Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Mityba ir sveikata (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=143)
-   -   BARF. Bandom natūraliai? ;) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=5634)

Lauryte 20-09-2007 20:00

Ai db supratau klausima.Tai visokiu turguj buna mesgaliu,nuopjovu shunim,uodegu,ir pan tai db kazkaip nerija.Kaip kazkada vishtienos nevalge.Tai db keitineju viena sav taip kita kitaip

wolfin 20-09-2007 20:45

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 105325)
Ai db supratau klausima.Tai visokiu turguj buna mesgaliu,nuopjovu shunim,uodegu,ir pan tai db kazkaip nerija.Kaip kazkada vishtienos nevalge.Tai db keitineju viena sav taip kita kitaip

o gerai, nes pagalvojau, kad kai snekejom apie serima neuzakcentavau, kad duodam viska kas yra gyvune ir visokia mesa (ale viska teisingai supratai) :)

wolfin 20-09-2007 20:57

1.I vada, kol uzauginau iki 7 savaiciu 3 kartus keiciau super premium maista.
2. suniukai visa laika buvo alkani, paviduriuodavo, teko duoti enterofermentu, specialiai bandydavau duoti ryzius.
3.serdavau vos ne kas 4 valandas ir vis tiek alkani rekdavo.
4. jiems beaugant irgi buvo TAS pats viduriavimas, vemimas, seimininkai keite maista, leido antibiotikus.
5. seriant sausu Harka turejo gastrita kaip minimum, ko dabar seriant mesa nebeliko, nusivale dantys, maziau seriasi ir.t.t.t.
--------------------

na skaitysis tas tekstas kaip propaganda, tik tiek gerai, kad mano sunys ne visa laika sausa ede, visada per savaite gaudavo po 2-3 dienas mesos, nors rates uz tai manes tikrai nepagirtu :) kad seriau misriai.

as patenkinta tuom, kad ji man "ispyre i uzpakali" ir priverte kardinaliai pakeisti serima, ir toliau taip sersiu ir sersiu sekancias suniuku vadas, nes pati maciau ju augimo ir brendimo esant pas mane skirtumus,kurie buvo tik i gera.

wolfin 20-09-2007 21:02

hmm Lauryt nepaklausiau :) o subproduktai-kepenys inkstai plauciai trachejos skrandziai, zuvis ir t.t.t? duodami?

Lauryte 20-09-2007 21:23

Viskas yra duodama beabejo ir daznai pvz vakarais isverdu ryziu ir sumaishau darzoves ryzius ir mesa.Nes kaip pastebejau nuo ryziu suo neviduriuoja ir ten viduj nu tipo gal suklijuoja jam kazka nzn kaip issireikst bet esme kad darzoviu be ryziu neduodu ir kepenu taip pat.O sausa turiu visad kritiniam atvejuj pvz kai kazko nenupirkau arba kai tikrai ner jiem ko est nes ne visada speju nupirkt.
Ryziai lb daznai duodu nes tada nebuna lb alkanas bet aishku kad su mesa.Aishku jai ziuret i pinigus kaip man studentej tai man butu pigiau abiem sausiako nupirkt bet esme ta kad manishke mergyte sauso isvis nepripazysta tai kazkaip tingiu skirtingai juos maitint valgo jie beveik ta pati tik porcijos ir sudetis truputuka skiriasi kekvienam.

rates 21-09-2007 10:19

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 105292)
Kur tu to lašišų faršo radai? Domina. Namie niekaip neprisiruošiu lašišos galvų malt. Nors net mėsmalę praktiškai tik dėl to nusipirkau :)

Kaune tai visuose turguose kur yra žuvies šaldytuvai - jis tik šaldytas būna. O prekybos centruose nemačiau. Anksčiau buvo vos keliose vietose, o dabar išpllito į kiekvieną turgų, tai ir Vilniuje turėtų būti.

rates 21-09-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by Lauryte (Bericht 105334)
Viskas yra duodama beabejo ir daznai pvz vakarais isverdu ryziu ir sumaishau darzoves ryzius ir mesa.Nes kaip pastebejau nuo ryziu suo neviduriuoja ir ten viduj nu tipo gal suklijuoja jam kazka nzn kaip issireikst bet esme kad darzoviu be ryziu neduodu ir kepenu taip pat.O sausa turiu visad kritiniam atvejuj pvz kai kazko nenupirkau arba kai tikrai ner jiem ko est nes ne visada speju nupirkt.
Ryziai lb daznai duodu nes tada nebuna lb alkanas bet aishku kad su mesa.Aishku jai ziuret i pinigus kaip man studentej tai man butu pigiau abiem sausiako nupirkt bet esme ta kad manishke mergyte sauso isvis nepripazysta tai kazkaip tingiu skirtingai juos maitint valgo jie beveik ta pati tik porcijos ir sudetis truputuka skiriasi kekvienam.

Nu tada tikiu, kad toks "šėrimas", o tiksliau jovalas daug gamybos laiko užima. Fiziologija: ryžiai organizme virškinasi ilgiau (užlaiko mėsą, kad yra blogai) ir prie mažesnio rūgštingumo. Mėsai reikia didesnio rūgštingumo, todėl kartu su ryžiais ji nesusivirškina pilnai. Išvada: apkraunat šuns skrandį ir kasą visiškai nereikalingu balastų. Gresia gastritas ir alergijos (o ar po metų, ar po penkų tai jau niekas nepasakys). Problemos su viduriais: šerkit vištų nugarėlėmis. Visos laisvesnių vidurių bėdos baigsis ir pigiai kainuos. Tik labai patarčiau mesti lauk ryžius, tuo labiau virtus, ir sumažinti daržovių kiekį. Bei išsiaiškinti nuo ko iš tikro viduriuoja. Kai buvo pas veisėja juktokių problemų nekilo?
Quote:

Kas nutiko šuniukui?
Jei tarp bandytų sauso rūšių buvo Orijen, kas nuo jo buvo negerai?
Buvo pats paskutinis - kasėsi kaip išprotėje. Lėtinis gastritas, pankreatitas, augimo problemos. Šuo irgi buvo iš išorės sveikas, kol vieną dieną neprasidėjo traukuliai...
Giedre, ši tema būtent jums visiems ir skirta. Ir nereikia užsiciklinti ant vieno dalyko (kaip tas šėrimas kas 2 dieną). Be to labai laukiu nuorodų apie RAW blogasias savybes.
O kai žmonės klausia apie sausiako blogumus ir teigia, kad daug informacijos internete ieškojo, bet nerado, tai mažiau nei keista:
http://www.mflegal.com/petfoodlawsuit
http://cbs4.com/special/local_story_143224354.html
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/animals.htm
Pirmai pradžiai, jei nematėt. O jei matėt, bet nieko blogo neradot, tai daugiau nekomentuosiu.

wolfin 28-09-2007 08:57

cia verta paskaityti,nes gal but siek tiek paaiskes, kad tai is tiesu yra nekensminga o naudinga suniui

http://fauna.savel.org/forum.cgi?op=...d=3796;start=0

wolfin 19-10-2007 15:05

Idomybe, kuri buvo parasyta pries 3 metus WD :)
pastebeta, kad sunims kurie seriami sausu patamseja akys.
isvada padare veiseja, gyvenanti Slovakijoje ir turinti sunis maziausiai 20 metu.

Vaiva 19-10-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 107956)
Idomybe, kuri buvo parasyta pries 3 metus WD :)
pastebeta, kad sunims kurie seriami sausu patamseja akys.
isvada padare veiseja, gyvenanti Slovakijoje ir turinti sunis maziausiai 20 metu.

Žinok, gali būti, kad ne šiaip įdomybė. Nes Bruknės akys tikrai dabar šviesesnės, nei buvo vaikystėj. Nors šiaip pigmentas ryškus, geras.

wolfin 19-10-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by Vaiva (Bericht 107958)
Žinok, gali būti, kad ne šiaip įdomybė. Nes Bruknės akys tikrai dabar šviesesnės, nei buvo vaikystėj. Nors šiaip pigmentas ryškus, geras.

sakau idomybe, nes nepatvirti moksliskai faktai :)

rii 24-10-2007 17:31

Perskaiciau viska. Nukas pradeda atsisakyti vieno is maitinimo.Taip,kad kartais eda viena kart dienoje ir tikrai nedaug.Turim ir mes Orijeno,bet Nukas atsisake ji esti.Taip.kad eda naturalu.Isbandem mociutes raugintus kopustus:)Nukas suzavetas :)

wolfin 24-10-2007 17:37

Quote:

Originally Posted by rii (Bericht 108487)
Perskaiciau viska. Nukas pradeda atsisakyti vieno is maitinimo.Taip,kad kartais eda viena kart dienoje ir tikrai nedaug.Turim ir mes Orijeno,bet Nukas atsisake ji esti.Taip.kad eda naturalu.Isbandem mociutes raugintus kopustus:)Nukas suzavetas :)

liuks saunuolis :) zino ko reikia :) rauginti kopustai labai sveiki ir naudingi :)

Vaiva 25-10-2007 08:28

Aš Bruknę visais būdais bandžiau įtikinti, kad tie kopūstai jai LABAI sveika, bet pasižiūri kaip į durnę ir tiek :( Deja.

vike 25-10-2007 10:43

O tai rimtai jūs duodat raugintus kopūstus? :roll: Kuom jie naudingi gal galit kas pasakyt, ar nuorodą duot. ale esu beveik įsitikinus, kad mano kvailelis nesutiktų ėst :)

Vaiva 25-10-2007 10:48

Nu tuom kuom ir žmogui :) Nuorodos neturiu, bet kad naudinga tai daug kur rašo ;) Tikrai.

vike 25-10-2007 10:52

Būt gerai, kad aš žinočiau, kuom žmogui naudinga :lol: na bet patikėsiu jumis, pamėginsiu kvaileliui duot :)

Vaiva 25-10-2007 11:00

Nu musiet nesi niekada iš ryto po smagaus pasibuvimo raugintų kopūstų sriubytės srėbus :lol: Iškart suprastum, kad nelabai svarbu kuo, bet akivaizdu, kad naudinga.

vike 25-10-2007 11:08

Ti, kad rytais sunkiais naudinga, tai man viskas aišku :lol: ale Vaidučiui nebūna sunkių rytmečių, taigis įtariu, kad ir kopūstai jam netiks :lol:

Vaiva 25-10-2007 11:13

Bruknė tai jei kartu vakarojam ryte labai puikiai iki vėlyvos popietės guli šalia, galvos nekelia, dūsauja... Va čia tai empatija :)

All times are GMT +2. The time now is 15:30.