![]() |
Dziekujemy :)
Sung tez ma juz zrobione przeswietlenie, czekamy na wpis :) |
Gratulacje !!! :p
A moglby mi ktos przyblizyc jak to wszystko wyglada, ile trwa badanie i czy od razu dostaje sie wpis do rodowodu? Jak bardzo przytomny lub nie jest pies po badaniu? Bo w wakacje planuje sie wybrac do Wroclawia na przeswietlenie z Urciem i musze sobie jakos czasowo wszystko zgrac. |
Ja zdjęcie Narsilowi robiłam w Stargardzie, młody dostał głupiego jasia, zdjęcia na CD dostaliśmy od ręki. Badanie trwało może z pół godziny. Potem tylko wysłaliśmy poleconym razem z rodowodem i kasą do dr Siembiedy. Na drugi dzień oddzwonił i powiedział jak sprawa wygląda ze stawami a kilka dni później odesłał rodowód już z wpisem.
Bardzo sprawnie to wszystko poszło. A po głupim jasiu młody może z godzinę dochodził do siebie. ;-) To pisałam ja, Martyna :) |
Quote:
przy badaniu musza byc dwie osoby trzymajace psa. |
Bardzo się cieszymy i gratulujemy braciszkowi :)
|
Quote:
|
Jeśli dane są aktualne, to równe dobrze możecie zostać na miejscu: Prof.dr hab. Antoni Kopczewski
Zaklad Higieny Weterynaryjnej Ul. Kaprów 10 Gdańsk tel. 058 552 12 68 Nie ma obowiązku badać u dr. Siembiedy, nawet jeśli jest bardzo dobrym i uznanym radiologiem:) |
Quote:
|
Quote:
Nie wiem gdzie jest aktualna lista, a przydałaby się :) |
Quote:
|
"Oceny radiogramu dokonuje, co najmniej dwóch lekarzy, każdy z nich musi być członkiem Weterynaryjnej Rady Konsultacyjnej d/s Dysplazji
Ocena prześwietlenia wpisywana jest do rodowodu przez członka Rady Konsultacyjnej, który wykonał badanie" - czyli powinni przez telefon podać nazwisko takiego lekarza. Reszta się zgadza, od 18 miesiąca:) Oczywiście to już czysto informacyjnie-nie namawiam na żadne miejsce:) |
Quote:
|
|
Gorthan Sung'manitu Tanka - HD A, ED 0/0 8)
Czyli mamy juz komplet - wszystkie "eski" sa zdrowe :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Gdybym pila - to wlasnie bym opijala ;) Strzydze robilam zdjecia w Olsztynie. Profesor bardzo dokladny - wszystko pokazywal i tlumaczyl ;) Ocenial i wpisywal na miejscu, po wykonaniu zdjecia. |
ja bym wolala pojechac do jakiegokolwiek uprawnionego weta niz wysylac. ale ja mam schize narkozowa i bym osiwiala gdyby sie okazalo ze fotka jest zle zrobiona i trzeba jeszcze raz psa usypiac.
ale mozna tez zadzwonic do prof. Siembiedy i zapytac z ktorej lecznicy na polnocy przychodza ladne fotki :) |
Wielkie gratulacje dla wszystkich "ESEK " bardzo się cieszę :psuper wyniki :p:p:p.Spiderka
|
Quote:
kazdy rejon Polski ma wyznaczonego weta uprawnionego do wpisywania w rodowodzie wynikow przeswietlenia, i jesli nie ma podejrzen o "ustawki", nie ma co sie bac takich wpisow... |
All times are GMT +2. The time now is 08:35. |