Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Rybnickie lasy (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21472)

anula 05-02-2012 20:33

Quote:

Originally Posted by Okcia (Bericht 421613)
Jak obiecał tak zrobił ;) ale do wiosny nie doczekaliśmy...
Dla nieobecnych fotorelacja z niedzielnej wyprawy 8)
https://picasaweb.google.com/oktawia...eat=directlink

Było super,bardzo dziękujemy za te 20 km z hakiem i do zaś :)

o, chodsky pes z wami był? jaki fajny misiek :p
Jak sie dogaduje z wilczakami a one z nim?

Hoffer 05-02-2012 20:51

Powiedzmy że zależnie od humoru wilczaków. Ale ogólnie dobrze.

Agni 05-02-2012 21:21

20 km w tym mrozie :shock:???? Oktawia jestem pod wrażeniem :). Twardziel jesteś.
Widzę, że niezła zabawa była, nawet ognisko z kiełbaskami. Musimy się jeszcze kiedyś wybrać z Wami w odwiedziny do Borysa :). A Borys jest już chyba ze dwa razy większy od Larki. Ile on waży?
Fajny spacer :)

Hoffer 05-02-2012 22:39

około 46 kg dokładnej odpowiedzi udziele po wizycie u weta, w przyszłym tygodniu. No podziwiać trzeba Oktawie i Tadka za wytrzymałość. A wszystko po to żeby zdobyć szczyt ;)

Okcia 05-02-2012 22:40

Quote:

Originally Posted by Agni (Bericht 421623)
20 km w tym mrozie :shock:???? Oktawia jestem pod wrażeniem :). Twardziel jesteś.
Widzę, że niezła zabawa była, nawet ognisko z kiełbaskami. Musimy się jeszcze kiedyś wybrać z Wami w odwiedziny do Borysa :). A Borys jest już chyba ze dwa razy większy od Larki. Ile on waży?
Fajny spacer :)

Nawet nie wiem że taki mróz był,no i fakt ognisko pomogło i ta wspinaczka nas rozgrzała ;)
Kluczem okazało się ubranie w warstwy 8) no i opieka survivalowców hehe
Koniecznie musicie wybrać się z nami następnym razem a Borys nie wiem ile waży ale wygląda super,naprawde udany "model":rock_3

Agni 05-02-2012 22:48

46 kg... kawał chłopa, ale widać na zdjęciach, że jest duży, a ma dopiero 8 miesięcy to co będzie dalej :twisted:
Podziwiam, podziwiam szczególnie Oktawię :)

Hoffer 11-02-2012 17:30

Więc wyniki już znam byłem dzisiaj u weta, Borys przybrał waży 52 kg, żadnych deformacji stawów związanych z wagą. Ogólnie okaz zdrowia. Szkoda tylko że weterynarz się troche zestresował, jak Borys się do niego uśmiechnął po zastrzyku hehe

anula 11-02-2012 18:34

Quote:

Originally Posted by Hoffer (Bericht 422352)
Więc wyniki już znam byłem dzisiaj u weta, Borys przybrał waży 52 kg, żadnych deformacji stawów związanych z wagą. Ogólnie okaz zdrowia. Szkoda tylko że weterynarz się troche zestresował, jak Borys się do niego uśmiechnął po zastrzyku hehe

A ja kiedys myslalam, ze to moj taki słoń rośnie...
moze to tak jak u ludzi - kazde nastepne pokolenie rośnie wyzsze?
Jesli chodzi o moje osobiste preferencje - ja wole mniejsze psy. Dla mnie kryterium jest takie: móc bezwladnego psa podniesc i np włożyć do samochodu samej, bez pomocy - na przyklad po operacji, kiedy sam nie może chodzić. Bies jest w górnej granicy tej normy (ok. 39-40 kilo). No i tak owczarki środkowoazjatyckie nie wchodzą w moim przypadku w gre...

PS. a ten chodziaczek na waszych spacerach (znaczy wyprawach) to skąd? To jest: z jakiej hodowli?

GRABA 11-02-2012 18:49

Quote:

oooo, a jakie zastrzyki dziecko dostało? O co chodzi???

Agni 11-02-2012 19:07

Quote:

Więc wyniki już znam byłem dzisiaj u weta, Borys przybrał waży 52 kg

No to waży już dobrych kilka kilogramów więcej niż ja :rock_3 (ja raczej drobnej postury jestem :lol:). Chyba nie mogłabym mieć takiego psa :twisted:. Podnieść dałabym rade może jego łapę :)

Gaga 11-02-2012 19:45

Quote:

Więc wyniki już znam byłem dzisiaj u weta, Borys przybrał waży 52 kg,

NO zlitujcie się! Toż zagrubasiony dziadek waży teraz 50kg i ubolewam okrutnie nad tym:D

Hoffer 11-02-2012 21:13

Proponuje zobaczyć Borysa zanim stwierdzicie że jest otyły. Co do stawów rozumie wasze obawy ale wet stwierdził że nie ma żadnych zmian spowodowanych wagą. To że waży te 52kg tłumaczy jego postura i wielkość nie należy do maluchów ;)

Hoffer 11-02-2012 21:16

Anula masz racje wszystko zależy od preferencji co do posiadanego psa. Ja lubię wielkie psy, i jak narazie podnoszenie Borysa nie sprawia mi większych problemów. Współpracujemy ;)

anula 11-02-2012 21:19

Quote:

Originally Posted by Hoffer (Bericht 422373)
Proponuje zobaczyć Borysa zanim stwierdzicie że jest otyły. Co do stawów rozumie wasze obawy ale wet stwierdził że nie ma żadnych zmian spowodowanych wagą. To że waży te 52kg tłumaczy jego postura i wielkość nie należy do maluchów ;)

Nie pisalam, ze jest gruby - na zdjeciach nie wyglada na spaślaka, a poza tym widzialam ostatnio Borysowego brata Bachusa, i tez nie jest gruby, tylko WIELKI!
Gadaj, skad ten chodiak!

Hoffer 11-02-2012 21:28

To pies współzałożyciela mojej grupy i mojego dobrego kumpla. Ale z tego co twierdzi to Lucy to zwykła krzyżówka, ja osobiście się nie wypowiadam bo musze przyznać że się na tym nie znam.;) Anula nie pisałem tego pod twoim adresem ;)

Gaga 11-02-2012 21:30

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 422376)
Nie pisalam, ze jest gruby - na zdjeciach nie wyglada na spaślaka, a poza tym widzialam ostatnio Borysowego brata Bachusa, i tez nie jest gruby, tylko WIELKI!

Right! Ja jestem tylko zszokowana, bo Cheyu należy do zdecydowanie "większego kalibru" a wagą ustępuje teraz wnusiowi. Ale według zasady, że kolejne pokolenia mają być lepsze-wszystko w porządku:) Tez widziałam braciszka-Bachunia i chłopak ma to, co przyczynia się do postury-bardzo mocną kość.
I wypieram się posądzania Borysa o otyłość:D

anula 11-02-2012 21:36

Quote:

Originally Posted by Hoffer (Bericht 422377)
To pies współzałożyciela mojej grupy i mojego dobrego kumpla. Ale z tego co twierdzi to Lucy to zwykła krzyżówka

podobaja mi sie psy, ktore nie wygladaja na rasowe :) Taka wlasnie suczka chodzi za mną, ale pewnie dopiero za jakis czas to sie ziści :p

Okcia 11-02-2012 23:42

2 Attachment(s)
To ja dodam fotkę,która moim zdaniem ładnie pokazuje "wielkość":rock_3 Borysa
do porównania z moim 27 kg Lolkiem
Na żywo robi mega wrażenie jakbym nie miała Lolka to bym zazdrościła Borysa :)

Gaga 11-02-2012 23:48

Coś tam Aga z Anetką namieszały w kociołku, ani chybi:D

anula 12-02-2012 08:37

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 422390)
Coś tam Aga z Anetką namieszały w kociołku, ani chybi:D

drożdży dodały :p

All times are GMT +2. The time now is 16:27.