![]() |
Mam pytanie, jakiś czas temu dodałam info o miocie, nie swoim i zastanawiam się kiedy sie pokaże, pamietam, że jak dodawałam swój to szybko się pojawił. Piszę z ciekawości, chce wiedziec ile trzeba czekać i kiedy ewentualnie znów sie upomnieć, bądź przesłać info raz jeszcze...
|
Nie wiem, czy się nie mylę, ale podejrzewam, że ze swoim miotem przypadkowo utrafiłaś w moment, kiedy admin robił update bazy. Ostatni raz baza była update'owana na początku listopada. Jeżeli dane o które pytasz, dodałaś po tej dacie, to nie mogą jeszcze być widoczne do czasu następnej aktualizacji. :)
|
Quote:
Chyba, ze jest to pytanie retoryczne... 8) Polecam Tobie: [email protected] |
Napisalam tam, dlatego tu pisze bo co do Admina to w to nie wierze.
A ja polecam Tobie twoja skrzynke pocztowa, bo ludzie czekaja.. |
ale Margo ma tez swoje zycie, nie siedzi non stop na poczcie...
skoro czekaja, to moga jeszcze chyba poczekac. |
Uderz w stół, a ...
:D |
Quote:
|
Ehh napisałem te słowa powyżej tylko po to, aby potwierdzić to o czy pisałem parę dni temu. A żadnej potrzeby pomocy w powyższej sytuacji nie zauważyłem.
|
Słuchajcie, tak całkiem na spokojnie: tu zaszła zmiana. Margo nie jest Adminem.
|
Quote:
|
Quote:
Ja też żadnej pomocy nie zauważyłam, dlatego też użyłam cudzysłowu. Po prostu Ty uważasz, że ponoć ilekroć posta pisze Margo, odzywa się później Marzena, a ja - że ilekroć posta pisze Shaluka, odzywasz się Ty. No i remis. :D A tak naprawdę chodzi mi o to, że uważam, iż to nie ma wielkiego sensu wytykać takich rzeczy, bo jak świat światem, a raczej fora forami, zawsze jest tak, że do dyskusji włączają się pewne określone osoby, z różnych powodów (nie zawsze "spiskowych") sympatyzujące ze sobą lub (jeszcze lepiej) ze swoimi poglądami i nie ma w tym nic złego. Takie jest moje zdanie przynajmniej w tej kwestii. :) |
Wystarczy znać język angielski na poziomie niższym średnim (np. odróżniać have od has ;)), żeby zorientować się, że admin używa zupełnie innych struktur gramatycznych i leksykalnych niż Margo. 8) Jeśli ktoś zna język troszkę lepiej, zauważy, że admin nie jest Polakiem :p Natomiast wiara jest kategorią subiektywną - każdy wierzy, w co mu pasuje :p
|
Quote:
O matko kochaaana. Po coz ta ''przytyczka''? Czy zajmowanie sie wolfdogiem jest obowiazkiem Margo, czy tez pasja, ktorej poswieca bardzo wiele, ale tez robi to wylacznie z wlasnej woli, z czystej przyjemnosci, robi to dobrowolnie??? Shaluka, odnosze wrazenie, ze pomimo swojej hodowli psow, dziecka, studiow oraz calego domu na glowie, w dalszym ciagu masz baardzo duzo wolnego czasu ;-). Zazdroszcze! |
Agnieszka, widać ze masz ogromna wyobraźnie, tez zazdroszczę. Co do mnie, moje studia tycza się pracy na komputerze, wiec jestem na nim dość często( cóż za niespodzianka). Przyznaje, ze już większości postów co niektórych nie czytam, bądź bardzo przelotnie, bo nie wnoszą nic nowego prócz kręcenia się w kółeczko. Zaś gdybym miała czas, to uwierz, ze wypowiadałabym się częściej, bo mam o czym.. Choć jak patrze na to forum to już mi się odechciewa. Na tej stronie to już właściwie tylko bazę odwiedzam.
Rona..:roll: Narvana, nie wiesz o co mi chodzi, wiec nie widzę tu potrzeby byś się odzywała, tym bardziej, że nie dotyczy to w żadnym przypadku ciebie. P.S. Nie obchodzi mnie kto jest Adminem, mi chodzi tylko o to by wszystkich wszystko tyczyło się tak samo, i jeśli z kilku stron idzie informacja o miocie... Z racji tego, że ciągle się nie pojawia, zero odzewu, a pytania na e-mail itd. pozostają bez odpowiedzi piszę Tu i co? Sama zgryźliwość, zero konkretnej odpowiedzi na pytanie. Które by wystarczyło, bez czepiania się. Ale widać to chyba zaczyna być jedyną rozrywką niektórych. |
Quote:
|
Quote:
Pozdrawiam. |
Quote:
Jak Kuba Bogu... :lol: |
Quote:
Słonko, to nie jest forum to publicznych foszków. (Ludzie odbierają Cie na podstawie tego co i w jaki sposób piszesz (na forach bynajmniej) a nie na podstawie tego co siedzi w Twojej główce o sobie samej). |
Quote:
BTW. Dziwne, że moderatorzy nie zamykają wątków, które kompletnie są nie na temat. |
http://lh4.ggpht.com/_ftTrQh-YR4Q/Sx...640/DYPLOM.jpg
Dawno temu przesyłałam 2 razy skan tego dokumentu, a do tej pory nie zostało to w danych uzupełnione. Zatem ponawiam apel o uzupełnienie danych. P.S. Dzięki za przypomnienie;-) |
Proszę o usunięcie z wilczaków szukających domu Cara z Deštné hory
Proszę o podawanie adresu e-mailowego [email protected] - jako kontaktowego podany do mnie adres nie jest aktualny;) |
Ja piszę już tu, bo nie wiem gdzie mam dalej pisac( pisalam przez kontakt, w dwoch jezykach).
Proszę o zmianę zdjęcia w bazie Ishtar z Peronowki na to : http://wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/120761/ Oraz Gisotsu Crying Wolf na : http://wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/122092/ Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
Ja tylko z małą prośbą. Prosiłabym o dodanie do moich psów Balouna GW, tyle na niego czekałam że już chce by wszędzie był "mój"
Z góry dziękuję :) |
Witam, to i ja chciałabym prosić o poprawę:
Gisotsu w Pradze zdobył jeszcze BOG 3. i 5 miejsce w parach zdobyli: Argus Jasmine Eyes + Asta Jasmine Eyes, pisałam to w dodawaniu wyników, ale brak reakcji, wiec piszę tu. Calanthe dostała ocenę doskonałą, bez tytułu. Prosiłabym również by w karcie Gisa, pojawił się "J.CH. PL" bo ostatnim wnioskiem zakończył go ;) Jupi! Z góry uprzejmie dziękuję. |
Aga Calanthe dostała Res. CAC ;)
|
Quote:
Ewa, wysle, myslalam, ze dodam tu do galerii, ale ciagle nie ma odpowiedniej karty w owej galerii. :( |
Witam!!
Prosiłbym o dodanie wyników wystawy z Olsztyna. Niestety znam tylko swoje wyniki :( Wisus CWANY WILK ocena: wybitnie obiecująca tytuł: najlepsze szczenie Dziękuje i pozdrawiam |
Quote:
|
a kto może wysyłać artukuły na wolfdoga? jak klikam dodaj artykuł to wyświetla się "Nie jesteś autoryzowany aby wysyłać artykuły"
|
Quote:
|
Proszę o zmianę wyników z wystawy w Olsztynie http://www.wolfdog.org/pol/shows/3794.html
Fenela Braterstwo Wilczaków nie otrzymała oceny bardzo dobrej tylko ocenę doskonałą CWC oraz "Zwycięzca" (najlepsza suka w rasie). Danielu prośba o przesłanie skanu karty ocen. Dla osoby która podawała tego dnia wyniki na stronę "PD" niech lepiej weryfikuje przekazywane dane albo wcale nie podaje wyników z wystaw !!!. |
OKI Przesłać do Margo czy do Ciebie ?:lol:
|
Wstaw skan na WD
|
Chciałbym prosić o wrzucenie zapowiedzi miotu Cwanego Wilka, Crest Wilk z Polskiego Dworu i Amber Wolf z Peronówki z datą odbioru od 01.01.2011. Mail do Admina chyba zaginął. Czy jest szansa by powróciły dane dotyczące hodowli, hodowców, właścicieli?
|
Niech mi ktoś mądry i życzliwy powie, w jaki sposób można dodać naszej Furii (zwanej bardziej oficjalnie Kalaratri z Peronówki :) ) w informacjach Ch.Pl? Jeśli można poprzez napisanie w tym wątku, to bardzo proszę i bardzo dziękuję:)
|
Oglądaliśmy ostatnio galerię i znalazłem nieścisłość. Piesek na zdjęciu http://wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/130331/ to nie mój Harry Kollárov dvor ale jakiś inny. Nie ma charakterystycznych i widocznych znaków szczególnych.
Także prosimy przy okazji o aktualizację bo zapewne inny właściciel czeka na właściwy podpis. |
widzę, że niektóre psy mają w bazie wynik bonitacji z Havranova. mam gdzieś wysłać fotkę karty oceny by Sexy też miała dodany wynik?
http://img714.imageshack.us/img714/9194/dsc0028bt.jpg |
Czy mogę prosić o podmianę zdjęcia w bazie na to??:
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/150037/ K-Lee Vornja z Peronówki |
Prosiłabym o korektę wyników wystawy w Częstochowie:) Lu (Clair de Lune Srdcervac) ma wpisaną "Najlepszą Sukę" a zamiast tego powinna mieć wpisanego "Najlepszego Juniora i Zwycięzcę Młodzieży":) Z góry wielkie dzięki :)
|
Jest już znany termin II W.A.R. :) , mam nadzieję spotkać się z Wami 24.09.2011 :) Miejsce najprawdopodobniej to samo co w tym roku :) Jeśli Admin byłby tak uprzejmy dodać imprezę do kalendarza będę wdzięczna :)
Obiecujemy dać z siebie jeszcze więcej niż w tym roku ...I jeszcze mam pytanie, wiem że istnieje, ale nie ja ślepa nie widzę, gdzie jest zakładka do której można dodawać zdjęcia z W.A.R z tego roku? Teoretycznie powinna być w sporcie, ale u mnie w tej zakładce nic się nie otwiera :( |
chyba w sporcie nikt nie daje foto a daja sie tu
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/subcat/0/1461/ |
Quote:
Z nieznanych mi powodów dział galerii "sport" jest zupełnie pusty. |
O faktycznie, dziękuję. Szkoda że nie działa zakładka "sport" , bo raczej dog trekking szkoleniem nie jest :)
|
Quote:
|
chyba problem z jakims miejcu w programowaniu. ale czy to robi problem- wazne ze sa fotki :)
|
Quote:
Teraz galerie zawodow sa w "Szkoleniu" - odznaczone sa za pomoca "-" na przodzie... :rock_3 |
Proszę o zmianę zdjecia w Profilu psa Czambor z Vlciho dubu na następujące.
http://www.wolfdog.org/temp/1291938140-8267489.jpg |
Proszę o dodanie wyniku badania na dysplazję Lilith Girios Dvasia - HD A
Już kilkakrotnie wysyłałam informację i skan rodowodu, jeżeli jest potrzebny wyślę jeszcze raz, tylko gdzie ? , żeby doszło . |
Quote:
|
Nie wiem kiedy będzie kolejna aktualizacja, ale u Wondery w bazie pojawiło się, że ma 900% wilczej krwi :twisted::rock_38) no i współczynnik Wright'a na poziomie 900,00% dla całej generacji, a nie wiem, czy to możliwe...:)?
|
Quote:
|
Pytanie dotyczy "nowych" tytułów z wystawy klubowej. "Nowych" bo jeszcze nie było nigdy w PL przyznanych Najlepszy Reproduktor i Najlepsza Suka Hodowlana . Niestety tytuły nie wyświetlają się nigdzie.
|
Quote:
|
:lol::lol:Proszę o korektę jednej rzeczy w danych Furii:) Wczoraj dostałam radosne gratulacje, jakoby urodziło nam się 13 szczeniaczków:lol::lol: zobaczyłam do bazy i faktycznie wkradł się jakiś chochlik :lol::lol: Bardzo proszę więc o korektę: Fusiejka nasza oficjalnie zwana Kalaratri z Peronówki urodziła 5 maluchów (3 suczki i 2 pieski) :) Z góry dzięki:) jak tylko będę znała ostateczną wersję imion maluchów to podeślę komplet danych:)
|
Witam, nie wiem czy piszę w dobrym wątku :p
W bazie jest pewien błąd odnośnie Baldura, jest napisane że urodził się 22 listopada, a tak naprawdę urodził się 21. Mam też pytanie : do kogo się zgłosić żeby moje dane wpisane były w bazie jako właścicielki Baldurka ? ;) |
Quote:
|
Hej! Nie wiem, gdzie zapytać, bo widzę, że jednak coś się "dodaje" do WD,
a jakiś czas temu wysłałam dane wł. Larki "Dar wilka". Jeżeli można, to proszę o info czy e-mail z danymi dotarł - żeby nie było, że nie wysłałam..... |
:p:p:p:pFuśka, aleś płodne sucysko http://www.wolfdog.org/pol/dbase/d8137.html ile tam jest? 13???
|
Quote:
Jesli wykasuje sie nieistniejaca 8 to znow Pewien Pan pusci plote o ogromnej smiertelnosci.... Wiecie: bylo 13, jest 5, wiec 8 JAK NIC UMARLO -on to DOSKONALE wie.... :banghead Pewnie byly nosicielami (czego to wymysli pozniej)... Oj, bedzie z tym afera.... :rock_3 |
Witam,
chciałabym się dowiedzieć, gdzie w zaistniałej sytuacji (brak bezposredniego napisania ze strony), pod jaki adres mail mogę wysłać dane właścicieli szczeniąt? Chciałabym też spytać, czemu bezpośrednio z ich kart nie można przejsc do ich galerii, skoro zdjęcia w niej już się znajdują (czy to wina prac nad wolfdogiem i to kwestia czasu)? Prosiłabym też by z galerii Robina usunąć zdjęcia Roga ( co łatwo sprawdzić po nazwach zdjęć, jak i po tym, że się powtarzają), przepraszam za kłopot, ale gdzie się człowiek spieszy tak się diabel cieszy i pomylily mi się z rozpedu karty.:twisted: Pozdrawiamy serdecznie |
A w bazie danych dalej nie wyświetlają się moje dane jako właścicielki Baldurka :( Gdyby można było to bardzo bym chciała również żeby zmienić jego zdjęcie główne, bo już dawno nie jest takim puszkiem-okruszkiem :lol:. Aha, no i data urodzenia jest błędna.Baldur urodził się 21 listopada a nie 22 jak jest napisane w bazie :)
|
Quote:
|
mały błędzik w wynikach wystawy z Leszna, Dervla nie była na wystawie w Lesznie http://www.wolfdog.org/pol/shows/3982.html
za to była jeszcze w Rzeszowie, lokata II, ocena doskonała, oraz w Jarosławiu, lok. I, doskonała, CWC, NSwR |
A ja proszę o dodanie wyników z grudniowego Nowego Dworu Mazowieckiego...bo widzę, że grudzień już uzupełniony a ten Nowy Dwór gdzieś zginął po drodze i o dodanie tytułu Junior Champion Polski naszej CLAIR DE LUNE Srdcervac (po wynikach z Nowego Dworu będzie miała w bazie komplet do tego tytułu).
Z góry wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelkie dzięki:) |
Quote:
Skan dawałam kiedyś w temacie miotu, ale jak coś to mogę wrzucić. :) |
W wynikach z wystawy w Katowicach wkradł się błąd :) Baldur został BIS Baby, a w bazie pisze że BIS Szczeniąt ;)
|
A Scylli brakuje BIS 4. Junior ;)
|
Dziękuje za poprawienie BIS Szczeniąt na BIS Baby :). Jest jeszcze jeden mały błędzik ;) Najlepsze Szczenię jest napisane przy Cymbarce i Baldurze jednocześnie, a przy Baldim powinno być Najlepsze Baby :lol:
Trochę nam jeszcze brakuje do klasy szczeniąt :) Przepraszam że się czepiam :oops: |
Bardzo proszę o zmianę zdjęcia głównego w bazie na to:
http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/pic/159588/ http://www.wolfdog.org/temp/1303021460-7563653.jpg K-LEE VORNJA z Peronówki |
Quote:
No właśnie ja sobie przypomniałam, że wysyłałam wyniki z Brna II/2011 i wiem, że Czesi też, a tu nie ma.... No i też prosiłam o zamianę fotek, bo mam nadal Chantalkę szczeniaczkę i Unkę "cofniętą" wiekiem:p |
Quote:
Fotka made by Michał - właściciel Lunarka ;) |
Prosiłbym o zmianę nr.telefonu w bazie na 510704058
|
A ja pieknie prosze o dodanie hodowli 'od Narvanej'...
Juz wysylalam ze zgloszenia na wd, ale poki co... ni ma. |
Wzielam sprawy w swoje rece i pododawalam wyniki polskich wystaw... ;) A to oznacza, ze potworzyly sie kategorie i mozecie juz podsylac fotki....
Jesli jakis wynikow brakuje lub cos trzeba skorygowac to piszcie... |
Quote:
|
A mozesz mi chociaz sprawdzic czy ktos wyslal Drezno? Jesli tak to moge spokojnie czekac na zaspokojenie mojego kolekcjonerskiego instynktu, a jesli nie to postaram sie chociaz o czesciowe wyniki...
|
W wynikach z wystaw Baldiego jest minimalny błąd, ma napisane że zdobył 2 x Najlepsze Baby i 2 x Najlepsze Szczenię. A powinno być 3 x Najlepsze Baby i 1 x Najlepsze Szczenię ( Wrocław to był jego debiut w szczeniorach ;) ).
I nie zgadza się data narodzin mojego szczyla, jest napisane 22.11 a powinno 21.11 :) Pzdr |
Mam nietypowe pytanie ..., śledzę bazę danych właściwie nieustannie, przypuszczam że jak wielu hodowców. Mam pytanie, związane właśnie z bazą danych. Jeden miot na początku był wprowadzony "normalnie" później dodano mu "MIX", od kilku dni wykreślono "MIX" i znowu jest "Normalny". I tu pytanie do Admina, na jakiej podstawie dodawane jest "MIX" ?
|
Quote:
Cala sprawa rozbija sie o dowody. O ile w przypadku psow wloskich nikt sie nie kryje sie, ze Passo Del Lupo hoduje "Saarloosy" o tyle w przypadku psow francuskich mamy do czynienia z falszowaniem rodowodow. A to wymaga dowodow w postaci swiadkow i badan DNA. Nie sadze, aby ktokolwiek probowal komukolwiek wmawiac, ze to jest wilczak: http://dl.wolfdog.org/pics/dbase/Erh...ve_Blanche.jpg czy ze np ten pies jest czystym CzW: http://dl.wolfdog.org/pics/dbase/Elb..._de_Faujus.jpg Sa dowody, ze w hodowli de la Louve Blanche uzywa sie mieszanek Malamut-owczarka-i-amerykanskich wilkow. Stad te "wilcze" psy, jak i te nietypowe, ktore widac powyzej. Sa na to swiadkowie, ale zwiazek jest jakis nieruchliwy (w sumie co sie dziwic, skoro maja obecnie na glowie organizacje swiatowki). Miot C to mieszance malamuta-owczarka-wilka kanadyjskiego i wilczaka. Wiadomo, ze miot D pochodzi z krycia suki amerykanskiej mieszanki psem CsW. W kazdym razie: MIX widnieje przy psach, gdzie sa dowody, ze sa to miksy. Tak jest z domieszka Saarloosow w hodowli de Louba Tar, amerykanskich Wolfdogow w de la Louve Blanche, czy bialych owczarkow w de l'Ange Gardien de Faujus. ALE to nie sa jedyne psy, ktore sa ewidentnie miksami. Pod lupa sa kolejne mioty w tych hodowlach i wszyscy potomkowie. Jak tylko beda dowody to kolejne psy beda dostawaly MIX. Bo jeden lewy pies w miocie poowoduje, ze caly miot i WSZYSCY potomkowie dostaja hodowlanego "bana". |
Dokładnie, pomijając zdjęcia dołączone do odpowiedzi...mnie chodzi tylko o jedną rzecz. Łatwo jest Adminowi dodać MIX , jednak zawsze to niesie konsekwencje dla hodowcy, dlatego ZAWSZE myślałam że takie działanie jest w 100% przemyślanie, obarczone dowodami....i dlatego tak bardzo się zdziwiłam że owy MIX został "cofnięty"
|
Quote:
|
Quote:
A co do konsekwencji - zgadzam sie. Choc sa dwie strony medalu. Z jednej jest dobro hodowcy, ktory te "miksy" wypuscil na swiat. On jest oczywiscie ZAWSZE niewinny... Zreszta jak dotad nikt sie nie przyznal. Nawet jak byl juz wynik badan DNA ;) Ale oczywiscie zawsze jest domniemanie niewinnosci... z tym, ze ma ono sens, gdy mowimy o "innym wyrazie pyska" u szczeniat. A nie o psach, ktorych fotki wrzucilam. Tu nie ma co dyskutowac, czy sa to miksy czy nie. Widac to golym okiem - nie ma mozliwosci aby po rodicach wilczakach przyszly na swiat takie dzieci... Z drugiej strony trzeba pamietac o konsekwencjach jakie ponosza hodowcy, ktorzy nieswiadomomie uzyja takiego miksa. Zmyleni jego "leganlym wilczakowym" rodowodem. Gdy przy badaniu DNA wyjdzie, ze dany pies to nie jest czysty wilczak to CALA JEGO LINIA leci jako "miksy". Nikt nikogo nie pyta czy dzialal w dobrej wierze - linia nie spelnia wymagan i staje sie "niehodowlanymi kundelkami" ze slowem MIX w bazie... To jest wlasnie obecnie koszmar francuskich hodowcow. Wiekszosc z nich nie miala pojecia, ze hoduje kundelki... Dala sie zmylic ladnymi fotkami paru "wilczych" psow... Teraz waza sie losy ich CALEJ pracy hodowlanej... W paru przypadkach z hodowli wyleca wszystkie mioty kilku hodowcow... |
Quote:
Po pierwsze nie pisałam ani słowem o francuzach....po drugie ....pytam tylko o podstawy dodawania "MIX" do przydomka... Uważam że jak juz doda sie takie piętno, to trzeba miec niezbite na to dowody |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
o tym jak psy staja sie mix'ami jest nie jeden post napisany tylko trzeba znalesc i poczytac :) |
Quote:
|
Quote:
Był MIX teraz nie jest ,od 2, 3 dni |
Quote:
|
Quote:
chyba tu czytac trzeba |
Quote:
|
Quote:
Zreszta jest juz na ten temat dyskusja: http://www.wolfdog.org/forum/showthr...85488&langid=7 Kolejny krok nalezy do francuskiego Zwiazku Kynologicznego, czy postanowi cos z tym zrobic. Bo to, ze we Francji hoduje sie kundelki to juz nie tylko przypuszczenia, ale dobrze udokumentowane fakty... |
Quote:
co knujes Madzia a? |
Ja cały czas powtarzam, mnie nie chodzi o konkretne hodowle,chciałam zapytać na jakiej podstawie dodaje się (dodatki ) do konkretnych psów.
|
Quote:
|
Quote:
W kazdym razie zadne z nich wilczaki... |
Quote:
|
Pomijając całą naszą dyskusję i jej prawidłowość...do bazy dodawane są znaczniki *(tak to nazwijmy ) na podstawi doniesień?
|
Quote:
http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=17707 tu tez to nie zmieni faktu o mixach ani genetyki psa. genetika nie klamie. a testy robione bez komisii moze klamac. jak i test na paternity moze pokazac ze pies od TYCH rodzicach ktore podal hodowca a nie od realnych rodzicach. Ale dla tego hodowca ma oczy czy nie? Madziu czy ty realne nie widzis roznicy miedzy wilczakami i tymi mixami? ja to dziwie sie ze hodowca moze byc "szlepy" i nie widziec az takich duzych roznich w anatomii tych psow i ich dzieci. |
Quote:
Cos takiego to powazny zarzut, wiec i powaznie trzeba do tego podejsc. A jesli o mnie chodzi: o miksach w Holandii Czesi mowili juz 10 lat temu. Wtedy ich zarzuty ich klub w NL odrzucil. Dopiero teraz wyszlo szydlo z worka (i niestety "polecial" nie jeden miot, a kilka). O francuskich kundelkach mowiono w Niemczech juz 2 lata temu... Sama nie wierzylam - ale dowody sa jasne. Zreszta to juz widac... To nie sa wilczaki... |
All times are GMT +2. The time now is 05:18. |