![]() |
Przemke to moj pomysl :P
Gaga to juz 15 ? WoW! Gratulacje ( nie wiem czy spoznione czy przedwczesne).. Hmm 15... to jest specyficzna dla mnie liczba.. A wracacjac do futra, to moje tez sa coraz bardziej puchate :D |
Quote:
Przy okazji przypominam uprzejmie, że pomysł na cieplutkie kołdry z gremplowanej wilczakowej sierści, to patent Margo i mój! |
Shaluka- teraz to 10 sie zbliza.. ale zanim ja zbiore odpowiednia ilosc welny na sweterek to tak z 5 lat trzeba liczyc ;))
Wszem autorom pomyslow obiecuje, ze sweterek zaopatrzony bedzie w metke z nickami autorow pomyslu robienia roznorakich utensyliow z wilczakowej welny :P |
Joanna, kolderki i moze wasze ,ale sweterki,szaliczki,hapeczki (czapeczki) - moj ;)
Gaga jak siersci brak to daj znac,wystarczy ze Balusia "malutkiego" Przeczesze raz na wiosne( nie mowie o calej wylince) i juz bedzie az nad to :rock_3 A co do krysztalkow,to przeciez mozna zawsze odpowiednio taka sierstke uformowac ,zabezpieczyc,stopic i zrobic piekna figurke - ach siedzialo sie w tych pracowaniach i robilo rozne posmylowe rzeczy 8) :D P.S. Dziesięc to tez nie malo ;-) |
Moja babcia robiła keidyś skarpety z psiej sierści :). Miała takiego puchacza, Finka (jakiś taki podhalan), z którego wyłaziło podobno ekstra mnóstwo sierści.
Gdzieś takie skarpetki chyba jeszcze nawet mam. |
W Bielsku, może nie całym ale u nas tak jest już ponad 50cm śniegu, zapanowało tzw psie białe szaleństwo.
Myślę, że to dobre warunki do ćwiczenia długiego kroku, coś jak biegi w wysokiej trawie :) a i tropy wszelkiej zwierzyny są widoczne!!! |
Alez Wam dobrze :) A my łapiemy poslizgi w błocie. nawet jak cos biale leci z gory to i tak zmienia postac :(
|
Quote:
Ale za to dzisiaj - brodząc w śniegu po kolana zrobiliśmy długi, powolny spacerek do pracy. Forasek postanowił zakopywać się w zaspach, ryć tunele w śniegu spod którego wystawał tylko jego zadarty ogon, wchodzić pod ośnieżone krzaki żeby te białe czapy spadały na niego. Bawił się przednio i teraz odpoczywa zmęczony szaleństwem :twisted: a po pracy czeka nas ta sama droga powrotna i kolejne psie fikołki w tym białym co to nadal dolatuje na dół.....:). |
Wiem, ze snieg w naszym kraju zawsze oznacza problem, bo ZAWSZE zaskakuje drogowcow....
...ale... ... i tak Wam zazdroscimy.... Pozdrawiam, Margo z nadzieja, ze w tym roku bedzie mogla zrobic fotki wilkow na SNIEGU |
A mi tak tęskno za białym puchem, że mnie nastroiło i sobie poszlam i poczytalam i znalazlam takie cos :
Herbert Zbigniew Wilk i owieczka Mam cię - powiedział wilk i ziewnał. Owieczka obróciła ku niemu załzawione oczy. - Czy musisz mnie zjesć? Czy to naprawdę jest konieczne? - Niestety muszę. Tak jest we wszystkich bajkach: Pewnego razu nieposłuszna owieczka opusciła mamę. W lesie spotkała złego wilka, który... - Przepraszam, nie jest tu las, tylko zagroda mego gospodarza. Nie opusciłam mamy. Jestem sierota. Moja mamę zjadł takie wilk. - Nic nie szkodzi. Po smierci zaopiekuja się toba autorzy pouczajacych czytanek. Dorobia tło, motywy i morał. Nie miej do mnie żalu. Pojęcia nie masz, jak to głupio być złym wilkiem. Gdyby nie Ezop, usiedlibysmy na tylnych łapach i ogladalibysmy zachód słońca. Bardzo to lubia. Tak, tak, kochane dzieci. Zjadł wilk owieczkę, a potem oblizał się. Nie nasladujcie wilka, kochane dzieci. Nie poswięcajcie się dla morału. O sniegu nic nie ma..ale zawsze mozna to nadrobic ;) |
Położył się wilk i śpi i mlaska sobie słodko
pewnie owieczka mu się śni albo śniegowe szaleństwo A u nas nadal pada białego puchu moc, zabawę zapowiada figlarny wilczy wzrok A ponieważ jest piątek to troszeczkę nagnę wierszyk do naszych potrzeb: Już za chwileczkę już za momencik mały Forasek zacznie się kręcić, kręcić się będzie Forasek z panią czy wszystkie zaspy już rozkopane? a skoro u Was tego białego nie ma to ulepimy Wam bałwanka w lesie.... o ile nurkowanie w śniegu nie będzie |
Miłego i śnieżnego:rock_3 weekendu Wam życzymy
|
Ehh.. z kazdym dniem mam ochote jeszce glebiej i dalej od ludzi zaszyc sie w jakims dzikim lesie...
U nas niestety tylko szronz a oknem.. Choc jest mrozno.. toj jednak.. ten mroz dodaje takiego uroku swiatu.. A co do wiersza.. to an mysl przyszla mi jedna rzecz.. .. Bowiem Moja matka z domu jest Baran.. a na mnie znajomi niektorzy z tego tez tytulu wolaja: Owieczka... a przeciez mam Wilka.. i mnie nawet nie zjada ;) Wiec mozliwe jest moze inne zakonczenie? |
Fori- dziekujemy i... nadal czekamy na snieg ;-)
|
Quote:
|
Ereshka już w obfitej zimowej szacie. Wprawdzie za kratkami ale na pewno jej się to należało :twisted: Max natomiast tradycyjnie na początku zimy zaczyna tracić zimowe futerko i niedługo będzie wyglądał jak pies śmietnikowy. Po co? Po to by w lecie szpanować piękną zimową kryzą. Ten typ tak ma ;-)
http://henrykowka.wolfdog.org/galeri...4865.sized.jpg |
Alez sucz! :shock: Piekna ! No ale siostra TAKICH braci to nie moze byc inna. Zdecydowanie za rzadko ja pokazujesz Bozenko ;)
|
Będę ją pokazywać z paru względów:
1. Max na ostatniej cieczce Ereshki zęba zjadł :lol: jak próbował w dachu z blach zrobić otwór 2. Uważam że Ereshka naprawdę pięknie się teraz prezentuje i całkiem fajnie potrafi sympatyzować z wilczakami (które jej odpowiadają);-) 3. Coraz bardziej lubię przebywać z nią sam na sam chętnie w długiej trasie. Polega to na tym, że ona całą drogę potrafi opowiadać co się dzieje za szybami samochodu a ja jej wtóruję. Wnerwianie się i uciszanie jej nic nie pomoże bo i tak będzie gadać. Więc gadamy razem i sprawia mi to ogromną frajdę. 4. Coraz bardziej kocham jej fantastyczny temperament, który największą głupotą moją było temperować. 5. Mam zamiar zrobić na złość pewnej sędzinie czytaj Bukład i nadal kolekcjonować tak jak do tej pory opisy z każdej wystawy typu: piękna głowa, doskonała głowa i piękne małe ucho, typowa głowa o pięknym wilczym wyrazie, wyjątkowo piękna głowa. Od niej też kiedyś taki dostałam :cry:. 6. Mało tego mam zamiar udowadniać na wystawach, że taka głowa jak Eresh z pięknym małym uchem, jasnym okiem w dodatku z obfitą kryzą w koło szyi sprawia ten wilczy wygląd i jest zgodna ze wzorcem rasy. |
All times are GMT +2. The time now is 14:14. |