Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Reklama i prasa (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Kalendarz -2014 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=25191)

Rybka 18-11-2013 10:41

Lato:
(Dewi liżąca letni szron/śnieg :twisted:)
http://imageshack.us/a/img42/7210/i7dc.jpg

http://imageshack.us/a/img692/7176/emgp.jpg

http://imageshack.us/a/img89/7771/hmf8.jpg

anula 18-11-2013 10:49

Quote:

Originally Posted by Rybka (Bericht 458497)
Lato:
(Dewi liżąca letni szron/śnieg :twisted:)
http://imageshack.us/a/img42/7210/i7dc.jpg

No dobra, dałam ciała z przydziałem do kategorii :twisted:

anula 18-11-2013 19:08

E, nie jest tak zle ;)
zaczelam to klecic do, za przeproszeniem, kupy...
Nie wszystkie foty wykorzystam, ale i tak jest nadwyzka. I niestety ciut przemieszam kategorie :twisted: zeby bylo ciekawiej...

Poprosze wybrańców z Wiosny, Lata, Zimy i Różnych o hiresy na moj mail: anna(maupka)annawielbut.pl
Co do Jesieni, to jak Joanna podliczy 8) ale tam i tak Magda W. porządziła

Aha, i poprosze razem ze zdjeciami w oryginalnym rozmiarze imie i nazwisko autora zdjecia (albo pseudonim artystyczny) oraz imie i nazwisko psa (albo pseudonim artystyczny) ;)

anula 20-11-2013 23:29

Nie bede Was rozpieszczac - zrobilam tylko 2 warianty...

Pierwszy jest do obejrzenia tu:
https://plus.google.com/photos/10255...CNK_trDLmZ66Vw

a drugi tu:
https://plus.google.com/photos/10255...CNeE1dKYxZiABw

Pare kwestii formalnych:
- kalendarium jest na razie "na rybę" - bede musiala powstawiac odpowiednie cyferki, ale to pózniej.
- czekam wciaz na reszte zdjec w wysokiej rozdzielczosci - mam nadzieje, ze niespodzianek nie bedzie. Jesli beda (zbyt maly rozmiar na przyklad), bede musiala cos podmienic.
- Na okladke dalam zdjecie Emi z zimy - jest na tyle mocne, plakatowe w wyrazie, ze na okladke kalendarza bedzie akurat.
- Zdjecia Dewi na pomoscie nie dalam - wybaczcie - na lato sie nie bardzo nadalo (snieg, mea culpa :cry:), a na zime bylo zbyt malo zimowe.
- musialam flipnąć zdjecie Dorotki w projekcie 2 ze wzgledu na kalendarium z prawej strony. Mam nadzieje, ze autorka nie bedzie miala nic przeciwko - wg mnie ta fota odwrocona nie traci
- za zgoda Magdy wykasowalam brzózkę w centralnym punkcie Pażdziernika - kompozycja zyskala, zdjecie nie jest przecięte na pół, oko wedruje na psa i paprocie.
- wiosenne zdjecie Lilki z powodu niewystarczajacej rozdzielczosci i nieostrosci musialam zastapic nastepnym z tej kategorii, przykro mi :(
- Musialam troche pozmieniac kategorie - Liskamm w choince (mimo, iż byl w kat. Jesień) powedrowal na grudzień ;-), w listopadzie dalam zrudzialy las z poczatkami śniegu - wg mnie jest nostalgiczne i jesienne - na listopad w sam raz. Zrobiłam to glownie z tego powodu, zeby poszczegolne karty roznily sie jednak od siebie kompozycją...

Wiem, nie wszyscy beda zadowoleni, ale wg mnie nie wyglada to zle - mimo duzej roznorodnosci wybrane przez nas zdjecia sa fajne. Pozostaje mi tylko żałować, że nie weszło ich więcej... :cry:

PS. Jak chcecie byc podpisani? Tylko autor zdjęcia czy również imię/przydomek psa?

Joanna 21-11-2013 16:40

Anula - dzięki!
Jak dla mnie: projekt 1. Jakoś przywiązana jestem do kalendarium na dole. Jeśli decydujemy się na podpisywanie zdjęć to wg. mnie nazwisko autora powinno wystarczyć - nie zamazywałabym zdjęć :rock_3

Gaga 21-11-2013 19:51

Anula cudnie! Jesteś MISZCZU:)
Co prawda wolałabym w wilczakowym kalendarzu całą Dewi (a choćby tam liżącą cokolwiek) a nie drzewa z białą dziurą, ale Vox populi, Vox Dei...milknę więc:)
I oddaję głos na kalendarium w poziomie.

Wonderfull Wolf ES 21-11-2013 23:09

Anka - świetne.

ja również jakoś z przyzwyczajenia, choć wybór trudny, bo pion inaczej eksponuje fotkę, wybieram 51% na 49% z leciutką tendencją na poziom :)
skos byłby idealny ;)

anula 21-11-2013 23:33

melduję, ze jeszcze dłubię w kalendarzu... Mając na uwadze, ze lepsze jest wrogiem dobrego, obiecuje nie przesadzic.
Wciąż obracam się w puli wybranych fotek ;-), ale coś może się jeszcze ciutkę zmienić...

Aha: zdaję sobie sprawę, ze niestety nie dam rady zadowolić wszystkich, ale jeśli byloby chociaz 20 osob w miare usatysfakcjonowanych, to myślę, że warto

PS. szkoda mi dwoch pozostalych zdjec Emi - gdyby tylko mogly byc 3 okladki...

makota 22-11-2013 03:23

Anula, wyszło pięknie! - od razu widać rękę profesjonalisty :)

Aż zaczynam żałować, że nie wysłałam żadnych fotek - a nuż coś by weszło :lol:

Louve 23-11-2013 16:09

Jak dla mnie lepiej wygląda projekt nr 1, my chętni na jeden kalendarz. :)

jacekjg 24-11-2013 19:59

Świetna robota , bardzo mi się podoba:lol:
Wybieram projekt nr 1 i potwierdzam 2 szt.
Co prawda wolałam wilczakową sałatkę ze względu na różnorodność zdjęć ale Pirelli też wyszło super:)

Rybka 25-11-2013 15:53

Ania, a te wstępne deklaracje kupna to były oficjalne zamówienia czy dopiero będziesz otwierać listę chętnych?

Agnieszka 25-11-2013 18:07

Jak dla mnie 1 wersja. Bardzo ladny kalendarz :)

anula 25-11-2013 23:47

Quote:

Originally Posted by Rybka (Bericht 458585)
Ania, a te wstępne deklaracje kupna to były oficjalne zamówienia czy dopiero będziesz otwierać listę chętnych?

Jutro wysylam Macka, zeby dogral szczegoly w drukarni (m.in. ostateczna wycena)
W zwiazku z tym, ze wstepnie szacowalam ok 80-100 sztuk, ale zdeklarowaly sie na razie osoby chetne na łącznie 39 sztuk, mysle, ze zamowie 50.

Liczylam te osoby, ktore sie zdeklarowaly w watku, doszlo tez pare osob z facebooka, nie uzywajacych WD. Pelna liste wrzuce jutro, nie mam dzisiaj za bardzo czasu...

Nie ma czasu na przelewanie, zaloze z wlasnej kieszeni i bede wysylac chyba za pobraniem, tym bardziej, ze nie wiem, ile docelowo bedzie kosztowal druk - wycene mialam na 100 sztuk, a to zawsze jest inna cena niz przy mniejszej ilosci :|) Ale nie powinno to byc wiecej niz w zeszlym roku, moze nawet uda sie mniej, kto wie... Jutro dam znac.

anula 26-11-2013 13:14

Dwa pytania do ogółu:

1. Czy druk ma byc dwustronny, czy jednostronny? (6 kart + okladka czy 12 kart + okladka) - na cene wplynie to minimalnie - ok 2-3 zl.

2. Papier kreda matowa czy kreda blyszczaca? Druk cyfrowy jest i tak lekko blyszczacy...

Rybka 26-11-2013 14:50

Jeżeli różnica jest tak niewielka ja bym wolała 12 stron. Zawsze można potem zachować zdjęcia i powiesić gdzieś- każde osobno. Co do drugiego pytania- wolę mat. Nie odbija się tak światło i nie widać drobnych rys.

dorotka_z 26-11-2013 15:26

ja myślę tak samo jak Rybka :)

anula 26-11-2013 15:57

Popieram, tez uwazam, ze mat bedzie lepszy. Aha - i znalazlam miejsce, gdzie w zaleznosci od nakladu najwyzsza cena za sztuke bedzie16 zl netto, co po doliczeniu VAT-u wyjdzie ok 20 zl od sztuki - wiec cena mysle nie jest zla...

Gaga 26-11-2013 19:55

10000 głosów za matem!
12 kartek
Yuhuuu! :)

Puchatek 26-11-2013 20:54

Quote:

Originally Posted by Rybka (Bericht 458596)
12 stron.

Jestem >za<
Quote:

Originally Posted by Rybka (Bericht 458596)
wolę mat

Jestem >za<

....

I potwierdzam zamówienie: 1 kalendarz poproszę.

....

Fori 26-11-2013 23:48

To ja też poproszę 12stron plus okładka, matowy

i 3sztuki poproszę

Pozdrawiamy i dziękujemy za ogrom pracy i kalendarz

anula 27-11-2013 10:04

Wycena przy druku 12 kart+okladka (cena juz z vatem, czyli brutto):

50 szt. - 19.50 zl/sztuka
60 szt. - 18 zl/sztuka

Nie wiem, ile moze kosztowac wysylka - musze podpytac smoka… Nie wiem, ile sie placilo w zeszlym roku? Obawiam sie, ze to tez trzeba bedzie przeslac w tubkach - na koperty bedzie za duze, a i moze sie pogniesc.

za druk zaloze z wlasnej kieszeni, bo za dlugo by trwalo czekanie na przelewy. Jak sie okaze, ile bedzie kosztowala wysylka, podam nr konta

Przesylki do wiekszych miast (np Wroclaw czy okolice) mozna zrobic zbiorcze, jesli ludzie sie spotkaja i przekaza sobie towar ;) - wyjdzie taniej. Warszawiaki niestety beda w tej lepszej sytuacji, ze za przesylke nie zaplaca - odbiora u mnie - nie ma sprawiedliwosci na swiecie i poczta na nich nie zarobi.

Na razie w watku, mailach do mnie i na facebooku) zamowienia byly takie:
jacekjg - 1
louve - 1
makota - 1
wonderfull wolf es - 1
Gaga - 2
joanna - 1
wildeheart - 1
dorotka - 4 (w mailu)
skrzat - 2
agnieszka - 2
wercyngetoryks - 1
jagoda - 5
abis - 1
fraxinia - 1
radek - 1
padre - 1
emi - 1
erendil - 1
avgrunn - 1
lupusek - 1 (moze wiecej? cos wspominala…)
lutek - 3
gia - 1
pewnie jacek (od Banera) - 1 (tak sadze, dopytam sie)
pewnie Peri - 1 (tak sadze, dopytam sie)
ja - 1
Fori - 3
jedna pani z facebooka - 1
-------------------------------
dopisuje jeszcze Wilu - 2
i jedna pania z maila - 1
Dariasek - 2
Rybka - 2
Magda W - 1
i Bura - 1

Na dzisiaj to 50 sztuk.

Bardzo bym prosila osoby, ktore sie wstepnie deklarowaly, a z ktorymi nie mam kontaktu, o maile z ostatecznym potwierdzeniem, podaniem adresu, ilosci sztuk, ew jesli wysylka ma byc zbiorcza, na czyj adres mam wyslac, ile sztuk, i dla kogo to bedzie. Czekam na maile do konca tego tygodnia (czyli do 1.12)

anna(maupka)annawielbut.pl

PS. Ostateczna wersja jest tutaj (foty i kalendarium):
https://plus.google.com/photos/10255...CJ7Ytr2Rz9_4BA

W marcu zaszla zmiana, chyba jest teraz bardziej adekwatne, w zw. z tym jedno zdjecie Magdy z jesieni niestety wylecialo :(

Jesli Wam sie chce, sprawdzcie cyferki - zaznaczalam TYLKO niedziele, żadnych innych świąt - jak ktoś jest prawosławny, rzymski katolik, protestant, judaista lub agnostyk - to obchodzi co innego i w innym czasie, wiec wg mnie nie bylo sensu zaznaczac wiecej dni swiatecznych...

Puchatek 27-11-2013 11:25

Post z wczoraj:
Quote:

Originally Posted by Bura (Bericht 458602)
I potwierdzam zamówienie: 1 kalendarz poproszę.

anula 27-11-2013 13:04

Quote:

Originally Posted by Bura (Bericht 458606)
Post z wczoraj:

jak ktoś "pościł" pare dni temu, to tez wystarczy :lol:

Wilu 27-11-2013 14:06

Jejku dłuższa awaria kompa i cała zabawa kalendarzowa nas ominęła :( szkoda

To przynajmniej poproszę 2 sztuki :)

Dariasek 27-11-2013 15:13

My potwierdzamy że chcemy zamówić 2- sztuki

Gia 27-11-2013 15:14

Potwierdzam 1 szt :)

Puchatek 27-11-2013 16:38

:evil_lol
Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 458607)
jak ktoś "pościł" pare dni temu, to tez wystarczy :lol:

:evil_lol

Ot, i się zbiesiła....

Rybka 27-11-2013 17:43

Ja poproszę dwie sztuki.

anula 27-11-2013 19:05

Quote:

Originally Posted by Rybka (Bericht 458612)
Ja poproszę dwie sztuki.

A dlaczego ja Cie nie wpisalam???:?

Rybka 27-11-2013 19:50

Nie wiem :) Więc się przypominam :)

jacekjg 28-11-2013 19:47

Anula ja potwierdzałam 2 szt:)zaraz przesyłam dane

anula 29-11-2013 00:50

Quote:

Originally Posted by jacekjg (Bericht 458618)
Anula ja potwierdzałam 2 szt:)zaraz przesyłam dane

ok, mam nadzieje ze sie w tym wszystkim nie pogubie - bardzo was przepraszam, ale mam ostatnio młyn w pracy, a do polowy grudnia musze jeszcze oddac prace dyplomową, którą dopiero zaczęłam robić - na szczescie studia szemrane, więc mysle, ze się wykpię tanim kosztem :)
pilnie notuje, na koniec niedzieli zamieszcze ostateczna tabelke, wiec bedzie jeszcze czas na ew. sprostowania, ale wyglada na to, ze zamowienie bedzie na 60 sztuk, wiec koszt druku wyniesie 18 zl - plus przesylka - na razie nie wiem ile, ale sie dowiem i napisze :)

29-11-2013 13:31

my tez 2 sztuki :)

Agnieszka 29-11-2013 18:36

Potwierdzam dwie sztuki. Nie wiem, czy MagdaW już pisała, czy nie - my prosimy o wspólną wysyłkę, tzn. moje + Magdy :)

anula 29-11-2013 20:30

Quote:

Originally Posted by Agnieszka (Bericht 458627)
Potwierdzam dwie sztuki. Nie wiem, czy MagdaW już pisała, czy nie - my prosimy o wspólną wysyłkę, tzn. moje + Magdy :)

Tak, pisala, wiec mam zapisane :)

lutek:) 01-12-2013 21:51

Przepraszam, że dopiero teraz ,ale trochę ostatnio nieinternetowa jestem. Ja potwierdzam swoje 3 sztuki, dane do wysyłki przesyłam na maila.
Zeszłoroczny kalendarz przydał się baaardzo :) więc dzięki za pracę nad tegorocznym :)

Skrzat&Bow 03-12-2013 00:58

ja też potwierdzam 2!

anula 06-12-2013 20:29

Druk zlecilam w poniedzialek. Pani obiecała sie uwinąć przed świetami. Mam nadzieję zamowienie odbierać partiami, tak, zeby wysylke do Was robic sukcesywnie - warszawiaki poczekaja na sam koniec. Ostatecznie sa chetni na 66 sztuk (wyszla ładna liczba 8))
Adresy do większości mam, do tych, do których nie mam, bede się odzywać. Co do kosztów - kosztorys na druk 60 sztuk wyniósł 18 zl /szt (z VAT), ale moze bedzie taniej, bo zamowilam nieco wiecej. Musze jeszcze obliczyc koszt wysylki - chyba trzeba bedzie je pakowac w koperty z tektury falistej - papier jest gruby (300g/m2), w zwiazku z tym tuby odpadają - nikt potem tego nie rozprostuje :?
Widzialam probne wydruki i bylam zadowolona (a mnie niestety trudno zadowolic :twisted:) - i jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem, to mam nadzieje, ze wyjdzie fajnie :)
jak tylko oszacuje koszt wysylki - dam znac - wysylanie paru sztuk pod jeden adres na pewno bedzie najbardziej ekonomicznym rozwiazaniem.

Gaga 06-12-2013 21:08

Zapodałabyś numer konta? Nie po chrześcijańsku tak, przed świętami, zostawiać Cię z założoną kasą:)

anula 06-12-2013 21:19

PKO BP SA XV O/W-wa
04102011560000770200279158
Anna Wielbut
(jesli adres bedzie potrzebny do przelewu to podam na priv)

Jak ktos chce juz cos wplacic, to welcome - mozna za sam kalendarz po 18 zl/szt, a za wysylke pozniej - nie przewiduje, zeby wyniosla jakos duzo wiecej niz 10-13 zeta za jedną przesylke

anula 15-12-2013 13:12

Przepraszam, ze dopiero teraz podaje informacje, ale wybaczcie - jestem w permanentnym niedoczasie :?
Zatem kalendarze odebralam, jestem z druku naprawde zadowolona (chociaz to oczywiscie druk cyfrowy, wiec mozna sie w paru miejscach przyczepic ;)).

Ostateczna cena wyszla 14,50 za sztuke, wiec chyba naprawde niedrogo.
Od jutra zaprzegam męża do pakowania w sreberka i wysylania.

Od wiekszosci z was juz dostalam adresy, a co do ostatecznych rozliczen finansowych - mozemy to na spokojnie zrobic po wysylce

Mam nadzieje, ze nie bedziecie rozczarowani kalendarzem. Na razie wyglada na to, ze bede musiala robic dodruk, poniewaz zamowilam 70 sztuk, a wciaz zglaszają się kolejni chetni...

Gaga 15-12-2013 14:15

Ja bardzo dziękuję, kalendarz super! Warto było być twardym i walczyć o ascetyczny design:)
Wielkie dzięki za Twoją pracę Aniu :fingers1

Wonderfull Wolf ES 15-12-2013 14:52

kalendarz jest ŚWIETNY!!!

Anka dzięki ogromne!!!

Nie dziwię się, że są chętni, bo kalendarz robi wrażenie!!

Padre 15-12-2013 20:02

Aniu, dzięki ogromne za pracę, kalendarz jest SUPER! Już wici na ścianie i czeka na 1 stycznia :lol:

anula 15-12-2013 22:16

Quote:

Originally Posted by Padre (Bericht 458848)
czeka na 1 stycznia :lol:

a w styczniu moje ulubione zdjecie :p
czyli Robin Wilczy Duch, dawno nie widziany...

jacekjg 19-12-2013 21:19

Bardzo dziękujemy:) kalendarze dotarły i są super:)
Anula jak znajdziesz chwilę to daj znać czy coś trzeba dopłacić.

anula 20-12-2013 08:40

Quote:

Originally Posted by jacekjg (Bericht 458918)
Bardzo dziękujemy:) kalendarze dotarły i są super:)
Anula jak znajdziesz chwilę to daj znać czy coś trzeba dopłacić.

w swieta na spokojnie usiądę i zrobię remanent :)

PS. Mam prosbe - jak otrzymacie przesylki, sprawdzcie poprosze, czy ilość sie zgadza... Mam manko - dzieki mojemu mężowi, ktory zawijal w sreberka, i jednej osobie wysłal troszkę za dużo... więc obawiam się, czy ktoś nie jest poszkodowany - jeśli tak, to serdecznie przepraszam i naprawię błąd jak najszybciej!

lutek:) 23-12-2013 09:59

Kalendarze dotarły :) Są super i ilościowo wszystko się zgadza. A męża pochwal - bardzo profesjonalnie podszedł do sprawy i pozawijał te sreberka ;)

Gia 23-12-2013 17:44

Właśnie odebrałam z poczty :) Naprawdę świetna robota :) Ilość się zgadza, sztuk 2 - dla nas i dla Beaty :)

erendil 24-12-2013 15:59

Bardzo dziękuję za kalendarz, jest piękny, i świetnie opakowany - jeden z lepszych prezentów pod choinkę który sobie zrobiłam ;)

Puchatek 21-01-2014 13:32

Kalendarz przepiękny jest!
Wspaniała wspólna praca Fotografów i Anuli. :)

anula 21-01-2014 16:31

Jeszcze musze zrobic bilans i zwrocic co poniektórym nadwyzki, poniewaz dostalam od paru osob z górką... niestety ciagle to odkladam, gdyż zarobiona jestem...

Gaga 21-01-2014 21:32

Jeden z ostatnich egzemplarzy dotarł na Litwę i szalenie się podoba:)

anula 26-01-2014 19:15

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 459304)
Jeden z ostatnich egzemplarzy dotarł na Litwę i szalenie się podoba:)

to sie ciesze :)

Niniejszym informuje, ze to juz koniec akcji kalendarzowej. Po dzisiejszej wizycie pospacerowej policzylam, co mi zostalo - zostaly mi 3 sztuki - przeznacze je na prezenty dla moich ulubionych pań w gabinecie weterynaryjnym, ktore zawsze bardzo sie staraja umilic Biesiakowi (rzadkie na szczescie) wizyty.
I 5 sztuk, ktore byly dosc wybrakowane, wiec nie nadawaly sie do sprzedazy ani oddania :)
Rozeszlo sie zatem 97 sztuk (!)

Dla mnie bylo to doswiadczenie z gatunku: co by bylo, gdybym miala sklep internetowy :twisted:

Czas na bilans i zwroty ewentualnych nadplat :p

Gaga 26-01-2014 21:48

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 459347)
Dla mnie bylo to doswiadczenie z gatunku: co by bylo, gdybym miala sklep internetowy :twisted:

I jak? Podobało się?:)

anula 26-01-2014 22:00

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 459350)
I jak? Podobało się?:)

eee, nie bardzo :twisted:
musialabym miec kogos do ogarniania wysylki, bo to najnudniejsza czesc tego przedsiewziecia :)
na szczescie byl Maciek, o chwala Ci, mężu mój!!! (on i tak nie czyta wd :twisted:)

All times are GMT +2. The time now is 08:42.