Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Auklėjimas ir charakteris (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=140)
-   -   Mažo vilkiuko auklėjimas (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=3851)

Saulius 02-10-2006 09:54

Sveiki visi,
Sestadieni Majai buvo padovanota buda,kad kai seimininkai diena dirba, turetu kur nuo lietaus pasislepti.Bet kazkaip nelabai ji ten buna kol mes namuose :D

vike 02-10-2006 12:07

tai nieko pripras, kad ten saugi vietele ir bus :) beje ar pamatavot Maja? :roll:

Saulius 02-10-2006 15:36

Su Brukne taip ir neisejo susitikti.
Bet ismatavau Majuka.Mazyle ji palyginti su Waidziu.
Dabar kazkur 58-60 cm.tiksliai neismatavau nes labai jau malesi aplink kojas :D
Waidis turbut apie 63-66 cm?ar didesnis?
O sveria Majukas tik 20-22 kg.priklauso ar privalgius ar ne :cheesy:
Bet jau ka turi Majukas tai kaili.Gaurai ant kaklo po 5-6 cm jei ne daugiau.Seriasi kaip velnias,nespejam kilimu siurbti,o masinoj tai isvis siaubas.Sakiau vesim pas kirpeja ir iskarpysim visaip,bus tada Cekoslovaku pudelis:D

vike 02-10-2006 15:45

ka? nu taip, mazyle! vaidzio ugis kazkur panasiai.. :? isvis jau kuri laika nebeauga.. o kiek sveria tai net nezinau :oops: eisim pas veta pasisverti, kai rasiu laiko :D o plaukai, nu neatrodo labai ilgi, bet seriasi tai sauniai :lol: gerai, kad masinos neturiu, tai tik kambarius reikia plauti :mrgreen: kai mamai buvau viena ryta palikus, tai jin kambarius per puse dienos plove 3 kartus! :roll: bet nieko, man nelabai tetrukdo, tik kai sveciu ateina biski baisu, nes jie iseina visi plaukuoti :cheesy:

wolfin 03-10-2006 07:27

he, su sveciais cia viskas ok-tai toks testas- siekiant patikrinti ar jie tikri draugai.
zinokit, veikia labai gerai :)
i tai jau dideli vaikai.

p.s. gali prasideti baimes periodas (brendimo laikas) t.y. suo gali pradet baidytis to, ka atrodo zino ir pazista.
norma, nereik pergyvent, o tik svelniai parodyt, kad nera ko bijoti.
Visi tai pereina :)

vike 03-10-2006 08:55

Kol kas dar nebijo mažius :roll: tikiuosi ir nebijos.. Ai beje kaime buvau palikusi, kieme pakol kiną naktį žėjom, tai vieną kaukazę maniau reiks eit užmušti :mrgreen: bo jin pusę nakties lojo su tokiais pastūgavimais, o žiūrint siaubo filmą, kazkaip neįpatingai smagu, kai kas po langais staugia, tai išlendu pro langą parėkaut ant jos, ir ką girdžiu? ogi Vaidis pritart mėgina! nu tai kur bešauksi.. :roll:
Jo, su svečiais čia tiesa :mrgreen: nu bet nieko, pripranta žmonės, nors kai pirmą kartą ateina, man kažkaip nesmagu būna, kai išeina vietoj juodų rūbų tokiais apibalusiais :P bet jei ateina kitą kartą vadinasi viskas liuks :lol: :mrgreen:

Benas 12-10-2006 15:30

sveiki,vel ispuole prie kompo prisest...Taigi gyvenam normaliai,daug valgom.Bandziau neduot,bet tada pats negali pavalgyt normaliai,nes vaiksto aplink ir "sakalina",t.y. bando paimt kas ne vietoj padeta,o is dukrytes tai ir is burnos pagriebia kai nusisukam,kiek bebarem ir siaip ko tik nedarem,nepadejo.Arba jeigu puoda koki atvira palieki su maistu,tai iskart nutaikes proga murkteli i ji ir sekundziu begyje jis lieka tuscias,beje jis supranta,kad daro blogai,nes kai ji uzklumpi,tai net bart nereikia - pabruka uodega ir bega sleptis.Kaip bebutu jis mus jau isdresavo maisto siaip sau nepalikti,o dukryte kai valgo tai iprato koki nors zaisla laikyti,kad galetu jam duot i lempa kai prieina.Dabar jis sveria apie 29,5 kg ir neatrodo storas,bet del viso pikto vel pradejom rytais begiot,o netrukus vel eisim i zygi.Kadangi dukryte iprato miegot musu lovoj,o zmona jau per nescia,kad trise tilptumem,tai mane isvare ant zemes miegot,tai ir miegu kartu su Girium.Beje jis miega kaip zmogus - ne susiriecia kur nors prie koju,o issitiesia per visa ilgi ir guli salia,tik nakti kai pasirazo tai pabundu,nes su letenom veida braizo,be to jis knarkia ir kartais taip smirdziai nusibezda,kad net pabundu.O siaip tai nuostabus gyvunas.Turi savo drauga labradora kuri pamates dziaugiasi kaip sena pazistama sutikes - cypia ir kartais apsislapina is laimes

wolfin 12-10-2006 17:53

saunu Benai, kad dar tebegyvas.
draudimas-tai duot i nosi-ziuriu dukra zino, ka daryt ir teisingai elgiasi, o ka uzbaust uz toki elgesi ir mokinti kad kai valgo tegul guli ar sedi ir ziuri, ir tik gaves leidima prieina ir pasiima gabaliuka.
jaunas arkliukas dar viska ismoks tik siek tiek kanrtybes reikia.
paziurek Benai gal gruodzio 2 ar 16 ar 17 ispuls tau i paroda atlekt ir pasirodyt i ka mazius isaugo.
ir p.s. nuotrauku prasom labai, bei pamatuok koks ugis paziurek kaip su dantukais ir paglostyk nuo Harkos ir manes.
:)

vike 12-10-2006 20:04

ooo, kaip smagu! broliukas pasirode :sooo_hapy
kaip suprantu is tavo pasakojimo (kuri skaitydama visa laika kvatojau :wink: ) broliai labai jau panasus... ir maisto atzvilgiu, nes pas mus irgi nieko niekada niekur nepasidesi... o del storumo tai nezinau, mums tai Daiva liepe kudintis (jinai visada nori mus skriausti :dontknow :mrgreen: ) , nors Vaidilka man neatrodo storas, bet visviena dabar dietos laikosi, nu tik siandien biskuteli taip gavosi, kad pavalgem DAUG DAUG :? :roll: ir dar turi panasumu.. :oops: visi tie kas susije su miegojimu ( issitiesimas, knarkimas, oro "kvepinimas", jau kai daro tai jau galingai :lol: bet kaip pastebejau daugiau bezda kai kaulu zaliu su mesa daugiau gauna..)
p.s. super pasakymas "per nescia" :lol: :mrgreen: :wink:

vike 19-10-2006 20:58

Sveiki! :D
Na va, šiandieną pagaliau pasisvėrėme pas veterinarą, tai dabar kažkur 27kilogramai. Bet ir to čia jau po dietos :mrgreen: Nors aš nežinau ar mes gerai jos laikomės.. :oops: Nes sudėjus kiek mokinantis, kiek išeinant man iš namų, kiek iš Dolio nuvagia, kiek iš mamos, tai manau norma susidarytų tikrai.. Nu bet, Daiva, mes stengiames.. :P O dar vetas nekreipdamas dėmesio į mūsų "dietą" tik atėjom pradėjo vaišinti skanėstais.. Bet gal sukūsim, nes dabar aš be gipso :sooo_hapy :jumpie tai lakstom visas dienas po laukus. Beje jau ir be pavadžio pradedu paleidinėt, nors anksčiau jam tokia laimė nuskildavo TIK uždaroje teritorijoje, arba kur nėra žmonių kuriuos gali išgąsdinti ir panašiai.. Dabar jau tik išeinam iš laiptinės iškarto būna paleidžiamas, jei einame į laukus :) Dabar kai be gipso, tai ir dresūra, tik ne ringo :mrgreen: , daugiau užsiimame, tai ir pas mane ateina, kai nėra labai užsiėmęs :banghead
Hmm.. čia išsiplėčiau taip, kai šiaip tenorėjau paklausti Vaivos arba Vykio kaip pas juos gardas gyvena :mrgreen: :lol: Nes mes įsigijome.. Tris kartus buvau uždariusi jame, tris kartus ir išėjo išardęs gardo šona.. Nu žinot kaip ten statosi.. Tai idomu kaip Bruknytei sekasi jame gyventi :mrgreen:

wolfin 19-10-2006 21:30

Vike Poznane jau uz kiek laiko?!!!!!
ogi netrukus, mesk viska i sona ir pasimokykit butent ringo dresuros, nes juk turim tik ! 1 konkurenta ir tikrai gal negrazu but pralost del savo zioplumo.
nu buk saulute, pasistenk :)

vike 19-10-2006 21:45

Mes ne laimėti, mes ne laimėti, mes ne laimėti važiuojam :smile-l
Išvis nesuprantu kas per durnumas man šovė į galvą registruotis :confused2

wolfin 19-10-2006 22:02

o kas sake, kad laimeti-ne laimeti o kaip galima geriau pasirodyti.
o del ko registravaisi-tam, kad padalyvaut pacioje paciausioje pasaulio sunu parodoje, kurioje kiekvienas kinologas troskta bent padalyvauti.
ir stai tu turi tam galimybe. tik dziaukis :)
(o ne niurzgek :wink: )

Saulius 23-10-2006 06:30

Sveiki,
Siandiena atsikele namie radom siurprizu netiketu- du dideliausius kalnus suduku ir viena dideliausia ezera myzaliuku!
Seniai jau taip buvo.Kvapas pakele mane is lovos,nereikejo ne zadintuvo.

wolfin 23-10-2006 06:41

eee gal kuom skaniai pamaitinot, kad neistempe iki ryto?
p.s. bet nesakyk, geras zadintuvas :) as sia nakti irgi atsikeliau nes uzjauciau kvapeli salia lovos.
o pats kaltininkas ramiai sau miegojo pas mane ant pagalves:) :twisted:

Vykintas 23-10-2006 07:05

Brukne prie gardo jau priprato, mes jai ten ir est duodam, lenda be baimiu, kai nori pabuti viena, tik dar normalaus patiesalo neradom. palikta jinai tiesiog miega, jei neranda ko isitraukti i vidu ir sugrauzt.

vike 23-10-2006 08:13

O kaip super! Šaunuolė Bruknytė :wink: Pas mus tai narve daroma sysiu,jei dureles atidarytos :evil: Dėl patiesalo aš irgi nieko dar nesuradau.. O ir kai surasiu nežinau kaip aš ten dėsiu jei jis nueis ten reikalų atlikt :roll: Nors dabar jie nelabai ilgam išeinu tai aš abudu palieku virtuvėje ir kolidoriuje, pokolkas dar nieko nepadarė.. 8) Bet jei palieku savo kambary, tai tikrai randa ką sukrimsti.. Iš tarakonų maistą susirenka :lol: Gerai, kad voro nepasiekia.. Užsilipa ant stalo, kompiuteristą vaidina, sugeba ir išjungt jį :shock: Ant stalo užsilipęs visokiausių linksmybių prisigalvoja, pvz. kaip gražai plėšosi didelės apuokų plunksnos.. :frown: Žodžiu mano kambarį bus liūdna jei dar kartą taip pasiaus.. :?
O, Sauliau, tai manau, kad persivalgė Maja, ne? nes čia nesenai pas mus irgi buvo tragikomedija, kai Vaidilka prisiėdė DAUG DAUG ir paskui krūvas dėliojo.. :shock: O dėl balų tai man rodos, kad mano vaikas baigia pamiršti, kad reikia lauke daryti.. :|
Kokie jūs šyrit ankstyvi :wink: Ai, nu taip, kai pažadina aromatai šalia lovos, tai.. :lol: Mane tai knarkimas žadino.. Vaidis jau suprato kad visdėlto telpam trise lovoje, tai dabar grūdasi kaip įmanydamas, tipo, "nu gi sutilpsim, tikrai sutilpsim, susiglausim ir tilpsim" :lol: tai dabar kai užknarkia prie ausies, tai ir žadintuvo nereikia.. Bet man geriau negu kakučių smarvė :wink: :P

Benas 23-10-2006 20:30

ei, nesupratau...kokiuose garduose jus juos(jas) laikot? Kas cia per aparatai,apie kuriuos as nezinau? Jei,kaip suprantu,cia paprasti narvai,tai jie turbut, per puse kambario,nes vilkai nemazi juk..Beje sestadieni neatejau i susitikima,nes zmona jau antra dukryte gimde,tai kazkaip neisleido...

vike 23-10-2006 20:40

Labai reikia patarimo :roll: Gal kas gali padėt.. ką daryti, kad neliptų ant virtuvės spintelių? :roll: Nes jau darosi tragedija.. Ne dėl maisto, bet dėl šuns.. Prieš kokią savaitę apėdė indų kempinėlę tokią su metaliukais, tai lankėmės ne kartą pas vetą, nes su gerklyte buvo blogai, šiandieną sudaužė stiklainį obuolių uogienės, ir visą išlaižė, baisu, kad nebūtų mažų stikliukų prisirijes.. :( o ant spintelių lipa netgi kai žino jog girdžiu.. nu aš nemoku jo priversti nelipti.. nekartą yra gavęs pizdi, tačiau kiekvieną kartą iš naujo.. netgi kai valgau pusryčius, kadangi prie manęs nelenda, tai lipa į kriauklę indų plauti.. Jau šiaip viskas yra sudėta rodos nepasiekiamoje vietoje, bet ne, jis visviena sugeba pasiekti.. Jau Daivai sakiau, kad kai išsitiesia kaip sliekas.Nu tai kur jis nepasieks tada..Aplamai padaro viską ko tik užsimano.. netgi stalčius atidarinėja :o sėdėjau šalia šokiruota.. vieną leteną užsidėjo ant stalo viršaus, o su kita traukė rankenėlę stalčiaus link savęs. Mat ten buvo džiovintų skanėstų maišas.. moka ir gardą išardyti kai reikia išeiti jam, ir plastmasinius butelius atsukinėti, pirmą kartą tai padarė su vandens pilnu, bet ir iš tiesų buvo negėręs ilgą laiką, tai lakė bėgantį vandenį. "linksmiausia" būna kai jis taip pažaidžia su alaus pilnu :twisted: ir duris atidarinėti iš abiejų pusių :roll: išmoko mat nueiti iki maisto reikia į save daryti, tai stengėsi stengėsi kol suprato kaip, moka ir kabliukus duryse esančius dėl jo :twisted: atkabinėti, dar priedo sugeba ir mane balkone užrakinti kadangi jo neįsileidau .. žodžiu nenustebsiu kai atsirakins duris ir išeis į lauką pasivaikščiot.. Iš tiesų smagu stebėti kaip jisai visą tai daro, kai pagalvoji mano kitas šuo NIEKO panašaus nėra iškombinavęs, tačiau dabar nervai ima, nes nebežinau ką su virtuve daryti..

vike 23-10-2006 20:42

na gardai tai Benai tokie, tik mes ne iš čia pirkome.. http://www.zooshop.lt/index.php/cPat...mo-boksai.html
o šeštadienį buvo susitikimas? :(

All times are GMT +2. The time now is 16:27.