Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 31-08-2010, 07:23   #1
aneta1
Member
 
aneta1's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Będzin
Posts: 708
Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1
Default Lista reproduktorów

Dla czego lista reproduktorów polskich została tak pomniejszona Jeszcze do niedawna widniało tam o wiele więcej psów czyżby pozdychały
Nie ma tam żadnych J z Peronówki a powinny być nie ma tam I Girios Dvasia a powinien być ..................
__________________


aneta1 jest offline   Reply With Quote
Old 31-08-2010, 08:15   #2
Gaga
VIP Member
 
Gaga's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Los Dientitos
Posts: 6,856
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Default

Anetko, baza się posypała jak mąka z dziurawej torby. Chyba trzeba poczekać na naprawę, wtedy wrócą właściciele do psów, zapowiadane mioty, repy i przestaną wariować posty
__________________

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 31-08-2010, 08:18   #3
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

Z tego co widzę, z bazy zniknęło też sporo innych informacji; np. dane właścicieli psów. Były już o to pytania i na angielskim forum. To prawdopodobnie skutek pracy nad nią. Zatem wygląda na to, że trzeba się po prostu uzbroić w cierpliwość.
Edit;
No i Gaga mnie uprzedziła. Mamy więc wyjaśnienie.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 31-08-2010, 08:46   #4
aneta1
Member
 
aneta1's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Będzin
Posts: 708
Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1
Default

Bardzo wam dziewczyny dziękuję za wyjaśnienie .
ps.
Gaga mamy P1
__________________


aneta1 jest offline   Reply With Quote
Old 31-08-2010, 09:06   #5
Gaga
VIP Member
 
Gaga's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Los Dientitos
Posts: 6,856
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Default

Wy czy ...jakiś SUWAK?

p.s. słyszałam i żałuję, że nie mogłam znów wziąć maleństwa na kolanka...ech ściskam więc odległościowo I czekam (cały czas, nieustająco!) na wnuki!

Gratulacje oczywiście ogromne, nie mogło być inaczej
__________________

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 01-10-2012, 10:08   #6
fraxinia
Junior Member
 
fraxinia's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 223
Default

W związku z mailem z administracji (If you own a Czechoslovakian Wolfdog with breeding rights and the dog is missing on the stud dog list please contact us by emailing us the copy of his official x-ray results.), który niedawno dostałam, mam pytanie. Co to jest the copy of his official x-ray results? Skan rodowodu, w dużej rozdzielczości, na którym jest wynik badania, pieczątka uprawnionego lekarza weterynarii i jego podpis, wysłałam już co najmniej 3 razy. Jest on też wklejony w wątku "Danger! Radioactive zone!". Na profilu psa dane nie zostały zaktualizowane, więc może skan nie wystarczy ? Mam jechać znów do kliniki po jakieś dodatkowe zaświadczenie?
fraxinia jest offline   Reply With Quote
Old 01-10-2012, 13:58   #7
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

Quote:
Originally Posted by fraxinia View Post
W związku z mailem z administracji (If you own a Czechoslovakian Wolfdog with breeding rights and the dog is missing on the stud dog list please contact us by emailing us the copy of his official x-ray results.), który niedawno dostałam, mam pytanie. Co to jest the copy of his official x-ray results? Skan rodowodu, w dużej rozdzielczości, na którym jest wynik badania, pieczątka uprawnionego lekarza weterynarii i jego podpis, wysłałam już co najmniej 3 razy. Jest on też wklejony w wątku "Danger! Radioactive zone!". Na profilu psa dane nie zostały zaktualizowane, więc może skan nie wystarczy ? Mam jechać znów do kliniki po jakieś dodatkowe zaświadczenie?
Wydaje mi się, że tu raczej nie chodzi o to, że "jakość" zaświadczenie jest niewystarczająca. Podejrzewam, że tym, którzy składają bazę "do kupy" po prostu ułatwi i przyspieszy pracę sytuacja, gdy wszyscy teraz prześlą skany, niż gdyby sami mieli przeszukiwać korespondencję, która docierała w tzw. "międzyczasie", no a fora to już w ogóle.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 01-10-2012, 14:10   #8
Gaga
VIP Member
 
Gaga's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Los Dientitos
Posts: 6,856
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Default

Quote:
Originally Posted by fraxinia View Post
Skan rodowodu, w dużej rozdzielczości, na którym jest wynik badania, pieczątka uprawnionego lekarza weterynarii i jego podpis, wysłałam już co najmniej 3 razy.
Masz taki świstek, na którym jest wynik prześwietlenia i na podstawie którego został ów wynik wbity do rodowodu? Ja skanowałam właśnie ten papierek, może o to chodzi?
__________________

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 01-10-2012, 16:33   #9
fraxinia
Junior Member
 
fraxinia's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 223
Default

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Masz taki świstek, na którym jest wynik prześwietlenia i na podstawie którego został ów wynik wbity do rodowodu? Ja skanowałam właśnie ten papierek, może o to chodzi?
Nie mam nic takiego, bo wynik do rodowodu wpisał ten sam lekarz, który robił zdjęcie.

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
Podejrzewam, że tym, którzy składają bazę "do kupy" po prostu ułatwi i przyspieszy pracę sytuacja, gdy wszyscy teraz prześlą skany, niż gdyby sami mieli przeszukiwać korespondencję, która docierała w tzw. "międzyczasie"
Pewnie masz rację Tylko, myśl o wysyłaniu kolejnego maila w czarną dziurę jest dość frustrująca
fraxinia jest offline   Reply With Quote
Old 01-10-2012, 19:18   #10
anula
czuły barbarzyńca
 
anula's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: miastowieś S-łomianki
Posts: 1,859
Default

Ja swego czasu wysylalam skan rodowodu z tymi wszystkimi wpisami, pieczatkami itp, i to chyba wystarczylo, poniewaz dane w bazie sie znalazly...
anula jest offline   Reply With Quote
Old 17-10-2012, 21:32   #11
Irmina
Junior Member
 
Irmina's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pułtusk k. Warszawy
Posts: 86
Default

Witam!
CZARNA DZIURA - niestety - dalej pochłania maile ze skanami....
wysłałam już wcześniej info o uprawnieniach Wandala - reproduktora = i nic....
wysłałam 30.09. i 15.10. i NIC - nawet maila, że skany dotarły....
ciemna strona mocy jest bardzo silna.....
jednak dalej mam nadzieję, że tli się w Administratorze odrobina dobroci i zlituje się nad piszącymi / wysyłającymi skany i uaktualni dane.
IS
__________________
Wandal Cwany Wilk
Irmina jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 11:18   #12
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

Myślę, że admin nie aktualizuje danych każdorazowo, gdy ktoś wyśle mu maila, tylko zrobi to "hurtem" po jakimś przewidywanym czasie.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 12:07   #13
Irmina
Junior Member
 
Irmina's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pułtusk k. Warszawy
Posts: 86
Default

Witam!
Zgadzam się, że aktualizowanie bazy za każdym razem, kiedy ktoś wysłał skany było by mrówczą pracą, ale jak sama zaznaczyłam - chociaż mail z informacją, że dane dotarły! Wskazanie czasu najbliższej aktualizacji było by super.
Nawet ZKwP działa szybciej.....
IS
__________________
Wandal Cwany Wilk
Irmina jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 12:15   #14
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

Quote:
Originally Posted by Irmina View Post
Witam!
Zgadzam się, że aktualizowanie bazy za każdym razem, kiedy ktoś wysłał skany było by mrówczą pracą, ale jak sama zaznaczyłam - chociaż mail z informacją, że dane dotarły! Wskazanie czasu najbliższej aktualizacji było by super.
Nawet ZKwP działa szybciej.....
IS
Z Twojej czy mojej perspektywy tak to rzeczywiście wygląda, ale pomnóż sobie odpowiedź na Twojego maila razy liczbę wszystkich zgłaszanych reproduktorów wszystkich narodowości, których przedstawiciele korzystają z Wolfdoga... a zakładam, że Admin w przeciwieństwie do ZKWP nie ma swojego... odziału w każdym większym mieście, gdzie pracuje co najmniej kilkoro ludzi...
Jak się na to spojrzy z tej perspektywy, to wtedy to wygląda jednak trochę inaczej wg mnie.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 16:52   #15
Irmina
Junior Member
 
Irmina's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pułtusk k. Warszawy
Posts: 86
Default

witam!
ręczne odpowiadanie bywa meczące....
ale można ustawić automatyczną odpowiedź: Twój mail dotarł, aktualizacja bazy odbywa się wiosną i jesienią (2 x w roku) ....
wiadomo przecież z jakiej zakładki wysyłane są skany - tak jak to jest w bazie "uaktualnienie"

na początek wystarczy
IS
__________________
Wandal Cwany Wilk
Irmina jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 18:53   #16
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

Quote:
Originally Posted by Irmina View Post
witam!
ręczne odpowiadanie bywa meczące....
ale można ustawić automatyczną odpowiedź: Twój mail dotarł, aktualizacja bazy odbywa się wiosną i jesienią (2 x w roku) ....
wiadomo przecież z jakiej zakładki wysyłane są skany - tak jak to jest w bazie "uaktualnienie"

na początek wystarczy
IS
Pewnie można, ale głowę daję, że wtedy admin by czytał w topicu "questions to Admin" pytania w stylu; "dlaczego na moje pytania dostaję tylko durne odpowiedzi automatyczne"
Wszystkich nie zadowolisz.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 19:49   #17
anula
czuły barbarzyńca
 
anula's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: miastowieś S-łomianki
Posts: 1,859
Default

Chetnie zamienie "reproduktora" Biesa na reproduktora Wandala
jako ze nie zamierzam sie przyczyniac do wzrostu populacji wilczakow w RP, spokojnie moge zwolnic miejsce dla innych - Bies nie ma tu nic do gadania, niech gnojek wyladuje swoj testosteron na kolejnym szczeniaczku albo naszym kuble na śmieci
a wiec szanowny adminie - mozna zamienic-podmienic repy

Last edited by anula; 18-10-2012 at 20:02.
anula jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 20:15   #18
Bajka
'Wilk z baśni' :)
 
Bajka's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kraków / Żydów...i tak na zmianę:)
Posts: 749
Default

przepraszam za off, ale nie mogłam się powstrzymać
Quote:
Originally Posted by anula View Post
" zamienie "reproduktora" Biesa na reproduktora Wandala "
Taaaaaaaaaaaaak! Zróbmy kącik wymian! zróbmy kącik wymian!
Oddam kilka CWC moich dziewczyn w zamian za wersalkę albo meblościankę z leżanką (stan zużycia bez znaczenia - dziewczyny nie są wybredne)
__________________

www.wilkzbasni.pl
Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni
Bajka jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 20:22   #19
anula
czuły barbarzyńca
 
anula's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: miastowieś S-łomianki
Posts: 1,859
Default

Quote:
Originally Posted by Bajka View Post
przepraszam za off, ale nie mogłam się powstrzymać

Taaaaaaaaaaaaak! Zróbmy kącik wymian! zróbmy kącik wymian!
Oddam kilka CWC moich dziewczyn w zamian za wersalkę albo meblościankę z leżanką (stan zużycia bez znaczenia - dziewczyny nie są wybredne)
mam dwa materace sprezynowe do oddania w dobre rece/łapy
anula jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 20:25   #20
Grin
Wilkokłak
 
Grin's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katowice
Posts: 2,220
Default

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Chetnie zamienie "reproduktora" Biesa na reproduktora Wandala
jako ze nie zamierzam sie przyczyniac do wzrostu populacji wilczakow w RP, spokojnie moge zwolnic miejsce dla innych - Bies nie ma tu nic do gadania, niech gnojek wyladuje swoj testosteron na kolejnym szczeniaczku albo naszym kuble na śmieci
a wiec szanowny adminie - mozna zamienic-podmienic repy
Hiiii, ja też w sumie mogę, co mi tam. Łowca może by miał jakieś obiekcje, ale nie musi się dowiedzieć.
Grin jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) Wolfdog.org