Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2009, 11:26   #1
Gia
K-Lee Family
 
Gia's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Wrocław
Posts: 2,400
Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia
Default Galeria

Nie wiem, czy to u mnie jest jakiś problem, czy na wolfdogu. Dodałam 10 zdjęć, potem jeszcze 2, z czego tylko jedno się ukazało. Po drodze zresztą tylko to jedno zdjęcie miało możliwość podpisania go. Teraz zdjęcia ukazywały się od razu, a u mnie nie
__________________

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009, 11:36   #2
szasztin
Senior Member
 
szasztin's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sopot
Posts: 1,787
Default

Może Twoje zdjęcia miał więcej niz 2 MB. Ja kiedyś wrzucałam po 1o razy te same zdjęcia a one sie nie ukazywały. Potem okazało sie ze miały po 5 MB i za "Chiny ludowe" nie miały szans na wrzucenie do galerii wolfdoga.
teraz wszystkie zmniejszam.
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009, 14:25   #3
Marcin L.
Junior Member
 
Marcin L.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Wlkp.
Posts: 168
Default

Quote:
Originally Posted by szasztin View Post
i za "Chiny ludowe" nie miały szans na wrzucenie do galerii wolfdoga.
teraz wszystkie zmniejszam.
Wie co mówi, w końcu jest Królową Chin
Marcin L. jest offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009, 16:48   #4
Gia
K-Lee Family
 
Gia's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Wrocław
Posts: 2,400
Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia
Default

Hmmm.... raczej nie miały więcej niż 2 MB, poza tym chyba automatycznie zostają zmniejszone po wrzuceniu do galerii???
__________________

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009, 17:21   #5
szasztin
Senior Member
 
szasztin's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sopot
Posts: 1,787
Default

jesli miały wiecej niz 2 MB to zostały odrzucone
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009, 18:01   #6
Gaga
VIP Member
 
Gaga's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Los Dientitos
Posts: 6,856
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Default

O czym jest info w tabelce tuz obok okienek do wrzucania Ostatnio coś mi się wolno ładowały foty to sobie czytałam zanim się "downloadło"
__________________

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 15-11-2009, 09:47   #7
z Peronówki
VIP Member
 
z Peronówki's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Późna
Posts: 6,983
Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki
Default

Caly problem polega na tym, ze po jakims czasie serwer przerywa polaczenie. Jesli fotki sa duze (albo polaczenie za wolne) to przerywa w trakcie.
Jesli chcecie podeslac wielkie zdjecia to podsylajcie je pojedynczo. Wtedy powinno pojsc...
__________________
.

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 08:57   #8
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

A ja mam takie pytanie, bo samej mi się nie udało do tego dojść: Jeżeli chcę dodać zdjęcia z wystawy, której kategoria jeszcze nie została założona w galerii (no np. teraz z Kielc), to jak, albo raczej gdzie uploadować te zdjęcia? Bo samemu jak rozumiem nie można założyć nowej kategorii w galerii?
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 10:43   #9
Margo
Moderator
 
Margo's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Późna
Posts: 1,281
Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo
Default

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
Jeżeli chcę dodać zdjęcia z wystawy, której kategoria jeszcze nie została założona w galerii (no np. teraz z Kielc), to jak, albo raczej gdzie uploadować te zdjęcia? Bo samemu jak rozumiem nie można założyć nowej kategorii w galerii?
Niestety kategoria pojawia sie automatycznie po dodaniu wynikow.
Gdzie je dodawac wczesniej? Zwykle ludzie wrzucaja je do galerii psow podpisane data i miejscem wystawy.
__________________
.

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 10:48   #10
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

Quote:
Originally Posted by Margo View Post
Niestety kategoria pojawia sie automatycznie po dodaniu wynikow.
Gdzie je dodawac wczesniej? Zwykle ludzie wrzucaja je do galerii psow podpisane data i miejscem wystawy.
Ahaa! Dzięki!
Rozumiem, że teraz kategoria powinna się już pojawić, skoro wyniki zostały dodane?
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 10:55   #11
Margo
Moderator
 
Margo's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Późna
Posts: 1,281
Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo
Default

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
Rozumiem, że teraz kategoria powinna się już pojawić, skoro wyniki zostały dodane?
Tak, jak sa wyniki to musi byc kategoria. Jakby nie bylo (nie tylko teraz, ale i w przyszlosci) to dawajcie znac Adminowi ([email protected]), bo to oznacza, ze zaciela sie jakas baza danych.
__________________
.

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 11:06   #12
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

Quote:
Originally Posted by Margo View Post
Tak, jak sa wyniki to musi byc kategoria. Jakby nie bylo (nie tylko teraz, ale i w przyszlosci) to dawajcie znac Adminowi ([email protected]), bo to oznacza, ze zaciela sie jakas baza danych.
No to wygląda, że rzeczywiście coś się zacięło, bo sprawdzałam i nie widziałam kategorii.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 11:29   #13
Margo
Moderator
 
Margo's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Późna
Posts: 1,281
Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo
Default

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
No to wygląda, że rzeczywiście coś się zacięło, bo sprawdzałam i nie widziałam kategorii.
Sorry, ja mieszam... A raczej zle tlumacze... Kategoria pojawi sie dopiero po dodaniu pierwszych fotek. Natomiast po dodaniu wynikow pojawia sie pozycja na liscie.

Wiec:
Wejdz na "Dodaj zdjecie". Tam w dziale wystawy sa juz Kielce. Jak dodasz fotke to pojawi sie sama kategoria w galerii...
__________________
.

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 11:51   #14
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

Quote:
Originally Posted by Margo View Post
Sorry, ja mieszam... A raczej zle tlumacze... Kategoria pojawi sie dopiero po dodaniu pierwszych fotek. Natomiast po dodaniu wynikow pojawia sie pozycja na liscie.

Wiec:
Wejdz na "Dodaj zdjecie". Tam w dziale wystawy sa juz Kielce. Jak dodasz fotke to pojawi sie sama kategoria w galerii...
Aha, już rozumiem. Przepraszam za "wolne kapowanie". Tylko że nie mogę tego sprawdzić, bo gdy wchodzę na "dodaj zdjęcie" i wybieram dział "Wystawy", otrzymuję komunikat: "proszę wybrać kategorię, do której będą podsyłane zdjęcia", pod spodem "moment" i ten "moment" trwa w nieskończoność. Przynajmniej u mnie. Może to chwilowe?
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 23:04   #15
Gaga
VIP Member
 
Gaga's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Los Dientitos
Posts: 6,856
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Default

Wykorzystam temat aby nie zakładać nowego: od kilku dni przy otwieraniu każdego wątku z wrzucanymi zdjęciami mam alarm programu antywirusowego. Koszmar jakiś!
Mój antywir zwariował czy coś jest nie halo z fotami?
__________________

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 18-11-2009, 01:10   #16
zubrzyca
Junior Member
 
zubrzyca's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Katowice
Posts: 63
Default

Witam!
U mnie dokładnie to samo. :/
Gdy otwieram jakikolwiek wątek ze zdjęciami, mam także powiadomienie o wirusie.
hmm, może to sposób pewnych osób na zniechęcienie innych do WD
Pozdrawiam!
zubrzyca jest offline   Reply With Quote
Old 18-11-2009, 01:10   #17
Agnieszka
Distinguished Member
 
Agnieszka's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Supraśl/Poznań
Posts: 2,513
Default

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Wykorzystam temat aby nie zakładać nowego: od kilku dni przy otwieraniu każdego wątku z wrzucanymi zdjęciami mam alarm programu antywirusowego. Koszmar jakiś!
Mój antywir zwariował czy coś jest nie halo z fotami?
Uff, cale szczescie, ze mam Maka i ten problem mnie omija. :-)
Ale tak swoja droga, jak mozna zlapac wirusa ogladajac zdjecie? Nie trzeba przypadkiem takiego zdjecia sciagnac, zeby sie cos stalo?
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 18-11-2009, 13:42   #18
DORA
Member
 
DORA's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 993
Default

A ja myslałam ze sama sciagam wirusy przy ogladaniu zdjęc , wiec fotki wirusowe ktoś wrzucił
DORA jest offline   Reply With Quote
Old 18-11-2009, 16:49   #19
btd
złośliwy krasnolud
 
btd's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 705
Default

A zawsze tutaj jest podkreślane że jak się nie wie to się nie mówi. Jak widać po tych tych bzdurach o wirusach w fotkach to jest rada dla innych, a nie dla siebie.

Jakim cudem obrazek, który jest tylko zbiorem danych ma jednocześnie być kodem wykonywalnym - czym jest wirus.

Sprawdźcie lepiej swoje kompy, albo lepiej (widząc to co zostało napisane) - dajcie to do zrobienia komuś kto się zna. Sprawdzałem na kompach z Kasperskim, AVG, na firefoxie, IE, safari i operze - i #SOA1: u mnie działa ok.

Chyba że na forum wlazł jakiś robal, co patrząc na ataki spamerów co jakiś czas jest całkiem możliwe. Ale to nie ma nic wspólnego ze wstawianiem obrazków.

Może Przemek by coś napisał jako informatyk - założyciel i z tego co kojarzę właściciel firmy hostingowej.
__________________
CIRI Wilk z Polskiego Dworu [']
btd jest offline   Reply With Quote
Old 18-11-2009, 17:37   #20
krzyg
Dziad Borowy
 
krzyg's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 76
Send a message via Skype™ to krzyg
Default

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Jakim cudem obrazek, który jest tylko zbiorem danych ma jednocześnie być kodem wykonywalnym - czym jest wirus.
Np takim cudem: http://www.securityfocus.com/bid/11173/discuss

W dużym skrócie - błąd w bibliotece wyświetlającej obrazki powoduje(powodował), że wystarczyło wejść na stronę z odpowiednio spreparowanym jpgiem żeby został wykonany umieszczony w nim kod.

Quote:
Originally Posted by btd View Post
A zawsze tutaj jest podkreślane że jak się nie wie to się nie mówi. Jak widać po tych tych bzdurach o wirusach w fotkach to jest rada dla innych, a nie dla siebie.
Hm...

PS
Tak wiem, że zgłoszenie jest z 2004 roku. To tylko przykład, nie śledzę na bieżąco błędów w Windowsach.
__________________
There is no reality -- only our own order imposed on everything.
Basic Bene Gesserit Dictum
krzyg jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) Wolfdog.org