Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Żywienie i zdrowie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   WYNIKI: HD i ED (Danger! Radioactive zone! - chwalimy sie) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1464)

z Peronówki 23-02-2010 00:54

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 281579)
Margo, chciałam zwrócić uwagę ze czasem pisanie w sposób ogólnikowy nie jest dobre, bo np , jesli cena faktycznie okazałaby się piorunująco niższa to kto wie, moze bym Inti spakowała do samochodu i pojechała do Presov

To by mnie nie zdziwilo...
WLASNIE O TO MI CHODZI! 8) Gdyby CENA byla nizsza to bys pojechala... Ja zastanawiam sie nad badaniem oczu psow w Niemczech, bo CENA BADANIA jest nizsza i bada sie tu psy na wystawie (bez potrzeby umawiania sie).

Wytlumaczenie, ktore podalas jest LOGICZNE. Ja tez mam wybor - moge badac psy we Wroclawiu, albo w Berlinie. Badam we Wroclawiu, bo:
- psa nie usypiaja
- jest taniej
- wynik mam na miejscu
- itd

Gdyby te plusy mial wet w Niemczech, bo bym badala psy tam....

To jest nasz zwykly ludzki oportunizm....

Czym innym jest jednak placenie WIECEJ, gdy dostaje sie MNIEJ. I na dodatek trzeba przejechac (i oplacic) 1000, czy 2000km.... Nie zastanawia Ciebie CO powoduje, ze niektore osoby takie wycieczki robia i jeszcze sa zadowolone? ;)

Zapytam inaczej: CO musialoby spowodowac, abys zamiast przebadac Inti i fajnego weta w Krakowie, podajacego "bezpieczna" narkoze, gdzie zaplacisz powiedzmy 400ZL zdecydowac sie na wyjazd 1000km, gdzie wet zbada jedynie biodra i to za 800ZL... (+kolejne 400ZL za paliwo).
Oj, aby sie tak poswiecic to trzeba miec BARDZO POWAZNE powody... Dla "zabawy" sie czegos takiego nie robi... ;)

Galicja 23-02-2010 10:25

No masz racje:roll: Tylko ja staram się zawsze tłumaczyć sobie zachowania innych w sposób pozytywny.Ale może niedzisiejsza jestem.
Choć może oni lubią po prostu zwiedzać :twisted: raz jedno państwo, drugim razem inne....oczywiście to był żart :)

z Peronówki 23-02-2010 10:36

Quote:

Originally Posted by Galicja (Bericht 281631)
Tylko ja staram się zawsze tłumaczyć sobie zachowania innych w sposób pozytywny.Ale może niedzisiejsza jestem.

To sie swietnie zgralysmy... ;) Bo ja mam przeciwienstwo - po tym wszystkich przekretach, oszustwach i kombinowaniu z jakim mialam do czynienia przy zbieraniu materialow do bazy spowodowalo, ze kazda anomalia powoduje, ze obawiam sie, ze ponownie trafila sie jakas afera... Tym bardziej, gdy cos pasuje do schematu, ktory przerabialismy i przerabiamy stale od lat... ;)

Galicja 23-02-2010 10:51

to dobry z nas tandem :)

Witek 23-02-2010 22:41

A ja mam takie trochę teoretyczne pytanie do shaluki. Czy gdybym chciała szczeniaka po Gisie to czy miałabym możliwość wglądu do jego rtg i ewentualnej konsultacji z wetem?? Bo nie powiem Gis mi się straszliwie podoba, ale w tej sytuacji jako potencjalny nabywca szczeniaka mogę czuć się niepewnie...
Oczywiście pytam póki co w teorii bo drugiego psa chcemy mieć ale dopiero w bliżej nieokreślonej przyszłości. I nawet nie wiemy czy będzie to CzW.

wolfin 23-02-2010 22:44

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 281107)
powtorka- mozes powiedziec mi czy to sa wyniki ED oficialne ( tz. potwierdzone przez weta z licenzja FCI?)

to moze ktos inny o tym cos wie?

wolfin 25-02-2010 20:32

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 281107)
powtorka- mozes powiedziec mi czy to sa wyniki ED oficialne ( tz. potwierdzone przez weta z licenzja FCI?)

powtorka :)
Zerknelam dziszaj na strone p. Shaluki i co wydzimi? ze nie ma wpisanych wynikow ED. Jak to jest mozliwe ze przed tym bylo pisane:

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 280966)
I

Dodam, że i Gisotsu przeszedł ten najwazniejszy egzamin i tak ma HD A/A i ED 0/0 !!!!!!!!!!!! Teraz nic tylko teraz świętujemy :D:D:D:D:D:twisted::twisted::twisted:

Dodam, że rentgen robiliśmy w Presovie, u weterynarza, u którego sąprzeswietlane wszystkie wilczaki na Slowacji, od niego wszystko idzie do Klubu, wiec tym bardziej, się cieszymy z tego wyniku:)

Jescze raz pytam dla czego jest mowione ze ten pies ma zbadany ED, kedy tego nie ma na karcie badania.
http://www.wilczyduch.pl/galeria/DSC00352.JPG

Wyslalam email do klubu CSV na SK i odpwiedz jaka dostalam to taka ze nie ma eksperta na SK ktory mogl oficialne zbadac ED.
wiem ze fajne kedy pies jest zdrowy, ale po co wymislac wyniki, ktore nie sa potwierdzone przez weta FCI?
Shaluka mozes to wyjasnic?

z Peronówki 26-02-2010 17:43

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 282745)
Shaluka mozes to wyjasnic?

Odpowiedzi sie nie doczekasz, pozostaje tylko... zal, ze po raz kolejny sie nie mylilam.... :? Oczywiscie Gisu nie ma ED 0-0, bo nie zostalo wykonane oficjalne przeswietlenie (w Slowacji sie ich najzwyczajniej nie robi), a pies oczywiscie nie ma wpisu do rodowodu, ze ma czyste lokcie. Na stronie jego hodowli informacje o niby zdrowych stawach pewnie zostana - bo jak pisal kiedys Grzes: na stronie hodowli mozna klamac do woli... Jedni chwala sie nieistniejacymi wynikami bonitacji, to inni moga nieistniejacymi badaniami....

Pozostaje niesmak.... hodowla w Polsce sie dopiero rozwija, niektorzy jeszcze nie zaczeli hodowac, a juz w matactwach dorownujemy krajom z 1000 wilczakow... :roll:

shaluka 26-02-2010 18:15

Normanie śmiech na sali :D:D:D:lol::lol::lol::lol: Dzięki za poprawę humoru. Wy z taką wyobraźnią to albo bajki piszcie, albo idźcie do polityki, tam też wszędzie widzą oszustwa, matactwa i co tam chcecie. :rock_3:rock_3

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

z Peronówki 26-02-2010 18:18

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 283209)
Normanie śmiech na sali :D:D:D:lol::lol::lol::lol: Dzięki za poprawę humoru. Wy z taką wyobraźnią to albo bajki piszcie, albo idźcie do polityki, tam też wszędzie widzą oszustwa, matactwa i co tam chcecie. :rock_3:rock_3

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

OK, zakonczmy ta sprawe.
Wrzuc prosze nam link do OFICJALNEGO skanu WYNIKU badania stawow lokciowych (ED) u Gisu o jakim pisalas. A ja Ciebie wtedy nawet oficjalnie przeprosze....

wolfin 26-02-2010 18:20

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 283209)

fajne ze humor masz dobry. Podasz skan dokumentu o ED.
bo ja REALNE pytam sie o tym, przed jakis czas mi same slowacy mowili ze nie maja weta ktory robil ED. to po JAKA ....cholere tu robis awantiure, choc wyglada na to ze nie umies poprostu podac normalnej info w normalnym stylu, ja o tym pytam juz caly tydzien i nic.czy tak trudno odpowiedziec na proste pytanie?:

a pytanie bylo proste- czy robia ED oficialne, jesli tak to kto.

zeby nie bylo mowienia ze " nie widzialam pytania"
http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=273
http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=283
http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=299
http://www.wolfdog.org/forum/showpos...&postcount=300

to dostanie odpowiedz czy znowu bedzie "spiskowa teoria".
a to wazne nie tylko dla mnie ale i dla innych kto bedzie chcial robic HD ED na SK. to pomoz innym
dzieki.

Palpatine 26-02-2010 22:11

Te forumowe przepychanki zwykle do czegoś prowadzą, czy mają na celu tylko pokazanie kto ma dłuższe pazurki?

wolfin 26-02-2010 22:19

Quote:

Originally Posted by Palpatine (Bericht 283303)
Te forumowe przepychanki zwykle do czegoś prowadzą, czy mają na celu tylko pokazanie kto ma dłuższe pazurki?

no jak to widzi :)
ja to chce dostac najprosta odpowiedz na moje pytanie. :
czy jest wet na SK, ktory robi oficialne badanie ED, przyznane w FCI?
odpowiedz moze byc taka :
tak, robi ten i ten wet ( wpisac imie )
albo
nie, tego nie robi bo nie ma uprawnienia.
czy to trudno? wyglada na to ze tak :rock_3

z Peronówki 27-02-2010 14:45

Quote:

Originally Posted by Palpatine (Bericht 283303)

Przepychanki i "pazurki" pasuja do tematu, gdzie dziewczyny beda dyskutowac, czy ladniejsza jest obrozka rozowa, czy czerwona... :rock_3

TEN temat jest powazny. Bo dotyczy zwyczajnego oszustwa... Zostal podany wynik, ktory nie istnieje, a uzytkownicy forum zostali oklamani, ze piesek XXX jest zdrowy.

To jak ktos do tego podejdzie, to juz sprawa jego etyki. Jesli sam hodowca czuje, ze ma prawo KLAMAC i OSZUKIWAC. A ewentualne wytkniecie takiego przekretu traktuje jako czepialstwo to... no coz...
W kazdym razie mi serduszko nie mieknie, gdy zwykle oszukiwanie ukrywa sie pod kolderka "milosci do psow"... bo milosc do pieskow powinna isc w parze z ODPOWIEDZIALNOSCIA i miloscia (byciem FAIR) w stosunku do ludzi....

Dla mnie temat zakonczony... bo przeprosin za to oszukiwanie po raz kolejny jak nic sie nie doczekamy... Daiva, bierz psy na spacer, szkoda tracic czasu... wiesz, ze historia lubi sie powtarzac... ;)

sssmok 10-03-2010 16:32

Mam pytanie. Wielkimi krokami zblizaja sie nam kolejne przeswietlenia... Na przegladzie p. Stepinski polecil nam dr Nowickiego z Olsztyna - mamy do niego blizej, jest taniej niz w Wawie i podobno to swietny specjalista (ma uprawnienia do wpisow do rodowodu oraz robi HD i ED). W ZKwP tez go polecali. Czy ktos u niego przeswietlal psa albo cos wie na jego temat?

Agnieszka 11-03-2010 15:51

Hmmm, nasze zdjecie, robione w Bialymstoku, bylo wysylane do jakiegos weta z Olsztyna - ale czy akurat do tego? nie mam pojecia, jestem teraz w Poznaniu i nie mam przy sobie rodowodu Vargusia. Sprobuje gdzies na jakiejs fotce znalezc, jesli to cos pomoze.

edit/
Tak, nasze zdjecie bylo u pana Nowickiego. Coz, osobiscie nie poznalam tego pana, ale lekarze z Bialegostoku, ktorzy polecili nas przeslac fotke wlasnie do Olsztyna, mowili, ze jest to dobry specjalista. Nie pamietam juz za bardzo, jak to bylo, ale wynik chyba dosc szybko do nas wrocil.

GRABA 11-03-2010 17:49

A ja właśnie dostałam wiadomość odnośnie Gisu.....

Chłopak tak jak, to było wiadome ma zdrowe stawy - a już tylko teraz oficjalnie potwierdzone w Polsce :roll: Aga zabrała go do weta, żeby nikt już jej nie musiał nic wytykać.....(:twisted:)

Zatem nie tylko piękny, ale i zdrowy jest nasz Gisu;) - niech rośnie dalej
w zdrowiu:p

z Peronówki 11-03-2010 18:34

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 286498)
Chłopak tak jak, to było wiadome ma zdrowe stawy - a już tylko teraz oficjalnie potwierdzone w Polsce :roll: Aga zabrała go do weta, żeby nikt już jej nie musiał nic wytykać.....(:twisted:)

"Wytykanie" to by bylo, gdyby pies byl przebadany (chodzi oczywiscie o ED)... A nie byl... To juz nosi inna nazwe... ;)

Cale szczescie jest happy end i sprawa zostala wyjasniona... A do grona polskich CzW dolaczyl kolejny (autentycznie 8)) zdrowy wilczak..... GRATULACJE!

Palpatine 11-03-2010 19:53

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 283424)
Przepychanki i "pazurki" pasuja do tematu, gdzie dziewczyny beda dyskutowac, czy ladniejsza jest obrozka rozowa, czy czerwona... :rock_3

Czasem z boku wygląda to tak, jakby powód wyciągnięcia "pazurków" był nieważny...ważne, że można komuś dop#$%#@!

Quote:

hodowca czuje, ze ma prawo KLAMAC i OSZUKIWAC.

Niestety, większość osób czuję się bezkarna. Kłamanie oszukiwanie i pomawianie jest coraz bardziej powszechne, niestety. Niech jednak każdy zacznie od siebie, a dopiero później poucza innych.

Quote:

(byciem FAIR) w stosunku do ludzi....

8)

sssmok 11-03-2010 20:04

Quote:

Originally Posted by Agnieszka (Bericht 286459)
edit/
Tak, nasze zdjecie bylo u pana Nowickiego. Coz, osobiscie nie poznalam tego pana, ale lekarze z Bialegostoku, ktorzy polecili nas przeslac fotke wlasnie do Olsztyna, mowili, ze jest to dobry specjalista. Nie pamietam juz za bardzo, jak to bylo, ale wynik chyba dosc szybko do nas wrocil.

Ja tez slyszalam, ze jest bardzo dobry. Polecano mi go nawet bardziej niz dr Blenau, u ktorej jak dotad robilam przeswietlenia. Mam zamiar pojechac do niego osobiscie - wiecej nie zrobie przeswietlenia u kogos kto nie ma specjalizacji. Dobrze wiedziec, ze ktos sie u niego przeswietlal.

Ala, a Ty nie robilas u niego?

P.S. Gratulacje dla Gisa ;)

All times are GMT +2. The time now is 04:45.