![]() |
W regulaminie jest napisane, że nie można startować z psem młodszym niż rok albo 9 miesięcy - nie pamiętam dokładnie :)
Quote:
|
Quote:
|
A ja mam pytanie: co pies (i przewodnik) musi umieć, żeby się bawić w coś takiego? :)
|
Quote:
|
Quote:
Kondycja przeciętnego, niewysportowanego człowieka wystarczy :) |
Dzięki Gia. :)
To powiedz jeszcze proszę (tak już przez czystą ciekawość pytam), co decyduje o zwycięstwie w takiej konkurencji?; czas pokonania trasy, zaliczenie wszystkich punktów kontrolnych, czy coś w tym stylu? Aha! I czy regulamin nie zabrania tego, gdybyśmy chcieli trasę pokonać w składzie 2 "człowieki" i jeden pies? |
Dyscpliny dzielą się na dystanse: zazwyczaj jest ok 20 i ok 50 km - do wyboru. Jest kategoria Kobiet, Mężczyzn i Rodzinna (w rodzinnej może iść 2 osoby i 1 pies, lub 2 osoby i 4 psy, ile kto ma psów ;) w każdym razie więcej osób).
edit: Jeśli startuje się w tej konkurencji, to bieg można ukończyć tylko w pełnym składzie. Startują 2 osoby, to 2 osoby muszą dojść na metę ;) Żeby bieg był zaliczony, trzeba zaliczyć wszystkie punkty kontrolne i być na mecie jak najszybciej. Tradycyjny wyścig ;) Przemek startuje w konkurencji SHORT mężczyzn. Dodatkowo mamy drużynę K-Lee Family - czyli wszyscy nasi znajomi którzy będą startować wpisują w zgłoszeniu że należą do drużyny K-Lee Family. Wynik liczy się indywidualnie, a dodatkowo w konkurencji drużynowej zliczane są wszystkie punkty osób startujących w danej drużynie :) |
Fajna sprawa - ale czemu tak daleko:(.
Nam zostają tradycyjne marsze na orientację na Kaszubach - najblizszy 20 marca 2010 - Nocne Manewry 2010. Podam wkrótce szczegóły - może ktos sie skusi:) |
Quote:
Fajna sprawa, choć ponoć potrafi dać nieźle kondycyjnie w kość. :) |
Dają w kość:) Tym bardziej ze odbywają się w nocy. A nocą las wygląda zuuuupełnie inaczej. Całe szczęście że Sławek na świetną orientację:)
A na Manewry 2010 zapraszam. |
Dzięki za zaproszenie, ale data nie ta. :)
Szczerze mówiąc zastanawiamy się cały czas, czy na zimowy urlop wybrać opcję nart biegowych na Kaszubach właśnie, czy zjazdowych gdzieś w górach. :D Ale tak czy inaczej chodzi o drugą połowę lutego, kiedy córa będzie miała ferie. :) |
Quote:
Góry i narty to też dobry pomysł - zwłaszcza w lutym! Miłego urlopowania! |
Quote:
|
Quote:
PS Mariola - dzięki za radę. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś godne polecenia miejsce przyjazne psom, to chętnie bym je poznała. :) |
Ja polecam połączenie Jakuszyc z Harrachovem. Fantastycznie przygotowane trasy zarówno biegowe jak i zjazdowe (bieganie po wyratrakowanej trasie to bajka). Śnieg pewny jak w Alpach. Jak jest dużo śniegu to są na trasach takie śnieżne bandy, że pies może biec tylko do przodu, więc łatwiej nauczyć ciągnięcia. Byłam dwa lata temu na wielkanoc i było super. Szklarska nas zawiodła-ceny, trasy, wiaaaatr lodowaty jak to na Szrenicy, ale zjazdówki uratował Harrachov.
|
Quote:
Szasztin, czekam na szczegóły dot. Nocnych Manewrów - nazwa brzmi zachęcająco. Mam nadzieję, że Jakuszyce uda nam się sprawdzić jeszcze w tym roku w marcu; czy ktoś z Was będzie na Biegu Piastów? (to miał być post Alakra - chyba Pieskun nie wylogował się z mojego kompa :twisted:) |
Quote:
|
Dzięki jefta za namiar na Jakuszyce; a masz może jakąś wiedzę na temat niezbyt drogich noclegów z psem? :)
Alakra - również dzięki, weźmiemy pod uwagę zaproszenie :twisted: |
Quote:
Z tego co wiem, nie ma oddzielnego startu dla uczestników z psami, a szkoda. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:12. |