Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Reklama i prasa (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Kalendarz na 2013r (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=22594)

Gia 30-11-2012 14:42

Dzięki fraxinia :) Mandżur jest autorstwa właścicielki, więc jego nie zabraknie :) Ale Kalinka i jej 2 dzieciaków to zdjęcia autorki, która prosiła, aby zdjęcia były podpisane. Wystarczy, że drobnym maczkiem, do którego będzie potrzebna lupa :)

DORA 30-11-2012 20:00

Fotka Hammara jest moja

pb_lobo 02-12-2012 16:12

hej,

ja tez bym chciala zamowic kalendarz, tylko nie mam czasu przeszukiwac wd, do kogo sie zglosic ?

sssmok 02-12-2012 16:21

Propozycje sa dwie.
Albo na okladke dajemy drobnym drukiem autorow, albo podpisujemy tylko te zdjecia, ktore musza byc podpisane. Wtedy musze miec liste, ktore zdjecie i jak ma byc podpisane.

Co do kosztow przesylki.
Jest mozliwosc wyslania kalendarzy w tubie - 17zl zwykla wysylka, 18,50 priorytet. Do tuby mozna wsadzic tyle kalendarzy ile sie zmiesci i cena sie juz nie zmienia. Tyle, ze w piatek musialabym zamowic konkretna ilosc i trzeba na nie troche poczekac - okolo tygodnia.
Inaczej koszt bedzie zalezal od wagi, a w tej chwili nie wiem ile bedzie wazyl jeden kalendarz, wiec ciezko mi powiedziec ile dokladnie wyjdzie.

Puchatek 02-12-2012 16:54

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 444434)
Qilin jest mój - tzn fotka - z Późnej. :)

:) A więc(*), źle mi się jednak wydawało....;-)
...
Sssmoku, ja odbiorę kalendarz z W-wy. Tzn, podjedzie mój prywatny "kurier", gdy dasz znać kiedy... 8) ...I czy przy tej opcji wpłacać na konto, czy przy odbiorze uiszczać?
Co do umieszczenia nazwisk autorów zdjęć, to jest mi to >ganz egal<... :)
/Nie wiem, jak wygląda zasada zastrzegania praw autorskich w przypadku zdjęć do kalendarzy, ale chyba właśnie w ten sposób zabezpiecza się w takich wypadkach./

...
(*)-zdania nie zaczyna się od >a więc<! /i dlatego tak zaczęłam/

dorotka_z 02-12-2012 20:41

To ja jestem za opcją, aby autorów wymienić w jednym miejscu, na okładce. Oczywiście pytanie, co na to sami autorzy? :)

Wonderfull Wolf ES 02-12-2012 20:42

jeśli o mnie chodzi, to jest mi wszystko jedno

Spider 02-12-2012 20:52

A ja jednak potrzebuje 3 szt kalendarza :) Pliss :rock_3

Louve 02-12-2012 20:56

Co do autorów to mnie to obojętne - mogą być na okładce, a może ich nie być wcale. W tym przypadku się dopasuję.

Przesyłka w tubie to dobra opcja dla większej ilości kalendarzy, ale ja na przykład biorę jeden, chyba, że większa liczba osób z Czewy i okolic by zamawiała. ;)

Edit: Czewy bądź Rzeszowa, mogę odebrać tu albo tu.

anula 02-12-2012 23:52

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 444529)
To ja jestem za opcją, aby autorów wymienić w jednym miejscu, na okładce. Oczywiście pytanie, co na to sami autorzy? :)

okladka sluzy temu, zeby byc przede wszystkim ozdoba - nazwiska autorow zdjec zamieszcza sie na str. redakcyjnej - np na odwrocie okladki lub odwrocie ostatniej karty kalendarza - o ile to nie podraza kosztow druku. Jesli tak - lepiej podpisac je maczkiem na odpowiednich kartach, niz na okladce... Takie jest moje zdanie, ale juz sie nie WYMANDRZAM ;-)

tym bardziej, ze nie zamawiam kalendarza - w tym roku kase przeznaczam na kalendarz charytatywny

MagdaW 03-12-2012 07:46

Jeśli chodzi o autorów to ja wolałabym by były podpisane tylko te zdjęcia które muszą. Nazwiska można "wtopić" w zdjęcie, używając koloru czcionki który trochę "zleje się" ze zdjęciem.
Moje zdjęcia nie muszą być podpisane.

Grin 03-12-2012 09:16

Dla mnie to w ogóle bez sensu, żeby robić zastrzeżenie, że albo zdjęcie z podpisem albo wcale w przypadku takiego kalendarza jak ten; tworzonym nie w celach komercyjnych, tylko na skutek wspólnej inicjatywy właścicieli wilczaków i dla nich.
Ale jeżeli już muszą być, to wg mnie jedyna sensowna opcja to gdzieś na ostatniej stronie albo na odwrocie okładki wszystkie nazwiska (nie na samej okładce).

lukass 03-12-2012 09:51

Moim zdaniem autorzy na okładce kompletnie odpadają. To ma cieszyć oko, a nie zmuszać do czytania. Nie wiem dlaczego niektórzy się tak upierają nad tymi autorami przecież ten nasz kalendarz to nie portfolio załączane do podania o pracę. Jeśli nie da się ich przekonać do rezygnacji z umieszczania listy autorów to niech to będzie na końcu kalendarza lub na odwrocie okładki jak to już ktoś pisał. Szkoda szpecić zdjęcia i tak już są na nich imiona głównych bohaterów.

jacekjg 03-12-2012 11:00

Nasze zdjęcie nie musi być podpisane.

Wilu 03-12-2012 13:57

Jak to ja z opóźnieniem,
Kalendarze lepiej na lepszym papierze, w różnych miejscach wiszą nie koniecznie w domowym zaciszu gdzie warunki całkiem delikatne ;)

Proszę o 6 sztuk ;)

Zdjęcia, które ja wykonałem nie muszą mieć podpisu,
A jest możliwość, żeby na dole strony (części kalendarzowej nie zdjęciowej) np w grudniu - czy tam na każdym miesiącu- maczkiem taką listę wrzucić autorów?
Wtedy nie przeszkadzałoby ani w zdjęciach ani w liczbach dni itd a jednak stosowna informacja by była

Skrzat&Bow 04-12-2012 15:18

Ja jednak też zapragnęłam więcej sztuk i poproszę 4...:twisted:

sssmok 08-12-2012 03:22

Kalendarz wyslany do druku.
Autorzy sa mala czcionka na dole kazdej strony.

Zamowienie:
avgrunn 2
Lupusek 2
Kaykolot 2
jacekjg 2
Wonderfull Wolf ES 1
Spider 3
Gia 6
fraxinia 2
szodasi 1
MagdaW 1
orlos 1
Bura 1
szasztin 4
dorotka_z 2
Narvana 2
lukass 4
DORA 4
Dariasek 3
Agnieszka 2
lutek 3
z Peronówki 1
Wilu 6
Grin 1
Skrzat&Bow 4
Louve 1
Padre 1
Radek 1
sssmok 1
Shyboy 1
Fori 2
wildheart 1
gdak 1
Cytryna 1
Joanna K 1
AYAME 1
pb_lobo 1

73 sztuki

Mozna zamowic pare sztuk wiecej, ale nie bardzo mamy jak teraz za nie zalozyc.

W weekend podam numer konta do wplat.

sssmok 12-12-2012 14:35

Zamowilam 80 sztuk (4 na zapas).

Cena ostatecznie wyszla 23zl.

Nie wiem jak zrobic z przesylka.
Moge np. do Gdanska wyslac duza paczke i sobie podzielicie - tylko musicie ustalic ile i dla kogo i zrobic jedna wplate od osoby, do ktorej ma isc paczka z zaznaczeniem ile sztuk. To samo moge wyslac do kazdego innego miasta, ale musicie juz sami miedzy soba ustalic i mnie powiadomic - najlepiej napisac na forum i wrzucic liste, wg tej co jest w poscie powyzej. Paczka podejrzewam kosztowalaby za priorytet 13zl (1-2kg) lub 14,50 (2-5kg).
Pojedyncze sztuki mozna wysylac albo paczka za 11zl (do 1kg) albo listem poleconym. Z czego przy paczce jest stala cena, a przy liscie "jak zwaza". Najwiekszy list polecony priorytetowy kosztuje 11zl. Mozemy sie umowic na 11zl, a w razie jak wyszloby mniej to wsadze reszte do koperty/tuby. Koszt tuby to 4,50, ale nie wiem czy zdaza przyjsc przed swietami. Podejrzewam, ze bedziecie miec prezenty dopiero na nowy rok.
Cennik poczty polskiej: http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm

Konto do wplat:
Anna Markowska
81 1140 2004 0000 3002 0803 1992
Tytul: kalendarz + nick z forum + imie i nazwisko + ilosc sztuk

Adresy do wysylki poprosze na maila.
Tytul maila jak tytul przelewu.

szodasi 12-12-2012 14:47

Wysłałam przelew oraz maila z danymi do wysyłki. Co idzie szybciej paczka czy list priorytetowy?

Puchatek 12-12-2012 15:28

Sssmoku, a jak z opcją odbioru z W-wy?

All times are GMT +2. The time now is 16:29.