 2,5 metų gailėsiuosi labai ilgai. Be to, žinau ir tai, kad sekantis šuo iš RAW/BARF šeriamo veislyno tėvų.

Vaiva 20-09-2007 14:49

Quote:

Originally Posted by rates (Bericht 105286)
Matai, Vaiva, aš pilnai suprantu, kad žmogaus įsitikinimai yra jo reikalas, bet yra ir kita pusė - natūralumas, fiziologiškumas ar kaip pavadinsi. Man svarbu ir tai, kad būtų ne kaip aš noriu ar šuo nori, o kaip būtų sveikiau ir taisyklingiau. Man pvz. čipsai labai patinka, bet aš nevalgau jų, nes žinau kuo jie kenksmingi. Lygiai taip su šuniu - yra taisyklės kaip reikia šerti, o ne kaip nori šeimininkai. Maniškiai gal irgi mielai ėstų šašlius kokius, bet aš žinau kas darytusi jų skrandžiams ir inkstams nuo to ir todėl neduodu. Man tik visiškai nesuprantamas dalykas, kaip žmonės nepajėgia suprasti (čia niekam konkrečiai netaikau), kad šuo yra šuo, o ne žmogus. Jis turi visiškai kitokia fiziologiją, sandarą ir psichologiją, o daugelis savininkų nori iš jo padaryti beždžionę. Vat čia ir kyla problemos, kai bandoma suvokimą kas yra gerai mums, pritaikyti skirtingai rūšiai.
Beje, Kaune veršis už 6lt/kg yra, jei kas nori?
Ir dar, jei kam reikia, radau labai patogų šerti totorišką lašišų faršą. Jis būna šaldytas, kaip rašoma, kad be prieskonių ir supjaustas. Kaina 6,50lt už 500 g.

Kur tu to lašišų faršo radai? Domina. Namie niekaip neprisiruošiu lašišos galvų malt. Nors net mėsmalę praktiškai tik dėl to nusipirkau :)

giedrë 20-09-2007 15:15

Quote:

Originally Posted by rates (Bericht 105285)
Puikus pavyzdys, kai neskaitoma kas rašoma arba negalim atsirinkti kas esminio ir kas ne. Yra yahoo groups RAW fed dogs ir barfdogs. Pasižiūrėkite tenai, rasite žmonių suilgalaikę patirtimi, rasite supernių veisliynų savininkus kažkada pabandžiusiu sausą ir padariusius išvadas. Jei šeimininkas negali susitvarlkyti su vienokiomis ar kitokiomis problemos, tai normalu ir nieko smerktino nėra, bet nerekia pasakoti po to, kad netiko šėrimas, ar nuo jo pasidarė kažkas tokio... Galbūt kai gausite daugiau informacijos, vėl pabandysite. O kad kiekviena diena šuniui svarbi šėrimo atžvilgiu visiškai nesutinku, kaip ir nesvarbi žmogui. Tai ne kūdikis ar penkių savaičių šuniukas, o jau susiformavęs padaras, kuris nėra stiklinis. Jūs vaikams irgi kas dieną kalorijas ir vistaminų santykį skaičiuojat? O dėl to šėrimo kas antrą dieną: tai puiku, bet niekas neliepia to daryti. Užtenka pasidaryti kartą per savaitę ar dvi po iškrovos dieną. Be to visur aiškiai parašyta, kad taip šerti galima jau suaugusį šunį, o jūs visur kišat šuniukus.
Be to, kažkur buva minėti likučiai nuo stalo. Čia rašo eupietis gvenantis JAV, o pas juos likučiai šunims suprantami kaip likučiai žalios mėsos, likusios nuo salotų žalios daržovės, o ne termiškai aprodotos ir prieskonių pridėtos kokios tai dešrelės.

Aciu nebekisime "savo auganciu suniuku", nors mes tik norejome suzinoti daugiau informacijos, atrodo tema ne mums skirta

Vaiva 20-09-2007 15:22

Tendencingos reakcijos :roll:

wolfin 20-09-2007 15:23

Quote:

Originally Posted by giedrë (Bericht 105296)
Aciu nebekisime "savo auganciu suniuku", nors mes tik norejome suzinoti daugiau informacijos, atrodo tema ne mums skirta

ei, gi tie jusu suniukai uzaugs ir teks vel viska is naujo skaityt.
nesuprantu, kam taip reaguot? juk zmones tik patart ir padet nori.

si informacija BUTENT jums ir skirta, kad zinotumet kas gerai, o kas ne. ar ne taip?

Lauryte 20-09-2007 15:30

Suprantu kad as mazvaike bet jus moterys gal nesipykit?;)Tiesiog Natalijai buvo beda su Ivju ir zmogus nusprende nebemaitint naturaliu maistu ir perejo prie sauso aisku ja reik suprast ji turi savo pasirinkima beje kaip visur ir shneketa kad pas ja dyd ukis ir zmogus tiesiog nespeja suziuret visu ir tiek.Pvz ash turiu kol kas laiko maitint ir zaist su maistu tai zaidziam nes kai bus darbas taip pat pereisim ant sauso:?

Lauryte 20-09-2007 15:31

Mes pvz kai bandem sausa tai shuo visikai negalejo priaugt svorio o db viskas tvarkoj auga vershius:)

wolfin 20-09-2007 15:35

tik klausimas KAM?
negi tiek daug laiko uzima isemimas is saldymo kameros mesos gabalo ir idejimas jo i lekste kad iki serimo atsiltu?

Vaiva 20-09-2007 15:35

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 105299)
Suprantu kad as mazvaike bet jus moterys gal nesipykit?;)Tiesiog Natalijai buvo beda su Ivju ir zmogus nusprende nebemaitint naturaliu maistu ir perejo prie sauso aisku ja reik suprast ji turi savo pasirinkima beje kaip visur ir shneketa kad pas ja dyd ukis ir zmogus tiesiog nespeja suziuret visu ir tiek.Pvz ash turiu kol kas laiko maitint ir zaist su maistu tai zaidziam nes kai bus darbas taip pat pereisim ant sauso:?

Laura, niekas čia nesipyksta ;) Tiesiog kartais žmonės neadekvačiai reaguoja į duodamus patarimus ar pastabas.

Lauryte 20-09-2007 15:44

Daiva patikek ash ne visad name bunu ir ne visad speju shunu pamaitint o db bus man diplominis plius dirbsiu kad juos ishmaitint ir plius db viena likau tai truputuka sunku buna.kai kartais pareinu ir koju nejauciu.tai visvien kai tik laiko turiu darau jiem ka nors skanaus bet ziuresiu poto kaip spesiu nes pati kaip sakant sausiaka valgau:)visoki shlamshta is pakeliu tai buna pasirinkimas ar sau ka skanaus pasidaryt per laisva val ar shunym:)Sen pvz zaraza maza surijo mano salotas ir laksto laimingas o taip kai duodu darzoviu tai daznai needa bet kai zino kad jos mano ir ju imt negalima tai valgo kaip mesa tai ciuju reiks tuo naudotis greit:)

Lauryte 20-09-2007 15:46

Nu man pvz ir paciai patinka jam i ta mesa kokiu nesamoniu primaishyt nei grina duot nes jau jautienos needa uzkniso turbut tai ciuju paukshtiena teks duot:roll:

natali 20-09-2007 16:02

II vada draugiska, malonu:)))
Rates, is tikruju as nekisu mazu suniuku, atrodo tema skirta visiems, as pabreziu kad kol kas kalbu apie mazius - nes atrodo jie irgi i tema "telpa". Vaikui kaloriju neskaiciuoju, o rupinuosi, kad gautu sveika ir ivairu maista.
Taip, noreciau taip ir suni gal auginti, "zaisti" - bet nuomone mano griezta siuo klausimu - jei nemoki ar negali maitinti taisyklingai RAW arba BARFU - tai geriau jau sausiaku, nei numetineti atsildytus mesos gabalus be darzoviu ir chaotiskai...( cia as grubiai pasakau, nes kasdienybeje sutikite niekas kitais RAW/BARF komponentais nepasirupina) Rates, nei kiek neabejoju tavo kompetencija, dziugu kad tau gaunasi sauniai viska suderinti, bet nereikia gasdinti manau jau tuo sausiaku...Mano basete jau 12 metu gyvena, tikiuosi kad ir Ivju maziausiai tiek gyvens... As jau pasakiau viska:)

Vaiva 20-09-2007 16:04

Quote:

Originally Posted by natalija (Bericht 105309)
jei nemoki ar negali maitinti taisyklingai RAW arba BARFU - tai geriau jau sausiaku, nei numetineti atsildytus mesos gabalus be darzoviu ir chaotiskai...( cia as grubiai pasakau, nes kasdienybeje sutikite niekas kitais RAW/BARF komponentais nepasirupina)

eee... O kokie ir kam tie kasdieniai KITI RAW elementai? :roll:

Lauryte 20-09-2007 16:16

Bet brangieji ko jus taip sausa maista puolat?Juk priesh metus visi maitinot tik sausu Nutra Nugets ir visi isaugo ir nieko niekam nebuvo nutike ir tais laikas apie naturalu net kalbos nebuvo visi juk draugishkai matinot.Ir uzaugo juk ir nieko.Ir tuo metu jum juk atrode kad tai geriausias pasirinkimas tik po kazkurio laiko visi perejot ant naturalaus.Ar as kazka painioju?Kazkaip juk tai buvo ar ne?;)

Vaiva 20-09-2007 16:30

Nu kaip nieko. Triedimas nuolatinis, rytiniai vimčiojimai... Ne visai nieko, a?

Niekas to sauso nepuola, tiesiog manau, jog neteisinga sakyti, kad RAW ar BARF yra negerai, jei tai sako žmonės, kurie, nors ir turėjo daug laiko, nepanorėjo/patingėjo pakankamai pasidomėti, KAIP tas maitinimas turėtų atrodyti iš tikrųjų.

Asta 20-09-2007 16:53

Quote:

Originally Posted by rates (Bericht 105291)
Man sauso idėja niekada nebuvo priimtina, bet veisėja ir aplinkiniai šunininkai "žinovai" labai įkalbinėjo pabandyti. Rezultus mano vargšelis šuo jaus iki gyvenimo galo. Sausą mes naudojom tik 2,5 metus, nors šunys namuose jau 18 metų. Išbandėm pačias geriausias sauso rūšis, ieškojom geriausio ir t.t. Kuo daugiau šnekėjau su rimtais fiziologais, patalogais ir terapeutais, tuo aiškiau darėsi, kad padariau didelę klaidą pradėdama. Dėl tų 2,5 metų gailėsiuosi labai ilgai. Be to, žinau ir tai, kad sekantis šuo iš RAW/BARF šeriamo veislyno tėvų.

Kas nutiko šuniukui?
Jei tarp bandytų sauso rūšių buvo Orijen, kas nuo jo buvo negerai?

wolfin 20-09-2007 17:09

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 105307)
Nu man pvz ir paciai patinka jam i ta mesa kokiu nesamoniu primaishyt nei grina duot nes jau jautienos needa uzkniso turbut tai ciuju paukshtiena teks duot:roll:

hmm iskilo klausimas? o tai kokia mesa seri? t.y. ka konkreciai seri?

Lauryte 20-09-2007 19:58

Jautiena duodavau.

Lauryte 20-09-2007 20:00

Ai db supratau klausima.Tai visokiu turguj buna mesgaliu,nuopjovu shunim,uodegu,ir pan tai db kazkaip nerija.Kaip kazkada vishtienos nevalge.Tai db keitineju viena sav taip kita kitaip

wolfin 20-09-2007 20:45

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 105325)
Ai db supratau klausima.Tai visokiu turguj buna mesgaliu,nuopjovu shunim,uodegu,ir pan tai db kazkaip nerija.Kaip kazkada vishtienos nevalge.Tai db keitineju viena sav taip kita kitaip

o gerai, nes pagalvojau, kad kai snekejom apie serima neuzakcentavau, kad duodam viska kas yra gyvune ir visokia mesa (ale viska teisingai supratai) :)

wolfin 20-09-2007 20:57

1.I vada, kol uzauginau iki 7 savaiciu 3 kartus keiciau super premium maista.
2. suniukai visa laika buvo alkani, paviduriuodavo, teko duoti enterofermentu, specialiai bandydavau duoti ryzius.
3.serdavau vos ne kas 4 valandas ir vis tiek alkani rekdavo.
4. jiems beaugant irgi buvo TAS pats viduriavimas, vemimas, seimininkai keite maista, leido antibiotikus.
5. seriant sausu Harka turejo gastrita kaip minimum, ko dabar seriant mesa nebeliko, nusivale dantys, maziau seriasi ir.t.t.t.
--------------------

na skaitysis tas tekstas kaip propaganda, tik tiek gerai, kad mano sunys ne visa laika sausa ede, visada per savaite gaudavo po 2-3 dienas mesos, nors rates uz tai manes tikrai nepagirtu :) kad seriau misriai.

as patenkinta tuom, kad ji man "ispyre i uzpakali" ir priverte kardinaliai pakeisti serima, ir toliau taip sersiu ir sersiu sekancias suniuku vadas, nes pati maciau ju augimo ir brendimo esant pas mane skirtumus,kurie buvo tik i gera.

wolfin 20-09-2007 21:02

hmm Lauryt nepaklausiau :) o subproduktai-kepenys inkstai plauciai trachejos skrandziai, zuvis ir t.t.t? duodami?

Lauryte 20-09-2007 21:23

Viskas yra duodama beabejo ir daznai pvz vakarais isverdu ryziu ir sumaishau darzoves ryzius ir mesa.Nes kaip pastebejau nuo ryziu suo neviduriuoja ir ten viduj nu tipo gal suklijuoja jam kazka nzn kaip issireikst bet esme kad darzoviu be ryziu neduodu ir kepenu taip pat.O sausa turiu visad kritiniam atvejuj pvz kai kazko nenupirkau arba kai tikrai ner jiem ko est nes ne visada speju nupirkt.
Ryziai lb daznai duodu nes tada nebuna lb alkanas bet aishku kad su mesa.Aishku jai ziuret i pinigus kaip man studentej tai man butu pigiau abiem sausiako nupirkt bet esme ta kad manishke mergyte sauso isvis nepripazysta tai kazkaip tingiu skirtingai juos maitint valgo jie beveik ta pati tik porcijos ir sudetis truputuka skiriasi kekvienam.

rates 21-09-2007 10:19

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 105292)
Kur tu to lašišų faršo radai? Domina. Namie niekaip neprisiruošiu lašišos galvų malt. Nors net mėsmalę praktiškai tik dėl to nusipirkau :)

Kaune tai visuose turguose kur yra žuvies šaldytuvai - jis tik šaldytas būna. O prekybos centruose nemačiau. Anksčiau buvo vos keliose vietose, o dabar išpllito į kiekvieną turgų, tai ir Vilniuje turėtų būti.

rates 21-09-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 105334)
Viskas yra duodama beabejo ir daznai pvz vakarais isverdu ryziu ir sumaishau darzoves ryzius ir mesa.Nes kaip pastebejau nuo ryziu suo neviduriuoja ir ten viduj nu tipo gal suklijuoja jam kazka nzn kaip issireikst bet esme kad darzoviu be ryziu neduodu ir kepenu taip pat.O sausa turiu visad kritiniam atvejuj pvz kai kazko nenupirkau arba kai tikrai ner jiem ko est nes ne visada speju nupirkt.
Ryziai lb daznai duodu nes tada nebuna lb alkanas bet aishku kad su mesa.Aishku jai ziuret i pinigus kaip man studentej tai man butu pigiau abiem sausiako nupirkt bet esme ta kad manishke mergyte sauso isvis nepripazysta tai kazkaip tingiu skirtingai juos maitint valgo jie beveik ta pati tik porcijos ir sudetis truputuka skiriasi kekvienam.

Nu tada tikiu, kad toks "šėrimas", o tiksliau jovalas daug gamybos laiko užima. Fiziologija: ryžiai organizme virškinasi ilgiau (užlaiko mėsą, kad yra blogai) ir prie mažesnio rūgštingumo. Mėsai reikia didesnio rūgštingumo, todėl kartu su ryžiais ji nesusivirškina pilnai. Išvada: apkraunat šuns skrandį ir kasą visiškai nereikalingu balastų. Gresia gastritas ir alergijos (o ar po metų, ar po penkų tai jau niekas nepasakys). Problemos su viduriais: šerkit vištų nugarėlėmis. Visos laisvesnių vidurių bėdos baigsis ir pigiai kainuos. Tik labai patarčiau mesti lauk ryžius, tuo labiau virtus, ir sumažinti daržovių kiekį. Bei išsiaiškinti nuo ko iš tikro viduriuoja. Kai buvo pas veisėja juktokių problemų nekilo?
Quote:

Kas nutiko šuniukui?
Jei tarp bandytų sauso rūšių buvo Orijen, kas nuo jo buvo negerai?
Buvo pats paskutinis - kasėsi kaip išprotėje. Lėtinis gastritas, pankreatitas, augimo problemos. Šuo irgi buvo iš išorės sveikas, kol vieną dieną neprasidėjo traukuliai...
Giedre, ši tema būtent jums visiems ir skirta. Ir nereikia užsiciklinti ant vieno dalyko (kaip tas šėrimas kas 2 dieną). Be to labai laukiu nuorodų apie RAW blogasias savybes.
O kai žmonės klausia apie sausiako blogumus ir teigia, kad daug informacijos internete ieškojo, bet nerado, tai mažiau nei keista:
http://www.mflegal.com/petfoodlawsuit
http://cbs4.com/special/local_story_143224354.html
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/animals.htm
Pirmai pradžiai, jei nematėt. O jei matėt, bet nieko blogo neradot, tai daugiau nekomentuosiu.

wolfin 28-09-2007 08:57

cia verta paskaityti,nes gal but siek tiek paaiskes, kad tai is tiesu yra nekensminga o naudinga suniui

http://fauna.savel.org/forum.cgi?op=...d=3796;start=0

wolfin 19-10-2007 15:05

Idomybe, kuri buvo parasyta pries 3 metus WD :)
pastebeta, kad sunims kurie seriami sausu patamseja akys.
isvada padare veiseja, gyvenanti Slovakijoje ir turinti sunis maziausiai 20 metu.

Vaiva 19-10-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 107956)
Idomybe, kuri buvo parasyta pries 3 metus WD :)
pastebeta, kad sunims kurie seriami sausu patamseja akys.
isvada padare veiseja, gyvenanti Slovakijoje ir turinti sunis maziausiai 20 metu.

Žinok, gali būti, kad ne šiaip įdomybė. Nes Bruknės akys tikrai dabar šviesesnės, nei buvo vaikystėj. Nors šiaip pigmentas ryškus, geras.

wolfin 19-10-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 107958)
Žinok, gali būti, kad ne šiaip įdomybė. Nes Bruknės akys tikrai dabar šviesesnės, nei buvo vaikystėj. Nors šiaip pigmentas ryškus, geras.

sakau idomybe, nes nepatvirti moksliskai faktai :)

rii 24-10-2007 17:31

Perskaiciau viska. Nukas pradeda atsisakyti vieno is maitinimo.Taip,kad kartais eda viena kart dienoje ir tikrai nedaug.Turim ir mes Orijeno,bet Nukas atsisake ji esti.Taip.kad eda naturalu.Isbandem mociutes raugintus kopustus:)Nukas suzavetas :)

wolfin 24-10-2007 17:37

Quote:

Originally Posted by rii (Bericht 108487)
Perskaiciau viska. Nukas pradeda atsisakyti vieno is maitinimo.Taip,kad kartais eda viena kart dienoje ir tikrai nedaug.Turim ir mes Orijeno,bet Nukas atsisake ji esti.Taip.kad eda naturalu.Isbandem mociutes raugintus kopustus:)Nukas suzavetas :)

liuks saunuolis :) zino ko reikia :) rauginti kopustai labai sveiki ir naudingi :)

Vaiva 25-10-2007 08:28

Aš Bruknę visais būdais bandžiau įtikinti, kad tie kopūstai jai LABAI sveika, bet pasižiūri kaip į durnę ir tiek :( Deja.

vike 25-10-2007 10:43

O tai rimtai jūs duodat raugintus kopūstus? :roll: Kuom jie naudingi gal galit kas pasakyt, ar nuorodą duot. ale esu beveik įsitikinus, kad mano kvailelis nesutiktų ėst :)

Vaiva 25-10-2007 10:48

Nu tuom kuom ir žmogui :) Nuorodos neturiu, bet kad naudinga tai daug kur rašo ;) Tikrai.

vike 25-10-2007 10:52

Būt gerai, kad aš žinočiau, kuom žmogui naudinga :lol: na bet patikėsiu jumis, pamėginsiu kvaileliui duot :)

Vaiva 25-10-2007 11:00

Nu musiet nesi niekada iš ryto po smagaus pasibuvimo raugintų kopūstų sriubytės srėbus :lol: Iškart suprastum, kad nelabai svarbu kuo, bet akivaizdu, kad naudinga.

vike 25-10-2007 11:08

Ti, kad rytais sunkiais naudinga, tai man viskas aišku :lol: ale Vaidučiui nebūna sunkių rytmečių, taigis įtariu, kad ir kopūstai jam netiks :lol:

Vaiva 25-10-2007 11:13

Bruknė tai jei kartu vakarojam ryte labai puikiai iki vėlyvos popietės guli šalia, galvos nekelia, dūsauja... Va čia tai empatija :)

vike 25-10-2007 11:19

nu.. kaip čia pasakius.. nors vakar ir nieko smagaus neveikėm, ale dar dabar aš guliu lovoj, Vaidis irgi :) dėl to tai nėra bėdos.. kiek reiks, tiek miegos, kol aš miegu :p

Vaiva 25-10-2007 11:21

Bent nenervuotum - kai kas čia jau pietaut eina :)

vike 25-10-2007 11:36

Tai man dar baisiau.. važiuosiu turgun mėsos šunims :roll: o ten nuvarau ir pasimetu, nebžinau ko man reikia, žinau tik kad reikia kokios nors žuvies, bet ne lašišos.. gal ės Vaidylka.. :roll: ir reikia raugintų kopūstėlių pasiimt :p

Vaiva 25-10-2007 11:45

O šprotų neėda? Būna belekurioj parduotuvėj maisto supakuoti po kilogramą. Bruknė nuėda galvas, tada uodagas su viduriais išsilupa, tada primėto pilnus namus tų lavonėlių, bet paskui suėda.

vike 25-10-2007 14:00

Šprotų niekada nemėginau, bet šiand turguj žiūrėjau, tai neradau, reiks vėliau į IKI užsukt, ale jaučiu rasiu tik kokioj Maxsimoj..

rii 25-10-2007 17:31

rauginti kopustai naudingi sanariams.

rates 31-10-2007 13:06

Kuo būtent naudingi?

Saulius 31-10-2007 13:56

Naudingi tuom, kad suo prisivalges raugintu kopustu gules ant sofos ir ora gadins.O jei gules ant sofos tai nebegios, jei nebegios, tai ir sanariai nedils

Vaiva 31-10-2007 14:28

Quote:

Originally Posted by Saulius (Bericht 109396)
Naudingi tuom, kad suo prisivalges raugintu kopustu gules ant sofos ir ora gadins.O jei gules ant sofos tai nebegios, jei nebegios, tai ir sanariai nedils

Neee, jis priėdęs ir bėgios, ir orą gadins :) 2 in 1, kai saka.

rates 02-11-2007 12:41

Rimtesnių paaiškinimų neturit? Ar čia iš serijos, kad kažkur girdėjau, jog raugintuose kopūstuose yra vit. C, kuris gerai sąnariams? Kažkodėl pamirštant tą faktą, kad šuo pats jį pilnai gaminasi, o perteklius visada stabdo natūralius procesus? Ar vis tik yra kažkoks naujas aiškinimas?

rii 02-11-2007 13:12

Ne kazkur girdejau,kad yra vit.C.O raugintuose kopustuose tikrai yra daug vitamino C. Ir jis tikrai - gerai sanariams.Taip suo gamina vit. C.Tik jaunas suo tikrai neprigamina jo tiek kiek reikia. Nes greit auga,o sanariams tenka didelis kruvis. Zinoma,kad perdozavimas yra blogai.Tai ir nereikia sert suns tik raugintais kopustais :) O jeigu suo juos eda,tai nematau cia nieko blogo.;-)

rii 02-11-2007 13:15

Rates, zmogaus organizmas pasalina vit. C pertekliu, o kaip suns?

rates 05-11-2007 09:00

Visų pašalina, bet yra toks dalykas, kad kai gauna papildomai kokių organizme sintetinamų medžiagų iš išorės, nustoja gaminti pats. Be to, koks tikslas engti inkstus duodant jiems dvigubą krūvį? O vit. C nėra toks nekenksmingas - jis juk rūgštinis darinys. Čia tas pats kaip su vitaminais: perteklius visada blogiau už mažą nepriteklių.
Be to žmogaus organizmas negamina vit. C. O šuniui tokių problemų nėra. Visos bėdos kyla tada, kai šuniui taikomas žmogaus mitybos modelis.

rii 05-11-2007 21:28

Aisku.Aciu :)

vike 24-11-2007 13:43

Na ir kaip sekasi su maistu vilkeliams? :) kas ką šiuo metu valgo?
Vaidis tai sunervino.. vakar buvom sode, tai pakeliui nupirkau kokius tris kg nugarėlių, apie du suėdė, paskui jau nė sukišt nebegalėjai, na pasiėmiau namo, dabar tik grįžom - pamatė Dolį, ir visą likusį kg surijo.. :twisted: nebegaus ėst, blemb aš galvojau, jog jis dažniausiai išalkęs, o pasirodo ėda iš pavydo suskelis :twisted: dabar tokia bačkutė guli šalia lovos :lol:

Lauryte 17-01-2008 12:46

Sweiki.
Gal kas gali mest linka apie darzoves ir vaisius?Tiksliau kokias darzoves ir vaisius galima duot sunym.

Vaiva 17-01-2008 15:27

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 117718)
Sweiki.
Gal kas gali mest linka apie darzoves ir vaisius?Tiksliau kokias darzoves ir vaisius galima duot sunym.

Tikrai žinau kad fauna.savel.org buvo straipsniukas apie tai, ko tikrai negalima. O viską kitką turbūt galima bus :roll::)

Lauryte 18-01-2008 12:08

Aciu:roll:

Vaiva 18-01-2008 13:26

http://fauna.savel.org/topics.cgi?op...t=sunys;id=277

Va nuoroda. Gal kas turit tikslesnės info?

nesuprantama 18-01-2008 13:59

didziojo suns 2007 nr 6 rase apie darzoves kuriu galima duot kuriu ne (nors daugiau apie tu kuriu negalima duoti) Tačiau ten paminėtos daržovės ir vaisiai yra nurodyti Vaivos duotame linke. Tik didziajam suni labiau isplesta ir "graziau" parasyta.

Lauryte 26-02-2008 13:22

Sweiki.Norejau pasiteiraut kiek reik suniui mesos per diena jai jis sveria nuo 35 iki 40 kg?kaip apskaiciuot?

vike 26-02-2008 21:39

Man rods jau turėjo būt kažkur rašyta, apie porą procentų šuns kūno svorio.. ir priklauso individualiai nuo šuns, dažniausiai pradžioje ryja mėsos daugiau, vėliau nebe taip. Va Vaidis jau turi labai puikų saiko jausmą, ko anksčiau neturėjo, ir ėda išties nedaug, tarkim jei kartais aš pamirštu pašert, tai paskui jis nori ėsti kiek daugiau nei yprastai, bet va kelias dienas duodant po kokį 1 kg, tai sekančią dieną jau jis ir kelių šimtų gramų nebesuėda :)
dabar tai pradėjo išsipisinėt abu šunys dėl maisto :evil: negana to, kad kiek daugiau padavus ėst maistas mėtosi namie, arba slepiamas lovoje :shock: tai dar ir žuvies, subų nebeėda, o dar ir kaulus tingi kramtyt..

Lauryte 04-03-2008 21:35

Tai va kaip vyksta musu maitynimas.Nuvariau i turgu nupirkau visko ko tik galejau.
Mano Dzeka valgo viska ir jai skanu svarbu mesa:pBet kad tas gaidys Hako isidirbineja juodai!!!
Tai va savaite tik matinu db Barf tai prasidejo isidirbinejimai.
Daviau zuvies konservu tai padla sugebejo jose issivoliot imerke savo karcius i sprotus.Zuvies mes db atsisakom tada duosiu jam tauku zuvies.
Toliau kepenu jis needa,plauciu,inkstu,nuopjovu,tracheju,vistos nugaru,ausu,uodegu ir pan irgi needa!!!!:evil:
Valgo tik kaklus vishtos ir jautienos kaulus:evil:Ka daryt????Juk kaulais jis nepasimatins o mesos atsisako arba kramto su pasislikstejimu ir vos viena gabaliuka suvalgo o tuo metu merga mano kemsha kuo daugiau i save tos mesos:shock:

vike 04-03-2008 22:04

Tai lai pabadauja, duok vištų nugarėles, neėda - nereik, kitą dieną duok vėl tas pačias, neėda, nu ir nereik, trečią dieną ės, jei ne, tai po savaitės tikrai ės :p

Vaiva 04-03-2008 23:18

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 124820)
Daviau zuvies konservu tai padla sugebejo jose issivoliot imerke savo karcius i sprotus.

A kam tie koncervai?

Lauryte 05-03-2008 08:13

Nespejau nupirkt zuvies tauku tai nusprendziau duot zuvies konservu nes zalios zuvies needa:roll:

Lauryte 05-03-2008 08:35

O jai plauciu needa net merga jau ziuriu tai gal plauciu neduot ar jie butini?

giedrë 05-03-2008 10:24

Quote:

Originally Posted by vike (Bericht 124824)
Tai lai pabadauja, duok vištų nugarėles, neėda - nereik, kitą dieną duok vėl tas pačias, neėda, nu ir nereik, trečią dieną ės, jei ne, tai po savaitės tikrai ės :p

Arbe neės ir toliau, o pradės vagiliauti, lauke šiukšles rankioti, patirties gyvos (ne su Mija) yra tarp CsV, tad deja ne visiem prievarta tinka

Vaiva 05-03-2008 13:53

Nuo vagiliavimo ir šiukšlių vagimo sulaikyti būdų yra. Alkanas šuo ėda, sotus - ne, tiek žinių :) Konservų tai neduok, š ten... O plaučiai tai irgi nieko ten tokio vertingo neturi... Bruknei už kramtoškę sueina :roll:

Lauryte 05-03-2008 15:00

Nzn kaip ten su Mija pas jus kad taip daro nes pas mus lb grieztai as su suniu...
Pas mus Hako namuose kai as bunu vyrtuvei ir ka nors gamiynu net neuzeina nes zino kad kai as darau maista jo kojos net neturi but salia manes...Tai kad su vagiliavimu pas mus ramu nes pats zino kad jai ka nufirins kupron gaus.Lauke tokios pacios taisykles zino zodi negalima ir jam tai sventa:roll:

vike 05-03-2008 20:26

Nu čia dabar, pradės vagiliauti, šiukšles rinkti :rock_3 tam ir yra šeimininas, kuris užvažiuotų per kuprą :p
va, mano kvailelis tai maistą nesavo jei jau kartais ima, tai tik iš įdomumo, o ne iš alkio. Jis netgi lauke aptikrina visus kiemo katinų bliūdus kasdien. bet tai taip susimuštumėm dabar, jei pamatyčiau ėdantį kieme prie kokios šiukšlinės ariš katinų bliūdų :evil:
Laura, plaučių tai išties neverta kišti, manau :roll: nieko ten gero nėra labai jau, ir nelabai juos šunys mėgsta.. aš labai retai duodu, tik kai nieko daugiau nerandu pirkti.. :)

Lauryte 06-03-2008 15:05

Tai del plauciu db zinosim nes pakramte juos viena diena kaip sudus ir isspjove:roll:Suda ciuju ir tai skaniau suvalgytu8)

natali 06-03-2008 15:28

:))) cia tai gerai pasakei:))) ir dar kaip valgytu - ypac zmogaus arba kates:))) jei zmogui dvokiantis pelesinis suris delikatesas kodel suniui sudai turetu buti nesuprantami:))) va be tokio raw mes neapseinam:))) oh, Laura - Hako gali gauti biski delikateso per savaitgali kol Juodkaranteje jus gamtovaizdziu geresites:)))

vike 06-03-2008 15:48

ė-ėė-ė, Laura savaitgalį atvarys į Juodkrantę? :) bet be Hako, kaip supratau, ane?
bet tai fui, kokie šūdarinkėjai.. o kur jie randa? :lol: maniau, kad jau išaugo iš "skanėstų" krūmuose ieškojimo, Vaidis tai jau gal nuo vasaros kieme nelabai ką ėda :roll: bet nežinau ar čia dėlto, kad sotus, ar kad raw, ar šiaip išaugo :roll: blemba, jau kaip baisu prisikalbėt čia, ot ims ir prisiris.. :lol:

natali 06-03-2008 16:08

dabar tiesiog ne sezonas situ delikatesu, o sunys visi eda tai:)))) - vieni dazniau kiti reciau:))) niu gal ir buna isimciu:))) basendziai girdejau labai svarus suniukai:)))

vike 06-03-2008 16:30

ne, ne, nevisi.. mano mažasis garbanius tai tikrai tokių "delikatesų" neėda :shock: fui jam gi, ne kvailius yra, kaip va iš Vaidžio tai gali tikėtis tokių niekšybių, gi kvailelis :lol:

Lauryte 06-03-2008 17:04

Mergyte mano tai skura suduose mirko o Hako ir mirko skura nors daznai neiseina jam ant sudo uzkrist salia nukrenta nes da netyri tiek patirties kiek Dzeka ir da jis valgo:twisted:Viska bernas sugeba padaryt
Aha i Juodkrante su draugais varom:pTikiuosi nemirsim ten prie juros nuo salcio o dar uzsnigo tai isvis baisiai salta bus:(

vike 06-03-2008 17:11

KUR sniegas, koks sniegas? :shock: :lol: mirsit nebent nuo lietaus ir šalto smarkaus vėjo :rock_3
fee, prisiminiau, kaip Bruklinė Pamerkiuose bandė brolį išmokyti kaip smagu voliotis šūduose :lol: gerai, kad Vaidis vėplas mokinys šiuo atveju :lol: ale vat karves gainioti, tai jai pavyko išmokint :twisted:

Lauryte 06-03-2008 17:22

Pas mus sniegas ir da slapias:(:(

Vaiva 06-03-2008 23:41

Quote:

Originally Posted by vike (Bericht 125127)
KUR sniegas, koks sniegas? :shock: :lol: mirsit nebent nuo lietaus ir šalto smarkaus vėjo :rock_3
fee, prisiminiau, kaip Bruklinė Pamerkiuose bandė brolį išmokyti kaip smagu voliotis šūduose :lol: gerai, kad Vaidis vėplas mokinys šiuo atveju :lol: ale vat karves gainioti, tai jai pavyko išmokint :twisted:

Nu nesakyk, nesakyk, abu smagiai prausėm laistytuvais :lol: jie purtėsi, tada ir mes prausėmės :D Košmaras, kai pagalvoji :shock: :D

All times are GMT +2. The time now is 04:03.