![]() |
wow super,
to co Gierek Edward moze nastepnym tygodniu tez idzie do weta (zelzy od moich i jiego t.z. weta mozliwosci) |
Super! Bardzo się cieszymy!
|
dziszaj byl bardzo dziwny dzien. :)
Geryon vel Gierka ma zbadanie stawy z wynikem HD B, ED 0 hmmm najlepsze to ze wet powiedzial ze ten wynik poznej moze byc....HD A :roll: bo pies jiesce nie jiest doroslym wedlug fotek rentgenu :) a to i widzimi na miocie "G" wszystkie maja 16 miesiac ale wygliadaja na mlode baleryny. za pol roku powtorzymi badanie :) a narazie on jiest 1 REPEM z miotu "G" |
"Mlode baleryny" - co masz na mysli?
Zyczymy powodzenia pieknookiemu Gierkowi..... ;- ) |
Wkoncu wynik HD B to tylko podejrzenie dysplazji.. no ale w dokumentach wpisane :? Zobaczymy za pol roku,napewno poprawicie :) I gratulacje czystych lokci. Szkoda ze Guard nie bedzie reproduktorem.. Jest piekny,taki dziki :)
|
Daiva, wynik B (jak mnie od kilku lat edukuje taki jeden:P) to jest calkiem przyzwoity wynik- choc moje zdanie na ten temat znasz:)
Ale serio: golym okiem widac, ze miot G rozwija sie inaczej. Dluzej, wolniej. One nadal sa szczurowate i niedorosle, mimo ze inne czw w ich wieku juz udaja calkiem dorosniete ;) Oczywiscie nie wiem jak sie ma dzisiejszy wynik Gierki do przewidywanego pozniejszego, ale zyczymy jak najlepiej :) NO i gratulacje za odwage! Bo juz sie balam, ze epidemia "ukrywania" wynikow niezgodnych z oczekiwaniami zatacza coraz szersze kregi a tu taka mila odmiana ;-) Wymiziaj nozownika ;) |
"mlode baleryny" znaczy to ze sa dlugonoge lekke psy ktore jak biegaja to ogliadajas czuje sie jak w balecie :)
a o HD jiescze. cytat z regul FCI stopni HD A - normalne stawy biodrowe, wolne od dysplazji B - prawie normalne stawy biodrowe, wolne od dysplazji C - nieznaczna (lekka) dysplazja D - umiarkowana (srednia) dysplazja E - ciężka dysplazja |
Aha, już rozumiem ;-). No, to mój Varg tez prawie, prawie..... :p może nie długonogi, ale biega lekko :o
|
Quote:
|
Mam przyjemnosc poinformowac o kolejnym szczesciarzu..... 8) Wlasnie przyszedl wynik HAMMARA z Peronowki... Stawy wzorcowe, Bury calkowicie wolny od dysplazji.... HD-A !!! :happy
Najgorszy test Hammar ma za soba. Inne jak wystawy i test na (dosyc) grzecznego wilczaka zdal celujaco juz dawno temu... :rock_3 |
Kiedy my możemy nasze Dąbki prześwietlić, żeby wynik był liczący się?
Po skończeniu roku już można? |
Gratulacje dla właścicieli Hammara,tak dobre prześwietlenie było pewne bo Hammarek miodek pewnie podjada ;)
|
Można, choć chyba lepiej aby pies miał ukończone 15 miesięcy a wg niektórych nawet 18 miesięcy. U nas robi się od 12 miesiąca zycia- z wpisem do rodowodu, bo taki dla siebie to możesz zrobic kiedy chcesz.
|
Mnie dr Siembieda powiedzial, ze z wpisem dopiero po 15msc.
Hammarowi gratulujemy :) Jako pierwszy z Huliganow :) |
WIELKIE GRATULACJE dla Jotuna za..... 8) a niech sie wlasciciele sami chwala..... :rock_3
|
Czekam i czekam na to ich chwalenie i doczekać się nie mogę :lol: Co wyszło już wiem i WIELKIE GRATULACjE :cool3:klatsch
|
Nie lubię się chwalić ale jestem taka szczęśliwa że ho ho ho Przyznam się bez bicia czułam że będzie taki wynik
Jadiel z Peronówki HD-A http://jadiel.zperonowki.pl/main.php...serialNumber=1 |
Gratulacje!!! :cool3
Można być pewnym wyniku ale i tak stresik jest. Pozdrawiam Bożena |
Gratulacje dla Hery;)
|
Przede wszystkim gratulacje dla Hery i dla dla Margo za super zdrowy miot(tak po cichu jestem pewna że wszystkie JOTKI mają taki sam wynik ) a teraz mogę już oficjalnie ogłosić co następuje JOTUN Z PERONÓWKI WOLNY OD DYSPLAZJI WYNIK HD -A :happy:grosscool:grosscool:grosscool:klatsch:klats ch:klatsch
|
A czemu dopiero teraz ???????????????:lol: a nie od razu :lol::lol::lol::lol:
Dziękuję za gratulacje oczywiście w imieniu Hery ;-) I przyłączam się do gratulacji dla Margo :p |
;-) A temu dopiero teraz -bo dziewczyny mają pierwszeństwo :lol::lol::lol: ale co tam przecież nie to jest ważne kto pierwszy ale żeby wynik był ok.;-) cieszymy się kazdą dobrą wiadomością razem z właścicielami :)
|
Dobra passa trwa... 8) Wczoraj dostalismy do reki wyniki EBRU BASTERA z Peronówki... Przeswietlony byl juz jakis czas temu, ale ciagle sie mijalismy z jego wlascicielami - az do wczoraj (BARDZO DZIEKUJEMY za odwiedziny i przepraszamy za pozniejszy stan i zapaszek Bastera :rock_3)... Tak wiec kolejny wilczak moze cieszyc sie stawami HD-A...
|
Oby jak najwięcej miało taki wynik
GRATULACJE dla EBRU BASTERA |
No my sie przeswietlimy pewnie za jakies dwa tygodnie, a jak nie... to pewnie dopiero po przeprowadzce ;)
|
No i oczywiscie gratki dla rodzenstwa i calej reszty "Druzyny A" :D
|
Mam wielką przyjemność powiadomić, że do grona przebadanych wilczaków doszedł kolejny:
Ishtar z Peronówki! Prześwietlenie stwów łokciowych wykazało czyściutkie i tak samo biodrowych, ba nawet zostałyśmy pochwalone przez doktora Siembiede za wzorowy wygląd stawów Ish. Niestety mam problem by wstawić zdjęcia wpisu w rodowodzie i karty, ale może jutro w Mlada się coś na to poradzi :) Pozdrawiamy wszystkich JUPIII |
Jak widać mamy urodzaj na zdrowiutkie stawy :lol: oby tak dalej WIELKIE GRATULACJE dla ish :cool3
|
GRATULACJE dla Ishtar, no i dla Ciebie;)
|
Z przyjemnoscia pochwale sie kolejnymi dobrymi wynikami.... Tym razem na stol Dr. Siembiedy trafila IBONA i JUVART. Obie dziewczyny maja stawy az milo patrzec... Obie oczywiscie HD-A.... 8)
|
suuuper, gratulacje :)
|
My również już po prześwietleniu. Freyr ma HD-A oraz ED 0-0. Bałam się szczególnie o łokcie, bo u niej są narażone na większy "wysiłek", ale wszystko jest wzorcowo. Jestem chyba jednak jedynym właścicielem, który z takiego wyniku się nie cieszy do końca. Myślałam, że może z prawym biodrem jest coś nie tak (byłby to punkt zaczepienia), ponieważ ta łapa jest słabsza. Ale będziemy szukać dalej. No i oczywiście się ciesze :rock_3.
|
Macia! My też Cieszymy się. bo walczycie tylko z jednym wrogierm a nie z dwoma.. :) Przy niedyspozycji Freyr, dyslpazja pewnie utrudniałaby sparwe.. wiec Hurra! dla tego wyniku ;) I usciskaj dzielna dziewczyne ;)
|
Quote:
maria i wufi |
Zdaje sobie sprawe, że u Freyr nastąpił już zanik mięśni. Jednak podejrzewaliśmy, że coś z biodrem jest nie tak. Okazało się, że wszystko jest dobrze. Wiem, że Freyr jest w stanie chodzić co było widać na obozie, jednak nagle w domu "pada" i przestaje podnosić tył. Nie wydaje mi się, by było to spowodowane problemami fizycznymi. My się nie poddamy, a ludzie mogą mówić co chcą. Będziemy dalej z nią ćwiczyć, w wannie również, wózek też został przerobiony i nie może z niego wyjść więc walczymy dalej. Wieczni optymiści;-).
|
Dodaję zdjęcie z wpisem do rodowodu Crest( Hanka) Wilk z Polskiego Dworu.
Bez dysplazji!!!! http://img185.imageshack.us/img185/8156/dscf1101om5.jpg |
Wielkie Gratulacje dla Hanki i właścicieli też ;-)
|
gratulujemy :)
|
Bardzo się cieszymy!
|
Brawo dla kolejnych odpowiedzialnych wlascicieli <brawo>
|
No to jeszcze my. Czekamy tylko na wpis ale prof już kontaktował sie ze mną.
Imbus ma biodra C i łokcie A. Jedno biodro jest bardzo dobre ale drugie ma luz. Zatem możemy sie tylko połowicznie chwalić. Teraz trzymać Imbka w kobrej kondycji i w normalnej wadze i wszystko będzie OK. |
Quote:
|
I pod promienie rentgena zaczynają kłaść się dzieciaki Księciunia.. na poczatek poszedł Hiszpan- Ituborys, wynik oficjalny przyleci w ciagu paru dni ale dzis juz się cieszymy, z obu wyników: bioder i łokci - czyściusieńkie :ylsuper.
W tym tygodniu swoje stawy sprawdza Imija.. trzymamy kciuki :) |
Gratulujemy, a ja chce dodac gratulacje dla Imbusiorow, za to ze poszli na badanie i ze nie zalamują rąk ;)
|
Imija Girios dvasia HD A ED -0- wyniki podal sam p. Sembieda :)
z duzymi komplimentami o fizyczna zdrowie suczyska :) |
No to świetujemy po raz drugi ;)
|
iiii dokładamy świezutki, jeszcze ciepły winik kolejnego synka- I'Hakoru.. Hako :HD-A, ED 0/0
YUHUUUUUUUUUUUUUUUU !!!! |
oraz pies z "rodziny"
RAPS z Litavske kotliny HD A, ED 0, PRA free. oraz I'Hakoru i Raps maja prawa reproduktora :) |
Quote:
Gratulacje za takie wyniki ! ;) |
Gratulacje :lol: to się wyniki posypały :cool3:cool3a my jeszcze troszeczkę poczekamy ;-)
|
cifry dzialaja :
dziszaj 13 dzien, numer badania 666 i wyniki: Iarila Girios dvasia HD C (0/2) i ED 0. wet mowil ze zrobi powtorka za rok, bo chcial dac HD B, ale dal ten najmocnejszy wynik. Jara zdrowa, wlascicielka spokojna, wet wszystko wyjasnil co i jak. :) no to mami kolejnego zbadanego psa :) |
Nie cieszy nas ta wiadomość :(
|
Quote:
Quote:
|
Czambor dołączył do grona przebadanych wilczaków.
Badanie wykonał dr Siembieda 13 w piątek. Jednak nie był on pechowy ale szczęśliwy. HD A ED ( 0,0 ) Proszę Małgosiu o dopisanie wyników do bazy danych. :) |
To super Grzesiu :happy:happy
|
:happy:happyŚwietnie, świetnie - chłopak zdrowy!!!
|
fajnie, gratulujemy :)
|
:cool3no to super!!! gratulacje dla Czamborka - dziewczyny napewno się cieszą mają kolejnego zdrowego amanta:lol::beerchug2
|
No i proszę; a właściciel takim czarnowidzem był. :D
Gratulujemy. :) |
No, i po strachu. Wynik znakomity, CZAMBOR zdrów jak jak ryba (w wodzie):cool3. Gratulujemy!!!
Poluj, Grzegorz, teraz na "trzynastki". Eury swojego pierwszego BOB-a zdobył właśnie 13.maja i miał w dodatku numerek 13-ty. Zastanawiałam się wtedy , czy w ogóle wchodzić na ring;-). |
No włąśnie muszę zapolować na jakąś 13 tylko nie wiem czy mnie nie ostkarżą. :)
Choć niestety będzie tylko jedna w tym roku dla wilczaka. Z wyniku się cieszę bo nie muszę sie obawiać choć i tak dalej trzeba na pewne kwestie uważać. |
Gratulacje dla Czamborka!:) Ciagle po cichu liczylem, ze wynik bedzie swietny, pomimo obaw Wlasciciela.;-)
Pozdrawiam! |
My juz wreszcie po badaniu Jabba... Ufff...
Bylo troche stresu przez narkoze. Wstepna ocena lekarza - stawy super :D Teraz czekamy na oficjalny opis od dr Blenau i wpis - bedzie pod koniec tygodnia. Oby sie potwierdzilo. |
Pewnie, że się potwierdzi. Przecież nie moze być inaczej. :)
|
Meldujemy się po prześwietleniu :)
Kilka dni temu do grona szczęśliwców :) dołączyła MILA Silver Power z wynikiem - A ( badana w Gdańsku ) http://www.frey.com.pl/wilczak/miot/a-55-6.jpg Dzisiaj wybraliśmy się do dr. Siembiedy w składzie : Magri, Mallory, Mentall i Brenda. MAGRI Silver Power - A (0,0) http://www.frey.com.pl/wilczak/miot/a-55-3.jpg MALLORY Silver Power - A (0,0) http://www.frey.com.pl/wilczak/miot/a-55-4.jpg MENTALL Silver Power - A (0,0) http://www.frey.com.pl/wilczak/miot/a-55-5.jpg W związku z tym, że po pierwszym prześwietleniu Brendy w Warszawie Pan dr miał pewne wątpliwości i wachania między A a B postanowiliśmy, że przy okazji prześwietlania miotu sprawdzimy jeszcze raz Brende ale już NIE w narkozie. Brenda bardzo ciężko się z niej wybudzała i dlatego nikomu nie polecamy i sami bez koniecznego wskazania nie zastosujemy. U dr Siembiedy byliśmy spokojni o psiaki bo choć uspokojone zastrzykiem i senne to były cały czas w kontakcie. Brenducha sprawdzona ponownie wynik bioder wg dr Siembiedy A - bez wątpliwości :) BRENDA z Věrné smečky - A http://www.frey.com.pl/wilczak/miot/a-55-2.jpg Pan dr poradził nam przedstawienie kliszy do ponownej oceny i zmiany wpisu w rodowodzie przez lekarza, który go dokonał. Oczywiście nie ma co mówić jak bardzo się denerwowaliśmy wynikami dzieciaków - teraz wielka ulga i radość :) Właścicielom naszych Silverków serdecznie GRATULUJEMY :) Pozdrawiamy Małgosia i Wojtek |
Przy takiej ilosci wynikow (i to jeszcze jakich!) naleza sie Wam iscie hurtowe GRATULACJE.... :rock_3
:thumbs |
W zasadzie to jesteśmy już pijani z radości wielkiej, Mentaś zaliczył zwałkę po zaliczonych 800 km, pierwszym w życiu odlocie na „głupim jasiu” i gimnastyce na rentgenie. Spisał się na medal - teraz odsypia snem sprawiedliwych.
Gratulacje dla siostrzyczek - Mallory, Magri oraz dla Mili, no i specjalne dla mamusi Brendy! Hexeann (reszta chrapie) |
Quote:
|
Super wyniki Gratulacje:cool3
|
i jeszcze raz... Ogromne gratulacje! :)
A spotkanie mam nadzieje, ze uda sie nadrobic :) |
Ależ sobie skumulowaliście stresik i potem radość :)
Wielkie gratki i wirtualnie swiętujemy z Wami :beer |
Wielkie gratulacje!!! Cały miot zdrowiutki, tak trzymać!! ;)
I Brenda, to jakiś absurd z tym jej B... A się należy :) |
Do nas wreszcie dotarły dobre wieści:
Jabber jest całkowicie wolny od dysplazji stawów biodrowych i łokciowych. Lekarze określili jego stawy jako idealne i dostał wpis w rodowodzie: HD (A) oraz ED (0/0)! No to świętujemy :ylsuper :beerchug2 http://wilczyomen.pl/images/dokumenty/hd_jab.jpg |
Brawo, brawo:happy:happy
|
Fajnie Ania, w koncu oficjalnie :)
raz jeszcze gratulujemy :) |
Gratulujemy zdrowia i M-kom Silverpower'kowym i J-kom "Speronówkowym" :happy:thumbs
|
Super Jabb:happy:cool3er
|
Madzia wielkie gratulacje. Mówiłem, ze tak bedzie. Oczywiście gratulacje dla Ani.
Super, ze są takie dobre wyniki. |
:happy:cool3Gratulacje dla wszystkich za świetne wyniki przeswietlenia a dla naszego brata Jabba specjalne - przeciez nie mogło byc inaczej :thumbs:klatsch
|
Quote:
|
No Ewa sie nie chwali to ja zrobie to za nią.
Oczywiście wilekie gratulacje i odwage za zrobienie prześwietlenia jak suka dostała cieczki. Więc oznajmiam, ze K-lee z Peronówki ma wpisane w rodowodzie : A (0,0 ) :happy :happy :happy |
No to duże brawka dla Kalinki:p
|
Dziękujemy bardzo, my też cieszymy sie ogromnie :)
I... kamień z serca...:twisted: Ale wbrew pozorom ciężka ta moja Kalinka, a że byłam sama, to się nadźwigałam :roll: ale niespodzianka Przemkowi się udała :rock_3 |
Quote:
|
:klatsch:cool3 Superrrrr Kalinka (mamy nadzieje na taki sam wynik dla naszej dziewczyny , w najblizszym czasie tez sie wybieramy na przeswietlenie )
|
Dora trzymamy kciuki teraz za Was :) Na pewno cały miot K będzie super zdrowy!! :)
|
No nawet nie moze być inaczej :)
Ja też trzymam kciuki za reszte . |
dziszaj jescze jeden Girios dvasia dolaczyl sie do zbadanych i ZDROWYCH psow. IVJU INARI z NAtalia zrobili rentgen i sa wyniki
HD A, ED 0 :happy:cool3 |
:thumbs cieszymy się bardzo :) Daiva, popracuj jeszcze nad Inukami i będzie komplecik :)
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...ia---Ivju-.jpg i bidnialek dochodzący do siebie po wybudzeniu :blackey http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...ie-wybudza.jpg |
pracujemi pracujemi, bedzie ... tylko odlozenie jest zawsze bo to corka urodzila sie to jescze cos :)
|
Quote:
Quote:
. . . . . . . Juz wiem! http://www.zperonowki.com/pics/galle...nek-po-rtg.jpg |
:D Ivjusha jest najbardziej cheitankowym chłopakiem z tego miotu, i pod względem charakteru i wyglądu - taki klonek ;) Wiec nie ma dziwne ;)
|
Quote:
|
Gratulacje!! Kolejny zdrowy psiak :)
|
Gratulacje !!! :)
|
No i kolejny zdrowy wilczak w PL, a dokładniej wilczakówna ;)
http://img200.imageshack.us/img200/1778/dsc00122h.jpg Zdjęcie wpisu do rodowodu http://img18.imageshack.us/img18/8234/dsc00126hcj.jpg No i ten.. no.. ta taka kartka, o. Z góry przepraszam za jakość, ale musiałam robić zdjęcia telefonem, bo aparat jest tak stary i slaby, że nie da się nim robić zdjęć z bliska. |
Brawo Kasia!
Gratulacje dla Ciebie i Cory oczywiście! :) |
Gratulujemy :)
|
Super wynik!!!! Gratulujemy i pozdrawiamy z Henrykówki
|
Gratulacje. Super , że taki ładny wynik.
|
All times are GMT +2. The time now is 07:17. |