Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Různé (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Začátečník (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10401)

yzengrin 02-03-2009 14:29

..v našem případě jde o naprosto cizí lidi..takže ani já sama netuším, jestli s nimi vycházím..s lidma co známe je to v pohodě...

Adrian 02-03-2009 16:25

Naše Emice byla v pubertě na štěňata docela, slušně řečeno nerudná/byla schopná hrábnout i po 4 týdenních štěňatech/. Ve 2 letech jsem s obavama sledoval co udělá se 7 týdenním miminem čsv co jí najednou začalo šmejdit po pokoji. Byla z toho dost zmatená. Do večera mu přenechala svůj pelech:). A nikdy jsem neřešil/a nepátral je li v právu/ když na něj byla trochu ostřejší. Naopak. Ona byla vždycky první. Od té doby se chová docela hezky ke všem šťěňouchům co jí přivedeme pod nos/a občas musí někdy fungovat pár dnů i jako chůva/. Na kočku si zvykla do 14 dnů. A to si myslím, že ji mám jinak dost nezvládnutou. Tak hlavu vzhůru a vlka do domu:twisted:.

Adrian 02-03-2009 16:36

Zrovna minulý týden mi vyprávěli na klinice Vetcentrum, že tam nedávno přišla nějaká slečna se štěnětem ČSV které se strašně klepalo strachy. Majitelka prý dorazila celý personál příkazem:"Tak a teď si tady lehneš a necháš se ode všech povinně drbat!":)

alexa 02-03-2009 19:14

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 194768)
...Socializací jsme si podle mého názoru prošli dobře, teď jde jen o to, jak bude dominantní, a jak se mi ho podaří usměrnit.

Socializační fáze končí podstatně později, povaha se klidně může "zlomit" v šesti nebo i více měsících, bacha na to (myslím tím nedůvěřivost, bojácnost apod. - jinak povaha a chování se vyvíjí samozřejmě mnohem déle, a ČSV psychicky dospívají celkem pozdě - uvádí se mezi 2. a 3. rokem života - no já bych řekl tak v osmi :)). Chci tím jen říct, abys ve svých "socializačních aktivitách" rozhodně nepřestával. Neříkám že máš psa psychicky přetěžovat, ale pořád ho ber do různých situací, čím víckrát si jimi projde a čím víc jich bude, tím líp. Samozřejmě by tyto zkušenosti měly být pro psa pozitivní - štěně by se mělo vyvarovat "špatných zkušeností".

Karel

CDaniela 02-03-2009 20:25

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 195127)
Socializační fáze končí podstatně později, povaha se klidně může "zlomit" v šesti nebo i více měsících, bacha na to (myslím tím nedůvěřivost, bojácnost apod. - jinak povaha a chování se vyvíjí samozřejmě mnohem déle, a ČSV psychicky dospívají celkem pozdě - uvádí se mezi 2. a 3. rokem života - no já bych řekl tak v osmi :)).

Karel

"Cvaknout" jim může klidně i v roce. Co si budem povídat ...

Undertaker 02-03-2009 21:34

To je mi jasný, že není možný v tom polevit, ale chtěl jsem tím říct, že už se moc nestává, že by na mě koukal s tím, co má dělat. Teď už většinou hodnotí situace sám a nemá problémy s vlakem, lidmi, auty a zatím ani se psy.

alexa 02-03-2009 22:06

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 195160)
To je mi jasný, že není možný v tom polevit, ale chtěl jsem tím říct, že už se moc nestává, že by na mě koukal s tím, co má dělat. Teď už většinou hodnotí situace sám a nemá problémy s vlakem, lidmi, auty a zatím ani se psy.

To buď rád. Daniela má pravdu, "cvaknout" jim může i v roce, možná i později. Já jsem to zažil v těch sedmi měsících. Jde to prakticky ze dne na den a spravuje se to pak dlouho, lepší udělat všechno proto, aby jim "necvaklo".
Karel

All times are GMT +2. The time now is 07:01.