Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   ČSV v nouzi (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Našel se československý vlčák (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=16381)

Pavel 18-02-2011 11:21

Psi "MIX" jsem tam žádné nenašel a ani by se tam neměli objevovat. Pokud se něco takového stane, budu rád, když mne upozorníte. Psi "NON-FCI" jsou trochu jiný problém. Dlouho (roky) jsme diskutovali, zda budeme poskytovat prostor i chovatelům, keří chovají pod jinou organizací, než FCI. Nakonec jsme se shodli na tom, že ano. Jsou to stejní českoslovenští vlčáci jako ostatní. To, že podléhají jiným chovným podmínkám nic neznamená, protože ve většině zemí, kde se ČsV chovají pod FCI, žádné chovné podmínky neexistují, takže tito psi mají naprosto stejnou hodnotu.

leila 18-02-2011 11:29

do nedávna tam boli aj psy MIX. OK, keď náhodou, tak písnem správu. mne osobne to skutočne nevadí. len som si chcela ujasniť ako to funguje. dík za odpoveď.;)

Hanka 18-02-2011 11:44

Neboj, toho mám už zkouknutého (toho z Kadaně), je to cokoliv jen ne čsv, dokonce ani kříženec s ním :lol:

LenkaR 18-02-2011 11:55

Tak to jo,
jsme nemocní a malý se vzbudil v 6 ráno, tak jsem chtěla nějak užitečně využít čas, tak jsem projela web, no raději zbytečně než nedělat nic :-)

CDaniela 18-02-2011 13:52

Když jsem viděla že toto téma poskočilo, taky jsem poskočila.

Vlkodlak 18-02-2011 14:38

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 359977)
Jsou to stejní českoslovenští vlčáci jako ostatní. To, že podléhají jiným chovným podmínkám nic neznamená, protože ve většině zemí, kde se ČsV chovají pod FCI, žádné chovné podmínky neexistují, takže tito psi mají naprosto stejnou hodnotu.

Tak to je docela hustý kafe, řečeno dost nediplomaticky. Takže ostatní psi nemají hodnotu. Já jen doufám, že drtivá většina návštěvníků tohoto fóra má psy pro to, že je miluje a chová pro radost, že hlavní motivací není snaha "zachránit" plemeno hodnotným psem. To by teoreticky nechovní jedinci měli mít nižší hodnotu než chovní a tudíž by se nemuselo věnovat tolik prostoru jim pomoci. Nechci spustit diskusi na téma PP versus bez PP, jen trošku zamyšlení, jak občas někteří píší o živých tvorech.

SARKA 18-02-2011 17:51

http://www.wolfdog.org/ita/dbase/d11916.html

http://www.wolfdog.org/ces/dbase/d9961.html

Nasla jsem v databasi 2 cevecka,co znamena mix a co vykricnik.
Diky za odpoved.

Pavel 18-02-2011 18:41

Quote:

Originally Posted by Vlkodlak (Bericht 360026)
Tak to je docela hustý kafe, řečeno dost nediplomaticky. Takže ostatní psi nemají hodnotu. Já jen doufám, že drtivá většina návštěvníků tohoto fóra má psy pro to, že je miluje a chová pro radost, že hlavní motivací není snaha "zachránit" plemeno hodnotným psem. To by teoreticky nechovní jedinci měli mít nižší hodnotu než chovní a tudíž by se nemuselo věnovat tolik prostoru jim pomoci. Nechci spustit diskusi na téma PP versus bez PP, jen trošku zamyšlení, jak občas někteří píší o živých tvorech.

Tohle je server pro a o psech s PP. Pokud se tady píše o "hodnotě psa", pak je tím myšlena jeho hodnota pro chov. Možná jsi trochu nepochopila pojmy, ale i nechovný pes s PP má pro chov hodnotu právě v tom, že je z nějakých důvodů nechovný a tím se příště může chov vyvarovat chyb v sestavování chovných párů nebo podobně. Nemá to tedy nic společného s láskou ke psům nebo podobně. Samozřejmě pro chov československých vlčáků mají kříženci bez PP naprosto nulovou hodnotu.

CDaniela 18-02-2011 22:48

Quote:

Originally Posted by SARKA (Bericht 360055)

Tak to je nádhera, i když to čévéčko není.

Anathema 18-02-2011 22:57

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 360112)

Japato že ne? Rodiče nejsou čvčka? V rodokmenech se moc nevyznám, ale z molu es a arimminium, které jsem tam zahlédla, jsou docela známá jména. Kuju za vysvětlení, taky mi přijde nádherný, na všech fotkách, které má v galerii, najít to jen tak na Googlu, nenapadlo by mě, že je to pes.
Hm?

Pouliche 18-02-2011 23:46

Quote:

Originally Posted by Anathema (Bericht 360116)
Japato že ne? Rodiče nejsou čvčka? V rodokmenech se moc nevyznám, ale z molu es a arimminium, které jsem tam zahlédla, jsou docela známá jména. Kuju za vysvětlení, taky mi přijde nádherný, na všech fotkách, které má v galerii, najít to jen tak na Googlu, nenapadlo by mě, že je to pes.
Hm?

Někdy se údaje v rodokmenu nemusejí shodovat se skutečností...

wolf 19-02-2011 02:16

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 360112)

To je extra vyšší třída :shock:

Anathema 19-02-2011 11:05

Quote:

Originally Posted by Pouliche (Bericht 360135)
Někdy se údaje v rodokmenu nemusejí shodovat se skutečností...

Tedy jakože si někdo pořídí křížence a pak ho vydává za nějaké štěně čsv, nebo že rodiče nejsou takoví, jak je uváděno v plemenné knize? Jak se to potom řeší s dalším chovem, nedostanou se pak do něj kříženci, kteří jsou vydáváni za čistokrevné psy, nebo jsou majitelé těchto krasavců natolik etičtí, že by se je do chovu ani zařadit nesnažili?

Pouliche 19-02-2011 12:52

Quote:

Originally Posted by Anathema (Bericht 360167)
Tedy jakože si někdo pořídí křížence a pak ho vydává za nějaké štěně čsv, nebo že rodiče nejsou takoví, jak je uváděno v plemenné knize? Jak se to potom řeší s dalším chovem, nedostanou se pak do něj kříženci, kteří jsou vydáváni za čistokrevné psy, nebo jsou majitelé těchto krasavců natolik etičtí, že by se je do chovu ani zařadit nesnažili?

Nejsem na tohle odborník :) , ale už se to tu někdy dřív řešilo trochu... "MIX" znamená, že se jedná o křížence ČSV (např, když v chovatelské stanice mají i jiné plemeno) a rodiče uvedeni v rodokmenu jsou zpochybněni. Všichni jejich potomci pak mají také tady v databázi stejné označení. Pokud vím, tak čévéčka pocházející z českého chovu, bývají důvěryhodná.

nanno 19-02-2011 12:56

mě by spíš zajimalo,kdo a jake důkazy jsou proti te feně že neni čistokrevná?
To jsi potom muže jen tak někdo pomyslet že tam to je křiženec tak mu dáme za jmeno MIX?musí se to snad někde dokazat a doložit že to není jen doměnka nebo spekulace.zajimalo by mě pokud,by jsi někdo koupil štěně od te feny jestli by se mohlo u nás uchovnit?Když budou vyřizeny PP.děkuji Hynek

Hanka 19-02-2011 20:10

Bohužel, takové důkazy v ruce nikdo mít nebude, protože těžko si majitel takového křížence nechá udělat DNA testy, aby se ukázalo, že jeho čsv není čistokrevné. Nicméně o těchto CHS se to ví, že kříží. A není to je Frank a Suski, je jich více. Mnohem více inofrmací je především na anglickém fóru, tam se to čas od času probírá.

nanno 19-02-2011 23:26

tak že u určiteho psa nebo feny muže jít i za doměnku?nebo jak je známo o pomluvy když někdo závidí.a s tím uchovněním mi někdo odpoví?děkuji

Monika 19-02-2011 23:32

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 360333)
Bohužel, takové důkazy v ruce nikdo mít nebude, protože těžko si majitel takového křížence nechá udělat DNA testy, aby se ukázalo, že jeho čsv není čistokrevné. Nicméně o těchto CHS se to ví, že kříží. A není to je Frank a Suski, je jich více. Mnohem více inofrmací je především na anglickém fóru, tam se to čas od času probírá.

Vážení účastníci tohoto nedůvěryhodného fóra.
Wolfdog.org není žádný oficiální klub a ani mezinárodní organizaci FCI zastupujícího médium! Inteligentní člověk toto ví, do podobných diskusí se nezapojuje a diskuze na toto téma ZDE nevede.
Pisatelé a administrátoři by však měli velmi pečlivě vážit, pod co se podepisují. Označovat některá zvířata za "mix" bez toho, že mám v rukou důkazy je pomluva, protiprávní jednání a poškozování dobrého jméno chovatele.
Něktará ČSV se zdaleka svým typem nepřibližují standardu ČSV, jako zde označená zvířata.
Některá ČSV lze bez nadsázky označit za atypy, mutanty a vady nesoucí degeneráty, některým nesouhlasí původ, někteří jsou pro další chov nevyhovující a přesto se na nich "chová" pod záštitou řízeného chovu a vidinou světlých zítřků. Největší "množírna" je v současné době ČR...Co z těch spojení bude? Jaký má chovatel cíl?? Kam ta zvířata půjdou? Ví to vůbec někdo??

Ale to administrátorům wolfdogu nevadí. Ti shání především drby a je naprosto jedno, co je podložené a co smyšlené.
Jako kvočny, kterým se hodí zrní...jen když je do čeho klovat, že.

...a tak, nudící se "přátelé" klovejte a zobejte.....ko,ko,ko dák??;-)
Těším se na příspěvky Všeználků a Neználků zvláště, ty mě fakt baví! :)

Monika
http://www.wolfdogs.cz/

Solveig 20-02-2011 00:45

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 360333)
Nicméně o těchto CHS se to ví, že kříží.

A JAK se to ví? To by mě vážně zajímalo, JAK? Opravdu, ví se to, protože existují nějaké důkazy? Asi ne, výše píšete, že důkazy nejsou. Tak jak teda? To se ptám úplně vážně, protože mi prostě přijde divný jenom na základě fotky prohlásit, že "tohle" a "tohle" není čsv. Nějak mi to hlava nebere a ráda bych se to dozvěděla. Díky za odpověď.

nanno 20-02-2011 00:53

to jsou správné otázky a také by mne zajímaly odpovědi.mimo i to konkrétně s uchovněním.

All times are GMT +2. The time now is 11:49.