![]() |
vienintele iseitis kuria sugalvojau, kad ji leistu pajusti gyvenima su csv ir kaip jie kitaip masto yra....hm...gal kas norit/galit paskolint savaitei suni...? :)
|
Quote:
|
Galeciau paskolint bet kazkaip meile suniui neliaidzia;]Reikejo priesh Naujus metus paprasyt nes tuomet tikrai neturejau kur suns padet nes reikejo isvaziuot.Bet nzn kaip kiti bet kazkaip skolint savo augyntini ne man nes juk tai ne daiktas geriau tiesiog pasiziuret arba su sunymis kartu pabut.Pvz jai man db butu pasirinkimas as tikrai imciau kita suns veisle nes taip kaip studente esu tikrai neturiu daug laiko jam skirt o jis jo reikalauja.Lb daznai viska nuvogyneja ir drasko daiktus del to sedi bokse nes tada man ramiau.Nzn kaip pas kitus bet pas mane Hako nenuorama pastoviai kazka kramto ir dauzo namuose ir lb pavargstu nuo jo ir visiskai nenori klausyt.Pvz jo brolis Ivju daug ramesnis ir protingesnis.Visvien tai sunki veisle dar nebuvau susidurus su tokiu padariuku nes jis ne VA salia tikrai neis ir namie vienoj vietoj tikrai negules man su maniskiu tikrai dyd vargas nes kaip prisuktas:twisted:
|
Vaiva ar lankotes db pas Avtusko?Kaip ten reikalai?Mes vis nenueinam niekaip;[[[
|
Quote:
Nežinau, Bruknė tai auksas, sakau, brokuota :( DAIIIIVAAAA, dvornią įtaisei mums :D |
Quote:
|
pastebejimas is to, ka perskaiciau: csv buna dvieju rusiu: ramus ir sukalbami arba aktyvus..itin aktyvus....
kiek tas priklauso nuo suns, kiek nuo seimininko - dar sito va negalvojau....bet gal kada kokia diferencialine lygti ir isvesiu siai populiaciju saveikai apskaiciuoti.... |
Quote:
|
Quote:
:Eyecrazy |
Aš rimtai paskolinčiau :) tik va bėda, kad ne Vilniuje gyvenu.. Jaučiu visą savaitę ar savaitgalį linksminčiaus :lol: bet va ir vėl.. ar tu tikrai pajusi tai kas yra gyvenimas su csv per tokį trumpą laiką?
|
Quote:
|
Quote:
(kaip kad ir apie katina ka sakei priminiau.. ;) ) |
Gal ir galima :) aha, apie katiną pamenu, gėėėda.. :lol: bet jei atvarysi Klaipėdon, būtų labai smagu susimatyt, ir jei ką galėsiu paskolint šunelioką savo :p
|
vike, susimatyt reiks, nes turiu dar tamstai du diskus, kuriuos taip ir pamirsau atiduoti uzusaliuose.... ;)
va, dar pagalvojau, kad negaliu vaidzio imti...jis pradetu manes labai bijoti ir vengti... :D tiesa, pamenu, kazkada daiva ir vaiva rase apie savo dienotvarke su sunimis....butu idomu dabar is visu isgirsti/isskaityti kaip prasideda, tesiasi ir baigiasi eiline diena....darbo ir savaitgalio.... |
diena visa tokia pati -gal savaitgali ilgiau pamiegam-sunys miega tiek pat kiek ir as :) pasivedziojam paziurim TV, pavalgom, aplankom gimines ir artimuosius pasimokom :) nu niekuom tas gyvenimas nesiskiria :)
Laura, :rock_3 kentek, jau 7 menesiai, dar siek tiek ir bus geriau :) visi jie is to isauga, p.s. kt mazas suo darytu ta pati tik gal ne tokiais kiekiais :twisted: p.s. visu klausiam ar zino ar nori ar istvers, vieniems tai ne beda, kiti tai pergyvena, treti pabega ir suni pameta, zodziu visko siam gyvenime buna, ir ne visada norai atitinka realybe, taciau tik laikas parodo kas ir kaip :) siandien sunkiau rytoj lengviau-kas zino gal ir man teks kuri laika savo 2 beprociu kazkam "padovanot" laikinai, kol reikalus sutvarkysiu :) |
Quote:
Quote:
|
Vaiva-figuski :) seimos isskirt neleisiu-zmona irgi tadum vaziuoja kartu su vyreliu :):rock_3
|
Quote:
Kad Harka Vykio pani6kai bijo :D |
nu tai cia jau tavo bedos :)
bet dziaukis-vyro nenuviliosiu, nes jis Harkai nepatinka :), o ji pas mane eksperte siuo klausimu :) :rock_3 (patikrintas beja) |
Quote:
Quote:
|
Num joa.. nepabūk čia pusdienį, jau ir vyrus vilioja :shock:
Auuu.. dėl dienotvarkės :lol: aš tikrai nežinau kas tas yra :p keliamės apie pietus, tada tinginiaujam iki vakaro, o tada einam linksmintis.. kartais tarp viso to patenka ir pasilakstymai su kitais šunimis. viskas :) |
Quote:
|
Vaiva, niekas nieko negali garantuot, ale buk rami..ne mano ir harkos stailiaus :) tavo bicas :)
:rock_3 auuu-buna ir taip -suo prisitaiko jis lankstus ir jei reikia pakentet-pakencia :) ziuri tokiom protingom akim ir vis tiek myli :) |
Auuuu, dar ir kaip būna, ir šiuo metu tai nesudaro jokių problemų Vaidžiui. Kai buvo metų laiko jei dvi dienas neišvesdavai išsilakstyti tai sienomis lipo..
|
siandienos vaizdelis-grizau namo 18 val isvaziavau 6 val. ryte.
suni pasisiojo ryte ir liko namuose savo kamareleje, grizau isleidau ir ka....padare ka reikia ir parsibrove namo, nes lauke....salta ir vejas pucia... ir neidomu. namuose harka nuejo i guoli, gierkutis pasekiojo mane darancia valgyt ir nuejoe isverst kiausu ant lovos, ka ir dabar sekmingai daro, veliau bandysiu prikelt valgyt :) taip, iki metu kai kurie iki 1,5 buna velniuksciai, o veliau tampa ramiakais-ale man rodos visi suniukai iki tokio amziaus nenuoramos ;-) |
hm....na, aisku....svarbiausia, kad ne po tiltu gyvent.... :)
beje, daiva, jei kada reiks tavo sunis priziuret, tai zinau kas labai noretu harka padabot.... ;) na, o jei jau ju negalima atskirti, tuomet man tektu gierka.... :D |
ziurek kad neprisikalbetum :) ale tada gautum kraustytis i mano fazenda :rock_3
tektu abu nes jie 2 in 1 :) nedalomi :) |
Quote:
|
Anekdotas:
Kalba du CSV seimininkai: - Na mano šuo ir kvailas: aš jam liepiu atnešti laikraštį, o jis eina į virtuvę ir verda sriubą. |
tokie jau tie musu sunys - super rupestingi :)))
|
Sakot rūpestingi? :shock: :lol: prieš kelias valandas grįžom iš lauko, abu durniai negalėjo gražiai takeliais vaikščiot, tai išsilakstė po tešlynus, pelkes, Vaidis tai dar nieko, ilgos kojos, o mažasis tai visas tešlinas. tai išmaudžiau ir tingėjau labai ilgai su fenu džiovint jo garbanas, kad nedrebėtų lovoje apklojau.. o ką gi tuo metu rūpestinguolis darė? :twisted: labai labai patenkintas visas pribėga prie Dolio, nutempia pledą nuo jo, ir pabėga :lol: ir taip ne vieną kartą :lol: ir negaliu drausmint, nes pačiai juokas ima žiūrėt, kaip jis tai daro :p galiausiai atėjo į lovą ir prisispaudė pats šalia Dolio.. :)
|
Pas mus tai grieztai uzdrausta miegot salia manes nes dust pradedu:(
|
Vike, pagalvok, tavo Waidis net gi labai rupestingas ir dar plius mastantis - juk po maudyniu suniui negalima guleti - jam reiia palakstyti kad kailis naturaliai pradziutu ir graziai guletu:))) o taviskis matyt tai puikiai supranta... Ivju tai irgi tempia antklode nuo Igno rytais 6 ryto...o kai vaikas nenori keltis tai priekiniais dantukais ji gnaibo:))) sakes kokie mastantys...
|
Pas mus Majukas tai kasryt kilimeli prie duso kabinos pavagia ir nunesa i kambari.Atnesam atgal, o ji ir vel kilimeli pavagia. ir taip be galo.Nei juoktis nei bart.
|
Majukas masto - suslaps kilimelis - reik patraukti kol prausiesi:))) Ivju kilimelio netampo vonioje ar is vonios:) - jis bamukinis, guli ant jo - jam butinai reikia ateiti su bet kuo i vonia ir pagerti is ciaupo, po to saugo ta kuris prausiasi:))) o gal cia toks vandens kokybes patikrinimas:))) va si savaitgali Hako gyvens pas mus - bus du tikrintojai:)))
|
idomu man kuris si savaitgali prie jusu vieta iskovos:roll:ar Hako salia miegos ar Ivju;-)
|
jauciu vaizdelis bus toks - is mano puses Hako, o is Kesto Ivju na ir kashara po lova:))) ji aisku bus maziausiai laiminga padvigubejusiom vilku pajegom:))) o razbainikams tai seiles varves :)))
|
Majukas musu tai "polovinis". Nuo mazumes miegodavo po lova musu.Dabar isaugo, tai nepalenda.Buna kad i lova isiropscia, bet dazniausiai po 10 min. eina ant savo senos sofos arba palenda po ja.
|
Quote:
|
Miegojimo iprociai daug maz panasus ziuriu - kas po lova, kas prie lovos o kas ir joje:))) zodziu kaip magnetu prie jos traukia. Kaip idomu ismokyti 100-procentiskai komandos "pas mane" - jau buvome lyg ir aprime del jos, veike keli budai "pas mane" komandos nevykdymo atveju - skanestas, staigus begimas nuo ivju ( tada bega is paskos) arba kitas suo kuris pribega. Liko dar vienas neisbandytas variantas - su grandine ( pameciau ta linka Vaiva, tikrai geras straipsnis) - jauciu teks naudoti - nes po sios dienos 3 valandu viliojimo Ivju i namus su isipjovusia koja, bastymusi per kaimynu kiemus ir maudyniu lediniame vandenyje tvenkinuke salia ir pagaliau pagavimo - aciu statybininkams kurie pagriebe ji:))) - Kestas rimtai buvo issigandes, Ivjusha megsta "kalbinti" vaikus - nervu buvo juodai. Negavo i kaili parazitas - parvede namo, o atsidure lauke per apsizioplinima, pamirso uzrakinti namo duris - Ivjusha taip sakant patikrino... Ka darote kai jums panasiai buna?
|
Nium Natalija sekat musu pedom:pHako pagaliau ismoko pas mane!!!!:roll:Bet ziuresim ar ilgam...jau visa sav jis ateina kai ji pakvieciu.Bet pas mus kaip sakant zoski mokymai vyksta...Nes jai jis nenori geruoju jamu ji bluogoju:lol:Sen va 2 val ji kankinau aikstei su grieztu antkakliu tai db kaip silkinis pati net stebiuosi:shock:
Pas Hako jau pasireiskia agresivumas link patinu...Sen plisho musu grieztas antkaklis i dvi puses:(Bet kai uzkaukiau ant visos aikstes pas mane tai skrido pats prie kojos:rock_3 |
Dziugi zinia mum savaitgaliui:))) zinoma ne ilgam tas malonumas pas mane... nete dabar daug paskaiciau... kiek pamenu ir Grafukas straipsnyje minejo kad del viso pykto kas du menesius uztvirtina komanda...bei kiti ta pati sako...man tai taip neiprasta po Bonces... Teks priprasti:) Kaip jus dabar be antkaklio???
|
mes tai irgi tvirtinam komandas bet ne kas du men o kas sav:)
nieko va ka tik pataisiau ta antkakli...tas vietas kur truko suverziau varztais tokias ten:roll: |
Majukas tai nelabai klauso komandos "pas mane" kai buname kur nors iseje, o namuose ir kieme,tai be jokiu atsikalbinejimu ateina. o su grieztu pavadziu tai kaip silkine vaiksto greta.
|
O kaip su griežtu, nelabai jautriai reaguoja? :roll: Vaidžiui buvau vieną kartą uždėjus 5 minutėm prie jūros, kai vaikščiojom su rujojančia kale, tai vistiek tempėsi pirmyn, bet tikrai gana jautriai reagavo į truktelėjimus, bet ten buvo labai stiprus dirgiklis - rujojanti kalė.. o po šiaip paprasto pasivaikščiojimo su griežtu antkakliu, tai jaučiu parsivesčiau namo šunį tokiam strese, kad.. :shock:
O komandą 'pas mane' tai mes tik labai nesenai pradėjom puikiai vykdyti, bet vistiek tikrai ne visada juo pasitikiu, geriau jau iš anksto prisirišu.. |
Beje, jau sudėtos naujos Vaidylkos nuotraukytės duomenų bazėj ;) Pasigrožėkite :)
|
mes naudojame kol kas smaugika, griezto nerandam pirkti kokio reiktu - bet iki siol 3 antkaklius paprastus neiskaitant grazaus odinio is Slovakijos suplesem...namie tai pukiai pas mane, sedet, gulet komandas atliekam, bet lauke - jauciu bus tas pats kaip visiems:)) - kaip dievas duos...:) zinoma dirbsim, mazi gi dar disciplinos atzvilgiu - dar net nesuprantam atrodo kas yra toji rujojanti kale...:))) jau kai suzinos - tai greiciausiai bus dusinenu gatveje cekoslovaku ir auksiniu retriveriu misrunai:))) kaimyno grazuole labai jau pas ivju verziasi, o tam tai vardas happy kaz ka magisko reiskia - pasiruose pro langa sokti:)))
|
oo kaip suprasti, griežto nerandat pirkti? jie kažkuom labai skiriasi, nu neskaitant to, kad trumpma kailiui, ir ilgam? kokio būtent ieškot? :roll:
che che che :lol: tai dar nežinot ką reiškia tos kalės... :evil: oj, kaifas.. visko teko, ir su kaukiančiu šunimi namo eiti (nors šiaip jis pas mane niekada nekaukia), ir savaitę gyvent su ištisai cypiančiu, dejuojančiu, inkščiančiu šunimi.. :shock: |
negasdink Vike mus taip:))) Kestui is viso po Bonces musu sokas ilgo veikimo - suo kur nori ten bega jei pabega, nuo pat mazens grauzikas, viska istikrins - nieko nepaslepsi, sokineja pasitikdamas ( baigiu atpratinti, aciu Laurai uz patarima superini), valgio ramiai neparuosi, narve reik palikti kai isvaziuoji - .....:) o dar ir kales musu laukia:))) klausykit, surashykite prashau dar ka nors del patinu- kad moraliskai ruostumes:))) mane dar ramina jo tevo ramus budas...gal isaugsim, o jei neisaugsim tai bus sutvarkytas vis tiek:)))
O del antkallio - nerandam ilgam plaukui ir tinkamo dydzio...tikiuos parodoj tikrai gausiu jei eisiu:) |
O tai Ivju su smaugiamu labai tempiasi, kad norit griežto?
Ką dar baisaus pasakyt apie patinus :lol: o jis nevaidina erelio didelio ir nepuldinėja kitų šunų? :lol: ne, nu jei rimtai, tai mano Vaidis dabar labai ramus yra pasidaręs, palyginus su tuo kas buvo anksčiau 8) o kas ten per fintas, kad nešokinėtų pasitikdamas? mum tai kažkaip tiesiog draudimas suveikia.. na, tik :oops: aš pati kartais jam leidžiu ir dar paskatinu šokinėti, kai žaidžiam.. |
Del grandineles Vike zinok jie isvis ju nejaucia:lol:Hako musu turejo ta grandinele tai po kiek laiko priprato kad ji smaugia ir tiek.Buvo atveju mum kad su ta grandinele kad jis ant katynu nesokinetu as ji nuo zemes pakeldavau ir uzsmaugdavau tai jis pakosejo pakosejo ir toliau tempia...
Atradau pas ji silpna vieta tai pilva jai kas ne taip tai duodu i pilva bet nestipriai kad pajustu nes jis kaip akmuo nieko nejaucia... Pvz si savaitgali griezta supleshe:lol:tai kad ir griezto pas mus jau nebejaucia zinok jai kai jam i kakla duria spigliai jis dar suplesyt sugeba:( Nieko padarysiu jam apykakle is smeigtuku gal tada pajus ka nors:roll::) |
Į pilvą netrenk.. aš jam mašinoje kartais šonan trenkdavau, kai važiuodavo viduje, o ne bagažinėje, ir pradedavo maltis, tai iškart nusiramindavo, tačiau kažkada puolė temptis prie kito šuns, ir nesmarkiai spyriau kažkur į šoną, galinę koją, pilvą, na maždaug kažkur ten, atsisuko - sukaukė, išsižiojo smarkiai, paėjo kelis žingsnius ir nugriuvo, atsipeikėjęs po kiek laiko bandė bėgti nuo manęs išpūtęs akis, nelabai ką suvokdamas, pasodinau, tai tik dar po kokios minutės atsigavo.. taip kad rimtai į pilvą netrenk.. :roll:
|
Visų pirma griežtas nesuplyšta, o išsineria. Taip kad atgal sudėt nėra sunku:) Nereikėjo užsileist šunų ant galvos, nebūtų tokių problemų apie kurias rašot. Vakar teko bendrauti su Mija, superinis šuo tiek lauke tiek kambary. Ir kas keisčiausia šeiniminkei tai pirmas šuo, o susitvarko kaip profesionalas:p Jei nebus normalios dresūros su instruktoriaus pagalba nepadės nei griežtas, nei mušimai, nei vielos, nei spygliai sukalti į antkaklį. O kad grandinėlė neveikia, vadinas nemokat ja naudotis, pasižiūrėkit ar taisyklingai ją išvis uždedat. Keletas pamokų pas instruktorių karvės nekainuoja, o be to gausit tam tikros informacijos kaip reikia susitvarkyti su šunimi ir išmėginsit tai praktiškai. Vilniuj kiek -žinau CSW konsultantas yra V.Avtuško :)
|
Kekvienas dresuoja ir moko suny kaip nori ir kaip jam atrodo gerai;-)O grieztas neissinere o truko gelezis.Ir seip manau nesam ant tiek jau durni ir kvaili kad nezinot kaip suniui griezta uzdet arba grandinele:roll:
Ka mes cia rasom tai yra tik kazkokie neaiskumai ir prasom zmoniu nuomones zmoniu kurie su tuo yra susidure. Karta i savaite surasom cia savo problemas bet tai nereiskia kad suo uzlipes mum ant galvos...Napasakyciau nei apie Natalijos nei apie savo sabakina taip.Visi su jais susitvarko tik vat paklausia patarimu ir nereik taip iskart nuvertint vienus seimyninkus ir isgirt kitus. |
Ir seip mes juk cia patarimu ieskom o nenuvertinimu:roll:
|
Pyktis nenoriu tiesiog pasakiau savo nuomone ir tiek.Nepriimkit asmeniskai
|
Quote:
|
Kaip sakoma PK (pats kaltas) - įsigyjai, tai ir kentėk. Jei jau kai kurių tokia nuomonė, tai..
Ir nėr išties čia dėl ko pyktis, tik.. Keista, kai rašo, jog Giedrė puikiai susitvarko, bet kažkur čia vakar, ar kada buvo jos žinutė, apie tai, jog jei negaus ėst, tai vogs, ir ės viską lauke.. čia susitvarkymas? :roll: nemanau, kad reikia smerkti tuos, kuriems kyla klausimai auginat. Negi yra tokių, kuriems nekilo klausimų? |
Quote:
|
Quote:
|
o kas sakė, kad ne per niek? :p aš tai pvz visiškai nesitikėjau, kad bus taip sunku, kai kuriais momentais, su Vaidžiu, kaip kad buvo prieš pusmetį.
|
Quote:
|
no, kaip niekas nepadeda? tai ir klausia žmonės patarimų, vadovaujasi jais, taigi negali sakyt, kad niekas nepadeda :p
|
nesikabinėk prie žodžių :p aš sakau, kad priemonės nepadeda, o ne žmonės:p
|
Quote:
Mes su Laura susitarėm susitikti pirmadienį aikštelėje ir pasibendraut. Pabandysim paaiškinti Hako, kad su pavadžiu gražiai vaikščiot reikia ir tada, kai dvi vyresnėlės aplinkui siaučia. |
Jei jau reikalas daėjo iki to, kad jau nei spygliai nepadeda tai rašymas forume tikrai nepadės, reik konkrečių veiksmų. Superinė idėja susitikt ir natūroj kažką daryt ;-)
|
pirma deima del dresuros teisi, nes problemos kartojasi tos pacios kuri laika, o sprendimo nera.
antra, as kazkodel isgirstu, kad kazkas BLOGAI is kitu, o ne is savininku trecia-turit Avtusko, kuris tikrai mielai padeda. o ketvirta, kaip sako garsi svedu dresuotoja :suo - tikras angelas, o jei kyla problemos DEL JU KALTAS tik seimininkas: Laura, patarinejom, eik pas Avtusko, kitiems, jei kas neaisku klaust prasom, o ne bedavotis, pvz suo pabega-nepaleist, o vedziot su ilgu pavadziu, kandziojasi vaiksciot su antsnukiu, vagia maista duot i kaili del Cheo, jis DABAR ramus, ar kas nors paklause KIEK seiminke idejo i ji darbo ir KIEK dabar dar tebedirba? sakiau nebus lengva, reiks dantis sukandus pakentet, tad kantrybes, prasom klaust ar manes ar Vaivos ar Deimos ar to paties Avtusko ir dirbti dirbti ir dar karta dirbti. o del griezto...jei pradesit naudot, po neilgo tarpo jis bus nebeveiksnus ir tada amen :) nes niekas nepades, nes is ties, jei grandineles neuztenka, vadinasi nemokat ja tinkamai naudotis. :rock_3 |
del patinu ir kaliu :) jei Ivju neplanuojamas naudoti veisimui- kastruokit, nereiks po to alimentu moket, kas ne tik nera gerai veislei, bet ir nelabai garbes daro sunu savininkams, nes tokius suniukus geriau uzmigdyti is karto.
jei suni isleidziat i kiema riskit ant grandines, jei vedziojat ir pabega, nepaleiskit o mokinkites ateiti ir vaiksciokit ant 10 metru pavadzio, del griezto jau minejau- nenaudokit, o geriau nuvaziuokit pas Avtusko vienai dviem pamokom. ;-) |
Wolfin sweika
As nesibedavoju as klausiu patarimu.Papasakoju situacija ir laukiu tiesiog patarimo bet jai tai skaitosi bedavojimusi tai tada nzn. |
O tai čia problemos sprendimo būdas? kandžiojasi, užmesk antsnukį, ir bėdos nėra..
|
Klausykit, mielieji, gerbiamoji Deima ir Daiva taipogi, jus pazvelkit i tema - PLIURPALAI !!!! Patarimu nieks neprasho sitoje skiltyje...As pliurpiu - megaujusi tuom ka turiu ( pradejau megautis is tiesu po Bonces netektis...) ir kvieciu pasidalinti savo patirtim, juk nei vienas jusu augintinis nebuvo neiskretes pokstu!
Mes su Laura nesiskundziam - o pasakojam nuotykius! Ivju i kiema neisleidziamas - jis isbega pro neuzrakintas duris. As suprantu, kad su hovovartais negali buti tokiu problemu kaip ir su basetais beje...Ir jeigu tiurejau problemu, tai kreipiausi i Vaiva ir Daiva asmeniskai - ka daryti, kiap valdyti situacija. Juk aiskiai savo istorijoj parashiau - susitvarkysim jei bus reikalas. Kas mus cia supranta, tai atrodo tik Vike ir Saulius. As irgi galiu pakomentuoti kitu savininku sunu elgesi is savo bendravimo su tais sunimis, bet nenoriu. Mes dziaugiames gyvenimu ir mokome pasijuokti is saves paties ir savo augintiniu, kurie yra puikus o kartais ir biaurus, nes elgesi taip kaip gamta juos sukure. Atsipalaiduokite, atrodo kad visi pastovioj itampoj ir tik laukiams momentas kaip ikasti. As asmeniskai neipratusi prie tokio bendravimo, sorry jei ka izeidziau, daugiau nenoriu nieko niekur rashyti. Mane atrodo pazistate gerus metus ir daugelis zino koks yra tas Ivju ir Hako. Atleisk Laura uz tave parashiau, bet Hako saunuolis, tu tiesiog per daug atvira, to niekam nereikia. |
Klysti labai, buvo laikai kai aš hovavarto į kitus kaimus eidavau ieškot, nes išeidavo pasivaikščiot ir pasižmonėt :p
|
Deima, bet didžioji dalis kitų veislių šunų išties nekelia tokių problemų.
ir išvis aš nesuprantu kas čia darosi, gi rimtai, čia pliurpalų tema, o pliurpalai turi būt smagūs :p Natalija, tu visiškai teisi, atvirumo nereikia, ir tikrai siūlau čia jo niekam nerodyti ;-) |
Bet kuriuo atveju - baigiam pešiotis. Pirmadienį susitinkam su Hako, šeštadienį gal Natalija su abiem pabaisom atvažiuos? 8) A?
Daugiau niekas nenorit susitikimo per ilgąjį savaitgalį? Visi welcome. Mes vakar su Laura labai smagiai pasikalbėjom apie hierarchiją ir apie tai, kad šunys klauso tik tada, kai pats šeimininkas savimi pasitiki. Kas kada gali klausyti nervingo, rėkiančio ir pavadį tampančio vado? 8) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
nu ir ka cia patarsi, kai matomas tame puolimas?
vike, antsnukis geriau nei byla teisme del sukandziojimo, o visiems kitiems dirbt reikia ir tikrai tartis ar klaust, nes klausimu mazokai. taciau kadangi tai pliurpalu tema, o ne patarimu, tuomet neverta ju ir dalint, nes kaip eina suprasti, ju nereikia. as cia nepiktai, jei atidziau pasiskaitytumet, tokia nuomone patys persat. |
Quote:
|
Quote:
Siulau kada visiems norintiems kuri savaitgali i sodyba atlekti i svecius (su sunimis ir ne tik CsV be abejo kvieciami), oras atsils, tad ir sunys praleistu smagiai laika ir zmones. |
atsiprasau, kad kisu savo trigrasi, bet....visas wolfdog.org/lit forumas panaseja i nuolatines pjautynees ar koliojimusis....ziulyciau sukuti tema: "draugiski pasnekesiai"...bet ar bus garantija, kad kaltinimu ir pykcio bus isvengta...?..nors visi skirtingi, taciau visus yra vienijantis bent vienas faktas - meile laukiniams naminiams padarams....jei del politiniu, maistiniu ar kitu paziuru yra nesutarimu, tai bent del sito nereik pjautis gal....ka..?
make love, not war. |
hm..idomiai cia tos dvi zinutes nusisiunte...daiva, gal gali pratrint..?
|
jau :)
na dazniausiai zmones isiziedzia kai sakoma teisingai. niekas nieko nekaltina o vardina kas blogai- pvz mokant GERAI naudotis grandinele, tikrai gyvenime griezto niekada nereiks, o jei kalbama kad jau su grieztu suo nenuvaldomas, persasi tik ta isvada, kad grandineles panaudojimo teisingo nebuvo. tuo labiau VLN turi Avtusko, KLP Sigita- zmones kurie tikrai zino ir moka ir padeda kam reikia, taciau .... i pasiulyma pas juos pasirodyti dazniausiai atsakymas buna - "ai nereikia mes mokam" arba tyla. zinau dabar brendimo periodas, ir dabar jiems ant "ausu uzgule" taciau dabar PATS tinkamiausias laikas koreguoti suns elgesio trukumus, nes veliau jie labiau isistipres ir bus sunku pasalinti. mano irgi ne angelai, ir niekad tokie nebuvo, taciau tai ka jie daro kartais blogai yra mano pacios klaidos, nes ju laiku nepakoregavau. zmones, gyvenkime draugiskai- gi patariam daryt taip ar anaip - reikia tik atidziau isiklausyt ir panaudot tai. |
Quote:
|
Aš nenoriu su niekuo pyktis, tikrai :) tiesiog gal kartais kyla šiokių tokių neaiškumų tarp žmonių, ir gaunasi barniai.. va, kad ir su Laura buvo :lol: kažkoks nesuvokiamas nesutarimas, bet užteko tik truputį pasistengti gražiai sutarti, ir ta visa įtampa, kuri buvo jaučiama, dingo :) man tai dėl to yra labai džiugu :)
O tai kad čia ieškot patarimų, nu nematau tikslo, tuo labiau atvirai rašyt viską.. tai, kad Klaipėdoje yra Sigis, wolfin, aš puikiai žinau ;-) tik vat nesuprantu, kodėl tu vis siunti mus pas jį. kas negerai? |
Vike, miniu Sigita, nes jis KLP o ten yra du cekai. VLN yra Avtusko, o va Kaune pvz Alpi neturi pas ka eit, as irgi savamoksle, kt miestuose dar ceku ner, ae kai bus irgi bandysim trenerius rekomenduot. jei sakai kad nereikia, neik, as tik miniu, kad esant kazkokiom bedom, turit i ka kreiptis :)
p.s. galiu ir pas Popova siust jei nori :rock_3 |
radau teksta, kuris siaip apie kita veisle, taciau beveik visi punktai tinka idealiai ir cekams :)
Нестандартный стандарт ховаварта. Все мы знаем, что существует официальный стандарт, который описывает размеры, окрас и прочие экстерьерные особенности. Однако характер и поведение породы он практически не раскрывает. Мы хотим рассказать вам о привычках и особенностях наших любимых собак. Уверены, что любой владелец хови согласится с нашими наблюдениями. • Ховаварт любит лежать везде и всюду, максимально перекрывая все Ваши наиболее часто используемые маршруты движения по квартире. Удивительно, но он занимает гораздо больше площади, чем Вы можете себе представить. • Компактные внешне лапы ховаварта после прогулки в сырую погоду оставляют на свежевымытом полу или Вашей одежде следы собаки Баскервилей. • Каждый ховаварт внимательно следит за гардеробом своего любимого хозяина. Будьте уверены, что любую новую вещь ваш хови не оставит без внимания – он обязательно захочет, что бы следы его лап всегда напоминали вам о нём. • Ховаварт очень ценит общение. Поэтому он любит привлечь внимание своего дорогого хозяина, толкнув его руку. Именно в тот момент, когда в руке полная чашка с кофе или чаем. • Согласно стандарту ховаварт имеет три окраса. После хорошей прогулки в «хорошую» дождливую погоду все ховаварты одного окраса. • Все ховаварты всегда голодны, не смотря на число кормлений и количество съеденного. • Ховаварты много и громко не лают. Но если лают, то очень много и очень громко. • Ховаварт владеет высоким искусством затопить и забрызгать всю квартиру, просто попив воды из своей миски. • Ховаварт может играть и бегать осторожно. Но предпочитает этого не делать. • На небольшом поле в тысячу гектаров резвящийся ховаварт будет аккуратно тормозить, используя колени своего дорогого, любимого хозяина. • Ховаварт может периодически страдать от временной потери слуха. Эти приступы глухоты странным образом проявляются тогда, когда хозяин произносит бессмысленные с точки зрения ховаварта команды. В остальное время слух у него прекрасный. Особенно хорошо он слышит, как открывается холодильник, коробка с печеньем или насыпается в миску корм. • Любой ховаварт, особенно щенок, обладает высокоразвитым интеллектом, который позволяет ему все вопросы, по его мнению, решать лучше, чем его хозяин. Поэтому зачастую он не видит практического смысла в беспрекословном подчинении после первой команды, даже если он её услышал. • Указание хозяина может выполняться после второй-третьей команды, но всем своим видом ваш хови будет говорить вам: «Ну, если ты настаиваешь, я, конечно, выполню, но за последствия я не отвечаю!». • Приступы непослушания удивительным образом не проявляются на занятиях на дрессировочной площадке, на глазах у инструктора и зрителей. В этих случаях все ховаварты – круглые отличники, все знают, все умеют. Но в повседневной жизни – смотри предыдущие пункты. • Ховаварт всегда находит самую лучшую для него дорогу. Очень часто эта «лучшая» дорога проходит под ногами сидящих гостей или между ногами стоящего хозяина. • Ховаварт обладает совершенными внутренними биологическими часами и календарем. В рабочие дни он так долго может лежать на своем месте, что готовый к выходу с ним на прогулку хозяин рискует опоздать на работу. В выходные дни, когда хозяин хочет выспаться, горячо любящий его ховаварт считает, что невозможно проспать прекрасный рассвет. Если хозяин в ответ на ласковое лизание лица отвернется и спрячется под подушку, ховаварт будет терпеливо ждать столько, сколько потребуется. Ждать, лежа рядом с кроватью и «почти неслышно» постукивая хвостом по полу. • Ховаварт обладает феноменальным чувством ритма. Сравниться с ним могут лишь немногие великие музыканты. Каждый день в любом помещении ховаварт доказывает это, радуя вас прекрасной барабанной дробью. При чем если для игры на барабанах музыканты используют две руки, то хови прекрасно справляется одним хвостом, извлекая звуки из всего, что встречается на его пути - холодильника, шкафа, стен, пола и даже мягкой мебели. Особенную радость хозяину и всем его соседям доставляет «почти неслышная» в утренней тишине дробь, о которой мы упоминали выше. • Вера в то, что ховаварт с возрастом становится благоразумнее, ошибочна. |
Sveiki gyvi :) užsuku kartas nuo karto foruman, galvoju per tas dienas tikrai bus pripliurpta - o čia vis tylu :roll:
Kaip begyvena vilkeliai ir jų šeimininkai? Ką beveikiat tokiu puikiu oru? Mes tai gyvenam puikiai 8) linksminamės su Vaidžiu, bastomės. čia prieš kelias dienas važinėjomės po Lietuvą, buvo baisiai smagu, Vaidis kad ir vinas šuo tebuvo, bet prisilakstė po piliakalnius, upes :) galvojom dar aplankyt Daivą su vilkų gauja, bet kad šalia jos buvom tik apie 3 val. nakties.. bijojom vietoj bučkio gaut į galvą už trukdymą miegot :lol: Namie irgi gėris, dabar jau paliekamas kvailiūkštis palaidas, o ne balkone, nes nustojo griaut namus, lyst į šiukšlinę, versti viską ką randa. Nuostabu ;-) |
Quote:
Majuko seimyna gyvena visiskai neblogai,buvom isvaziave kelioms dienoms i uzsienius, tai teko Maja voljere palikt su brolio prieziura.Viskas buvo OK, tik labai kaukdavo rytais ir vakarais.Siaip Majukas atrodo gerai, valgo viska, aprimo del bardaku kelimo namuose, bet kolkas dar vis paliekam narve arba voljere lauke. Laukiam kada sertis prades, bet kaip nepradeda, taip nepradeda, laksto su zieminiu kailiu. Tai tiek. |
Sweiki Brangieji:p
Man iskilo toks klausymas.Kai mes einam pasivaiksciot prie manishkiu sabakinu pribega visokie kitos veisles atstovai.Jie buna su ankakliu vieni priziureti kiti daudmaz priziureti.Seimyninku aisku tu sunu nesimato niekur. Tai va ar liaist su tokias sunym bendraut saviskius ar ne? Nes mes Hako ne per seniausei isgydem gribeli tai nenorim dar karta ji pasigaut. Tai ar vit lauk tuos sunys ar ne.Nes jie daznai eina salia arba is paskos ir nori zaist bet velniai zino kieno jie ir kuom serga. Kokia jusu nuomone? |
Kadangi mano sunys sociopatai ... :twisted::rock_3 tai jie patys neprasytus svecius nuveja.
siaip jei neaiskios kilmes geriau neleist, nes : velniai zino kas galvelej susisuks arba blusos ir kt naminiai gyvuneliai gali parkeliaut su taviskiu po to i namus. aisku cia mano nuomone :) |
As taip ir maniau kad geriau nereik bendraut jiem:p
|
Ką domins tuoj turėčiau iš JK parsisiųsti knygą:
CAPTIVE WILD, LOIS CRISLER, knyga isleista 1969 m. internete galite daugiau informacijos apie ją sužinoti, knyga apie asmenį su vilke gyvenusį 9 metus. |
Giedre, bus norinčių pasiskolinti šią knygą :cool: Kai jau būsit perskaitę ir atsidžiaugę knygute, parašykite.
|
Quote:
|
Daiva, labai gražus Girios Dvasios naujas tinklapis :)
|
aciu aciu :) stengemes, dar cia tik pradzia pakitimu :)
|
Sweikinu:pTikrai lb grazu
|
Gal kam teko girdeti tokia knyga:
Above Reproach: A Guide for Wolf Hybrid Owners parasyta D.Prendergast ar verta demesio? arba tos pačios autores THE WOLF HYBRID |
taigivaginagikgi...nors pavasaris jau praejo, bet vasara pauksciu irgi daug....tad gal kam bus idomu pasimokyti juos atskirti pagal balsus..? turiu pauksciu balsu rinkinuka....viso apie tryssimtai mb....yra dar atskirai atrinkti septyniasdesimtdevyni balsai dazniausiai pasitaikanciu pauksciu....jei ka sudomins - sakykit...bandysim cd kept... ;)
|
All times are GMT +2. The time now is 04:18. |