![]() |
Quote:
WLASNIE O TO MI CHODZI! 8) Gdyby CENA byla nizsza to bys pojechala... Ja zastanawiam sie nad badaniem oczu psow w Niemczech, bo CENA BADANIA jest nizsza i bada sie tu psy na wystawie (bez potrzeby umawiania sie). Wytlumaczenie, ktore podalas jest LOGICZNE. Ja tez mam wybor - moge badac psy we Wroclawiu, albo w Berlinie. Badam we Wroclawiu, bo: - psa nie usypiaja - jest taniej - wynik mam na miejscu - itd Gdyby te plusy mial wet w Niemczech, bo bym badala psy tam.... To jest nasz zwykly ludzki oportunizm.... Czym innym jest jednak placenie WIECEJ, gdy dostaje sie MNIEJ. I na dodatek trzeba przejechac (i oplacic) 1000, czy 2000km.... Nie zastanawia Ciebie CO powoduje, ze niektore osoby takie wycieczki robia i jeszcze sa zadowolone? ;) Zapytam inaczej: CO musialoby spowodowac, abys zamiast przebadac Inti i fajnego weta w Krakowie, podajacego "bezpieczna" narkoze, gdzie zaplacisz powiedzmy 400ZL zdecydowac sie na wyjazd 1000km, gdzie wet zbada jedynie biodra i to za 800ZL... (+kolejne 400ZL za paliwo). Oj, aby sie tak poswiecic to trzeba miec BARDZO POWAZNE powody... Dla "zabawy" sie czegos takiego nie robi... ;) |
No masz racje:roll: Tylko ja staram się zawsze tłumaczyć sobie zachowania innych w sposób pozytywny.Ale może niedzisiejsza jestem.
Choć może oni lubią po prostu zwiedzać :twisted: raz jedno państwo, drugim razem inne....oczywiście to był żart :) |
Quote:
|
to dobry z nas tandem :)
|
A ja mam takie trochę teoretyczne pytanie do shaluki. Czy gdybym chciała szczeniaka po Gisie to czy miałabym możliwość wglądu do jego rtg i ewentualnej konsultacji z wetem?? Bo nie powiem Gis mi się straszliwie podoba, ale w tej sytuacji jako potencjalny nabywca szczeniaka mogę czuć się niepewnie...
Oczywiście pytam póki co w teorii bo drugiego psa chcemy mieć ale dopiero w bliżej nieokreślonej przyszłości. I nawet nie wiemy czy będzie to CzW. |
Quote:
|
Quote:
Zerknelam dziszaj na strone p. Shaluki i co wydzimi? ze nie ma wpisanych wynikow ED. Jak to jest mozliwe ze przed tym bylo pisane: Quote:
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00352.JPG Wyslalam email do klubu CSV na SK i odpwiedz jaka dostalam to taka ze nie ma eksperta na SK ktory mogl oficialne zbadac ED. wiem ze fajne kedy pies jest zdrowy, ale po co wymislac wyniki, ktore nie sa potwierdzone przez weta FCI? Shaluka mozes to wyjasnic? |
Quote:
Pozostaje niesmak.... hodowla w Polsce sie dopiero rozwija, niektorzy jeszcze nie zaczeli hodowac, a juz w matactwach dorownujemy krajom z 1000 wilczakow... :roll: |
Normanie śmiech na sali :D:D:D:lol::lol::lol::lol: Dzięki za poprawę humoru. Wy z taką wyobraźnią to albo bajki piszcie, albo idźcie do polityki, tam też wszędzie widzą oszustwa, matactwa i co tam chcecie. :rock_3:rock_3
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: |
Quote:
Wrzuc prosze nam link do OFICJALNEGO skanu WYNIKU badania stawow lokciowych (ED) u Gisu o jakim pisalas. A ja Ciebie wtedy nawet oficjalnie przeprosze.... |
Quote:
bo ja REALNE pytam sie o tym, przed jakis czas mi same slowacy mowili ze nie maja weta ktory robil ED. to po JAKA ....cholere tu robis awantiure, choc wyglada na to ze nie umies poprostu podac normalnej info w normalnym stylu, ja o tym pytam juz caly tydzien i nic.czy tak trudno odpowiedziec na proste pytanie?: a pytanie bylo proste- czy robia ED oficialne, jesli tak to kto. zeby nie bylo mowienia ze " nie widzialam pytania" http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=273 http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=283 http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=299 http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=300 to dostanie odpowiedz czy znowu bedzie "spiskowa teoria". a to wazne nie tylko dla mnie ale i dla innych kto bedzie chcial robic HD ED na SK. to pomoz innym dzieki. |
Te forumowe przepychanki zwykle do czegoś prowadzą, czy mają na celu tylko pokazanie kto ma dłuższe pazurki?
|
Quote:
ja to chce dostac najprosta odpowiedz na moje pytanie. : czy jest wet na SK, ktory robi oficialne badanie ED, przyznane w FCI? odpowiedz moze byc taka : tak, robi ten i ten wet ( wpisac imie ) albo nie, tego nie robi bo nie ma uprawnienia. czy to trudno? wyglada na to ze tak :rock_3 |
Quote:
TEN temat jest powazny. Bo dotyczy zwyczajnego oszustwa... Zostal podany wynik, ktory nie istnieje, a uzytkownicy forum zostali oklamani, ze piesek XXX jest zdrowy. To jak ktos do tego podejdzie, to juz sprawa jego etyki. Jesli sam hodowca czuje, ze ma prawo KLAMAC i OSZUKIWAC. A ewentualne wytkniecie takiego przekretu traktuje jako czepialstwo to... no coz... W kazdym razie mi serduszko nie mieknie, gdy zwykle oszukiwanie ukrywa sie pod kolderka "milosci do psow"... bo milosc do pieskow powinna isc w parze z ODPOWIEDZIALNOSCIA i miloscia (byciem FAIR) w stosunku do ludzi.... Dla mnie temat zakonczony... bo przeprosin za to oszukiwanie po raz kolejny jak nic sie nie doczekamy... Daiva, bierz psy na spacer, szkoda tracic czasu... wiesz, ze historia lubi sie powtarzac... ;) |
Mam pytanie. Wielkimi krokami zblizaja sie nam kolejne przeswietlenia... Na przegladzie p. Stepinski polecil nam dr Nowickiego z Olsztyna - mamy do niego blizej, jest taniej niz w Wawie i podobno to swietny specjalista (ma uprawnienia do wpisow do rodowodu oraz robi HD i ED). W ZKwP tez go polecali. Czy ktos u niego przeswietlal psa albo cos wie na jego temat?
|
Hmmm, nasze zdjecie, robione w Bialymstoku, bylo wysylane do jakiegos weta z Olsztyna - ale czy akurat do tego? nie mam pojecia, jestem teraz w Poznaniu i nie mam przy sobie rodowodu Vargusia. Sprobuje gdzies na jakiejs fotce znalezc, jesli to cos pomoze.
edit/ Tak, nasze zdjecie bylo u pana Nowickiego. Coz, osobiscie nie poznalam tego pana, ale lekarze z Bialegostoku, ktorzy polecili nas przeslac fotke wlasnie do Olsztyna, mowili, ze jest to dobry specjalista. Nie pamietam juz za bardzo, jak to bylo, ale wynik chyba dosc szybko do nas wrocil. |
A ja właśnie dostałam wiadomość odnośnie Gisu.....
Chłopak tak jak, to było wiadome ma zdrowe stawy - a już tylko teraz oficjalnie potwierdzone w Polsce :roll: Aga zabrała go do weta, żeby nikt już jej nie musiał nic wytykać.....(:twisted:) Zatem nie tylko piękny, ale i zdrowy jest nasz Gisu;) - niech rośnie dalej w zdrowiu:p |
Quote:
Cale szczescie jest happy end i sprawa zostala wyjasniona... A do grona polskich CzW dolaczyl kolejny (autentycznie 8)) zdrowy wilczak..... GRATULACJE! |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ala, a Ty nie robilas u niego? P.S. Gratulacje dla Gisa ;) |
All times are GMT +2. The time now is 04:45. |