Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Miot 'E' - Kolejne zbóje z Peronówki (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2921)

Drapichrust 24-11-2005 21:11

horoskop dla urodzonych 21 listopada

Kto urodził się 21 listopada posiada zdolności konstrukcyjne i wykonawcze, wywiera przyciągający wpływ na tłum. Umysł o skłonnościach poważnych, pilny, staranny. Nieraz ostry, popędliwy, przerotny, jednocześnie jest taktowny, krytyczny, ścisły i zawsze czynny. Jego nastrój wewnętrzny jest dość zagadkowy i przedstawia się dla innych dość zagadkowo..
Skłonny jest do zwalczania istniejących poglądów, a dzięki swej wielkiej przenikliwości umysłu i niczym nie zaspokojonego pragnienia przenikania tajemnic przyrody - nieraz osiąga powodzenie. Zawsze gotów do walki - czy to w obronie swoich interesów, czy też cudzych.
Żadne półśrodki nie sprawiają mu satysfakcji. NIezwykły to charakter i trudno go zrozumieć!
Dziecko urodzone w tym dniu - bystre i uzdolnione - szybko odróżnia to, co dobre od złego, a prawdę od fałszu. Już w latach najwcześniejszych może rozwijać się w tempie przyspieszonym, przejawiając przy tym chęć panowania nad swym otoczeniem. Należy nie szczędzić zabiegów, aby dać mu najwyższe możliwie wykształcenie, gdyż jego zdolności pozwalają na to w całej pełni!

Ha!

AleksandraAlicja 25-11-2005 13:00

O matko :? ! Po tym opisie powyżej dreszcze mnie przechodzą na samą myśl, że mogłabym być właścicielką TAKIEGO wilczaka :shock:
:mrgreen:

leśniczyna 28-11-2005 17:52

a masz moze informacje o 1.11? Moja destruktorka urodzila sie wtedy.. :twisted:

z Peronówki 28-11-2005 18:36

OK, Przemek juz wrocil, wiec wreszcie bede miala chwilke czasu... ;) No to nadrabiam zaleglosci... ;)
Male rosna jak na drozdzach. Zaczynaja nawet przypominac wilczaki... 8) Potrafia juz nawet warczec i poszczekiwac.... :wink: Coraz bardziej interesuja sie nimi psy - pierwszy kontakt mial Botis, ale z czyms co jest slepe i gluche trudno sie jeszcze bawi.... :wink: Dwie nianki (Ali i Belka) czuwaja i licza, ze juz niedlugo Jolly pozwoli sie opiekowac maluchami.... Szczegolnie Ali czuje do malych miete i cale dnie spedza przy "norze"... ;)

http://www.zperonowki.com/pics/galle...05-11-28-4.JPG

Wiecej fotek (w tym indywidualne kazdego szczeniaka) sa juz w galerii:
http://www.zperonowki.com/html/pol-gallery-cat704.html

Quote:

Originally Posted by Gaga
A pukania w glowke juz calkiem nie bedzie? :shock:

Pukanie w glowke i stymulacje neurologiczna nalezy rozpoczynac 3 dnia.... Ale teraz ida juz na pelnym zakresie cwiczen... ;)

Quote:

Prosze nie robic ze szczeniaczkow maminsynkow!! Na spacer z nimi! Na trening! Na rekaw ! a nie jakies mizianie i ciepelko w ubranku...
Ech...ta dzisiejsza mlodziez... :P

Bez obaw - poziom zostanie zachowany.... ;)

Quote:

Originally Posted by Joanna
Gaga, a moze Margo i Przemek maja dosyc tych pozwow o porwane ubrania, siniaki i rany na rekach, nogach, uszach itp? I teraz rozpoczeli program wymiany starych egzemplarzy na nowe?

...na samoyedy? :shock: :mrgreen: Wiesz, jak juz sie ludzi tak ta rasa straszy, to trzeba sie potem dostosowac. Nie chce rozczarowac nowych wlascicieli szczeniakow..... :wink:

Quote:

Originally Posted by Drapichrust
Kto urodził się 21 listopada posiada (...) Skłonny jest do zwalczania istniejących poglądów, a dzięki swej wielkiej przenikliwości umysłu i niczym nie zaspokojonego pragnienia przenikania tajemnic przyrody - nieraz osiąga powodzenie. Zawsze gotów do walki - czy to w obronie swoich interesów, czy też cudzych.
Żadne półśrodki nie sprawiają mu satysfakcji. NIezwykły to charakter i trudno go zrozumieć!

No to mamy rozwiazanie pierwszej literki w miocie. Bedzie E, jak Einsteiny.... :mrgreen:

Joanna 28-11-2005 18:43

Quote:

Originally Posted by Margo
pukanie w glowke i stymulacje neurologiczna nalezy rozpoczynac 3 dnia.... Ale teraz ida juz na pelnym zakresie cwiczen... ;)
Bez obaw - poziom zostanie zachowany.... ;)

Czyli stolarstow, elektryka, tkactwo i hydraulika?

Quote:

Originally Posted by Margo
No to mamy rozwiazanie pierwszej literki w miocie. Bedzie E, jak Einsteiny.... :mrgreen:

No przecież pisałam!

Drapichrust 28-11-2005 19:40

Margo!
To w końcu jest wolna suczka dla nas?
Próbuję się dodzwonić, mailem, pw, i nic.

z Peronówki 28-11-2005 20:10

Quote:

Margo!
To w końcu jest wolna suczka dla nas?

Wybacz, wlasnie odpisuje na listy, ale mielismy niespodziewana wizyte.... Choc bardzo mila... ;)
Zaraz pojdzie cala poczta... :P

Gaga 29-11-2005 13:42

A ja poprosze o zapis wymowy tych imion co to:
- nie wiadomo co znacza ( choc na pewno cos strasznego;P) - nawet google odmawiaja wspolpracy
- skad zostawaly wytrzasniete :mrgreen:

z Peronówki 29-11-2005 13:56

Quote:

- nie wiadomo co znacza ( choc na pewno cos strasznego;P) - nawet google odmawiaja wspolpracy

Gaga, jak napisze co oznaczaja i na dodatek przyszli zainteresowani przeczytaja rokowania co do ich charakteru bazujace na dacie ich urodzienia to mi wszyscy (polskojezyczni) uciekna gdzie pieprz rosnie.... :twisted: :wink: :mrgreen:

Gaga 29-11-2005 14:50

Iii tam, nie ucuekna...apogeum wyznaczylas na Cheitanie...wiecej juz nic ne ma, nawet w naturze :mrgreen: Reszta to juz same ladne kwiatki :lol:

A ja z zalsepiajaca mania wielkosci ponownie poczytaalm sobie tabelke wagowa maluszkow....jak na razie Cymbalki z szybkosci przyrostu sa niezagrozone :)

Rona 29-11-2005 20:07

Quote:

Mnie trochę zastanawia imię Envy. Czyzbyście chcieli, żeby całe życie cierpiał męki zazdrości? :cheesy:
A wogóle to stronka trochę szwankuje. Klikam w Ersh, a na ekranie pojawia się Eurry, a może to jednak Ersh, ze zmienionym imieniem? itd. :wink:
Wszystkie maleństwa równie słodkie, więc w zasadzie nie ma sprawy, ale przyszli właściciele mogą sie zdezorientować...i potem domagać się innego e-maluszka. :D

z Peronówki 29-11-2005 20:48

Quote:

Originally Posted by Rona
Mnie trochę zastanawia imię Envy. Czyzbyście chcieli, żeby całe życie cierpiał męki zazdrości? :cheesy:

Eeee...nie. :) Envy pochodzi z tlumaczenia starogreckiej ksiegi "Testament Salomona" i jest angielskim odpowiednikiem dla 'Phonos'.... 8) U nas zawsze jest tak, ze jak cos wydaje sie proste to jest zakrecone... ;) Mozesz sobie wyobrazic miny Anglikow, gdy pytali sie o imie Cheitanka... :wink: :mrgreen:

Quote:

A wogóle to stronka trochę szwankuje. Klikam w Ersh, a na ekranie pojawia się Eurry, a może to jednak Ersh, ze zmienionym imieniem? itd. :wink:

Tak, tak - tez to wlasnie odkrylismy.... :) Jutro wieczorem postaram sie to zmienic (chyba, ze Przemek bedzie szybszy)... :wink:

Quote:

Wszystkie maleństwa równie słodkie, więc w zasadzie nie ma sprawy, ale przyszli właściciele mogą sie zdezorientować...i potem domagać się innego e-maluszka. :D

Eeeee...nie beda w stanie nawet poznac. :wink: :mrgreen: Tzn narazie. Dawno juz nie mialam takich klopotow, aby nie mylic szczeniakow - te urodzily sie niemal identyczne. Z czasem bedzie widac wieksze roznice, ale obecnie przy wazeniu najpierw oddzielam pieski od suczek, a dopiero wtedy jestem w stanie okreslic kto jest kto.... Na pierwszy rzut oka to po prostu niemozliwe.... ;)

Joanna 29-11-2005 22:22

I tak Was podziwiam. Dla mnie do 7 tyg. do odroznienia byly tylko Daimon i Dewi (od reszty, nie od siebie!) i Draco :mrgreen:

z Peronówki 29-11-2005 22:30

Quote:

Originally Posted by Joanna
I tak Was podziwiam. Dla mnie do 7 tyg. do odroznienia byly tylko Daimon i Dewi (od reszty, nie od siebie!) i Draco :mrgreen:

WOW - to i tak najgorsza czesc mialas za soba. Z reszta byla latwiej: Dagan nigdy nie spal, a Draig caly czas ucinal sobie drzemke... ;)

z Peronówki 06-12-2005 15:47

Uffff....minelo kilka dni. W tym czasie male staly sie o wiele bardziej ruchliwe, bardziej kontaktowe, pootwieraly oczka. Przeslaly juz przypominac dzdzownice, a wygladaja teraz jak mikro-niedzwiedzie.... :) Coraz czesciej siedza przy wyjsciu z "nory" - oj, niedlugo sie zacznie.... :mrgreen:

Nowe fotki sa juz w galerii - jutro bedzie czesc druga... ;)
http://www.zperonowki.com/html/pol-gallery-cat704.html

Wrath 06-12-2005 22:04

Jak zwykle szczeniaki sa super!
A ja na tego swojego szarego juz .. drugi rok czekania mija i trzeci zaczynam. Koszmar. Lecz juz juz... to cholerne mieszkanie koncza budowac... (nowe mieszkanie i pies... horror)

Rona 07-12-2005 09:44

Quote:

Originally Posted by Wrath
nowe mieszkanie i pies... horror

Osobiście uważam że bardziej przerażającą kombinacją byłoby stare mieszkanie urządzone antykami i perskimi dywanami + szczeniak wilczaka :twisted: :mrgreen:

Drapichrust 07-12-2005 15:40

Margo to wyjaśniło się coś z wilczakiem dla nas??

z Peronówki 07-12-2005 15:54

Quote:

Margo to wyjaśniło się coś z wilczakiem dla nas??

Niestety caly miot byl zarezerwowany juz jakis czas przed narodzinami. Teraz jedyna "szansa" na szczeniaka to to, ze ktos sie wycofa... :roll: Jak narazie nikt sie na to nie zdecydowal....

z Peronówki 07-12-2005 17:02

I najnowszy fotke jednego z miskow... :cheesy: Zwanych ostatnio Pandami, z powodu skosnych oczu ;)...

http://www.zperonowki.com/pics/galle...6/DSCF0020.JPG

All times are GMT +2. The time now is 23:59.